Bitdefender vs Webroot: Rooting Out the Best Antivirus του 2020

Η ταυτότητά σας βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή χωρίς το σωστό antivirus. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να κλέψουν την ταυτότητά σας, να πάρουν τα αρχεία σας και να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική σας υγεία. Γι ‘αυτό πωλείται λογισμικό όπως το Bitdefender και το Webroot, έτοιμο να σας προστατεύσει από τις πιο άμεσες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Βάζουμε το Bitdefender και το Webroot σε δοκιμή σε μια μάχη με πρόσωπο με κεφάλι για να μάθουμε αν το Bitdefender εξακολουθεί να αξίζει τη σύστασή μας ως το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς ή αν το Webroot πρόκειται να το ξεπεράσει. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που έχουμε να πούμε για τις ασυνήθιστες μεθόδους του Webroot προτού λάβετε οποιαδήποτε απόφαση.

Προτού ξεκινήσουμε το Bitdefender εναντίον Webroot, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στην ατομική μας κριτική Bitdefender και Webroot για μια πλήρη ανάλυση των δυνατοτήτων και αδυναμιών κάθε λογισμικού προστασίας από ιούς.

Ρύθμιση αγώνα: Bitdefender εναντίον Webroot

Θα δοκιμάσουμε το Bitdefender και το Webroot σε πέντε γύρους για να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε τα δύο – εξετάζοντας τις δυνατότητές τους, τις τιμές, τη συνολική φιλικότητα προς το χρήστη, το επίπεδο προστασίας και την ποιότητα της υποστήριξης των πελατών – πριν παρέχουμε την τελική ενημέρωση και την ετυμηγορία μας.

Κάθε ένας από αυτούς τους πέντε γύρους θα έχει έναν ατομικό νικητή, ο οποίος θα κερδίσει έναν πόντο. Το πρώτο λογισμικό που θα λάβει τρεις ή περισσότερους πόντους θα είναι ο νικητής, με μια σύντομη ανακεφαλαίωση για να εξηγήσει γιατί.

Μπορείτε να μεταβείτε στις ανακεφαλαιώσεις, αλλά θα έχετε καλύτερη κατανόηση διαβάζοντας κάθε γύρο στο σύνολό του. Εάν έχετε διαφορετική άποψη από τη δική μας, ρίξτε τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων.

1

Χαρακτηριστικά

Οι προγραμματιστές προστασίας από ιούς εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, αλλά δεν έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ιών το ίδιο βάθος. Το αν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς σας είναι προετοιμασμένο για αυτές τις απειλές εξαρτάται από το αν παραμένει μπροστά από το παιχνίδι με την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων. Έχοντας αυτό υπόψη, θα ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στις δυνατότητες που προσφέρει τόσο το Bitdefender όσο και το Webroot.

Bitdefender

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το Bitdefender είναι μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές λογισμικού προστασίας από ιούς. Διαθέτει λειτουργίες που καλύπτουν οποιονδήποτε αριθμό πιθανών απειλών στον κυβερνοχώρο, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές.

Bitdefender-Χαρακτηριστικά

Το Bitdefender διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σύνολα δυνατοτήτων προστασίας που έχουμε δει, κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε περισσότερο στην ενότητα προστασίας. Όπως είναι τυπικό, το Bitdefender διαθέτει προστασία κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να αναζητήσει και να σταματήσει το πιο εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται σήμερα στη φύση.

Επιπλέον, το Bitfender δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των λέξεων-κλειδιών του, όπως «προστασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο», με εργαλεία ασφάλειας WiFi, τείχος προστασίας για να σταματήσει τις εισερχόμενες απειλές, εργαλεία απορρήτου του προγράμματος περιήγησης, καθώς και προστασία για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο μικρόφωνο και την κάμερα web.

Ωστόσο, το Bitdefender δεν σταματά εκεί. Έρχεται επίσης με πρόσθετες (προαιρετικές) επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησής σας για τον αποκλεισμό κακόβουλων ιστότοπων. Διαθέτει επίσης Safepay, ένα πρόγραμμα περιήγησης με sandbox που απομονώνει με ένα εικονικό πληκτρολόγιο για να εμποδίζει οποιονδήποτε να σας παρακολουθεί ενώ ψωνίζετε στο διαδίκτυο ή έχετε πρόσβαση στην τράπεζά σας.

