Καλύτερος Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για iOS 2020: Ασφάλεια εν κινήσει

Παρόλο που η Apple περιλαμβάνει το δικό της εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης iCloud Keychain με συσκευές iOS, υπάρχουν πολλά οφέλη από την αναβάθμιση σε υπηρεσία τρίτου μέρους. Εκτός από την απόκτηση διευρυμένων λειτουργιών και καλύτερης ασφάλειας, οι ειδικοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης διαθέτουν μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε πώς και πού αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασής σας. 


Λαμβάνοντας υπόψη τον καλύτερο οδηγό διαχειριστών κωδικών πρόσβασης, έχουμε καταρτίσει μια λίστα με τους πέντε καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για iOS. Θα μιλήσουμε λίγο για το καθένα και γιατί είναι μια εξαιρετική επιλογή για iOS, καθώς και γιατί είναι μια εξαιρετική επιλογή γενικά. 

Ωστόσο, ο γρηγορότερος τρόπος για να ασφαλίσετε τους κωδικούς πρόσβασης iOS είναι με το 1Password. Παρόλο που έχουμε άλλες επιλογές που τον ανταγωνίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το 1Password βγαίνει σταθερά στην κορυφή όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, την τιμή, την ασφάλεια και τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Μπορείτε να λάβετε μια δοκιμή 30 ημερών για να δείτε πώς σας αρέσει, αν και υπάρχουν επιλογές όπως το Dashlane που προσφέρουν επίσης περιορισμένο δωρεάν πρόγραμμα.

Ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για iOS

 1. 1Κωδικός πρόσβασης
 2. Ντάσλαν
 3. Μπιτόντεν
 4. LastPass
 5. Φύλακας

1. 1 Κωδικός πρόσβασης

1Password-iOS

1Ο κωδικός πρόσβασης είναι η πρόταση μετάβασής μας όταν κάποιος ρωτά για τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα. Είναι απόλυτα κατάλληλο για iOS, επίσης, με διεπαφή χωρίς ανοησίες, εξαιρετική αυτόματη συμπλήρωση και μεγάλη λίστα λειτουργιών. Η τιμή είναι επίσης πολύ φθηνή, αν και το 1Password δεν προσφέρει δωρεάν έκδοση. 

Ένας προσωπικός λογαριασμός τρέχει περίπου 3 $ ανά μήνα και διαθέτει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών. Στο iOS, οι προσωπικοί χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες 1Password, συμπεριλαμβανομένης της 1Password Watchtower. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να βλέπετε γρήγορα παλιούς, επαναχρησιμοποιημένους και αδύναμους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς σας. 

Το 1Password ενσωματώνεται επίσης στο Apple Watch, ώστε να μπορείτε να βλέπετε γρήγορα πληροφορίες από τα θησαυροφυλάκια σας. Αυτό περιλαμβάνει εφάπαξ κωδικούς πρόσβασης για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αριθμούς πιστωτικών καρτών, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και διαπιστευτήρια WiFi. Εφόσον έχετε Apple Watch, μπορείτε να τραβήξετε αυτές τις πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να τραβήξετε το τηλέφωνό σας. 

Όταν βγάζετε το iPhone ή το iPad σας, η εμπειρία είναι εξαιρετική. Η τελευταία έκδοση του 1Password δημιουργήθηκε από την αρχή για το iOS 12, προσφέροντας πλήρη υποστήριξη για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας μέσω Face ID και σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και απρόσκοπτη αυτόματη συμπλήρωση καταχωρήσεων. Αν ψάχνετε για έναν πλούσιο σε λειτουργίες, ασφαλή διαχειριστή κωδικού πρόσβασης σε iOS, δεν είναι πολύ καλύτερο από το 1Password.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το 1Password

Η εμπειρία iOS του 1Password μπορεί να είναι εξαιρετική, αλλά δεν κατατάσσεται στην κορυφή αυτής της λίστας εάν δεν ήταν για εξαιρετική ασφάλειά της. Όπως και οι άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, το 1Password απαιτεί έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για τον οποίο δεν έχει καμία γνώση. Ωστόσο, απαιτεί επίσης ένα μυστικό κλειδί που βασίζεται στη συσκευή σας. 

