Καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Mac το 2020: Αφήνοντας το Safari πίσω

Για πολλούς χρήστες Mac, ο όρος “πρόγραμμα περιήγησης ιστού” είναι πιθανώς συνώνυμος με το “Safari”, δεδομένου ότι το πρόγραμμα περιήγησης της Apple περιλαμβάνεται ως προεπιλογή σε όλες τις συσκευές του. Αυτό είναι λάθος, ωστόσο, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης Safari απέχει πολύ από το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για Mac ή iOS. Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε μια βαθιά βουτιά στο οικοσύστημα της Apple για να ανακαλύψουμε το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Mac και iOS.


Αν θέλετε να προχωρήσετε απευθείας στον νικητή, αυτό θα ήταν το Brave και μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη κριτική Brave για να μάθετε τα πάντα για την πρώτη μας επιλογή. Εν ολίγοις, το Brave σπορ εξαιρετικής απόδοσης, ασφάλειας και απορρήτου παρέχοντας παράλληλα μεγάλο αριθμό λειτουργιών και μια διεπαφή που είναι εύκολο να μάθει και να πλοηγηθεί.

Προτού προχωρήσουμε πολύ μπροστά από τον εαυτό μας, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε ποια είναι τα κριτήρια μας για αυτήν την κατάταξη.

Καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για Mac 2020

Τι κάνει το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου για Mac

Ως επί το πλείστον, θα κρίνουμε τους διαγωνιζόμενους με τα ίδια κριτήρια με τις κριτικές του προγράμματος περιήγησής μας, αλλά εστιάζοντας εξ ολοκλήρου στις εκδόσεις τους σε συσκευές Apple. Έτσι, τα κριτήρια των χαρακτηριστικών, η ευκολία χρήσης, η απόδοση, η ασφάλεια και το απόρρητο θα αποτελέσουν τον πυρήνα της σύγκρισής μας.

Προφανώς, ένα πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμες της Apple για να πληροί τις προϋποθέσεις για αυτήν τη λίστα, η οποία αποκλείει τους χρήστες του Tenta (διαβάστε την αναθεώρηση Tenta) και τον Internet Explorer (διαβάστε την κριτική του Internet Explorer για να δείτε γιατί δεν υπάρχει Internet Explorer για Mac καλό πράγμα).

Και οι πέντε κατηγορίες σταθμίζονται εξίσου, αλλά αν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για την ασφάλεια, για παράδειγμα, θα πρέπει να ελέγξετε τη λίστα ασφαλέστερων προγραμμάτων περιήγησής μας για να μάθετε ποια από αυτές προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία (spoiler: είναι Puffin και μπορείτε να διαβάσετε το Puffin μας αναθεωρήστε για να μάθετε γιατί).

Καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Mac: Brave

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, το Brave είναι η κορυφαία επιλογή μας για Mac και iOS. Το πρόγραμμα περιήγησης διαθέτει εντυπωσιακή ασφάλεια, με ενσωματωμένο αποκλεισμό διαφημίσεων, αυτόματες αναβαθμίσεις σε HTTPS και αποκλεισμό σεναρίων. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι εύκολα προσβάσιμες μέσω του μενού “ασπίδες”, το οποίο σας δείχνει επίσης μια σειρά από αυτό που αποκλείεται αυτήν τη στιγμή στον ιστότοπο στον οποίο βρίσκεστε.

Γενναίοι-ασπίδες

Το Brave επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αποκλείουν διάφορα είδη περιεχομένου κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών σύνδεσης Google και Facebook, καθώς και ενσωματωμένες αναρτήσεις από το Twitter, το LinkedIn και το Facebook. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης έχει επίσης μια ρύθμιση για να αποκλείει το WebRTC να αποκαλύπτει τη διεύθυνση IP σας, κάτι που συνήθως χρειάζεστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο για να ολοκληρώσετε.