Σε συνδυασμό με ένα VPN με ημερήσιο όριο 200MB, μπορείτε να έχετε ασφαλή πρόσβαση στους πιο ευαίσθητους λογαριασμούς σας σε ανοιχτό WiFi, μειώνοντας τους κινδύνους των δημόσιων δικτύων WiFi. Τούτου λεχθέντος, ένα όριο δεδομένων 200MB μπορεί να εξαντληθεί αρκετά γρήγορα υπό βαρύτερη χρήση, οπότε δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε το Bitdefender ως πλήρη αντικατάσταση NordVPN (δείτε την κριτική μας NordVPN).

Για να βελτιώσετε περαιτέρω την ασφάλειά σας, το Bitdefender διαθέτει επίσης έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και ασφαλή εργαλεία αρχείων για την κρυπτογράφηση, την προστασία ή τον τεμαχισμό των πιο ευαίσθητων αρχείων σας (ανάλογα με τις ανάγκες σας).  

Όλες αυτές οι λειτουργίες διατίθενται ως στάνταρ στα πακέτα του Bitdefender, αλλά μερικά είναι μόνο για Windows. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η προστασία για Mac ή κινητές συσκευές όπως το Android απαιτεί πιο ακριβή συνδρομή.

Το Bitdefender εμπορεύεται πακέτα όπως το “Total Security” και είναι σαφές γιατί. Προσπαθεί να είναι το μόνο εργαλείο που χρειάζεστε για την προστασία όλων των συσκευών σας, είτε πρόκειται για τηλέφωνο με Windows, Mac ή Android. Με τόσο εκτεταμένα χαρακτηριστικά, κάνει πολύ καλή δουλειά.

Webroot

Η Webroot υιοθέτησε μια καινοτόμο προσέγγιση στις συνολικές μεθόδους προστασίας της. Αντί να βασίζεστε και να χρησιμοποιείτε τους πόρους του συστήματός σας, το Webroot SecureAnywhere βασίζεται στην ανίχνευση και την προστασία του cloud.

Webroot-Χαρακτηριστικά

Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση του Webroot σας είναι πολύ μικρότερη, εκμεταλλευόμενη το Webroot στο cloud, με όλους τους υπολογιστικούς πόρους και τις πληροφορίες που διαθέτει καθώς διαθέτει. Εντοπίζει και επεξεργάζεται νέες απειλές και στη συνέχεια μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες σε άλλους χρήστες σχεδόν αμέσως, γεγονός που μειώνει σε μεγάλο βαθμό τον αντίκτυπο στον υπολογιστή σας.

Το Webroot το χρησιμοποιεί για να διαμορφώσει την τυπική «προηγμένη προστασία από απειλές», το οποίο προσφέρει σε όλα τα πακέτα για χρήστες Windows και Mac. Έρχεται με anti-phishing και anti-malware, παράλληλα με τείχος προστασίας δικτύου και παρακολούθηση WiFi, καθώς και προστασία για την κάμερα web.

Ορισμένες λειτουργίες κοστίζουν επιπλέον, όπως η διαχείριση κωδικών πρόσβασης του Webroot και η υποστήριξη για κινητά. Δεν είναι αντικατάσταση του Dashlane (δείτε την κριτική μας στο Dashlane), αλλά εάν δεν έχετε πουθενά να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, σίγουρα θα διευκολύνει τα πράγματα. 

Η υποστήριξη για κινητά για iOS και Android είναι μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα, αλλά θα λάβετε επίσης 25 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου στο cloud για να βελτιώσετε τη συμφωνία.

Στρογγυλές σκέψεις

Με τέτοιες ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος και χαμηλό αποτύπωμα, το Webroot είναι μια εξαιρετική επιλογή για παλαιότερους υπολογιστές και Mac, και περιλαμβάνει ορισμένες premium δυνατότητες, όπως διαχείριση κωδικών πρόσβασης και προστασία κάμερας web.

Το Bitdefender προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες και στη συνέχεια επιπλέον στην κορυφή, συμπεριλαμβανομένου του τεμαχισμού αρχείων και της αντικλεπτικής, μεταξύ άλλων, καθιστώντας το καλύτερο από τα δύο εδώ.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Webroot SecureAnywhere

2

Τιμή

Χωρίς προσιτές τιμές, οι εταιρείες λογισμικού προστασίας από ιούς δεν θα βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό. Τόσο το Bitdefender όσο και το Webroot προσφέρουν σχέδια τιμών ολίσθησης, με πρόσθετες δυνατότητες που σας κοστίζουν επιπλέον.

Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νικητής στον πόλεμο για το κόστος, οπότε ας συγκρίνουμε τα σχέδια τιμολόγησης που προσφέρουν και οι δύο εταιρείες.

Bitdefender

Το Bitdefender διαθέτει τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης, το καθένα με αυξανόμενο αριθμό διαθέσιμων δυνατοτήτων. Το κόστος αυτών των σχεδίων ποικίλλει, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που θέλετε να προστατεύσετε. Υπάρχουν επίσης διάφορα μήκη προγράμματος, από ένα έως τρία χρόνια.

Το Bitdefender αντιμετωπίζει τους νέους πελάτες πολύ καλά, με περίπου 40 έως 50% εκπτώσεις σε προγράμματα τιμολόγησης τριών συσκευών. Χάρη σε αυτές τις εκπτώσεις, λειτουργεί φθηνότερα για νέους πελάτες σε συγκεκριμένα σχέδια, όπως το πρόγραμμα Bitdefender Internet Security μεσαίας εμβέλειας, για την κάλυψη τριών συσκευών από την κάλυψη για μία μόνο συσκευή.

Το Antivirus Plus είναι το φθηνότερο πακέτο Bitdefender που προσφέρεται. Ωστόσο, αυτό το πρόγραμμα μόνο για Windows είναι αρκετά βασικό. Περιορίζεται στα Windows, δεν διαθέτει προστασία από κάμερα web και Safepay (μαζί με πολλές άλλες premium δυνατότητες), αλλά συνοδεύεται από την πλήρη κάλυψη κατά του κακόβουλου λογισμικού. Έρχεται με κάλυψη για έως και 10 συσκευές, αλλά μόνο 10 συσκευές Windows.

Η Ασφάλεια Διαδικτύου είναι επίσης για χρήστες των Windows, αλλά παρέχει το πλήρες σύνολο δυνατοτήτων Bitdefender, εξαιρουμένων των αντικλεπτικών. Προσφέρει επίσης κάλυψη για έως και 10 συσκευές, μαζί με σχέδια μιας, τριών και πέντε συσκευών. 

Για επιπλέον 5 έως 10 $ (ανάλογα με το αν θα επιλέξετε κάλυψη πέντε ή 10 συσκευών), μπορείτε να λάβετε υποστήριξη για Android και Mac με το Bitdefender Total Security, μαζί με το πλήρες σύνολο δυνατοτήτων Bitdefender. Η υποστήριξη Android του Bitdefender θεωρείται καλά, γι ‘αυτό το συνιστούμε στην καλύτερη λίστα προστασίας από ιούς για Android.

Στην κορυφή του σωρού βρίσκεται το Family Pack, το σχέδιο του Bitdefender για οικογένειες με κάλυψη για 15 συσκευές. Αυτή είναι η έκδοση «όλα εκτός από το νεροχύτη της κουζίνας», με μέγιστη κάλυψη συσκευών, πλήρη υποστήριξη για κινητά και Mac και όλες τις δυνατότητες με επιπλέον $ 20 το χρόνο.

Webroot

Το Webroot προσφέρει πέντε προγράμματα προστασίας από ιούς Webroot, αλλά μερικά από αυτά στοχεύουν συγκεκριμένα είδη κοινού, όπως παίκτες. Όπως μπορείτε να περιμένετε από το όνομα, το SecureAnywhere AntiVirus είναι το βασικό σχέδιο για τους καταναλωτές. 

Οι εκπτώσεις σε νέους πελάτες είναι λογικές, αλλά για τους υπάρχοντες πελάτες, το AntiVirus κοστίζει περίπου 10 $ λιγότερο ετησίως από το αντίστοιχο πακέτο Bitdefender Antivirus Plus. Υποστηρίζει Windows και Mac, ενώ προσφέρει επίσης προστασία ταυτότητας, anti-phishing και τείχος προστασίας δικτύου ως στάνταρ.

Το Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus είναι το επόμενο επίπεδο προγραμματισμού, προσθέτοντας υποστήριξη για κινητά και διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για επιπλέον 10 $ ετησίως, σε σύγκριση με το SecureAnywhere AntiVirus, καθώς και υποστήριξη για τρεις ή πέντε συσκευές για ένα έως τρία χρόνια.

