Πώς να αποκτήσετε μια Νορβηγική διεύθυνση IP το 2020: Πηγαίνοντας στο Όσλο

Εάν είστε Νορβηγός που ζείτε στο εξωτερικό και θέλετε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο Norsk από το Viafree, NRK1 ή το TV 2 Sumo, θα εμφανιστούν μηνύματα σφάλματος. Αυτό συμβαίνει λόγω γεωγραφικών αποκλεισμών. Με μια διεύθυνση IP στη Νορβηγία, μπορείτε να παρακάμψετε αυτούς τους περιορισμούς και να καταργήσετε τον αποκλεισμό δημοφιλών υπηρεσιών ροής, συμπεριλαμβανομένου του Netflix. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να λάβετε μια νορβηγική διεύθυνση IP.

Μια διεύθυνση IP περιέχει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας και τη συσκευή που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο. Αν το αλλάξετε σε Νορβηγικό, ξεγελάτε τη ροή ιστοτόπων και άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών, υποθέτοντας ότι είστε φυσικά εκεί.

Πώς να λάβετε μια Νορβηγική διεύθυνση IP

Ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας σε νορβηγική είναι με τη χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης. Ωστόσο, δεν το συνιστούμε, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τον καλύτερο δωρεάν διακομιστή μεσολάβησης. Είναι μια αναξιόπιστη μέθοδος και δεν διαθέτει δυνατότητες ασφαλείας για να σας προστατεύσει ή ακόμη και να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP. Διαβάστε το άρθρο VPN εναντίον Proxy εναντίον Tor για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο καλύτερος τρόπος για τη λήψη μιας νορβηγικής διεύθυνσης IP είναι χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Δεν θα σας βοηθήσει μόνο να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας, αλλά προσφέρει επίσης ασφάλεια και απόρρητο για τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, αρκεί να υπάρχει πολιτική μηδενικών καταγραφών.

Η καλύτερη λίστα κριτικών VPN προσφέρει μερικές καλές επιλογές για να ξεκινήσετε, αλλά αυτή που επιλέγετε πρέπει να διαθέτει διακομιστές στη Νορβηγία, καλή ασφάλεια και ταχύτητες, καθώς και απεριόριστο εύρος ζώνης.

ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι μια από τις καλύτερες και ταχύτερες επιλογές VPN. Είναι γρήγορο, εξαιρετικά ασφαλές και διαθέτει δίκτυο με περισσότερους από 3.000 διακομιστές, συμπεριλαμβανομένων επιλογών στη Νορβηγία. Είναι επίσης εύκολο στη χρήση: απλώς ξεκινήστε το, πατήστε το μεγάλο κουμπί “on” στο κέντρο της διεπαφής του και είστε έτοιμοι. Διαβάστε την κριτική μας ExpressVPN για περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της.

Ιστότοπος ExpressVPN

ExpressVPN-Εγγραφή

ExpressVPN-Speedtest

Επιλογές ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Πλήρης εφαρμογή

Προηγούμενος

Επόμενο

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ExpressVPN είναι ότι καταργεί τον αποκλεισμό υπηρεσιών ροής όπως το Netflix, το BBC iPlayer, το Hulu και το Amazon Prime Video. Επιπλέον, οι γρήγορες ταχύτητές του, χωρίς περιορισμό και απεριόριστο εύρος ζώνης το τοποθετούν στην κορυφή της καλύτερης λίστας VPN για ροή.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε προτού το αγοράσετε, με δοκιμαστική περίοδο επτά ημερών και περίοδο επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, η υποστήριξη πελατών είναι διαθέσιμη μέσω ζωντανής συνομιλίας ή email. 

NordVPN

Το NordVPN διαθέτει μεγαλύτερο δίκτυο διακομιστών με περισσότερους από 5.000 διακομιστές σε 60 χώρες. Αυτό εξηγεί τον υψηλό αριθμό διακομιστών στη Νορβηγία, ο οποίος διαθέτει 74 διακομιστές, οπότε είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη λήψη μιας νορβηγικής διεύθυνσης IP.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Τούτου λεχθέντος, το NordVPN είναι πολύ καλύτερο για ορισμένες εφαρμογές όπως το torrenting, κερδίζοντας το ExpressVPN για να πάρει την κορυφαία θέση στα καλύτερα VPN μας για οδηγό torrenting. Οι ταχύτητές του είναι γρήγορες, αν και ασυνεπείς κατά τη σύνδεση σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά το αντισταθμίζει με τους γρήγορους χρόνους εναλλαγής διακομιστή. Διαθέτει επίσης απεριόριστο εύρος ζώνης και απεμπλοκή υπηρεσιών ροής.

Είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση AES 256-bit, διακομιστές διπλού hop, προστασία διαρροών DNS και διακόπτη kill. Υπάρχει αυστηρή πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής, η οποία προστατεύει το απόρρητό σας. Διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN για μια πλήρη λίστα των χαρακτηριστικών της.

