ExpressVPN vs PIA: Two Speedy VPNs Square Off το 2020

Το ExpressVPN βρίσκεται στην κορυφή των κατατάξεων VPN εδώ και αρκετό καιρό, και έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι έχει κερδίσει τη θέση του εκεί. Αν κοιτάξετε την κριτική μας ExpressVPN, θα δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μας αρέσει. Είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και έχει χωριστή σήραγγα, μια ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη εύρεση. 

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ή η PIA, είναι συχνά υψηλή στην κατάταξή μας και είναι μια γνωστή μάρκα όπως το ExpressVPN, αλλά είχε πάντα μερικές αδυναμίες. Στην αναθεώρηση PIA VPN, είδαμε ότι έλειπε ελαφρώς όσον αφορά την απόδοση ροής και τις τοποθεσίες διακομιστή. 

Πρόσφατα, η PIA έκανε κάποιες αναβαθμίσεις στο λογισμικό της και πρόσθεσε split tunneling, ένα από τα πλεονεκτήματα της ExpressVPN σε σχέση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της. Με αυτήν την αλλαγή, η PIA άρχισε να εισβάλλει στην επικράτεια του ExpressVPN, οπότε πιστεύαμε ότι θα ήταν σκόπιμο να έχουμε έναν αγώνα head-to-head ExpressVPN εναντίον PIA για να δούμε αν το ExpressVPN μπορεί να υπερασπιστεί την κορώνα του split tunneling. 

Ρύθμιση αγώνα: PIA εναντίον ExpressVPN

Για να διασφαλίσουμε μια δίκαιη σύγκριση ExpressVPN vs Private Internet Access, πρέπει να καθορίσουμε ορισμένους βασικούς κανόνες. Έχουμε σπάσει τη σύγκρισή μας σε εννέα γύρους. Σε κάθε γύρο, διερευνούμε μια πτυχή της απόδοσης VPN, όπως ταχύτητα ή ασφάλεια. 

Εξετάζουμε την απόδοση κάθε VPN σε αυτήν την κατηγορία και μετά αποφασίζουμε ποιο είναι καλύτερο σε αυτό το συγκεκριμένο πεδίο. Κάθε γύρος που κερδίζει ένα VPN κερδίζει έναν βαθμό και το VPN με τους περισσότερους πόντους στο τέλος του αγώνα μας κερδίζει.

1

Ταχύτητα

Εάν προχωρήσετε στο πιο γρήγορο άρθρο VPN, θα δείτε ότι τα ExpressVPN και PIA είναι τα δύο ταχύτερα VPN που είναι διαθέσιμα εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, και οι δύο είχαν λίγο τραχιά εμφάνιση σήμερα σε σύγκριση με το κανονικό. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην αυξημένη επισκεψιμότητα ενόψει των τρεχόντων γεγονότων, αλλά ανεξάρτητα από τον λόγο, φαίνεται να επηρεάζει και τις δύο υπηρεσίες VPN σε κάποιο βαθμό.

Ταχύτητες PIA

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος6289.38344.82
ΜΑΣ.5124.49298.08
Ηνωμένο Βασίλειο86142.84271.20
Χονγκ Κονγκ22592.97234.88
Ισραήλ152111.63317.28
Ελβετία1053.22283.10

Και τα δύο VPN απέδωσαν μόνο το ήμισυ περίπου του εύρους ζώνης μας όταν ήμασταν στους τοπικούς διακομιστές των ΗΠΑ και οι πιο απομακρυσμένοι διακομιστές δεν τα πήγαν πολύ καλύτερα. Το PIA έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του ExpressVPN στην ταχύτητα μεταφόρτωσης σε όλους τους τομείς, ενώ το ExpressVPN έχει ελαφρώς καλύτερες ταχύτητες λήψης σε κάθε τοποθεσία εκτός από το Ισραήλ. 

