Bitdefender vs Sophos Home: Μια μάχη κατά των ιών κατά του ιού το 2020

Είναι σημαντικό να επενδύσετε στο καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς στην αγορά. Το Bitdefender βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτάσεων για το βάθος των δυνατοτήτων και της προστασίας που προσφέρει. Η Sophos έχει τον δικό της ανταγωνιστή στο Bitdefender, το Sophos Home, για το οποίο είχαμε ανάμικτες απόψεις στο παρελθόν.

Θα δοκιμάσουμε αυτά τα δύο προγράμματα προστασίας από ιούς σε μια κριτική σύγκρισης, Sophos Home vs. Bitdefender. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα πάντα, οπότε ρίξτε μια ματιά στην ξεχωριστή κριτική Bitdefender και την κριτική Sophos Home για να λάβετε την πλήρη εικόνα και στα δύο.

Ρύθμιση μιας μάχης: Sophos vs Bitdefender

Για να βεβαιωθούμε ότι κερδίζετε αξία για τα χρήματά σας, θα δοκιμάσουμε το Bitdefender και το Sophos Home σε πέντε γύρους.

Η σύγκριση μας θα καλύπτει χαρακτηριστικά, τιμολόγηση, φιλικότητα προς το χρήστη, προστασία και εξυπηρέτηση πελατών. Θα δηλώσουμε νικητή για κάθε γύρο και θα απονείμουμε αυτήν την υπηρεσία με έναν βαθμό. Θα εξηγήσουμε επίσης τη συλλογιστική μας σε μια γρήγορη ενημέρωση μετά από κάθε ενότητα.

Ο γενικός πρωταθλητής θα είναι ο πρώτος που θα συγκεντρώσει συνολικά τρία ή περισσότερα σημεία και θα κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των τελικών μας σκέψεων στο τέλος. Θα χρησιμοποιήσουμε την καλύτερη κρίση μας, σε συνδυασμό με τα αποδεικτικά στοιχεία, για να λάβουμε την απόφασή μας, αλλά αν διαφωνείτε, αφήστε ένα σχόλιο στο τέλος.

1

Χαρακτηριστικά

Υπάρχουν περισσότερα για ένα καλό antivirus από το να σας προστατεύουμε από ιούς. Οι νεότερες, πιο καταστροφικές απειλές, όπως το ransomware, μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο και πρέπει να εμπιστευτείτε ότι το antivirus σας διαθέτει τις σωστές δυνατότητες για προστασία από τα χειρότερα.

Για να σας βοηθήσουμε να ταξινομήσετε την ομιλία μάρκετινγκ, θα συγκρίνουμε τις δυνατότητες που προσφέρονται από το Bitdefender και το Sophos Home.

Bitdefender

Παρόλο που το Bitdefender σάς κάνει να πληρώνετε για συγκεκριμένες δυνατότητες, τα περισσότερα είναι στάνταρ στα σχέδια προϊόντων της. Ορισμένα antivirus είναι «απλά» antivirus, αλλά το Bitdefender προσπαθεί να είναι μια ευρύτερη σουίτα ασφαλείας για τις συσκευές σας.

Ακόμη και το κατώτατο πλάνο του, το Antivirus Plus, περιλαμβάνει περισσότερα από τα τυπικά antivirus, ειδικά όταν το συγκρίνετε με άλλες «βασικές» επιλογές προστασίας από ιούς, όπως το Trend Micro Antivirus + (δείτε την αναθεώρηση Trend Micro Antivirus).

Bitdefender-Χαρακτηριστικά

Η προστασία από κακόβουλο λογισμικό εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, με την προστασία πολλαπλών επιπέδων που περιλαμβάνεται σε όλα τα πακέτα. Αγνοώντας την ορολογία, η προστασία που προσφέρει το Bitdefender είναι υψηλής ποιότητας, καθώς θα μιλήσουμε περισσότερο για αργότερα.

Διαθέτετε επίσης εργαλεία φιλτραρίσματος ιστού και σαρωτή δικτύου – και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για να αποκλείουν απειλές εκτός του δικτύου σας – μαζί με έναν σαρωτή ευπάθειας λογισμικού. Ένα τείχος προστασίας δικτύου προσθέτει σε αυτήν την άμυνα για τους πελάτες Bitdefender Internet Security και Total Security.

