Avast VPN εναντίον ExpressVPN: Πώς μετράται το SecureLine το 2020;

Σήμερα, εξετάζουμε δύο παρόχους VPN που είναι αμφότερα αναμφισβήτητα οικιακά ονόματα, τουλάχιστον εντός του κόσμου της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους. Το ExpressVPN είναι ένα από – αν όχι το καλύτερο – VPN στην αγορά σήμερα. Διαθέτει τόνους χαρακτηριστικών, εξαιρετικές ταχύτητες και κορυφαία ασφάλεια, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας ExpressVPN. 

Η Avast, από την άλλη πλευρά, κατέχει μεγάλο μερίδιο αγοράς του λογισμικού προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με αυτό το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό στην κριτική μας Avast Pro, αλλά σήμερα, εξετάζουμε την προσπάθεια της Avast να αποκτήσει VPN με το SecureLine VPN. 

Στην κριτική μας Avast SecureLine VPN, δεν εντυπωσιάσαμε πολύ με τη συνολική του απόδοση, αλλά διαπιστώσαμε ότι ήταν πολύ φιλικό προς το χρήστη και είχε εξαιρετικές ταχύτητες. Αποφασίσαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να πατάμε αυτούς τους δύο γίγαντες μεταξύ τους σε έναν αγώνα Avast SecureLine VPN εναντίον ExpressVPN.

Ρύθμιση αγώνα: Avast VPN εναντίον ExpressVPN

Για να υπάρχει ένας θεμιτός ανταγωνισμός, πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Έχουμε αναπτύξει ένα εννέα στρογγυλό πρόσωπο για να ανταγωνιστούν αυτά τα VPN. Οι γύροι περιλαμβάνουν πράγματα όπως ταχύτητα, ασφάλεια, φιλικότητα προς το χρήστη και απόδοση ροής. 

Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες σταθμίζεται εξίσου επειδή κάθε μία είναι μια κρίσιμη πτυχή που οι άνθρωποι αναζητούν όταν επιλέγουν ένα VPN. Σε κάθε γύρο, εξετάζουμε πώς συγκρίνονται οι πάροχοι μεταξύ τους και μετά επιλέγουμε νικητή. Στον νικητή κάθε γύρου αποδίδεται ένας βαθμός και αυτός με τους περισσότερους πόντους στο τέλος ανακηρύσσεται πρωταθλητής.

1

Ταχύτητα

Δοκιμάσαμε κάθε VPN στις ίδιες πέντε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να τα συγκρίνουμε. Πραγματοποιήσαμε επίσης μια βασική μέτρηση των ταχυτήτων μας στο Διαδίκτυο χωρίς κανένα VPN για να δούμε πόση απώλεια απόδοσης προκαλεί κάθε VPN.

Avast VPN ταχύτητες

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Χωρίς προστασία (Ηνωμένο Βασίλειο)13194.3012.24
Γερμανία49191.789.74
Ρωσία11439.396.03
Βραζιλία22841.301.12
ΜΑΣ.8575.042.62
Νότια Κορέα47218.943.07

Ταχύτητες ExpressVPN

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Απροστάτευτος9161.8310.22
Έξυπνη τοποθεσία – Κάνσας Σίτι44105.497.94
Τορόντο3590.577.89
Άμστερνταμ145103.124.48
Σιγκαπούρη24485.472.98
Ιαπωνία163100.824.84

Το ExpressVPN και το Avast SecureLine VPN απέδωσαν εντυπωσιακά καλά, με το καθένα να διαπραγματεύεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες με χρόνο ping και ταχύτητες λήψης. Είδαμε ότι το ExpressVPN νίκησε το Avast SecureLine σε χρόνους ping σε τρεις τοποθεσίες, ενώ το Avast VPN ήταν μπροστά σε δύο τοποθεσίες.

Όσον αφορά τις ταχύτητες λήψης, το Avast SecureLine VPN μπόρεσε να αποκτήσει μεγαλύτερο εύρος ζώνης σε τρεις από τις πέντε τοποθεσίες, κάτι που ήταν αρκετά εκπληκτικό, δεδομένου ότι το ExpressVPN έχει κάνει εξαιρετικά καλά στο παρελθόν, όπως μπορείτε να δείτε στην ταχύτερη συγκέντρωση VPN. 

