Bitdefender vs McAfee Antivirus: Greenhorn Fights Veteran το 2020

Υπάρχει άφθονο δωρεάν δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς εκεί έξω, αλλά η καλύτερη προστασία, δυνατότητες και υποστήριξη είναι διαθέσιμα για όσους πληρώνουν. Η εύρεση του σωστού λογισμικού προστασίας από ιούς μπορεί να είναι δύσκολη, ωστόσο, ειδικά με μεγάλα ονόματα, όπως το Bitdefender και το McAfee Antivirus, που κυριαρχούν στην αγορά.


Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τη σωστή προστασία, δοκιμάζουμε το Bitdefender και το McAfee για να δούμε ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς των δύο. Είμαστε μεγάλοι οπαδοί του Bitdefender εδώ στο Cloudwards.net, αλλά η McAfee συμμετέχει στο παιχνίδι προστασίας από ιούς εδώ και 30 χρόνια, οπότε έχει μεγάλη φήμη να διατηρεί. Θα πρέπει, ωστόσο, να διαβάσετε για να δείτε αν λειτουργεί τόσο καλά όσο το Bitdefender.

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά τόσο στην κριτική Bitdefender όσο και στην κριτική McAfee Antivirus, είτε πριν είτε μετά την ανάγνωση αυτής της σύγκρισης Bitdefender εναντίον McAfee Antivirus, για να σας δώσουμε μια σαφέστερη ιδέα των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων και των δύο λογισμικών.

Ρύθμιση μιας μάχης: Bitdefender εναντίον McAfee Antivirus

Για να δώσουμε στους McAfee και Bitdefender ένα δίκαιο πλάνο, δοκιμάζουμε και τους δύο σε πέντε γύρους. Θα ξεκινήσουμε εξετάζοντας τις δυνατότητες και τις τιμές, προτού αξιολογήσουμε πώς είναι φιλικές προς το χρήστη και οι δύο, τελειώνοντας τη σύγκριση μας με μια ματιά στην ποιότητα της προστασίας και της υποστήριξης των πελατών.

Θα ολοκληρώσουμε κάθε ενότητα δηλώνοντας νικητή, ο οποίος θα κερδίσει έναν βαθμό. Οι πρώτοι έως τρεις πόντοι ή περισσότεροι θα δηλωθούν ως ο γενικός νικητής. Στην ενότητα των τελευταίων σκέψεων, θα εξηγήσουμε γιατί καταλήξαμε και σε αυτό το συμπέρασμα.

Αν δεν συμφωνείτε με κάτι που έχουμε αναφέρει, αφήστε ένα σχόλιο στο τέλος του άρθρου για να ξεκινήσετε μια συζήτηση.

1

Χαρακτηριστικά

Η υπεράσπιση του εξοπλισμού σας από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι μια επιχείρηση πλήρους απασχόλησης για προγραμματιστές προστασίας από ιούς. Εάν δεν επενδύουν σε νεότερες, καλύτερες δυνατότητες προστασίας, δεν έχετε την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας.

Ας δούμε πώς συγκρίνονται οι Bitdefender και McAfee όταν εξετάζουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν και οι δύο εταιρείες.

Bitdefender

Η δομή προϊόντων του Bitdefender μπορεί να είναι λίγο περίεργη (ή περιττή) με την πρώτη ματιά, αλλά σπρώξτε λίγο πιο βαθιά και θα δείτε ότι προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από τις περισσότερες. 

Η προστασία του εξοπλισμού σας με την «προστασία πολλαπλών επιπέδων ransomware» παρέχεται ως στάνταρ, με πρόσθετες δυνατότητες όπως τεμαχισμός αρχείων, προστασία από ηλεκτρονικό ψάρεμα και προστασία απορρήτου που προσφέρονται για να βελτιώσουν τη συμφωνία.

Bitdefender-Χαρακτηριστικά

Έχετε επίσης πρόσβαση σε εργαλεία ανάλυσης δικτύου, τείχος προστασίας δικτύου, αποκλεισμό κάμερας web και μικροφώνου και επιπλέον επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για την προστασία σας.

