NordVPN εναντίον PureVPN: Εμφάνιση των σχοινιών το 2020

Το NordVPN κατέχει τη θέση 2 στη λίστα των αξιολογήσεων VPN, υπολείποντας το ExpressVPN. Εάν διαβάσετε την κριτική μας για το NordVPN, μπορείτε να δείτε ότι μας αρέσει για τον εύκολο στη χρήση σχεδιασμό, την αξιόπιστη ασφάλεια και την εξαιρετική μακροπρόθεσμη τιμολόγηση. 


Το PureVPN, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο κάτω από την κατάταξη, αλλά αν ρίξετε μια ματιά στην κριτική μας PureVPN από πάνω από ένα χρόνο, μπορείτε να δείτε ότι τα πράγματα βελτιώνονταν. Έκτοτε, οι τιμές και ορισμένες από τις δυνατότητες που προσφέρει το PureVPN έχουν αλλάξει. 

Έχοντας αυτό κατά νου, αποφασίσαμε να κάνουμε το PureVPN ένα πλάνο στα μεγάλα πρωταθλήματα για να δούμε πώς λειτουργεί ενάντια σε ένα από τα αγαπημένα μας.

Ρύθμιση αγώνα: NordVPN εναντίον PureVPN

Για να διασφαλίσουμε ότι το NordVPN και το PureVPN ανταγωνίζονται σε ένα δίκαιο πεδίο, έχουμε επινοήσει ένα σύστημα πέντε γύρων. Σε κάθε γύρο, εξετάζουμε μια συγκεκριμένη κρίσιμη πτυχή των VPN, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών, των τιμών, της ευκολίας χρήσης, της ταχύτητας και της ασφάλειας.

Στο τέλος κάθε γύρου, προσδιορίζουμε ποιος από τους δύο αγωνιζόμενους είχε καλύτερη απόδοση και αποδίδει έναν βαθμό βάσει αυτού. Το VPN με τους περισσότερους πόντους στο τέλος των πέντε γύρων ανακηρύσσεται νικητής.

1

Χαρακτηριστικά

Όπως είδαμε στον αγώνα μας ExpressVPN vs NordVPN, το NordVPN δεν είναι η ισχυρότερη επιλογή VPN όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά, οπότε αυτός ο γύρος θα μπορούσε να θέσει το PureVPN με πρώιμο προβάδισμα. Τα κρίσιμα πράγματα που θα προσέξουμε σε αυτήν την ενότητα είναι ότι το VPN προσφέρει διακόπτη kill και μπορεί να συνδεθεί αυτόματα κατά την εκκίνηση.

Αυτές οι δύο δυνατότητες είναι σημαντικές επειδή δημιουργούν μια ισχυρή βάση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο όταν συνδυάζονται με τη σωστή κρυπτογράφηση και πρωτόκολλο, τα οποία θα εξετάσουμε στην ενότητα “ασφάλεια και απόρρητο”. Οτιδήποτε περιλαμβάνει ένα VPN εκτός αυτών των πραγμάτων είναι παγωμένο στο κέικ και θα βελτιώσει την προσαρμοστικότητα του.

Επίσης, σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε το είδος της απόδοσης ροής που μπορείτε να περιμένετε κατά την πρόσβαση σε περιεχόμενο με αποκλεισμό γεωγραφικού δικτύου, όπως αυτό στο Netflix και στο BBC iPlayer.

NordVPN 

Το NordVPN κάνει καλή δουλειά καλύπτοντας τα βασικά χαρακτηριστικά. Ο διακόπτης kill είναι εύκολο να βρεθεί, αν και δεν είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή και ο πελάτης μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανοίγει αυτόματα κατά την εκκίνηση. 

nordvpn-κριτική-killswitch

Μπορείτε να κάνετε την εφαρμογή να συνδεθεί αυτόματα όταν ανοίγει και να επιλέξετε πού θα συνδεθεί αυτόματα. Εκτός από το διακόπτη kill του Διαδικτύου που απενεργοποιεί τη σύνδεσή σας εάν χάσετε την ασφαλή σύνδεση VPN, υπάρχει ένας διακόπτης kill app που σας επιτρέπει να ορίσετε μια λίστα προγραμμάτων για το NordVPN που θα τερματιστεί εάν η σύνδεση VPN χαθεί.