Ένα ιδιαίτερα γνωστό χαρακτηριστικό του Bitdefender είναι το απομονωμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, το Bitdefender Safepay, το οποίο σας βοηθά να διατηρείτε ασφαλή στον Ιστό. Θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με ασφάλεια στους αγαπημένους σας ιστότοπους αγορών και να πληρώσετε χωρίς να υποκλαπούν τα ευαίσθητα δεδομένα σας, χάρη στο πληκτρολόγιο της οθόνης.

Η υπηρεσία VPN του Bitdefender περιλαμβάνεται στο Safepay για να σας προστατεύει σε ανοιχτά δίκτυα WiFi. Έρχεται με ημερήσιο όριο δεδομένων 200MB, οπότε παρόλο που θα μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τη βασική περιήγησή σας στον ιστό, δεν θα μπορείτε να παρακάνετε τα πράγματα.

Οι καλύτεροι πάροχοι VPN δεν διαθέτουν όρια δεδομένων και πολύ περισσότερες επιλογές, επομένως ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το Bitdefender με μια υπηρεσία VPN, όπως το ExpressVPN, (δείτε την κριτική μας ExpressVPN).

Για να ενισχύσετε την προστασία ιστού σας ακόμη περισσότερο, το Bitdefender περιλαμβάνει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και πρόσθετα φιλτραρίσματος ιστού. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης δεν είναι αντικατάσταση του Dashlane, αλλά είναι καλός διαχειριστής να ξεκινήσετε (δείτε την κριτική μας στο Dashlane).

Η αντικλεπτική, η ανίχνευση και η κατασκοπεία (με αποκλεισμό κάμερας web και μικροφώνου), μαζί με την προστασία των αρχείων σας, σας βοηθούν να καλύψετε περαιτέρω. Η λίστα δυνατοτήτων του Bitdefender είναι εκτεταμένη, καθώς προσπαθεί να χαράξει μια εικόνα ως τη μόνη προστασία που θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρειαστείτε.

Σοφός

Οι πελάτες της Sophos Home κερδίζουν πολλά χωρίς καν να πληρώσουν ένα δολάριο. Μαζί με την προστασία από ιούς, το δωρεάν πρόγραμμα της Sophos περιλαμβάνει παρακολούθηση ιστού και γονικούς ελέγχους, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή για τους γονείς.

Sophos-Home-Χαρακτηριστικά

Δανείζεται επίσης χαρακτηριστικά από την επιχειρηματική της γραμμή με εργαλεία απομακρυσμένης διαχείρισης που σας βοηθούν να παρακολουθείτε την ασφάλεια και την προστασία πολλών συσκευών. Αυτό προσφέρεται με την προσδοκία ότι θα κάνετε αναβάθμιση για να αποκτήσετε περισσότερες λειτουργίες μόλις εγκατασταθείτε.

Έχοντας αυτό υπόψη, οι καλύτερες δυνατότητες είναι για τους πελάτες που πληρώνουν. Η Sophos είναι μια άλλη εταιρεία ασφάλειας που πιστεύει ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία, προσφέροντας άμυνες για την προστασία της συσκευής σας από την παρακολούθηση βίντεο ή την πληκτρολόγηση. 

Οι συσκευές USB ελέγχονται, με κάθε συσκευή να απαιτεί τη ρητή έγκριση του χρήστη για να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Αυτό, πάλι, μοιάζει σαν ένα άλλο crossover από την εστίαση της Sophos στην προστασία των επιχειρήσεων, καθώς περιμένουμε από εσάς να εμπιστεύεστε τις περισσότερες από τις δικές σας συσκευές USB, αλλά δεν παραπονιόμαστε.

Το Bitdefender έχει το Safepay, αλλά δεν υπάρχει μεμονωμένο πρόγραμμα περιήγησης από τη Sophos. Υπάρχει, ωστόσο, η «τραπεζική προστασία», η οποία παρακολουθεί και αποκλείει ύποπτα κακόβουλα προγράμματα ενώ κάνετε τραπεζικές συναλλαγές στο διαδίκτυο. Δεν είναι σαφές εάν αυτό διαφέρει από την τυπική προστασία της Sophos Home.

