Avira vs Bitdefender: Μια στενή μάχη προστασίας από ιούς το 2020

Το Bitdefender και το Avira είναι οι δύο κορυφαίες επιλογές προστασίας από ιούς και, στο βαθμό που οι κριτικές μας είναι, είναι από τις καλύτερες επιλογές λογισμικού προστασίας από ιούς που κυκλοφορούν σήμερα. Κέρδισαν κορυφαίες βαθμολογίες σχεδόν σε κάθε κατηγορία, καθιστώντας δύσκολο για τους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ τους. Για να σας βοηθήσουμε, δοκιμάζουμε το Bitdefender και το Avira για να δούμε ποιος βγαίνει στην κορυφή.


Πριν διαβάσετε, ίσως αξίζει να δείτε τη ξεχωριστή κριτική Bitdefender και την κριτική Avira. Αυτό θα σας δώσει μια σαφέστερη ιδέα για κάθε πρόγραμμα προστασίας από ιούς, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους προτού εκτελέσετε αυτό το Bitdefender εναντίον της Avira από κοινού.

Ρύθμιση αγώνα: Bitdefender εναντίον Avira

Οι δοκιμασίες σύγκρισής μας θα είναι λίγο διαφορετικές από τις ατομικές μας κριτικές για ιούς. Θα συγκρίνουμε και τους δύο ιούς στις ίδιες πέντε κατηγορίες με τις ξεχωριστές κριτικές μας, ξεκινώντας με λειτουργίες προτού προχωρήσουμε σε τιμές, φιλικότητα προς το χρήστη, προστασία και υποστήριξη πελατών.

Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη απάντηση, θα παρέχουμε μια σύντομη ενημέρωση και θα αποφασίσουμε για έναν νικητή στο τέλος κάθε κατηγορίας. Κάθε κατηγορία παίρνει έναν βαθμό και ο πρώτος που κερδίζει τρεις ή περισσότερους πόντους είναι ο γενικός πρωταθλητής.

1

Χαρακτηριστικά

Η επιλογή ενός ιού που θα προστατεύει μόνο από ιούς είναι μια χαρά, αλλά οι ιοί δεν είναι οι μόνες απειλές στον κυβερνοχώρο εκεί έξω. Ένα antivirus με γυμνά οστά δεν θα σας προστατεύσει από το ηλεκτρονικό ψάρεμα, ούτε θα προστατεύσει ολόκληρο το δίκτυό σας από απόπειρες εισβολής.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει τόσο το Bitdefender όσο και η Avira στους πελάτες, κάτι που θα κάνουμε σε αυτόν τον γύρο.

Bitdefender Antivirus

Το Bitdefender είναι ένα από τα αγαπημένα μας προγράμματα προστασίας από ιούς και αυτή τη στιγμή αποτελεί την κορυφαία μας πρόταση. Είναι μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές λογισμικού προστασίας από ιούς για χρήστες εκεί έξω, χάρη εν μέρει στη γκάμα των δυνατοτήτων που προσφέρει.

Bitdefender-Χαρακτηριστικά

Το Bitdefender είναι, στον πυρήνα του, ένα κορυφαίο antivirus με εκτεταμένη προστασία από κακόβουλα προγράμματα και ransomware. Θα σας υπερασπιστεί από το νεότερο, πιο περίπλοκο κακόβουλο λογισμικό, χάρη στην «προηγμένη άμυνα απειλής» που παρακολουθεί και αποκλείει ύποπτη δραστηριότητα.

Ωστόσο, η προστασία από κακόβουλα προγράμματα δεν είναι το μοναδικό κόλπο του Bitdefender. Έρχεται ως μια ευρεία σουίτα ασφαλείας, με προστασία μικροφώνου και κάμερας web, μαζί με προστασία κατά της παρακολούθησης και γενικές επεκτάσεις φιλτραρίσματος ιστού.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από ένα σαρωτή WiFi για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο δίκτυό σας για τυχόν εμφανή τρωτά σημεία που μπορείτε να διορθώσετε. Υπάρχει επίσης ένας σαρωτής για τον υπολογιστή σας που αναζητά ανασφαλές λογισμικό.

