ExpressVPN vs IPVanish: Ο δάσκαλος έγινε μαθητής το 2020

Στο Cloudwards, δεν κρύβουμε το γεγονός ότι μας αρέσει το ExpressVPN. Αν δείτε την κριτική μας για το ExpressVPN, θα δείτε ότι επαίνουμε την ταχύτητα, την ασφάλεια, την απόδοση ροής και το σύνολο δυνατοτήτων. Το ExpressVPN κάνει καλή δουλειά να αντιπροσωπεύει σχεδόν ό, τι θέλει για ένα καλό VPN. 

Το IPVanish είναι ένας μεγάλος ανταγωνιστής στην αγορά VPN με λίγο ταραγμένο παρελθόν. Στην αναθεώρησή μας IPVanish, εξετάσαμε τις σταθερές ταχύτητές του, αλλά επίσης σκάψαμε το αμφισβητήσιμο ιστορικό του που περιλαμβάνει καταγραφή χρηστών και παράδοση πληροφοριών στην επιβολή του νόμου των ΗΠΑ.. 

Θέλαμε να έχουμε μια αντιστοίχιση ExpressVPN εναντίον IPVanish για να δούμε αν το IPVanish θα μπορούσε να ξεπεράσει το παρελθόν του και να αντιμετωπίσει ένα κορυφαίο VPN όπως το ExpressVPN.

Ρύθμιση αγώνα: ExpressVPN εναντίον IPVanish

Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο συνδυασμός ExpressVPN vs IPVanish είναι δίκαιος και έχει μια δομή που μπορεί να ακολουθηθεί εύκολα, χωρίσαμε τα πράγματα σε εννέα γύρους. Σε κάθε γύρο, εστιάζουμε σε έναν μόνο παράγοντα απόδοσης VPN. 

Εξετάζουμε την απόδοση και των δύο VPN σε κάθε κατηγορία και τα συγκρίνουμε άμεσα. Στο τέλος κάθε γύρου, επιλέγουμε ποιο VPN έκανε καλύτερα στον συγκεκριμένο τομέα. Το VPN που κερδίζει τους περισσότερους γύρους κερδίζει αυτόν τον αγώνα ExpressVPN εναντίον IPVanish και δηλώνεται το καλύτερο από τις δύο επιλογές VPN.

1

Ταχύτητα

Το IPVanish βγήκε σίγουρα ταλαντευόμενο με πολύ εντυπωσιακές ταχύτητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κάναμε τις δοκιμές μας. Είδαμε απολύτως ping και το μεγαλύτερο μέρος του εύρους ζώνης μας ήταν ακόμη ανέπαφο, με το IPVanish να ξεπερνάει το ExpressVPN εδώ.

IPVanish Ταχύτητες

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος4289.54344.35
ΜΑΣ.4219.93193.39
Ηνωμένο Βασίλειο1006.8728.71
Χονγκ Κονγκ39276.7162.09
Ελβετία11094.91116.22

Ωστόσο, αυτή ήταν η μόνη τοποθεσία όπου το IPVanish μπόρεσε να βγει στην κορυφή. Σε κάθε άλλη τοποθεσία που δοκιμάσαμε, το ExpressVPN είχε υψηλότερες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης, καθώς και χαμηλότερους χρόνους ping. Αυτό δεν αποτελεί πραγματική έκπληξη για εμάς, επειδή έχουμε δει την απόδοση του ExpressVPN στο παρελθόν και κέρδισε την πρώτη θέση στο ταχύτερο άρθρο μας VPN.

Ταχύτητες ExpressVPN

Τοποθεσία: PingDownloadUpload
Απροστάτευτος4289.54344.35
ΜΑΣ.24189.73243.47
Ηνωμένο Βασίλειο95183.12276.97
Χονγκ Κονγκ217147.83158.56
Ελβετία109180.65143,99

Η απόδοση του IPVanish ήταν αξιοπρεπής, με τον χειρότερο διακομιστή να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακόμα και αν χρησιμοποιούσαμε τον διακομιστή του Ηνωμένου Βασιλείου, καταφέραμε να εκτελέσουμε την τυπική περιήγηση στο Web μια χαρά, παρά τις χαμηλές ταχύτητες. Τα βίντεο του YouTube έφτασαν ακόμη και στα 1080p και όλα ήταν φυσιολογικά χωρίς δραστικά αισθητή αύξηση των χρόνων φόρτωσης.