Ωστόσο, περιλαμβάνεται το φιλτράρισμα ιστού, το οποίο θα αποκλείει την πρόσβαση σε ύποπτους ηλεκτρονικούς ψαρέματος (phishing) ή σε άλλους παραβιασμένους ιστότοπους. Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Ένας μεγάλος τομέας προστασίας που θέλει να προωθήσει η Sophos είναι η προστασία ransomware. Αυτό θα παρακολουθεί και θα σταματήσει τυχόν ύποπτη πρόσβαση στα πιο σημαντικά αρχεία και φακέλους σας, αποκαθιστώντας τα σε περίπτωση ζημιάς.

Στρογγυλές σκέψεις

Τα επιπλέον χαρακτηριστικά σημαίνουν επιπλέον προστασία και το Bitdefender είναι πολύ μπροστά από πολλούς από τους ανταγωνιστές του σε αυτό το θέμα. Το Sophos Home προσπαθεί σκληρά να ανταγωνιστεί, αλλά πολλά από τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά στάνταρ. 

Δεν υπάρχει τίποτα που να ξεχωρίζει για τη Sophos, ενώ το Bitdefender έχει πολλά, από μεμονωμένη περιήγηση έως αντικλεπτική προστασία, καθιστώντας το Bitdefender νικητή αυτού του γύρου.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Sophos Home

2

Τιμή

Εάν δεν αποφασίσετε να πάρετε μια από τις καλύτερες δωρεάν επιλογές λογισμικού προστασίας από ιούς που κυκλοφορούν σήμερα, θα πρέπει να πληρώσετε. Η επένδυση σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς θα σας προσφέρει καλύτερη προστασία, αλλά αν δεν έχει αξία για τα χρήματα, δεν έχει νόημα να πληρώσετε.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν το Bitdefender και το Sophos Home είναι προσιτές επιλογές, θα εξετάσουμε τα σχέδια τιμών και για τους δύο ιούς.

Bitdefender

Οι νέοι πελάτες ικανοποιούνται από το Bitdefender, χάρη σε πολλές σημαντικές εκπτώσεις εγγραφής. Υπάρχουν εκπτώσεις έως και 50 τοις εκατό διαθέσιμες στα τέσσερα σχέδια προϊόντων του Bitdefender.

Καθένα από τα τέσσερα προγράμματα Bitdefender έχει ποικίλη τιμολόγηση, με τον πελάτη να μπορεί να αλλάξει τη διάρκεια κάλυψης από ένα σε τρία χρόνια ή με τον αριθμό των συσκευών.

Το φθηνότερο πακέτο, το Antivirus Plus, είναι επίσης το πακέτο με τις λιγότερες δυνατότητες που περιλαμβάνονται. Έρχεται, όπως θα περίμενε κανείς, με τον πυρήνα της προστασίας Bitdefender από κακόβουλο λογισμικό, αλλά υπάρχουν μερικά πρόσθετα μπόνους, όπως ένα τείχος προστασίας για τον αποκλεισμό των κυβερνοεπιθέσεων.

Το Antivirus Plus είναι για υπολογιστές με Windows, αλλά εάν είστε συνδεδεμένοι με τη Microsoft στο σπίτι, μπορείτε να αλλάξετε την κάλυψη σας, με σχέδια που μπορούν να καλύψουν μία έως 10 συσκευές.

Οι περισσότεροι χρήστες θα θέλουν να παραλείψουν το Antivirus Plus και να μεταβούν απευθείας στο Bitdefender Internet Security, το οποίο περιλαμβάνει την πλειονότητα των λειτουργιών του Bitdefender. Όπως το Antivirus Plus, είναι επίσης μόνο για Windows, αλλά κοστίζει περίπου 5 $ περισσότερο με την έκπτωση, σε σύγκριση με τη φθηνότερη εναλλακτική λύση.