Τούτου λεχθέντος, το ExpressVPN κέρδισε τον Avast σε ταχύτητες μεταφόρτωσης σε κάθε τοποθεσία. Επιπλέον, είναι ότι η πραγματική εμπειρία χρήσης του ExpressVPN αισθάνθηκε πολύ πιο ευαίσθητη. 

Το Avast SecureLine VPN μπορεί συχνά να διαρκέσει δύο ή τρία δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει η φόρτωση των σελίδων, αλλά μετά από αυτό, φάνηκε να κάνει καλή χρήση της ταχύτητάς του. Το ExpressVPN, από την άλλη πλευρά, φορτώθηκε πολύ γρήγορα, ανεξάρτητα από το διακομιστή που χρησιμοποιήσαμε. 

Λόγω της εμπρός και πίσω φύσης των ταχυτήτων που είδαμε στις δοκιμές, αυτή η πραγματική διαφορά είναι ο αποφασιστικός παράγοντας και κερδίζει το ExpressVPN σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο ταχύτητας για ExpressVPN

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

2

Ροή

Ξεκινήσαμε τις δοκιμές συνεχούς ροής στον πιο ασυναγώνιστο ιστότοπο εκεί έξω όταν πρόκειται για άρνηση χρηστών VPN: BBC iPlayer. Το ExpressVPN μπόρεσε να περάσει εύκολα τον αποκλεισμό του BBC, όπως και το Avast SecureLine VPN όταν χρησιμοποιήσαμε τον αποκλειστικό διακομιστή ροής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Avast-SecureLineVPN-Streaming-BBCIplayer

Παρόλο που το ExpressVPN δεν διαθέτει αποκλειστικούς διακομιστές για ροή, όλοι οι διακομιστές του φάνηκαν να λειτουργούν καλά για αυτήν την εργασία χωρίς καμία ειδική τροποποίηση. 

Το SecureLine VPN έχει αποκλειστικούς διακομιστές ροής και έχει εισέλθει στο περιεχόμενο του BBC iPlayer, αλλά αν σκέφτεστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Avast SecureLine VPN για το Netflix, ίσως χρειαστεί να το ξανασκεφτείτε. Μας δόθηκε ένα μήνυμα σφάλματος από το Netflix όταν προσπαθήσαμε να το αποκτήσουμε πρόσβαση από τον διακομιστή ροής των ΗΠΑ.

Αυτό καθιστά αυτόν τον γύρο μια ξεκάθαρη νίκη για το ExpressVPN, καθώς μπόρεσε να περάσει σε οποιονδήποτε ιστότοπο ροής δοκιμάσαμε, ακόμη και χωρίς αποκλειστικούς διακομιστές ροής. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για σχεδόν κανέναν, επειδή το ExpressVPN κέρδισε το νούμερο ένα σημείο στο καλύτερο VPN μας για ροή άρθρου λίγο πριν.

Γύρος: Σημείο ροής για ExpressVPN

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

3

Ασφάλεια και απόρρητο

Το Avast SecureLine VPN δεν προσφέρει στους χρήστες καμία επιλογή όσον αφορά τα πρωτόκολλα και την κρυπτογράφηση. Αντ ‘αυτού, κλειδώνει τους χρήστες των Windows σε κρυπτογράφηση AES-256 και πρωτόκολλο OpenVPN. Εάν ρίξετε μια ματιά στο άρθρο ασφαλείας VPN, θα δείτε ότι αυτός ο συνδυασμός είναι κορυφαίας και θα σας κρατήσει ασφαλείς και υγιείς ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. 

Οι χρήστες της Apple που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το VPN του Avast θα κλειδωθούν στο πρωτόκολλο IKEv2, το οποίο χρησιμοποιείται επειδή παίζει ωραία με τα λειτουργικά συστήματα της Apple περισσότερο από το OpenVPN. Προσφέρει επίσης πιο αξιόπιστη απόδοση και σταθερότητα ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους χρήστες σταθερή προστασία. 

