Bitdefender εναντίον Norton Antivirus: Smashing Viruses το 2020

Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του Bitdefender εδώ στο Cloudwards.net. Κατατάχθηκε πρώτη όταν εξετάσαμε το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς στην αγορά. Το Bitdefender μόλις βρήκε ένα μεγάλο όνομα προστασίας από ιούς στη σύγκριση Bitdefender εναντίον Kaspersky Anti-Virus. Σε αυτό το άρθρο, το συγκρίνουμε με το Norton Antivirus, ένα από τα παλαιότερα παραδείγματα λογισμικού προστασίας από ιούς.


Περιμένουμε και τα δύο να πάνε καλά, αλλά θα δούμε πώς συγκρίνεται το Norton Antivirus με το Bitdefender σε πέντε γύρους. Θα συγκρίνουμε τις δυνατότητες των γίγαντων κατά των ιών, τα πακέτα τιμολόγησης, τη φιλικότητα προς το χρήστη, την προστασία και την υποστήριξη πελατών προτού δηλώσουμε τον νικητή μας.

Πριν διαβάσετε αυτήν τη σύγκριση Bitdefender εναντίον του Norton Antivirus, ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση Bitdefender Antivirus και στην αναθεώρηση Norton Antivirus για να λάβετε μια πλήρη εικόνα κάθε λογισμικού.

Ρύθμιση ενός αγώνα: Bitdefender εναντίον του Norton Antivirus

Το Bitdefender είναι το κορυφαίο λογισμικό προστασίας από ιούς, ενώ το Norton αποτελεί τη πιο ασφαλή λίστα σύντομων λιστών λογισμικού προστασίας από ιούς. Θα είστε ασφαλείς και με τα δύο, αλλά αυτή η σύγκριση έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε μόνοι σας. Ας αρχίσουμε πρώτα τους βασικούς κανόνες.

Όπως αναφέρθηκε, εξετάζουμε πέντε κατηγορίες, από λειτουργίες έως υποστήριξη πελατών. Κάθε γύρος παίρνει έναν νικητή και ο πρώτος έως τρεις πόντους κερδίζει τη σύγκριση συνολικά. 

Προτείνουμε να διαβάσετε τις ενότητες στο σύνολό τους για να δείτε μια πλήρη εικόνα των στάσεών μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καλύτερη επιλογή για εσάς θα εξαρτηθεί από τις περιστάσεις σας.

1

Χαρακτηριστικά

Η βιομηχανία προστασίας από ιούς έχει αλλάξει από την κυκλοφορία των Norton Antivirus και Bitdefender. Η πρόκληση για τους προγραμματιστές λογισμικού προστασίας από ιούς είναι να παραμείνουν μπροστά από το παιχνίδι, με νέες δυνατότητες και μεθόδους για τη σύλληψη και την πρόληψη, κακόβουλο λογισμικό και άλλα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στις δυνατότητες που προσφέρουν οι Bitdefender και Norton Antivirus στους πελάτες τους.

Bitdefender

Δεν θα πάρετε πολλά από το Bitdefender χωρίς να πληρώσετε για το ακριβότερο πακέτο του. Ευτυχώς, μια δοκιμή 30 ημερών θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να προσδιορίσετε ποιο πακέτο είναι καλύτερο για εσάς.

Bitdefender-Χαρακτηριστικά

Θα λάβετε τη μέγιστη προστασία με το Bitdefender Total Security. Είναι μια προσφορά all-in-one, με κάλυψη για πολλές συσκευές. Το Bitdefender κατατάσσεται εξαιρετικά στην καλύτερη λίστα προστασίας από ιούς για Android, αλλά προστατεύει και τις συσκευές iOS και macOS.

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τους κινδύνους του δημόσιου WiFi, γι ‘αυτό το Bitdefender προσφέρει μια περιορισμένη υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου με όριο 200 MB ανά ημέρα. Δεν είναι μια κορυφαία λύση, οπότε αν ένα VPN είναι αυτό που σας ενδιαφέρει, δείτε το ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας για το ExpressVPN).