Στις ρυθμίσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας να είναι αόρατο από άλλες συσκευές στο δίκτυο, κάτι που είναι ιδανικό για πρόσθετη προστασία κατά τη χρήση δημόσιου WiFi. Εάν ανακαλύψετε βαθύτερα τις ρυθμίσεις, θα βρείτε πιο σύνθετες επιλογές, όπως εναλλαγή του πρωτοκόλλου μεταξύ TCP και UDP και την επιλογή ρύθμισης ενός προσαρμοσμένου διακομιστή DNS.

Ο πελάτης του NordVPN αναβαθμίστηκε πρόσφατα με μια δυνατότητα που ονομάζεται CyberSec. Είναι ένα φίλτρο κακόβουλου λογισμικού που βοηθά στον αποκλεισμό διαφημίσεων και ενδεχομένως κακόβουλου περιεχομένου. Αν και είναι ωραίο να έχουμε, προτείνουμε στους ανθρώπους που ανησυχούν για αυτόν τον τύπο απειλής να χρησιμοποιούν ένα πλήρες λογισμικό προστασίας από ιούς. 

Όσον αφορά τη ροή, το NordVPN μπόρεσε να περάσει από την ανίχνευση VPN κάθε υπηρεσίας ροής που δοκιμάσαμε, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Hulu, Amazon Prime Video και BBC iPlayer.

PureVPN

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σας παρουσιάζονται στον πελάτη PureVPN είναι πολλές επιλογές “λειτουργίας”. Περιλαμβάνουν ροή, ελευθερία και ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι σαφείς, επομένως είναι δύσκολο να τους ονομάσουμε χαρακτηριστικό. 

PureVPN-Όζον

Προχωρώντας από αυτά, το PureVPN έχει μια εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών που, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ασυνήθιστα. Πρώτον, μπορεί να κάνει τη συσκευή σας σε σημείο πρόσβασης WiFi VPN, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε άλλες συσκευές στην ασφαλή σήραγγα.

Καλύπτει επίσης τα κρίσιμα χαρακτηριστικά που αναφέραμε, προσφέροντας ένα διακόπτη kill και τη δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης κατά την εκκίνηση. Έχει ακόμη και μια ρύθμιση για να επανασυνδέεται αυτόματα εάν η σύνδεση χαθεί.

Ενεργοποιώντας τις λειτουργίες beta, λαμβάνετε μια επιλογή split tunneling στην οποία εξακολουθεί να λειτουργεί το PureVPN. Σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια προγράμματα χρησιμοποιούν την ασφαλή σύνδεση VPN και ποια χρησιμοποιούν τη μη προστατευμένη σύνδεση στο Διαδίκτυο. 

Θα εξετάσουμε περισσότερο τα πρωτόκολλα στην ενότητα “ασφάλεια και απόρρητο”, αλλά αξίζει να αναφερθούμε ενώ εξετάζουμε λειτουργίες που σας επιτρέπει το PureVPN να επιλέξετε από μια μεγάλη λίστα επιλογών, όπως OpenVPN, PPTP, L2TP και άλλα.

Τέλος, το PureVPN μπόρεσε να μας οδηγήσει στο περιεχόμενο Netflix και Hulu, αλλά το Amazon Prime Video και το BBC iPlayer το εμπόδισαν, ανεξάρτητα από τη λειτουργία που δοκιμάσαμε.

Στρογγυλές σκέψεις

Το NordVPN δεν είναι γνωστό ως VPN πλούσιο σε λειτουργίες και, ως επί το πλείστον, σας παρέχει μόνο τις βασικές δυνατότητες. Το PureVPN διαθέτει μια νέα δυνατότητα split tunneling, μια ασυνήθιστη λειτουργία hotspot και πολλά πρωτόκολλα που δεν υποστηρίζει το NordVPN. 

