NordVPN εναντίον Mullvad: A Giant Fights a Mole το 2020

Προς το παρόν, το NordVPN κατέχει τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξή μας VPN. Εάν διαβάσετε την κριτική μας για το NordVPN, θα δείτε ότι μας αρέσει για πολλούς λόγους, μερικοί από τους οποίους περιλαμβάνουν την προσιτή μακροπρόθεσμη τιμολόγηση, την ευκολία χρήσης και την εξαιρετική ασφάλεια. 

Ο Mullvad, από την άλλη πλευρά, κρέμεται πολύ πιο μακριά από το τοτέμ των VPN. Ωστόσο, εάν ρίξετε μια ματιά στην πλήρη κριτική μας στο Mullvad, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια ποικιλία ενδιαφέρων ιδιορρυθμιών σχετικά με αυτό που προσφέρουν επίπεδα απορρήτου και προσιτότητας που οι περισσότεροι πάροχοι δεν μπορούν. 

Έχοντας αυτό κατά νου, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα για έναν αγώνα NordVPN εναντίον Mullvad για να δούμε ποιος θα βγει στην κορυφή ως ο βασιλιάς της φιλικής προς τον προϋπολογισμό απορρήτου.

Δημιουργία αγώνα: NordVPN εναντίον Mullvad

Για να κάνουμε αυτόν τον διαγωνισμό δίκαιο, ενώ είμαστε επίσης πολύ ενημερωτικοί, έχουμε χωρίσει τα πράγματα σε πέντε γύρους. Θα ξεκινήσουμε κάθε γύρο εξετάζοντας την απόδοση κάθε παροχέα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. 

Αφού αξιολογήσουμε κάθε VPN, θα συζητήσουμε ποιος είναι ο νικητής και γιατί, στη συνέχεια, ορίστε αυτό το VPN ένα σημείο για αυτόν τον γύρο. Ο πρώτος γύρος εστιάζει στις δυνατότητες του VPN, ακολουθούμενος από γύρους τιμολόγησης, ευκολία χρήσης, ταχύτητα και, τέλος, ασφάλεια.

1

Χαρακτηριστικά

Για να ξεκινήσουμε τα πράγματα, θα δούμε τι είδους δυνατότητες προσφέρονται από κάθε πάροχο VPN. Ψάχνουμε για μερικά πράγματα που είναι σημαντικά για την ασφάλεια, τα οποία θεωρούμε υποχρεωτικά για όλα τα VPN, ώστε να μπορούν να κληθούν να χρησιμοποιηθούν.

Πρώτον, αναζητούμε έναν διακόπτη kill, ο οποίος διακόπτει τη ροή της διαδικτυακής κίνησης εάν αποσυνδεθεί το VPN. Δεύτερον, αναζητούμε τη δυνατότητα αυτόματης εκτέλεσης και σύνδεσης κατά την εκκίνηση, γεγονός που διασφαλίζει ότι καμία από τις πληροφορίες σας πιθανώς δεν θα διαρρεύσει προτού μπορείτε να συνδέσετε χειροκίνητα το VPN.

Εκτός από αυτά, όλα τα άλλα είναι ουσιαστικά κερασάκι στην τούρτα. Οι πάροχοι θα χάσουν σημαντικούς πόντους εάν δεν υπάρχει διακόπτης kill ή δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης, αλλά θα κερδίσουν πόντους έχοντας έξτρα καλούδια για tinkerers.

NordVPN

Ακριβώς έξω από την πύλη, το NordVPN φαίνεται έτοιμο να εντυπωσιάσει. Όχι μόνο διαθέτει έναν τυπικό διακόπτη kill, αλλά και έναν διακόπτη kill kill. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε μια λίστα προγραμμάτων για διακοπή από το Διαδίκτυο εάν το VPN χάσει τη σύνδεση, αντί να απενεργοποιήσετε εντελώς το Διαδίκτυο. 

nordvpn-κριτική-killswitch

Επιπλέον, το NordVPN διαθέτει ένα ισχυρό μενού αυτόματης σύνδεσης. Μπορείτε να επιλέξετε να εκτελέσετε την εφαρμογή και να συνδεθείτε πάντα κατά την εκκίνηση ή μπορείτε να αποφασίσετε να συνδεθείτε μόνο όταν εντοπίσει μια μη ασφαλή ασύρματη σύνδεση. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της σύνδεσής σας ασφαλούς από τους κινδύνους του δημόσιου WiFi.