Εάν ανησυχείτε για την ασφαλή περιήγηση, το Bitdefender Safepay παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον δοκιμών για τις ευαίσθητες επισκέψεις σας στον ιστό, όπως οι διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές ή αγορές σας. Θα ενημερώνεστε κάθε φορά που επισκέπτεστε μια σελίδα που πιστεύει ότι το Bitdefender μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο εάν δεν χρησιμοποιήσετε το Safepay. 

Περιλαμβάνεται επίσης ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που ενσωματώνεται στο κανονικό πρόγραμμα περιήγησής σας και στο Safepay. Είναι μια καλή προσφορά, αλλά ίσως θελήσετε να δείτε τη λίστα με τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για κάτι με περισσότερες λειτουργίες, όπως το LastPass (διαβάστε την κριτική LastPass).

Παίρνετε επίσης προστασία ransomware με όλα τα πακέτα Bitdefender, εκτός από το δωρεάν, καθώς και ένα τείχος προστασίας δικτύου. Το Bitdefender Total Security προσφέρει σχεδόν πάρα πολλές δυνατότητες για να αναφέρουμε, από ασφαλή τεμαχισμό αρχείων έως προστασία κάμερας web.

Συνολικά, το Bitdefender προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες από τις επιλογές στη λίστα αναθεωρήσεων προστασίας από ιούς. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποια χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα για ένα συγκεκριμένο πακέτο, αλλά εκτός από αυτό, δεν έχουμε πολλά να διαμαρτυρηθούμε.

Norton Antivirus

Υπάρχουν τέσσερα κύρια πακέτα Norton. Όπως το Bitdefender, υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά σε όλα αυτά, αλλά λιγότερα χαρακτηριστικά καταλήγουν στη λίστα συνολικά. 

Norton-Client-Security

Κάθε πακέτο συνοδεύεται από ένα πλήρες σύνολο προστασίας από κακόβουλα προγράμματα, με άμυνα έναντι ransomware και spyware, καθώς και cloud storage για αντίγραφα ασφαλείας. Παίρνετε επίσης ένα τείχος προστασίας δικτύου και έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης δεν θα αντέξει σε μια πλήρη προσφορά όπως το Dashlane (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane), αλλά κάνει τη δουλειά για έναν απλό χρήστη.

Οι συνδρομητές πακέτων Norton 360 αποκτούν πρόσβαση στο Norton Secure VPN για ασφαλή περιήγηση (διαβάστε την κριτική Norton Secure VPN). Λείπει το είδος των δυνατοτήτων VPN που θα δείτε στο καλύτερο σύντομο κατάλογο VPN για Windows, αλλά είναι ένα ωραίο επιπλέον. Παίρνετε επίσης προστασία από κάμερα web.

Εάν θέλετε περισσότερες λειτουργίες, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε ένα από τα πιο ακριβά πακέτα. Για παράδειγμα, αποκτάτε λειτουργίες γονικού ελέγχου για την προστασία των παιδιών σας, με εργαλεία παρακολούθησης της κυκλοφορίας ιστού και των λήψεων εφαρμογών.

Η κατανομή των λειτουργιών στα πακέτα του Norton σταθμίζεται με τα πιο ακριβά, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά υπάρχουν αρκετές στις συνδρομές Antivirus Plus και 360 Standard για να είναι χρήσιμες..

Στρογγυλές σκέψεις

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ του Norton Antivirus και του Bitdefender. Το Norton Antivirus προσφέρει πολλά πρόσθετα για τα πακέτα του, αλλά πολλά από αυτά, όπως το VPN και η προστασία ταυτότητας LifeLock, περιλαμβάνουν πρόσθετα προγράμματα και πολυπλοκότητα.