Το Internet Security Plus είναι η ίδια τιμή με το Bitdefender Internet Security, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή για χρήστες κινητών και Mac, αν και με λιγότερες άλλες δυνατότητες. Κοντά στην κορυφή του δέντρου βρίσκεται το Internet Security Complete, περίπου 10 $ ετησίως φθηνότερα από το Bitdefender Total Security.

Έρχεται με ένα εργαλείο βελτιστοποίησης συστήματος (παρόμοιο με εργαλεία όπως το CCleaner), 25 GB αποθήκευσης και κάλυψη για πέντε συσκευές που, όπως και τα άλλα σχέδια, είναι 10 $ ετησίως φθηνότερα από το αντίστοιχο πρόγραμμα Bitdefender. 

Το Internet Security Complete Family Pack, με κάλυψη 10 συσκευών, είναι το μόνο πρόγραμμα που είναι πιο ακριβό από το Bitdefender ετησίως: 30 $ ετησίως πιο ακριβό από το Bitdefender Family Pack.

Μεταξύ αυτών των πακέτων βρίσκεται μια περίεργη μορφή με τη μορφή AntiVirus για PC Gamers. Αυτό το εξειδικευμένο σχέδιο είναι, όπως μπορείτε να συγκεντρώσετε από το ίδιο το όνομα, απευθυνόμενο σε παίκτες υπολογιστών, προσφέροντάς τους χωρίς καθυστέρηση, σιωπηλή κάλυψη με άλλες δυνατότητες που είναι ίδιες με το πρόγραμμα AntiVirus. Ωστόσο, η κάλυψη καλύπτει μόνο μία συσκευή.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Το Bitdefender τα καταφέρνει καλά να κατανείμει το κόστος των σχεδίων του, παρέχοντας μεγάλες εκπτώσεις για νέους πελάτες και συρόμενη κλίμακα για χαρακτηριστικά. Το Webroot προσφέρει παρόμοια σχέδια, αλλά με χαμηλότερο κόστος (εκτός από το σχέδιο για οικογένειες), οπότε κερδίζει τελικά αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο τιμής για το Webroot SecureAnywhere

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Webroot SecureAnywhere

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το λογισμικό προστασίας από ιούς πρέπει να είναι εύκολο να εγκατασταθεί, να χρησιμοποιηθεί και να περιηγηθείτε. Εάν το λογισμικό προστασίας από ιούς δεν είναι φιλικό προς το χρήστη, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να τινάξει τι πρέπει να κάνετε όταν μια κρίση πλήξει. Μπορείτε να βρείτε ένα καλό παράδειγμα ενός σκληρού στη χρήση προγράμματος προστασίας από ιούς στην αναθεώρηση BullGuard Antivirus.

Πρόκειται να μάθουμε αν το Bitdefender και το Webroot είναι τα ίδια σε αυτήν τη συνολική δοκιμή φιλικότητας των χρηστών.

Bitdefender

Το Bitdefender είναι μια εύκολη εγκατάσταση με λίγες προτροπές χρήστη και θα ξεκινήσετε να λειτουργεί εντός 10 λεπτών.

Bitdefender-Πελάτης

Η χρήση του Bitdefender δεν είναι δύσκολη, με έναν πελάτη ενσωματωμένο σε έναν πίνακα ελέγχου που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την εύρεση των πιο πιθανών ενεργειών σας. Η σάρωση ιών, το VPN και το SafePay είναι όλες “γρήγορες ενέργειες” που το Bitdefender παρέχει αυτόματα για εσάς, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τον πίνακα ελέγχου στις δικές σας απαιτήσεις.

Ωστόσο, ως επί το πλείστον, το Bitdefender δεν πρέπει να σας εμποδίζει. Περιστασιακά, θα λαμβάνετε μια ενημέρωση ή μια πρόταση – για παράδειγμα, όταν το Bitdefender πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξετε τη χρήση του Safepay.

Εάν θέλετε να τροποποιήσετε τη ρύθμιση Bitdefender, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας ή στις άλλες προηγμένες δυνατότητες που προσφέρει από το πλευρικό μενού. Μπορείτε επίσης να θέσετε σε σίγαση ή να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στο Bitdefender με προφίλ χρήστη. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προφίλ για να κλειδώσετε το τείχος προστασίας σε ανοιχτό δίκτυο.