BraveBlock-Social-Media

Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες ενσωματωμένες από το ξεκίνημα. Ωστόσο, επειδή το Brave βασίζεται σε μια έκδοση του Chromium που έχει αφαιρεθεί επιστροφές κλήσεων στην Google, είναι επίσης συμβατή με τις περισσότερες επεκτάσεις Chrome, εφόσον δεν πραγματοποιούν αλλαγές στη διεπαφή χρήστη του προγράμματος περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε κάθε είδους λειτουργικότητα στο πρόγραμμα περιήγησης, καθώς η βιβλιοθήκη επεκτάσεων του Chrome είναι τεράστια.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά που αξίζει να αναφερθούν. Σε επιτραπέζιο και κινητό, υπάρχει μια λειτουργία “απόσταξης σελίδας” που αφαιρεί τα ξένα στοιχεία από μια ιστοσελίδα για να διευκολύνει την ευκολότερη ανάγνωση. Στο iOS μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε PDF, αλλά η διαδικασία μετατροπής είναι αρκετά περίεργη εκτός αν χρησιμοποιήσετε πρώτα την προαναφερθείσα δυνατότητα απόσταξης σελίδας.

Brave-PDF

Η έκδοση Brave του Mac σάς επιτρέπει να προσθέσετε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης που θέλετε ως προεπιλογή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για iOS, όπου περιορίζεστε στις πέντε επιλογές Google, Bing, DuckDuckGo, Qwant και Startpage. 

Ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών θα μπορούσε επίσης να είναι καλύτερος, καθώς αυτή τη στιγμή περιορίζεται στους σελιδοδείκτες, αλλά από την πλευρά του συν, δεν απαιτεί λογαριασμό.

Γενναίοι-μηχανές αναζήτησης

Δυστυχώς, η διαχείριση καρτελών λείπει, χωρίς τρόπο ομαδοποίησης καρτελών και οριζόντια κύλιση. Ωστόσο, μπορείτε να καρφιτσώσετε καρτέλες, καθώς και να ενεργοποιήσετε μια γραμμή καρτελών στο iOS, κάτι που είναι ασυνήθιστο για την πλατφόρμα.

Brave-iOS-TabBar

Η απόδοση είναι κορυφαία από κάθε άποψη, καθώς το Brave είναι ένα απίστευτα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης, με μόνο το Vivaldi να το ξεπερνά από την άποψη της ταχύτητας σε Mac. Στο iOS, δεν είναι αρκετά μπροστά, αλλά εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο γρήγορες επιλογές. Επιπλέον, η κατανάλωση RAM είναι εκπληκτικά χαμηλή, ειδικά για ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium.

Ο Brave επίσης λάμπει στο ζήτημα της ιδιωτικής ζωής. Η πολιτική συλλογής δεδομένων της εταιρείας είναι απλή και δηλώνει ότι η Brave δεν συλλέγει ποτέ δεδομένα, με εξαίρεση ορισμένες υπηρεσίες τρίτων, όπως η Ασφαλής περιήγηση Google, οι οποίες μπορούν να απενεργοποιηθούν.

Brave-Privacy-Services

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το γενναίο

Το Brave Rewards είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της διαδικτυακής διαφήμισης. Αντί να αναγκάζει διαφημίσεις στους χρήστες του, η Brave τους επιτρέπει να επιλέγουν να λαμβάνουν εξατομικευμένες διαφημίσεις και για κάθε διαφήμιση που προβάλλονται, ο χρήστης ανταμείβεται με πιστώσεις. Αυτές οι πιστώσεις μπορούν στη συνέχεια να δαπανηθούν ως δωρεές για δημιουργούς περιεχομένου ή ιστότοπους που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα.

Γενναίοι-ανταμοιβές

Επειδή ο χρήστης πρέπει να επιλέξει, οι διαφημίσεις προσαρμόζονται χρησιμοποιώντας δεδομένα που αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή τους. Αυτό εξαλείφει εντελώς την ανάγκη παρακολούθησης τρίτων, πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που οι διαφημίσεις είναι προσαρμοσμένες σε εσάς προσωπικά, το απόρρητό σας παραμένει άθικτο.