Το Internet Security έρχεται με έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, με αποκλεισμό κάμερας και μικροφώνου, κρυπτογράφηση αρχείων και γονικά μπλοκ για την προστασία των νέων οικογενειών. Αν και η επιλογή τριών συσκευών είναι το μόνο σχέδιο με έκπτωση, μπορείτε επίσης να προστατεύσετε μία, πέντε και 10 συσκευές.

Για επιπλέον 10 $ ετησίως, θα αποκτήσετε την προστασία για κινητά που προτείνουμε ως ένα από τα καλύτερα antivirus για Android με το Bitdefender Total Security, που καλύπτει πέντε ή 10 συσκευές. Θα αποκτήσετε επίσης αντικλεπτική προστασία, μαζί με εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας, καθώς και προστασία Mac.

Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια, θα πρέπει αντ ‘αυτού να κοιτάξετε το Bitdefender Family Pack. Έρχεται με κάλυψη για 15 συσκευές, μαζί με όλη την προστασία που προσφέρεται με την Total Security, για 60 $ στην μειωμένη τιμή.

Σοφός

Σε σύγκριση με το Bitdefender, τα σχέδια της Sophos είναι εύκολα κατανοητά. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: δωρεάν και επί πληρωμή.

Οι δυνατότητες για πελάτες Mac και Windows ποικίλλουν, αλλά τα σχέδια τιμών είναι τα ίδια. Το δωρεάν πρόγραμμα προσφέρει κακόβουλο λογισμικό και ανίχνευση απειλών AI, απομακρυσμένη διαχείριση και φιλτράρισμα ιστού για τον αποκλεισμό επιβλαβών ιστότοπων.

Με το δωρεάν πρόγραμμα, επιτρέπεται να ασφαλίζετε και να συνδέετε τρεις συσκευές (Mac ή Windows) στον λογαριασμό σας. Οι δωρεάν πελάτες κερδίζουν επίσης μια δωρεάν δοκιμή του Sophos Home Premium για 30 ημέρες, η οποία μετά τη λήξη επιστρέφει στο δωρεάν πρόγραμμα.

Το Sophos Home Premium κοστίζει 50 $ ετησίως, με κάλυψη για 10 συσκευές. Οι μέτριες δυνατότητες που περιλαμβάνονται στο δωρεάν πρόγραμμα αναβαθμίζονται, με επιπλέον αποκλεισμό κακόβουλου λογισμικού και προώθηση κρυπτογράφησης για αποκλεισμό ransomware, καθώς και αυξημένη προστασία ιστού για αποκλεισμό ηλεκτρονικού ψαρέματος και άλλων επικίνδυνων ιστότοπων.

Το Sophos Home Premium προσφέρει επίσης επιλογές αποκλεισμού απορρήτου για προστασία της εισόδου webcam, οθόνης και πληκτρολογίου από την καταγραφή. Το Premium έρχεται επίσης με υποστήριξη πελατών κατά τις εργάσιμες ώρες της εβδομάδας.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Τα σχέδια τιμών του Bitdefender είναι περίπου μέσο όρο για την αγορά, αλλά οι γενναιόδωρες εκπτώσεις για νέους πελάτες το καθιστούν πολύ πιο ανταγωνιστικό, ειδικά με τόσα πολλά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η απλή χρέωση 50 $ του Sophos Home δεν μπορεί να αγνοηθεί. Παρόλο που υπάρχουν λιγότερα χαρακτηριστικά, το σχέδιο τιμών είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Με τόσα πολλά πλεονεκτήματα και στις δύο πλευρές, αυτός ο γύρος είναι ισοπαλία.

Γύρος: Τιμή Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Sophos Home

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Με τόσες πολλές δυνατότητες και επιλογές για αντιμετώπιση, τα καλύτερα antivirus είναι αυτά που είναι εύκολο στη χρήση τόσο για επαγγελματίες όσο και για αρχάριους.

Η φιλικότητα προς το χρήστη είναι κρίσιμη, γι ‘αυτό εξετάζουμε πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Bitdefender και το Sophos Home.

