Bitdefender εναντίον ESET NOD32: A 2020 Brawl

Στη μάχη για να γίνει το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς, η επωνυμία και η φήμη είναι σχεδόν εξίσου σημαντικά με την απόδοση. Γι ‘αυτό το Bitdefender Antivirus, με την ισχυρή φήμη του για την ποιότητα, είναι ένα από τα αγαπημένα μας. Ακόμη και το όνομα προκαλεί εμπιστοσύνη στην ικανότητά του, κάτι που δεν διαθέτει το ESET NOD32.


Ωστόσο, ένα όνομα δεν είναι το παν, γι ‘αυτό θα δούμε τι πραγματικά έχει σημασία. Θα δοκιμάσουμε το Bitdefender Antivirus και το ESET NOD32 σε μια μάχη πέντε γύρων για να προσδιορίσουμε ποιο είναι το καλύτερο antivirus. Η τιμολόγηση είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο, αλλά ελέγξτε κάθε γύρο για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Ωστόσο, αυτή η σύγκριση Bitdefender Antivirus έναντι ESET NOD32 δεν θα καλύπτει τα πάντα. Αν θέλετε μια λεπτομερή ματιά και στα δύο, ανατρέξτε στην ξεχωριστή αναθεώρηση Bitdefender Antivirus και στην αναθεώρηση ESET NOD32.

Ρύθμιση ενός αγώνα: Bitdefender Antivirus εναντίον ESET NOD32

Είναι δίκαιο να πούμε ότι το Bitdefender Antivirus είναι ένα από τα καλύτερα της επιχείρησης. Είναι μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές λογισμικού προστασίας από ιούς στην αγορά. Η εικόνα είναι πιο περίπλοκη όταν κοιτάζουμε το ESET NOD32, όπως θα το εξηγήσουμε αργότερα.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι αυτό που μας ενδιαφέρει, οπότε πρόκειται να δοκιμάσουμε το Bitdefender Antivirus και το ESET NOD32 σε λειτουργίες, τιμές, προστασία και άλλα. Θα εξετάσουμε επίσης πόσο φιλικοί προς το χρήστη είναι και την ποιότητα της υποστήριξης πελατών τους. 

Θα δηλώσουμε νικητή και θα απονείμουμε πόντο σε αυτόν τον πάροχο στο τέλος κάθε γύρου. Στη συνέχεια, θα εξηγήσουμε τη συλλογιστική μας. Ο γενικός νικητής θα είναι ο πρώτος που θα κερδίσει τρεις ή περισσότερους πόντους.

1

Χαρακτηριστικά

Δεν αγοράζετε λογισμικό προστασίας από ιούς για ένα έξυπνο όνομα. Το αγοράζετε για αυτό που προσφέρει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εξετάσετε τις προσφερόμενες λειτουργίες για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα καλύτερα χρήματα.

Ας αξιολογήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει το Bitdefender Antivirus και το ESET NOD32 στους πελάτες.

Bitdefender Antivirus

Αν δεν είστε έτοιμοι να ξοδέψετε, το Bitdefender Antivirus δεν θα σας προσφέρει πολλά με τον τρόπο των λειτουργιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα βασικά του σχέδια είναι κακά, αλλά θα αξιοποιήσετε περισσότερο από ένα από τα πιο ακριβά πακέτα.

Bitdefender-Χαρακτηριστικά

Το καλύτερο πακέτο για τους περισσότερους ανθρώπους είναι το Bitdefender Total Security, το οποίο καλύπτει πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων κινητών και macOS. Συνδέθηκε με το Kaspersky Anti-Virus (διαβάστε την κριτική μας για το Kaspersky Anti-Virus) όταν αναζητήσαμε το καλύτερο antivirus για Android, οπότε είναι μια ισχυρή επιλογή για χρήστες κινητών.

