Πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας και να παραμείνετε ασφαλείς στο Διαδίκτυο το 2020

Ζούμε στην εποχή της πολιτείας παρακολούθησης και δεν είναι μόνο η κρατική παρακολούθηση. Οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες περπατούν χέρι-χέρι στον δρόμο για τον ολοκληρωτισμό σε κλειδαριά με τζάκποτ. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το αλλάξετε αυτό, σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να το αποφύγετε δείχνοντας σας πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας.


Ο λόγος πίσω από αυτό είναι απλός: αν δεν ξέρουν ποιος είστε ή από πού είστε, κανείς δεν μπορεί να σας ακολουθήσει. Η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας καθιστά πολύ πιο ασφαλή και σας προτείνουμε ως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε στον ηλεκτρονικό μας οδηγό απορρήτου.

Ως μπόνους, οι διαφημίσεις θα σας δυσκολεύουν περισσότερο να σας παρακολουθούν, αν και η χρήση ενός από τους καλύτερους αποκλεισμούς αναδυόμενων παραθύρων εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα και μπορείτε να αποκτήσετε ευκολότερη πρόσβαση σε περιεχόμενο με αποκλεισμούς γεωγραφικού αποκλεισμού σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε γι ‘αυτό περισσότερο στο άρθρο μας σχετικά με το ξεπέρασμα της απαγόρευσης VPN του Netflix.

Πώς μπορώ να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου?

Πριν συζητήσουμε πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, ας μιλήσουμε για το τι κάνετε. Πρώτον, δεν κρύβετε πραγματικά τη διεύθυνσή σας όσο την αντικαθιστάτε με άλλη. Είναι αδύνατο να αδειάσετε ή να αφαιρέσετε την IP σας. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσατε να επισκεφθείτε ιστότοπους ή ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα τοπικό δίκτυο. Εάν δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει αυτό, διαβάστε τον οδηγό μας για τον τρόπο λειτουργίας των αρχείων DNS.

Για να αντικαταστήσετε τη διεύθυνση IP σας, πρέπει να την στείλετε σε άλλο διακομιστή. Κανονικά, έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο στέλνοντας ένα σήμα στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και από εκεί πηγαίνει όπου θέλετε. Όταν προσπαθείτε να αποκρύψετε την παρουσία σας, πρέπει να το στείλετε σε έναν δεύτερο διακομιστή μετά τον ISP σας για να το αποκρύψετε με τη διεύθυνση IP του διακομιστή.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στο Λος Άντζελες. Κανονικά στέλνετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο στον κόσμο μέσω ενός κέντρου δεδομένων, π.χ. στο Burbank, στην Καλιφόρνια, αλλά θέλετε να κρατήσετε μυστικό αυτό που κάνετε από τον ISP σας και, κατ ‘επέκταση, από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το πρόγραμμα PRISM. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να συνδεθείτε σε διακομιστή τρίτου μέρους μετά τον διακομιστή σας που βασίζεται στο Burbank.

Μόλις το κάνετε, ένας κόσμος ευκαιριών ανοίγει για εσάς. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι πρέπει να επιλέξετε έναν διακομιστή στην Καλιφόρνια ή ακόμα και στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε πρόσβαση στις προσφορές του Netflix σε άλλες χώρες ή να κάνετε τραπεζικές συναλλαγές στο εξωτερικό. Οι δυνατότητες είναι πρακτικά ατελείωτες, αλλά σημειώστε ότι όσο πιο μακριά είναι ένας διακομιστής, τόσο πιο αργή θα είναι η σύνδεσή σας.

Κρύβοντας τη διεύθυνση IP σας, δεν θα μείνετε απλώς μακριά από τα αδιάκριτα μάτια, θα ανοίξετε επίσης έναν κόσμο διασκέδασης. Μπορείτε να λάβετε μια αυστριακή διεύθυνση IP και να παρακολουθήσετε δημόσια τηλεόραση εκεί ή να συνδεθείτε με τη Βρετανία και να παρακολουθήσετε όλες τις εποχές του Γιατρός Ποιος στο BBC.

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι για να πάρετε αυτό το επιπλέον μέτρο ασφάλειας και την πρόσθετη ψυχαγωγία, καθώς και μερικούς πιο περίπλοκους. Θα τα ξεπεράσουμε ένα προς ένα, ξεκινώντας από διακομιστές μεσολάβησης.