Το Bitdefender ξεχωρίζει για να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς στον ιστό με το Safepay, ένα απομονωμένο πρόγραμμα περιήγησης με εικονικό πληκτρολόγιο για να σας επιτρέψει να αποκτήσετε ασφαλή πρόσβαση στους πιο ιδιωτικούς ιστότοπους, όπως τα προφίλ της τράπεζάς σας ή των κοινωνικών μέσων.

Συνδυάστε το Safepay με το Bitdefender VPN και θα παραμείνετε ασφαλείς, ακόμη και σε ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι το όριο δεδομένων 200MB ανά ημέρα, ένα όριο που μπορεί να δείτε σε μερικές από τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες VPN, παρά ένα premium προϊόν. Θα προτιμούσατε να συνδυάσετε το Bitdefender με μια υπηρεσία όπως το ExpressVPN, (δείτε την κριτική μας στο ExpressVPN).

Οι λειτουργίες απορρήτου βρίσκονται μπροστά και στο κέντρο με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που επεκτείνει τη χρηστικότητα του Safepay, αν και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με άλλα προγράμματα περιήγησης. Είναι μια περιορισμένη προσφορά και δεν θα ανταγωνιστεί με έναν πλήρη διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το Dashlane, όπως θα δείτε από την κριτική μας στο Dashlane.

Τα εργαλεία κρυπτογράφησης αρχείων, καθώς και ο σαρωτής ευπάθειας, επιχειρούν να δημιουργήσουν επιπλέον προστασία. Υπάρχουν επίσης αντικλεπτικά εργαλεία και εργαλεία βελτιστοποίησης ταχύτητας διαθέσιμα στα πιο ακριβά σχέδια Bitdefender.

McAfee Antivirus

Η εστίαση της McAfee είναι στο όνομα της κύριας σουίτας ασφαλείας, Total Protection. Προσφέρει προστασία από κακόβουλο λογισμικό και ανεπιθύμητα μηνύματα, εκμεταλλευόμενοι την «ανάλυση απειλών βάσει cloud» της McAfee για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες απειλές.

Χαρακτηριστικά McAfee

Όπως και το Bitdefender, ωστόσο, υπάρχει μια σαφής ένδειξη ότι η McAfee προσπαθεί να είναι μια ολοκληρωμένη, με δυνατότητες εκτός της προστασίας από κακόβουλα προγράμματα. Το βασικό σε όλα τα πακέτα McAfee είναι εργαλεία ασφάλειας δικτύου, συμπεριλαμβανομένου ενός τείχους προστασίας δικτύου και ενός διαχειριστή.

Υπάρχει επίσης τεμαχισμός αρχείων, επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης και σαρωτής ευπάθειας που περιλαμβάνονται για να σας ωθήσουν σε καλύτερες μεθόδους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η υποστήριξη για φορητές συσκευές και Mac διατίθεται στάνταρ, με αντικλεπτική και απομακρυσμένη τοποθεσία και εργαλεία καθαρισμού για τις φορητές συσκευές σας. Το McAfee περιλαμβάνει επίσης εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εκτελέσετε αποσπάσματα απομακρυσμένης κάμερας για να πιάσετε κλέφτες, αν και αυτό περιορίζεται στο Android.

Ωστόσο, τα premium χαρακτηριστικά υπάρχουν στα προϊόντα McAfee. Θα χρειαστεί να πληρώσετε λίγο επιπλέον για ένα πρόγραμμα αποκλεισμού μηνυμάτων spam, καθώς και γονικούς ελέγχους για να κλειδώσετε συσκευές για νεότερους χρήστες ιστού. 

Οι συνδρομητές McAfee στο πακέτο Internet Security, Total Security και LiveSafe λαμβάνουν επίσης δωρεάν συνδρομή στο True Key, το εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης της McAfee. Είναι καλύτερο από τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Bitdefender και διαθέτει μια διεπαφή που θα γνωρίζουν οι χρήστες του LastPass (δείτε την κριτική μας στο LastPass).

Στρογγυλές σκέψεις

Η McAfee ακολουθεί την αγορά προσφέροντας ένα ευρύτερο σύνολο χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για να την κάνουν την κύρια σουίτα ασφαλείας που θα χρειαστείτε. Ωστόσο, το Bitdefender ταιριάζει με τις προσφορές του και προσφέρει περισσότερες στάνταρ.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο McAfee Total Protection

2

Τιμή

Εάν η οικονομική προσιτότητα είναι σημαντική για εσάς – και είναι για εμάς – τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη την τιμή του antivirus σας προτού δεσμευτείτε σε ένα, δύο, ή τρία χρόνια πρόγραμμα. 