Bitdefender

Η απλή εγκατάσταση του Bitdefender δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια από την αρχή έως το τέλος και θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 10 λεπτών. Ο πελάτης Bitdefender είναι μοντέρνος και σαφώς οργανωμένος, με πλαϊνό πλαίσιο που σας επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες και άλλες ρυθμίσεις.

Bitdefender-Πελάτης

Ο αρχικός πίνακας ελέγχου σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις κανονικές σας δυνατότητες, όπως η γρήγορη σάρωση. Αυτή η περιοχή μπορεί να προσαρμοστεί για προσθήκη σε άλλες δυνατότητες που ενδέχεται να χρησιμοποιείτε τακτικά, όπως το Safepay.

Το πλαϊνό πλαίσιο σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις άλλες δυνατότητές σας, με μενού για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της προστασίας. Η ενότητα “προστασία” σάς δίνει γρήγορη πρόσβαση στο τείχος προστασίας και στο σαρωτή τρωτών σημείων του λογισμικού, για παράδειγμα.

Εάν χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη, το Bitdefender προσπαθεί να ενθαρρύνει καλύτερες συνήθειες ασφαλείας με ειδοποιήσεις στη γραμμή εργασιών. Για παράδειγμα, το Bitdefender θα σας ειδοποιήσει να χρησιμοποιήσετε το Safepay όταν έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους αγορών.

Το Bitdefender προσφέρει επίσης προφίλ χρηστών για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του Bitdefender σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα. Μπορεί να θέλετε, για παράδειγμα, οι ειδοποιήσεις της γραμμής εργασιών του Bitdefender να είναι σε σίγαση ενώ παίζετε ή για αυστηρότερους κανόνες τείχους προστασίας ενώ βρίσκεστε σε ανοιχτό δίκτυο WiFi.

Η περιοχή “Ρυθμίσεις”, προσβάσιμη από το πλευρικό μενού, είναι ξεκάθαρη στη χρήση, με επιπλέον συμβουλές υποστήριξης διαθέσιμες πάνω από κάθε περιοχή για να εξηγήσετε τυχόν ασυνήθιστες ρυθμίσεις.

Η ευκολία χρήσης συνδυάζεται με την επιλογή χρήστη στη συνολική εμπειρία χρήστη του Bitdefender. Ο πελάτης του Bitdefender είναι σχεδόν απαράμιλλος, με μόνο τους κορυφαίους παρόχους όπως η Avira να αποδεικνύονται φιλικοί προς το χρήστη (δείτε την κριτική μας για την Avira).

Σοφός

Η εγκατάσταση του Sophos Home είναι απλή και απαιτεί μικρή αλληλεπίδραση από τον χρήστη. Μόλις ολοκληρωθεί, το Sophos Home θα ξεκινήσει μια αρχική σάρωση του υπολογιστή σας.

Sophos-Home-Client

Το Sophos Home έχει μια καθαρή και απλή διεπαφή, μια από τις πιο απλές που έχουμε δει ποτέ. Δεν πρέπει να τρομάξει νέους χρήστες, αλλά έχουμε κάποια παράπονα.

Η ανάλυση του κειμένου στον πελάτη είναι κακή και σε ορισμένα μέρη είναι δύσκολο να διαβαστεί καθόλου, ειδικά οι περιγραφές κάτω από τα κύρια κουμπιά. Εάν έχετε κακή όραση, αυτό θα σας έθετε σε μειονεκτική θέση. Ωστόσο, το Sophos Home γενικά βελτιώθηκε στο σχεδιασμό από την κύρια αναθεώρησή μας. 

Ο πελάτης έχει περισσότερες επιλογές για τους χρήστες, αλλά πολλές από τις αλλαγές είναι βαθιά. Το Sophos Home μπορεί να εκτελέσει μόνο μια βαθιά σάρωση της κύριας μονάδας δίσκου συστήματος. Είναι δυνατή η σάρωση μεμονωμένων αρχείων ή φακέλων, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται σαφές στους χρήστες.