Απόκρυψη διεύθυνσης IP με διακομιστή μεσολάβησης

Ο απλούστερος τρόπος απόκρυψης της διεύθυνσης IP είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης ή, για να είναι πιο τεχνικά σωστός, ένα πρόγραμμα περιήγησης διακομιστή μεσολάβησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μεταβαίνετε στον ιστότοπο της υπηρεσίας, εισαγάγετε τη διεύθυνση ιστού στην οποία θέλετε να μεταβείτε και ο διακομιστής μεσολάβησης θα “αναλάβει” το πρόγραμμα περιήγησής σας σε ένα ειδικό παράθυρο και θα σας μεταφέρει σε οπουδήποτε θέλετε. Είναι τόσο απλό.

Ενδιάμεσος διακομιστής

Τούτου λεχθέντος, η απλότητά του έρχεται με μερικά μειονεκτήματα, κυρίως ασφάλεια. Μιλάμε για αυτό στο άρθρο μας σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του VPN έναντι του διακομιστή μεσολάβησης έναντι του Tor, αλλά η σύντομη έκδοση είναι ότι οι διακομιστές μεσολάβησης είναι εγγενώς ανασφαλείς. Η σύνδεσή σας ανακατευθύνεται, αλλά αυτό είναι. Οποιοσδήποτε έχει το μυαλό να μπορεί να δει τι κάνετε.

Ακόμη και οι καλύτεροι δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης πάσχουν από αυτό το ελάττωμα, γι ‘αυτό προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο.

Απόκρυψη διεύθυνσης IP με VPN

Το VPN είναι ένα βήμα προόδου από έναν διακομιστή μεσολάβησης, καθώς αναδρομολογεί την κυκλοφορία σας και κρυπτογραφεί ταυτόχρονα, κάτι που είναι πολύ καλύτερο από μια τυπική σύνδεση. Αυτό το εξηγούμε λεπτομερώς στον οδηγό ασφαλείας VPN, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι το VPN είναι το χρυσό πρότυπο για την απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα καλό, μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει το Great Firewall και τη ρωσική απαγόρευση VPN με ευκολία.

expressvpn-review-speed-test

Τα VPN είναι πολύ καλύτερα από τους διακομιστές μεσολάβησης για να ξεπεράσουν τα γεωγραφικά μπλοκ, κάτι που είναι ένας άλλος λόγος να τα προτιμάτε από τα μικρότερα αδέλφια τους. Ωστόσο, υπάρχουν και δύο μειονεκτήματα.

Πρώτον, τα VPN είναι γενικά δυσκολότερα στη χρήση από τους διακομιστές μεσολάβησης, απαιτώντας εγκατάσταση και αλληλεπίδραση σε έναν πελάτη. Δεν είναι πολύ κακό, αλλά όταν περιηγείστε στις κριτικές μας VPN, ίσως θελήσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ενότητα “ευκολία χρήσης”.

Το άλλο μειονέκτημα είναι πιο ουσιαστικό, δηλαδή η τιμή. Τα καλά VPN κοστίζουν χρήματα και οι καλύτερες επιλογές VPN θα σας αποφέρουν 30 $ έως 100 $ ετησίως. Υπάρχουν δωρεάν VPN, αλλά όπως μπορείτε να διαβάσετε στο καλύτερο δωρεάν δωρεάν άρθρο μας, συχνά αφαιρούνται οι εκδόσεις της επιλογής επί πληρωμή. Συχνά θα περιορίζουν το ποσό που μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ανά μήνα ή θα σας περιορίζουν σε μερικούς, συνήθως πιο αργούς, διακομιστές.

Αν και δεν είναι ποτέ εύκολο να χωρίσετε χρήματα, τα VPN είναι ο καλύτερος τρόπος για να επενδύσετε στην ασφάλειά σας και την ανωνυμία σας στο διαδίκτυο, με το μπόνους να σας επιτρέψει να κάνετε ροή στο περιεχόμενο της καρδιάς σας.

Απόκρυψη διεύθυνσης IP με Tor

Βραχώδης κορυφή

Μια τρίτη επιλογή όταν θέλετε να αποκρύψετε μια διεύθυνση IP είναι να χρησιμοποιήσετε το Tor. Αν έχετε περάσει για λίγο, ίσως το γνωρίζετε ως TOR, καθώς το όνομα ήταν αρχικά ένα ακρωνύμιο για το “The Onion Router”. Το Tor είναι ουσιαστικά ένα δίκτυο προγράμματος περιήγησης ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί διακομιστές που έχουν δημιουργηθεί από εθελοντές για πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς να αφήνει κανένα ίχνος.

