Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τους σελιδοδείκτες του Firefox το 2020

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σελιδοδεικτών σας αποτελεί βασική δυνατότητα των περισσότερων προγραμμάτων περιήγησης ιστού και ο Firefox δεν αποτελεί εξαίρεση. Είτε μεταβαίνετε σε νέο πρόγραμμα περιήγησης, ρυθμίζετε τον Firefox σε μια νέα συσκευή ή απλώς διατηρώντας ασφαλή τη λίστα των αγαπημένων σας ιστότοπων, γνωρίζοντας πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τους σελιδοδείκτες του Firefox είναι εξαιρετικά χρήσιμο.


Ευτυχώς, ο Firefox παρέχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να το κάνει αυτό, από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε ένα αρχείο JSON για συγκεκριμένο Firefox έως την εισαγωγή και εξαγωγή σε μορφή HTML που είναι αναγνώσιμη από όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το πρόγραμμα περιήγησης, διαβάστε την κριτική του Firefox για να μάθετε αν είναι η κατάλληλη για εσάς.

Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome (διαβάστε την κριτική μας στο Google Chrome) ή το Opera (διαβάστε την κριτική Opera), μπορείτε επίσης να δείτε τις μάχες Opera εναντίον Firefox και Firefox εναντίον Chrome για να δείτε πώς συγκρίνεται ο Firefox με το τρέχον πρόγραμμα περιήγησής σας.

Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σελιδοδεικτών Firefox

Εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των σελιδοδεικτών του Firefox, ώστε να είναι ασφαλή σε περίπτωση σφάλματος της συσκευής, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο JSON το οποίο μπορείτε εύκολα να εισαγάγετε ξανά στον Firefox αργότερα.

Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε εγγραφεί σε λογαριασμό Firefox, τότε το πρόγραμμα περιήγησης συγχρονίζει αυτόματα τους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μπορούν να εισαχθούν αυτόματα σε μια νέα συσκευή ή με μια νέα εγκατάσταση. Ωστόσο, αυτός ο οδηγός θα επικεντρωθεί στον τρόπο εκτέλεσης αυτής της εργασίας με μη αυτόματο τρόπο.

Firefox-Βιβλιοθήκη

Ξεκινήστε ξεκινώντας το πρόγραμμα περιήγησης και πατήστε Ctrl + Shift + B. Αυτό θα εμφανίσει την ενότητα σελιδοδεικτών της βιβλιοθήκης, όπου μπορείτε να επιλέξετε «εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας »στην επάνω γραμμή εργαλείων. Στη συνέχεια, προχωρήστε για να επιλέξετε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο JSON και αυτό είναι.

Firefox-Backup-Dialog

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν αρκεί απαραίτητα για την προστασία των σελιδοδεικτών σας, καθώς το μόνο που έχετε κάνει είναι να δημιουργήσετε ένα τοπικό αρχείο για να τους φιλοξενήσετε, το οποίο είναι εξίσου ευάλωτο σε σφάλματα ή απώλεια δεδομένων με τα ίδια τα αρχεία του Firefox. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι προστατεύεστε σωστά, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο JSON σε κάποιο είδος αποθήκευσης στο cloud ή σε απευθείας σύνδεση δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

JSON-Αρχείο

Εάν δεν διαθέτετε ήδη μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud ή μια διαδικτυακή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα πρέπει να εξετάσετε τη λήψη μιας το συντομότερο δυνατό. Θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με ασφάλεια όχι μόνο τους σελιδοδείκτες του Firefox, αλλά και τυχόν άλλα αρχεία που ίσως χρειαστεί να ανακτήσετε σε περίπτωση σφάλματος..

Εάν δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του συστήματός σας, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης cloud ή μεταβείτε απευθείας στην κριτική μας στο Sync.com, η οποία είναι η κορυφαία επιλογή μας.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε κάτι που δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του συστήματός σας στο cloud, αυτό που θέλετε είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να διαβάσετε την αναθεώρηση IDrive, η οποία είναι ο αγαπημένος μας πάροχος ή να δείτε την πλήρη λίστα των καλύτερων υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να λάβετε μια πλήρη εικόνα του πεδίου.

Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σελιδοδεικτών Firefox

 1. Εκκινήστε τον Firefox
 2. Πατήστε Ctrl + Shift + B
 3. Κάντε κλικ στο «εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας »στη γραμμή εργαλείων
 4. Επιλέξτε “εφεδρικοί σελιδοδείκτες”
 5. Επιλέξτε την τοποθεσία αποθήκευσης για το αρχείο JSON

Εξαγωγή σελιδοδεικτών Firefox

Αν και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σελιδοδεικτών σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε τον Firefox στο μέλλον, δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν θέλετε να εξάγετε σελιδοδείκτες του Firefox σε ένα εντελώς ξεχωριστό πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ωστόσο, εάν εξάγετε σελιδοδείκτες από τον Firefox, τότε μπορείτε να εισαγάγετε σελιδοδείκτες από τον Firefox στο Chrome ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης.

Αρχείο HTML

Για αυτό, θα πρέπει να εξαγάγετε τους σελιδοδείκτες σας ως αρχείο HTML. Η διαδικασία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την εκτέλεση ενός αντιγράφου ασφαλείας, καθώς ξεκινάτε εκκινώντας τον Firefox και πατώντας Ctrl + Shift + B, ακολουθούμενο από κλικ στο “εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας »στην επάνω γραμμή εργαλείων. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε “εξαγωγή σελιδοδεικτών σε HTML” πριν επιλέξετε την τοποθεσία αποθήκευσης του αρχείου.