Όσον αφορά τις λειτουργίες ασφαλείας, το Norton Antivirus είναι πιο βασικό. Οι περισσότερες δυνατότητες, όπως η διαχείριση κωδικών πρόσβασης και η προστασία της κάμερας web, συνδυάζονται με το Bitdefender, το οποίο προσφέρει επίσης πρόσθετα βασικά χαρακτηριστικά.

Το Bitdefender κερδίζει αυτόν τον γύρο, αλλά το Norton Antivirus προσφέρει καλά πρόσθετα ασφαλείας, όπως προστασία ταυτότητας, το οποίο δεν το κάνει το Bitdefender.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ασφαλείας Norton

2

Τιμή

Μιλήσαμε για τα προσφερόμενα προγράμματα συνδρομής. Και οι δύο πάροχοι προστασίας από ιούς προσφέρουν βασικά πακέτα για να συνδέσουν τους χρήστες τους πριν τους πωλήσουν σε κάτι με περισσότερες δυνατότητες.

Ας δούμε τι παίρνετε για τα χρήματά σας με μια συνδρομή Norton Antivirus ή Bitdefender.

Bitdefender

Υπάρχουν τέσσερα πακέτα διαθέσιμα από το Bitdefender, αλλά θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα εάν αναζητάτε υποστήριξη για πολλές συσκευές. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις για νέους χρήστες.

Το φθηνότερο πακέτο, Antivirus Plus, είναι περίπου 30 $ ετησίως, με υποστήριξη για έως και τρεις υπολογιστές με Windows με μειωμένη τιμή. Οποιοσδήποτε υψηλότερος ή χαμηλότερος αριθμός υπολογιστών σημαίνει ότι χρεώνεται η πλήρης τιμή. Αυτό είναι ασυνήθιστο αλλά αποδεκτό εάν έχετε μόνο μερικούς υπολογιστές με Windows.

Το πακέτο μεσαίου επιπέδου, το Internet Security, περιορίζεται επίσης στα Windows και έχει παρόμοια έκπτωση τριών συσκευών. Λάβετε επίσης λειτουργίες όπως σαρωτή WiFi, γονικούς ελέγχους και τείχος προστασίας δικτύου.

Οι χρήστες κινητών και macOS θα πρέπει να επενδύσουν στο Total Security, το πιο ακριβό πακέτο του Bitdefender. Το Bitdefender εξακολουθεί να είναι το καλύτερο antivirus για Mac χάρη στην προστασία. Η μειωμένη τιμή είναι διαθέσιμη μόνο για την Total Security στις συνδρομές τριών συσκευών.

Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε την οικογένειά σας με το Οικογενειακό Πρόγραμμα Bitdefender, το οποίο υποστηρίζει 15 συσκευές. Σε αντίθεση με τις άλλες εκπτώσεις, η έκπτωση 54 τοις εκατό ισχύει για όλες τις 15 συσκευές σε όλα τα ετήσια προγράμματα, από 54,99 $ για ένα έτος έως 174,99 $ για τρία.

Οι συνδρομητές και οι ανανεωτές για πρώτη φορά έχουν κάτι θετικό να περιμένουν από μια συνδρομή Bitdefender. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την υποστήριξη πολλαπλών συσκευών, θα πρέπει να πληρώσετε για την Ολική Ασφάλεια ή το Οικογενειακό Πρόγραμμα, αλλά το Antivirus Plus και το Internet Security είναι καλές επιλογές προϋπολογισμού. 

Μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε πακέτο Bitdefender για έως και τρία χρόνια με μεγάλες εκπτώσεις. Όποιο πακέτο θέλετε να δοκιμάσετε, θα πρέπει να επωφεληθείτε πρώτα από τη δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών της Ασφάλειας Bitdefender πρώτα.

Norton Antivirus

Υπάρχουν εκπτώσεις για τους αρχικούς συνδρομητές του Norton Antivirus, αλλά δεν είναι τόσο γενναιόδωρες όσο αυτές που προσφέρονται από το Bitdefender.