Ταχύτητες ExpressVPN

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος6289.38344.82
ΜΑΣ.11140.19141.38
Ηνωμένο Βασίλειο79202.28189.46
Χονγκ Κονγκ21897.65184.06
Ισραήλ14257,0025.56
Ελβετία104130.41169.85

Το ExpressVPN έβγαλε επίσης χαμηλότερους χρόνους ping σε κάθε τοποθεσία εκτός από μία. Ο χρόνος ping και η ταχύτητα λήψης έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στην εμπειρία του μέσου χρήστη από την ταχύτητα μεταφόρτωσης, η οποία, αφού ξεπεράσει ένα ελάχιστο, βελτιώνει κυρίως την απόδοση μεγάλων μεταφορτώσεων αρχείων. 

Η απόδοση του χειρότερου διακομιστή κάθε VPN είναι επίσης ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες σε αυτόν τον γύρο. Η εξαιρετική τοποθεσία του ExpressVPN, το Ισραήλ, είχε ακόμα αξιοπρεπή απόδοση και αισθάνθηκε γρήγορη και γρήγορη ανταπόκριση. Το ExpressVPN έλαβε περισσότερα από 50Mbps εύρους ζώνης, το οποίο είναι περισσότερο από αρκετό για ροή HD.

Ωστόσο, ο πιο αδύναμος σύνδεσμος της PIA ήταν η Ελβετία. Εδώ είδαμε μόλις 3Mbps που καθιστούσαν την περιήγηση στο διαδίκτυο οδυνηρά αργή και η ροή ήταν δυνατή μόνο σε πολύ χαμηλή ανάλυση. Το ExpressVPN κέρδισε την πλειοψηφία των τοποθεσιών τόσο σε ταχύτητα λήψης όσο και σε χρόνο ping, καθώς επίσης αισθάνθηκε πολύ καλύτερα συνολικά όσον αφορά την απόκριση και τους χρόνους φόρτωσης.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

2

Ροή

Ενώ ορισμένες υπηρεσίες VPN προσφέρουν εξειδικευμένους διακομιστές ροής, ούτε το ExpressVPN ή το PIA επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι (ανατρέξτε στην κριτική Windscribe για ένα παράδειγμα VPN με αποκλειστικούς διακομιστές ροής.)

Παρά την έλλειψη αποκλειστικών διακομιστών, το ExpressVPN κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τη ροή. Στην πραγματικότητα, έχει κερδίσει μερικά από τα κορυφαία σημεία σε μια σειρά από τις καλύτερες λίστες ροής, όπως το καλύτερο VPN για το Hulu και το καλύτερο VPN για άρθρα Netflix. 

Το Netflix, το Amazon Prime Video, το Hulu και ακόμη και το BBC iPlayer λειτουργούν άψογα όταν συνδέονται με το ExpressVPN. Υπάρχει μικρή ή και καθόλου αξιοσημείωτη διαφορά στους χρόνους φόρτωσης και τα βίντεο σχεδόν πάντα φορτώνονται σε πλήρη HD με ωραία εμφάνιση.

Το PIA, από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται συγκριτικά κατά τη ροή. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, χρησιμοποιήσαμε το Netflix, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για τη φόρτωση ενός βίντεο, περίπου 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Εκτός από αυτό, όλοι μας αποκλείστηκαν οι Hulu, Amazon Prime Video και BBC iPlayer. Αυτό σημαίνει ότι το ExpressVPN είναι ο σαφής νικητής σε αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Σημείο ροής για ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

3

Ασφάλεια και απόρρητο

Τόσο το ExpressVPN όσο και το PIA καλύπτουν τις πιο βασικές δυνατότητες ασφαλείας που περιμένουμε από κάθε VPN, όπως διακόπτη kill και κάποιο τρόπο αυτόματης σύνδεσης. Ο διακόπτης kill του ExpressVPN είναι απλούστερος από τους PIA και είναι είτε ενεργοποιημένος είτε απενεργοποιημένος. Όταν είναι ενεργοποιημένο, αποκλείει αυτόματα όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο εάν αποσυνδεθεί το VPN, πράγμα που πρέπει να κάνει ένας διακόπτης kill. 

