Πώς να διαγράψετε το Facebook για πάντα το 2020 (και το Instagram ενώ είμαστε σε αυτό)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook ή στο Instagram. Οι ανησυχίες για το απόρρητο είναι ο πιο πιθανός λόγος, αλλά ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό από τους 500 φίλους σας είναι άτομα που γνωρίζετε. Σε κάθε περίπτωση, καμία πλατφόρμα δεν το καθιστά εύκολο, οπότε θα σας δείξουμε πώς να διαγράψετε το Facebook από τη ζωή σας για πάντα.


Εάν αυτό φαίνεται πολύ δραστικό για εσάς, έχουμε επίσης έναν οδηγό για την αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου στο Facebook.

Τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής για πολλούς. Οι άνθρωποι είναι πιο συντονισμένοι με τους ήχους ειδοποίησης που προέρχονται από τα τηλέφωνά τους από οτιδήποτε άλλο. Μερικοί μοιράζονται ολόκληρη τη ζωή τους, από ό, τι έτρωγαν για πρωινό μέχρι πόσο χαριτωμένος φαίνεται ο σκύλος τους με το τελευταίο φίλτρο Snapchat. Η ενημέρωση των ανθρώπων για κάθε μέρος της ζωής μας έχει γίνει τρομακτικά φυσιολογική.

Το 2018, εκτιμήθηκε ότι για κάθε άτομο στη Γη, δημιουργήθηκαν 1,7MB δεδομένων κάθε δευτερόλεπτο και αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει σε αυτό.

Εκτός αν κρύβετε κάτω από ένα βράχο, γνωρίζετε ότι το Facebook ήταν στα νέα, επειδή η εταιρεία μάρκετινγκ Cambridge Analytica εξόρυξε τα δεδομένα τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ψηφοφόρων των ΗΠΑ. 

Επιπλέον, το Facebook συλλέγει και χρησιμοποιεί δεδομένα ανθρώπων εδώ και χρόνια και η εφαρμογή Messenger του καταγράφει κλήσεις και κείμενα από χρήστες τηλεφώνων Android που είχαν συμφωνήσει να μοιραστούν τη λίστα επαφών τους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το #deletefacebook έγινε μια τάση. 

Το Instagram δεν είναι ούτε αθώο, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν το Facebook το αγόρασε το 2012. Εξαιτίας αυτού, οι μέθοδοι συλλογής δεδομένων και των δύο εταιρειών ενοποιήθηκαν. Το εργαλείο “λήψη των δεδομένων σας” του Instagram, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ένα αντίγραφο των πληροφοριών τους, αντιμετώπισαν προβλήματα ασφαλείας στην οποία διαρρέονταν οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών.

Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook ή τον λογαριασμό σας στο Instagram, δεν θέλετε να μεταβείτε σε στεφάνες για να το κάνετε. Δυστυχώς, οι γίγαντες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε κάνουν, με την ελπίδα ότι δεν θα θέλεις την ταλαιπωρία και θα καταλήξεις να μείνεις. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε εύκολο για εσάς. 

Είναι καλύτερο να το κάνετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, ειδικά αν θέλετε να κατεβάσετε πρώτα τα δεδομένα σας. Επιπλέον, δεν μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Instagram μέσω της εφαρμογής. Οι αναλυτικές οδηγίες μας θα σας βοηθήσουν να διαγράψετε τους λογαριασμούς σας για πάντα. Για περισσότερους σε βάθος οδηγούς, μετακινηθείτε προς τα κάτω.

Τι πρέπει να θυμάστε όταν διαγράφετε το Facebook 

Πιστεύετε ότι κάνοντας κλικ στο κουμπί “διαγραφή” θα διαγραφεί ο λογαριασμός σας, όπως δεν υπήρχε ποτέ, αλλά αυτό δεν ισχύει. Οτιδήποτε δημιουργήσατε, όπως πληροφορίες προφίλ, φωτογραφίες και αναρτήσεις, θα διαγραφεί, αλλά οτιδήποτε για εσάς που δεν προήλθε από εσάς θα παραμείνει. 

Ας υποθέσουμε ότι ο φίλος σας δημοσιεύει μια ενοχλητική εικόνα για εσάς. Λοιπόν, είναι εκεί για να μείνετε γιατί το δημοσίευσαν, όχι εσείς. Οτιδήποτε δεν ανήκει στον λογαριασμό σας δεν θα διαγραφεί. Τα μηνύματα που έχετε στείλει σε φίλους θα εξακολουθούν να είναι ορατά και σε αυτούς.