Το πιο βασικό πρόγραμμα Norton Antivirus, το οποίο ονομάζεται επίσης Antivirus Plus, είναι περίπου 60 $ ετησίως. Υπάρχει έκπτωση 20 τοις εκατό για τους συνδρομητές για πρώτη φορά, μειώνοντας το κόστος σε περίπου 50 $. Ωστόσο, είναι ένα πακέτο γυμνών οστών.

Περιορίζεστε σε έναν υπολογιστή ή Mac, με τυπική προστασία κακόβουλου λογισμικού, τείχος προστασίας δικτύου, διαχείριση κωδικών πρόσβασης και αποθήκευση cloud 2 GB. Σχεδόν 60 $ για την προστασία μιας μεμονωμένης συσκευής έχει κακή αξία σε σύγκριση με το Bitdefender ή άλλον πάροχο, όπως το Avast (διαβάστε την κριτική μας Avast Pro).

Τα επόμενα δύο σχέδια του Norton Antivirus, 360 Standard και 360 Deluxe, έχουν περισσότερο κρέας στα οστά τους. Με έκπτωση 49,99 $ και 59,99 $ ετησίως, λαμβάνετε τις περισσότερες από τις δυνατότητες Norton που θα περιμένατε, με την προστασία της κάμερας web και την πρόσβαση VPN.

Όπως το Antivirus Plus, το 360 Standard προστατεύει μόνο μία συσκευή, αλλά σας επιτρέπει να προστατεύετε και μια κινητή συσκευή. Θα χρειαστείτε 360 Deluxe εάν θέλετε να προστατεύσετε πολλές συσκευές. Υποστηρίζει έως και πέντε, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, Mac και φορητών συσκευών. Αυξάνει επίσης το χώρο αποθήκευσης στο cloud στα 50 GB.

Ένα από τα πιο ακριβά σχέδια, το Norton 360 με το LifeLock Select, προσθέτει προστασία κλοπής ταυτότητας και έως και 100 GB αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας cloud, μαζί με όλες τις δυνατότητες που θα έχετε με το 360 Deluxe.

Θα χρειαστεί να πληρώσετε 299,99 $ ετησίως για το Norton 360 με το LifeLock Unlimited Plus για να λάβετε απεριόριστη υποστήριξη και το υψηλότερο επίπεδο προστασίας από κλοπή ταυτότητας. Μπορείτε να λάβετε παρόμοια απεριόριστη προστασία συσκευής για λιγότερο από τη μισή τιμή με το Avira Prime (διαβάστε την κριτική μας για Avira).

Οι τιμές προσφοράς για το Norton Antivirus είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για ένα από τα πακέτα υψηλότερης βαθμίδας για να έχετε την καλύτερη αξία.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Εάν η αξία για τα χρήματα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εσάς, θα επιλέξετε το Bitdefender έναντι του Norton Antivirus. Και οι δύο εταιρείες σας κάνουν να πληρώνετε επιπλέον για κινητές συσκευές και πολλές συσκευές, αλλά θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες με λιγότερα χρήματα με το Bitdefender. 

Γύρος: Σημείο τιμής για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ασφαλείας Norton

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το καλύτερο είδος προστασίας από ιούς είναι το είδος που δεν εισβάλλει ή επιβραδύνει τον υπολογιστή σας και δεν είναι δύσκολο στη χρήση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε αν ένα antivirus είναι φιλικό προς τον χρήστη.

Σε αυτόν τον γύρο, θα αξιολογήσουμε τη φιλικότητα προς το χρήστη των Bitdefender και Norton Antivirus για να αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη.