Συνολικά, το PureVPN προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και δίνει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο του τρόπου λειτουργίας και συμπεριφοράς του VPN. Τούτου λεχθέντος, έχει χαμηλές επιδόσεις σε σύγκριση με το NordVPN όταν πρόκειται για ροή περιεχομένου, οπότε αν αυτό είναι το κύριο πράγμα που σας ενδιαφέρει, το NordVPN μπορεί να εξακολουθεί να είναι καλύτερο στοίχημα. 

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για PureVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο PureVPN

2

Τιμή

Είναι αδύνατο να συγκρίνετε οτιδήποτε αγοράζετε χωρίς να λάβετε υπόψη την τιμή. Σε αυτήν την ενότητα, δεν θα εξετάσουμε μόνο το κόστος κάθε VPN. Θα λάβουμε επίσης υπόψη τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων, εάν προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμή και τους τρόπους πληρωμής που αποδέχονται. 

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, θα συγκεντρώσουμε μια ολιστική εικόνα για το πώς είσαι πελάτης που πληρώνει με το NordVPN και το PureVPN και, στη συνέχεια, να ορίσουμε ένα σημείο βάσει του οποίου οι τιμές και οι πολιτικές είναι καλύτερες.

NordVPN 

Όπως είδαμε στον αγώνα μας NordVPN vs CyberGhost, η τιμολόγηση του NordVPN είναι λίγο τραχιά με την πρώτη ματιά. Η μηνιαία τιμολόγηση είναι αρκετά ακριβή ώστε να είναι συγκρίσιμη με τα περισσότερα VPN υψηλού επιπέδου στην αγορά. Το πρόγραμμα ενός έτους προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση, αλλά η τιμολόγηση εξακολουθεί να συμβαδίζει με άλλες premium επιλογές VPN. 

Όπου λάμπει το NordVPN, είναι η πολυετής τιμολόγηση. Τα δύο και τρία χρόνια σχέδια προσφέρουν στους πελάτες μια βαθιά έκπτωση και κάνουν το NordVPN ένα από τα πιο προσιτά VPN εκεί έξω. Κάθε σχέδιο επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν έως και έξι συσκευές και παρέχει απεριόριστο εύρος ζώνης.

Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή, αλλά το NordVPN προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών για πελάτες που δεν είναι ικανοποιημένοι. Για την πληρωμή, χρειάζονται πιστωτικές κάρτες, κρυπτονομίσματα και μια χούφτα ασαφείς επιλογές πληρωμής, όπως Amazon Pay, UnionPay και Alipay. 

PureVPN

Το μηνιαίο πρόγραμμα του PureVPN διατίθεται σε τιμές συγκρίσιμα με αυτά του NordVPN, με λιγότερα χρήματα περίπου ανά μήνα. Η ετήσια τιμολόγηση του δίνει στους χρήστες μια τεράστια έκπτωση, ωστόσο, και είναι πολύ χαμηλότερο από το ετήσιο κόστος του NordVPN. 

Στην πραγματικότητα, το ετήσιο κόστος του PureVPN είναι συγκρίσιμο με το τριετές πρόγραμμα της NordVPN όταν διαιρείται σε μηνιαία τιμή. Το PureVPN προσφέρει επίσης μια διετή επιλογή που είναι η καλύτερη προσφορά από τα σχέδια που προσφέρουν οι δύο ανταγωνιστές μας.

Το PureVPN δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή, αλλά έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 31 ημερών, η οποία ξεπερνά την πολιτική του NordVPN μία μέρα. Κάθε λογαριασμός μπορεί να συνδέσει έως και πέντε συσκευές και στις συσκευές σας παρέχεται απεριόριστο εύρος ζώνης. 

Τέλος, το PureVPN λαμβάνει περισσότερες μεθόδους πληρωμής από το NordVPN, συμπεριλαμβανομένων bitcoin, πιστωτικών καρτών, PayPal, Alipay και ακόμη και δωροκάρτες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι δωροκάρτες και το κρυπτογράφηση δεν επιστρέφονται. 

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Η NordVPN δημιούργησε ένα όνομα για τον εαυτό της χάρη στην αξία που προσφέρουν τα δικά και τριετή σχέδιά της. Τούτου λεχθέντος, το PureVPN είναι πιο προσιτό σε κάθε χρονικό πλαίσιο και δέχεται περισσότερες μεθόδους πληρωμής. 