Το Facebook επίσης λέει ότι τα αρχεία καταγραφής διατηρούνται μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας, αλλά δεν έχουν συνημμένο το όνομά σας. 

Εάν εγγραφήκατε σε άλλες εφαρμογές με τον λογαριασμό σας στο Facebook, όπως το Spotify ή το Pinterest, δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτές μόλις διαγραφεί ο λογαριασμός σας. Πρέπει να το επιλύσετε πριν προχωρήσετε.

Τέλος, δεν θα μπορείτε να επανενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας μόλις διαγραφεί, σε αντίθεση με το εάν είναι απενεργοποιημένο. 

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας απλώς τον καθιστά ανενεργό. Το προφίλ σας δεν θα είναι ορατό, αλλά οι φωτογραφίες, τα βίντεό σας και άλλα δεδομένα θα διατηρηθούν. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Messenger, εκτός εάν το απενεργοποιήσετε ξεχωριστά. Για να επανενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, συνδεθείτε ξανά στο Facebook ή χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας για να συνδεθείτε σε άλλη υπηρεσία.

Η οριστική διαγραφή του λογαριασμού σας σημαίνει ότι όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε ανεβάσει ποτέ, οι αναρτήσεις που έχετε κάνει και οτιδήποτε άλλο έχετε κάνει, θα χαθούν για πάντα. Δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε κανένα από αυτά ή να χρησιμοποιήσετε το Messenger. Το Facebook λέει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 90 ημέρες για να διαγραφούν τα πάντα, αλλά εξακολουθεί να μην είναι προσβάσιμο σε άλλους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μην πανικοβληθείτε, ωστόσο, επειδή το Facebook σάς επιτρέπει να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των πληροφοριών σας. Υπάρχει επίσης η ηρεμία ότι, εάν μετανιώσετε την απόφασή σας, μπορείτε να ακυρώσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας πραγματοποιώντας σύνδεση στον λογαριασμό σας εντός 30 ημερών. Μετά από αυτό, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση ή να ανοίξετε ξανά τον λογαριασμό σας, παρόλο που ενδέχεται να μην έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Πώς να διαγράψετε οριστικά το Facebook

Εάν είστε έτοιμοι να διαγράψετε το Facebook από τη ζωή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook από την εφαρμογή, αλλά ο οδηγός μας είναι να το κάνετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης σε έναν υπολογιστή, το οποίο είναι καλύτερο αν θέλετε να κατεβάσετε και τα δεδομένα σας.

Αρχικά, ανοίξτε το Facebook και συνδεθείτε. Δεν έχει σημασία ποια σελίδα βρίσκεστε, επειδή όλοι έχουν κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού. Κάντε κλικ για να εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε “ρυθμίσεις” από αυτό το μενού.

πώς να διαγράψετε-facebook-ρυθμίσεις

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα που αναφέρει “τα στοιχεία σας στο Facebook” στη στήλη στα αριστερά.

πώς να διαγράψετε-facebook-πληροφορίες

Τώρα κάντε κλικ στην ενότητα “Διαγράψτε τον λογαριασμό και τα στοιχεία σας”.

πώς-να-διαγραφή-facebook-διαγραφή-λογαριασμός

Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο. Το Facebook προειδοποιεί ότι μόλις ξεκινήσει η διαδικασία διαγραφής, δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό ή τις πληροφορίες σας. Στη συνέχεια, σας δίνει δύο επιλογές: απενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας ή κατεβάστε ένα αντίγραφο των πληροφοριών σας.

Το πρώτο σημαίνει ουσιαστικά ότι ο λογαριασμός σας θα είναι αδρανής έως ότου συνδεθείτε ξανά. Είναι καλή ιδέα να το κάνετε αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Το Facebook θα δημιουργήσει ένα αρχείο με όλες τις πληροφορίες σας, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων φωτογραφιών που έχετε ανεβάσει. 

Εάν είστε έτοιμοι να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, κάντε κλικ στην επιλογή “διαγραφή λογαριασμού”.

πώς να διαγράψετε-facebook-επιλογές

Το Facebook θα σας ζητήσει να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας. Κάντε το και κάντε κλικ στο “συνέχεια”.

πώς να διαγράψετε-facebook-password

Μετά από αυτό, το Facebook θα σας δώσει μια τελευταία προειδοποίηση. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, κάντε κλικ στην επιλογή “διαγραφή λογαριασμού”.