Bitdefender 

Η εγκατάσταση του Bitdefender είναι ανώδυνη, με λίγα βήματα και πολλές εξηγήσεις που παρέχονται καθ ‘οδόν. Ο πελάτης είναι καθαρός, απλός και αποτελεσματικός για να εξηγήσει το μεγαλύτερο μέρος των χαρακτηριστικών του στους χρήστες. Ο πίνακας εργαλείων προσφέρει τις περισσότερες ρυθμίσεις και δυνατότητες, από γρήγορες σαρώσεις έως άνοιγμα του Safepay, ως “γρήγορες ενέργειες” για να έχετε πρόσβαση.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το Bitdefender θα σας ενημερώσει με αναδυόμενα παράθυρα και ειδοποιήσεις. Προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε και διορθώσεις με ένα κλικ.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν από τον πίνακα ελέγχου γρήγορων ενεργειών, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις άλλες ρυθμίσεις και λειτουργίες σας από το πλαϊνό μενού για να διαμορφώσετε την προστασία Bitdefender.

Συνολικά, το Bitdefender προσφέρει απλότητα για απλούς χρήστες και πιο προηγμένες ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες. Είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες προστασίας από ιούς που έχουμε δει και εκτιμά ιδιαίτερα τη φιλικότητα προς τον χρήστη.

Norton Antivirus

Το Norton δεν καθιστά τα πράγματα πολύ δύσκολα στη χρήση. Η εγκατάσταση είναι σχεδόν ισοδύναμη με το Bitdefender. Είναι λεπτό, εκτελώντας τις περισσότερες ενέργειες για εσάς, αλλά θα πρέπει να εγγραφείτε λογαριασμός.

Norton-Client-Performance

Ένας καθαρός πελάτης δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ καρτελών, με περιοχές σάρωσης, διαμόρφωσης, απόδοσης και άλλων λειτουργιών όπως ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και οι επεκτάσεις ασφαλείας. Οι επεκτάσεις δεν είναι υπέροχες – είναι αργές και ογκώδεις, για να το θέσουμε ελαφρώς – αλλά παραμένουν απενεργοποιημένες από προεπιλογή.

Μια ωραία πινελιά είναι η παρακολούθηση χρήσης CPU του Norton Antivirus στην καρτέλα “απόδοση”. Ιστορικά, το Norton Antivirus έχει θεωρηθεί ως γουρούνι πόρων και αυτό το χαρακτηριστικό πηγαίνει κάπως για να διαλύσει αυτήν τη φήμη.

Συνολικά, το Norton είναι εύκολο στη χρήση, απλό στην εγκατάσταση και δεν έχει τεράστια επίδραση στη χρήση του συστήματός σας.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το Norton Antivirus και το Bitdefender είναι δύο από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στην αγορά. Έχουν περάσει πολύ καιρό για να μην γνωρίζουν ότι η αγορά-στόχος τους αναμένει απλότητα και αποτελεσματικότητα.

Και οι δύο το προσφέρουν, αλλά το Bitdefender διευκολύνει τη μικροδιαχείριση μεμονωμένων λειτουργιών. Είναι ισοπαλία σε αυτόν τον γύρο. Δεν υπάρχει αρκετό μεταξύ τους για να το καλέσουμε με κάθε τρόπο.

Γύρος: Φιλικότητα χρήστη Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ασφαλείας Norton

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε λογισμικό προστασίας από ιούς εάν δεν μπορεί να σας προστατεύσει. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχετε την καλύτερη προστασία, θα δούμε πόσο καλά αποδίδουν οι Bitdefender και Norton Antivirus ενάντια στις χειρότερες απειλές από τρία εργαστήρια δοκιμών.

Bitdefender

Στο AV-Test, το Bitdefender σημείωσε 99,3 τοις εκατό τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019 σε ένα τεστ για την άμυνα του κακόβουλου λογισμικού, το οποίο ήταν μια ελαφριά πτώση από τα προηγούμενα σκορ αλλά ήταν αρκετά αρκετό για να κερδίσει ένα τέλειο 6 στα 6.

Απόδοσης, το Bitdefender σημείωσε καλύτερη βαθμολογία, με μόνο επιβράδυνση 14% σε σύγκριση με το μέσο όρο 19%. Συνολικά, το AV-Test έδωσε στο Bitdefender ένα ακόμη τέλειο σκορ, το οποίο ταιριάζει καλά με τις προσδοκίες μας. Το Bitdefender δεν είναι γουρούνι πόρων.