Επιπλέον, αν και κανένα από τα VPN δεν προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα, η πολιτική επιστροφής χρημάτων 31 ημερών του PureVPN ξεπερνά τη μέρα του NordVPN, πράγμα που σημαίνει ότι το PureVPN παίρνει το σημείο για αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Σημείο τιμής για PureVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο PureVPN

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η ευκολία χρήσης είναι το πιο υποκειμενικό πράγμα που εξετάζουμε στα ματς μας, αλλά είναι σημαντικό να σας δώσουμε μια σαφή ιδέα για το πώς είναι να χρησιμοποιείτε τα VPN που συγκρίνουμε. Σε αυτόν τον γύρο, θα δούμε τη διάταξη του πελάτη και τον τρόπο παρουσίασης των πραγμάτων.

Στη συνέχεια, θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε πόσο καλά κατασκευάζεται η εμπειρία χρήστη για κάθε VPN και θα εκχωρήσουμε ένα σημείο σε όποιον πάροχο μπόρεσε να παράγει ένα πιο εκλεπτυσμένο και φιλικό προς το χρήστη VPN.

NordVPN 

Η NordVPN έχει έναν από τους πιο όμορφους πελάτες στην αγορά. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή, σας υποδεχόμαστε μια οθόνη που λαμβάνεται ως επί το πλείστον από έναν χάρτη του κόσμου. Ο χάρτης έχει μπλε φυσαλίδες σε πολλές τοποθεσίες στις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ για να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή VPN σε αυτήν τη χώρα. 

nordvpn-κριτική-δείκτης-επιλογή

Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση του χάρτη με τον τροχό κύλισης, διευκολύνοντας την καλή εικόνα του πλανήτη και των διαθέσιμων τοποθεσιών. Στα αριστερά του χάρτη υπάρχει μια λίστα με διακομιστές που είναι αλφαβητικοί και έχουν τη σημαία δίπλα στο όνομα κάθε χώρας, επομένως είναι εύκολο να περιηγηθείτε. Υπάρχει επίσης μια γραμμή αναζήτησης στην κορυφή της λίστας διακομιστών για να σας βοηθήσει να βρείτε την τοποθεσία που αναζητάτε.

Τα μενού ρυθμίσεων NordVPN είναι επίσης καλά σχεδιασμένα και διευκολύνουν την εύρεση όλων. Η διατύπωση σε όλες τις ρυθμίσεις είναι επίσης καλή και κάθε επιλογή έχει μια σαφή εξήγηση για το τι κάνει.

PureVPN

Η διάταξη του πελάτη του PureVPN είναι πολύ λιγότερο απλοποιημένη από ό, τι το NordVPN. Αντί να έχετε χάρτη, η οθόνη με την οποία σας υποδεχόμαστε είναι ένα σκοτεινό παράθυρο με ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο για να επιλέξετε την επιθυμητή τοποθεσία σας και ένα κουμπί που σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο VPN. 

PureVPN-Main-Tile-Interface

Η λίστα των τοποθεσιών δεν είναι αλφαβητική, καθιστώντας πιο δύσκολη την περιήγησή σας, αλλά έχει μια γραμμή αναζήτησης. Τα μενού ρυθμίσεων είναι άσχημα και υπάρχουν πάρα πολλές καρτέλες που χωρίζουν τα πράγματα σε κατηγορίες στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Αν και τα περισσότερα από τα σημαντικότερα πράγματα που οι χρήστες θα αναζητούσαν και θα προσπαθούσαν να αλλάξουν βρίσκονται στην καρτέλα ρυθμίσεων της εφαρμογής, για κάποιο λόγο ο διακόπτης kill είναι κρυμμένος κάτω από την καρτέλα σύνθετων επιλογών και απενεργοποιείται από προεπιλογή. Το χειρότερο είναι ότι η επιλογή λειτουργίας παίρνει επίσης τη δική της καρτέλα στο μενού ρυθμίσεων, αλλά εξακολουθεί να μην είναι σαφές τι κάνουν οι λειτουργίες. 