Το μενού αυτόματης σύνδεσης σάς επιτρέπει επίσης να επιλέξετε μια προτιμώμενη τοποθεσία διακομιστή ή περιοχή για να συνδεθείτε αυτόματα. Όσον αφορά άλλες δυνατότητες, το NordVPN έχει μερικά αξιοσημείωτα. Πράγματα όπως το αόρατο στο τοπικό σας δίκτυο και οι ασαφείς διακομιστές μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το επίπεδο ασφάλειας και ανωνυμίας στο διαδίκτυο. 

Για όσους έχουν πραγματικά ασφάλεια, το NordVPN προσφέρει ακόμη και μια διπλή επιλογή VPN, η οποία χρησιμοποιεί πολλούς διακομιστές VPN σε ένα ρελέ για να κάνει την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας ακόμα πιο δύσκολη.

Μουλβάντ

Η διάταξη του μενού του Mullvad χωρίζει τις ρυθμίσεις σε δύο ενότητες: “προτιμήσεις” και “προχωρημένες”. Στην ενότητα “προτιμήσεις”, θα βρείτε διακόπτες εναλλαγής που σας επιτρέπουν να επιλέξετε εάν θέλετε να ρυθμίσετε την εφαρμογή για εκτέλεση κατά την εκκίνηση, καθώς και εάν θα συνδεθεί αυτόματα ή όχι. 

mullvad-review-killswitch

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ρυθμίσεις που να σας επιτρέπουν να επιλέξετε πού συνδέεται το Mullvad, εάν το έχετε ρυθμίσει ώστε να συνδέεται αυτόματα. Ωστόσο, φαίνεται να συνδέεται με τον πιο πρόσφατο διακομιστή που έχετε χρησιμοποιήσει. 

Οι άλλες δύο επιλογές στο μενού προτιμήσεων είναι για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση ειδοποιήσεων και για να επιτρέψετε σε τοπικές συσκευές, όπως εκτυπωτές, να βλέπουν τον συνδεδεμένο υπολογιστή.

Στην ενότητα “προχωρημένο”, βρίσκουμε το διακόπτη kill του Mullvad, ο οποίος απλά ονομάζεται “block όταν αποσυνδεθεί”. Κάτω από αυτήν την επιλογή υπάρχει μια σύντομη περιγραφή του τι κάνει, το οποίο αναφέρει ότι εμποδίζει την κυκλοφορία όταν το VPN δεν είναι συνδεδεμένο, ακόμη και όταν η εφαρμογή είναι κλειστή.

Αυτός είναι ένας άβολος τρόπος για να κάνετε ένα διακόπτη kill και, παρόλο που σας κρατά ακόμα ασφαλή, είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αφήσουν αυτήν τη λειτουργία για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Εκτός από τα πιο βασικά και βασικά χαρακτηριστικά που αναφέραμε, το Mullvad δεν έχει σχεδόν τίποτα να προσφέρει, ειδικά επειδή ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζονται αυτές οι λειτουργίες είναι μοιραία ελαττωματικό.

Στρογγυλές σκέψεις

Και οι δύο πάροχοι καλύπτουν τις απόλυτες γυμνές ανάγκες που αναφέραμε, αλλά ο Mullvad κάνει κακή δουλειά. Ο τρόπος λειτουργίας του διακόπτη kill Mullvad τον καθιστά σχεδόν αχρησιμοποίητο και το NordVPN έχει μια πιο ισχυρή εφαρμογή κάθε δυνατότητας που μοιράζονται οι δύο.

Το NordVPN διαθέτει επίσης μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά που το προωθούν πολύ μπροστά από το Mullvad σε αυτήν την κατηγορία. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούν να υπάρχουν χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν και οι δύο αυτοί πάροχοι, όπως το split tunneling. 

Εάν ενδιαφέρεστε για ένα πραγματικά πλούσιο σε χαρακτηριστικά VPN που περιλαμβάνει πράγματα όπως split tunneling, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στην κριτική μας ExpressVPN.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο Mullvad

2

Τιμολόγηση

Η τιμολόγηση είναι η ενότητα που επιτρέπει συνήθως στους παρόχους αουτσάιντερ να προβαίνουν σε πόντους προσφέροντας καλύτερη προσφορά από τον ανταγωνιστή. Ωστόσο, το μόνο νομισματικό κόστος δεν είναι το μόνο πράγμα που αξιολογούμε σε αυτήν την ενότητα.