Το ExpressVPN προσφέρει επίσης στους χρήστες το χρυσό πρότυπο του OpenVPN με AES-256, καθώς και πολλές άλλες επιλογές πρωτοκόλλου, όπως L2TP και PPTP, τις οποίες στην πραγματικότητα δεν θα συνιστούσαμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει, αλλά είναι ωραίο να έχουμε την επιλογή. Η επέκταση ExpressVPN για προγράμματα περιήγησης προσθέτει επίσης μερικά επιπλέον επίπεδα ασφάλειας, όπως η αποτροπή γεωγραφικής τοποθεσίας HTML5.

expressvpn-review-protocol-options

Όπου τα πράγματα πραγματικά καταρρέουν για το Avast SecureLine VPN είναι όταν πρόκειται για το απόρρητο των χρηστών. Η Avast έχει μια περίπλοκη πολιτική απορρήτου, η οποία ομολογεί ότι το Avast VPN διατηρεί αρχεία καταγραφής. 

Όχι μόνο αυτό, αλλά η αναζήτηση στο ιστορικό της εταιρείας δείχνει ότι η καταγραφή του Avast VPN χρησιμοποιήθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου για να αντιστοιχίσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια IP για να εντοπίσει κάποιον. 

 

Η πολιτική απορρήτου του ExpressVPN είναι πολύ πιο περιεκτική και διαφανής και το ExpressVPN δεν έχει παραδώσει ποτέ πληροφορίες σε κυβερνητικές αρχές επειδή δεν διαθέτει διευθύνσεις IP ή κάτι που θα βοηθούσε πραγματικά σε μια έρευνα. Αυτό ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι εκτείνεται από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, οι οποίοι έχουν εξαιρετικούς νόμους περί απορρήτου.

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το ExpressVPN

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

4

Torrenting

Η προηγούμενη ενότητα συνδέεται στενά με το θέμα του torrenting. Τόσο το ExpressVPN όσο και το Avast Secure VPN επιτρέπουν το torrenting στις πλατφόρμες τους. Στην πραγματικότητα, το Avast SecureLine VPN φτάνει ακόμη και να προσφέρει αποκλειστικούς διακομιστές P2P, τους οποίους δεν διαθέτει το ExpressVPN. 

Διακομιστές Avast-SecureLineVPN-Client

Όπως ακριβώς συζητήσαμε με τη ροή, ωστόσο, οι αποκλειστικοί διακομιστές για κάτι δεν σημαίνει πάντα καλύτερη απόδοση ή ανώτερη ασφάλεια. Τόσο το ExpressVPN όσο και το Avast SecureLine VPN θα διατηρήσουν την σύνδεσή σας ασφαλή και ιδιωτική ενώ κάνετε torrent και και οι δύο προσφέρουν επίσης σταθερές ταχύτητες κατά τη λήψη.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι το ExpressVPN είναι ουσιαστικά ανίκανο να παρέχει πληροφορίες σχετικά με εσάς σε αρχές (ειδικά αν πληρώνετε με bitcoin, τα οποία θα συζητήσουμε σύντομα), ενώ το Avast VPN διατηρεί αρχεία καταγραφής διευθύνσεων IP και τα έχει παραδώσει στις αρχές.

Έτσι, αν αναρωτιόσασταν αν το Avast VPN είναι καλό για torrent, η σύντομη απάντηση είναι όχι. Σε αντίθεση με αυτήν την έλλειψη απορρήτου από το Avast VPN, το ExpressVPN έχει επίσης το πλεονέκτημα του split tunneling, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τη σύνδεση VPN και ποιες χρησιμοποιούν το κανονικό Διαδίκτυο. 

expressvpn-review-ρυθμίσεις

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τρέχετε κάτι με μια ασφαλή σύνδεση VPN, ενώ ταυτόχρονα κατεβάζετε άλλα λιγότερο ευαίσθητα αρχεία ή απλώς περιηγείστε στον Ιστό σε μια πλήρη, χωρίς προστασία σύνδεση. 

