Avira εναντίον Avast: Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς το 2020;

Η Avast είναι στην κορυφή της καλύτερης σύντομης λίστας δωρεάν λογισμικού προστασίας από ιούς, αλλά έχει τα δικά της premium σχέδια για όσους χρειάζονται λίγο επιπλέον.

Η Avira βρίσκεται στο άλλο άκρο της αγοράς, παρέχοντας στους συνδρομητές ένα από τα καλύτερα λογισμικά προστασίας από ιούς για υπολογιστές, Mac και φορητές συσκευές.

Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε σε ποιο λογισμικό προστασίας από ιούς πρέπει να επενδύσετε, αυτή η κριτική σύγκρισης Avira εναντίον Avast θα βοηθήσει. Ρίξτε μια ματιά στην ξεχωριστή αναθεώρηση Avira και στην αναθεώρηση Avast για περισσότερες πληροφορίες και για τους δύο παρόχους.

Ρύθμιση αγώνα: Avira εναντίον Avast

Για να σας βοηθήσουμε να ταξινομήσετε τα οφέλη τόσο της Avira όσο και της Avast, θα τα δοκιμάσουμε σε πέντε γύρους. Το αρχείο προστασίας από ιούς μας είναι γεμάτο με μερικές από τις προηγούμενες κριτικές σύγκρισης, εάν δεν είστε σίγουροι για τη μορφή.

Οι πέντε γύροι μας καλύπτουν χαρακτηριστικά, τιμολόγηση, φιλικότητα προς το χρήστη, προστασία και ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών. Θα δηλώσουμε νικητή για κάθε γύρο, δίνοντας είτε Avira είτε Avast ένα βαθμό και θα εξηγήσουμε γιατί σε μια ανακεφαλαίωση κάτω από.

Ο γενικός νικητής είναι ο πρώτος πάροχος που κέρδισε τρεις ή περισσότερους πόντους. Θα ακολουθήσουμε τις τελικές σκέψεις μας στο κάτω μέρος, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό γεγονότων, ανεξάρτητων δοκιμών και της δικής μας κρίσης για να πάρουμε την απόφαση. Θα θέλαμε τα σχόλιά σας, γι ‘αυτό μη διστάσετε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε με το σκεπτικό μας στην ενότητα σχολίων.

1

Χαρακτηριστικά

Η προστασία από ιούς μοιάζει λίγο με ένα παιχνίδι whack-a-mole. Όταν μια απειλή νικήθηκε, μια άλλη αναδύεται αλλού. Νέοι τύποι επικίνδυνων κακόβουλων προγραμμάτων ή απειλών στον κυβερνοχώρο απαιτούν από το λογισμικό προστασίας από ιούς να προσθέτει νέες δυνατότητες για να παρέχει την καλύτερη προστασία συνολικά. Σε αυτόν τον πρώτο γύρο, θα μιλήσουμε για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι Avira και Avast στους καταναλωτές.

Άβιρα

Στην προηγούμενη κριτική μας Avira, δώσαμε στον πάροχο μια τέλεια βαθμολογία 100 τοις εκατό για την ποιότητα των δυνατοτήτων που προσέφερε. Η Avira δεν είναι καθόλου απλοϊκή, με διάφορα προϊόντα ασφαλείας σε πολλά προγράμματα συνδρομής, δωρεάν και επί πληρωμή.

Avira-Χαρακτηριστικά

Η Avira δίνει μεγάλη έμφαση στο κορυφαίο της προϊόν, το Avira Prime. Αυτό το πρόγραμμα παρέχει στους συνδρομητές πλήρη πρόσβαση στην πλήρη σειρά προϊόντων premium Avira. Έρχεται με το Avira Antivirus Pro, τον πυρήνα της προστασίας από ιούς Avira. Μιλήσαμε θετικά για αυτήν την προστασία στο παρελθόν στην κριτική σύγκρισης Avira εναντίον Bitdefender.