Ωστόσο, το ExpressVPN είναι πολύ καλό και κερδίζει αναμφισβήτητα αυτήν την κατηγορία. Ενώ το IPVanish έχει ταχύτητες διακομιστή με δυνατότητα συντήρησης και μπορεί να χειριστεί τις περισσότερες εργασίες, το ExpressVPN καθιστά σχεδόν αδύνατο πολλές φορές να πει εάν είστε ακόμη συνδεδεμένοι. 

Οι λήψεις και οι ενημερώσεις του ExpressVPN φαίνεται να έρχονται τόσο γρήγορα όσο χωρίς το VPN και είναι πολύ εύκολο να συνδεθείτε το ExpressVPN χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

2

Ροή

Ενώ ορισμένες υπηρεσίες VPN διαθέτουν αποκλειστικούς διακομιστές συνεχούς ροής – όπως το Windscribe, για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας για το καλύτερο VPN για το Hulu – το ExpressVPN και το IPVanish αμφισβητούν και αυτό φαίνεται να προσπαθούν να υποστηρίξουν τη ροή σε όλους τους διακομιστές. Αυτό είναι υπέροχο για ευκολία, αλλά μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα επιτυχίας ή απώλειας.

Με το IPVanish καταφέραμε να περάσουμε στο Netflix χωρίς πρόβλημα, αλλά κάθε άλλη υπηρεσία ροής που προσπαθήσαμε να μας αποκλείσει. 

Παρατηρήσαμε μια επιλογή στις ρυθμίσεις για “ανακατάταξη” της κίνησης VPN, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να παρακάμψει αισθητήρες κίνησης δικτύου που στοχεύουν στον εντοπισμό και τον αποκλεισμό της χρήσης VPN. Ωστόσο, ακόμη και με αυτό, δεν καταφέραμε να λειτουργήσουμε το Hulu, το Amazon Prime Video ή το BBC iPlayer.

Σφάλμα IPVanish-Proxy

Το ExpressVPN, από την άλλη πλευρά, δούλεψε σε κάθε ιστότοπο ροής χωρίς καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις. Το Hulu, το Netflix και το Amazon λειτούργησαν άψογα με τα βίντεο να φορτώνονται γρήγορα και να φαίνονται έντονα. Το ExpressVPN έχει εμφανιστεί σε αρκετές από τις καλύτερες λίστες ροής VPN για αυτόν τον λόγο, όπως το καλύτερο VPN για το Netflix και το καλύτερο VPN για το Amazon.

Γύρος: Σημείο ροής για ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

3

Ασφάλεια και απόρρητο

Ξεκινώντας με την ασφάλεια του ExpressVPN, υπάρχουν μερικές επιλογές, αλλά μόνο μία που έχει σημασία. Το προτεινόμενο πρωτόκολλο είναι το OpenVPN, αλλά υπάρχει επίσης η επιλογή L2TP και PPTP. 

Ωστόσο, το ExpressVPN έχει χαρακτηρίσει και τα δύο ως «αδύναμη ασφάλεια» και συμφωνούμε. Γενικά, καλούμε όλους να ορίσουν το πρωτόκολλο σε OpenVPN UDP, αλλά μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις άλλες επιλογές στην ανάλυση πρωτοκόλλου VPN. 

expressvpn-review-protocol-options

Το IPVanish προσφέρει ακόμη περισσότερα πρωτόκολλα από το ExpressVPN με όχι μόνο OpenVPN, PPTP και L2TP, αλλά και IKEv2 και SSTP. Και πάλι, ενώ είναι υπέροχο να έχουμε επιλογές, το OpenVPN θεωρείται η επιλογή των απορριμμάτων όσον αφορά τα πρωτόκολλα και αυτό προτείνουμε να επιλέξουν οι περισσότεροι για τις περισσότερες χρήσεις. 