Firefox-Export-Dialogue

Για άλλη μια φορά, φροντίστε να ασφαλίσετε σωστά αυτό το αρχείο αποθηκεύοντάς το στο σύννεφο (για παράδειγμα, με το OneDrive ή το Dropbox) ή εκτελώντας την εφεδρική σας υπηρεσία μόλις ολοκληρώσετε την εξαγωγή.

Τρόπος εξαγωγής σελιδοδεικτών Firefox

 1. Εκκινήστε τον Firefox
 2. Πατήστε Ctrl + Shift + B
 3. Κάντε κλικ στο «εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας »στη γραμμή εργαλείων
 4. Επιλέξτε “εξαγωγή σελιδοδεικτών σε HTML”
 5. Επιλέξτε την τοποθεσία αποθήκευσης για το αρχείο HTML

Πώς να επαναφέρετε τους σελιδοδείκτες του Firefox

Αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σελιδοδεικτών του Firefox ως αρχείου JSON, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε εύκολα τους σελιδοδείκτες του Firefox, είτε επειδή θέλετε να εγκαταστήσετε ξανά τον Firefox είτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης σε μια νέα συσκευή. 

Όπως και με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αυτό είναι κάτι που κάνει αυτόματα ο Firefox εάν έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας, αλλά οι ακόλουθες οδηγίες θα σας δώσουν τη δυνατότητα να το κάνετε χειροκίνητα.

Firefox-Συγχρονισμός

Όπως και οι προηγούμενες οδηγίες, τα βήματα είναι απλά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τον Firefox και να πατήσετε Ctrl + Shift + B για να εμφανιστεί η βιβλιοθήκη σελιδοδεικτών. Από εδώ, κάντε κλικ στο «εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας “και επιλέξτε” επαναφορά “.

Firefox-Restore-Dropdown

Τώρα μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα αντίγραφο ασφαλείας από τη λίστα που δημιουργείται αυτόματα από τον Firefox ή να κάνετε κλικ στο “select file …” για να επιλέξετε χειροκίνητα ένα. Αυτό θα εμφανίσει έναν διάλογο αρχείων όπου μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο JSON που δημιουργήσατε κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και, voila, όλοι οι σελιδοδείκτες σας θα έχουν πλέον αποκατασταθεί στον Firefox.

Διάλογος Firefox-Restore-File-Dialog

Πώς να επαναφέρετε τους σελιδοδείκτες του Firefox

 1. Εκκινήστε τον Firefox
 2. Πατήστε Ctrl + Shift + B
 3. Κάντε κλικ στο «εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας »στη γραμμή εργαλείων
 4. Επιλέξτε “επαναφορά”
 5. Επιλέξτε ένα αντίγραφο ασφαλείας από τη λίστα ή κάντε κλικ στο “Επιλογή αρχείου…” και επιλέξτε το συγκεκριμένο αρχείο αντιγράφων ασφαλείας από το οποίο θέλετε να επαναφέρετε

Εισαγάγετε τους σελιδοδείκτες του Firefox

Σε αντίθεση με την επιλογή επαναφοράς, η εισαγωγή σάς επιτρέπει να λαμβάνετε όλους τους σελιδοδείκτες σας από οποιαδήποτε πηγή, αρκεί να έχουν ήδη εξαχθεί σε ένα αρχείο HTML. Αυτό σας επιτρέπει, για παράδειγμα, να επαναφέρετε τους σελιδοδείκτες του Chrome στον Firefox εάν αλλάζετε από το ένα πρόγραμμα περιήγησης στο άλλο.

Για να εισαγάγετε σελιδοδείκτες του Firefox, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκινήσετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης, πατήστε Ctrl + Shift + B και επιλέξτε “εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας »στη γραμμή εργαλείων. Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή “εισαγωγή σελιδοδεικτών από HTML” και επιλέξτε το σχετικό αρχείο HTML στο διάλογο με τον οποίο παρουσιάζεστε.

Τρόπος εισαγωγής σελιδοδεικτών στον Firefox από αρχείο HTML.

 1. Εκκινήστε τον Firefox
 2. Πατήστε Ctrl + Shift + B
 3. Κάντε κλικ στο «εισαγωγή & δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας »στη γραμμή εργαλείων
 4. Επιλέξτε “εισαγωγή σελιδοδεικτών από HTML”
 5. Επιλέξτε το αρχείο HTML από το οποίο θέλετε να εισαγάγετε

Τελικές σκέψεις

Εκεί το έχετε, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά, εισαγωγή και εξαγωγή των σελιδοδεικτών σας Firefox. Οπλισμένοι με αυτήν τη γνώση, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε ποτέ την πρόσβαση στη λίστα των σελιδοδεικτών σας και μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε νέα προγράμματα περιήγησης ή συσκευές με μερικά απλά κλικ.

Τι πιστεύετε για τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς σελιδοδεικτών του Firefox; Έχετε καταλάβει πώς να το κάνετε αυτό, ή υπάρχει ακόμη μέρος της διαδικασίας στην οποία παραμένετε ασαφείς; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map