Οι συνδρομητές της Avira αποκτούν επίσης πρόσβαση σε ένα εργαλείο καθαρισμού που ονομάζεται System Speedup Pro, το οποίο αφαιρεί προσωρινά αρχεία και επιταχύνει τον υπολογιστή σας, καθώς και έναν σαρωτή λογισμικού για την ενημέρωση τυχόν ξεπερασμένων και επικίνδυνων εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει. Θα σας δώσει επίσης βαθμολογία αναφοράς από 100 σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης και του απορρήτου, με συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε.

Για όσους ανησυχούν για τους κινδύνους του δημόσιου WiFi, η Avira προσφέρει μια εικονική λύση ιδιωτικού δικτύου για πελάτες που ονομάζονται Phantom VPN. Είναι απεριόριστο για τους χρήστες της Avira Prime, τοποθετώντας το μπροστά από την περιορισμένη υπηρεσία VPN που προσφέρεται με το Bitdefender (δείτε την κριτική μας στο Bitdefender).

Το Avira Phantom VPN δεν ταιριάζει με την ποιότητα των καλύτερων παρόχων VPN στην αγορά, όπως το ExpressVPN, αλλά είναι καλό να έχετε την επιλογή διαθέσιμη. Η Avira παρέχει επίσης έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τους πελάτες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να ρυθμίζετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας.

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας, το Avira Privacy Pal λειτουργεί μέσω των διαφόρων ρυθμίσεων υπολογιστή και προγράμματος περιήγησής σας για τη βελτιστοποίηση του τρόπου χρήσης των δεδομένων σας. Μαζί με άλλες λειτουργίες, θα απενεργοποιήσει την πρόσβαση στην τοποθεσία και θα καταργήσει τα cookie απορρήτου.

Προσφέρεται επίσης προστασία για κινητά για χρήστες με συσκευές Android και iOS. Αποκλείει επικίνδυνους ιστότοπους, ψεύτικους και ύποπτους καλούντες και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη συσκευή σας εάν έχει κλαπεί.

Πολλές από τις δυνατότητες προσφέρονται με πλήρη πρόσβαση σε συγκεκριμένους συνδρομητές – ή δωρεάν με ορισμένους περιορισμούς – επιτρέποντάς σας να δοκιμάσετε τα προϊόντα Avira που σας αρέσουν πρώτα.

Avast

Εδώ και καιρό είμαστε οπαδοί του Avast για τις δυνατότητες που θα περιλαμβάνονται, ειδικά στο πρόγραμμα δωρεάν Avast. Είναι επίσης μια επιλογή που προτείνουμε για τους χρήστες Android στην καλύτερη λίστα προστασίας από ιούς για Android.

Avast-Χαρακτηριστικά

Το δωρεάν πρόγραμμα της Avast είναι από μόνο του γεμάτο με χαρακτηριστικά, με εκτεταμένη προστασία από ιούς που αποκλείει τις μεγαλύτερες απειλές, όπως το ransomware. Εάν ανησυχείτε για άλλες συσκευές στο δίκτυό σας, ο ενσωματωμένος σαρωτής δικτύου θα ελέγξει για τυχόν κινδύνους για να μειώσει την πιθανότητα επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Εάν θέλετε να πληρώσετε, το Avast Premium χρησιμοποιεί όλες τις παραπάνω δυνατότητες και προσθέτει προστασία DNS για να μειώσει τις προσπάθειες ηλεκτρονικού ψαρέματος. Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο δοκιμών, το Avast Sandbox, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε με ασφάλεια άγνωστο λογισμικό.

Αντί να θέσετε τον υπολογιστή σας σε κίνδυνο, το Avast Sandbox σάς επιτρέπει να δοκιμάζετε νέο λογισμικό ή να ανοίγετε ύποπτα αρχεία σε μια απομονωμένη λειτουργία δοκιμών, εμποδίζοντας τον να αλληλεπιδρά με τον υπόλοιπο υπολογιστή σας. Εάν το Avast εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να το αφαιρέσετε με ασφάλεια χωρίς κίνδυνο μόλυνσης.