Η έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή του Brave υποστηρίζει επίσης το Tor, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο χαρακτηριστικό που έχει ενσωματωθεί, καθώς κανένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης εκτός από το ειδικό Tor Browser (διαβάστε την κριτική μας Tor) το κάνει αυτό.

Brave-Tor

Mozilla Firefox

Το Mozilla Firefox είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή προγράμματος περιήγησης σε Mac και iOS και θα ήταν στην κορυφή της λίστας μας αν δεν ήταν για το Brave. Ως έχει, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι πολύ μικρή, αλλά δώσαμε το πλεονέκτημα στο Brave για τους εξαιρετικούς ελέγχους ασφάλειας και απορρήτου, αν και ο Firefox δεν το κάνει αυτό.

Firefox-Security-Ρυθμίσεις

Ο Firefox για Mac χρησιμοποιεί την Ασφαλή περιήγηση Google για την προστασία των χρηστών από κακόβουλους ιστότοπους και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, τα στοιχεία ελέγχου απορρήτου σάς δίνουν λεπτομερή έλεγχο σχετικά με το ποια προγράμματα παρακολούθησης και cookie επιτρέπονται. 

Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να προστατευτούν με έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, αλλά δυστυχώς αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί από προεπιλογή, αφήνοντας τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς προστασία από οποιονδήποτε με φυσική πρόσβαση, εάν δεν το κάνετε. Αν και ο κύριος κωδικός πρόσβασης είναι καλός, δεν αποτελεί αντικατάσταση για την εγκατάσταση του καλύτερου διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Firefox-Master-Password

Ο Firefox ενημερώνεται πολύ συχνά, κάτι που είναι μια άλλη σημαντική πτυχή της ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης. Επιπλέον, συγκεκριμένα τρωτά σημεία γενικά επιδιορθώνονται εντός μιας ή δύο ημερών από την ανακάλυψή τους.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για προσαρμογή, καθώς μπορείτε να προσθέσετε αμέτρητα θέματα και να μετακινήσετε σχεδόν κάθε κουμπί και στοιχείο διεπαφής χρήστη σε οποιαδήποτε τοποθεσία προτιμάτε. Ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών είναι εξαιρετικός και σας επιτρέπει να μετακινήσετε την εμπειρία περιήγησής σας απρόσκοπτα μεταξύ Mac, iPhone και iPad.

Προσαρμογή Firefox

Μπορείτε να ορίσετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε οτιδήποτε θέλετε και το αναπτυσσόμενο μενού στη γραμμή διευθύνσεων σάς παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλους τους εναλλακτικούς παρόχους αναζήτησης. Το συμπεριλαμβανόμενο εργαλείο καταγραφής οθόνης είναι απίστευτα βολικό για τη λήψη μεγάλων ιστοσελίδων, καθώς δεν περιορίζεται σε αυτό που βρίσκεται επί του παρόντος στην οθόνη, όπως το εργαλείο οθόνης που περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα.

Firefox-Search-Engines

Εκτός από αυτά, δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο, καθώς ο Firefox διαθέτει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη πρόσθετων, δεύτερος μετά από αυτόν του Chrome.

Ο Firefox είναι επίσης απίστευτα γρήγορος και βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο των προγραμμάτων περιήγησης όταν πρόκειται για ταχύτητα τόσο σε iOS όσο και σε Mac. Αν και η κατανάλωση RAM είναι αρκετά υψηλή, γίνεται συγκριτικά χαμηλή όταν έχετε πολλές καρτέλες ανοιχτές και μπορείτε να αδρανοποιήσετε τις καρτέλες για να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την απόδοση. 

Αντί να ελαχιστοποιεί τις καρτέλες στο σημείο της αφάνειας, ο Firefox για Mac χρησιμοποιεί μια οριζόντια γραμμή κύλισης για να κάνει τη διαχείριση καρτελών μια διαδικασία χωρίς πόνο.