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πόσο προσιτές (ή όχι) τόσο η Bitdefender όσο και η McAfee συγκρίνοντας τα σχέδια τιμών τους.

Bitdefender

Το Bitdefender προσφέρει τέσσερα κύρια σχέδια. Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των συσκευών που θέλετε να προστατεύσετε, καθώς και από τη διάρκεια του προγράμματος, έως και τρία χρόνια συνολικά.

Οι νέοι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από τις μεγάλες εκπτώσεις σε προγράμματα τριών συσκευών, περίπου στο 50 τοις εκατό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι εκπτώσεις καθιστούν φθηνότερο για εσάς να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα τριών συσκευών από ένα πακέτο μίας συσκευής.

Οι δυνατότητες του Bitdefender διαδίδονται σχεδόν εξίσου, αλλά το φθηνότερο πακέτο που προσφέρεται, το Bitdefender Antivirus Plus, στερείται ορισμένων από τα πρόσθετα, όπως προστασία από κάμερα web και μικρόφωνο, κρυπτογράφηση αρχείων ή γονικούς ελέγχους. Περιορίζεται επίσης στα Windows, όπως και το επόμενο σχέδιό τους, το Bitdefender Internet Security. 

Είναι κρίμα που τα φθηνότερα πακέτα του είναι μόνο για Windows, ειδικά καθώς το Bitdefender κάνει την καλύτερη λίστα προστασίας από ιούς για Mac.

Τόσο το Antivirus Plus όσο και το Internet Security προσφέρουν κάλυψη για μία έως 10 συσκευές για ένα έως τρία χρόνια. Εάν πρέπει να επωφεληθείτε από το καλύτερο antivirus για Android, θα χρειαστεί να πληρώσετε περίπου 5 $ επιπλέον για το Bitdefender Total Security.

Αυτό έχει όλα όσα θα δείτε στα άλλα σχέδια, εκτός από την αντικλεπτική προστασία, με κάλυψη για πέντε ή 10 συσκευές. 

Εάν η κάλυψη για 10 συσκευές δεν είναι αρκετή, μπορείτε να αφαιρέσετε το Οικογενειακό Πακέτο Bitdefender. Αυτό έρχεται με 15 συσκευές και κοστίζει περίπου 20 $ ετησίως επιπλέον σε σύγκριση με μια συνδρομή Total Security.

McAfee Antivirus

Από τα 30+ προϊόντα που πωλεί η McAfee, μόνο πέντε σχετίζονται αναγνωρίσιμα με την παραγωγή προστασίας από ιούς και δεν διαφημίζονται έντονα όλα στον ιστότοπο της McAfee.

Στο κάτω μέρος του σωρού, κρυμμένο μακριά από την προβολή στον ιστότοπο McAfee, βρίσκεται το McAfee Antivirus. Περιορίζεται σε έναν μόνο υπολογιστή σε Windows και διαθέτει έκπτωση 5 $ για νέους πελάτες, με τιμή πώλησης 34,99 $.

Εάν αναζητάτε υποστήριξη για κινητά και Mac, το Antivirus Plus είναι το επόμενο προϊόν. Προσφέρει κάλυψη για 10 συσκευές με περίπου διπλάσια τιμή, αλλά με έκπτωση 5 $.

Το κύριο προϊόν της σειράς McAfee, ωστόσο, είναι η Total Protection με κάλυψη για μία, πέντε και 10 συσκευές. Χάρη στις εκπτώσεις, η Ολική Προστασία είναι μόλις 5 $ πιο ακριβή από το McAfee Antivirus για ένα χρόνο.

Για τα χρήματά σας, αποκτάτε ό, τι προσφέρει η McAfee με το Antivirus και το Antivirus Plus, ενώ αποκτάτε επίσης γονικούς ελέγχους και λειτουργίες anti-spam. Λαμβάνετε επίσης άδεια πέντε συσκευών για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης True Key, καθώς και προστασία κλοπής ταυτότητας.

