Avast vs AVG: Battle for the Best Free Antivirus του 2020

Η επένδυση σε ένα ποιοτικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι απαραίτητη εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές σας στο Διαδίκτυο το 2019 και μετά. Το Avast και το AVG είναι δύο από τις μεγαλύτερες επιλογές στην αγορά προστασίας από ιούς και το λογισμικό αυτό έχει εγκατασταθεί σε εκατομμύρια υπολογιστές και κινητές συσκευές παγκοσμίως. 


Έχουμε μιλήσει εκτενώς και για τα δύο προγράμματα προστασίας από ιούς στη συλλογή μας για το καλύτερο δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς. Και τα δύο προϊόντα ανήκουν και λειτουργούν από την ίδια εταιρεία, με την Avast να αγοράζει το προηγούμενο ανεξάρτητο AVG το 2016. 

Για να δούμε πώς αποδίδουν αυτά τα αδέλφια κατά των ιών, θα τα δοκιμάσουμε σε αυτήν τη σύγκριση Avast εναντίον AVG. Εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε κάθε antivirus ξεχωριστά, μπορείτε να δείτε την κριτική Avast Pro και την κριτική AVG Antivirus πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση.

Ρύθμιση αγώνα: Avast εναντίον AVG

Οι τακτικοί αναγνώστες του Cloudwards.net θα γνωρίζουν τη μορφή, αλλά αν είστε νέοι, δείτε πώς προσεγγίζουμε τις κριτικές σύγκρισης. Οι συγκρίσεις μας χωρίζονται σε πέντε γύρους, καλύπτοντας χαρακτηριστικά, τιμές, φιλικότητα προς το χρήστη, προστασία από ιούς και εξυπηρέτηση πελατών.

Θα απονείμουμε έναν βαθμό στον νικητή από κάθε μεμονωμένο γύρο, εξηγώντας γιατί επιλέξαμε αυτό το antivirus μετά την ολοκλήρωση κάθε γύρου. Το πρώτο antivirus που θα κερδίσει τρεις βαθμούς ή περισσότερους θα είναι ο νικητής. Θα σας καθοδηγήσουμε και στη λήψη αποφάσεων στο τελικό μας συμπέρασμα.

Χρησιμοποιούμε ένα μείγμα των δικών μας δοκιμών και των αναφορών από ανεξάρτητα εργαστήρια ασφαλείας για να καθοδηγήσουμε τη λήψη αποφάσεών μας. Αν θέλετε να διαφωνήσετε ή αν έχετε τις δικές σας σκέψεις να μοιραστείτε, παρακαλούμε ρίξτε μας ένα σχόλιο στο τέλος αυτής της κριτικής.

1

Χαρακτηριστικά

Αντιμετωπίζοντας τις απειλές που φέρνει στο προσκήνιο η συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, είναι απλώς αδύνατο για τις εταιρείες ασφαλείας να αποφύγουν την προσθήκη νέων δυνατοτήτων για να κάνουν το premium λογισμικό προστασίας από ιούς που αξίζει να πληρώσει. 

Έχοντας αυτό κατά νου, και για να ξεκινήσουμε τα πράγματα, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι Avast και AVG στους πελάτες.

Avast

Το Avast είναι γεμάτο χαρακτηριστικά, τόσο στο δωρεάν πακέτο του, αλλά και στους πελάτες premium. Είναι η προτεινόμενη επιλογή μας για χρήστες Android, όπως είχαμε προτείνει προηγουμένως στο καλύτερο άρθρο προστασίας από ιούς για Android.

Avast-Χαρακτηριστικά

Το Avast επικεντρώνεται στην προστασία από ιούς, με ακόμη και το δωρεάν σχέδιο του να αποκλείει απειλές όπως το ransomware. Ωστόσο, για να προσθέσετε στη συνολική σας ασφάλεια δικτύου, το Avast προσφέρει ένα εργαλείο σάρωσης δικτύου για να αναζητήσετε ευπάθειες και να προτείνει λύσεις.