Ο πελάτης του Bitdefender είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς το χρήστη που έχουμε δει, σε σύγκριση με άλλα μεγάλα ονόματα, όπως το AVG, όπως επισημαίνει η κριτική μας στο AVG. Οι αρχάριοι δεν θα συγκλονιστούν, ενώ οι προχωρημένοι χρήστες θα εκτιμήσουν το επίπεδο προσαρμογής που είναι διαθέσιμο.

Webroot

Η εγκατάσταση του Bitdefender είναι γρήγορη, αλλά το Webroot είναι πιο γρήγορο, με ένα πρόγραμμα εγκατάστασης που έχει μέγεθος μόνο 5MB. Στην πραγματικότητα, το εγκαταστήσαμε και σαρώσαμε μακριά σε δύο λεπτά. Το μόνο επιπλέον βήμα για τους χρήστες είναι να εισάγουν το κλειδί συνδρομής τους, το οποίο παρέχει το Bitdefender κατά την εγγραφή σας.

Webroot-Client-Scanning

Για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι μέχρι το μηδέν, το Webroot SecureAnywhere θα εκτελέσει μια αρχική σάρωση του υπολογιστή σας και θα αντιμετωπίσει τυχόν υπάρχουσες απειλές κατά την εγκατάσταση. Όχι μόνο αυτό είναι αποτελεσματικό, είναι γρήγορο – πρέπει να είναι μία από τις πιο γρήγορες και ελαφρύτερες σαρώσεις που έχουμε δει.

Μόλις ξεκινήσετε, ο πελάτης είναι απλός, εστιάζοντας στην πτυχή σάρωσης του λογισμικού. Έχετε επίσης μια πλευρική γραμμή με εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας, premium λειτουργίες, όπως ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, καθώς και έναν χρήσιμο σύνδεσμο προς τις σελίδες υποστήριξης του Webroot.

Η περιοχή ρυθμίσεων είναι ολοκληρωμένη, με πολλές επιλογές προσαρμογής για χρήστες ενέργειας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να προσαρμόσετε την ένταση της σάρωσης κατά των ιών, καθώς και να ενεργοποιήσετε τις προγραμματισμένες σαρώσεις.

Εάν δεν είστε σίγουροι για κάτι, κάνοντας κλικ στο “μάθετε περισσότερα” κάτω από οποιαδήποτε επιλογή θα σας οδηγήσει σε χρήσιμους οδηγούς. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ σε αυτήν την ενότητα «προστασία ταυτότητας» ανοίγει έναν οδηγό που εξηγεί την προστασία ταυτότητας που προσφέρει.

Όσον αφορά τη φιλικότητα προς τον χρήστη, το Webroot προσφέρει κάτι για όλους. Μπορείτε να προσαρμόσετε την προστασία σας με πολλές ρυθμίσεις. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να αφήσετε τα πράγματα ως έχουν, το Webroot είναι έτοιμο να ξεκινήσει από την αρχή.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Τόσο το λογισμικό προστασίας από ιούς φαίνεται να δίνει τη σωστή ισορροπία για αρχάριους και χρήστες ενέργειας όταν πρόκειται για φιλικότητα προς το χρήστη, αν και η διεπαφή του Bitdefender είναι λίγο πιο μοντέρνα. Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχουν πολλά μεταξύ τους, καθιστώντας αυτόν τον γύρο μια συνολική ισοπαλία.

Γύρος: Φιλικότητα χρήστη Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Webroot SecureAnywhere

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μια όμορφη διεπαφή για ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς δεν έχει νόημα αν δεν σας προστατεύει όταν αρχίσει να εμφανίζεται το κακόβουλο λογισμικό. Έχοντας αυτό υπόψη, χρησιμοποιούμε τις αναφορές τριών ανεξάρτητων εργαστηρίων ασφαλείας για να δούμε πόσο καλά θα σας προστατεύσει το Bitdefender και το Webroot στον πραγματικό κόσμο.

Bitdefender

Τα σκορ του Bitdefender μειώθηκαν στο σκορ του AV-TEST τον Μάιο-Ιούνιο του 2019, μειώνοντας το 97,1% στις βαθμολογίες προστασίας από δοκιμές που διεξήχθησαν νωρίτερα το έτος. Συνολικά, η Bitdefender σημείωσε 5,5 στα 6, μια ασυνήθιστη πτώση για αυτόν τον κορυφαίο πάροχο.