Αυτό το μοντέλο δύο μυστικών κλειδιών σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος έχει τον κύριο κωδικό πρόσβασης, χρειάζεται επίσης πρόσβαση σε μία από τις εξουσιοδοτημένες συσκευές που χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας. Το κλειδί της συσκευής δημιουργείται υποστηριζόμενο σε προδιαγραφές υλικού και λογισμικού και αποθηκεύεται σε κρυπτογραφημένη μορφή τοπικά στη συσκευή σας. 

Εκτός ασφάλειας, το 1Password έχει μια μεγάλη λίστα με μοναδικές δυνατότητες. Το αγαπημένο μας είναι η λειτουργία ταξιδιού, η οποία σας επιτρέπει να αφαιρέσετε όλα τα δεδομένα από την κινητή συσκευή σας ενώ ταξιδεύετε και να τα αποθηκεύσετε στο θησαυροφυλάκιο σας. Εάν, για παράδειγμα, χάσετε το τηλέφωνό σας, τα προσωπικά σας δεδομένα δεν διατρέχουν κίνδυνο. Φυσικά, μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, τα δεδομένα σας απέχουν μόνο μια βρύση.

Με τη συνδρομή σας, έχετε επίσης πρόσβαση στο 1Password X, την αποκλειστική έκδοση του 1Password του προγράμματος περιήγησης. Εάν σας ενδιαφέρει, το 1Password προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για νέους χρήστες. Μπορείτε πάντα να διαβάσετε την αναθεώρηση 1Κωδικού πρόσβασης για να μάθετε περισσότερα. 

2. Dashlane

Το Dashlane ανταλλάσσει συνεχώς χτυπήματα με 1Password όταν πρόκειται για τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης (μπορείτε να δείτε πόσο ταιριάζουν με τα δύο στη σύγκριση Dashlane έναντι 1Password). Ανεξάρτητα από το τι παίρνει την πρώτη θέση, ένα πράγμα είναι σαφές: Το Dashlane μπορεί να είναι ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για iOS.

Κατατάσσουμε τη δεύτερη θέση μόνο λόγω της τιμής του. Το Dashlane είναι 2 $ ακριβότερα ανά μήνα από το 1Password. Ωστόσο, δικαιολογεί το υψηλότερο κόστος με μια διευρυμένη λίστα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου και παρακολούθησης σκοτεινού ιστού, δύο δυνατότητες που δεν προσφέρει το 1Password. 

Για την τιμή, τα επιπλέον καλούδια είναι εξαιρετικά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά στη συσκευή σας iOS. Το Dashlane εμφανίζει αναφορές σκοτεινού ιστού μέσω του πίνακα ελέγχου ταυτότητας, ο οποίος εμφανίζει επίσης πρόσφατες παραβιάσεις δεδομένων και τη συνολική υγεία του κωδικού πρόσβασης. Εάν εγγραφείτε στη συνδρομή Premium Plus 10 $ ανά μήνα, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την πίστωσή σας σε αυτήν τη σελίδα. 

Με πολλούς τρόπους, το Dashlane μοιάζει με σύνθετο προστασίας κλοπής ταυτότητας / διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και για αυτό, το επιπλέον κόστος είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένο. Με εξαιρετική ευκολία χρήσης, εκτεταμένες δυνατότητες και απρόσκοπτη αυτόματη συμπλήρωση στο iOS, το Dashlane είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να αποθηκεύσετε μερικά οστά με το 1Password.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Dashlane

Όπως το 1Password, το Dashlane χρησιμοποιεί ένα μοναδικό μοντέλο ασφαλείας, το οποίο απαιτεί στην πραγματικότητα το δικό του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ. Σε μια μελέτη του μοντέλου από το MIT το 2016, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Dashlane είναι σχεδόν άθραυστο, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο δύο-μυστικών-κλειδιών στο ίδιο πνεύμα με το 1Password. Και πάλι, απαιτείται ένα κλειδί συσκευής και ο κωδικός πρόσβασής σας για να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας. 