Ο διακόπτης kill της PIA, από την άλλη πλευρά, έχει τρεις επιλογές. Μπορεί είτε να απενεργοποιηθεί, αυτόματα είτε πάντα. Στη λειτουργία “αυτόματη”, αποκλείει μόνο την εξωτερική κίνηση ενώ το VPN είναι ενεργοποιημένο και με αυτό στο “πάντα”, αποκλείει όλη την κίνηση εάν το VPN είναι απενεργοποιημένο. 

Η ρύθμιση “πάντα” είναι η μόνη που διασφαλίζει ότι η επισκεψιμότητά σας θα σταματήσει εάν το VPN αποσυνδεθεί απροσδόκητα, αλλά αυτή η ρύθμιση σταματά επίσης όλη την κυκλοφορία όταν απενεργοποιείτε το VPN κατά λάθος. Αυτό δίνει στο διακόπτη kill του ExpressVPN ένα ελαφρύ πλεονέκτημα στη χρηστικότητα και την ασφάλεια.

Όσον αφορά τη δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης, και τα δύο VPN έχουν μόνο ένα βασικό πλαίσιο ελέγχου που σας επιτρέπει να πείτε στο VPN να συνδεθεί στην πιο πρόσφατη τοποθεσία κατά την εκκίνηση. Ελέγξαμε επίσης την προστασία διαρροής κάθε VPN και διαπιστώσαμε ότι και οι δύο μπόρεσαν να διατηρήσουν τη διεύθυνση IP και τα ερωτήματα DNS ασφαλή και ιδιωτικά. 

Επιπλέον, και οι δύο πάροχοι προσφέρουν επίσης ένα παρόμοιο σύνολο επιλογών πρωτοκόλλου. Το ExpressVPN χρησιμοποιεί το OpenVPN σε συνδυασμό με κρυπτογράφηση AES-256 από προεπιλογή, κάτι που θεωρείται σήμερα το χρυσό πρότυπο για την ασφάλεια VPN. Το ExpressVPN επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ορίζουν το πρωτόκολλο σε IKEv2 ή L2TP IPSec, αλλά αυτές οι επιλογές είναι κατώτερες από το OpenVPN για σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή. 

expressvpn-review-protocol-options

Το PIA είναι επίσης προεπιλεγμένο στο OpenVPN, αλλά χρησιμοποιεί το AES-128. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το τι σημαίνει αυτό στο άρθρο κρυπτογράφησης, αλλά εν συντομία, δεν είναι τόσο καλό όσο το AES-256. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την προεπιλεγμένη επιλογή σε AES-256, την οποία προτείνουμε να κάνουν όλοι οι χρήστες PIA. 

Επιπλέον, το PIA διαθέτει επίσης μερικές πρόσθετες επιλογές πρωτοκόλλου, όπως L2TP IPsec και PPTP. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να γίνει ζητώντας τα απαραίτητα διαπιστευτήρια από το PIA και όχι απλώς να αλλάξετε τη ρύθμιση στον πελάτη, όπως κάνει το ExpressVPN. 

Μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση πρωτοκόλλου VPN για να μάθετε περισσότερα σχετικά με όλες αυτές τις επιλογές, αλλά, πάλι, το σύντομο και γλυκό είναι ότι το OpenVPN είναι το μόνο που πραγματικά παροτρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν. 

Παρόλο που το ExpressVPN και το PIA είναι γενικά αρκετά παρόμοια όσον αφορά την ασφάλεια – και ακόμη και στην πολιτική απορρήτου – υπάρχουν μερικοί μικροί παράγοντες που δίνουν στο ExpressVPN το πλεονέκτημα σε αυτόν τον γύρο. Οι καλύτερες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και η ευκολότερη πρόσβαση στις επιλογές πρωτοκόλλου του δίνουν ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά η θέση του το ωθεί πάνω από την άκρη και το ασφαλίζει.