Μόνο το κουμπί “σάρωση υπολογιστή” κάνει οτιδήποτε στον πελάτη. Τα υπόλοιπα είναι σύνδεσμοι προς το εργαλείο διαχείρισης ιστού της Sophos, το οποίο ανοίγει στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Ρυθμίσεις Sophos-Home-Site-Site

Η διαδικτυακή διεπαφή, όπως και ο κύριος πελάτης, είναι ξεκάθαρη στη χρήση με μια σύγχρονη διεπαφή. 

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες στη σελίδα ρυθμίσεων ιστού, οι οποίες φορτώνουν καθώς και να προσθέτετε άλλες συσκευές Sophos Home. Δεν προκαλεί σύγχυση και οι περισσότερες λειτουργίες έχουν μια σύντομη και χρήσιμη εξήγηση. 

Πραγματικά καινοτόμα antivirus είναι σπάνια, με λύσεις cloud όπως το Webroot SecureAnywhere να κολλάνε περισσότερο στο μυαλό μας (δείτε την αναθεώρηση Webroot SecureAnywhere μας). Είναι καλό που το Sophos Home προσφέρει κάτι διαφορετικό με τη διαδικτυακή του διεπαφή, αλλά μπορεί να προκαλεί σύγχυση στους νέους χρήστες.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το Bitdefender είναι ένα από τα καλύτερα antivirus που χρησιμοποιούνται, δείχνοντας ότι η καινοτομία δεν χρειάζεται να αφαιρέσει από μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. 

Το Sophos Home αποδεικνύει το ίδιο σημείο, αλλά όχι με καλό τρόπο. Οι αλλαγές στον πελάτη έχουν καταστήσει κακή την ανάγνωση και μετατοπίζοντας μεγάλο μέρος της (περιορισμένης) διαμόρφωσης στο διαδίκτυο, οι χρήστες χωρίς σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο μένουν σε μειονεκτική θέση.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας χρήστη για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Sophos Home

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ένα πράγμα έχει σημασία πάνω απ ‘όλα όταν εξετάζετε λογισμικό προστασίας από ιούς: προστασία. Εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς δεν μπορεί να σας προστατεύσει, κινδυνεύετε.

Για να σας δώσουμε ηρεμία, χρησιμοποιούμε τα ευρήματα από τρία ανεξάρτητα εργαστήρια ασφαλείας για να κρίνουμε την ποιότητα της προστασίας από το Bitdefender και το Sophos Home. 

Bitdefender

Το πρώτο μας εργαστήριο, το AV-Test, ανέφερε ισχυρά ευρήματα έως τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο. Δοκιμές 2019. Το Bitdefender έλαβε πλήρη βαθμολογία, με 6 στα 6 για προστασία και απόδοση του συστήματος. Τα αποτελέσματα προστασίας του ήταν σχεδόν 100% αποτελεσματικά, με μόνο πτώση 0,05% τον Αύγουστο.

Bitdefender-AVTest-Ιούνιος19

Στις AV Comparatives, το Bitdefender συνέχισε αυτό το εξαιρετικό θέμα με ποσοστό επιτυχίας 99,9%. Από τα 752 δείγματα κακόβουλου λογισμικού, τα 751 αποκλείστηκαν και κέρδισαν το υψηλότερο βραβείο Advanced Comparatives +.

Το Bitdefender έλαβε επίσης το ίδιο βραβείο κατά τη δοκιμή απόδοσης του AV Comparatives τον Απρίλιο του 2019, ταιριάζοντας με το Bitdefender εναντίον του Sophos Home: A Viral Antivirus Battle το 2020 (δείτε τη σύγκριση Bitdefender εναντίον Kaspersky, καθώς και την ξεχωριστή κριτική μας για το Kaspersky Anti-Virus).

Δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τη δοκιμή κακόβουλου λογισμικού MR2-Effitas Q2 2019. Από τα 398 δείγματα, και τα 398 μπλοκαρίστηκαν από το Bitdefender κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Αυτό έβαλε το Bitdefender στην ίδια κατηγορία με το Bitdefender vs Sophos Home: A Viral Antivirus Battle το 2020 (δείτε την αναθεώρηση F-Secure Antivirus).