Η ασφάλεια είναι εξαιρετική, αλλά η λίστα με τα καλούδια του Dashlane είναι εκείνη που πουλάει τη φασαρία. Μπορείτε να προστατευτείτε στο διαδίκτυο με πολλούς τρόπους με μία μόνο συνδρομή, με το Dashlane να προσφέρει διαχείριση κωδικού πρόσβασης, προστασία κλοπής ταυτότητας και ένα VPN. Οι δύο τελευταίες δεν είναι τόσο καλές όσο η καλύτερη προστασία κλοπής ταυτότητας και οι καλύτερες επιλογές VPN, αλλά ως ομαδοποιημένα πρόσθετα, είναι ωραία να τα δούμε. 

Για να μην αναφέρουμε τις βελτιώσεις ποιότητας ζωής του Dashlane. Για παράδειγμα, περιλαμβάνει μια αυτόματη αλλαγή κωδικού πρόσβασης, η οποία θα ενημερώνει τις συνδέσεις σας σε ιστότοπους με ένα μόνο κλικ. Παρόλο που λείπουν ορισμένοι κρίσιμοι ιστότοποι από την υποστηριζόμενη λίστα, το Dashlane υποστηρίζει ένα καλό κομμάτι υπηρεσιών που θα συναντήσετε, συμπεριλαμβανομένου του Reddit. 

Συνολικά, το Dashlane εστιάζει περισσότερο στις δυνατότητες και συνοδεύεται από μια τιμή που ταιριάζει. Αν ψάχνετε για έναν βασικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, το Dashlane είναι ένα συμπαγές εργαλείο, αν και έρχεται πραγματικά στο δικό του όταν χρησιμοποιείτε τα πρόσθετα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά στην αναθεώρηση Dashlane ή να εγγραφείτε σε έναν δωρεάν λογαριασμό για να δείτε πώς σας αρέσει.

3. Bitwarden

bitwarden-κινητό

Το Bitwarden είναι ένας δωρεάν διαχειριστής κωδικού πρόσβασης ανοιχτού κώδικα που δεν έχει καμία επιχείρηση να είναι τόσο καλή όσο είναι. Αν και δεν είναι η μόνη δωρεάν επιλογή στο iOS, το Bitwarden δεν κόβεται από το ίδιο πανί με άλλα εργαλεία ανοιχτού κώδικα (διαβάστε την κριτική μας στο KeePass για να δείτε τι εννοούμε). Παρά το γεγονός ότι προσφέρεται δωρεάν, η Bitwarden αισθάνεται σαν ένα πλήρως υλοποιημένο εμπορικό προϊόν. 

Η εφαρμογή iOS είναι καθαρή και εύκολη στη χρήση και συνοδεύεται από όλες τις δυνατότητες της έκδοσης για υπολογιστές. Επιπλέον, το Bitwarden περιλαμβάνει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών, που σημαίνει ότι μπορείτε να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασης με την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς από την κινητή συσκευή σας. 

Όπως το 1Password και το Dashlane, η αυτόματη συμπλήρωση είναι απίστευτη με το Bitwarden, αρκεί η συσκευή σας να υποστηρίζει iOS 12. Εκτός του πλαισίου, το Bitwarden λειτουργεί ήδη με Safari και Chrome, ανεξάρτητα από τον ιστότοπο που βρίσκεστε. Για τοπικές εφαρμογές, η αυτόματη συμπλήρωση του Bitwarden λειτουργεί επίσης με εκατοντάδες υποστηριζόμενες υπηρεσίες. 

Παίρνετε πολλά δωρεάν, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που επιβάλλει το Bitwarden. Για παράδειγμα, οι δωρεάν χρήστες μπορούν να μοιράζονται μόνο κωδικούς πρόσβασης με έως και δύο άλλους χρήστες. Τούτου λεχθέντος, το Bitwarden προσφέρει μια συνδρομή premium για μόνο 10 $ ανά χρήστη, η οποία περιλαμβάνει κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης αρχείων, πρόσθετες επιλογές 2FA και προτεραιότητα εξυπηρέτηση πελατών.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Bitwarden

Η φύση ανοιχτού κώδικα του Bitwarden συνοδεύεται από μια λίστα με τα οφέλη, το πιο ενδιαφέρον από τα οποία είναι η αυτο-φιλοξενία. Παρόλο που ο συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών μέσω του cloud του Bitwarden περιλαμβάνεται δωρεάν, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας διακομιστή κωδικών πρόσβασης. Η στοίβα υποδομής διακομιστή του Bitwarden είναι δημόσια διαθέσιμη για χρήση με το Docker.