Η ExpressVPN εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στο Διαδίκτυο στον κόσμο. Σε σύγκριση με τους νόμους στις Η.Π.Α., όπου βρίσκεται η Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τα δεδομένα σας προστατεύονται πολύ περισσότερο στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Αυτή η μικρή διαφορά είναι ο αποφασιστικός παράγοντας μεταξύ αυτών των δύο πολύ ασφαλών VPN. 

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

4

Torrenting

Το ExpressVPN είναι σταθερά το γρηγορότερο VPN που δοκιμάζουμε σε χαρτί, αλλά το έχουμε δει νικήσει στο παρελθόν με ταχύτητα torrenting, όπως στο άρθρο ExpressVPN vs NordVPN. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι από τα καλύτερα εκεί έξω για torrenting. 

Δοκιμάσαμε την τρέχουσα απόδοση κάθε VPN με μια δοκιμαστική λήψη 1.4 GB, η οποία έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα επεισόδιο HD μιας τηλεοπτικής εκπομπής 30 λεπτών. Το ExpressVPN έφτασε ταχύτητες περίπου 5MB / s στο τέλος του πρώτου λεπτού και αυτό ήταν έως 7MB / s περίπου ένα λεπτό και μισό σε. 

Τα πράγματα συνέχισαν να επιταχύνουν αργά αλλά σταθερά στα περίπου 10MB / s έως το τέλος του δευτέρου λεπτού, δηλαδή το σημείο όπου η λήψη κατεβάστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί μετά από λίγο πάνω από τρία λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Η PIA ακολούθησε μια πολύ παρόμοια καμπύλη, αλλά λίγο πιο αργή. Η λήψη έφτασε περίπου στα 4MB / s μετά το πρώτο λεπτό και 7MB / s στο τέλος του δευτέρου λεπτού. Αυτό ήταν έως και 9MB / s περίπου δυόμισι λεπτά μέσα και λίγο μετά από αυτό ήρθε μια ξαφνική έκρηξη ταχύτητας στην κορυφή της ταχύτητας λήψης έως και 13MB / s. 

Αυτή η έκρηξη ταχύτητας βοήθησε την ολοκλήρωση της λήψης σε τρία λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ίδιο ακριβώς χρόνο που χρειάστηκε το ExpressVPN. Και τα δύο VPN τα πήγαν πολύ καλά με τη δοκιμαστική λήψη και ετοιμάσαμε ολόκληρο το επεισόδιο για παρακολούθηση σε λίγα μόνο λεπτά. Αυτός ο γύρος είναι πολύ κοντά για κλήση, οπότε το δηλώνουμε ισοπαλία.

Γύρος: Torrenting Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

5

Τοποθεσίες διακομιστή

Σε κάποιο σημείο, είναι δύσκολο να παρακολουθείτε με ακρίβεια τον ακριβή αριθμό διακομιστών που διαθέτει ένας μεγάλος πάροχος VPN. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι τόσο το ExpressVPN όσο και το PIA έχουν περισσότερους από 3.000 συνολικούς διακομιστές, τοποθετώντας τους και τους δύο στο ίδιο ανώτερο κλιμάκιο μεγέθους δικτύου διακομιστών. 

Όπου διαφέρουν τα δύο είναι ο τρόπος διάδοσης αυτών των διακομιστών. “Το Private διαθέτει διακομιστές σε 49 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και αυτοί είναι απλωμένοι σε 29 μόνο χώρες. Το ExpressVPN, συγκριτικά, διαθέτει διακομιστές σε 151 τοποθεσίες σε 95 χώρες. 

Αν και αυτό εξακολουθεί να μην θέτει το ExpressVPN στο νούμερο ένα όσον αφορά το μέγεθος του δικτύου – διαβάστε την κριτική HideMyAss για να το ακούσετε – το βάζει πολύ μπροστά από την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Γύρος: Σημείο τοποθεσιών διακομιστή για ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

6

Ταυτόχρονες συνδέσεις

Προκειμένου να αποφευχθεί η κοινή χρήση λογαριασμών με φίλους και ο περιορισμός του εύρους ζώνης στα δίκτυα διακομιστών, σχεδόν όλα τα VPN επιβάλλουν όριο στον αριθμό των συσκευών που μπορείτε να συνδέσετε σε έναν λογαριασμό τη φορά.