Σοφός

Η Sophos κατάφερε να νικήσει τη βαθμολογία AV-Test του Bitdefender με άψογη βαθμολογία 100 τοις εκατό από τον Ιούλιο-Αύγουστο. 2019. Ωστόσο, αυτό ήταν από τη δοκιμή του επιχειρηματικού προϊόντος της Sophos, Endpoint Security. Το Sophos Home δεν δοκιμάστηκε, αλλά η προστασία είναι πιθανό να είναι η ίδια.

Παρόλο που η Sophos πέτυχε 6 στα 6 για προστασία, σημείωσε χαμηλότερη απόδοση με 5,5, λόγω της χαμηλότερης απόδοσης έναντι του μέσου όρου της βιομηχανίας.

Sophos-Home-AVTest-Αύγουστος2019

Η AV-Comparatives δεν έχει δοκιμάσει το Sophos Home από τον Νοέμβριο του 2016. Δυστυχώς, η Sophos είχε ένα ανησυχητικά χαμηλό ποσοστό επιτυχίας 96% για ένα antivirus κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, με 70 αποτυχίες από 1.868 δείγματα.

Η MRG-Effitas δοκίμασε επίσης τη Sophos, αλλά μόνο την επιχειρηματική προστασία που προσφέρει. Οι δοκιμές του 2ου τριμήνου του 2019 έδειξαν ποσοστό επιτυχίας 100 τοις εκατό με το 94,52 τοις εκατό να αποκλείεται αμέσως και άλλο 5,48 τοις εκατό να αποκλείεται, λόγω των εξελιγμένων δοκιμών συμπεριφοράς κακόβουλου λογισμικού της Sophos.

Πραγματοποιήσαμε επίσης πιο εμπεριστατωμένους ελέγχους για την προστασία της Sophos στην προηγούμενη κριτική μας στο Sophos Home.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Το Bitdefender προσφέρει προστασία χρυσού-προτύπου που πολύ λίγοι άλλοι ιοί μπορούν να ταιριάξουν, με σχεδόν τέλεια αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Η Sophos, με έμφαση στην προστασία των επιχειρήσεων, διαθέτει πιο περιορισμένες βαθμολογίες δοκιμών. Οι διαθέσιμες βαθμολογίες δείχνουν μικτά αποτελέσματα, αν και οι βαθμολογίες είναι κυρίως υψηλές σε πιο πρόσφατες δοκιμές. Ωστόσο, η προστασία του Bitdefender αποδείχθηκε πιο συνεπής.

Γύρος: Σημείο προστασίας για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Sophos Home

5

Υποστήριξη

Η καλή υποστήριξη πελατών δεν είναι μόνο καλή επιχείρηση. Για παρόχους προστασίας από ιούς, οι πελάτες πρέπει να έχουν πίστη ότι μπορούν να καλέσουν ή να στείλουν μηνύματα για βοήθεια όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που δεν μπορούν να επιδιορθώσουν.

Για την τελευταία ενότητα, θα εξετάσουμε την υποστήριξη πελατών που προσφέρουν τόσο οι Bitdefender όσο και οι Sophos στους πελάτες.

Bitdefender

Μια παγκόσμια εταιρεία με παγκόσμιες μεθόδους υποστήριξης, το Bitdefender διαθέτει ένα ευρύ φάσμα μεθόδων υποστήριξης για τους πελάτες, ανεξάρτητα από τη χώρα ή τη γλώσσα τους. Αρχικά, το Bitdefender προσφέρει το Bitdefender εναντίον του Sophos Home: Μια μάχη κατά των ιών κατά του ιού το 2020 σε διαφορετικές ηπείρους.

Υποστήριξη Bitdefender-Site

Η τηλεφωνική υποστήριξη συμπληρώνεται με 24ωρη υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας ή έκδοσης εισιτηρίων μέσω email. Εάν η υποστήριξή σας δεν είναι επείγουσα, μπορείτε να δημοσιεύσετε ερωτήσεις στο φόρουμ της κοινότητας, όπου οι πελάτες και το προσωπικό του Bitdefender θα απαντήσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Το φόρουμ είναι ενεργό και έχει ξεχωριστές ενότητες για διαφορετικά προϊόντα Bitdefender, καθώς και φόρουμ ειδικά για τη γλώσσα για μη αγγλικούς πελάτες.