Το Bitdefender Antivirus κλίνει περισσότερο προς τους χρήστες των Windows. Εάν προτιμάτε το φθηνότερο πακέτο ασφάλειας Διαδικτύου, μπορείτε να προστατέψετε έως και τρία μηχανήματα Windows. Η προστασία για κινητά και macOS απαιτεί συνδρομή απόλυτης ασφάλειας.

Είναι σαφές ότι το Bitdefender Antivirus στοχεύει τον γενικό χρήστη. Το Bitdefender Safepay παρέχει ένα προστατευμένο πρόγραμμα περιήγησης για χρήση σε αγορές, διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές και άλλους ιστότοπους όπου τα δεδομένα σας θα μπορούσαν να παραβιαστούν.

Θα σας ειδοποιήσει να μεταβείτε στο Safepay σε ευαίσθητους ιστότοπους. Μπορείτε να το συνδυάσετε με την δωρεάν υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου του Bitdefender, η οποία περιλαμβάνει ημερήσιο όριο δεδομένων 200MB για να σας προστατεύει από τους κινδύνους του δημόσιου WiFi όταν είστε έξω.

Παρόμοια γραμμή είναι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης του Bitdefender. Είναι ελαφρύ στις δυνατότητες, αλλά θα διατηρεί ασφαλή τους κωδικούς πρόσβασης και τα τραπεζικά σας στοιχεία. Δεν είναι Dashlane (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane), αλλά είναι αρκετό. Έρχεται στάνταρ με όλα τα πακέτα Bitdefender Antivirus.

Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο αποκλεισμού παρακολούθησης διαφημίσεων, επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης ιστού και τείχος προστασίας. Παίρνετε επίσης προστασία από ransomware, με το Bitdefender Antivirus να χρησιμοποιεί την «προηγμένη άμυνα απειλής» για να αποκλείσετε νέες απειλές.

Με την προστασία της κάμερας web και τον καταστροφέα αρχείων, το Bitdefender Antivirus προσπαθεί να καλύψει κάθε πιθανότητα, καθιστώντας το ένα από τα πιο στρογγυλά παραδείγματα προστασίας από ιούς στην αγορά.

ESET NOD32

Το ESET NOD32 είναι το όνομα ενός μόνο από τα τρία πακέτα προστασίας από ιούς που προσφέρονται από το ESET με έδρα τη Σλοβακία. Είναι το φθηνότερο και όπως το Bitdefender Internet Security, διατίθεται μόνο για υπολογιστές με Windows.

Χαρακτηριστικά ESET

Η ESET καλεί το NOD32 «βασικό» και είναι μια δίκαιη αξιολόγηση. Μην περιμένετε όλες τις γαρνιτούρες. Έρχεται με τη βασική προστασία κατά του κακόβουλου λογισμικού και του anti-spyware της ESET. Αυτό είναι.

Δεν έχετε τα πρόσθετα που περιλαμβάνει το Bitdefender Antivirus, όπως τείχος προστασίας ή ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, στάνταρ με το ESET NOD32. Αυτά απαιτούν την πιο ακριβή συνδρομή ESET Internet Security.

Το πιο ακριβό πακέτο, το ESET Smart Security Premium, περιλαμβάνει διαχείριση κωδικών πρόσβασης και κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης αρχείων. Αυτά είναι premium χαρακτηριστικά που προσφέρει το Bitdefender στάνταρ, το οποίο είναι απογοητευτικό.

Θα μπορείτε να προστατεύσετε συσκευές Windows, macOS και Android με ESET Smart Security Premium ή Internet Security. Αυτό είναι σχεδόν ισοδύναμο με το Bitdefender Antivirus, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για την υποστήριξη του iPhone. Για αυτό το λόγο δεν θα δημιουργήσει την καλύτερη λίστα προστασίας από ιούς για iPhone.