Οι πελάτες της Avast Premium αποκτούν προστασία ιστού DNS για τον αποκλεισμό του ηλεκτρονικού ψαρέματος, καθώς και ένα εργαλείο Sandbox που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε νέο (και πιθανώς επικίνδυνο) λογισμικό και να δοκιμάσετε άγνωστα αρχεία για μόλυνση.

Αυτό το απομονωμένο περιβάλλον δοκιμών αποτρέπει γενικά το πιθανό κακόβουλο λογισμικό να αλληλεπιδρά με τα αρχεία του υπολογιστή σας και το σύστημά σας, με το Avast να ασχολείται με τυχόν μολυσμένα αρχεία που εντοπίζει για εσάς. Οι πελάτες της Avast μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το Avast Secure Browser, ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα περιήγησης Avast με πρόσθετες δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας.

Οι συνδρομητές Premium λαμβάνουν πρόσθετη προστασία απορρήτου, με ένα εργαλείο ασφαλείας που περιορίζει την πρόσβαση στην κάμερα web για να εμποδίζει τους πιθανούς χάκερ να βλέπουν ή να καταγράφουν τη ροή. Το Avast προσφέρει επίσης κρυπτογράφηση για τα αρχεία σας για την αποτροπή κρυπτογράφησης ransomware, καθώς και ένα εργαλείο για την ασφαλή διαγραφή ορισμένων αρχείων.

Η προστασία VPN περιλαμβάνεται στο πιο ακριβό πακέτο Avast Ultimate, χάρη στο Avast SecureLine VPN, για το οποίο αναφέρεται η αναθεώρηση Avast SecureLine VPN με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Δεν είναι VPN ανώτερης βαθμίδας, αλλά θα το κάνει εάν πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστό ενώ βρίσκεστε σε ένα μη ασφαλές δίκτυο.

Οι συνδρομητές Avast Ultimate κερδίζουν επίσης τη χρήση κωδικών πρόσβασης Avast. Αυτός ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι κατάλληλος για βασική χρήση, αλλά δεν είναι αντικατάσταση 1 κωδικού πρόσβασης (δείτε την αναθεώρηση 1 κωδικού πρόσβασης).

AVG

Όπως και το Avast, το AVG είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν antivirus που διατίθενται σήμερα, με εκατομμύρια χρήστες να το χρησιμοποιούν σε υπολογιστές και Mac σε όλο τον κόσμο, αλλά προσφέρει μια καλή επιλογή λειτουργιών για «premium» πελάτες.

Λειτουργίες AVG

Το AVG διαθέτει βασική προστασία από ιούς ως στάνταρ, με τη συνήθη προστασία για κακόβουλο λογισμικό σε συνδυασμό με ορισμένες ασυνήθιστες λειτουργίες, όπως η σάρωση συνημμένων email. Υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα περιήγησης με επωνυμία AVG που μπορείτε να εγκαταστήσετε κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Το AVG Secure Browser (όπως ονομάζεται το πρόγραμμα περιήγησης) είναι ακριβώς το ίδιο με το Avast Secure Browser, χάρη στη σύνδεση AVG-Avast. Χρησιμοποιεί την ίδια βάση με το Google Chrome, τόσο μεγάλο μέρος της διεπαφής χρήστη θα είναι παρόμοιο, αλλά με προστασία απορρήτου, αποκλεισμός διαφημίσεων και ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Εάν εγγραφείτε σε ένα premium πρόγραμμα AVG, θα αποκτήσετε προστασία για την κάμερα web σας για να σταματήσετε τα snoopers, την πρόσθετη προστασία ransomware, έναν τεμαχιστή αρχείων για τη διαγραφή ευαίσθητων αρχείων και ένα τείχος προστασίας του συστήματος. Υπάρχει επίσης προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος, χάρη στην επιπλέον ασφάλεια DNS.

