Πώς να λάβετε μια διεύθυνση IP Αφγανιστάν το 2020: Καλώδιο στην Καμπούλ

Η σύνδεση στο Αφγανιστάν μέσω του Διαδικτύου για παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών ή χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών από το εξωτερικό μπορεί να είναι απογοητευτική. Έχετε παρατηρήσει πιθανώς τα ενοχλητικά μηνύματα σφάλματος που εμφανίζονται, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε αντιμετωπίσει γεωγραφικά μπλοκ. Για να παρακάμψετε αυτά τα μπλοκ, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση IP Αφγανιστάν. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε έναν χωρίς πολύ κόπο.


Η διεύθυνση IP είναι ένα μοναδικό σύνολο ψηφίων που λέει σε κάθε διαδικτυακή υπηρεσία ή ιστότοπο την τοποθεσία σας, τον ISP, τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και τις πληροφορίες του προγράμματος περιήγησης. Αν αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας σε Αφγανιστάν, ξεγελάτε τους ιστότοπους για να σκεφτείτε ότι βρίσκεστε στη χώρα, ώστε να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες και να παρακολουθείτε δημόσια τηλεόραση.

Πώς να αποκτήσετε μια αφγανική διεύθυνση IP

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λάβετε μια διεύθυνση IP στο Αφγανιστάν, αλλά οι δύο συνηθισμένοι χρησιμοποιούν έναν διακομιστή μεσολάβησης ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή VPN.

Ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι δωρεάν για χρήση και λειτουργεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά δεν προσφέρει δυνατότητες ασφαλείας. Είναι επίσης αναξιόπιστο και δεν κρύβει πραγματικά τη διεύθυνση IP σας, επομένως εκθέτει την πραγματική σας ταυτότητα.

Η καλύτερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Όχι μόνο θα λάβετε μια διεύθυνση IP για το Αφγανιστάν, θα περιηγηθείτε επίσης με ασφάλεια και η σύνδεσή σας είναι ασφαλής, χάρη στις δυνατότητες ασφαλείας που βρίσκονται στα περισσότερα VPN. 

Θα καταργήσει επίσης τον αποκλεισμό υπηρεσιών ροής όπως το Netflix και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που θέλετε. Το άρθρο VPN εναντίον διακομιστή μεσολάβησης έναντι διακομιστή εξηγεί τις βασικές διαφορές μεταξύ διακομιστών μεσολάβησης και VPN.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα VPN από τις κριτικές VPN, αλλά πρέπει να διαθέτει διακομιστές στο Αφγανιστάν, εάν θέλετε να λάβετε μια διεύθυνση IP στο Αφγανιστάν. Εάν το Netflix είναι η προτεραιότητά σας, πολύ λίγα VPN μπορούν να παρακάμψουν τα έξυπνα φίλτρα και τους ανιχνευτές του, οπότε επιλέξτε ένα που μπορεί να το κάνει αξιόπιστα. Διαβάστε το άρθρο σφάλματος διακομιστή μεσολάβησης Netflix για να μάθετε περισσότερα.

Διαλέξαμε δύο παρόχους που διαθέτουν διακομιστές στο Αφγανιστάν, λειτουργίες ασφαλείας VPN και μπορούν να παρακάμψουν τα γεωγραφικά μπλοκ. 

HideMyAss

Το HideMyAss είναι ένα καλό VPN με ένα τεράστιο δίκτυο περισσότερων από 960 διακομιστών που καλύπτουν 280 τοποθεσίες σε 190 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν. Προσφέρει καλή ασφάλεια με κρυπτογράφηση AES 256-bit και διακόπτη kill.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, που ονομάζεται “app kill”, σας επιτρέπει να εφαρμόσετε το VPN στην επιλογή εφαρμογών σας, αντί να εξασφαλίσετε ολόκληρη τη σύνδεση. Η μόνη άλλη υπηρεσία VPN που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα είναι το Astrill (διαβάστε την κριτική μας Astrill).

HMA-Slider1

HMA-Slider2

HMA-Slider3

HMA-Slider4

Προηγούμενος

Επόμενο

Προσφέρει επίσης μια «λειτουργία ελευθερίας», η οποία σας μεταφέρει αυτόματα σε μια χώρα με νόμους περί ελεύθερης έκφρασης. Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο εάν θέλετε να παρακάμψετε τους διαδικτυακούς λογοκρισμούς του Αφγανιστάν και τους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου. Αποσυνδέει επίσης το Netflix, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικές ασυνέπειες με το BBC iPlayer ή να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.

Τα κύρια μειονεκτήματά του είναι οι ταχύτητές του, οι οποίες δεν είναι στο επίπεδο των ταχύτερων παρόχων VPN και η αμφισβητήσιμη πολιτική απορρήτου, καθώς διατηρεί αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων για 30 ημέρες.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το HideMyAss σε Windows, macOS, Android και iOS και ταυτόχρονα να συνδέσετε έως και πέντε συσκευές. Η υποστήριξη είναι διαθέσιμη μέσω ζωντανής συνομιλίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και ένα χρήσιμο φόρουμ κοινότητας και βάση γνώσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Μπορεί να μην είναι η φθηνότερη υπηρεσία, αλλά προσφέρει δωρεάν δοκιμή επτά ημερών και παράθυρο επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε πριν εγγραφείτε. Διαβάστε την κριτική HideMyAss για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία.