Εάν ανησυχείτε για κλοπή ταυτότητας, το Bitdefender περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα περιήγησης με άμμο ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το Bitdefender Safepay εκτελείται εντελώς απομονωμένο: Είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα περιήγησης με εικονικό πληκτρολόγιο για παράκαμψη τυχόν πιθανολόγων αποθήκευσης των κωδικών πρόσβασης. 

Το Safepay είναι ιδανικό εάν θέλετε να είστε ασφαλείς όταν συνδέεστε στην τράπεζά σας ή εάν ψωνίζετε στο διαδίκτυο. Το Bitdefender συνδυάζει το Safepay με μια δωρεάν υπηρεσία VPN, αν και έχει όριο 200MB. Επειδή δεν είναι ένα πλήρες VPN – και τα VPN δεν είναι το επίκεντρο του Bitdefender – δεν θα συγκρίνονται καλά με τους καλύτερους παρόχους VPN.

Αντ ‘αυτού, το όριο δεδομένων το κάνει ένα καλό ταίριασμα με δωρεάν υπηρεσίες VPN. Εάν χρειάζεστε καλύτερη προστασία VPN, το ExpressVPN θα ήταν μια ισχυρή εναλλακτική λύση (δείτε την κριτική μας ExpressVPN). 

Ο ενσωματωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης του Bitdefender συνδυάζεται καλά με το Safepay. Και πάλι, όπως το VPN του Bitdefender, είναι καλή επιλογή να συμπεριλάβετε, αλλά δεν θα ταιριάζει με έναν κορυφαίο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως το Dashlane (δείτε την κριτική μας στο Dashlane).

Το Bitdefender προσπαθεί να είναι η μόνη σουίτα ασφαλείας που θα χρειαστείτε. Πρόσθετες δυνατότητες, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων και η αντικλεπτική προστασία, είναι καλά πρόσθετα. Ως μία από τις κορυφαίες επιλογές της καλύτερης λίστας προστασίας από ιούς για Android, το Bitdefender είναι μια καλή επιλογή για χρήστες Android, αλλά υποστηρίζει επίσης Mac και iOS.

Άβιρα

Όπως το Bitdefender, το Avira δεν είναι απλώς ένα βασικό antivirus. Χρησιμοποιεί την πλήρη επιλογή των προϊόντων ασφαλείας που προσφέρονται και, σε πολλές περιπτώσεις, τα συνδυάζει μαζί με μερικά από τα δωρεάν ή premium προϊόντα της.

Avira-Χαρακτηριστικά

Η Avira Prime, η λύση «all-in-one», βρίσκεται στην κορυφή των πιθανών πελατών της Avira, παρέχοντας πλήρη πρόσβαση στα premium προϊόντα της. Το Antivirus Pro και άλλα προϊόντα Avira προσφέρουν επίσης πρόσβαση σε εργαλεία Avira, αλλά μερικά από αυτά μπορεί να είναι οι πιο περιορισμένες εκδόσεις.

Το Avira Prime συνδυάζει διάφορα άλλα προϊόντα Avira, αλλά το Antivirus Pro είναι η κύρια προσφορά του. Το Antivirus Pro είναι η προστασία της Avira σε πραγματικό χρόνο από κακόβουλα προγράμματα, κατατάσσοντας καλά την προστασία του Bitdefender. 

Η Avira προσφέρει επίσης ένα εργαλείο εκκαθάρισης συστήματος για τη μείωση τυχόν ανεπαρκειών του συστήματος και ενός σαρωτή λογισμικού για την αναγνώριση τυχόν ξεπερασμένου (και επομένως επικίνδυνου) λογισμικού και την ενημέρωσή τους.

Η Avira προσφέρει επίσης προστασία ασφαλείας για τις ηλεκτρονικές σας αγορές. Το παλάτι απορρήτου της Avira θα περιορίσει εκατοντάδες διαφορετικές κρυφές ρυθμίσεις απορρήτου για να περιορίσει την online παρακολούθηση σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Phantom VPN, για το οποίο οι συνδρομητές της Avira Prime έχουν απεριόριστη χρήση.

Το Phantom VPN Pro είναι καλύτερο από την περιορισμένη προσφορά του Bitdefender, αλλά εξακολουθεί να μην βρίσκεται στο ίδιο πρωτάθλημα με τις κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις VPN, όπως το NordVPN (δείτε την κριτική μας για το NordVPN).