Αντί να στείλετε τη σύνδεσή σας από το σπίτι σας στον διακομιστή ISP σας, αντί να αναπηδάτε σε πολλούς κόμβους, σημεία όπου το Διαδίκτυο βγαίνει στον ευρύτερο κόσμο. Δεν είναι σε αντίθεση με αυτές τις ανόητες σκηνές σε τηλεοπτικές εκπομπές που πηγαίνουν μετά από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και οι ερευνητές πρέπει να παρακολουθούν τους κακούς μέσω πολλών συνδέσεων.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σοβαρά μειονεκτήματα στη χρήση του Tor που μας εμποδίζουν να το προτείνουμε για τους περισσότερους χρήστες. Χάρη στην αποκεντρωμένη φύση ανοιχτού κώδικα, έγινε γρήγορα ο βασικός τρόπος πρόσβασης σε ιστοσελίδες σκοτεινού διαδικτύου, όπως το Silk Road και άλλα πυκνά ανισότητας όπου ευδοκιμεί το έγκλημα στον κυβερνοχώρο..

Εξαιτίας αυτού, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας που μπορεί να διέρχεται από έναν κόμβο Tor, οπότε αποφεύγετε να εμφανιστείτε μόνο στο ραντάρ του FBI ή της Ευρωπόλ. Είναι ισοδύναμο με τον κυβερνοχώρο να υπερβείτε τα 30 όρια ταχύτητας στο δρόμο μπροστά από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Επιπλέον, οι περισσότεροι ιστότοποι αρνούνται την κυκλοφορία μέσω σύνδεσης Tor επειδή θα ήθελαν να αποφύγουν τη σύνδεση με τον σκοτεινό ιστό. Εάν το mainstream internet είναι κατάστημα οινοπνευματωδών ποτών, οι χρήστες Tor είναι οι άπλυτοι εκπρόσωποι που κρέμονται έξω από τις πόρτες.

Άλλοι τρόποι απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας

Υπάρχουν άλλοι τρόποι απόκρυψης της διεύθυνσης IP εκτός από VPN, διακομιστές μεσολάβησης και Tor, αλλά είναι συχνά ανέφικτοι, αναποτελεσματικοί, ηθικά διφορούμενοι ή συνδυασμός των τριών.

Ένας τρόπος απόκρυψης της διεύθυνσης IP είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο με τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του smartphone σας. Θα μπορούσατε ακόμη και να συνδέσετε τον υπολογιστή σας σε αυτό. Ωστόσο, αυτός δεν είναι καλός τρόπος να παραμείνετε κρυμμένοι στο Διαδίκτυο, επειδή η κάρτα SIM σας συνήθως συνδέεται με το όνομα και τη διεύθυνσή σας. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρήστες smartphone μπορούν να παρακολουθούνται και οι πάροχοι είναι πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούν με το νόμο.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση WiFi κάποιου άλλου, αλλά αυτός είναι ένας δυσάρεστος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον συνάδελφό σας. Σε αυτήν την εποχή των φωτογραφικών μηχανών ασφαλείας, η μετάβαση σε μια καφετέρια για σύνδεση δεν είναι τόσο ασφαλής όσο θα θέλατε να είναι. Είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να προσκαλέσετε προβλήματα, ειδικά εάν κάνετε κάτι παράνομο, όπως το torrenting στην Ευρώπη ή τις Η.Π.Α. ή το μυαλό σας στη Ρωσία ή την Κίνα.

Τελικές σκέψεις

Εάν πρόκειται να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να το κάνετε. Παρόλο που οι διακομιστές μεσολάβησης είναι δωρεάν, δεν είναι αποτελεσματικοί και δεν προσφέρουν πουθενά κοντά στην ασφάλεια ενός VPN. Όσο για το Tor και άλλες μεθόδους, είναι λίγο αποτελεσματικά και πιθανότατα θα είναι περισσότερο πρόβλημα από ό, τι αξίζουν. Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη πρόταση, ανατρέξτε στην κριτική ExpressVPN.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας; Χάσαμε αξιόπιστους τρόπους για να το κάνουμε αυτό; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. Μείνετε ασφαλείς εκεί έξω.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map