Καρτέλες Firefox

Στο iOS, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, αλλά υπάρχουν μερικές μικρές δυνατότητες που αξίζει να αναφερθούν. Υπάρχει ένας ενσωματωμένος σαρωτής κωδικού QR και το μενού κάτω δεξιά σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις εικόνες – το οποίο είναι ιδανικό για χρήστες με περιορισμένο εύρος ζώνης – και να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία.

Firefox-Mobile-Χαρακτηριστικά

Άλλοι λόγοι συμπαθούμε τον Firefox

Αυτό που πραγματικά κάνει τον Firefox να ξεχωρίζει είναι η μακροχρόνια δέσμευσή του για το απόρρητο των χρηστών. Επειδή η Mozilla – η εταιρεία πίσω από τον Firefox – είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έχει ελάχιστα κίνητρα για τη συλλογή δεδομένων χρηστών, καθώς δεν χρειάζεται να πουλήσουν προσωπικά στοιχεία ή να προβάλουν διαφημίσεις για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης. 

Τούτου λεχθέντος, μερικές μικρές πληροφορίες συλλέγονται για αναπτυξιακούς σκοπούς, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη. Για μια πλήρη λίστα των δυνατοτήτων και αδυναμιών του Firefox, διαβάστε την πλήρη κριτική του Firefox.

Google Chrome

Όσον αφορά τους αριθμούς χρήσης, το Chrome είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Ανάλογα με την πηγή σας, μεταξύ 45 και 70 τοις εκατό της συνολικής επισκεψιμότητας ιστού περνά από το πρόγραμμα περιήγησης της Google και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για την απίστευτη δημοτικότητά του.

Πάνω απ ‘όλα, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι ένα ιδιαίτερα εύχρηστο και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα περιήγησης. Λόγω της δημοτικότητάς του, έχει γίνει το βιομηχανικό πρότυπο με πολλούς τρόπους, πράγμα που σημαίνει ότι το περιβάλλον χρήστη θα αισθάνεται εξοικειωμένο σχεδόν ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης από το οποίο πραγματοποιείτε τη μετάβαση.

Chrome-Mac-UI

Η μεγαλύτερη ισχύς του Chrome είναι η θετικά τεράστια βιβλιοθήκη επεκτάσεων. Χιλιάδες χιλιάδες εφαρμογές είναι διαθέσιμες για λήψη, καλύπτοντας κάθε περίπτωση χρήσης, από τη λήψη σημειώσεων και την προστασία από ιούς έως τον αποκλεισμό διαφημίσεων και τις επεκτάσεις ασφαλείας. Εάν αναρωτιέστε ποιες επεκτάσεις πρέπει να κατεβάσετε, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις καλύτερες επεκτάσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης. 

Παρόλο που δεν περιλαμβάνονται πολλές προηγμένες λειτουργίες στο πρόγραμμα περιήγησης, αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο για το Chrome, λόγω του τεράστιου αριθμού διαθέσιμων επεκτάσεων.

Ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών είναι εξαιρετικός και δεν μπορεί να είναι ευκολότερος στη ρύθμιση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google και το Chrome χειρίζεται τα υπόλοιπα. Ωστόσο, αυτό παρέχει σημαντικές ποσότητες πληροφοριών στην Google, οπότε όσοι ενδιαφέρονται για το απόρρητο μπορεί να θέλουν να συγχρονιστούν μη αυτόματα ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google Chrome.

Συγχρονισμός Chrome

Ωστόσο, οι χρήστες με γνώμονα το απόρρητο θα πρέπει πιθανώς να αποφεύγουν εντελώς το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, καθώς το ιστορικό του σε αυτόν τον τομέα είναι πέρα ​​από τρομερό. Αμέτρητα σκάνδαλα απορρήτου έχουν πλήξει την εταιρεία με την πάροδο των ετών, και η πολιτική συλλογής δεδομένων της είναι ασαφής και ανησυχητική, καθώς παραδέχεται ότι αποθηκεύει κάθε είδους πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της.