Υπάρχει επίσης ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης παρόμοιος με την προσφορά του Bitdefender, καθώς και η ασφάλεια για κινητές συσκευές Android και iOS για τον αποκλεισμό ορισμένων κακόβουλων ιστότοπων και καλούντων.

Η Avira μπορεί να περιμένει να πληρώσετε λίγο περισσότερο για μερικές από τις πιο προηγμένες λειτουργίες, αλλά πολλές από τις “premium” δυνατότητες, όπως το Phantom VPN, προσφέρονται δωρεάν, αλλά με περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές από τις λειτουργίες Avira για τις οποίες είστε περίεργοι χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε εκ των προτέρων.

Στρογγυλές σκέψεις

Πάντα θα ήταν μια σκληρή σύγκριση μεταξύ του Bitdefender και της Avira. Είναι γεμάτες με προηγμένες δυνατότητες που τις καθιστούν και τις δύο ανταγωνιστικές σουίτες ασφαλείας, με κορυφαία προστασία από ιούς στο κέντρο. Δεν υπάρχουν πολλά να χωρίσουμε τα δύο εδώ, κάνοντας αυτόν τον γύρο ισοπαλία.

Γύρος: Χαρακτηριστικά Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Bitdefender Antivirus

2

Τιμή

Αν έχετε αποφασίσει να πληρώσετε για ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε μια δίκαιη τιμή για τις δυνατότητες και την ποιότητά του.

Το Bitdefender και το Avira προσφέρουν και τα δύο δωρεάν προϊόντα, αλλά τα πακέτα «premium» μας ενδιαφέρουν, επομένως παραλείψαμε κυρίως τη δωρεάν συζήτηση για το δωρεάν Bitdefender έναντι της Avira. Έχοντας αυτό υπόψη, ας συγκρίνουμε τα πακέτα τιμών που προσφέρουν αυτές οι εταιρείες.

Bitdefender

Νέοι πελάτες θα επωφεληθούν περισσότερο από τα σχέδια τιμών της Bitdefender. Υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις – έως και περίπου 50 τοις εκατό – σε σχέδια που καλύπτουν τρεις συσκευές.

Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα για πελάτες και η τιμή που πληρώνετε εξαρτάται από τον αριθμό των συσκευών που θέλετε να καλύψετε, καθώς και από τη διάρκεια της κάλυψής σας, έως και τρία χρόνια.

Στο κάτω άκρο βρίσκεται το Bitdefender Antivirus Plus. Δεν διαθέτει μερικές από τις πιο premium δυνατότητες που προσφέρονται στα πακέτα υψηλών προδιαγραφών, όπως κάμερα web και αντικλεπτική προστασία. Δεν διατίθεται επίσης σε Mac, καθώς είναι πακέτο μόνο για Windows.

Για νέα μέλη, το Antivirus Plus είναι διαθέσιμο για περίπου 40 $ ετησίως για τρεις συσκευές ή 59,99 $ ετησίως, εάν δεν έχετε εφαρμόσει την έκπτωση του νέου πελάτη.

Η σχεδόν πλήρης επιλογή premium χαρακτηριστικών είναι επίσης διαθέσιμη στο Bitdefender Internet Security, το επόμενο επίπεδο από το Antivirus Plus. Αυτό έχει μια μεγάλη έκπτωση για νέους πελάτες, που κοστίζει 44,99 $ ετησίως για κάλυψη τριών συσκευών, η οποία αυξάνεται στα 79,99 $ ετησίως χωρίς την έκπτωση.

Οι χρήστες Mac, Android και iOS θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αναβάθμιση στη συνδρομή Bitdefender Total Security. Το Bitdefender είναι μία από τις επιλογές μας ως το καλύτερο antivirus για Mac, οπότε αν είστε χρήστης Mac, σίγουρα αξίζει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πληρώσετε τα επιπλέον $ 5 ετησίως για την Total Security έναντι του Internet Security, εάν είστε νέος πελάτης.