Bitdefender-AVTest-Ιούνιος19

Τα ποσοστά απόδοσης για το Bitdefender μειώθηκαν επίσης λίγο, αν και η συνολική βαθμολογία για την απόδοση παρέμεινε το υψηλότερο στα 6 από τα 6. Τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα για το Bitdefender κατά τη διάρκεια των δοκιμών AV Comparatives τον Φεβρουάριο-Μάιο του 2019, με 751 αποκλεισμένες απειλές και 99,9 τοις εκατό ποσοστο επιτυχιας.

Αυτό σήμαινε ότι η Bitdefender κέρδισε την αξιολόγηση Advanced + AV Comparatives για προστασία, καθώς και για απόδοση – την υψηλότερη προσφορά. 

Ομοίως, καλά αποτελέσματα μπορούν να βρεθούν στην έκθεση δοκιμής πλήρους φάσματος του 1ου τριμήνου του MFG-Effitas. Έλαβε το υψηλότερο «πιστοποιημένο» βραβείο επιπέδου 1, που ταιριάζει με μεγάλα ονόματα, όπως το Kaspersky (δείτε την κριτική μας στο Kaspersky).

Webroot

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι το Webroot χειρίζεται τις δοκιμές προστασίας από ιούς λίγο διαφορετικά από ό, τι άλλο λογισμικό προστασίας από ιούς. Θα εκτελέσει κακόβουλο λογισμικό σε ένα περιβάλλον δοκιμών για να δοκιμάσει και να αναλύσει τη συμπεριφορά του πριν αναφέρει τις πληροφορίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τα συνηθισμένα εργαστήριά μας δεν είναι ιδανικές και γι ‘αυτό εργαστήρια όπως τα AV-Comparatives δεν έχουν δοκιμάσει το Webroot στα Windows από το 2012. Τα περισσότερα εργαστήρια αναμένουν ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς θα χτυπήσει αμέσως για να αντιμετωπίσει τις απειλές – κάτι που το Webroot δεν το κάνει.

Webroot-AVTest-Ιούνιος 2019

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Webroot είχε χαμηλή απόδοση στις δοκιμές του AV-TEST, Μάιος-Ιούνιος 2019. Έλαβε βαθμολογία 2 στα 6 για συνολική προστασία, με σκορ 81,1 τοις εκατό τον Μάιο και εκπληκτικά χαμηλό 66,5 τοις εκατό τον Ιούνιο.

Τα σκορ απόδοσης ήταν υψηλότερα, στα 5,5 στα 6, αλλά τα χαμηλά συνολικά σκορ προστασίας αντικατοπτρίζουν την προληπτική προσέγγιση που χτυπάει σκληρά εδώ και σημειώνεται άσχημα για αυτό.

Στο MRG-Effitas, η τελευταία δοκιμή πλήρους φάσματος που διεξήγαγε στο Webroot ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2018. Και πάλι, οι βαθμολογίες ήταν πολύ κακές εδώ. Έλαβε πιστοποίηση χαμηλότερου επιπέδου 2, με το 26,75 τοις εκατό των δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού να μην ανιχνεύθηκαν αρχικά από το μέγεθος του δείγματος 329 και το 0,3 τοις εκατό να χάσει πλήρως. 

Εντούτοις, εντοπίστηκαν όλα μέσα σε 24 ώρες, υποστηρίζοντας την προσέγγιση «περιμένετε και δείτε» που προτιμά να χρησιμοποιεί η Webroot στην παρακολούθηση της.

Για σύγκριση, το τρίτο τρίμηνο του 2018, το Bitdefender απέκλεισε το 100% όλων των απειλών στον πρώτο γύρο των δοκιμών MFG-Effitas, με 99,7 τοις εκατό να αποκλείεται αυτόματα.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Δεδομένου του ασυνήθιστου τρόπου εκτέλεσης του Webroot, αυτός είναι ένας δύσκολος γύρος για ανάλυση. Η προσέγγιση του sandbox στις δοκιμές δείχνει ότι, με τις καθυστερήσεις να λαμβάνονται υπόψη, το Webroot θα παρακολουθεί και θα αντιμετωπίζει τις περισσότερες απειλές που αντιμετωπίζει, ενώ χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους.

Όσον αφορά τις τεχνικές, ωστόσο, το Bitdefender κερδίζει αυτόν τον γύρο. Εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός ερμηνευτής, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες και δοκιμασμένες μεθόδους.