Τόσο το ExpressVPN όσο και το IPVanish χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AES-256, η οποία, όταν συνδυάζεται με το OpenVPN, αποτελεί το χρυσό πρότυπο για την ασφάλεια VPN. Κανένας πάροχος VPN δεν μας εξέθεσε σε διαρροές DNS ή IP κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας και η συνολική ασφάλεια και των δύο VPN φαινόταν να ταιριάζει.

Παρόλο που και τα δύο VPN είναι συγκρίσιμα όσον αφορά την ασφάλεια, το απόρρητο είναι ένα άλλο θέμα. Το ExpressVPN έχει σταθερό ιστορικό σεβασμού του απορρήτου των χρηστών και δεν έχει παράσχει καμία πληροφορία χρήστη στο παρελθόν. 

Η πολιτική απορρήτου της περιγράφει με σαφήνεια ποιες πληροφορίες είναι και δεν παρακολουθείται. Επιπλέον, το ExpressVPN εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, οι οποίοι διαθέτουν μερικούς από τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στον κόσμο. Τα δεδομένα που συλλέγει το ExpressVPN είναι ανώνυμα και χρησιμοποιούνται για συντήρηση δικτύου. 

Το IPVanish, από την άλλη πλευρά, απέρριψε τη δική του πολιτική απορρήτου το 2018. Μια ανάρτηση Reddit που διαγράφηκε τώρα έσπασε την ιστορία της παράδοσης πληροφοριών πελατών από το IPVanish στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αφού έλαβε κλήση. Αυτό απέδειξε ότι το IPVanish διατηρεί στην πραγματικότητα αρχεία καταγραφής παρά την πολιτική απορρήτου που λέει διαφορετικά.

IPVanish-Καταγραφή

Ένα τέτοιο συμβάν αφήνει ένα μόνιμο σημάδι στο ιστορικό ενός VPN. Παρόλο που ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος ισχυρίζεται ότι η εταιρεία λειτουργεί διαφορετικά τώρα, με εντελώς διαφορετικά στελέχη και μια νέα νομική ομάδα, είναι ίσως καλύτερο να λαμβάνετε μαθήματα από το παρελθόν και να αποφύγετε το IPVanish εάν είστε καθόλου επιφυλακτικοί να διατηρείτε αρχεία καταγραφής από τον πάροχο VPN σας. 

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

4

Torrenting

Δοκιμάσαμε την τρέχουσα απόδοση και των δύο VPN χρησιμοποιώντας ένα δοκιμαστικό αρχείο 1,4 GB. Το μεγάλο αρχείο βίντεο δίνει μια καλή ιδέα για το είδος της αναμονής που μπορείτε να περιμένετε από τη λήψη ενός καλώς σπόρου επεισοδίου 1080p μιας τηλεοπτικής εκπομπής 30 λεπτών.

Τόσο το ExpressVPN όσο και το IPVanish απέδωσαν πολύ παρόμοια. Το IPVanish αυξήθηκε έως περίπου 4MB / s μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα και κατέληξε να περνά τον περισσότερο χρόνο λήψης στην περιοχή από 7MB / s έως 8MB / s. Υπήρξαν σύντομες ριπές έως και 12MB / s και ολόκληρη η λήψη ολοκληρώθηκε σε τρία λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.

Το ExpressVPN ξεκίνησε λίγο πιο αργά και χρειάστηκε περίπου 45 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει, αλλά κατέληξε στα 7MB / s στα 8MB / s. Υπήρξαν επίσης παρόμοιες κορυφές, περίπου 12MB /, και ολόκληρη η λήψη ολοκληρώθηκε σε περίπου τρία λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Αν και το ExpressVPN χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο, αξίζει να σημειωθεί ότι κάναμε αυτήν τη δοκιμή στους τοπικούς διακομιστές των Ηνωμένων Πολιτειών και για τα δύο VPN. Αυτή ήταν η μόνη τοποθεσία διακομιστή που κέρδισε το IPVanish στο γύρο «ταχύτητας» και ήταν μακράν ο καλύτερος διακομιστής του IPVanish, πράγμα που σημαίνει ότι το ExpressVPN ξεπερνά κατά πολύ το IPVanish σε άλλες περιοχές του κόσμου όταν πρόκειται για λήψεις. 