Με τη συνδρομή κορυφαίου επιπέδου AVG Ultimate, θα έχετε πρόσβαση σε ορισμένα επιπλέον προϊόντα, όπως το AVG TuneUp. Αυτό είναι παρόμοιο με το μοντέλο συνδρομής της Avast, όπου διάφορα προϊόντα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ενιαία σουίτα ασφαλείας.

Το AVG TuneUp είναι παρόμοιο με το Avira System Speedup Pro και το Software Updater Pro, με εργαλεία για την αφαίρεση προσωρινών αρχείων, τη βελτίωση των ρυθμίσεων του συστήματος και την αυτόματη ενημέρωση μη ασφαλούς λογισμικού (δείτε την αναθεώρηση Avira). 

Το AVG δεν περιλαμβάνει το TuneUp με τα σχέδιά του, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε μια επιπλέον συνδρομή AVG Secure VPN. Όπως το Secure Browser, το Secure VPN είναι το SecureLine VPN της Avast, αλλά μετονομάζεται σε πελάτες AVG. 

Είναι ένα εντάξει προϊόν για πρόσβαση στο Netflix εν κινήσει, αλλά θα πρέπει να είστε καλύτερα με έναν άλλο πάροχο από την καλύτερη λίστα σύντομων λιστών VPN για το Netflix, όπως το NordVPN (δείτε την κριτική μας για το NordVPN).

Στρογγυλές σκέψεις

Η σύνθεση χαρακτηριστικών τόσο από το Avast όσο και από το AVG είναι αρκετά παρόμοια. Ορισμένες λειτουργίες, όπως το Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, είναι κοινόχρηστες, αλλά η Avast προσφέρει μερικές επιπλέον δυνατότητες για premium πελάτες, όπως το Avast Sandbox, καθιστώντας το νικητή αυτού του πρώτου γύρου.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για το Avast Pro

Λογότυπο Avast Pro
Λογότυπο AntiVirus AVG

2

Τιμή

Τα περισσότερα προϊόντα προστασίας από ιούς απαιτούν ετήσια χρέωση. Εάν κλειδώνετε σε ένα προϊόν προστασίας από ιούς για ένα χρόνο ή περισσότερο, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αξίζει το κόστος. Ας δούμε πώς διατίθενται οι τιμές Avast και AVG, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε την οικονομική προσιτότητά τους και την αξία τους.

Avast

Η Avast έχει επί του παρόντος τρία σχέδια προϊόντων, με το Avast Free ως σχέδιο από μόνο του. Το Avast Free έρχεται με την προστασία Avast ως στάνταρ, καθώς και μερικά εκπληκτικά πρόσθετα, όπως ένας βασικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και ένας σαρωτής δικτύου.

Το Avast Premium Security είναι το πρώτο σχέδιο «premium» από την Avast, αν και είναι τεχνικά ένα σχέδιο που χωρίζεται σε δύο μέρη. Η Premium Security Single-Device παρέχει προστασία από ιούς για έναν υπολογιστή με Windows στα 69,99 $ ετησίως, μαζί με την προστασία από ιούς Avast, την προστασία email και phishing, το εργαλείο δοκιμής Sandbox και την κρυπτογράφηση αρχείων από κακόβουλο λογισμικό.

Απαιτείται Avast Premium Security Multi-Device εάν θέλετε να προστατεύσετε περισσότερες από μία συσκευές. Περιλαμβάνει τις ίδιες δυνατότητες με μία συσκευή, αλλά τις επεκτείνει σε 10 συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για Android και Mac, στα 89,99 $ ετησίως.

Στην κορυφή της λίστας προϊόντων βρίσκεται το Avast Ultimate. Είναι 99,99 $ ετησίως, με τους Avast SecureLine VPN και Avast Passwords. Παράξενα, ωστόσο, υποστηρίζει μόνο έναν υπολογιστή με Windows, ο οποίος είναι ένα βήμα πίσω σε σύγκριση με το Premium Security Multi-Device.