Παρόλο που η Google ισχυρίζεται ότι δεν πουλά τις εν λόγω πληροφορίες, αναγνωρίζει εύκολα ότι τις χρησιμοποιεί για να εξατομικεύσει και να βελτιστοποιήσει τις διαφημίσεις. Η Google προσφέρει έναν τρόπο για να διαγράψετε τα δεδομένα χρήστη, τα οποία μπορείτε να επιτύχετε ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο διαγραφής του ιστορικού σας Google. Ωστόσο, η Google έχει πει ψέματα στο παρελθόν, οπότε ποιος ξέρει αν πραγματικά διαγράφει κάτι για το καλό.

Η ασφάλεια είναι καλή, ωστόσο, καθώς η Google ενημερώνει συχνά το Chrome και διορθώνει γρήγορα τρύπες ασφαλείας μόλις ανακαλυφθούν. Η Ασφαλής περιήγηση Google είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, η οποία σας προστατεύει από κακόβουλους ιστότοπους. Η προειδοποίηση HTTP είναι επίσης καλή, καθώς δηλώνει με σαφήνεια πότε η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής.

Chrome-HTTP-Προειδοποίηση

Η απόδοση είναι επίσης σταθερή, καθώς το Chrome είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης σε Mac και iOS. Δυστυχώς, αγωνίζεται με την υψηλή κατανάλωση πόρων που, σε συνδυασμό με το τρομερό απόρρητο, είναι αυτό που κρατά το Chrome από τα δύο κορυφαία σημεία της λίστας μας.

Άλλοι λόγοι μας αρέσουν το Google Chrome

Το Chrome είναι βαθιά ενσωματωμένο στις διάφορες υπηρεσίες της Google, επομένως οι χρήστες που χρησιμοποιούν συχνά εφαρμογές όπως το Google Drive ή τα Έγγραφα Google θα διαπιστώσουν ότι αυτές λειτουργούν εξαιρετικά καλά στο πρόγραμμα περιήγησης. 

Επιπλέον, η Μετάφραση Google περιλαμβάνεται από προεπιλογή, η οποία σας επιτρέπει να μεταφράζετε εύκολα ιστοσελίδες στις περισσότερες γλώσσες. Όπως πάντα, ανατρέξτε στην κριτική του Google Chrome για την πλήρη ανάλυση.

Βιβάλντι

Ο Vivaldi ήταν ο ξεκάθαρος νικητής της λίστας μας με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης συνολικά, αλλά καταλήγει στην τέταρτη θέση σε αυτήν την κατάταξη. Αυτό συμβαίνει επειδή προς το παρόν δεν υπάρχει διαθέσιμη έκδοση του προγράμματος περιήγησης για iOS, το οποίο αποτελεί τα δύο τρίτα του οικοσυστήματος της Apple.

Ωστόσο, το Vivaldi είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης σε Mac. Όπως καλύπτεται από την κριτική μας στο Vivaldi, η προσαρμογή του δεν υστερεί σε κανέναν, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης σάς επιτρέπει να αλλάξετε σχεδόν κάθε πτυχή του πώς φαίνεται και αισθάνεται. Αυτό περιλαμβάνει διάφορα θέματα, χρώματα και γραμματοσειρές, καθώς και τη δυνατότητα μετακίνησης σχεδόν κάθε κουμπιού και στοιχείου μενού σε διαφορετικό μέρος της οθόνης.

Vivaldi-Προσαρμογή

Το πρόγραμμα περιήγησης είναι γεμάτο μικρές λειτουργίες, από τη λήψη σημειώσεων έως ένα ειδικό εργαλείο οθόνης. Οι σημειώσεις και τα στιγμιότυπα οθόνης μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να συνδεθούν με μια διεύθυνση URL και υπάρχει μια προβολή αναγνώστη που βελτιστοποιεί άρθρα για ευκολότερη ανάγνωση.

Πάνω από όλες τις εγγενείς λειτουργίες, το Vivaldi είναι επίσης συμβατό με τις περισσότερες από τις τεράστιες βιβλιοθήκες επέκτασης του Chrome, επειδή είναι χτισμένος πάνω από το Chromium (διαβάστε την κριτική μας για το Chromium).