Υπάρχει επίσης μια γνωστή βάση που προσφέρεται, με απλούς οδηγούς οδηγιών που εξηγούν πώς να εκτελείτε συγκεκριμένες εργασίες ή να επιλύετε κοινά προβλήματα. Μερικοί από τους οδηγούς έρχονται με υποστήριξη βίντεο, ενώ οι περισσότεροι προσφέρουν εικόνες για να εξηγήσουν τα βήματα.

Σοφός

Οι πελάτες Premium μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Sophos για βοήθεια κατά τις ώρες γραφείου, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. EST, Δευτέρα έως Παρασκευή. Υπάρχουν περιφερειακά και διεθνή Bitdefender εναντίον Sophos Home: Μια μάχη κατά των ιών κατά του ιού το 2020 διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, μαζί με ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη εισιτηρίων.

Sophos-Home-Site-Υποστήριξη

Ενώ η Sophos προσφέρει πολλά για δωρεάν πελάτες, η υποστήριξη δεν είναι μία από αυτές. Μόλις λήξει η δωρεάν δοκιμή του Sophos Premium, οι δωρεάν χρήστες του Sophos Home δεν έχουν επίσημη υποστήριξη πέρα ​​από τη βάση γνώσεων του Sophos, η οποία περιλαμβάνει οδηγούς για την εγκατάσταση και τη χρήση του λογισμικού.

Τα άρθρα είναι λεπτομερή και ξεκάθαρα, αλλά (ως επί το πλείστον) δεν ξεπερνούν τα απλά θέματα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με οτιδήποτε περίπλοκο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με τη Sophos.

Υπάρχει επίσης ένας επίσημος λογαριασμός υποστήριξης Twitter, όπου οι πελάτες μπορούν να κάνουν tweet ερωτήσεις και αιτήματα για βοήθεια.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Οι πελάτες τόσο του Bitdefender όσο και της Sophos λαμβάνουν υποστήριξη με καλή εξυπηρέτηση. Και οι δύο προσφέρουν υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και συνομιλίας, καθώς και μια βάση γνώσης για τους πελάτες που μπορούν να αναζητήσουν. 

Η προσφορά του Bitdefender είναι λίγο ισχυρότερη, ωστόσο, με υποστήριξη 24/7, μια καλύτερη βάση γνώσεων και ένα φόρουμ κοινότητας όπου οι πελάτες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Sophos Home

6

Τελικές σκέψεις

Η Sophos Home προέρχεται από μια εταιρεία ασφαλείας που γενικά επικεντρώνεται περισσότερο στην προστασία της επιχείρησής της. Πολλές από τις δυνατότητες που περιλαμβάνει, όπως η απομακρυσμένη διαχείριση, αντικατοπτρίζουν αυτό. Έρχεται με έναν απλό πελάτη, το οποίο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα. η απλότητα πηγαίνει πολύ μακριά.

Το Bitdefender, από την άλλη πλευρά, είναι ένα από τα καλύτερα antivirus επειδή προσφέρει περισσότερα από τους ανταγωνιστές του. Περισσότερες δυνατότητες, περισσότερη υποστήριξη και καλύτερη προστασία κάνουν τα προϊόντα Bitdefender να αξίζουν το κόστος τους. 

Νικητής: Bitdefender

Η Sophos μπορεί να μην προσφέρει το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών, αλλά παραμένει μια προσιτή εναλλακτική λύση. Στην καλύτερη περίπτωση, ανταγωνίζεται καλά ενάντια σε άλλους κορυφαίους δωρεάν ιούς όπως το AVG, όπως θα δείξει η κριτική μας στο AVG.

Το Bitdefender εξακολουθεί να είναι η κορυφαία μας πρόταση, αλλά δεν είναι ο μόνος πάροχος εκεί έξω. Ρίξτε μια ματιά στις άλλες κριτικές για ιούς για να δείτε πώς συγκρίνονται άλλα μεγάλα ονόματα.

Είστε οπαδός της Sophos Home; Μην φοβάστε να μας πείτε ποιες είναι οι σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me