Το Avast Premium περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου ενός εργαλείου αποκλεισμού κάμερας web για να εμποδίζει τους snoopers να κρυφοκοιτάζουν σε εσάς χωρίς άδεια. Οι χρήστες Avast μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την κρυπτογράφηση αρχείων για να ασφαλίσουν τα αρχεία σας, καθώς και ένα εργαλείο διαγραφής “τεμαχισμού” για να διαγράψουν εντελώς τυχόν ευαίσθητα αρχεία που θέλετε να διαγράψετε.

Εάν αναζητάτε προστασία VPN και διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, καθώς και εργαλείο εκκαθάρισης αρχείων για την αφαίρεση ανεπιθύμητων αρχείων, θα πρέπει να δείτε το Avast Ultimate στην κορυφή της λίστας προϊόντων Avast. Το Avast SecureLine VPN είναι εντάξει, αλλά δεν είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα VPN, όπως εξηγεί η κριτική μας Avast SecureLine VPN.

Είναι μια παρόμοια κατάσταση για τους κωδικούς πρόσβασης Avast Passwords. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε μερικούς κωδικούς πρόσβασης, θα ήταν κάτι παραπάνω από αποδεκτό. Εάν χρειάζεστε περισσότερες λειτουργίες, θα θελήσετε να δείτε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, όπως το Dashlane (δείτε την κριτική μας στο Dashlane).

Στρογγυλές σκέψεις

Αυτός είναι ένας δύσκολος γύρος για να κριθεί. Τα Avira και Avast προσφέρουν και μια ολοκληρωμένη λίστα χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για προστασία από κάθε είδους απειλή. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ αυτών των παρόχων προστασίας από ιούς, κάνοντας αυτόν τον γύρο ισοπαλία.

Γύρος: Χαρακτηριστικά Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Avast Pro

2

Τιμολόγηση

Προτού φτάσετε για την πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την τιμή οποιουδήποτε προγράμματος προστασίας από ιούς επιλέγετε να αγοράσετε. Με διάφορα σχέδια, εκπτώσεις και δυνατότητες που πρέπει να λάβετε υπόψη, πρέπει να εντοπίσετε την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας. Ας ρίξουμε μια ματιά στις τιμές που θα πρέπει να πληρώσετε για μια συνδρομή Avira ή Avast.

Άβιρα

Η Avira έχει μια ρύθμιση τιμολόγησης που είναι αρκετά τυπική στην αγορά προστασίας από ιούς αυτές τις μέρες. Τα μεμονωμένα σχέδια Avira προσφέρονται με παραλλαγές κάλυψης ανάλογα με το μήκος ή τον αριθμό των συσκευών.

Επειδή η Avira διαχωρίζει πολλά από τα χαρακτηριστικά της σε πολλά «προϊόντα», αναφέρεται στα σχέδιά της ως «δέσμες ασφαλείας». Υπάρχουν τρεις τέτοιες «δέσμες» διαθέσιμες προς πώληση.

Είναι ένας από τους λίγους παρόχους προστασίας από ιούς που προσφέρουν μηνιαίες πληρωμές, μαζί με ετήσια προγράμματα καλύτερης αξίας διαθέσιμα από ένα έως τρία χρόνια. Σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, η Avira δεν προσφέρει μειωμένες τιμές για νέους πελάτες.

Το φθηνότερο πακέτο που προσφέρεται είναι το Avira Antivirus Pro. Είναι περίπου 60 $ για μια ετήσια συνδρομή που καλύπτει τρεις συσκευές. Αυτό είναι λίγο ακριβό, ειδικά σε σύγκριση με τα βασικά προγράμματα που προσφέρονται από άλλους παρόχους όπως το Comodo (δείτε την κριτική μας στο Comodo Internet Security Suite).

Το Antivirus Pro είναι η βασική επιλογή, που συνοδεύεται από προστασία απορρήτου, λήψη και σάρωση email, προστασία από ιούς ανώτερης βαθμίδας και φίλτρο ιστού για τον αποκλεισμό ύποπτων ιστότοπων. Είναι διαθέσιμο για χρήστες Windows και Mac.