Γύρος: Torrenting Point για ExpressVPN

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

5

Τοποθεσίες διακομιστή

Το Avast SecureLine VPN διαθέτει 55 διακομιστές σε 34 διαφορετικές χώρες. Η συνολική εξάπλωση των διακομιστών είναι αξιοσέβαστη, με κάποιες δύσκολες τοποθεσίες να λαμβάνουν την απαραίτητη προσοχή, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Βραζιλία, αλλά οι περισσότερες χώρες έχουν μόνο έναν διακομιστή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εύρους ζώνης και μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση κατά τις ώρες αιχμής χρήσης. 

Το ExpressVPN, αντίθετα, έχει περισσότερους από 2.000 διακομιστές σε 94 χώρες. Αυτός είναι ένας από τους πιο όμορφους διακομιστές που μετρά σήμερα στην αγορά και δίνει στο δίκτυο ExpressVPN την απαραίτητη υποδομή για την αντιμετώπιση τεράστιων φορτίων εύρους ζώνης όλο το εικοσιτετράωρο.

expressvpn-review-server-τοποθεσίες

Το μόνο VPN που κερδίζει αυτόν τον αριθμό τοποθεσιών είναι το HideMyAss, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική HideMyAss. Προσφέρει στους χρήστες εικονική πρόσβαση σε 290 τοποθεσίες διακομιστών σε 190 χώρες. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για αυτό είναι ότι το HideMyAss ανήκει στην πραγματικότητα στην Avast, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί ο αριθμός των διακομιστών VPN SecureLine φαίνεται τόσο αδύναμος. 

Γύρος: Σημείο τοποθεσιών διακομιστή για ExpressVPN

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

6

Ταυτόχρονες συνδέσεις

Θα ξεκινήσουμε εξετάζοντας τις ταυτόχρονες συνδέσεις με το ExpressVPN, καθώς διευκολύνει τα πράγματα. Το ExpressVPN προσφέρει ουσιαστικά ένα ενιαίο σχέδιο με πολλά χρονικά διαστήματα, για το οποίο θα μιλήσουμε λεπτομερέστερα στην επόμενη ενότητα, αλλά όλες αυτές οι επιλογές επιτρέπουν πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.

Το Avast SecureLine VPN δεν είναι τόσο απλό. Έχει πολλά σχέδια διαθέσιμα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, με τα περισσότερα από αυτά τα σχέδια να καλύπτουν μόνο μία συσκευή. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόγραμμα πολλαπλών συσκευών Avast που επιτρέπει στους χρήστες να προστατεύουν έως και πέντε συσκευές. 

Avast-SecureLineVPN-Ιστότοπος-Τιμές

Επειδή και οι δύο πάροχοι προσφέρουν ένα σχέδιο με πέντε συνδέσεις, αυτός ο γύρος τελειώνει απλά σε ισοπαλία. Εάν είστε κάποιος με πολλές συσκευές που χρειάζονται προστασία, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο CyberGhost είτε στην ειδική κριτική μας στο CyberGhost είτε στο ExpressVPN vs. CyberGhost matchup.

Γύρος: Ταυτόχρονες συνδέσεις Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι για τους δύο

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

7

Τιμολόγηση

Το ExpressVPN είναι μία από τις πιο ακριβές επιλογές όσον αφορά τα VPN. Αν δείτε μερικά από τα άλλα άρθρα μας, όπως το ExpressVPN εναντίον IPVanish, θα διαπιστώσετε ότι το ExpressVPN έχει χάσει αυτόν τον γύρο αρκετές φορές στο παρελθόν. 

Όπως ήδη αναφέραμε, το ExpressVPN προσφέρει ένα πακέτο σε τρεις περιόδους: έναν μήνα, έξι μήνες και 15 μήνες, το οποίο είναι τεχνικά μια ετήσια συνδρομή με τρεις ελεύθερους μήνες. Αυτό το πρόγραμμα είναι παρόμοιο στην τιμολόγηση με τις πολλαπλές συσκευές του Avast SecureLine VPN σχέδιο.