CyberGhost

Το CyberGhost είναι μια άλλη καλή επιλογή για τη λήψη μιας νορβηγικής διεύθυνσης IP. Διαθέτει περισσότερους από 4.900 διακομιστές με 30 που βρίσκονται στη Νορβηγία, ώστε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο από το εξωτερικό. Η ασφάλεια είναι καλή με λειτουργίες όπως διακόπτης kill και προστασία διαρροών DNS και αυστηρή πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής, ώστε οι πληροφορίες σας να παραμένουν ιδιωτικές. Διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost για μια αναλυτική ματιά στην υπηρεσία.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Όπως το NordVPN, μπορεί να δυσκολευτεί λίγο με την ταχύτητα σε μεγάλες αποστάσεις και διαθέτει εξειδικευμένους διακομιστές για torrent και streaming. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε Windows, macOS, Android, iOS ή ως επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. 

Η απλή, επανασχεδιασμένη διεπαφή καθιστά εύκολο να βρείτε πού πρέπει να πάτε. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα σε έως και επτά συσκευές, γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα VPN μας για πολλές συσκευές. Είναι επίσης φθηνό και μπορείτε να το δοκιμάσετε με τη γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών.

Οι κίνδυνοι από τη χρήση μιας νορβηγικής διεύθυνσης IP

Οι νορβηγικοί κάτοικοι απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καθώς δεν υπάρχουν καταστολές σχετικά με την ελευθερία στον ιστό ή τα φίλτρα αποκλεισμού περιεχομένου. Στην πραγματικότητα, η Νορβηγία θεωρείται προμαχώνας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, παράλληλα με τα μεγαλύτερα ιδανικά της ελεύθερης έκφρασης και του φιλελευθερισμού.

Το σώμα συνηγορίας Freedom House το περιγράφει ως «μία από τις πιο ισχυρές δημοκρατίες» στον κόσμο, καθώς δεν έχει λογική λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, υπάρχουν δύο εξαιρέσεις: η παιδική πορνογραφία και ο χείμαρρος.

Είναι κατανοητό ότι οι νορβηγικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου αποκλείουν ιστότοπους που είναι γνωστοί για τη φιλοξενία παιδικής πορνογραφίας μέσω φίλτρων DNS. Ωστόσο, το torrenting εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στη χώρα και δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους νόμους της.

Σε μια από τις σκληρότερες ποινές της χώρας, ένας δικαστής πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του Norskifilm.net 250.000 νορβηγικές κορόνες (περίπου 25.000 $) για την προσφορά ταινιών που τραβήχτηκαν από το The Pirate Bay και άλλους ιστότοπους λήψης. Πολλοί τίτλοι ήταν διαθέσιμοι στον ιστότοπο πολύ πριν από την περιφερειακή κυκλοφορία τους στη Νορβηγία.

Η αγωγή κατηγορίας που ασκήθηκε από τα στούντιο της Disney, της Warner και της Universal εναντίον του τότε 20χρονου κατηγορούμενου τον είδε κατηγορούμενο για παραβάσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με περισσότερα από 1.200 τηλεοπτικά επεισόδια και ταινίες. 

Οι προσπάθειες κατά της πειρατείας της Νορβηγίας απέδωσαν πολλά φρούτα, σύμφωνα με έρευνα που ανέφερε ότι οι παράνομες λήψεις μέσω torrenting είχαν «σχεδόν εξαλειφθεί» στη Νορβηγία.

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε τον απεριόριστο ψηφιακό κόσμο της Νορβηγίας, θα χρειαστείτε ένα VPN για να λάβετε μια διεύθυνση Νορβηγίας IP και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που θέλετε. 

Ίσως να μην χρειάζεστε μια διεύθυνση Νορβηγίας IP για πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες όπως Cresco, Sbanken και Pareto. Ωστόσο, εάν διαπιστώσουν ότι προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας εκτός της Νορβηγίας, ίσως χρειαστεί να απαντήσετε σε ορισμένες επιπλέον ερωτήσεις ασφαλείας. 

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε να γνωρίζετε τώρα πώς να λάβετε μια διεύθυνση IP της Νορβηγίας. Δεν είναι δύσκολο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε VPN. Είστε σίγουροι για την ασφάλεια, τις καλές ταχύτητες, το απεριόριστο εύρος ζώνης και την πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής όπως το Netflix και άλλες.

Το ExpressVPN είναι η κορυφαία μας πρόταση λόγω της εξαιρετικής απόδοσης και της εξαιρετικής ασφάλειας. Το NordVPN και το CyberGhost είναι επίσης σταθερές επιλογές με αξιοπρεπείς ταχύτητες και καλή ασφάλεια.

Τώρα που γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε μια διεύθυνση IP για τη Νορβηγία, ανατρέξτε στη βιβλιοθήκη VPN ή στο ηλεκτρονικό αρχείο ασφαλείας για περισσότερες προτάσεις σχετικά με την παραμονή ασφαλούς στο διαδίκτυο. 

Αν έχετε εμπειρία να λάβετε μια διεύθυνση IP της Νορβηγίας, θα θέλαμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας. Μοιραστείτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me