Υπάρχουν επίσης ειδοποιήσεις σε αρκετές περιοχές του πελάτη ότι ορισμένες λειτουργίες θα σταματήσουν σύντομα, όπως ένας αποκλειστής κακόβουλου λογισμικού που ονομάζεται “βαρύτητα”. Η συνεχής κατάσταση υπό κατασκευή σε συνδυασμό με την ύπαρξη πάρα πολλών καρτελών κάνει τον πελάτη να αισθάνεται ταραχώδες και είναι εύκολο να χαθείς αναζητώντας ορισμένα πράγματα.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το NordVPN έχει έναν εκλεπτυσμένο και αισθητικά ευχάριστο πελάτη. Το καθιστά εύκολο, ευχάριστο ακόμη και να χρησιμοποιήσετε και να βρείτε αυτό που ψάχνετε στις ρυθμίσεις. 

Το PureVPN, από την άλλη πλευρά, έχει έναν πελάτη που φαίνεται ακατάστατος και κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν συγκριτικά. Για αυτόν τον λόγο, ο προφανής νικητής σε αυτόν τον γύρο είναι το NordVPN.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας χρήστη για το NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο PureVPN

4

Ταχύτητα

Η ταχύτητα είναι η πιο επιστημονική ενότητα όσον αφορά τη μεθοδολογία δοκιμών μας. Για να διασφαλίσουμε συνεπή και δίκαια αποτελέσματα, ορίζουμε κάθε VPN να εκτελεί το πρωτόκολλο OpenVPN και την κρυπτογράφηση AES 256-bit. 

Επιπλέον, δοκιμάζουμε κάθε VPN στις ίδιες πέντε τοποθεσίες και χρησιμοποιούμε τη μη προστατευμένη ταχύτητα για σύγκριση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα, μαζί με ανέκδοτα στοιχεία σχετικά με το πώς είναι να περιηγηθείτε στον ιστό με κάθε VPN, για να προσδιορίσετε ποιο από αυτά προσφέρει καλύτερες ταχύτητες.

NordVPN 

Στις δοκιμές μας, το NordVPN προσέφερε αξιοσέβαστη και συνεπή απόδοση, αλλά δεν ήταν αρκετά καλό για να φτάσει στη γρηγορότερη λίστα VPN μας. Αν και ορισμένοι διακομιστές, όπως οι ΗΠΑ, είχαν καλή απόδοση και έχασαν μόνο ένα μικρό μέρος της ταχύτητάς μας, άλλοι, συγκεκριμένα η Ιαπωνία και η Βραζιλία, ήταν πολύ πιο αργοί, διατηρώντας το μισό του απροστάτευτου εύρους ζώνης μας.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Απροστάτευτος9165.510.57
ΗΠΑ # 247923133.538.87
Ηνωμένο Βασίλειο # 20115334.786.06
Ολλανδία # 6614566.915.39
Ιαπωνία # 69159132.833.31
Διπλό VPN (ΗΠΑ στον Καναδά # 4)7920.488.64

Τούτου λεχθέντος, ακόμη και σε αυτούς τους πιο αργούς και πιο απομακρυσμένους διακομιστές, η εμπειρία περιήγησης ανταποκρίθηκε. Οι ιστότοποι φορτώθηκαν χωρίς πολύ αισθητή καθυστέρηση και τα βίντεο μεταφέρθηκαν σε καλή ανάλυση σε υψηλή ανάλυση. 

Πολλοί από τους χρόνους ping που είδαμε ήταν επίσης εντυπωσιακοί και οι κοντινοί διακομιστές είχαν αρκετά χαμηλά ping που το NordVPN θα μπορούσε να σας εξυπηρετήσει, καθώς και ένα VPN για gaming. Αν και το NordVPN δεν έχει εκπληκτική απόδοση όσον αφορά την ταχύτητα, είναι αξιόπιστο και αρκετά γρήγορο ώστε οι περισσότερες καθημερινές εργασίες να μην αισθάνονται αισθητά πιο αργές.

PureVPN

Αν και ο πρώτος διακομιστής δοκιμάσαμε το PureVPN σε καλή απόδοση και μας έδωσε σχεδόν όλο το μη προστατευμένο εύρος ζώνης, οι υπόλοιποι ήταν κακοί. Οι διακομιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και της Νότιας Αφρικής πήραν το ήμισυ έως τα τρία τέταρτα του εύρους ζώνης μας.