Το Vivaldi σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε κάθε μέρος της εμπειρίας περιήγησης μεταξύ συσκευών, αλλά καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη έκδοση στο iOS, για χρήστες Mac, αυτό είναι κυρίως χρήσιμο για τη μεταφορά των προτιμήσεων και του ιστορικού σας μεταξύ επιτραπέζιων συσκευών.

Vivaldi-Sync

Με την εγγραφή σας στον συγχρονισμό Vivaldi, έχετε επίσης πρόσβαση σε έναν κεντρικό υπολογιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε ένα ιστολόγιο, αλλά και τα δύο είναι αρκετά βασικά, οπότε θα πρέπει να δείτε τις λίστες μας με τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας email και τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων για εναλλακτικές λύσεις, εάν αυτά είναι πράγματα σας ενδιαφέρει.

Το Vivaldi είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και διαθέτει εύχρηστα χειριστήρια πλοήγησης, όπως ένα κουμπί επαναφοράς που σας φέρνει πίσω στον τελευταίο τομέα που επισκεφτήκατε (σε αντίθεση με την τελευταία ιστοσελίδα) και ένα αναπτυσσόμενο μενού με το πρόσφατο ιστορικό αναζήτησης και εναλλακτική αναζήτηση πάροχοι. 

Η διαχείριση καρτελών είναι εξαιρετική, καθώς μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις καρτέλες σε “στοίβες” και ακόμη και να διαιρέσετε την οθόνη μεταξύ τους.

Vivaldi-SplitScreen

Οι καρτέλες που έχετε ανοίξει, αλλά δεν έχετε δει ακόμη, επισημαίνονται ως μη αναγνωσμένες και έχετε επίσης τη δυνατότητα να καρφιτσώσετε καρτέλες για να τις προστατέψετε από τυχαίο κλείσιμο. Υπάρχει ένας ποδηλάτης καρτελών που μπορείτε να εμφανίσετε πατώντας “ctrl + tab”, καθώς και ένα ξεχωριστό μενού καρτελών στη γραμμή εργασιών στην αριστερή πλευρά της οθόνης. 

Επιπλέον, μπορείτε να καρφιτσώσετε συγκεκριμένους ιστότοπους σε αυτήν τη γραμμή εργασιών, η οποία σας παρέχει συνεχή γρήγορη πρόσβαση σε αυτούς χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε αποκλειστικές καρτέλες για αυτούς.

Ιστοσελίδα Vivaldi-Pinned

Το Vivaldi είναι επίσης απίστευτα γρήγορο, ξεπερνά εύκολα οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης σε Mac. Επιπλέον, το διαχειρίζεται διατηρώντας την κατανάλωση RAM αρκετά χαμηλή, κατά μέσο όρο περίπου 20% λιγότερο από το Google Chrome. Η επιλογή αδρανοποίησης καρτελών μειώνει περαιτέρω την κατανάλωση πόρων, κάτι που συχνά αποτελεί πρόβλημα για προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Vivaldi

Η ασφάλεια και το απόρρητο του Vivaldi είναι επίσης εξαιρετικό. Η Ασφαλής περιήγηση Google σάς προστατεύει από κακόβουλους ιστότοπους και το Vivaldi ενημερώνεται τόσο συχνά μία φορά την εβδομάδα, το οποίο είναι κορυφαίο. Το πρόγραμμα περιήγησης σάς δίνει επίσης μια σαφή προειδοποίηση κατά τη σύνδεση μέσω HTTP και όχι μέσω HTTPS. 

Για το απόρρητο, η πολιτική συλλογής δεδομένων του Vivaldi είναι πολύ καλή και δηλώνει με σαφήνεια ότι μόνο ορισμένες δευτερεύουσες και ανώνυμες πληροφορίες συλλέγονται για εσωτερικούς σκοπούς.