Τα περισσότερα πακέτα προσφέρουν κάλυψη από μία έως 10 συσκευές, αλλά το Total Security είναι πιο περιορισμένο, με σχέδια που καλύπτουν πέντε ή 10 συσκευές, αντ ‘αυτού. Εάν προστατεύετε μια μεγάλη οικογένεια με μεγάλο αριθμό συσκευών, θα χρειαστείτε το Πακέτο οικογένειας Bitdefender.

Το Family Pack καλύπτει 15 συσκευές και διαθέτει μεγάλη έκπτωση για νέους πελάτες: 59,99 $ ετησίως για το πρώτο έτος και έπειτα 119,99 $ το χρόνο μετά από αυτό.

Άβιρα

Η Avira έχει μια παρόμοια μέθοδο τιμολόγησης με το Bitdefender, με πελάτες που μπορούν να επιλέξουν τον αριθμό των συσκευών που θα καλύψουν, από μία έως πέντε ή απεριόριστη κάλυψη συσκευών με συνδρομή Avira Prime.

Μπορείτε να πληρώνετε μηνιαία ή να εξοικονομείτε χρήματα πληρώνοντας για κάλυψη από ένα έως τρία χρόνια. Δεν υπάρχουν γενναιόδωρες εκπτώσεις για νέους πελάτες, αλλά οι τιμές είναι παρόμοιες με την αμελητέα τιμολόγηση του Bitdefender, με κάποια διακύμανση.

Το Bitdefender δεν παρέχει μηνιαία συνδρομή, επομένως είναι καλό να βλέπεις την Avira να το προσφέρει. Το Avira Antivirus Pro, το φθηνότερο πακέτο Avira, είναι 57,99 $ ετησίως, καλύπτοντας τρεις συσκευές. 

Το φθηνότερο πακέτο της Avira κοστίζει 20 $ περισσότερα από το Bitdefender Antivirus Pro, εάν έχετε την προωθητική τιμή του νέου πελάτη Bitdefender. Ωστόσο, το πρόγραμμα Avira Antivirus Pro είναι 2 $ φθηνότερο από την τιμή μη προώθησης του Bitdefender.

Το Avira Internet Security Suite είναι το ίδιο με το Bitdefender Internet Security. Έρχεται με μερικές επιπλέον πρόσθετες λειτουργίες premium – συμπεριλαμβανομένων των Avira Password Manager Pro και Software Updater Pro – και κοστίζει περίπου 70 $ ετησίως. 

Αυτό είναι περίπου 10 $ φθηνότερο από την Ασφάλεια Διαδικτύου του Bitdefender αν δεν έχετε έκπτωση για νέο χρήστη ή περίπου 26 $ πιο ακριβά αν έχετε ένα.

Το Avira Prime είναι το απόλυτο πακέτο Avira, με όλα τα premium χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται, και ταιριάζει καλά με το Bitdefender Total Security και το Bitdefender Family Pack.

Η επιλογή Avira Prime που καλύπτει πέντε συσκευές για 99,99 $ ετησίως είναι 10 $ περισσότερο από την συνολική ασφάλεια του Bitdefender ή 55 $ πιο ακριβή από την έκπτωση Total Security. 

Η καλύτερη τιμή είναι το Avira Prime με απεριόριστη κάλυψη συσκευών στα 129,99 $ ετησίως. Είναι 10 $ ετησίως περισσότερο από το μη εκδοθέν Bitdefender Family Pack, αλλά η Avira προσφέρει απεριόριστες συσκευές, αντί για τις 15 συσκευές του Bitdefender.

Η Avira έχει πολύ καλή τιμή για την κάλυψη και τις δυνατότητες και τα μηνιαία πακέτα το καθιστούν μια πιο προσιτή επιλογή για τους πελάτες. Μόνο η AVG προσφέρει ένα μηνιαίο πρόγραμμα με παρόμοιο σύνολο χαρακτηριστικών και φήμη (δείτε την κριτική μας AVG).

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Και πάλι, με καλά σύνολα δυνατοτήτων και ανταγωνιστικές τιμές, τόσο η Avira όσο και το Bitdefender έχουν κάτι για όλους. Τα μηνιαία προγράμματα της Avira το καθιστούν μια πιο προσιτή επιλογή, αλλά το Bitdefender το προσφέρει αυτό με σημαντικές εκπτώσεις για νέους πελάτες. Με τα μειωμένα σχέδια τιμολόγησης, το Bitdefender κερδίζει την Avira σε μια γενική νίκη στην τιμολόγηση.