πώς να διαγράψετε-facebook-προειδοποίηση

Πώς να διαγράψετε το Facebook για πάντα

 1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος επάνω δεξιά σε οποιαδήποτε σελίδα Facebook και επιλέξτε “ρυθμίσεις”
 2. Επιλέξτε “τα στοιχεία σας στο Facebook” από τη στήλη στα αριστερά
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή “διαγραφή του λογαριασμού και των πληροφοριών σας”
 4. Κάντε κλικ στο “διαγραφή λογαριασμού”
 5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο “συνέχεια”
 6. Κάντε κλικ στο “διαγραφή λογαριασμού”

Τι πρέπει να θυμάστε όταν διαγράφετε το Instagram

Όταν διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Instagram, θα διαγραφούν και όλα όσα υπάρχουν. Όλες οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα σχόλιά σας και άλλες δραστηριότητες θα καταργηθούν. Τα άμεσα μηνύματά σας θα διαγραφούν επίσης και άλλα άτομα δεν θα μπορούν πλέον να τα βλέπουν. 

Μόλις διαγραφεί ο λογαριασμός σας Instagram, δεν υπάρχει τρόπος να τον ενεργοποιήσετε ξανά. Το Instagram λέει ότι δεν μπορείτε να εγγραφείτε με το ίδιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος εδώ. 

Υπάρχουν άλλοι τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών σας στο Instagram, αλλά το Instagram σάς επιτρέπει να κάνετε ένα αίτημα για λήψη των δεδομένων σας, τα οποία θα σας στείλουν ως αρχείο μέσω email. Μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες, αλλά λάβαμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα σε λίγα λεπτά όταν το δοκιμάσαμε. 

Πώς να διαγράψετε οριστικά το Instagram

Δεν μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Instagram από την εφαρμογή. Πρέπει να γίνει σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Εάν είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε αυτόν τον λογαριασμό Instagram, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό. 

Αρχικά, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στη σελίδα “διαγραφή του λογαριασμού σας” και να συνδεθείτε. Μόλις το κάνετε αυτό, το Instagram θα σας δώσει την επιλογή να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας. 

Επειδή θέλετε να το διαγράψετε οριστικά, θα σας ρωτήσει γιατί. Επιλέξτε έναν λόγο από το αναπτυσσόμενο μενού. Εάν θέλετε να αποφύγετε την εμφάνιση άλλων πληροφοριών, επιλέξτε “κάτι άλλο”.

πώς-να-διαγραφή-instagram-διαγραφή-σελίδα

Θα εμφανιστεί ένα νέο πλαίσιο όπου πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Κάντε το και κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί “διαγραφή οριστικά του λογαριασμού μου”. 

πώς να διαγράψετε-instagram-κωδικός πρόσβασης

Τέλος, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ρωτά αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Εάν είστε, κάντε κλικ στο “OK”.

πώς να διαγράψετε-instagram-επιβεβαιώστε

Πώς να διαγράψετε το Instagram για πάντα

 1. Μεταβείτε στη σελίδα “διαγραφή του λογαριασμού σας” και συνδεθείτε
 2. Επιλέξτε τον λόγο διαγραφής του λογαριασμού σας από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο
 3. Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας
 4. Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί “διαγραφή οριστικά του λογαριασμού μου”
 5. Όταν σας ρωτήσει αν είστε σίγουροι, κάντε κλικ στο “OK”

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Instagram. Παρόλο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε επαφή με απομακρυσμένους φίλους και την οικογένεια, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τις εταιρείες να συλλέγουν προσωπικά στοιχεία. Το να μην έχετε λογαριασμό είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σας προστατεύονται με βεβαιότητα.

Πριν διαγράψετε τους λογαριασμούς σας, ωστόσο, θυμηθείτε να λάβετε ένα αντίγραφο των πληροφοριών σας για να ανακτήσετε τις πολύτιμες φωτογραφίες σας. Το Facebook έχει περίοδο 30 ημερών κατά την οποία μπορείτε να ακυρώσετε τη διαγραφή, αλλά το Instagram δεν φροντίζει ώστε να έχετε τις πληροφορίες που θέλετε πριν συνεχίσετε.

Εάν υπάρχει κάτι που χάσαμε ή έχετε συμβουλές για την προετοιμασία για τη διαγραφή ενός λογαριασμού κοινωνικών μέσων, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων. Ρίξτε μια ματιά και στα άλλα άρθρα ασφαλείας μας. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map