Γύρος: Σημείο προστασίας για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Webroot SecureAnywhere

5

Υποστήριξη

Εάν υπάρχει πρόβλημα, θα χρειαστείτε γρήγορα λύσεις. Για να βεβαιωθούμε ότι θα λάβετε τη σωστή υποστήριξη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δοκιμάζουμε την ποιότητα της υποστήριξης πελατών τόσο από το Webroot όσο και από το Bitdefender.

Bitdefender

Η Bitdefender είναι μια παγκόσμια εταιρεία με διεθνείς επιλογές υποστήριξης για τους πελάτες της. Υπάρχουν 16 τηλεφωνικές γραμμές διαθέσιμες για τα ερωτήματα υποστήριξής σας, οι οποίες βασίζονται σε διάφορες χώρες σε διαφορετικές ηπείρους.

Υποστήριξη Bitdefender-Site

Εάν αυτό δεν σας ενδιαφέρει, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μέσω εισιτηρίων ζωντανής υποστήριξης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω του συστήματος ζωντανής συνομιλίας του Bitdefender.

Ωστόσο, υπάρχει 24ωρη υποστήριξη σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Εάν το πρόβλημά σας είναι μικρό, ενδέχεται να βρείτε ότι η γνώση του Bitdefender έχει την απάντηση, με οδηγούς και βίντεο που διερευνούν τον τρόπο εγκατάστασης και διαμόρφωσης του λογισμικού.

Αν θέλετε να ακούσετε από άλλους χρήστες του Bitdefender, το φόρουμ της κοινότητας θα αποδειχθεί χρήσιμο. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις, καθώς και να ζητήσετε ερωτήματα υποστήριξης από το προσωπικό και άλλους χρήσιμους πελάτες στα Αγγλικά και σε άλλες γλώσσες.

Webroot

Το Webroot προσφέρει υποστήριξη έκδοσης εισιτηρίων και ζωντανής συνομιλίας, αλλά είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ζωντανή συνομιλία είναι μόνο για ερωτήσεις πριν από τις πωλήσεις. Δεν μπορείτε να ρωτήσετε για τυχόν προβλήματα έως ότου αγοράσετε και δεν μπορείτε να αναζητήσετε απαντήσεις σε ερωτήματα υποστήριξης.

Υποστήριξη Webroot-Site

Εάν χρειάζεστε απάντηση εντός εργάσιμων ωρών, μπορείτε να καλέσετε το Webroot για να μιλήσετε με έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης. Έχει κέντρα στην Ιρλανδία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις στο φόρουμ της κοινότητας ή να το αναζητήσετε για υπάρχουσες απαντήσεις.

Υπάρχει επίσης μια βάση γνώσης με ένα συνδυασμό κοινών ερωτήσεων, τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε. Δεν φαίνεται να υπάρχει τεράστιος αριθμός πόρων, ωστόσο, με το φόρουμ να έχει πολύ περισσότερο περιεχόμενο.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Το Webroot δεν κάνει κακή δουλειά με τις επιλογές υποστήριξής του, αλλά η βάση γνώσης αισθάνεται σαν μια σκέψη. Το Bitdefender ταιριάζει με τις προσφορές του Webroot και πολλά άλλα, ειδικά με τεχνική υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Webroot SecureAnywhere

6

Τελικές σκέψεις

Το Webroot είναι ένας ενδιαφέρων παίκτης στην αγορά προστασίας από ιούς. Είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, με σχέδια τιμών που σαφώς προσπαθούν να υποτιμήσουν τα δικά του Bitdefender. Από τεχνικής άποψης, το Bitdefender έχει την καλύτερη απόδοση, αλλά οι ασυνήθιστες μέθοδοι του Webroot έχουν πολλά θετικά. 

Η προσέγγισή του «περιμένετε και δείτε» – αναλύοντας το κακόβουλο λογισμικό που βλέπει στην άγρια ​​φύση – σίγουρα βλέπει αποτελέσματα (όπως δείχνουν οι 24ωρες δοκιμές της MFG-Effitas). Ωστόσο, το Bitdefender λειτουργεί εξίσου καλά με τυπικές μεθόδους και προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Νικητής: Bitdefender

Το Bitdefender εξακολουθεί να είναι η σύστασή μας ως το καλύτερο antivirus εκεί έξω, αλλά μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα άλλα άρθρα προστασίας από ιούς για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από το Webroot SecureAnywhere; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me