Για τους περισσότερους πελάτες, το Avast Premium Multi-Device είναι το καλύτερο σχέδιο, εκτός εάν είστε απελπισμένοι να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο VPN και τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης της Avast.

AVG

Το πρόγραμμα τιμών της AVG είναι παρόμοιο με το Avast, με τρία προγράμματα για πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του AVG Free για χρήστες που δεν πληρώνουν. Υπάρχει επίσης ένα ξεχωριστό προϊόν προστασίας από ιούς AVG για χρήστες Mac, που προσφέρεται δωρεάν με λιγότερες δυνατότητες. Τα περισσότερα προϊόντα AVG επικεντρώνονται στην προστασία των Windows.

Σε αντίθεση με την Avast, η οποία προσφέρει απεριόριστη κάλυψη συσκευών μόνο σε ένα πακέτο, η AVG βελτιώνει τη μητρική της εταιρεία προσφέροντας κάλυψη για απεριόριστες συσκευές σε όλα τα σχέδιά της.

Με 79,99 $ ετησίως, το πρώτο premium προϊόν της AVG, το AVG Internet Security, δεν είναι φθηνό. Έρχεται με προστασία από ιούς, αποκλεισμό κάμερας web, προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα, προστασία για κινητά για συσκευές Android, τείχος προστασίας δικτύου και προσαρμοσμένη κρυπτογράφηση αρχείων για τον αποκλεισμό επιθέσεων ransomware.

Το πιο ακριβό προϊόν στη σειρά AVG είναι το AVG Ultimate, το οποίο κοστίζει 20 $ επιπλέον από το AVG Internet Security. Τεχνικά, ωστόσο, είναι δύο προϊόντα σε ένα, με τις δυνατότητες AVG Internet Security να συνδυάζονται με το AVG TuneUp, το εργαλείο βελτιστοποίησης συστήματος $ 50 για την αφαίρεση ανεπιθύμητων αρχείων και την ενημέρωση του παλιού σας λογισμικού.

Μερικά προϊόντα AVG απαιτούν ξεχωριστή συνδρομή, όπως το AVG Secure VPN. Έχοντας αυτό κατά νου, χαρίστε στο AVG Secure VPN και ρίξτε μια ματιά στις κριτικές VPN για μια εναλλακτική λύση. Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει, θα πρέπει να πιέσετε σκληρά για να βρείτε μια καλύτερη εναλλακτική λύση από το NordVPN ή το ExpressVPN.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Με ένα δωρεάν και δύο premium σχέδια (και ένα επιπλέον δωρεάν προϊόν για χρήστες Mac), η δομή τιμολόγησης της AVG είναι πολύ απλή, με μια γενναιόδωρη προσφορά απεριόριστης κάλυψης συσκευών για να γλυκαίνει τη συμφωνία.

Αντίθετα, τα σχέδια τιμών της Avast είναι λίγο μπερδεμένα. Με δύο σχέδια με παρόμοια ονόματα και το πιο ακριβό σχέδιο που καλύπτει λιγότερες συσκευές από το σχέδιο αμέσως πριν, η Avast πρέπει πραγματικά να εξετάσει τη θυγατρική της για ιδέες για το πώς να κατασκευάσει τα δικά της προϊόντα. Έχοντας αυτό κατά νου, αν και οι τιμές είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες, η AVG είναι ο νικητής εδώ, για λόγους σαφήνειας.

Γύρος: Σημείο τιμής για AVG AntiVirus

Λογότυπο Avast Pro
Λογότυπο AntiVirus AVG

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Έχουμε τρεις παράγοντες που κερδίζουν όταν εξετάζουμε ένα antivirus για φιλικότητα προς τον χρήστη: την απλότητα και την ταχύτητά του, καθώς και πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν οι περισσότεροι χρήστες. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους παράγοντες για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πόσο φιλικές προς το χρήστη είναι οι AVG και Avast.