Ωστόσο, μια καλύτερη επιλογή τιμής είναι το Avira Internet Security Suite. Περιλαμβάνει προστασία Antivirus Pro, καθώς και πρόσβαση στις αυτονόητες δυνατότητες Software Updater Pro και Password Manager Pro με μόνο 13 $ περισσότερα από το Antivirus Pro, με ετήσια συνδρομή τριών συσκευών..

Στην κορυφή της λίστας “πακέτα” της Avira βρίσκεται το Avira Prime. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που αναφέρθηκαν προηγουμένως και πολλά άλλα, όπως σαρωτή δικτύου, προστασία VPN, εργαλεία συντονισμού απορρήτου και ασφάλεια για κινητά για κατόχους συσκευών Android ή iOS.

Το Avira Prime κοστίζει 99,99 $ ετησίως για πέντε συσκευές, αλλά μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε απεριόριστη κάλυψη συσκευών με επιπλέον 30 $ ετησίως. Αυτό είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο για όσους έχουν μεγάλες οικογένειες, ενώ τα μηνιαία προγράμματα προσφέρουν μια προσιτή εναλλακτική λύση.

Avast

Όπως και η Avira, το Avast διαθέτει τρία σχέδια προϊόντων, ένα χαρτοφυλάκιο με αδυναμία σε σύγκριση με την προηγούμενη κριτική μας για το Avast. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι το Avast Free, μια ασυνήθιστη επιλογή από λογισμικό προστασίας από ιούς, αλλά από μόνο του ένα ισχυρό σχέδιο.

Το Avast Free Antivirus, όπως υποδηλώνει το όνομα, δεν κοστίζει τίποτα άλλο παρά με την παραγωγή antivirus Avast, ένα εργαλείο σάρωσης δικτύου και έναν βασικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για πελάτες.

Το πρώτο σχέδιο που σας κοστίζει πραγματικά είναι το Avast Premium Security, αλλά είναι τεχνικά δύο σχέδια. Το πρώτο είναι Premium Security Single-Device, που προσφέρει στους καταναλωτές κάλυψη προστασίας από ιούς για έναν υπολογιστή με Windows για σχεδόν 70 $ ετησίως, που είναι 10 $ περισσότερα από το βασικό πρόγραμμα Avira Antivirus Pro.

Ωστόσο, συνοδεύεται από τις περισσότερες δυνατότητες του Avast, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου δοκιμών sandbox, της προστασίας από το ηλεκτρονικό ψάρεμα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, καθώς και την κρυπτογράφηση και τον τεμαχισμό ασφαλών αρχείων.

Για επιπλέον συσκευές απαιτείται συνδρομή Avast Premium Security Multi-Device. Αυτό επεκτείνει την κάλυψη της Avast ώστε να περιλαμβάνει φορητές συσκευές Android και iOS. Θα αποκτήσετε επίσης προστασία για συσκευές Mac, με έως και 10 συσκευές καλυμμένες. Κοστίζει 90 $ ετησίως, επιπλέον 20 $ σε σύγκριση με την Premium Security Single-Device.

Το ακριβότερο πακέτο της Avast είναι το Avast Ultimate. Είναι 100 $ ετησίως – 10 $ περισσότερα από το Premium Security Multi-Device – προσφέρει προστασία VPN και διαχείριση κωδικού πρόσβασης, καθώς και λειτουργίες βελτιστοποίησης συσκευών.

Ωστόσο, το Avast Ultimate προστατεύει μόνο έναν υπολογιστή με Windows. Αν πρέπει να προστατεύσετε πολλές συσκευές, θα πρέπει να ακολουθήσετε το ελαφρώς φθηνότερο πρόγραμμα Avast Premium Security Multi-Device.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Το δωρεάν πρόγραμμα της Avast είναι εντυπωσιακό, αλλά τα προγράμματα επί πληρωμή είναι λίγο μπερδεμένα, με το πιο ακριβό πακέτο να καλύπτει λιγότερες συσκευές από το πακέτο ακριβώς κάτω από αυτό. 