PureVPN

Το PureVPN μπορεί επίσης να σας δώσει μια διεύθυνση IP Αφγανιστάν, αλλά αυτός είναι ο μόνος λόγος που κάνει αυτή τη λίστα. Εάν πραγματοποιείτε ευαίσθητες δραστηριότητες στο διαδίκτυο, δεν συνιστούμε τη χρήση του. Είστε ειλικρινά καλύτερα με το HideMyAss για αυτόν τον σκοπό.

PureVPN-αρχική σελίδα-2018

Η ασφάλειά του είναι εντάξει, αν και θα πρέπει να το ρυθμίσετε σε κρυπτογράφηση 256-bit, καθώς και ένας διακόπτης kill σε περίπτωση διακοπής της σύνδεσής σας. Οι ταχύτητές του είναι επίσης δίκαιες και δεν υπάρχουν όρια εύρους ζώνης. Ωστόσο, η πολιτική απορρήτου της είναι αρκετά ασυνεπής, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική PureVPN.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το PureVPN σε Windows, macOS, Android και iOS και ταυτόχρονα να συνδέσετε έως και πέντε συσκευές, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στα καλύτερα VPN μας για πολλές συσκευές. Η υποστήριξη είναι διαθέσιμη 24/7 και υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 31 ημερών, ώστε να μπορείτε να τη δοκιμάσετε. 

Οι κίνδυνοι από τη χρήση μιας αφγανικής διεύθυνσης IP

Δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος κατά τη χρήση μιας αφγανικής διεύθυνσης IP, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη χρήση διαδικτύου της χώρας.

Σύμφωνα με το σώμα υπεράσπισης Freedom House, η ελευθερία του Διαδικτύου στο Αφγανιστάν δέχεται επίθεση, καθώς η κυβέρνηση επέβαλε λογοκρισία σε μια προσπάθεια αστυνομίας σε ό, τι μπορούν ή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες. Οι πολιτικές ελευθερίες και τα πολιτικά δικαιώματα περιορίζονται ουσιαστικά από τη διαφθορά, τη βία, την προστασία και τις λανθασμένες διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φιλτράρει ιστότοπους όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube, μεταξύ άλλων, για οποιοδήποτε περιεχόμενο που σχετίζεται με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τον τζόγο, τη βία και το σεξ. Επιπλέον, κάθε γλώσσα που θεωρείται προσβολή του Ισλάμ – μεταξύ ποικίλων απαράδεκτων θεμάτων – απαγορεύεται επίσης αυστηρά στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η ελευθερία του λόγου κατοχυρώνεται στο σύνταγμα της χώρας, ο νόμος για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Αφγανιστάν αναγκάζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να εμποδίσουν τυχόν ειδήσεις που θεωρούνται αντιθρησκευτικές. Επίσης, δεν μπορούν να συζητήσουν θέματα ταμπού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συκοφαντούν ή προσβάλλουν άτομα ή δεν αποκαλύπτουν τις ταυτότητες των θυμάτων βίας.

Το καθεστώς των Ταλιμπάν μπορεί να μην είναι πλέον στην εξουσία, αλλά οι Αφγανοί δεν έχουν ακόμη απολαμβάνει πραγματική διαδικτυακή ελευθερία λόγω λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, σημειώθηκε κάποια πρόοδος στο άνοιγμα του ιστού, αν και αργά. 

Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί ως προς το τι μπορούν να δουν ή να μοιραστούν οι πολίτες στο Διαδίκτυο. Η κυβέρνηση εργάζεται επίσης για νόμους περί ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που θα προστατεύουν τους χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα.

Τελικές σκέψεις

Η απόκτηση μιας διεύθυνσης IP στο Αφγανιστάν δεν είναι δύσκολη. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός βοήθησε στη διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης ενός. Η χρήση ενός VPN είναι η καλύτερη μέθοδος, καθώς θα σας κρατήσει ασφαλείς στο διαδίκτυο, αποκρύπτοντας την ταυτότητά σας και την πραγματική διεύθυνση IP, ενώ θα διασφαλίσετε τη σύνδεσή σας από διαδικτυακές απειλές. Ρίξτε μια ματιά στο διαδικτυακό μας αρχείο ασφαλείας για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προστασίας σας.

Το HideMyAss είναι ένα καλό VPN με διακομιστές στο Αφγανιστάν και αξιοπρεπή ασφάλεια, καθώς και στο Netflix και σε άλλες υπηρεσίες ροής. Σας συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε για να λάβετε μια διεύθυνση IP για το Αφγανιστάν. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε με τη δωρεάν δοκιμή επτά ημερών και το παράθυρο επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Εάν έχετε εμπειρία ή προτάσεις σχετικά με τον τρόπο λήψης μιας διεύθυνσης IP από το Αφγανιστάν, θα θέλαμε να το μάθουμε. Μοιραστείτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map