Μάλλον λιγότερη αξία για τα χρήματά σας είναι το McAfee Internet Security, το οποίο είναι διπλάσιο από την τιμή της έκπτωσης Total Protection, κοστίζει 84,99 $ ετησίως. Αυτό τοποθετείται ακριβώς κάτω από την Ολική Προστασία στην πυραμίδα των προϊόντων McAfee Antivirus, με μόνο μία άδεια True Key και χωρίς πρόσβαση στο McAfee File Lock, την κρυπτογραφημένη προστασία θησαυρού για τα αρχεία σας. 

Στην κορυφή είναι το McAfee LifeSafe, το οποίο προσφέρει απεριόριστη κάλυψη συσκευών για 104,99 $ ετησίως. Έρχεται με όλες τις δυνατότητες Total Protection, προσθέτοντας ταυτόχρονα χώρο αποθήκευσης cloud. 

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Η McAfee προτίθεται σαφώς να ωθήσει τους πελάτες της στα πιο ακριβά σχέδιά της, καθώς κρύβει πολλά από τα φθηνότερα πακέτα. Τα σχέδια τιμών για τα McAfee και Bitdefender είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια, αλλά το Bitdefender προσφέρει πιο γενναιόδωρες εκπτώσεις για νέους πελάτες, καθιστώντας το Bitdefender ο νικητής εδώ.

Γύρος: Σημείο τιμής για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο McAfee Total Protection

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Οι πελάτες αναμένουν ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς θα είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο στη χρήση, ειδικά για αρχάριους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δούμε πόσο φιλικός προς τον χρήστη είναι τόσο το Bitdefender όσο και το McAfee, από την εγκατάσταση έως τη γενική χρήση.

Bitdefender

Το Bitdefender κάνει την εγκατάσταση μια απλή και εύκολη διαδικασία. Μέσα σε λίγα λεπτά, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε και απαιτεί πολύ μικρή αλληλεπίδραση με τον χρήστη. Κάντε επανεκκίνηση αργότερα και θα εμφανιστεί ο κύριος πελάτης.

Bitdefender-Πελάτης

Ο πελάτης Bitdefender βασίζεται σε μερικές βασικές ενότητες, αλλά η πρώτη περιοχή που θα δείτε είναι ο πίνακας ελέγχου. Εδώ μπορείτε να βρείτε και να αποκτήσετε εύκολα πρόσβαση σε κοινές λειτουργίες, όπως γρήγορη σάρωση του υπολογιστή σας ή ενεργοποίηση του Bitdefender Safepay. 

Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτήν την περιοχή ώστε να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, αλλά οι προεπιλεγμένες ενέργειες είναι πιθανόν αυτές που θέλετε εύκολη πρόσβαση. Το Bitdefender θέλει να σας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές, όπως προτάσεις για μετάβαση στο VPN του ή να σας προειδοποιεί για ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi.

Ωστόσο, μπορείτε να τα θέσετε σε σίγαση στην περιοχή ρυθμίσεων, την οποία μπορείτε να βρείτε στο αριστερό μενού. Είναι επίσης εκεί όπου θα βρείτε το μεγαλύτερο μέρος των άλλων επιλογών σας, που αναφέρονται στην ενότητα “προστασία”, “απόρρητο” και “βοηθητικά προγράμματα”. Όλα σχεδιάζονται με σαφή και συνεπή τρόπο, με χρήσιμες συμβουλές που προσφέρονται όπου είναι απαραίτητο.

Εάν πρέπει να προσαρμόσετε το Bitdefender, μπορείτε, χάρη σε μεμονωμένα προφίλ, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις σας κατά τις εργάσιμες ώρες, για παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν πολλά λογισμικά προστασίας από ιούς που να ταιριάζουν με την απλότητα του προγράμματος-πελάτη Bitdefender (η κριτική μας για την Avira επισημαίνει ένα από τα λίγα που μπορούν). Με χαρακτηριστικά που ορίζονται ξεκάθαρα και οι ρυθμίσεις εξηγούνται εύκολα, είναι ένας πελάτης που μπορεί να πλοηγηθεί ακόμη και ένας αρχάριος υπολογιστής.