Δεν υπάρχει προστασία VPN με το ESET. Το VPN του Bitdefender δεν είναι υπέροχο, αλλά είναι καλό να προσφέρεται ως επιπλέον. Εάν ένα VPN είναι σημαντικό για εσάς, αναζητήστε τις κριτικές VPN για μια εναλλακτική λύση, όπως το ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας ExpressVPN).

Συνολικά, υπάρχουν πολλές δυνατότητες στα πακέτα συνδρομής ESET, αλλά πολλά απαιτούν Smart Security Premium ή Internet Security. Το ESET NOD32 προσφέρει μόνο βασική προστασία.

Στρογγυλές σκέψεις

Το ESET NOD32 και το Bitdefender Internet Security είναι βασικά πακέτα, αλλά το Bitdefender Antivirus προσφέρει πολλές δυνατότητες, όπως το τείχος προστασίας και ο κωδικός πρόσβασης, ως στάνταρ. Η ESET χρεώνει επιπλέον για αυτά, αφήνοντας το ESET NOD32 ως βασικό εργαλείο προστασίας.

Συνολικά, με το ευρύτερο και πληρέστερο σύνολο χαρακτηριστικών του, το Bitdefender Antivirus κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ESET NOD32

2

Τιμή

Με τόσα πολλά σχέδια και πακέτα για να διαλέξετε, είναι δύσκολο να δείτε εάν ένας πάροχος προστασίας από ιούς αξίζει τα χρήματα. 

Θα δούμε πώς τα σχέδια τιμολόγησης του Bitdefender Antivirus συσσωρεύονται στα ESET για να δούμε ποια είναι η καλύτερη τιμή.

Bitdefender Antivirus

Το Bitdefender Antivirus προσφέρει τέσσερα κύρια προϊόντα, αλλά η τιμολόγηση του είναι περίπλοκη. Η εταιρεία σας χρεώνει για κάλυψη ανά συσκευή, που σημαίνει ότι το πιο βασικό πακέτο, το Antivirus Plus, μπορεί να κυμαίνεται από 39,99 $ ετησίως για μία συσκευή έως 79,99 $ ετησίως για 10.

Θα λάβετε έκπτωση περίπου 50 τοις εκατό εάν λάβετε κάλυψη για έως και τρεις συσκευές. Το Antivirus Plus διαθέτει έκπτωση 30 $, η οποία λαμβάνει ετήσια συνδρομή έως 29,99 $ – 10 $ φθηνότερα από την κάλυψη του Bitdefender Antivirus για μία συσκευή. Ωστόσο, είναι ένα πακέτο μόνο για Windows.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι εκπτώσεις αφορούν μόνο νέους πελάτες. Οι υπάρχοντες πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα πληρώνοντας εκ των προτέρων για μεγαλύτερες συνδρομές.

Το Bitdefender Internet Security είναι η προστασία της εταιρείας στο μέσο του δρόμου, που κυμαίνεται από 59,99 $ ετησίως για μία συσκευή έως 89,99 $ ετησίως για 10. Είναι ένα άλλο πακέτο μόνο για Windows, αλλά η κάλυψή σας συνοδεύεται από προστασία από κάμερα web, τείχος προστασίας και WiFi ερευνητής.

Το premium πακέτο Bitdefender Total Security είναι η καλύτερη κάλυψη που χρειάζεστε για macOS και κινητά και είναι το καλύτερο antivirus για Mac. Η ελάχιστη κάλυψη είναι για έως και πέντε συσκευές με μειωμένο συντελεστή 39,98 $ ετησίως ή 89,99 $ ετησίως. 

Έρχεται με αντικλεπτική προστασία εκτός από άλλες δυνατότητες ασφάλειας Διαδικτύου. Δεν υπάρχει έκπτωση για κάλυψη 10 συσκευών, η οποία κοστίζει 99,99 $ ετησίως.

Υπάρχει επίσης ένα οικογενειακό πρόγραμμα για – το μαντέψατε – για οικογένειες. Ταιριάζει με την προστασία που έχετε με την Total Security, αλλά σας παρέχει κάλυψη έως και 15 συσκευών σε μειωμένη τιμή 54,99 $ ετησίως ή τυπική τιμή 119,99 $ ετησίως. 