Ωστόσο, στις δοκιμές torrent, τα ExpressVPN και IPVanish και τα δύο έδωσαν παρόμοια απόδοση και ολοκλήρωσαν τη λήψη πολύ γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο γύρος τελειώνει με ισοπαλία..

Γύρος: Torrenting Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

5

Τοποθεσίες διακομιστή

Το ExpressVPN έχει περισσότερους από 2.000 διακομιστές, κάτι που είναι πολύ, αλλά ορισμένες υπηρεσίες VPN, όπως το NordVPN, το έχουν κερδίσει. Όπου το NordVPN δεν έχει ρυθμό ExpressVPN, ωστόσο, βρίσκεται στον αριθμό των διαθέσιμων τοποθεσιών διακομιστή. Το ExpressVPN έχει τους διακομιστές του καλά διανεμημένους με 148 τοποθεσίες σε 94 χώρες. Διαβάστε τις συγκρίσεις ExpressVPN vs NordVPN και NordVPN vs IPVanish.

expressvpn-review-server-τοποθεσίες

Το ExpressVPN έχει μόνο έναν διεκδικητή όσον αφορά τον τεράστιο αριθμό διαθέσιμων τοποθεσιών στο δίκτυο διακομιστών του, και το HideMyAss. Εάν διαβάσετε την κριτική HideMyAss, θα δείτε ότι έχει 290 τοποθεσίες που εκτοξεύονται σε 190 χώρες. 

Γνωρίζοντας ότι το HideMyAss είναι ο μοναδικός ανταγωνιστής του ExpressVPN για τις επιλογές τοποθεσίας διακομιστή, σημαίνει σχεδόν ότι το IPVanish έχει μικρότερο δίκτυο. Το IPVanish διαθέτει περισσότερους από 1.000 διακομιστές σε 60 χώρες, κάτι που είναι αξιοσέβαστο, αλλά απλά δεν αρκεί για να κερδίσει μια επιλογή κορυφαίου ράφι όπως το ExpressVPN. 

Χάρτης IPVanish-Server

Γύρος: Σημείο τοποθεσιών διακομιστή για ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

6

Ταυτόχρονες συνδέσεις

Οι ταυτόχρονες συνδέσεις είναι αναμφισβήτητα η πιο αδύναμη πτυχή του ExpressVPN. Το ExpressVPN επιτρέπει μόνο το πολύ πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις, κάτι που είναι αρκετά ήπια. 

Παρόλο που είναι πάντα η επιλογή να ρυθμίσετε το δρομολογητή σας για να προστατεύει όλες τις συσκευές σας στο σπίτι, ενώ χρησιμοποιείτε μόνο μία από τις συνδέσεις σας, υπάρχουν μερικά προβλήματα με αυτήν την εφαρμογή, ειδικά αν είστε συχνά εκτός και σχετικά με τη χρήση δημόσιου WiFi. 

Το IPVanish παρέχει στους χρήστες 10 ταυτόχρονες συνδέσεις ανά λογαριασμό. Αυτό αρκεί για τους περισσότερους ανθρώπους να διατηρούν όλες τις συσκευές τους προστατευμένες χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέσουν ένα tablet για να αποκτήσουν φορητό υπολογιστή στο VPN. Φυσικά, 10 ταυτόχρονες συνδέσεις είναι καλύτερες από μόνο πέντε, οπότε το IPVanish μόλις κέρδισε τον πρώτο γύρο σε αυτόν τον αγώνα IPVanish vs ExpressVPN.

Γύρος: Ταυτόχρονο σημείο σύνδεσης για IPVanish

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

7

Τιμολόγηση

Τα ExpressVPN και IPVanish έχουν μοντέλα τιμολόγησης που είναι αρκετά παρόμοια, με λίγες μόνο αξιοσημείωτες διαφορές. Για αρχάριους, κάθε πάροχος VPN έχει μια μηνιαία επιλογή, με το ExpressVPN να είναι μία από τις πιο ακριβές επιλογές στην αγορά και το IPVanish να έρχεται με μόλις 1 $ το μήνα λιγότερο.