Το όριο του ExpressVPN σε αυτό είναι πέντε μέτριες συσκευές. Το PIA επιτρέπει στους χρήστες να έχουν διπλάσιο, έως και 10 συσκευές συνδεδεμένες κάθε φορά. Είναι σαφές ότι η PIA προσφέρει την καλύτερη επιλογή εδώ και κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ταυτόχρονης σύνδεσης για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

7

Τιμολόγηση

Όπως έχουμε δει σε όλο αυτό το ματς, το ExpressVPN έχει κορυφαία απόδοση που το τοποθετεί ως πρωτοπόρο στον κλάδο. Προβλέψιμα, αυτό σημαίνει ότι το ExpressVPN έρχεται με μια μάλλον απότομη τιμή.

Το ExpressVPN είναι ένα από τα πιο ακριβά VPN στην αγορά. Το μηνιαίο του πρόγραμμα είναι περίπου τόσο ακριβό όσο έρχονται και η επόμενη επιλογή, που είναι ένα εξάμηνο πρόγραμμα, δεν είναι πολύ πιο προσιτή. Η καλύτερη επιλογή είναι το πακέτο 15 μηνών, το οποίο εξακολουθεί να έχει σχεδόν το ίδιο κόστος ανά μήνα με την αγορά ενός μηνιαίου προγράμματος ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η τιμολόγηση της PIA είναι καλύτερη σε κάθε επίπεδο από το ExpressVPN. Το εξάμηνο πρόγραμμα ξεπερνά οποιαδήποτε από τις τιμές του ExpressVPN και τα προγράμματα ενός ή δύο ετών μειώνουν σημαντικά αυτήν την τιμή. Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα τιμολόγια των κορυφαίων VPN. 

Κανένας από αυτούς τους παρόχους δεν προσφέρει κανένα είδος δωρεάν προγράμματος, οπότε αν ενδιαφέρεστε να προστατεύσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο χωρίς κόστος, ανατρέξτε στην κριτική μας για το ProtonVPN. Τούτου λεχθέντος, και τα δύο VPN έχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, η οποία προσφέρει τουλάχιστον έναν τρόπο να δοκιμάσετε την υπηρεσία χωρίς κίνδυνο.

Όσον αφορά τις επιλογές πληρωμής, τόσο το PIA όσο και το ExpressVPN δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, PayPal ή bitcoin. Αυτό είναι υπέροχο για όσους έχουν επιπλέον ασφάλεια, καθώς σημαίνει ότι μπορείτε να εγγραφείτε μόνο με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Πέρα από αυτό, το ExpressVPN διαθέτει περίπου δώδεκα επιπλέον τύπους πληρωμής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως πράγματα όπως το Sofort, το UnionPay και το Alipay. Η PIA δέχεται συνολικά λιγότερους τρόπους πληρωμής τρίτων, αλλά δέχεται μερικές πρόσθετες μορφές κρυπτογράφησης που η ExpressVPN παραλείπει, όπως το Ethereum και το Litecoin.

Παρόλο που το ExpressVPN είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο VPN στην αγορά σήμερα, η τιμολόγηση είναι σίγουρα ένα αδύναμο σημείο για αυτό. Σχεδόν οποιοδήποτε VPN εκεί έξω θα είναι πιο προσιτό από το ExpressVPN, αλλά παίρνετε αυτό που πληρώνετε. Ωστόσο, η εστίαση αυτού του γύρου είναι αποκλειστικά στην τιμολόγηση, επομένως η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο κερδίζει αυτόν τον γύρο επειδή είναι πολύ πιο προσιτή.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

8

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Τόσο το PIA όσο και το ExpressVPN ακολουθούν τη συμπαγή και απλοποιημένη διεπαφή χρήστη, σε αντίθεση με ορισμένα από τα μεγαλύτερα λογισμικά που βασίζονται σε χάρτη εκεί έξω, όπως το NordVPN, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το NordVPN.