Χρησιμοποιώντας τον δικό σας διακομιστή, μπορείτε να συγχρονίσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε όλες τις συσκευές χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν προβλήματα ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν κατά το συγχρονισμό με τρίτο μέρος. Θα χρειαστείτε κάποια βασική τεχνογνωσία δικτύωσης, αλλά όσο θέλετε να επικολλήσετε μερικές οδηγίες γραμμής εντολών, δεν είναι δύσκολο να το κάνετε. 

Ακριβώς επειδή το Bitwarden είναι δωρεάν, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ασφάλεια. Με δημόσιο ελεγμένο κώδικα και πρόγραμμα bug bounty, το Bitwarden είναι ένας από τους πιο ασφαλείς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Όπως και οι δύο πρώτες επιλογές μας, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 end-to-end, για την οποία μαθαίνετε στην περιγραφή της κρυπτογράφησης. 

Το Bitwarden μπορεί να μην έχει τα κουδούνια και τα σφυρίχτρα του 1Password και του Dashlane, αλλά για το χαμηλό κόστος δωρεάν, είναι δύσκολο να παραπονεθείτε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική μας για το Bitwarden ή να εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό για να δείτε πώς θα το κάνετε.

4. LastPass

LastPass-iOS

Το LastPass ήταν το κορυφαίο Bitwarden στον καλύτερο δωρεάν οδηγό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, κυρίως στο πίσω μέρος των χαρακτηριστικών του. Είναι ένας εξαιρετικός δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και αυτή η εμπειρία μεταφράζεται καλά στο iOS. Το LastPass αφορά την ευκολία χρήσης, αντικατοπτρίζοντας απρόσκοπτα την εμπειρία του προγράμματος περιήγησης στην κινητή συσκευή σας. 

Μέσω της εφαρμογής iOS, μπορείτε να προβάλετε, να επεξεργαστείτε και να προσθέσετε καταχωρήσεις. Η λίστα των υποστηριζόμενων καταχωρήσεων είναι επίσης μεγάλη. Το LastPass υποστηρίζει βασικά στοιχεία όπως τους κωδικούς πρόσβασης και τις πιστωτικές σας κάρτες, καθώς και πληροφορίες διαβατηρίου, τραπεζικά στοιχεία και άλλα. Κάθε μία από αυτές τις καταχωρήσεις υποστηρίζει σημειώσεις και συνημμένα αρχεία, τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ή να ανεβάσετε μέσω της εφαρμογής iOS. 

Η ενσωμάτωσή του στο iOS 12 είναι επίσης εξαιρετική. Το LastPass υποστηρίζει Touch ID και Face ID για έλεγχο ταυτότητας και ενσωματώνεται ακόμη και με το Apple Watch. Παρόλο που η ενσωμάτωση δεν είναι τόσο εκτεταμένη όσο το 1Password, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το LastPass Authenticator με το Apple Watch, το οποίο έκανε τη λίστα μας με τις καλύτερες εφαρμογές 2FA. Διαβάστε το κομμάτι 1Password vs LastPass.

Ωστόσο, βαθμολογούμε το LastPass τέταρτο λόγω της παραβίασης δεδομένων που υπέστη το 2015. Παρόλο που δεν είχαν παραβιαστεί λογαριασμοί χρηστών, οι επιτιθέμενοι εξακολουθούν να κάνουν μια βάση δεδομένων γεμάτη κρυπτογραφημένα δεδομένα. Η παραβίαση δεν πρέπει να σας τρομάξει – αν κάτι, δείχνει πόσο ασφαλές είναι το LastPass – αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το LastPass

Το LastPass καρφώνει την εμπειρία του χρήστη πολύ περισσότερο από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Πρόκειται για ένα εργαλείο που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τοπική εφαρμογή για να συζητήσετε με τον υπολογιστή. Αυτό έρχεται με μερικά οφέλη, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι η πρόσβαση σε όλες τις πλατφόρμες. Ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που εκτελεί ο υπολογιστής σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις συνδέσεις σας, εφόσον υπάρχει πρόγραμμα περιήγησης. 