Εξετάζουμε επίσης εάν τα VPN παρέχουν δωρεάν δοκιμές και τι είδους πολιτική επιστροφής χρημάτων προσφέρουν. Εξετάζουμε επίσης ποιοι τρόποι πληρωμής είναι διαθέσιμοι και πόσες συνδέσεις επιτρέπονται ανά συνδρομή.

NordVPN

Όπως είδαμε στον αγώνα NordVPN εναντίον CyberGhost, οι τιμές του NordVPN ξεπερνούν τα περισσότερα άλλα κορυφαία VPN, αλλά σίγουρα δεν είναι ασυναγώνιστα. Το NordVPN προσφέρει μόνο ένα πακέτο με τέσσερις διαφορετικές επιλογές περιόδου χρέωσης.

Η μηνιαία τιμολόγηση της NordVPN βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών από τους άλλους κορυφαίους ανταγωνιστές. Όχι πολύ, αλλά και όχι περίεργο. Η μετάβαση σε ένα ετήσιο πρόγραμμα μειώνει το κόστος σχεδόν στο μισό, με τα διετή και τριετή σχέδια να προσφέρουν ακόμη καλύτερη αξία. 

Ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που θα επιλέξετε, αυτό το πρόγραμμα σάς επιτρέπει ταυτόχρονα να συνδέετε έως και έξι συσκευές και να περιλαμβάνει απεριόριστο εύρος ζώνης. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με πιστωτικές κάρτες, Amazon Pay, Alipay, UnionPay και πολλά κρυπτονομίσματα.

Παρόλο που η NordVPN δεν προσφέρει κανένα είδος δωρεάν δοκιμής ή δωρεάν προγράμματος, έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας γιατί, για να αποκτήσετε την καλύτερη μακροπρόθεσμη συμφωνία, θα μπορούσατε να βάζετε εκατό δολάρια σε λογισμικό που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Μουλβάντ

Το Mullvad έχει το αναμφισβήτητα το πιο εξορθολογισμένο και κατανοητό μοντέλο τιμολόγησης οποιουδήποτε VPN στην αγορά. Δεν υπάρχουν επιλογές για προγράμματα ή χρονικές περιόδους, υπάρχει μόνο μία μηνιαία τιμή.

Υπάρχει μόνο ένα πρόγραμμα από μήνα σε μήνα, αλλά είναι ένα από τα πιο προσιτά VPN στην αγορά για όσους αναζητούν τη μηνιαία επιλογή. Με πολλούς τρόπους, αυτό λειτουργεί ως το τέλειο αντίθετο από την τιμολόγηση του NordVPN, η οποία είναι υψηλή από τη μηνιαία πλευρά των πραγμάτων και αρχίζει να μειώνεται όσο περισσότερο εγγραφείτε. 

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες ομοιότητες μεταξύ των δύο. Για αρχάριους, η Mullvad προσφέρει επίσης την ίδια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Κανένας πάροχος δεν προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή και ο Mullvad δέχεται επίσης ορισμένες από τις ίδιες επιλογές πληρωμής όπως και η NordVPN, συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών καρτών, PayPal και bitcoin.

Αν και οι τύποι πληρωμής όπως το UnionPay και το Amazon Pay παραμένουν εκτός λειτουργίας, ο Mullvad δέχεται επίσης επιλογές που δεν το κάνει το NordVPN, συμπεριλαμβανομένων των Swish και μετρητών.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Αυτός ήταν ένας από τους πιο δύσκολους γύρους τιμολόγησης που είχαμε να σημειώσουμε σε έναν αγώνα head-to-head. Επειδή κανένα από τα VPN δεν προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα, ενθαρρύνουμε τα άτομα που ενδιαφέρονται για ένα VPN χωρίς κίνδυνο να ρίξουν μια ματιά στη δωρεάν συλλογή υπηρεσιών VPN. 

Παρόλο που η Mullvad έχει καλύτερες τιμές από μήνα σε μήνα, οι τιμές του NordVPN μειώνονται χαμηλότερες από αυτές του Mullvad μόλις φτάσετε στο διετές πρόγραμμα και γίνετε ακόμη πιο δελεαστικοί για το τριετές πρόγραμμα. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το NordVPN έχει καλύτερες δυνατότητες, είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη αξία και η πιο προσιτή επιλογή στο τέλος της ημέρας. 