expressvpn-review-launch

Και τα δύο VPN διαθέτουν ένα μεγάλο κουμπί που καταλαμβάνει περίπου το μισό από το παράθυρο που σας επιτρέπει να συνδεθείτε κάνοντας κλικ σε αυτό. Κάτω από αυτό, κάθε διεπαφή διαθέτει επίσης ένα μικρό πεδίο που δείχνει πού θα γίνει η σύνδεσή σας. Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από τα δύο λογισμικά, θα μεταφερθείτε στη λίστα διακομιστών. 

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο εμφανίζει λίγο περισσότερες πληροφορίες από το ExpressVPN εάν κάνετε κλικ στο βέλος στο κάτω μέρος του παραθύρου. Αυτή η διευρυμένη προβολή δείχνει τον χρόνο σύνδεσης, το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείτε και μερικές επιλογές ρυθμίσεων.

pia-review-expanded-view

Μεταβαίνοντας στα μενού ρυθμίσεων, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι αρκετά παρόμοια μεταξύ των δύο. Σε αντίθεση με ορισμένα πιο φιλικά προς το χρήστη VPN, ούτε το PIA ή το ExpressVPN έχουν πολλές εξηγήσεις στις ρυθμίσεις ως προς το τι κάνει κάθε επιλογή. 

Ως δευτερεύουσα λεπτομέρεια, ο ιστότοπος του ExpressVPN έχει πολύ καθαρότερη εμφάνιση και είναι πολύ πιο εύκολο να πλοηγηθείτε. Η δημιουργία ενός λογαριασμού είναι λίγο πιο εύκολη με τον τρόπο που εμφανίζεται το παράθυρο πληρωμής και η εμπειρία στον ιστότοπο του ExpressVPN είναι λίγο πιο απλοποιημένη. 

Δεδομένου του υποκειμενικού αυτού του γύρου και του πόσο παρόμοια είναι αυτά τα δύο λογισμικά, είναι πολύ δύσκολο να κρίνουμε. Ωστόσο, η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει σκοτεινή λειτουργία και μια τόσο ελαφρώς πιο ενημερωτική διάταξη, οπότε δίνουμε αυτόν τον γύρο στην PIA, αλλά μόνο πολύ στενά και για κάπως υποκειμενικούς λόγους. 

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

9

Χαρακτηριστικά

Τόσο το PIA όσο και το ExpressVPN έχουν τώρα αυτό που είναι ίσως το πιο χρήσιμο, και ταυτόχρονα, το πιο δύσκολο να βρείτε χαρακτηριστικό για VPN αυτήν τη στιγμή: split tunneling. Το ExpressVPN το έχει εδώ και αρκετό καιρό και είναι κάτι που έχουμε εξετάσει εκτενώς στο παρελθόν. 

Το split tunneling του ExpressVPN είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή δυνατότητα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα προγραμμάτων στον υπολογιστή σας που είτε εξαιρούνται από τη χρήση της σύνδεσης VPN είτε πρέπει να χρησιμοποιούν τη σύνδεση VPN εάν είναι διαθέσιμη.

expressvpn-review-ρυθμίσεις

Η Ιδιωτική Πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόλις πρόσφατα πρόσθεσε split tunneling και η λειτουργία είναι ακόμα σε έκδοση beta. Λειτουργεί όπως το split tunneling του ExpressVPN και σας επιτρέπει να ορίσετε μια λίστα εφαρμογών που είτε εξαιρούνται από τη χρήση της σύνδεσης VPN είτε αντίστροφα. 