Το LastPass είναι επίσης δωρεάν, καθιστώντας το εύκολο στην πώληση για όσους βρίσκονται στο φράχτη για έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Το δωρεάν πακέτο είναι εξαιρετικό, γεμάτο συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης. Πολλοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης παραλείπουν τον συγχρονισμό πολλών συσκευών στα δωρεάν σχέδιά τους (διαβάστε την αναθεώρηση RememBear για παράδειγμα), καθιστώντας το LastPass ακόμα πιο ελκυστικό (διαβάστε τη σύγκριση KeePass έναντι LastPass). 

Κατά συνέπεια, μια premium συνδρομή δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο. Η πληρωμή σας προσφέρει μερικές επιπλέον δυνατότητες, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της βασικής λειτουργικότητας περιλαμβάνεται στο δωρεάν πρόγραμμα. Το LastPass, ωστόσο, προσφέρει εξαιρετικές επιχειρηματικές συνδρομές, γι ‘αυτό κέρδισε τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για οδηγό μικρών επιχειρήσεων. 

Το LastPass είναι ένας σταθερός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης με ένα εκπληκτικά γενναιόδωρο προσωπικό σχέδιο. Τούτου λεχθέντος, δεν αισθάνεται τόσο ισχυρό όσο το 1Password ή το Dashlane στο επί πληρωμή τέλος των πραγμάτων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στην κριτική LastPass ή να δημιουργήσετε τον δικό σας λογαριασμό για να το κερδίσετε. 

5. Φύλακας

Keeper-iOS

Ολοκληρώνοντας τη λίστα μας είναι το Keeper, το οποίο κατατάσσεται πέμπτο κυρίως λόγω της τιμής του. Αν και είναι ακριβό περίπου 5 $ ανά μήνα για το πλήρες πακέτο, το Keeper περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες και μια όμορφη διεπαφή στο iOS. Είναι επίσης εξαιρετικά προσαρμόσιμο, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύετε σχεδόν οποιονδήποτε τύπο εισόδου θέλετε. 

Εκτός του πλαισίου, το Keeper υποστηρίζει κωδικούς πρόσβασης, πιστωτικές κάρτες και ταυτότητες, αν και μπορείτε να επεκτείνετε αυτήν τη λίστα με προσαρμοσμένα πεδία. Παρόλο που το Keeper δεν διαθέτει προσαρμοσμένους τύπους καταχώρισης με τον ίδιο τρόπο όπως το 1Password, μπορείτε να δημιουργήσετε τα πρότυπα που παρέχονται μέσω προσαρμοσμένων πεδίων. Εκτός από αυτά, μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία και να προσθέσετε σημειώσεις στις καταχωρίσεις σας.

Όπως και οι άλλες καταχωρίσεις μας, το Keeper υποστηρίζει το 2FA με το Apple Watch, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε έλεγχο ταυτότητας με άλλους τρόπους. Μέσω του Keeper DNA, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές internet-of-things (IoT), όπως το Alexa του Amazon, για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Με αυτό, δεν χρειάζεται να εισάγετε έναν δεύτερο παράγοντα κάθε φορά που συνδέεστε, ενώ λαμβάνετε τα οφέλη ασφαλείας του 2FA. 

Παρόλο που το Keeper είναι ακριβό αν αγοράσετε όλα τα πρόσθετά του, ο ίδιος ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι φθηνός με 30 $ ετησίως. Ωστόσο, σας συνιστούμε να πάτε με το Max Bundle. Για την ίδια τιμή με το Dashlane ανά μήνα, περιλαμβάνει παρακολούθηση σκοτεινού ιστού, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης και την εφαρμογή KeeperChat (διαβάστε τη σύγκριση Dashlane vs Keeper). 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Keeper

Μιλώντας για αυτό, το KeeperChat είναι ένας σημαντικός λόγος για να έχετε το Keeper ως διαχειριστή κωδικού πρόσβασης. Είναι μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από άκρο σε άκρο, διασφαλίζοντας ότι τα μηνύματά σας παραμένουν ανάμεσα σε εσάς και όποιον τα στέλνετε. Διατίθεται με πολλές δυνατότητες που δεν διαθέτει η κανονική εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η ανάκληση μηνυμάτων, η αυτοκαταστροφή μηνυμάτων, μια ιδιωτική γκαλερί πολυμέσων και 20 GB κρυπτογραφημένης αποθήκευσης αρχείων. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, τόσο εσείς όσο και ο παραλήπτης θα χρειαστείτε το KeeperChat για να λειτουργήσει. 