Υπάρχει κάτι για όλους στα προγράμματα τιμολόγησης του Bitdefender Antivirus. Μεγάλες οικογένειες προστατεύονται με το Οικογενειακό Πρόγραμμα, ενώ εκείνοι που αναζητούν προστασία με προϋπολογισμό μπορούν να δουν το Antivirus Plus και το Internet Security. 

Η προστασία πολλαπλών συσκευών εξυπηρετείται καλύτερα από μια συνδρομή Total Security, με μεγάλες εκπτώσεις σε όλα τα σχέδια για νέους πελάτες.

ESET NOD32

Η ESET προσφέρει επτά πακέτα για οικιακούς χρήστες. Το ESET NOD32 είναι το φθηνότερο βασικό πακέτο για χρήστες Windows, που προσφέρει προστασία από κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό υποκλοπής spyware.

Όπως και με το Bitdefender Antivirus, η τιμολόγηση ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών που θέλετε να καλύψετε. Μία συσκευή κοστίζει 39,99 $ ετησίως, με την αύξηση των τιμών να αυξάνεται κατά 10 $ ανά επιπλέον συσκευή, έως και 79,99 $ ετησίως για έως και πέντε συσκευές.

Το ESET Internet Security είναι το φθηνότερο πακέτο για όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές και καλύπτει έως και 10 από αυτές. Παίρνετε επίσης πολύ περισσότερες δυνατότητες, με τείχος προστασίας, ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης και αντικλεπτική προστασία. Μια ετήσια συνδρομή θα σας επιστρέψει 49,99 $ για μία συσκευή έως 139,99 $ για 10. 

Με 139,99 $ ετησίως, το ESET Internet Security είναι πιο ακριβό από την αντίστοιχη συνδρομή Bitdefender Internet Security, η οποία κοστίζει 89,99 $ ετησίως.

Το κορυφαίο ESET Smart Security Premium ξεκινά από 59,99 $ ετησίως για μία συσκευή και φτάνει τα 149,99 $ ετησίως για 10. Για τα χρήματά σας, έχετε έναν διαχειριστή κωδικού πρόσβασης, σαρωτή UEFI και γονικούς ελέγχους. 

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Bitdefender για τα οποία η ESET χρεώνει ένα premium. Με 149,99 $ ετησίως, το ESET Smart Security Premium είναι επίσης πιο ακριβό από το αντίστοιχο Bitdefender Total Security, το οποίο κοστίζει 99,99 $ ετησίως χωρίς εκπτώσεις.

Υπάρχουν επιπλέον προϊόντα ESET που στοχεύουν σε συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα. Το ESET Cyber ​​Security είναι ένας κλώνος ESET NOD32 για macOS που κοστίζει επίσης από 39,99 $ ετησίως έως 79,99 $ ετησίως. 

Το ESET Cyber ​​Security Pro προσφέρει πιο προηγμένη κάλυψη macOS που κοστίζει από 49,99 $ ετησίως έως 139,99 $ ετησίως. Μπορείτε επίσης να λάβετε προστασία Android με γυμνά οστά με το Mobile Security για Android. Προσφέρεται με 14,99 $ ετησίως για μία συσκευή έως και 74,95 $ ετησίως για πέντε.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Δεν αμφισβητείται αυτό. Είναι μια εύκολη νίκη για το Bitdefender Antivirus. Τα σχέδια του Bitdefender Antivirus είναι φθηνότερα από ό, τι τα ESET, ακόμη και χωρίς τις γενναιόδωρες εκπτώσεις για τους νέους πελάτες και έρχονται με πολύ περισσότερες δυνατότητες ως στάνταρ.