Avast

Το Avast διαθέτει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης φιλικό για αρχάριους που θέτει το χρυσό πρότυπο για εγκαταστάσεις προστασίας από ιούς. Απαιτεί λίγη είσοδο εκτός εάν θέλετε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης πριν ξεκινήσει.

Μόλις εγκατασταθεί το Avast, θα εκτελεστεί μερικά πράγματα, όπως μια γρήγορη σάρωση προστασίας από ιούς και ένας έλεγχος για ξεπερασμένο λογισμικό. Θα ενημερώσει οποιοδήποτε παλιό λογισμικό εντοπίζει, με την έγκρισή σας.

Avast-Πελάτης

Μόλις εγκατασταθεί, ο πελάτης της Avast είναι ευχάριστος στη χρήση. Είναι απλό να πλοηγηθείτε, με ένα σκούρο χρώμα που εστιάζει την προσοχή σας στα πιο σημαντικά μηνύματα και εικονίδια. Λιγότερο κρίσιμες λειτουργίες κρύβονται στο αριστερό μενού.

Το Avast δεν σας ενοχλεί σε εκατοντάδες κατηγορίες, αλλά προσφέρει μόνο τέσσερις. Για παράδειγμα, η «προστασία» θα εμφανίσει τις επιλογές προστασίας από ιούς και την προστασία δικτύου, μαζί με τη λειτουργία Sandbox. Το Avast περιλαμβάνει μια χρήσιμη περιγραφή που εξηγεί τον σκοπό κάθε δυνατότητας δίπλα του.

Η προσαρμογή του Avast είναι απλή. απλώς αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της Avast μέσω του μενού, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του πελάτη.

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν πώς αντιπαθούμε τις προσπάθειες της Avast να “αναβαθμίσει” προϊόντα μέσω του πελάτη της. Αυτό δεν άλλαξε, δυστυχώς, καθώς προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται σε φθηνότερες συνδρομές προϊόντων Avast παραμένουν στον πελάτη. Κάνοντας κλικ σε αυτά θα μεταβείτε σε μια σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς για μια πιο ακριβή συνδρομή.

Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί συγκεχυμένο, ειδικά για νέους πελάτες. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Avast, φροντίστε να το προσέξετε μετά την εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη.

AVG

Με ένα τελικά μικροσκοπικό αρχείο εγκατάστασης 1MB, το AVG είναι ένα από τα πιο γρήγορα προγράμματα προστασίας από ιούς. Χτυπά ακόμη και το αρχείο εγκατάστασης 5MB του Webroot SecureAnywhere και ταιριάζει με τον χρόνο εγκατάστασης των δύο λεπτών (δείτε την προηγούμενη επισκόπηση του Webroot SecureAnywhere).

Πρόγραμμα εγκατάστασης AVG

Όπως το Avast, το AVG προσφέρει δύο επιλογές εγκατάστασης, με μια γρήγορη εγκατάσταση για να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις AVG ή μια προσαρμοσμένη μέθοδο εγκατάστασης όπου μπορείτε να επιλέξετε ποιες δυνατότητες θέλετε να ενεργοποιήσετε πριν ακόμη ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Μόλις εγκατασταθεί, το AVG διαθέτει έναν τακτοποιημένο πελάτη που είναι όσο το δυνατόν πιο απλός στη χρήση, με πέντε ενότητες που διαχωρίζουν τις δυνατότητές σας. Η ενότητα “υπολογιστής” σάς προσφέρει πρόσβαση στην προστασία από ιούς, ενώ οι “πληρωμές” περιλαμβάνουν το ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης και τις δυνατότητες προστασίας απορρήτου.

AVG-Πελάτης

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια ανίχνευση ιών, το AVG προσφέρει έξι προκαθορισμένες επιλογές, από γρήγορες σαρώσεις ενώ εκτελείται ο υπολογιστής σας, έως εκκίνηση σαρώσεων για βαριές μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα στο κουμπί “σάρωση υπολογιστή” στην κύρια οθόνη.