Αν και μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία για τους προσωπικούς χρήστες, το KeeperChat λειτουργεί καλά με τις οικογένειες, γι ‘αυτό το Keeper κέρδισε μια θέση στον καλύτερο οδηγό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για οικογένειες. 

Εκτός από την εμπειρία iOS, το Keeper διαθέτει επίσης μια εξαιρετική εμπειρία προγράμματος περιήγησης (στην πραγματικότητα έκανε τη λίστα μας με τις καλύτερες επεκτάσεις διαχειριστή κωδικών πρόσβασης). Με αυτό, μπορείτε να συμπληρώσετε αυτόματα πεδία κωδικού πρόσβασης, αυτόματη λήψη νέων συνδέσεων και να διαχειριστείτε τις τρέχουσες καταχωρίσεις σας. Φυσικά, η επέκταση συγχρονίζεται με τις κινητές συσκευές σας, ώστε να μπορείτε να έχετε τα στοιχεία σύνδεσής σας εν κινήσει. 

Από την εξαιρετική διεπαφή χρήστη έως το εύρος των δυνατοτήτων του, το Keeper κάνει πολύ σωστά, ειδικά αν μπορείτε να αλλάξετε το λογαριασμό για το Max Bundle. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική Keeper ή να εγγραφείτε σε μια δοκιμή 30 ημερών για να δείτε πώς σας αρέσει.

Επιλέγοντας τον καλύτερο Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για iOS

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης iOS, δεν είναι τόσο απλό όσο το να επιλέγετε ένα τυχαία και να το καλείτε καθημερινά. Παρά την ύπαρξη για αρκετά χρόνια, η Apple άρχισε επίσημα να υποστηρίζει διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τρίτων το 2018 με την έκδοση του iOS 12. Με τη νέα ενημέρωση λογισμικού, το iOS υποστηρίζει αυτόματη συμπλήρωση από διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκτός Apple. 

Εκεί ξεκινήσαμε όταν δημιουργήσαμε τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τη λίστα iOS. Φυσικά, οποιοσδήποτε διαχειριστής κωδικού πρόσβασης ποιότητας θα πρέπει να είναι καλός ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία βρίσκεστε. 

Ωστόσο, δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που ενσωματώνονται στο οικοσύστημα της Apple, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για αυτόματη συμπλήρωση με iOS 12 και 13, καθώς και ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα της Apple, όπως το Apple Watch. 

Δώσαμε επίσης προσοχή στη γενική εμπειρία σε κινητά. Για παράδειγμα, το KeePass είναι ένας σταθερός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης στην επιφάνεια εργασίας, παρά το ότι είναι λίγο αδέξιος στη χρήση. Είναι διαθέσιμο σε iOS, αλλά μόνο ως ανεπίσημη θύρα. Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο εστιασμένο είναι το iOS στην ευκολία χρήσης, οι ακατάλληλες εμπειρίες για κινητά δεν ταιριάζουν ακριβώς στην πλατφόρμα. 

Η εμπειρία για κινητά περιλαμβάνει την ίδια την εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του εργαλείου όταν χρησιμοποιείτε το iPhone ή το iPad σας. Για αυτό, εξετάσαμε το βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας με Face ID και Touch ID, καθώς και υποστήριξη για αυτόματη συμπλήρωση εφαρμογών εκτός του προγράμματος περιήγησής σας. 