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο Mullvad

3

Ευκολία στη χρήση

Όπως και στις πλήρεις κριτικές VPN, η ευκολία χρήσης είναι η τρίτη ενότητα που καλύπτουμε. Σε αυτήν την ενότητα, εξετάζουμε τη συνολική εμπειρία χρήστη, από την εγγραφή λογαριασμού έως την πραγματική χρήση του VPN. 

Παρόλο που η ευκολία χρήσης είναι το πιο υποκειμενικό πράγμα που λαμβάνουμε υπόψη σε αυτές τις αντιστοιχίες, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε μια ιδέα για το πώς είναι να χρησιμοποιείτε κάθε VPN και για ποιον μπορεί να είναι καλύτερο. Τα πιο περίπλοκα VPN με τόνους τεχνικών επιλογών έχουν τη θέση τους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν κάτι έτοιμο να πάνε χωρίς να απαιτηθούν.

NordVPN

Ο υπολογιστής-πελάτης και οι εφαρμογές για κινητά του NordVPN είναι εκλεπτυσμένοι και εύχρηστοι. Ο υπολογιστής-πελάτης διαθέτει έναν μεγάλο χάρτη στη δεξιά πλευρά του παραθύρου με μια λίστα των διακομιστών στα αριστερά. 

Αυτή η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά και εμφανίζει μια σημαία δίπλα στο όνομα κάθε χώρας, διευκολύνοντας την γρήγορη κύλιση και την εύρεση της τοποθεσίας που θέλετε. Υπάρχει επίσης μια γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της λίστας χωρών, η οποία σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε το όνομα της χώρας, αντί να αναζητήσετε μη αυτόματα τη λίστα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαβάσετε τον χάρτη, στον οποίο μπορείτε να πλοηγηθείτε κάνοντας κλικ και σύροντας. Κάνοντας κλικ στις μπλε φυσαλίδες τοποθεσίας του χάρτη σας επιτρέπει να συνδεθείτε με έναν διακομιστή σε αυτήν την τοποθεσία, πράγμα που μας φέρνει στην πραγματικότητα ένα από τα κύρια παράπονα που έχουμε σχετικά με την εμπειρία χρήστη του NordVPN.

nordvpn-review-interface

Ο αλγόριθμος που επιλέγει ποιος διακομιστής θα χρησιμοποιήσει στην προτιμώμενη τοποθεσία σας φαίνεται να είναι κατεστραμμένος. Επιλέγει συχνά έναν διακομιστή που βρίσκεται υπό σημαντική φόρτωση και δεν έχει τις καλύτερες στιγμές. Θα το δούμε λίγο περισσότερο στην επερχόμενη ενότητα “ταχύτητα”, αλλά μερικές φορές είναι μια ταλαιπωρία. 

Αυτό μερικές φορές σας αναγκάζει να επιλέξετε χειροκίνητα έναν διακομιστή από τη λίστα, ο οποίος, ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να κάνετε με την εκλεπτυσμένη διεπαφή του NordVPN. Τα μενού ρυθμίσεων είναι εύκολα προσβάσιμα και τα πάντα στις ρυθμίσεις έχουν σαφείς λέξεις ετικέτες και εξηγήσεις. 

Ο ιστότοπος NordVPN δεν είναι απαραίτητα αξιοσημείωτος, αλλά είναι γενικά καλά βελτιωμένος για να σας βοηθήσει να εγγραφείτε ή να βρείτε υποστήριξη. Για τη δημιουργία ενός λογαριασμού απαιτείται ένα email και ένας κωδικός πρόσβασης, που είναι τυπικός ναύλος για τη δημιουργία λογαριασμού για σχεδόν οτιδήποτε. 

Συνολικά, το NordVPN είναι εύκολο στη χρήση, ακόμα κι αν είστε κάποιος που δεν είναι καλά έμπειρος στην τεχνολογία. Απλώς εγκαταστήστε τον πελάτη, τον οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολα στον ιστότοπο και κάντε κλικ στον χάρτη για να συνδεθείτε σε αυτήν την τοποθεσία.