Τα σχέδια προϊόντων της Avira είναι πιο κατανοητά και φθηνότερα από τα αντίστοιχα πακέτα Avast, καθιστώντας την Avira νικητή εδώ.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για Avira

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Avast Pro

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Από την εγκατάσταση έως την καθημερινή χρήση, το λογισμικό προστασίας από ιούς πρέπει να είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει. Θα εξετάσουμε πόσο φιλικά προς το χρήστη είναι τα Avira και Avast για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Άβιρα

Το αρχείο εγκατάστασης της Avira είναι μεσαίου μεγέθους (περίπου 180MB) και γρήγορο για την ολοκλήρωση των χρηστών. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές χρήστη, με τις περισσότερες ρυθμίσεις να εφαρμόζονται από το ίδιο το πρόγραμμα εγκατάστασης Avira.

Διασύνδεση Avira

Μόλις εγκατασταθεί, ο πίνακας ελέγχου Avira θα φαίνεται διαφορετικός, ανάλογα με το προϊόν που έχετε. Οι χρήστες του Avira Prime θα έχουν έναν πελάτη που θα σας συνδέει με το Antivirus Pro και οποιαδήποτε άλλα προϊόντα στο πρόγραμμα συνδρομής σας, όπως το προϊόν VPN της Avira.

Οι πελάτες του Avira Antivirus Pro δεν έχουν πρόσβαση στον ξεχωριστό πελάτη Avira, καθώς δεν θα έχουν διαθέσιμα άλλα προϊόντα Avira. Ο πελάτης προστασίας από ιούς είναι ξεχωριστός και σαφώς διαμορφωμένος για να κατανοήσουν οι πελάτες.

Avira-Πελάτης

Ο πελάτης προστασίας από ιούς έχει πέντε κατηγορίες, προσβάσιμες από το αριστερό μενού. Η προεπιλεγμένη κατηγορία “κατάσταση” σάς παρέχει μια γρήγορη ενημέρωση για την προστασία σας. Στο κέντρο, το κουμπί “σάρωση” σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε γρήγορα τη σάρωση.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες, μπορείτε να μετακινηθείτε στις άλλες καρτέλες κατηγορίας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή “καραντίνα” οδηγείτε σε αρχεία που βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ η ενότητα “modules” σάς παρέχει πρόσβαση στο τείχος προστασίας του συστήματος Avira.

Κάθε ενότητα συνοδεύεται από περιγραφές για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε οποιαδήποτε από τις συμπεριλαμβανόμενες δυνατότητες. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, καθώς ο κύριος πελάτης προστασίας από ιούς Avira δεν υπερφορτώνεται με περιττά κουμπιά ή λειτουργίες.

Αν χρειαστεί να προσαρμόσετε οτιδήποτε, ωστόσο, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω αριστερή περιοχή του πελάτη, θα μεταβείτε στις ρυθμίσεις της Avira. Αυτή η περιοχή κάτω από την κουκούλα είναι εκτεταμένη, με συνδέσμους προς διαδικτυακούς οδηγούς και μια περιοχή “περιγραφής” για μεμονωμένες ρυθμίσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε οτιδήποτε δύσκολο.

Η καθαρή διεπαφή Avira κρύβει ένα εξαιρετικά ισχυρό antivirus. Η ενότητα “σάρωση” θα ικανοποιήσει τους περισσότερους χρήστες, ενώ η περιοχή “ρυθμίσεις” θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε την προστασία Avira με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε.

Avast

Ενώ το Avira απαιτεί κάποια είσοδο χρήστη κατά την εγκατάσταση, το Avast απαιτεί πολύ λίγα. Πατώντας το κουμπί «εγκατάσταση» ξεκινά η διαδικασία, φροντίζοντας σχεδόν όλη την εγκατάσταση για εσάς.