Καταστρέφοντας την ασφάλεια

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης δεν είναι καλοί εάν δεν μπορούν, καλά, να διατηρήσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς. Κατά τη δημιουργία του καλύτερου διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τη λίστα iOS, ελέγξαμε κάθε επιλογή για μοντέλο κρυπτογράφησης AES-256 και μηδενικής γνώσης. Με αυτά τα δύο πίσω, τα στοιχεία σύνδεσής σας δεν θα διατρέχουν κίνδυνο, ακόμη και αν ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης υποστεί παραβίαση δεδομένων. 

Όπως η Apple, θα αφήσουμε την ασφάλεια να λειτουργεί μαγικά στο παρασκήνιο. Όλες οι παρακάτω επιλογές θα διατηρήσουν ασφαλή τα στοιχεία σύνδεσής σας, επομένως δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό. Ωστόσο, εστιάζουμε περισσότερο στην εμπειρία χρήστη, την τιμή και τις δυνατότητες σε αυτόν τον οδηγό. Εάν σας ενδιαφέρει η ασφάλεια, διαβάστε το αντίστοιχο σχόλιο για κάθε καταχώριση.

Είναι ασφαλής ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Apple?

Το iCloud Keychain της Apple είναι ένας σταθερός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, πολύ καλύτερος από την ενσωματωμένη επιλογή του Chrome. Χτισμένο γύρω από την ασφαλή υπηρεσία iCloud της Apple – για την οποία μπορείτε να μάθετε στην κριτική μας στο iCloud Drive – το Keychain προσφέρει έναν βολικό και δωρεάν τρόπο αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης εν κινήσει. Ωστόσο, λειτουργεί καλά μόνο αν είστε μέρος του οικοσυστήματος της Apple. 

Όπως και άλλα προϊόντα της Apple, το Keychain δεν παίζει καλά με άλλα κομμάτια λογισμικού. Λειτουργεί με συσκευές iOS και Safari, αλλά αυτό είναι. Δεν υπάρχουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox ή Microsoft Edge. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Keychain στα Windows, αφήνοντας όσους αρέσουν σε πολλά λειτουργικά συστήματα. 

Ωστόσο, το Keychain είναι ασφαλές, πολύ περισσότερο από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Εφόσον είστε ικανοποιημένοι με χρήση αποκλειστικά λογισμικού της Apple, είναι μια εξαιρετική λύση όσον αφορά την προστασία των συνδέσεών σας. Ωστόσο, δεν διαθέτει πολλές δυνατότητες που περιλαμβάνουν άλλες επιλογές. 

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, αν και το Keychain θα προτείνει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης κατά την εγγραφή σε λογαριασμό. Παρομοίως, το Keychain δεν διαθέτει λειτουργίες κοινής χρήσης και δεν σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε εκτενώς τις καταχωρήσεις.

Στην πράξη, το Keychain λειτουργεί σαν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης προγράμματος περιήγησης. Παρόλο που είναι πιο ασφαλές από τα αντίστοιχα, δεν διαθέτει τη λειτουργικότητα με τα εργαλεία όπως το 1Password και το Dashlane. Αν ψάχνετε για μερικά επιπλέον καλούδια, το κόστος που σχετίζεται με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης τρίτου μέρους αξίζει τον κόπο.

Τελικές σκέψεις

1Ο κωδικός πρόσβασης είναι ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για iOS, αν και ακολουθείται στενά από το Dashlane. Εάν βρίσκεστε στην αγορά για έναν διαχειριστή κωδικού πρόσβασης επί πληρωμή, είναι δύσκολο να κάνετε λάθος και με τα δύο. Τούτου λεχθέντος, το 1Password είναι η φθηνότερη επιλογή, γι ‘αυτό παίρνει το κέικ όσον αφορά τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης iOS. 

Το Bitwarden είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση για πελάτες που εστιάζουν στον προϋπολογισμό, όπως και το LastPass. Τούτου λεχθέντος, καμία από αυτές τις επιλογές δεν έχει σημασία όσον αφορά τις δυνατότητες ή την ασφάλεια, όπως το 1Password ή το Dashlane. Το Keeper πλησιάζει, και σε ελαφρώς φθηνότερη τιμή, για εκκίνηση. 

Ποιος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας iOS; Γιατί το διάλεξες; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που διαβάσατε τον οδηγό μας για τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για iOS.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map