Υπήρχαν παρόμοια αποτελέσματα στη δοκιμή AV-Comparatives. Αν και καταγράφηκαν δύο ψευδώς θετικά αποτελέσματα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2019, το Bitdefender απέκλεισε 751 απειλές με ποσοστό προστασίας 99,9%. Η AV-Comparatives απέσπασε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία Advanced + για την απόδοση κατά τη δοκιμή του Απριλίου 2019 στο Bitdefender.

Το τρίτο εργαστήριο που δοκιμάζει το Bitdefender, το MRG Effitas, έδωσε στο λογισμικό προστασίας από ιούς μια πιστοποίηση επιπέδου 1 στο τεστ Q1 2019. Είχε ποσοστό επιτυχίας 100 τοις εκατό σε δοκιμές πλήρους φάσματος από μέγεθος δείγματος 339, που σημαίνει ότι έπιασε κάθε απειλή χωρίς ψευδώς θετικά.

Norton Antivirus

Οι δοκιμές AV-Test του Μαρτίου και του Απριλίου 2019 έδειξαν την ίδια βαθμολογία προστασίας 99,3% έναντι απειλών από κακόβουλο λογισμικό για το Norton Antivirus. Ταιριάζει επίσης με το σκορ απόδοσης του Bitdefender, αλλά αποδείχθηκε πιο αργό στις δοκιμές. Αν και η βαθμολογία απόδοσης μειώθηκε, η προστασία από κακόβουλο λογισμικό ήταν σχεδόν τέλεια.

Norton-AVTest

Η ίδια εικόνα δεν μπορεί να φανεί από τον έλεγχο προστασίας AV-Comparatives από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019. Ανέφερε σημαντικά 21 ψευδώς θετικά, αλλά απέκλεισε αυτόματα το 99,6% των απειλών. Ο αριθμός των ψευδών θετικών είχε ως αποτέλεσμα μια προηγμένη βαθμολογία για το Norton Antivirus συνολικά.

Στο MRG Effitas, το Norton Antivirus (βαθμολογήθηκε ως Symantec) έλαβε αντίστοιχη πιστοποίηση επιπέδου 1 στις δοκιμές Q1 2019. Οι δοκιμές πλήρους φάσματος ήταν καλύτερες από το Bitdefender, με 100 τοις εκατό των απειλών να εντοπίζονται και να αποκλείονται αυτόματα. Σε κάθε κατηγορία δοκιμών, το Norton Antivirus σημείωσε 100 τοις εκατό.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Δεν υπάρχουν πολλά ανάμεσα σε αυτά τα δύο εργοστάσια προστασίας από ιούς. Ο αριθμός των ψευδών θετικών που καταγράφηκαν από τα AV-Comparatives για το Norton Antivirus προκαλεί ανησυχία, αλλά αυτό φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από το πρότυπο.

Με ταιριαστά ή ελαφρώς χαμηλότερα σκορ για το Norton Antivirus, ωστόσο, είναι το Bitdefender που το μεταφέρει στην ανάρτηση. Ωστόσο, είναι ένα στενό ξύρισμα. Όποιο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και αν επιλέξετε, θα προστατεύεστε καλά.

Γύρος: Σημείο προστασίας για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ασφαλείας Norton

5

Υποστήριξη

Εάν αντιμετωπίζετε μια απειλή κακόβουλου λογισμικού που δεν μπορείτε να επιλύσετε, θα περιμένετε να επιστρέψετε στις συμβουλές των ειδικών που σας δόθηκαν. Για το σκοπό αυτό, θα δοκιμάσουμε την υποστήριξη που θα λάβετε από το Bitdefender ή το Norton Antivirus σε αυτόν τον γύρο.