Γύρος: Σημείο τιμής για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ESET NOD32

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Ένα σημαντικό μέρος της αναζήτησής σας για το σωστό λογισμικό προστασίας από ιούς εξετάζει εάν είναι εύκολο στη χρήση, ειδικά εάν δεν είστε επαγγελματίας υπολογιστής. Θα εξετάσουμε πώς συγκρίνεται το φιλικό προς το χρήστη Bitdefender Antivirus με το ESET για να αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερο.

Bitdefender Antivirus

Δεν είναι πολύ δύσκολο να εγκαταστήσετε το Bitdefender Antivirus, αλλά μπορεί να χρειαστούν λίγα λεπτά για λήψη και εγκατάσταση. Ευτυχώς, η αλληλεπίδραση με τους χρήστες διατηρείται στο ελάχιστο.

Bitdefender-Πελάτης

Το πρόγραμμα-πελάτης Bitdefender Antivirus έχει σχεδιαστεί για απλότητα, με μια μοντέρνα διεπαφή που εστιάζει στην κύρια περιοχή του ταμπλό και τις «γρήγορες ενέργειες», που βοηθούν στην απλοποίηση κοινών εργασιών όπως η σάρωση ιών. Άλλες λειτουργίες, καθώς και οι ρυθμίσεις σας, είναι προσβάσιμες από το πλευρικό μενού.

Εάν προτιμάτε να αφήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς σε αυτόματο πιλότο, το Bitdefender Antivirus θα σας ειδοποιήσει για απειλές ή προτάσεις με ειδοποιήσεις από τη γραμμή εργασιών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα προφίλ για να ενεργοποιήσετε ορισμένες ρυθμίσεις ή λειτουργίες σε συγκεκριμένες ώρες. Ένα προφίλ εργασίας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την ευαισθησία προστασίας ιστού και email, ενώ ένα προφίλ παιχνιδιού θα απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις του Bitdefender Antivirus.

Υπάρχει ένας συνδυασμός απλότητας και μικροδιαχείρισης από τον πελάτη Bitdefender Antivirus. Δεν υπάρχουν πάρα πολλοί πελάτες προστασίας από ιούς που είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο το Bitdefender Antivirus, αλλά η κριτική μας για την Avira επισημαίνει ένα από τα λίγα που ταιριάζουν.

ESET NOD32

Το ESET, όπως το Bitdefender Antivirus, είναι γρήγορο για λήψη και εγκατάσταση. Θα χρειαστούν λίγα λεπτά για να κατεβάσετε τα αρχεία εγκατάστασης χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης, αλλά όλα έχουν σαφή ετικέτα.

Ωστόσο, η εγκατάσταση απαιτεί περισσότερα βήματα για πλοήγηση. Θα πρέπει να εγγραφείτε για μια άδεια, καθώς και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αμέσως ορισμένες ρυθμίσεις, όπως πιθανώς ανεπιθύμητη ανίχνευση προγράμματος.

ESET-Πελάτης

Ο πελάτης ESET θα εμφανιστεί με περισσότερα βήματα μετά την εγκατάστασή του, συμπεριλαμβανομένων επιλογών για την ενεργοποίηση λειτουργιών, όπως αντικλεπτική, εάν διαθέτετε άδεια ESET Smart Security Premium ή Internet Security. Κάθε δυνατότητα απαιτεί επιπλέον χρόνο για την εγκατάσταση, επιμηκύνοντας τη διαδικασία.

Μόλις εγκατασταθούν όλα, ο πελάτης είναι απλός στην πλοήγηση, αλλά είναι περιορισμένος. Οι κύριες ενότητες αφορούν τη σάρωση του υπολογιστή σας, αλλά θα βρείτε τις κορυφαίες δυνατότητές σας στην ενότητα “εργαλεία”. Μπορείτε επίσης να κάνετε επιπλέον αλλαγές στην περιοχή “setup”.