Οι ενότητες στο AVG παρουσιάζονται σε ένα οριζόντιο μενού κουμπιών στην κύρια οθόνη του πελάτη. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε από το μενού ρυθμίσεων, στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από το μενού AVG στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος-πελάτη. 

Το επίπεδο προσαρμογής στο AVG είναι καλό, με χρήσιμες περιγραφές που εξηγούν πολύπλοκες λειτουργίες. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα πάντα, από την εμφάνιση του πελάτη AVG έως τις μεμονωμένες ρυθμίσεις για κάθε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας της προστασίας από ιούς AVG.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Οι Avast και AVG ακολουθούν και τα δύο καλύτερα πρότυπα του κλάδου όσον αφορά τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Και οι δύο πελάτες είναι εύχρηστοι και εγκατεστημένοι και προσφέρουν εκτεταμένη προσαρμογή, αν και δεν είμαστε οπαδοί της τεχνικής αναβάθμισης της Avast σε φθηνότερα σχέδια. Παρ ‘όλα αυτά, δεν υπάρχει σαφής νικητής μεταξύ των δύο, κάνοντας αυτόν τον γύρο ισοπαλία.

Γύρος: Φιλικότητα χρήστη Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Avast Pro
Λογότυπο AntiVirus AVG

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αν έχετε διαβάσει τα υπόλοιπα τμήματα αυτής της κριτικής σύγκρισης, είναι καιρός να εστιάσετε, καθώς η προστασία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε λογισμικού προστασίας από ιούς. Τα χαρακτηριστικά, οι τιμές και η φιλικότητα προς το χρήστη είναι καλό να ληφθούν υπόψη, αλλά εάν η προστασία είναι σκουπίδια, το προϊόν είναι σκουπίδια – περίοδος.

Έχοντας αυτό υπόψη, θα χρησιμοποιήσουμε τις ανεξάρτητες αναφορές από τρία μη συνεργαζόμενα εργαστήρια δοκιμών ασφαλείας για να εξετάσουμε την προστασία Avast και AVG που προσφέρει στους πελάτες.

Avast

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής AV-Test Ιουλίου-Αυγούστου 2019, ο Avast τα πήγε πολύ καλά, με σκορ 6 στα 6 για προστασία και 5.5 στα 6 για απόδοση. Η βαθμολογία απόδοσης, συγκεκριμένα, ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τον καταγεγραμμένο μέσο όρο της βιομηχανίας.

Avast-AVTest-Αύγουστος2019

Μια αποδεκτή – αν και όχι τέλεια – βαθμολογία προστασίας καταγράφηκε στη δοκιμή προστασίας AV-Comparatives τον Φεβρουάριο-Μάιο του 2019, με 746 από τα 752 δείγματα δοκιμής να αποκλείονται από την Avast κατά τη διάρκεια της δοκιμής. 

Αυτό το συνολικό ποσοστό επιτυχίας 99,2 θα μπορούσε να αντισταθμιστεί μόνο από την AVG κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, αλλά ήταν αρκετό για το εργαστήριο να απονείμει το βραβείο «Advanced» της AVast για την ποιότητα της προστασίας. Ανέφερε επίσης στην Avast το βραβείο υψηλότερου επιπέδου «Advanced +» για απόδοση, με βαθμολογία μεσαίου πίνακα στο τεστ απόδοσης Απριλίου 2019 της AV-Comparatives.

Η MRG Effitas επικεντρώθηκε στην προστασία σε επίπεδο επιχειρήσεων της Avast κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών προστασίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αλλά δυστυχώς αυτή η βαθμολογία ήταν εξαιρετικά κακή, με περισσότερο από το 4% των 398 δειγμάτων που χάθηκαν.