Γύρος: Σημείο τιμής για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Bitdefender Antivirus

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Οι πελάτες προστασίας από ιούς χρειάζονται μεγάλη προστασία, αλλά πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό που αγόρασαν. Η φιλικότητα προς τον χρήστη είναι σημαντική. εάν δεν μπορείτε να πλοηγηθείτε στο πρόγραμμα προστασίας από ιούς σε κρίση, αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Θα δούμε αν το Bitdefender ή το Avira είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη σε αυτόν τον γύρο σύγκρισης. Θα ξεκινήσουμε με τη διαδικασία εγκατάστασης προτού εξερευνήσουμε τους πελάτες και των δύο λογισμικών.

Bitdefender

Η διαδικασία εγκατάστασης του Bitdefender είναι πολύ απλή και γρήγορη, αν και δεν είναι η πιο γρήγορη, καθώς θα εμφανιστεί η αναθεώρηση Webroot SecureAnywhere μας.

Με μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Bitdefender σε περίπου 10 έως 15 λεπτά. Έχει ένα μεγάλο αρχείο εγκατάστασης (περίπου 500MB), αλλά μεγάλο μέρος της εγκατάστασης είναι αυτοματοποιημένο και απαιτεί λίγη αλληλεπίδραση χρήστη.

Bitdefender-Πελάτης

Ο πελάτης Bitdefender ξεκινά με μια κεντρική περιοχή ταμπλό. Εδώ είναι δυνατή η γρήγορη πρόσβαση σε κοινές λειτουργίες Bitdefender, όπως γρήγορη σάρωση προστασίας από ιούς. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον πίνακα ελέγχου σας με κοινές λειτουργίες, όπως το Safepay, εάν προτιμάτε.

Η πρόσβαση σε άλλες περιοχές, όπως οι δυνατότητες απορρήτου σας, είναι εύκολη από το μενού στην αριστερή πλευρά. Το Bitdefender προσπαθεί να αυτοματοποιήσει τα πράγματα όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά θα εμφανίζονται υπενθυμίσεις ή προειδοποιήσεις κατά καιρούς στη γραμμή εργασιών. Μπορεί, για παράδειγμα, να σας ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσετε premium λειτουργίες όπως το Safepay όταν επισκέπτεστε τον διαδικτυακό σας ιστότοπο τραπεζικών συναλλαγών.

Τυχόν ειδοποιήσεις ή προειδοποιήσεις μπορούν να τεθούν σε σίγαση από την περιοχή ρυθμίσεων του Bitdefender, στην οποία μπορείτε επίσης να αποκτήσετε εύκολη πρόσβαση από το αριστερό μενού. Εάν πρέπει να θέσετε σε σίγαση ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας για συγκεκριμένα περιβάλλοντα (όπως όταν εργάζεστε ή παίζετε παιχνίδια), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα προφίλ.

Η περιοχή ρυθμίσεων είναι χρήσιμη, με χρήσιμες συμβουλές. Εάν δεν είστε σίγουροι για κάτι, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το ερωτηματικό που βρίσκεται πάνω από κάθε περιοχή.

Ο πελάτης Bitdefender προσφέρει μια καλή ισορροπία μεταξύ της παροχής στον πελάτη πολλών επιλογών για την προσαρμογή της εγκατάστασης του Bitdefender, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι οι αρχάριοι δεν θα κατακλύζονται.

Άβιρα

Το αρχείο εγκατάστασης για το Avira είναι μικρότερο από το Bitdefender (177MB έναντι 500MB). Το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι ρευστό και καλά σχεδιασμένο, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιώσετε μερικές επιπλέον επιλογές, σε σύγκριση με την εγκατάσταση του Bitdefender.