Συνολικά, το ESET δεν είναι πολύ κακό για φιλικότητα προς τον χρήστη. Ο πελάτης είναι εύκολος στην πλοήγηση και έχει πολλές υποστηρικτικές περιγραφές. Αν και το Bitdefender Antivirus φροντίζει για μεγάλο μέρος της προσαρμογής για εσάς, το ESET απαιτεί πιο άμεση αλληλεπίδραση με τον χρήστη κατά τη ρύθμιση.

Το ειρωνικό είναι ότι η διαμόρφωση του ESET μετά την εγκατάσταση είναι πολύ λιγότερο απλή από ότι είναι η διαμόρφωση του Bitdefender Antivirus μόλις εγκαταστήσετε έναν από τους δύο πελάτες.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Η διαμόρφωση είναι αυτό που κάνει το Bitdefender Antivirus καλύτερο από το ESET όταν πρόκειται για φιλικότητα προς τον χρήστη. Το Bitdefender Antivirus προεπιλογεί σε ένα τυπικό σύνολο επιλογών, ενώ σας διευκολύνει να κάνετε μικροδιαμόρφωση καθώς πηγαίνετε.

Για την πιο ομαλή, καθαρότερη εμπειρία χρήστη, το Bitdefender Antivirus κερδίζει αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας χρήστη για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ESET NOD32

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αναμφισβήτητα, η προστασία είναι ο πιο σημαντικός γύρος σε αυτήν τη σύγκριση. Η εγκατάσταση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς που δεν μπορεί να σας προστατεύσει από τις πιο πρόσφατες απειλές είναι κακή ιδέα.

Χρησιμοποιώντας τις αναφορές τριών ανεξάρτητων εργαστηρίων δοκιμών, θα δούμε πόσο καλά θα σας προστατεύσει το Bitdefender Antivirus και το ESET.

Bitdefender Antivirus

Κοιτάζοντας τα αποτελέσματα των δοκιμών AV-Test τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019, το Bitdefender Antivirus σημείωσε σχεδόν τέλειο 99,3% για την προστασία του κακόβουλου λογισμικού. Αυτή ήταν μια μικρή πτώση σε σύγκριση με τα προηγούμενα αποτελέσματα AV-Test, αλλά το Bitdefender Antivirus απέδωσε ακόμα το μέγιστο σκορ 6 συνολικά.

Bitdefender-AVTest

Οι βαθμολογίες απόδοσης του Bitdefender Antivirus ήταν καλύτερες. Το AV-Test κατέγραψε ταχύτητες επιβράδυνσης 14% έναντι 19% κατά μέσο όρο, οπότε ο πάροχος πήρε άλλα 6 από το εργαστήριο.

Προχωρώντας σε AV-Comparatives, το Bitdefender Antivirus απέκλεισε 751 πιθανές απειλές με ποσοστό επιτυχίας 99,9% και μόνο δύο ψευδείς αναγνώσεις. Κοιτάζοντας τις βαθμολογίες απόδοσης, η AV-Comparatives έδωσε στο Bitdefender την βαθμολογία Advanced + τριών αστέρων τον Απρίλιο του 2019, την υψηλότερη δυνατή, η οποία το βάζει στο ίδιο πρωτάθλημα με το AVG (διαβάστε την κριτική μας AVG).

Οι βαθμολογίες από το τελικό ανεξάρτητο εργαστήριό μας, MRG Effitas, ήταν άψογες. Το Bitdefender Antivirus είχε ποσοστό επιτυχίας 100%, εντοπίζοντας και τις 339 απειλές στο τεστ Q1 2019 του MRG Effitas. Εξαιτίας αυτού, το MRG Effitas απένειμε στο Bitdefender Antivirus την υψηλότερη Πιστοποιημένη βαθμολογία επιπέδου 1, παράλληλα με ιούς όπως το Trend Micro (δείτε την αναθεώρηση Trend Micro Antivirus).