Bitdefender

Το Bitdefender έχει κάθε διαδρομή επαφής που θέλουμε να δούμε. Εάν προτιμάτε να μιλάτε για τα προβλήματά σας, μπορείτε να μιλήσετε με την υποστήριξη πελατών στο τηλέφωνο σε 16 χώρες. 

Υπάρχει επίσης ζωντανή συνομιλία, email, ένα φόρουμ και μια γνωστή βάση που περιέχει οδηγίες και ερωτήσεις. Το φόρουμ είναι ενεργό και στελεχωμένο από πράκτορες τεχνικής υποστήριξης Bitdefender και συμμετέχοντες πελάτες.

Μπορείτε να περιμένετε απαντήσεις γρήγορα, συχνά μέσα σε λίγες ώρες. Οι δημοσιεύσεις του φόρουμ διαχωρίζονται ανά προϊόν και διατίθενται σε διαφορετικές γλώσσες. Η υποστήριξη του Bitdefender είναι διαθέσιμη 24/7 και για τους πελάτες.

Norton Antivirus

Η Symantec, η οποία κατέχει το Norton Antivirus, προσφέρει υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και ζωντανής συνομιλίας για πελάτες, και όπως το Bitdefender, παρέχει επίσης ένα φόρουμ υποστήριξης, οδηγούς βίντεο για οδηγίες και μια γνωστή βάση.

Υποστήριξη Norton-Site

Η βάση γνώσεων του Norton Antivirus είναι καλά οργανωμένη και χωρίζεται σε κατηγορίες για διαφορετικά προϊόντα. Μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένα ζητήματα ή ερωτήσεις και εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλους τρόπους βοήθειας από το κάτω μέρος κάθε σελίδας.

Τα άρθρα είναι λεπτομερή, με εύκολες οδηγίες για την επίλυση προβλημάτων ή την εκτέλεση ενεργειών, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας ή αλλαγή της συνδρομής σας.

Το φόρουμ δεν είναι το πιο εύκολο να πλοηγηθείτε, αλλά είναι καλά εφοδιασμένο με ένα μεγάλο αρχείο αναρτήσεων που μπορείτε να αναζητήσετε αν η βάση γνώσεων δεν σας προσφέρει πολλά. Σε αντίθετη περίπτωση, η υποστήριξη τηλεφώνου και ζωντανής συνομιλίας Norton 24/7 θα πρέπει να είναι το πρώτο λιμάνι κλήσης.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Η υποστήριξη πελατών από το Bitdefender και το Norton Antivirus είναι εξαιρετική. Και οι δύο προσφέρουν πολλές επιλογές υποστήριξης.

Το Bitdefender έχει έναν πολύ πιο καθαρό και απλούστερο ιστότοπο, ωστόσο, και για αυτόν τον λόγο, κερδίζει. Το φόρουμ είναι πιο μοντέρνο και πιο εύκολο στην αναζήτηση, και η βάση γνώσεων είναι διεξοδική και σαφής.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ασφαλείας Norton

6

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ του Bitdefender και του Norton Antivirus, αλλά από τη σύγκριση μας είναι σαφές ότι το Bitdefender είναι η καλύτερη επιλογή για τους καταναλωτές.

Νικητής: Bitdefender

Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο λάθος με το Norton Antivirus. Έχει ένα μεγάλο γενεαλογικό σύστημα στον κόσμο των ιών, και όπως δείχνουν οι βαθμολογίες προστασίας μας, κάνει καλή δουλειά προστατεύοντας το κιτ σας. 

Όσον αφορά την αξία, ωστόσο, το Bitdefender προσφέρει περισσότερα χρήματα για τα χρήματά σας. Λαμβάνετε περισσότερες δυνατότητες σε φθηνότερη τιμή. Αν θέλετε να δείτε μερικές από τις άλλες συγκρίσεις μας, επισκεφτείτε το αρχείο προστασίας από ιούς.

Θα διαλέγατε το Bitdefender έναντι του Norton Antivirus ή θα κάνατε άλλη επιλογή; Αφήστε μας τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map