Η Avira θα προσαρμόσει και θα διαμορφώσει, ανάλογα με τη συνδρομή προϊόντος που έχετε. Εάν έχετε εγγραφεί σε ένα πιο ακριβό πακέτο Avira, όπως το Internet Security ή το Prime, θα έχετε μια ξεχωριστή περιοχή ταμπλό που θα σας παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα άλλα προϊόντα σας Avira.

avira-review-interface

Για παράδειγμα, οι χρήστες του Avira Prime θα βλέπουν το Antivirus Pro ως μέρος της συνδρομής τους, μαζί με μια λίστα με άλλα προϊόντα όπως το Phantom VPN Pro. Εάν έχετε εγγραφεί στο Avira Antivirus Pro, θα έχετε πρόσβαση μόνο στον υπολογιστή-πελάτη προστασίας από ιούς.

Avira-Πελάτης

Ο πελάτης Antivirus Pro είναι κατανοητός με το σαφές πλευρικό του μενού. Η περιοχή “κατάσταση” δείχνει την τρέχουσα κατάσταση της προστασίας σας, συμπεριλαμβανομένου του ransomware και της προστασίας ιστού, με την επιλογή γρήγορης σάρωσης του υπολογιστή σας.

Πρόσθετες λειτουργίες, όπως το τείχος προστασίας του δικτύου σας, είναι προσβάσιμες από το δευτερεύον μενού στην ενότητα “ενότητες”. Αυτές οι ενότητες συνοδεύονται από χρήσιμες συμβουλές για να εξηγήσουν τον σκοπό κάθε δυνατότητας.

Η Avira δεν σας υπερφορτώνει με περιττές λειτουργίες ή ρυθμίσεις. Όπως το Bitdefender, έχει προτεραιότητα μια απλή διεπαφή, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε το antivirus κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι κάτω αριστερά.

Η περιοχή ρυθμίσεων δεν είναι η πιο εύκολη στην κατανόηση, αλλά είναι εκτεταμένη. Υπάρχουν σύνδεσμοι προς οδηγούς πληροφοριών για ορισμένες ρυθμίσεις, όπως “Τι είναι το Cloud Protection;”. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις ρυθμίσεις και να δείτε μια εξήγηση στο πλαίσιο “περιγραφή” στο κάτω μέρος.

Η καθαρή εμφάνιση της Avira κρύβει ένα ισχυρό antivirus από κάτω και, όπως το Bitdefender, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον πελάτη εξαρτάται από εσάς. Οι περισσότεροι χρήστες δεν θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τη λειτουργία “γρήγορης σάρωσης”, αλλά αν χρειαστεί, μπορείτε να προσαρμόσετε την προστασία σας με ευκολία.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Όπως θα περιμένατε από αυτά τα κορυφαία antivirus, η φιλικότητα προς το χρήστη είναι εξαιρετικά σημαντική και δεν υπάρχει πολύς χώρος μεταξύ τους. Τόσο το Bitdefender όσο και το Avira προσφέρουν εύχρηστους πελάτες, αλλά με πολλές επιλογές για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις όπως θέλετε.

Γύρος: Φιλικότητα χρήστη Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Bitdefender Antivirus

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δεν αγοράζετε ιούς για το πόσο καλά φαίνονται. Η προστασία είναι το παν και εάν το λογισμικό προστασίας από ιούς δεν ανταποκρίνεται στην εργασία, κινδυνεύετε.

Θα χρησιμοποιήσουμε τις ανεξάρτητες αναφορές από τρία εργαστήρια δοκιμών ασφαλείας για να συγκρίνουμε την προστασία που προσφέρεται τόσο από το Bitdefender όσο και από την Avira σε αυτόν τον γύρο.

Bitdefender

Το Bitdefender τα πήγε καλά στις δοκιμές προστασίας του AV-Test από τον Μάιο έως τον Ιούνιο του 2019. Παρόλο που οι βαθμολογίες έπεσαν λίγο από τις προηγούμενες δοκιμές της, συνέχισε να λειτουργεί καλά, με συνολική βαθμολογία 5,5 από το μέγιστο των 6. 

Bitdefender-AVTest-Ιούνιος19

Υπήρχε παρόμοια πτώση στις βαθμολογίες-επιδόσεις του Bitdefender, αλλά η συνολική βαθμολογία παρέμεινε 6 στα 6. 