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ορισμένους τελικούς όρους και προϋποθέσεις μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Στη συνέχεια, η Avast θα εκτελέσει σάρωση μετά την εγκατάσταση του υπολογιστή σας για να ελέγξει αν μπορεί να εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό. Θα εκτελέσει επίσης σάρωση για ξεπερασμένο λογισμικό, προσφέροντας ενημέρωση όσων εντοπίζει.

Avast-Πελάτης

Το Avast έχει έναν από τους ευκολότερους πελάτες προστασίας από ιούς για πλοήγηση, με ένα ελκυστικό συνδυασμό χρωμάτων που κάνει οποιεσδήποτε εμφανείς προτροπές και ρυθμίσεις να ξεχωρίζουν. Εάν πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες, μπορείτε να το κάνετε από το αριστερό μενού.

Με μόνο τέσσερις κατηγορίες, οι περισσότερες από τις δυνατότητες του Avast είναι αρκετά εύκολες. Η καρτέλα “προστασία” εμφανίζει τις επιλογές σάρωσης κατά των ιών, την προστασία του δικτύου σας, το Avast Sandbox και άλλες δυνατότητες. Κάθε χαρακτηριστικό έχει μια σύντομη περιγραφή που εξηγεί τι κάνει.

Εάν πρέπει να προσαρμόσετε το Avast, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού “Ρυθμίσεις” κάνοντας κλικ στο κουμπί “μενού” πάνω δεξιά.

Εάν κάνετε κλικ σε μια λειτουργία που δεν περιλαμβάνεται, το Avast θα σας μεταφέρει κατευθείαν σε μια σελίδα πωλήσεων για να αγοράσετε το προϊόν. Ο πελάτης δεν κρύβει τις λειτουργίες που δεν έχετε, εάν έχετε μια φθηνότερη συνδρομή Avast (ή το δωρεάν πρόγραμμα Avast).

Η προηγούμενη κριτική μας στο Avast Pro κάλυψε τη δυσαρέσκειά μας με τέτοιου είδους διαφημίσεις, αλλά είναι περισσότερο ενοχλητικό παρά σοβαρό ζήτημα. Ωστόσο, μπορεί να είναι προβληματικό και να προκαλεί σύγχυση στους νέους πελάτες, επομένως είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Όπως θα περιμένατε από αυτούς τους κορυφαίους παίκτες, είναι και οι δύο αρκετά ίσοι όταν πρόκειται για φιλικότητα προς τον χρήστη. Και οι δύο ιοί είναι γρήγοροι στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση, αν και το Avira προσφέρει περισσότερη προσαρμογή για τους χρήστες ενέργειας. 

Επίσης, δεν είμαστε μεγάλοι θαυμαστές της μεγάλης εστίασης των πωλήσεων στον πελάτη Avast, σε σύγκριση με τη σαφήνεια της προσφοράς της Avira, καθιστώντας την Avira την καλύτερη επιλογή εδώ.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας χρήστη για το Avira

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Avast Pro

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το πιο σημαντικό μέρος των αξιολογήσεων σύγκρισης είναι η ματιά μας στη συνολική ποιότητα προστασίας. Αντί να το δοκιμάσουμε αυτό για εμάς, χρησιμοποιούμε τις ανεξάρτητες αναφορές από τρεις εταιρείες ασφαλείας: AV-Test, AV-Comparatives και MRG Effitas. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς συγκρίνεται η προστασία τόσο της Avira όσο και της Avast σε πραγματικές δοκιμές.

Άβιρα

Ξεκινώντας με το AV-Test, η Avira σημείωσε 5,5 στα 6 για προστασία κατά τη διάρκεια της δοκιμής προστασίας Μαΐου-Ιουνίου 2019. Καταγράφηκε επίσης ένα ταιριαστό 5,5 στα 6 για απόδοση, με ελαφρώς χαμηλότερες βαθμολογίες απόδοσης σε σύγκριση με τον μέσο όρο της βιομηχανίας. 