McAfee Antivirus

Η λήψη του McAfee είναι μια απλή διαδικασία, αλλά η εγκατάσταση είναι άλλο θέμα. Η εγκατάστασή του στο μηχάνημα δοκιμής μας αποδείχθηκε πολύ αργή, διαρκώντας 20 έως 30 λεπτά από την αρχή έως το τέλος.

McAfee-Εγκατάσταση

Φαίνεται να έχει σταματήσει στο τέλος της διαδικασίας εγκατάστασης για αρκετό καιρό πριν τελικά ολοκληρωθεί, απαιτώντας επανεκκίνηση στο δρόμο. Αυτό μπορεί να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, αλλά δεν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. 

Μόλις ενεργοποιήσετε, ο πελάτης McAfee είναι απλός να το δει, αλλά η πλοήγησή του μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο.

McAfee-Πελάτης

Στην κορυφή, θα δείτε ενότητες για την ασφάλεια, την ταυτότητα, το απόρρητο και την περιοχή του λογαριασμού σας. Αρκετά απλό και για να ξεκινήσετε μια τυπική σάρωση ιών, απλώς κατευθυνθείτε στην “Ασφάλεια υπολογιστή” για να ξεκινήσετε τα πράγματα.

Ωστόσο, για να βρείτε πολλές από τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις που θέλετε, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά περιοχή του πελάτη. Αυτό δεν είναι το πιο προφανές μέρος για να βρείτε το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων σας, το οποίο θα περίμενε κανείς στην κύρια περιοχή του ταμπλό “σπίτι”. 

Ορισμένα στοιχεία, όπως ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, είναι ανεξάρτητα από τον κύριο πελάτη. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά ξεχωριστά. 

Θα βρείτε επίσης ότι οι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης εγκαθίστανται αυτόματα, τις οποίες θα εντοπίσετε την επόμενη φορά που θα πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση Google. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία μας κριτική, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε καταργώντας τις επεκτάσεις.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το McAfee είναι αρκετά απλό στη χρήση, αλλά μια αργή εγκατάσταση και η κακή διάταξη του πελάτη το αφήνουν κάτω. Αντίθετα, το Bitdefender είναι απλό, εύκολο και γρήγορο για πλοήγηση και εγκατάσταση, καθιστώντας το εύκολο νικητή εδώ.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας χρήστη για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο McAfee Total Protection

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μεγάλες μάρκες όπως το Bitdefender και το McAfee υπάρχουν λόγω της φήμης τους, η οποία δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια προσφέροντας ποιοτική προστασία από ιούς.

Για να βεβαιωθούμε ότι τόσο το Bitdefender όσο και το McAfee βρίσκονται στην κορυφή του παιχνιδιού τους, αναλύουμε τις εργαστηριακές αναφορές από τρεις ανεξάρτητες εταιρείες ασφαλείας για να δούμε πόσο καλά έπαιξαν σε πραγματικές δοκιμές.

Bitdefender

Το AV-TEST συνήθως δίνει υψηλό σκορ για το Bitdefender, αλλά υπήρξε μια μικρή πτώση των συνολικών βαθμολογιών προστασίας κατά τη διάρκεια των δοκιμών Μαΐου-Ιουνίου 2019, που δείχνουν ότι το 100% των απειλών μπλοκαρίστηκαν τον Μάιο, αλλά μόνο το 98,8 τοις εκατό τον Ιούνιο. Αυτό σήμαινε ότι, συνολικά, το σκορ προστασίας του Bitdefender έπεσε στο 5,5 στα 6.

Bitdefender-AVTest-Ιούνιος19

Ομοίως, το Bitdefender σημείωσε μικρή πτώση στο συνολικό ποσοστό βαθμολογίας για την απόδοση, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το 6 από το 6 σκορ. Στο AV Comparatives, το Bitdefender σημείωσε πολύ υψηλή βαθμολογία, με ποσοστό επιτυχίας 99,9% για προστασία: μόνο μία απώλεια με 751 επιτυχίες.

Αυτό, καθώς και οι βαθμολογίες υψηλής απόδοσης στις δοκιμές του Απριλίου 2019, σήμαινε ότι το Bitdefender έλαβε το βραβείο Advanced + – το υψηλότερο βραβείο που προσφέρει η AV Comparatives – τόσο για προστασία όσο και για επιδόσεις.