Η κακή βαθμολογία ήταν αρκετή για τον MRG Effitas για να δηλώσει ότι ο Avast απέτυχε εντελώς στο τεστ. Παρόλο που η προστασία των επιχειρήσεων διαφέρει από την προστασία των καταναλωτών, δεν μπορεί να αγνοηθεί μια βαθμολογία. Εκτός του Avast, μόνο η McAfee απέτυχε στις δοκιμές MRG Effitas (δείτε την κριτική McAfee Total Protection).

AVG

Ταιριάζοντας με το Avast, η τελευταία δοκιμή προστασίας Ιουλίου-Αυγούστου 2019 της AV-Test σημείωσε τη βαθμολογία AVG 6 στα 6 για προστασία, με 99,5 τοις εκατό βαθμολογίες προστασίας τον Ιούλιο και 100% τον Αύγουστο. Για απόδοση, η AVG έλαβε 5,5 στα 6.

AVG-AVTest-Αύγουστος2019

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής προστασίας AV-Comparatives Φεβρουαρίου-Μαΐου 2019, η AVG διέκοψε 746 δείγματα κακόβουλου λογισμικού από τα 752 συνολικά, με έξι αποτυχίες και συνολικό ποσοστό επιτυχίας 99,2%. 

Και πάλι, αυτό ταίριαζε επίσης με το σκορ του Avast για αυτήν την περίοδο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η AVG και η Avast μοιράζονται την τεχνολογία, επομένως αυτή η βαθμολογία αντιστοίχισης δεν προκαλεί έκπληξη.

Στη δοκιμή κακόβουλου λογισμικού του MRG Effitas Q2 2019, το AVG δεν δοκιμάστηκε καθόλου. Έχουμε ήδη μιλήσει για τη βαθμολογία του Avast στην προηγούμενη ενότητα, οπότε θα παραλείψουμε αυτήν την εργαστηριακή αναφορά για το AVG.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Οι Avast και AVG μοιράζονται τον ίδιο μηχανισμό σάρωσης προστασίας από ιούς, οπότε οι ίδιες βαθμολογίες και από τους δύο παρόχους δεν πρέπει να αποτελούν σοκ. Και τα δύο ιούς τα πήγαν καλά, αν και μια κακή βαθμολογία για την επιχειρηματική προστασία της Avast στις δοκιμές του MRG Effitas θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία. Ωστόσο, με ίσα σκορ, οι AVG και Avast είναι ίσοι νικητές αυτού του γύρου – είναι ισοπαλία.

Γύρος: Προστασία Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Avast Pro
Λογότυπο AntiVirus AVG

5

Υποστήριξη

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αυτός ο τελικός γύρος θα καλύψει τις μεθόδους υποστήριξης πελατών που προσφέρουν τόσο οι Avast όσο και AVG στους πελάτες, καθώς και η ποιότητα της υποστήριξης που πιθανότατα θα λάβετε.

Avast

Οι πελάτες που πληρώνουν Avast – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών – είναι οι μόνοι που μπορούν να λάβουν άμεση υποστήριξη. 

Υποστήριξη Avast-Site

Οι μέθοδοι άμεσης υποστήριξης περιλαμβάνουν ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και μια premium γραμμή υποστήριξης, η οποία είναι διαθέσιμη 24/7 για τους πελάτες. Υπάρχει μια γνώση στον ιστότοπο, με ενότητες για μεμονωμένα προϊόντα Avast που καλύπτουν βασικά ζητήματα, όπως τον τρόπο εγκατάστασης του προϊόντος.

Υπάρχει επίσης ένα φόρουμ πελατών με περισσότερες από ένα εκατομμύριο δημοσιεύσεις. Το φόρουμ διαχωρίζεται από τη γλώσσα και το προϊόν, όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να λάβετε υποστήριξη από το προσωπικό της Avast και άλλους πελάτες της Avast. Μπορείτε να αναζητήσετε τις δημοσιεύσεις για να βρείτε απαντήσεις.