Μουλβάντ

Ακριβώς από το ρόπαλο, ο Mullvad φάνηκε να μας ενοχλεί. Όταν ξεκινήσαμε τη λήψη του προγράμματος-πελάτη από τον ιστότοπο του Mullvad, έτρεξε με αργή ταχύτητα και εκτιμήθηκε ότι το αρχείο μεγέθους λίγων megabyte θα χρειαζόταν δύο ολόκληρες ώρες για λήψη.

mullvad-review-interface

Πραγματοποιήσαμε μια δοκιμή ταχύτητας στη σύνδεσή μας για να επιβεβαιώσουμε ότι τίποτα δεν ήταν λάθος στο τέλος μας και το Διαδίκτυο μας ήταν εντάξει. Τελικά, η λήψη έληξε και ξεκινήσαμε μια άλλη προσπάθεια. Αυτή τη φορά, η λήψη ξεκίνησε εξίσου αργή, αλλά τελικά ξεκίνησε το γρανάζι και κατάφερε να τελειώσει.

Αυτό το μικρό αρχείο, το οποίο θα έπρεπε να χρειαστεί δευτερόλεπτα για λήψη, κατέληξε να διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, εκτελέσαμε το εκτελέσιμο αρχείο που μόλις κατεβάσαμε και μας είπαν ότι η εγκατάσταση απέτυχε.

Για να συνοψίσουμε τα ευρήματά μας, πιθανότατα το πρόβλημα εγκατάστασης που συναντήσαμε οφείλεται σε ρυθμίσεις και προσαρμογείς που ένα άλλο VPN είχε προσθέσει ή αλλάξει στον υπολογιστή μας, το οποίο παρενέβη με αυτό που προσπαθούσε να κάνει το πρόγραμμα εγκατάστασης του Mullvad. 

Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι, μετά από δεκάδες δοκιμές VPN, δεν είχαμε ποτέ άλλο VPN να μας δώσει αυτό το πρόβλημα. Μετά την εκκαθάριση μερικών ρυθμίσεων δικτύου στον υπολογιστή μας, η εγκατάσταση λειτούργησε. Ωστόσο, εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ άλλο VPN, βεβαίως προσέξτε αυτό το πιθανό πρόβλημα.

Μόλις εγκατασταθεί, ο πελάτης δεν είναι κακός και καθιστά αρκετά εύκολο να συνδεθεί στο VPN. Ωστόσο, η λίστα διακομιστών θα μπορούσε να βελτιωθεί προσθέτοντας τις σημαίες κάθε χώρας. Αυτό βοηθάει περισσότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς όσον αφορά τον γρήγορο προσδιορισμό της τοποθεσίας που ψάχνετε όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα.

Αντί να ανοίγει σε νέο παράθυρο, ο πελάτης είναι αγκυρωμένος στο κάτω δεξί δίσκο συστήματος. Η κύρια οθόνη σάς επιτρέπει να συνδέεστε ή να αλλάζετε εύκολα την επιθυμητή θέση σας, ενώ τα μενού ρυθμίσεων είναι εύκολο να πλοηγηθείτε, κάτι που πρέπει να είναι δεδομένο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο άγονα. 

Στρογγυλές τρεις σκέψεις 

Το NordVPN διαθέτει έναν συμπαγή ιστότοπο που διευκολύνει την εγγραφή και την κυλιόμενη μπάλα με ένα VPN. Εν τω μεταξύ, ο Mullvad μας έδωσε προβλήματα σχεδόν σε κάθε βήμα.

Από τη λήψη του προγράμματος-πελάτη, τη σωστή λειτουργία του, έως την απλή αναζήτηση στη λίστα των διακομιστών, το Mullvad δεν μπορεί να ταιριάξει με το επίπεδο στιλβωτικής και φιλικότητας προς το χρήστη που προσφέρουν οι εφαρμογές του NordVPN.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο Mullvad

4

Ταχύτητα

Σε αντίθεση με την προηγούμενη ενότητα, η οποία ήταν ένα από τα πιο υποκειμενικά πράγματα που καλύπτουμε, η ταχύτητα είναι αναμφισβήτητα η πιο επιστημονική ενότητα. Για να συγκρίνουμε κάθε VPN με δίκαιο τρόπο, τα δοκιμάζουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, πλάτη με πλάτη.

Ξεκινάμε λαμβάνοντας μια μέτρηση ελέγχου χωρίς να είναι συνδεδεμένο ένα VPN και το χρησιμοποιούμε ως βασική γραμμή. Στη συνέχεια, βάζουμε κάθε VPN στις ίδιες πέντε τοποθεσίες για να δούμε ποια από αυτές έχει καλύτερες ή πιο αξιόπιστες ταχύτητες.