Από το τελικό εργαστήριό μας, η MRG-Effitas διεξήγαγε μια δοκιμή πλήρους φάσματος το πρώτο τρίμηνο του 2019. Το Bitdefender τα πήγε καλά, λαμβάνοντας την «πιστοποιημένη» σύσταση επιπέδου 1, με συνολική βαθμολογία επιτυχίας 100% με 339 δείγματα.

Αυτό το «πιστοποιημένο» βραβείο επιπέδου 1 το έβαλε στο ίδιο πρωτάθλημα με άλλους μεγάλους παίκτες, όπως το Trend Micro Antivirus + (δείτε την αναθεώρηση Trend Micro Antivirus +).

McAfee Antivirus

Η McAfee είχε χαμηλότερο σκορ από το AV-TEST από το Bitdefender στο τεστ Μαΐου-Ιουνίου 2019, σημειώνοντας 5 στα 6. Ο Μάιος είχε ποσοστό επιτυχίας 99,3%, ενώ ο Ιούνιος είχε 97%. Ωστόσο, τα αποτελέσματα απόδοσης ήταν καλύτερα, ταιριάζοντας με τα 6 στα 6 του Bitdefender.

McAfee-Εγκατάσταση

Στις δοκιμές προστασίας πραγματικού κόσμου της AV-Comparatives από τον Φεβρουάριο-Μάιο του 2019, με μέγεθος δείγματος 752, η McAfee έκανε ελαφρώς φτωχότερα από το Bitdefender. Αποκλείστηκε 746 δείγματα, αλλά έχασε έξι, με συνολικό ποσοστό επιτυχίας 99,2%, που ταιριάζει με τη βαθμολογία του Avast (δείτε την κριτική μας Avast Pro).

Τέλος, στις δοκιμές πλήρους φάσματος του MRG-Effitas το πρώτο τρίμηνο του 2019, η McAfee δεν μπόρεσε να πληροί τις προϋποθέσεις για πιστοποίηση με το ίδιο βραβείο επιπέδου 1 με το Bitdefender. 

Τα αποτελέσματα ήταν τα χειρότερα από τα 11 λογισμικά προστασίας από ιούς που δοκιμάστηκαν. Με 339 δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν, το 0,88 τοις εκατό χάθηκε εντελώς, ακόμη και μετά από 24 ώρες και ένα επιπλέον 2,65 τοις εκατό απαιτούσε μια άλλη προσπάθεια εντός 24 ωρών για να εντοπιστεί.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Η McAfee έχει μεγάλο όνομα και φήμη, αλλά οι βαθμολογίες αντικατοπτρίζουν τις χαμένες ευκαιρίες, με δείγματα κακόβουλου λογισμικού να θέτουν σε κίνδυνο τις δοκιμές από κάθε εργαστήριο. Το Bitdefender τα πήγε καλύτερα, με συνήθως υψηλές βαθμολογίες και μόνο μερικές μικρές πτώσεις. Είναι μια εύκολη νίκη για το Bitdefender εδώ.

Γύρος: Σημείο προστασίας για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο McAfee Total Protection

5

Υποστήριξη

Η μεγάλη υποστήριξη πελατών είναι θεμελιώδης για κάθε επιτυχημένη επιχείρηση και οι πάροχοι προστασίας από ιούς δεν διαφέρουν. Θα δούμε την υποστήριξη που προσφέρουν οι McAfee και Bitdefender στους πελάτες σε αυτόν τον τελικό γύρο.

Bitdefender

Η υποστήριξη πελατών από το Bitdefender κατανέμεται σε πολλές μεθόδους. Εάν θέλετε να μιλήσετε μέσω ενός προβλήματος στο τηλέφωνο, μπορείτε να μιλήσετε με την εταιρεία χρησιμοποιώντας μία από τις 16 γραμμές υποστήριξης σε όλο τον κόσμο.

Υποστήριξη Bitdefender-Site

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Bitdefender μέσω ζωντανής συνομιλίας ή χρησιμοποιώντας το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων μέσω email, με υποστήριξη που προσφέρεται όλο το 24ωρο. Θα μπορούσατε επίσης να επιλύσετε δευτερεύοντα προβλήματα ρίχνοντας μια ματιά στη βάση γνώσεων και τις συχνές ερωτήσεις που προσφέρει το Bitdefender. 