Τοποθεσίες: Ping (ms): Λήψη (Mbps): Μεταφόρτωση (Mbps):
Απροστάτευτος2843.536.4
Τίρανα, AL1066.29.5
Άμστερνταμ, NL8332.911.7
Νέα Υόρκη23416.381.25
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια36317.191.07
Τόκιο, JP48016.021.10

Η εμπειρία περιήγησης στους διακομιστές ήταν χειρότερη από αυτήν που βιώσαμε και με το NordVPN. Ακόμη και οι διακομιστές που ήταν ταχύτεροι σε χαρτί, όπως η Βραζιλία, προκάλεσαν αισθητή καθυστέρηση ενός έως δύο δευτερολέπτων πριν από τη φόρτωση των ιστότοπων.

Η παρακολούθηση βίντεο ήταν επίσης πολύ πιο αργή, με ορισμένα βίντεο να είναι προεπιλεγμένα σε χαμηλή ανάλυση και άλλα πρέπει να κάνουν buffer πριν ξεκινήσουν. Δεν το είδαμε σε τόσο κακό βαθμό κατά τη χρήση του NordVPN.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Αυτός ο γύρος είναι μια σαφής νίκη για το NordVPN. Προσφέρει πολύ πιο συνεπή απόδοση σε χαρτί, χωρίς κανέναν από τους διακομιστές να πέφτουν τόσο χαμηλά όσο περισσότεροι από τους μισούς διακομιστές PureVPN που δοκιμάσαμε.

Επιπλέον, το NordVPN ήταν πολύ πιο ευαίσθητο σε όλο τον κόσμο όταν περιήγησε στον Ιστό σε σύγκριση με το PureVPN, το οποίο συχνά χρειάστηκε ένα σημαντικό δευτερόλεπτο ή δύο για να ξεκινήσει η φόρτωση ιστότοπων.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο PureVPN

5

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Σε περίπτωση που δεν έχετε κρατήσει το σκορ, είναι δύο με δύο, οπότε αυτός ο τελικός γύρος θα καθορίσει τον νικητή του αγώνα. Έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε γρήγορα μια ματιά σε αυτό που ψάχνουμε για ασφάλεια και απόρρητο.

Για αρχάριους, καθορίζουμε το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει κάθε VPN εξετάζοντας ποια πρωτόκολλα και κρυπτογραφίες χρησιμοποιούν, με το OpenVPN και το AES-256 να είναι η ιδανική κατάσταση. Ελέγχουμε επίσης για διαρροές DNS και άλλες μορφές διαρροής δεδομένων. Για το απόρρητο, ελέγχουμε την πολιτική απορρήτου κάθε παρόχου για να δούμε ποιες πληροφορίες συλλέγουν και τι κάνουν με αυτήν.

NordVPN 

Όπως αναφέρεται στην ενότητα “δυνατότητες”, το NordVPN είναι εξοπλισμένο μόνο με OpenVPN από προεπιλογή, αλλά υπάρχουν οδηγοί στον ιστότοπό του που εξηγούν πώς να αποκτήσετε το IKEv2. Το NordVPN συνδυάζει αυτά τα πρωτόκολλα με κρυπτογράφηση AES 256-bit, η οποία, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο πρόγραμμα κρυπτογράφησης, είναι ασφαλής. 

Το πρωτόκολλο OpenVPN με κρυπτογράφηση AES 256-bit, καθώς και ο ισχυρός διακόπτης kill και οι δυνατότητες αυτόματης σύνδεσης, καθιστούν το NordVPN μια ασφαλή επιλογή. Η πολιτική απορρήτου είναι καλά σχεδιασμένη και μία από τις πιο σύντομες και καλύτερες γραπτές που έχουμε δει.

Το NordVPN συγκεντρώνει μια διεύθυνση email και έναν τρόπο πληρωμής για τη δημιουργία λογαριασμού. Αυτό είναι το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό πληροφοριών για τη διατήρηση ενός λογαριασμού και μπορεί να παρακαμφθεί χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα εγγραφής email. Όταν χρησιμοποιείτε το VPN, οι μόνες πληροφορίες που συλλέγονται σχετίζονται με το φορτίο του διακομιστή, οπότε καμία από τις πληροφορίες που συλλέγονται δεν είναι αναγνωρίσιμη με οποιονδήποτε τρόπο. 