Επιπλέον, κάνουμε κάποια περιήγηση, ροή και δουλεύουμε για να δούμε πώς οι ταχύτητες σε χαρτί μεταφράζονται στον πραγματικό κόσμο.

NordVPN

Το NordVPN έχει νικήσει στο παρελθόν όσον αφορά την ταχύτητα, όπως στο άρθρο NordVPN εναντίον IPVanish. Αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα επειδή το NordVPN είναι αργό, αλλά επειδή είναι απόλυτα ασυνεπές από διακομιστή σε διακομιστή.

Ένας διακομιστής μπορεί να φτάσει σχεδόν ολόκληρο το μη προστατευμένο εύρος ζώνης, ενώ ένας άλλος στην ίδια τοποθεσία μπορεί να μειώσει το εύρος ζώνης σας σε λιγότερο από το δέκατο. Στην πραγματικότητα, είναι ένα τέτοιο ζήτημα που δώσαμε στον NordVPN μια ανόητη αναφορά στο ταχύτερο γύρο VPN.

Τουλάχιστον μέρος αυτού του ζητήματος είναι, όπως αναφέραμε, χάρη στην φαινομενικά σπασμένη επιλογή διακομιστή που ο πελάτης κάνει από προεπιλογή. Ο διακομιστής του Ηνωμένου Βασιλείου, για παράδειγμα, δεν λειτούργησε καθόλου μέχρι να επιλέξουμε με μη αυτόματο τρόπο έναν διαφορετικό διακομιστή για να λάβουμε τα αποτελέσματα που κάναμε.

Με όλα αυτά τα λόγια, το NordVPN έχει αναμφίβολα πολύ δρόμο ακόμη από την άποψη της απόδοσης και της συνέπειας, αλλά ακόμα είδαμε πολλές καλές ταχύτητες αυτήν τη φορά. Κάθε διακομιστής εκτός από την Ιαπωνία ξεπέρασε τις ταχύτητες λήψης των 100 Mbps, και ακόμη και η Ιαπωνία απέμενε μόνο από αυτό. 

Ωστόσο, οι ταχύτητες μεταφόρτωσης ήταν μια διαφορετική ιστορία, με το Ηνωμένο Βασίλειο να μας δίνει μόνο λιγότερο από το ένα τοις εκατό του εύρους ζώνης μεταφόρτωσης. Παρ ‘όλα αυτά, καταφέραμε να έχουμε αξιοποιήσιμη απόδοση από κάθε διακομιστή, ακόμη και παρακολουθώντας βίντεο HD χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μουλβάντ

Ο Mullvad ήταν στην πραγματικότητα ταχύτερος τις περισσότερες φορές κατά τη δημιουργία μιας σύνδεσης σε σύγκριση με το NordVPN. Το NordVPN διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα, ενώ ο Mullvad διαρκεί συνήθως περίπου πέντε έως επτά. Αν και αυτό είναι ταχύτερο από το NordVPN, εξακολουθεί να μην είναι πολύ εντυπωσιακό και είναι πραγματικά το μόνο μέρος όπου το Mullvad ήταν πιο γρήγορο από το NordVPN. 

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Μη προστατευμένο (Σεντ Λούις)8146.1511.4
Σαιντ Λούις23158.3210.36
Λονδίνο108131.758.1
Άμστερνταμ146144.344.35
Νότια Αφρική26291.173.05
Τόκιο172129.756.42

Παρόλο που το NordVPN έχει σίγουρα τα μειονεκτήματά του όσον αφορά την αξιοπιστία και την ταχύτητα, ο Mullvad αγωνίζεται ακόμη περισσότερο. Το Mullvad δεν είχε ούτε έναν διακομιστή με υψηλότερη ταχύτητα λήψης από το NordVPN.

Υπάρχουν όμως μερικοί διακομιστές, όπου ο Mullvad μπόρεσε να νικήσει το NordVPN με ταχύτητα μεταφόρτωσης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ping. Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, ο Mullvad ξυρίζει 20ms από το ping του NordVPN και αύξησε το ποσοστό μεταφόρτωσης κατά σχεδόν 30 τοις εκατό. 