Στη συνέχεια, το IPVanish έχει επιλογή τριών μηνών, ενώ το ExpressVPN προσφέρει προγράμματα έξι μηνών. Και πάλι, όταν σπάσει το μηνιαίο κόστος, η τιμή IPVanish για τρεις μήνες είναι 1 $ λιγότερο από ό, τι χρεώνει το ExpressVPN ανά μήνα για έξι μήνες. 

Τέλος, και οι δύο πάροχοι έχουν ετήσια επιλογή. Το ExpressVPN προσφέρει στους χρήστες επιπλέον 3 μήνες δωρεάν εάν λάβετε το μονοετές πρόγραμμα, γεγονός που το καθιστά συνδρομή 15 μηνών συνολικά. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, το IPVanish βγαίνει περίπου 50 σεντ λιγότερο το μήνα για το ετήσιο πρόγραμμα σε σύγκριση με το ExpressVPN. 

Αν και κανένας πάροχος δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή, το ExpressVPN προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, ενώ το IPVanish έχει μόνο εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών. Το ExpressVPN δέχεται επίσης περισσότερες επιλογές πληρωμής, όπως bitcoin, UnionPay, Sofort και άλλα, ενώ το IPVanish δέχεται μόνο πιστωτικές κάρτες και PayPal. 

Αυτός ο γύρος είναι δύσκολο να καλέσετε και η καλύτερη τιμολόγηση εξαρτάται ενδεχομένως από τις ανάγκες σας. Το IPVanish έχει ελαφρώς χαμηλότερες τιμές, αλλά το ExpressVPN προσφέρει καλύτερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων και έχει περισσότερες επιλογές πληρωμής. Στο τέλος, δίνουμε αυτόν τον γύρο στο IPVanish για τις χαμηλότερες τιμές σε συνδυασμό με την καλύτερη συμφωνία που επιτρέπει πιο ταυτόχρονες συνδέσεις. 

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για IPVanish

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

8

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το IPVanish έχει ένα γεμάτο και απασχολημένο περιβάλλον εργασίας χρήστη που ρίχνει σχεδόν όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσατε να χρειαστείτε απευθείας σε εσάς. Υπάρχει ένα μεγάλο κουτί στη μέση του παραθύρου που καταλαμβάνεται από ένα γράφημα της κυκλοφορίας δικτύου ενώ είστε συνδεδεμένοι και είναι κενό ενώ δεν είστε συνδεδεμένοι. Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο κάτω από αυτό που εμφανίζει άλλες πληροφορίες σύνδεσης, όπως πρωτόκολλο και ώρα σύνδεσης. 

IPVanish-Quick-Connect

Το IPVanish χρησιμοποιεί διάφορα αναπτυσσόμενα μενού στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου για την επιλογή της τοποθεσίας σας. Ένα μενού επιλέγει τη χώρα στην οποία θα συνδεθείτε, ένα άλλο επιλέγει σε ποια πόλη και ένα άλλο σας επιτρέπει να επιλέξετε σε ποιον διακομιστή θα συνδεθείτε στην πόλη που έχετε επιλέξει. Υπάρχουν καρτέλες στα αριστερά που σας επιτρέπουν να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις, καθώς και μια πιο ολοκληρωμένη λίστα διακομιστών με μια γραμμή αναζήτησης.

Η διεπαφή του ExpressVPN, συγκριτικά, είναι εξαιρετικά καθαρή, με πολύ λίγες πληροφορίες που σας ρίχνονται. Στη θέση ενός χρονοδιακόπτη γραφήματος και σύνδεσης, υπάρχει μόνο ένα μεγάλο κουμπί σύνδεσης στο μέσο της οθόνης.

expressvpn-κριτική-διακομιστής-πλοήγηση

Το ίδιο το παράθυρο είναι πολύ μικρότερο με το ExpressVPN, που φτάνει περίπου στο μισό μέγεθος του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη του IPVanish. Η λίστα διακομιστών είναι επίσης πιο πλοήγηση με το ExpressVPN. Η τυπική λίστα διακομιστών έχει ήδη μια γραμμή αναζήτησης, σε αντίθεση με το IPVanish, και οι τοποθεσίες του διακομιστή είναι οργανωμένες ανά περιοχή.