Στη βαθμολογία AV Comparatives τον Φεβρουάριο-Μάιο του 2019, το Bitdefender έκανε πολύ καλά. Από τα 752 δείγματα, 751 εντοπίστηκαν και μπλοκαρίστηκαν, με συνολικό ποσοστό επιτυχίας 99,9%. Οι δοκιμές απόδοσης της AV Comparatives πήγαν επίσης καλά για το Bitdefender, κερδίζοντας το υψηλότερο βραβείο Advanced Comparatives +.

Αυτό βάζει το Bitdefender στην ίδια κατηγορία με το ESET NOD32 (δείτε τη σύγκριση Bitdefender εναντίον ESET NOD32 και την αναθεώρησή μας ESET NOD32).

Στο MRG Effitas, η Bitdefender σημείωσε καλά αποτελέσματα στις δοκιμές πλήρους φάσματος του Q2 2019. Από δείγμα μεγέθους 398, το Bitdefender έχει ποσοστό επιτυχίας 100 τοις εκατό, κερδίζοντας το υψηλότερο «πιστοποιημένο» επίπεδο 1 του MRG Effitas, που ταιριάζει με το Kaspersky (ανατρέξτε στην κριτική μας για το Kaspersky Anti-Virus).

Άβιρα

Στη δοκιμή AV-Test του Μαΐου-Ιουνίου 2019 για το Avira, οι βαθμολογίες προστασίας ταιριάζουν αποτελεσματικά με το Bitdefender, με συνολική βαθμολογία προστασίας 5,5 στα 10. Τα αποτελέσματα απόδοσης ήταν επίσης 5,5 στα 6, το οποίο ήταν λίγο χαμηλότερο από το σκορ 6 του Bitdefender..

Avira-AVTest-Ιούνιος19

Ωστόσο, οι δοκιμές AV-Comparatives για το Avira από τον Φεβρουάριο-Μάιο του 2019 ήταν καλύτερες από το Bitdefender. Από τα 752 δείγματα, και τα 752 μπλοκαρίστηκαν, ένα σκορ που μόνο το Kaspersky Anti-Virus κατάφερε να ταιριάξει.

Οι βαθμολογίες απόδοσης ήταν λίγο χειρότερες για τη Avira στις δοκιμές του AV-Comparatives τον Απρίλιο του 2019. Από τα 14 antivirus, η Avira σημείωσε 13 στα 14 για συνολικό αντίκτυπο. Μόνο το Windows Defender της Microsoft έκανε χειρότερα (δείτε τη σύγκριση Bitdefender έναντι Windows Defender). Απονεμήθηκε το βραβείο μεσαίου επιπέδου «προηγμένο», συνολικά.

Οι δοκιμές πλήρους φάσματος του MRG Effitas από το 2ο τρίμηνο του 2019 έδειξαν μια σχεδόν τέλεια βαθμολογία για την Avira. Από 398 δείγματα, 397 μπλοκαρίστηκαν, δίνοντας συνολικό ποσοστό επιτυχίας 99,74 τοις εκατό. Αυτό ήταν ακόμα αρκετά καλό για το MRG Effitas για να απονείμει στην Avira το «πιστοποιημένο» σκορ επιπέδου 1 για να ταιριάξει με το Bitdefender.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Τα σκορ προστασίας για το Bitdefender και το Avira ήταν και τα δύο εξαιρετικά υψηλά και πολύ παρόμοια. Ο καθένας είχε μόνο ένα ή δύο χαμένα σκορ, καθιστώντας δύσκολη την τοποθέτηση νικητή και στις δύο πλευρές. Αυτός ο γύρος είναι ισοπαλία, συνολικά.

Γύρος: Προστασία Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Bitdefender Antivirus

5

Υποστήριξη

Εάν πληρώνετε για προστασία από ιούς, θα πρέπει να περιμένετε υψηλής ποιότητας υποστήριξη πελατών. Θα διασφαλίσουμε ότι το Bitdefender και η Avira θα σας προσφέρουν το σωστό επίπεδο υποστήριξης πελατών σε αυτόν τον γύρο.

Bitdefender

Όπως θα περίμενε κανείς από μια διεθνή επιχείρηση όπως το Bitdefender, υπάρχουν πολλές επιλογές υποστήριξης παγκοσμίως για τους πελάτες. Καταρχάς, υπάρχουν 16 περιφερειακές τηλεφωνικές γραμμές διαθέσιμες σε πελάτες σχεδόν σε κάθε ήπειρο.