ESET NOD32 

Το AV-Test δοκίμασε τελευταία τα προϊόντα προστασίας από ιούς της ESET τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2017. Οι δοκιμές κακόβουλου λογισμικού σε πραγματικό κόσμο χρησιμοποίησαν ένα δείγμα 185 υπολογιστών, με το ESET να επιτυγχάνει ποσοστό επιτυχίας 97,9% το Νοέμβριο του 2017 έναντι μέσου όρου 99,6%. Σημείωσε 5.5 στα 6 για προστασία.

ESET-AVTest

Πολύ πιο πρόσφατες βαθμολογίες για την προστασία από ιούς των επιχειρήσεων της ESET δεν ήταν καλύτερες. Το AV-Test κατέγραψε ποσοστό επιτυχίας 98,6% από δείγμα 277 για την ESET τον Απρίλιο του 2019 έναντι μέσου όρου βιομηχανίας 99,6%.

Στη δοκιμή προστασίας του AV-Comparatives τον Απρίλιο του 2019, η ESET απέκλεισε 740 απειλές με έξι ψευδώς θετικά για συνολικό ποσοστό προστασίας 98,4%. Οι AV-Comparatives απέδωσαν στην ESET ένα σκορ προστασίας ενός αστεριού σε σύγκριση με το σκορ τριών αστέρων του Bitdefender Antivirus. Ωστόσο, η ESET σημείωσε καλύτερη επίδοση, όπου σημείωσε βαθμολογία Advanced + τριών αστέρων. 

Αυτό το βάζει στην ίδια κατηγορία με το Bitdefender Antivirus, αλλά οι ατομικές βαθμολογίες ήταν ακόμη καλύτερες. Το ESET είχε τις καλύτερες βαθμολογίες αντίκτυπου από οποιοδήποτε antivirus που δοκιμάστηκε – 0,3 έναντι του Bitdefender’s 8,3 – αποδεικνύεται πολύ ελαφρύτερο στους πόρους του συστήματος.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών MRG Effitas της ESET ήταν λιγότερο εντυπωσιακά. Από τα 339 δείγματα, το 0,29 τοις εκατό απαιτούσε παρέμβαση χρήστη για τον αποκλεισμό της απειλής, σε σύγκριση με το 100% ποσοστό επιτυχίας που πέτυχε το Bitdefender Antivirus.

Αυτό ήταν μικρό, ωστόσο, και το MRG Effitas απέδωσε ακόμη στην ESET την πιστοποίηση επιπέδου 1 μαζί με το Bitdefender Antivirus.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Υπάρχουν θετικά και για τις δύο πλευρές σε αυτόν τον γύρο, με το ESET να έχει καλή απόδοση, αλλά σκοράρει χειρότερα στην προστασία από το Bitdefender Antivirus.

Συνολικά, είναι δύσκολο να αμφισβητήσετε τα σχεδόν τέλεια αποτελέσματα που η Bitdefender Antivirus κατέγραψε και από τα τρία εργαστήρια, καθιστώντας το Bitdefender ο γενικός νικητής.

Γύρος: Σημείο προστασίας για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ESET NOD32

5

Υποστήριξη

Όπως αποδείχθηκε η ESET με τις βαθμολογίες MRG Effitas, δεν μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε το antivirus σας για να κάνει τα πάντα για εσάς. Μερικές φορές, θα πρέπει να εμπλακείτε και αυτό μπορεί να σημαίνει επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών για βοήθεια. 

Θα δοκιμάσουμε την ποιότητα της υποστήριξης πελατών από το ESET και το Bitdefender Antivirus σε αυτόν τον γύρο.

Bitdefender Antivirus

Είτε θέλετε να σηκώσετε το τηλέφωνο είτε προτιμάτε να χειρίζεστε πράγματα μέσω email, υπάρχει μια επιλογή για εσάς από το Bitdefender Antivirus. Είστε χαλασμένοι για επιλογή, με 16 τοπικές γραμμές υποστήριξης διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο.