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί, ωστόσο, μπορείτε να πληρώσετε για τεχνική υποστήριξη Avast Total Care.

Αυτή η premium υποστήριξη περιλαμβάνει άμεση υποστήριξη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας από αντιπροσώπους της Avast για την επίλυση προβλημάτων και λοιμώξεων. Αυτή η ακριβή επιλογή μπορεί να σας κοστίσει 79 $ ή 119 $ ανά κλήση, ανάλογα με το πόσο περίπλοκη είναι η επιδιόρθωση ή ένα επιβλητικό 199 $ ετησίως για απεριόριστη βοήθεια.

AVG

Οι μέθοδοι υποστήριξης AVG είναι εκτενείς, με μια ζωντανή συνομιλία για πελάτες, ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων μέσω email για πιο λεπτομερή ερωτήματα και τρεις τηλεφωνικές γραμμές 24/7 που βασίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ..

Υποστήριξη ιστότοπου AVG

Ένα περιορισμένο FAQ είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, με ερωτήσεις που χωρίζονται από μεμονωμένα προϊόντα, μαζί με οδηγούς υποστήριξης που θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε (ή να καταργήσετε) προϊόντα AVG ή να αλλάξετε το σχέδιό σας. Θα βρείτε το φόρουμ υποστήριξης για τους πελάτες έναν καλύτερο πόρο.

Το φόρουμ ταξινομείται με βάση τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις, αλλά μπορείτε να δείτε διάφορες ενότητες σε διάφορα θέματα και προϊόντα. Εάν χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη, τότε (όπως το Avast), μπορείτε να το πληρώσετε.

Το κόστος 199 $ ανά έτος για το AVG Total Care αντιστοιχεί στην προσφορά της Avast και, όπως το Avast, συνιστούμε στους περισσότερους χρήστες να μην το θεωρούν καν.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Με 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη και ζωντανή συνομιλία, η τεχνική υποστήριξη Avast και AVG είναι σίγουρα καλή για πελάτες που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια. Η ακριβή τιμή για άμεση τεχνική υποστήριξη είναι λίγο εντυπωσιακή έναντι της εταιρείας, αλλά δεν είστε υποχρεωμένοι να το πληρώσετε. Δεδομένου του ίσου επιπέδου υποστήριξης τόσο από το AVG όσο και από το Avast, είναι ισοπαλία εδώ.

Γύρος: Υποστήριξη Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο Avast Pro
Λογότυπο AntiVirus AVG

6

Τελικές σκέψεις

Με πολλούς τρόπους, τα AVG και Avast είναι σχεδόν το ίδιο προϊόν, με επαναπροσδιορισμένες δυνατότητες και μεθόδους υποστήριξης διαθέσιμες στους πελάτες και των δύο προϊόντων. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι αυτή η σύγκριση καταλήγει σε μια ζέστη.

Η Avast κερδίζει λειτουργίες με μερικά πρόσθετα, όπως το Sandbox που περιλαμβάνεται, που δεν προσφέρει το AVG. Ωστόσο, έχει μια συγκεχυμένη δομή τιμολόγησης σε σύγκριση με τον αδελφό του, AVG. Ωστόσο, ο Avast είναι ο νικητής αυτού του αγώνα Avast εναντίον AVG. 

Νικητής: Avast
Ωστόσο, το Bitdefender παραμένει το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς στην αγορά, όπως εξηγεί η κριτική μας για το Bitdefender. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στην προηγούμενη κριτική σύγκρισης Bitdefender εναντίον Avast για μια ματιά στην απόδοση του Avast εναντίον του.

Είτε είστε οπαδός του AVG ή του Avast, ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας και για τα δύο προϊόντα στα παρακάτω σχόλια. Για περαιτέρω αξιολογήσεις και συγκρίσεις προϊόντων, ρίξτε μια ματιά στα άλλα άρθρα προστασίας από ιούς. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map