Υποστήριξη Bitdefender-Site

Εάν η τηλεφωνική υποστήριξη δεν είναι για εσάς, μπορείτε να μιλήσετε με το προσωπικό υποστήριξης μέσω ζωντανής συνομιλίας ή μπορείτε να υποβάλετε ερωτήματα υποστήριξης μέσω email. Η υποστήριξη είναι διαθέσιμη 24/7 για τους πελάτες.

Τα κοινά ζητήματα πελατών μπορούν να απαντηθούν με οδηγούς από τη βάση γνώσεων. Οι οδηγοί είναι απλοί, αλλά συνοδεύονται από χρήσιμες οδηγίες, εικόνες και βίντεο για να σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε τους πελάτες στα ζητήματά τους.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη δωρεάν υποστήριξη που προσφέρεται μέσω του φόρουμ υποστήριξης, όπου άλλοι πελάτες και προσωπικό θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

Άβιρα

Όπως εξηγεί η αρχική μας κριτική για την Avira, η πραγματική απογοήτευση για την Avira ήταν η ασυνέπεια στην υποστήριξη πελατών της. 

Υποστήριξη ιστότοπου Avira

Κάνει πολλά πράγματα σωστά, με μια εκτεταμένη βάση γνώσεων και ένα χρήσιμο κανάλι YouTube, με οδηγούς και συμβουλές σε πολλές γλώσσες. Η γνωστική βάση περιλαμβάνει συχνές ερωτήσεις και οδηγούς που εξηγούν πώς να αντιμετωπίζετε ορισμένα σφάλματα ή ζητήματα.

Η εξερεύνηση του καναλιού βάσης γνώσεων και του YouTube είναι δύσκολη και θα πρέπει να πραγματοποιήσετε προσεκτική αναζήτηση για να βρείτε το περιεχόμενο που θέλετε. Όπως το Bitdefender, υπάρχει επίσης ένα κοινοτικό φόρουμ για τους πελάτες να δημοσιεύουν τυχόν απορίες τους, με το προσωπικό της Avira και άλλους πελάτες να απαντούν.

Εάν χρειάζεστε άμεση υποστήριξη, μπορείτε να επωφεληθείτε από την υποστήριξη τηλεφώνου και email σε πολλές γλώσσες. Αυτό είναι διαθέσιμο μόνο για πελάτες “premium” και θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να το επαληθεύσετε.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Η Avira έχει καλή υποστήριξη πελατών, με εκτεταμένους οδηγούς και μια σειρά μεθόδων υποστήριξης. Παρόλο που το Avira’s είναι καλό, το Bitdefender’s είναι καλύτερο, με σαφείς οδηγούς, πιο ενεργό φόρουμ και ευρύτερο φάσμα επιλογών τηλεφωνικής υποστήριξης για πελάτες.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Bitdefender Antivirus

6

Τελικές σκέψεις

Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές τόσο του Bitdefender όσο και του Avira στο Cloudwards.net και αυτή η σύγκριση θα ήταν πάντα δύσκολη. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα μεταξύ αυτών των εταιρειών προστασίας από ιούς όταν εξετάζουμε τη φιλικότητα προς το χρήστη και τη συνολική ποιότητα προστασίας.

Τα Avira και Bitdefender είναι και τα δύο υπέροχα στη χρήση και θα έχετε μια υπέροχη εμπειρία, όποιο λογισμικό προστασίας από ιούς επιλέξετε. Ωστόσο, οι εκτεταμένες εκπτώσεις του Bitdefender για νέους πελάτες και η καλύτερη υποστήριξη πελατών ωθούν λίγο το Bitdefender. 

Γι ‘αυτό το Bitdefender παραμένει η κορυφαία επιλογή μας και ο συνολικός μας νικητής σε αυτήν τη σύγκριση.

Νικητής: Bitdefender

Τα Avira και Bitdefender είναι και τα δύο προϊόντα κορυφαίας κατηγορίας, αλλά εάν ψάχνετε μια διαφορετική επιλογή, μπορείτε να δείτε τα άρθρα προστασίας από ιούς για άλλες συγκρίσεις, κριτικές και ενημερώσεις. Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας παρακάτω και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map