Ωστόσο, η τιμή Avast VPN περιλαμβάνει επίσης πολλές επιλογές μιας συσκευής που προσφέρουν μεγάλη αξία για όσους ενδιαφέρονται να προστατεύσουν μόνο μία συσκευή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά για όσους θέλουν απλώς να αποκτήσουν ένα VPN για το τηλέφωνό τους, καθώς ένα ετήσιο πακέτο ενός τηλεφώνου έρχεται σε λιγοστά 20 $ ετησίως. 

Σε αντίθεση με το ExpressVPN, το Avast VPN προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή που δίνει στους χρήστες επτά ημέρες για να δοκιμάσουν το VPN χωρίς να δώσουν καμία από τις πληροφορίες τους. Αυτό δεν είναι τόσο γενναιόδωρο όσο το δωρεάν σχέδιο του ProtonVPN, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το ProtonVPN, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε ένα VPN. 

Εκτός από τη δωρεάν δοκιμή, είναι επίσης δυνατό να ακυρώσετε το Avast VPN και να λάβετε επιστροφή χρημάτων εάν το κάνετε εντός 30 ημερών από την εγγραφή, αλλά αυτή η ίδια επιλογή είναι επίσης διαθέσιμη με το ExpressVPN. Όσον αφορά τις επιλογές πληρωμής, η Avast δέχεται μόνο πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και PayPal, ενώ η ExpressVPN δέχεται αυτές τις κάρτες καθώς και bitcoin και περίπου δώδεκα άλλες. 

Είναι δύσκολο να πούμε ποιο από αυτά είναι καλύτερο όσον αφορά την τιμολόγηση. Το Avast VPN προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή, αλλά το ExpressVPN δέχεται bitcoin και πολλές άλλες μεθόδους πληρωμής που δεν το κάνει το Avast. Η Avast προσφέρει τόνους σχεδίων που μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα σε χρήστες μιας συσκευής, αλλά το πρόγραμμα πολλαπλών συσκευών καθιστά την τιμή συγκρίσιμη. 

Στο τέλος, ποιο από αυτά τα μοντέλα τιμολόγησης είναι καλύτερο για εσάς θα εξαρτάται από το άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι ονομάζουμε αυτό το γύρο ισοπαλία. 

Γύρος: Τιμές Χωρίς σαφή νικητή, πόντοι και για τους δύο

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

8

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Με την πρώτη ματιά, και τα δύο VPN προσφέρουν μια σταθερή εμπειρία χρήστη. Ο πελάτης του Avast VPN είναι αρκετά άδειος, αλλά αυτό καθιστά εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Το ExpressVPN, από την άλλη πλευρά, έχει πολλά περισσότερα, ειδικά στο μενού ρυθμίσεων. Ωστόσο, καταφέρνει να διατηρεί τα πράγματα καλά οργανωμένα στη διεπαφή, γεγονός που το καθιστά εξίσου εύκολο στη χρήση με την απλούστερη διεπαφή Avast.

expressvpn-review-launch

Αφού χρησιμοποιήσαμε κάθε λογισμικό για κάποιο χρονικό διάστημα, βρήκαμε μια ιδιαιτερότητα με τον πελάτη της Avast. Όποτε προσπαθούσαμε να κάνουμε κλικ και να το σύρουμε, το παράθυρο δεν θα κινείται ομαλά με το ποντίκι μας. Αντ ‘αυτού, στάθηκε γύρω από την οθόνη.

Φυσικά, αυτό ήταν λίγο ανησυχητικό και σκεφτήκαμε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος στον υπολογιστή μας, αλλά κάθε άλλο παράθυρο λειτουργούσε ακόμα καλά όταν τα μετακινήσαμε. 

Avast-SecureLineVPN-Client-αποσυνδεδεμένο

Υπήρξε επίσης μια καθυστέρηση μεταξύ της μετακίνησης του ποντικιού και της αλλαγής του παραθύρου Avast VPN. Αυτή η καθυστέρηση κατέστησε πρακτικά αδύνατο να τοποθετήσουμε το παράθυρο όπου θέλαμε να πάει γιατί ακόμη και όταν σταματήσαμε να κινούμε το ποντίκι, το παράθυρο θα συνέχιζε να ταξιδεύει για μια στιγμή προτού σταματήσει επίσης. 