Πέρα από την κακή ευκολία χρήσης της διεπαφής και του λογισμικού, είχαμε επίσης κάποιο πρόβλημα με τον τρόπο λειτουργίας του διακόπτη kill του IPVanish. Ο διακόπτης kill, όταν είναι ενεργοποιημένος, θα μπλοκάρει όλη την κίνηση κάθε φορά που το VPN δεν ήταν συνδεδεμένο.

Αυτό σημαίνει ότι εάν το λογισμικό εκτελείται και ο διακόπτης kill είναι ενεργοποιημένος, αλλά το VPN δεν είναι συνδεδεμένο, δεν θα έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το IPVanish θα αποκλείσει όλη την κίνηση όχι μόνο εάν το VPN αποσυνδεθεί, αλλά εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στο VPN για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και αν είναι επιλογή.

Αυτό το είδος εφαρμογής σημαίνει ότι πολλοί χρήστες πιθανότατα απλώς θα απενεργοποιήσουν το kill ή τις περισσότερες φορές. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει αυτή η λειτουργία και θα απομακρύνει πολλούς ανθρώπους από μια κρίσιμη πτυχή της ασφάλειας VPN.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για το ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

9

Χαρακτηριστικά

Το IPVanish δεν έχει πολλά όσον αφορά την προσθήκη κουδουνιών και σφυριών. Μπορεί να ξεκινήσει αυτόματα κατά την εκκίνηση και να συνδεθεί αυτόματα όταν ξεκινά, αλλά αυτά είναι πολύ βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν σχεδόν όλα τα VPN. 

Το ExpressVPN, σε αντίθεση, έχει λειτουργίες που είναι χρήσιμες και δύσκολο να βρεθούν. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του ExpressVPN είναι το εξαιρετικό του tunneling split. Το Split tunneling επιτρέπει την επιλογή των εφαρμογών που χρησιμοποιούν την προστατευμένη σύνδεση του VPN και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν μια τυπική σύνδεση στο Διαδίκτυο. 

Αυτό είναι εξαιρετικό για την περιήγηση στον Ιστό με το κανονικό σας Διαδίκτυο, για παράδειγμα, κάνοντας λήψη ενός torrent με τη σύνδεση του VPN σας ταυτόχρονα. Εκτός από το split tunneling, το ExpressVPN διαθέτει έναν καλύτερο διακόπτη kill και όλες τις δυνατότητες αυτόματης σύνδεσης που υποστηρίζει το IPVanish.

Και τα δύο VPN έχουν επίσης 24ωρη υποστήριξη πελατών ζωντανής συνομιλίας, κάτι που είναι ιδανικό για αντιμετώπιση προβλημάτων και βοήθεια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Η διαχωριστική σήραγγα του ExpressVPN κερδίζει μεμονωμένα τον γύρο, και είναι ένα χαρακτηριστικό που εκπλήσσουμε που δεν βλέπουμε πιο συχνά, λαμβάνοντας υπόψη πόσο χρήσιμη μπορεί.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για ExpressVPN

Λογότυπο ExpressVPN
Λογότυπο IPVanish

10

Η ετυμηγορία

Με τελικό σκορ επτά έως τριών, με έναν γύρο να τελειώνει ισοπαλία, το ExpressVPN παίρνει εύκολα τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα IPVanish vs ExpressVPN. Ενώ το IPVanish έκανε τις ταυτόχρονες συνδέσεις και τον κύκλο τιμών (στενά), δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις καλύτερες λειτουργίες, τις υψηλότερες ταχύτητες και το ανώτερο ιστορικό ασφάλειας και απορρήτου του ExpressVPN. 

Νικητής: ExpressVPN

Αν είχατε εμπειρία με το ExpressVPN εναντίον IPVanish, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Διαβάστε επίσης τις συγκρίσεις ExpressVPN vs CyberGhost και ExpressVPN vs PIA. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me