Avira-AVTest-Ιούνιος19

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής προστασίας AV-Comparatives Φεβρουαρίου-Μαΐου 2019, από μέγεθος δείγματος 752, και τα 752 δείγματα αποκλείστηκαν από την Avira. Μόνο το Kaspersky Anti-Virus μπόρεσε να ταιριάξει με αυτό το σκορ κατά τη διάρκεια του τεστ (δείτε την κριτική μας στο Kaspersky Anti-Virus).

Ωστόσο, τα αποτελέσματα απόδοσης για την Avira δεν ήταν τόσο καλά κατά τη δοκιμή απόδοσης του Απριλίου 2019 της AV-Comparatives. Από τα 14 antivirus που δοκίμασε, η Avira ήταν η 13η θέση, με μόνο το Windows Defender να σκοράρει. Η AV-Comparatives απένειμε στην Avira το βραβείο «Advanced» για απόδοση, παράλληλα με το Trend Micro (δείτε την αναθεώρηση Trend Micro Antivirus +).

Η τελική εργαστηριακή δοκιμή από το MRG Effitas το 2ο τρίμηνο του 2019 έδειξε ότι, από το μέγεθος δείγματος 398, 397 μπλοκαρίστηκαν από την Avira. Για αυτό το σκορ, το MRG Effitas απένειμε στην Avira βαθμολογία «Πιστοποιημένο» επιπέδου 1, που ταιριάζει με το F-Secure (ανατρέξτε στην κριτική F-Secure Antivirus).

Avast

Με 6 στα 6, η βαθμολογία της Avast κατά τη δοκιμή προστασίας AV-Test τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2019 ήταν ελαφρώς καλύτερη από την Avira. Τα αποτελέσματα απόδοσης δεν ήταν τόσο καλά, με 5,5 στα 6.

Avast-AVTest-Αύγουστος2019

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής προστασίας AV-Comparatives τον Φεβρουάριο-Μάιο του 2019, οι καταγεγραμμένες βαθμολογίες ήταν αποδεκτές, με το Avast να αποκλείει 746 από τα 752 δείγματα κακόβουλου λογισμικού. Έχασε έξι, με συνολικό ποσοστό επιτυχίας 99,2%. Η AV-Comparatives απένειμε στο Avast το «Advanced» βραβείο προστασίας.

Η βαθμολογία απόδοσης του Avast δεν ήταν πολύ άσχημη στη δοκιμή του AV-Comparatives τον Απρίλιο του 2019, καθισμένος στη μέση του τραπεζιού και κέρδισε το υψηλότερο βραβείο “Advanced +”.

Το MRG Effitas δεν δοκιμάζει τα καταναλωτικά προϊόντα της Avast, αλλά δοκιμάζει το Avast Business Antivirus στην τελευταία δοκιμή του Q2 2019. Δυστυχώς, σε αντίθεση με τις άλλες εργαστηριακές δοκιμές, το Avast είχε πολύ κακή απόδοση, ενώ σχεδόν το 5% των δειγμάτων έλειπαν. Μόνο η McAfee έπαιξε τόσο άσχημα στη δοκιμή MRG Effitas (δείτε την κριτική McAfee Total Protection).

Είναι πιθανό τα προϊόντα antivirus για επιχειρήσεις και καταναλωτές της Avast να μοιράζονται την ίδια μηχανή σάρωσης, επομένως αυτή η κακή βαθμολογία δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Η Avast είχε γενικά καλές βαθμολογίες για την ποιότητα της προστασίας της, εκτός από την MRG Effitas. Ωστόσο, δεδομένης της άσχημης απόδοσής του, αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Αντίθετα, η Avira τα πήγε καλά σε όλες τις δοκιμές, καθιστώντας τη νικητή αυτού του γύρου.

Γύρος: Σημείο προστασίας για την Avira

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Avast Pro

5

Υποστήριξη

Στην τελευταία ενότητα, θα εξετάσουμε τη συνολική ποιότητα της υποστήριξης πελατών από την Avira και την Avast.