Αυτό περιλαμβάνει οδηγούς οδηγιών και οδηγίες βίντεο για τους πελάτες που μπορούν να εργαστούν. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το φόρουμ της κοινότητας, όπου οι Άγγλοι και οι μη Άγγλοι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να συζητήσουν θέματα με άλλους χρήστες και προσωπικό υποστήριξης.

McAfee Antivirus

Η McAfee προσφέρει παρόμοιες διαδικασίες για την υποστήριξη πελατών. Τοπικές γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης υπάρχουν σε δεκάδες χώρες, αν και ορισμένες επιστρέφουν σε μεγαλύτερα τηλεφωνικά κέντρα (όπως το Αφγανιστάν, το οποίο έχει έναν αριθμό κωδικού κλήσης +1 για τις ΗΠΑ).

Διατίθεται επίσης υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας, αλλά εάν αντιμετωπίζετε τεχνικά προβλήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο McAfee για να επιχειρήσετε να διορθώσετε αυτόματα τυχόν τεχνικά προβλήματα.

Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει μια πολύ γνωστή βάση κειμένου με οδηγούς που θα ακολουθήσουν. Η πλοήγηση μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά υπάρχει διαθέσιμη επιλογή αναζήτησης. Αν δυσκολεύεστε, μπορείτε να μιλήσετε στο AI chatbot για καθοδήγηση.

Υπάρχει επίσης ένα σύστημα υποστήριξης ζωντανής συνομιλίας, διαθέσιμο 24/7. Δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ – μόνο λίγα λεπτά στις δοκιμές μας – για να μιλήσετε με έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης. Όπως το Bitdefender, το McAfee προσφέρει επίσης ένα κοινοτικό φόρουμ για την αντιμετώπιση προβλημάτων με άλλους χρήστες και προσωπικό υποστήριξης.

Ως έσχατη λύση, μπορείτε επίσης να πληρώσετε επιπλέον για το McAfee TechMaster. Πρόκειται για μια υπηρεσία απομακρυσμένης υποστήριξης, όπου το προσωπικό της McAfee μπορεί να εγκαταστήσει και να επιλύσει προβλήματα στον υπολογιστή σας για εσάς – με επιπλέον χρέωση.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Όπως θα περίμενε κανείς από μεγάλες επωνυμίες, η Bitdefender και η McAfee προσφέρουν κάθε τρόπο υπηρεσίας υποστήριξης που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Η McAfee προσφέρει λίγο επιπλέον, ωστόσο, με επιπλέον απομακρυσμένη υποστήριξη, ένα λογισμικό AI chatbot και αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση κοινών προβλημάτων για εσάς.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για McAfee Total Protection

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο McAfee Total Protection

6

Τελικές σκέψεις

Η McAfee έχει μεγάλο όνομα και φήμη, αλλά οι βαθμολογίες που έχουμε δει δείχνουν ότι η προστασία που λαμβάνετε δεν ανταποκρίνεται. Το Bitdefender, αντίθετα, ανταποκρίνεται στις προτάσεις μας, πετυχαίνοντας σχεδόν τέλειες βαθμολογίες σε εργαστηριακές δοκιμές.

Η McAfee έχει πολλές επιλογές υποστήριξης για τους πελάτες, αλλά το Bitdefender το νίκησε σε κάθε άλλο γύρο. Ακόμη και στην τιμή, θα διαπιστώσετε ότι το Bitdefender προσφέρει καλύτερη αξία για τα χρήματά σας, με περισσότερες δυνατότητες και έναν απλούστερο πελάτη στη χρήση και μεγαλύτερες εκπτώσεις για νέους πελάτες.

Νικητής: Bitdefender

Εξακολουθούμε να δίνουμε στο Bitdefender τους αντίχειρές μας ως την κορυφαία επιλογή προστασίας από ιούς, αλλά ρίξτε μια ματιά σε μερικά επιπλέον άρθρα προστασίας από ιούς για να το συγκρίνετε με άλλες μεγάλες μάρκες, όπως το AVG.

Είστε θαυμαστής της McAfee ή προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Bitdefender; Ενημερώστε μας ποιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map