Είδος θαλάσσιου πτηνού

Η Puffin κατατάσσεται σε μια θέση σε αυτήν τη λίστα κυρίως λόγω της απαράμιλλης ασφάλειας και απορρήτου, καθώς και της εξαιρετικής έκδοσης iOS. Ωστόσο, η αδύναμη εμφάνισή του σε Mac (και επιτραπέζιο υπολογιστή γενικά) κατατάσσεται σταθερά στην πέμπτη θέση, και όχι ψηλότερα στη λίστα μας.

Χρησιμοποιώντας μια μοναδική προσέγγιση στην περιήγηση, το Puffin προστατεύει τους χρήστες μέσω της «ροής» όλων των ιστότοπων που επισκέπτονται μέσω των δικών του διακομιστών. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό που είναι ενσωματωμένο στον κώδικα ιστότοπου δεν θα φτάσει ποτέ στο μηχάνημά σας και όποιος σας παρακολουθεί δεν θα μπορεί να το κάνει περισσότερο από τους διακομιστές Puffin.

Σε iOS, αυτή η προσέγγιση οδηγεί επίσης σε εξαιρετική ταχύτητα. Στην πραγματικότητα, το Puffin είναι μακράν το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης που έχουμε δοκιμάσει στην πλατφόρμα, ακόμη πιο γρήγορα από το εγγενές Safari. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης καταργεί τους ιστότοπους μόνο στα βασικά στοιχεία, με αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση δεδομένων, η οποία είναι θεός για χρήστες με περιορισμένο εύρος ζώνης.

[thummb id = 40109 nocopy = true]

Δυστυχώς, η μεγάλη ταχύτητα δεν επεκτείνεται σε Mac, όπου το Puffin είναι συχνά αργό και αργό και μερικές φορές υποφέρει από σοβαρή καθυστέρηση εισόδου. Το χειρότερο για την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσετε μια συνδρομή για να τη χρησιμοποιήσετε καθόλου, κάτι που είναι ασυνήθιστο, τουλάχιστον, για ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. 

Περιορίζεστε επίσης στα Google, Bing, Naver και Yandex για μηχανές αναζήτησης, κάτι που είναι λίγο περιοριστικό.

Puffin-Search-Engines

Η δωρεάν έκδοση iOS είναι επίσης περιορισμένη, καθώς πρέπει να αγοράσετε το Puffin Pro για 4,99 $ για να αποκλείσετε διαφημίσεις, αν και τουλάχιστον αυτή είναι μια εφάπαξ αγορά, σε αντίθεση με το Mac. Δυστυχώς, παρά το ότι βασίζεται στο Chromium, το Puffin δεν είναι συμβατό με επεκτάσεις Chrome και δεν προσφέρει καμία από τις δικές του. Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος συγχρονισμού οτιδήποτε μεταξύ συσκευών, κάτι που αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα.

Υπάρχουν πολλά τακτοποιημένα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά ενσωματωμένα στο πρόγραμμα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης απευθείας στο cloud με τη μορφή Dropbox, Google Drive και OneDrive (διαβάστε τη σύγκριση Dropbox εναντίον Google Drive έναντι OneDrive). Αυτές είναι όλες καλές επιλογές, αλλά καμία από αυτές δεν είναι η επιλογή μας για την καλύτερη αποθήκευση cloud, καθώς προτιμούμε το Sync.com (διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com).

Υπάρχει επίσης υποστήριξη για gamepad, πληκτρολόγιο και ποντίκι σε iOS, κάτι που είναι εξαιρετικό για να παίζετε παιχνίδια προγράμματος περιήγησης. Η έκδοση iOS σάς παρέχει επίσης πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων, καθώς και σε φωτεινά και σκοτεινά θέματα, αλλά αυτό είναι από την άποψη της προσαρμογής.

Puffin-Save-To-Cloud

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Puffin

Εάν κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της περιήγησής σας σε iOS, το Puffin μπορεί να είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για εσάς. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και σταθερή εμπειρία περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε αλλού.