Άβιρα

Η υποστήριξη πελατών της Avira είναι λίγο επιτυχημένη, αλλά είναι εκτεταμένη. Η άμεση υποστήριξη μέσω email και τηλεφώνου περιορίζεται σε premium πελάτες και θα πρέπει να συνδεθείτε για να επαληθεύσετε τη συνδρομή σας για να έχετε πρόσβαση σε αυτήν.

Υποστήριξη ιστότοπου Avira

Στον ιστότοπο, η Avira προσφέρει μια λεπτομερή βάση γνώσεων με υποστηρικτικούς οδηγούς σε διάφορες γλώσσες. Υπάρχει επίσης μια εκτεταμένη συχνή ερώτηση που απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με διάφορα κοινά θέματα.

Δυστυχώς, η πλοήγηση στη βάση γνώσεων είναι λίγο δύσκολη, αλλά εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, μπορείτε να δημοσιεύσετε μόνοι σας στο φόρουμ κοινότητας. Παρακολουθείται από πελάτες και προσωπικό που θα ανταποκρίνονται σε οποιοδήποτε από τα ερωτήματά σας.

Μπορείτε επίσης να δείτε το κανάλι YouTube της Avira, με βίντεο που απαντούν σε ερωτήσεις, εξερευνώντας θέματα όπως το απόρρητο και την ασφάλεια και προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους.

Avast

Η άμεση υποστήριξη είναι διαθέσιμη μόνο για πελάτες premium Avast. Ωστόσο, οι χρήστες που επωφελούνται από την premium δοκιμή μπορούν να κάνουν χρήση της άμεσης υποστήριξης της Avast. 

Υποστήριξη Avast-Site

Εκτός από αυτό, το Avast διαθέτει μια βάση γνώσης για όλους τους χρήστες, με οδηγούς χωρισμένους από κάθε σχέδιο προϊόντος που καλύπτει κοινά θέματα, όπως η εγκατάσταση. Αυτοί οι οδηγοί περιλαμβάνουν εύκολες οδηγίες με χρήσιμες εικόνες.

Υπάρχει ένα φόρουμ υποστήριξης με 1,3 εκατομμύρια δημοσιεύσεις, με μεμονωμένα φόρουμ για διαφορετικά προϊόντα και γλώσσες. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο φόρουμ για υπάρχουσες δημοσιεύσεις που απαντούν σε ερωτήσεις και σε προηγούμενα θέματα.

Εάν χρειάζεστε εκτεταμένη τεχνική υποστήριξη, θα πληρώνετε ένα μεγάλο τίμημα για αυτήν. Η Avast προσφέρει το πακέτο Total Care για άμεση υποστήριξη στα 199 $ ετησίως. Αυτό το επιπλέον κόστος είναι εξαιρετικά ακριβό και δεν είναι πακέτο που θα συνιστούσαμε.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Η Avira προσφέρει μια καλή ποικιλία υποστήριξης για τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων χρήσιμων οδηγών και πολλές επιλογές άμεσης υποστήριξης. Οι επιλογές της Avast είναι πολύ παρόμοιες, αλλά επειδή η άμεση τεχνική υποστήριξη απαιτεί ένα ακριβό πακέτο πρόσθετων, η υποστήριξη της Avira είναι καλύτερη συνολικά.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για το Avira

Λογότυπο Avira
Λογότυπο Avast Pro

6

Τελικές σκέψεις

Ενώ και οι δύο Avast και Avira προσφέρουν σημαντικό αριθμό χαρακτηριστικών, η Avira κερδίζει αυτήν την κριτική σύγκρισης. Με καλύτερη βαθμολογία προστασίας από το Avast και ένα πιο εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας χρήστη, το Avira είναι η καλύτερη επιλογή.

Νικητής: Άβιρα

Το Avira είναι ένα από τα καλύτερα antivirus στην αγορά. Παρόλο που το Bitdefender παραμένει η κορυφαία επιλογή μας, είναι απίθανο να απογοητευτείτε με μια συνδρομή Avira.

Εάν αναζητάτε μια εναλλακτική λύση, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα άλλα άρθρα προστασίας από ιούς για περαιτέρω κριτικές και συγκρίσεις. Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me