Τέλος, στον ιστότοπό του, το NordVPN συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο για να διατηρήσουν και να τον βελτιώσουν. Εάν διαβάσετε τον ανώνυμο οδηγό περιήγησής μας, θα βρείτε ότι είναι μια αναπόφευκτη πραγματικότητα στο διαδίκτυο.

PureVPN

Το PureVPN προσφέρει πολλές επιλογές κρυπτογράφησης στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των IKEv2, PPTP, L2TP και OpenVPN. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επιλέγουν μεταξύ κρυπτογράφησης 128-bit και 256-bit, που σημαίνει ότι έχει το χρυσό πρότυπο OpenVPN και AES 256-bit.

Ανακαλύπτοντας το απόρρητο του PureVPN, ανακαλύψαμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία. Στην αρχή της πολιτικής απορρήτου, λέει ότι το PureVPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής. Αργότερα στο έγγραφο, ωστόσο, λέει ότι τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης καταγράφονται αλλά ανώνυμα και ότι τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του δικτύου.

Ωστόσο, το 2017, η εταιρεία μπόρεσε να δώσει πληροφορίες στην αστυνομία σε μια υπόθεση εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που οδήγησε σε σύλληψη. Φυσικά, οι χρήστες του PureVPN είχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς μπόρεσε να παράσχει αναγνωριστικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύλληψη και, ως απάντηση, δημοσίευσε αυτήν την ανάρτηση υπερασπιζόμενη. 

Αν και αυτό ήταν πριν από μερικά χρόνια και η πολιτική απορρήτου έχει ξανασχεδιαστεί από τότε, είναι το είδος της συμπεριφοράς που μπορεί να αμαυρώσει μόνιμα το όνομα ενός παρόχου VPN. 

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Το NordVPN και το PureVPN πέρασαν τις δοκιμές ασφαλείας μας χωρίς ανιχνεύσιμο DNS ή διαρροές δεδομένων. Και τα δύο VPN σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε OpenVPN και AES 256-bit, ένα ζεύγος που προσφέρει στενή ασφάλεια και σταθερή απόδοση.

Τούτου λεχθέντος, όσον αφορά το απόρρητο, το NordVPN έχει μια καλή πολιτική και δεν έχει ιστορικό να έχει πληροφορίες που δεν θα έπρεπε ή να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες με τρόπο που δεν είναι ευνοϊκός για τους πελάτες του. Το PureVPN, από την άλλη πλευρά, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμο να παραδώσει πληροφορίες που ενοχοποιούν και αναγνωρίζουν. Για αυτόν τον λόγο, το NordVPN είναι ο ξεκάθαρος νικητής σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Ασφάλεια & Σημείο απορρήτου για το NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο PureVPN

6

Τελικές σκέψεις

Το PureVPN μπόρεσε να εξασφαλίσει πρώιμο προβάδισμα χάρη στο ευρύτερο σετ χαρακτηριστικών και την καλύτερη τιμολόγηση, αλλά το NordVPN το έδεσε στους γύρους «ευκολία χρήσης» και «ταχύτητας» Τέλος, στον τελευταίο μας γύρο, πήραμε τον νικητή μας, με τελικό σκορ τριών έως δύο για το NordVPN. 

Νικητής: NordVPN

Αν και το NordVPN ενδέχεται να μην έχει τόσες πολλές δυνατότητες όπως το PureVPN, γίνεται καλύτερο περιεχόμενο με αποκλεισμό γεωγραφικού δικτύου. Επιπλέον, η καλύτερη ταχύτητα, η ευκολία στη χρήση και το απόρρητο και η ασφάλεια το καθιστούν μια καλύτερη συνολική επιλογή για σχεδόν όλους.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το NordVPN ή το PureVPN, μας ενδιαφέρει να μάθουμε για τις εμπειρίες σας μαζί τους στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map