Ωστόσο, το γεγονός ότι το split tunneling της PIA είναι beta. Όταν προσπαθούσαμε να το διαμορφώσουμε και να προσθέσουμε προγράμματα στη λίστα εξαιρέσεων, συχνά παγώνει και εισάγει μια κατάσταση “δεν ανταποκρίνεται” για πέντε έως 10 δευτερόλεπτα πριν επιστρέψει.

pia-review-split-tunneling

Εκτός από το split tunneling, το ExpressVPN προσφέρει μόνο μερικά δευτερεύοντα πρόσθετα, όπως η γραμμή συντομεύσεων. Μόλις συνδεθείτε στο VPN, εμφανίζεται μια σειρά εικονιδίων που μπορείτε να προσαρμόσετε για να σας επιτρέψει να ξεκινήσετε γρήγορα τα αγαπημένα σας προγράμματα ή ιστότοπους όταν βρίσκεστε σε προστατευμένη σύνδεση. 

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αντίθετα, έχει ένα ζευγάρι εντυπωσιακών βελτιώσεων ασφαλείας. Το πρώτο είναι ότι η PIA προσφέρει διακομιστή μεσολάβησης με τον λογαριασμό σας VPN. Εάν ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μας VPN έναντι διακομιστή μεσολάβησης έναντι Tor, θα δείτε ότι οι διακομιστές μεσολάβησης είναι γενικά πολύ λιγότερο ασφαλείς από τα VPN, αλλά η PIA χρησιμοποιεί τον διακομιστή μεσολάβησης ως πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας στο VPN και όχι ως αυτόνομο μέτρο ασφαλείας. 

Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα επιπλέον άλμα στη σύνδεσή σας, βελτιώνοντας την ασφάλεια χωρίς να έχετε τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην απόδοση όσο κάτι σαν ένα διπλό VPN. Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο προσφέρει επίσης αυτό που ονομάζει PIA Mace, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων που αποκλείει επίσης κακόβουλα προγράμματα και προγράμματα παρακολούθησης για να βελτιώσει το ιδιωτικό σας απόρρητο. 

Αν και αυτό είναι χρήσιμο για να αποτρέψετε τους χρήστες να περιπλανηθούν κατά λάθος σε έναν επικίνδυνο ιστότοπο, απλά δεν είναι τόσο καλό όσο κάτι σαν ένα πλήρες antivirus. Ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση προστασίας από ιούς Bitdefender για ένα εξαιρετικό παράδειγμα. 

Η PIA έχει ενσωματώσει όλο και περισσότερες δυνατότητες τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε η ενοχλητική και δυσάρεστη διάσπαση σήραγγας είναι λίγο απογοητευτική. Μόλις ξεκαθαριστούν οι συνομιλίες, η PIA θα είναι υποψήφιος για τον βασιλιά της σήραγγας split, αλλά προς το παρόν, το ExpressVPN εξακολουθεί να κυριαρχεί.

Δεδομένου ότι οι αποκλειστές διαφημίσεων και κακόβουλων προγραμμάτων είναι μια δεκάρα δεκάρα και ένα καλά διαμορφωμένο VPN είναι αρκετή ασφάλεια για τους περισσότερους ανθρώπους χωρίς πρόσθετο διακομιστή μεσολάβησης, οι λειτουργίες της PIA έχουν λιγότερη ελκυστικότητα από τη διαχωριστική σήραγγα του ExpressVPN, που σημαίνει ότι το ExpressVPN παίρνει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

10

Τελικές σκέψεις

Με τελικό σκορ έξι έως τεσσάρων, το ExpressVPN εξασφαλίζει μια ακόμη νίκη. Ενώ η PIA έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις και έχει προσθέσει ορισμένες δυνατότητες από την τελευταία μας είσοδο, τα προβλήματα με τη διαχωριστική σήραγγα που βρίσκεται σε δοκιμή το συγκράτησαν σε μεγάλο βαθμό. 

Νικητής: ExpressVPN

Η ταχύτητα του ExpressVPN, η ευκολία στη χρήση και η πλήρως λειτουργούσα διαχωριστική σήραγγα ήταν υπερβολικά για να ξεπεραστεί το PIA. Εάν έχετε εμπειρία με οποιοδήποτε από αυτά τα VPN, πάντα μας αρέσει να το ακούμε στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me