Αυτό έβαλε ένα μειονέκτημα στην κατά τα άλλα φιλική προς το χρήστη διεπαφή και η έλλειψη προβλημάτων όπως αυτό με το ExpressVPN σημαίνει ότι δίνουμε αυτόν τον γύρο στο ExpressVPN. 

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για το ExpressVPN

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

9

Χαρακτηριστικά

Υπάρχουν μερικές βασικές δυνατότητες που πάντα αναζητούμε και περιμένουμε να δούμε σε κάθε VPN. Αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν κάποιο είδος αυτόματης σύνδεσης και διακόπτη kill. Και οι δύο αυτές λειτουργίες έχουν βαθύ αντίκτυπο στην ασφάλεια της υπηρεσίας, οπότε το να μην έχει κανένα από αυτά θα βλάψει σημαντικά ένα VPN. 

Avast-SecureLineVPN-Client-Splash

Και οι δύο πάροχοι διαθέτουν αυτές τις δυνατότητες, αλλά το ExpressVPN παρέχει καλύτερη συνολική εκτέλεση. Για παράδειγμα, το Avast SecureLine VPN έχει απενεργοποιήσει τον διακόπτη kill από προεπιλογή, κάτι που δεν συνιστούμε ποτέ, ενώ το ExpressVPN το έχει ενεργοποιήσει από την αρχή. 

Επειδή και τα δύο VPN προσφέρουν τις πιο κρίσιμες δυνατότητες, εξετάσαμε ποιες πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνονται για να προσδιορίσουμε ποιο VPN είναι καλύτερο. Όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, ωστόσο – όπως στο άρθρο ExpressVPN εναντίον TunnelBear – το ExpressVPN μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να νικήσει όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά.

Το ExpressVPN έχει split tunneling, το οποίο είναι ένα απίστευτα ευέλικτο χαρακτηριστικό που είναι εκπληκτικά δύσκολο να βρεθεί, με ένα άλλο πρωταρχικό παράδειγμα να βρεθεί στην κριτική μας StrongVPN. 

Το Split tunneling επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ποια προγράμματα χρησιμοποιούν τις προστατευμένες συνδέσεις του VPN και ποια χρησιμοποιούν την ταχύτερη και πιο ανοιχτή, χωρίς προστασία σύνδεση στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, το ExpressVPN προσφέρει μια εξαιρετική δυνατότητα δοκιμής ταχύτητας.

expressvpn-review-speed-test

Επιπλέον, όπως αναφέραμε στην ενότητα «ασφάλεια», το ExpressVPN προσφέρει τέσσερις επιλογές πρωτοκόλλου, ενώ η Avast προσφέρει μόνο μία. Η Avast στερείται επίσης χωριστής σήραγγας. Με τους πιο ολοκληρωμένους διακόπτες kill και αυτόματες συνδέσεις, καθώς και split tunneling και πιο ποικίλες επιλογές ασφαλείας, το ExpressVPN είναι ένα μη-brainer σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για ExpressVPN

Λογότυπο VPN Avast SecureLine
Λογότυπο ExpressVPN

10

Τελικές σκέψεις

Στο τέλος, το ExpressVPN κέρδισε σχεδόν σε κάθε γύρο. Δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Avast VPN για το Netflix, ενώ το ExpressVPN δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τη διεπαφή της Avast να κινείται με περίεργους τρόπους όταν προσπαθήσαμε να την επανατοποθετήσουμε και διαπιστώσαμε επίσης ότι η Avast παρακολουθεί τις πληροφορίες χρήστη και τις έχει παραδώσει ακόμη και στις αρχές.

Νικητής: ExpressVPN

Το ExpressVPN δεν έχει κανένα από αυτά τα ζητήματα και, επιπλέον, προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες από το Avast SecureLine VPN. Η απόφαση είναι σαφής: Το ExpressVPN είναι η καλύτερη επιλογή εδώ. Εάν είχατε εμπειρία με έναν από αυτούς τους παρόχους, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me