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ταχύτητα λήψης είναι βασική και το NordVPN είχε υπερδιπλασιάσει την ταχύτητα λήψης του Mullvad στη Βραζιλία. Η εμπειρία περιήγησης του Mullvad ήταν σίγουρα ανεκτή, αλλά σε σύγκριση με το NordVPN, υπήρξε αισθητά μεγαλύτερη καθυστέρηση περίπου μισού δευτερολέπτου κατά τη φόρτωση ιστότοπων.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Όπως είπαμε στην αρχή αυτής της ενότητας, η σύγκριση της ταχύτητας δύο VPN είναι μια επιστημονική προσπάθεια. Κοιτάζοντας τα δεδομένα, το NordVPN είναι αντικειμενικά πιο γρήγορο και μπορούμε να το υποστηρίξουμε ανεκδοτικά από τις εμπειρίες μας χρησιμοποιώντας και τα δύο αυτά VPN.

Ωστόσο, το NordVPN έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Εάν δεν ήταν η κατάσταση διακοπής της αυτόματης επιλογής διακομιστή, αυτό θα ήταν ακόμη λιγότερο διαγωνισμό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ταχύτητα και το σπατάλη δυναμικού του NordVPN (καθώς και να το δείτε σε σύγκριση με μερικές από τις ταχύτερες επιλογές στην αγορά) στο καλύτερο VPN για τυχερά παιχνίδια.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για NordVPN

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο Mullvad

5

Ασφάλεια και απόρρητο

Το τελευταίο τμήμα είναι αυτό που πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι το πιο σημαντικό: ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής. Παρόλο που κάθε ένα συνήθως λαμβάνει τις δικές του ενότητες στις πλήρεις κριτικές VPN, στις αντιστοιχίες μας, τους συνδυάζουμε σε ένα. 

Όσον αφορά την ασφάλεια, εξετάζουμε τι είδους πρωτόκολλα προσφέρουν τα VPN και τι επίπεδο κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν. Επιπλέον, δοκιμάζουμε τυχόν διαρροές DNS ή IP. 

Για το απόρρητο, ελέγχουμε το σύνολο της πολιτικής απορρήτου κάθε VPN για να δούμε τι είδους πληροφορίες συλλέγει και πώς χρησιμοποιείται.

NordVPN

Όπως είδαμε στον αγώνα NordVPN εναντίον ExpressVPN, το NordVPN έχει ασφάλεια που μπορεί να ανταγωνιστεί τους καλύτερους στην αγορά. Το NordVPN χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο OpenVPN σε συνδυασμό με κρυπτογράφηση AES-256, το οποίο θεωρείται το χρυσό πρότυπο ασφάλειας VPN.

Παρόλο που ενδέχεται να μην υπάρχουν επιλογές για το πρωτόκολλο ή την κρυπτογράφηση, αυτή η διαμόρφωση είναι αξιόπιστα ασφαλής. Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε διαρροή DNS ή οποιαδήποτε άλλη παραβίαση της ασφάλειας κατά τη δοκιμή του NordVPN.

Η πολιτική απορρήτου του NordVPN είναι αξιοπρεπής συνοπτική και είναι γραμμένη με ευανάγνωστο τρόπο, σε αντίθεση με την σχεδόν αδιαίρετη νομική ομιλία στην οποία γράφονται ορισμένες πολιτικές απορρήτου. Όσον αφορά τη χρήση VPN, δεν διατηρεί κανένα από τα αναγνωριστικά σας πληροφορίες. 

Οι περισσότερες από τις πληροφορίες που λαμβάνει το NordVPN για εσάς προέρχονται από τη δημιουργία του λογαριασμού σας όταν δίνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγραφείτε, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να είναι ένα απορριπτόμενο email που είναι ακόμα σχετικά ανώνυμο. 

Υπάρχουν επίσης ορισμένες πληροφορίες που συλλέγονται στον ιστότοπο μέσω cookie, αλλά αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του ιστότοπου και, δυστυχώς, είναι μια αναπόφευκτη πρακτική στο διαδίκτυο σήμερα.

Μουλβάντ

Όπως η τιμολόγηση, αυτός είναι ένας άλλος τομέας όπου ο Mullvad σφυρηλατεί το δικό του μονοπάτι και κάνει πράγματα με έναν μοναδικό τρόπο. Δεν απαιτείται διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – ούτε καν κωδικός πρόσβασης – για τη δημιουργία λογαριασμού. 