Υποστήριξη Bitdefender-Site

Υπάρχει επίσης υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαθέσιμο σύστημα ζωντανής συνομιλίας 24/7 σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε ένα επείγον ζήτημα στη μέση της νύχτας. Μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις και να ζητήσετε βοήθεια από άλλους πελάτες και προσωπικό υποστήριξης στο φόρουμ υποστήριξης της κοινότητας, με περιοχές για διαφορετικά προϊόντα και γλώσσες εκτός από τα Αγγλικά.

Υπάρχει επίσης μια λεπτομερής βάση γνώσεων για τους πελάτες, με οδηγούς υποστήριξης και συχνές ερωτήσεις για την απάντηση πιο συνηθισμένων προβλημάτων. Είτε δημοσιεύετε στο φόρουμ είτε μιλάτε στο τηλέφωνο, οι απαντήσεις από το Bitdefender Antivirus είναι γενικά γρήγορες.

ESET NOD32

Όπως το Bitdefender Antivirus, το ESET έρχεται με μια σειρά επιλογών υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων αρκετών τηλεφωνικών γραμμών υποστήριξης σε μέρη όπως η Ευρώπη και οι πράκτορες ζωντανής συνομιλίας των Η.Π.Α., καθώς και email.

ESET-Site-Υποστήριξη

Ένα μειονέκτημα σε σύγκριση με το Bitdefender Antivirus είναι ότι το ESET δεν προσφέρει φόρουμ, αλλά υπάρχει μια γνώση. Δεν είναι η ευκολότερη πλοήγηση, αλλά περιλαμβάνει βίντεο που θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση του προϊόντος.

Υπάρχουν επίσης οδηγοί με «κορυφαίες λύσεις» για κοινά προβλήματα, καθώς και συνδέσμους προς ένα κανάλι YouTube με βίντεο υποστήριξης που καλύπτουν την εγκατάσταση, την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού και άλλα θέματα. Δεν υπάρχει υποστήριξη όλο το εικοσιτετράωρο από την ESET, αλλά μπορείτε να επικοινωνείτε τις καθημερινές μεταξύ 6 π.μ. και 5 μ.μ. PST ή οποιαδήποτε στιγμή μέσω email.

Συνολικά, η υποστήριξη της ESET είναι εντάξει, αλλά η βάση γνώσεων είναι ακατάλληλη και μόνο με ομάδα υποστήριξης από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα μπορούσατε να μείνετε ψηλά και στεγνά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Το Bitdefender διαθέτει ό, τι περιμένετε ή θέλετε από την υποστήριξη πελατών, με τοπικές τηλεφωνικές γραμμές, υποστήριξη για διαφορετικές γλώσσες και 24ωρη επαφή διαθέσιμη. 

Η ESET έχει τα μέσα, αλλά με τόσο περιορισμένες ώρες και μια κακή βάση γνώσεων, το Bitdefender Antivirus παίρνει αυτήν την ενότητα.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο ESET NOD32

6

Τελικές σκέψεις

Η ESET ήταν πάντα προσανατολισμένη στις επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς στο σπίτι είναι κακό. Ωστόσο, όταν το συγκρίνετε με έναν κορυφαίο πάροχο όπως το Bitdefender Antivirus, αρχίζετε να βλέπετε τι σας λείπει.

Νικητής: Bitdefender

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Bitdefender κέρδισε αυτή τη σύγκριση από κάτω. Αν και το ESET θα σας προστατεύσει, το Bitdefender Antivirus έχει πολλά να προσφέρει με πολύ χαμηλότερο κόστος συνδρομής. Θα λάβετε περισσότερες δυνατότητες, καλύτερη υποστήριξη και έναν καλύτερο πελάτη.

Εάν ψάχνετε μια εναλλακτική λύση για το Bitdefender, τα άλλα άρθρα μας για ιούς θα μπορούσαν να σας εμπνεύσουν. 

Χρησιμοποιείτε το ESET ή το Bitdefender Antivirus; Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω και ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map