Τούτου λεχθέντος, οι χρήστες που ανησυχούν για την ασφάλεια ή το απόρρητό τους κατά την περιήγηση θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη το Puffin, παρά τις αδυναμίες του, καθώς κανένα πρόγραμμα περιήγησης δεν μπορεί καν να πλησιάσει τον ανταγωνισμό σε αυτό το συγκεκριμένο στάδιο.

Τιμητικές αναφορές

Τώρα που έχουμε καλύψει τα πέντε καλύτερα προγράμματα περιήγησης για Mac και iOS, ήρθε η ώρα να δούμε δύο που δεν τα κατατάχθηκαν στη λίστα μας, αλλά εξακολουθούν να έχουν κάτι σε αυτά.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το Opera δεν είναι καθόλου κακό πρόγραμμα περιήγησης και στην πραγματικότητα έλαβε εξαιρετικές βαθμολογίες τόσο στις δυνατότητες όσο και στην ευκολία χρήσης στην κριτική Opera. Δυστυχώς, το απόρρητό του είναι τρομερό, και τόσο η ασφάλεια όσο και η ταχύτητα είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση. 

Παρ ‘όλα αυτά, το Opera διαθέτει πολλές τακτοποιημένες δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως ένα ενσωματωμένο VPN και ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων, εκτός από την υποστήριξη για την τεράστια βιβλιοθήκη επέκτασης του Chrome.

Όπερα-αρχική σελίδα-2019

Σαφάρι

Το Safari είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και είναι προεγκατεστημένο σε iOS και Mac. Παρόλο που δεν είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του προγράμματος περιήγησης Safari, αν το μόνο που ψάχνετε είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης με χαμηλή κατανάλωση πόρων, τότε είναι μια αξιοπρεπής επιλογή. 

Ωστόσο – όπως καλύψαμε στην κριτική μας για το Safari – πάσχει επίσης από έλλειψη δυνατοτήτων, απογοητευτικό περιβάλλον εργασίας χρήστη και φοβερή ασφάλεια, γι ‘αυτό δεν έφτασε στην κύρια λίστα μας.

Safari-αρχική σελίδα-2019

Τελικές σκέψεις

Παρόλο που το Vivaldi είναι το αγαπημένο μας πρόγραμμα περιήγησης συνολικά, η έλλειψη μιας έκδοσης iOS το πλήττει σοβαρά σε αυτήν τη σύγκριση, αλλά εξακολουθούσαμε να πιστεύουμε ότι άξιζε μια θέση για την εξαιρετική του εμφάνιση σε Mac. Αντίθετα, το Brave – το δεύτερο αγαπημένο μας πρόγραμμα περιήγησης – αρπάζει τη νίκη προσφέροντας ένα πρόγραμμα περιήγησης που ξεχωρίζει σε κάθε κατηγορία σε όλες τις συσκευές της Apple.

Οι Firefox, Chrome και Puffin είναι επίσης όλες οι εξαιρετικές επιλογές, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους. Ο Firefox είναι εξαιρετικός, ενώ η τεράστια βιβλιοθήκη επέκτασης του Chrome και η καθαρή διεπαφή χρήστη λειτουργούν ως αντίβαρο στο τρομερό ρεκόρ του σχετικά με το απόρρητο και την αδιάσπαστη πείνα για RAM.

Το Puffin, εν τω μεταξύ, επωφελείται πολύ από μια μοναδική προσέγγιση στην περιήγηση που εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση, ασφάλεια και απόρρητο. Δυστυχώς, παρόλο που αποδίδει πολύ καλά στο iOS, σε Mac είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία, καθώς υπάρχει συχνά βραδύτητα και δεν ανταποκρίνεται, και πρέπει ακόμη και να πληρώσετε μια συνδρομή για να τη χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, αισθανθήκαμε ότι η εξαιρετική έκδοση iOS το κέρδισε θέση στη λίστα μας.

Τι πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε στη συσκευή Mac ή iOS; Αφήσαμε το αγαπημένο σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map