Αντ ‘αυτού, απλώς κάνετε κλικ σε ένα κουμπί στον ιστότοπο του Mullvad που λέει “δημιουργία λογαριασμού” και σας δίνεται ένας τυχαιοποιημένος 16ψήφιος κωδικός. Αυτός ο κωδικός είναι ουσιαστικά τόσο το όνομα του λογαριασμού σας όσο και ο κωδικός πρόσβασης, οπότε είναι σημαντικό να τον αποθηκεύσετε κάπως και να τον διατηρήσετε ασφαλή.

Εάν χρησιμοποιείτε την επιλογή για πληρωμή με κάτι όπως μετρητά ή bitcoin, είστε εντελώς ανώνυμοι με τον Mullvad και η πολιτική απορρήτου είναι σε μεγάλο βαθμό άσχετη. Τυχόν πληροφορίες που συλλέγει η Mullvad δεν συνδέεται με το όνομα ή την ταυτότητά σας με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έναν τρόπο πληρωμής που περιέχει αυτές τις πληροφορίες. 

Η σύνδεση απαιτεί μόνο τον τυχαία εκχωρημένο κωδικό σας. Αν και αυτό έχει πλεονεκτήματα από την άποψη της ιδιωτικής ζωής, εισάγει επίσης μερικά μοναδικά ζητήματα. Πρώτον, εάν χάσετε αυτόν τον κωδικό, θα χάσετε τον λογαριασμό σας χωρίς πραγματική μέθοδο ανάκτησης.

Επιπλέον, εάν κάποιος λάβει αυτόν τον κωδικό, δεν υπάρχει τρόπος να τον αλλάξετε για να αποκλείσετε κάποιον. Αντ ‘αυτού, πρέπει να λάβετε έναν νέο κωδικό και έναν νέο λογαριασμό. Πέρα από αυτό το ενδιαφέρον και εξαιρετικά ανώνυμο σύστημα διαχείρισης λογαριασμών, η πολιτική απορρήτου του Mullvad είναι επίσης κορυφαία και δηλώνει ότι δεν καταγράφονται πληροφορίες για εσάς μέσω του VPN.

Όσον αφορά την ασφάλεια, το Mullvad χρησιμοποιεί την ίδια διαμόρφωση με το NordVPN, με το OpenVPN να χρησιμοποιείται για το πρωτόκολλο και την κρυπτογράφηση AES-256. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε τι σημαίνει αυτό, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στα άρθρα κρυπτογράφησης και πρωτοκόλλου. Εν ολίγοις, αυτό είναι ένα εξαιρετικό ζεύγος για απόδοση και ασφάλεια VPN.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Παρόλο που το NordVPN είναι ένας ασφαλής πάροχος που κάνει καλή δουλειά στο σεβασμό και την προστασία του απορρήτου σας, πρέπει να δώσουμε πίστωση όπου οφείλεται η πίστωση. Το Mullvad χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα για να μεγιστοποιήσει το απόρρητο των χρηστών του.

Το Mullvad λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που, αν το επιλέξετε, δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με το ποιοι είστε. Αυτό σημαίνει ότι είναι κυριολεκτικά αδύνατο να σας αναγνωρίσουν με οποιονδήποτε τρόπο, κάτι που είναι τόσο ιδιωτικό όσο γίνεται online.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το Mullvad

Λογότυπο NordVPN
Λογότυπο Mullvad

6

Τελικές σκέψεις

Με τελικό σκορ 4 προς ένα, το NordVPN είναι ο ξεκάθαρος νικητής σε αυτόν τον αγώνα. Το NordVPN προσφέρει καλύτερη αξία για όσους είναι σε θέση να πληρώσουν εκ των προτέρων για τα πιο μακροπρόθεσμα προγράμματα και παρέχει επίσης στους χρήστες περισσότερες δυνατότητες και έλεγχο του τρόπου λειτουργίας του VPN.

Νικητής: NordVPN

Το απόρρητο του Mullvad δεν υστερεί σε κανέναν, χάρη στη μοναδική του μέθοδο παρακολούθησης λογαριασμών, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τις χαμηλότερες ταχύτητες και την πιο δύσκολη εγκατάσταση και χρήση, σε σύγκριση με το NordVPN. Ωστόσο, εάν η ασφάλεια και η ανωνυμία είναι οι μόνες ανησυχίες σας, το Mullvad μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Εάν έχετε εμπειρία με οποιοδήποτε από αυτά τα VPN, θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me