Καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Android το 2020: Περιήγηση εν κινήσει

Καθώς ο παγκόσμιος ιστός έχει εισέλθει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, τα προγράμματα περιήγησης ιστού έχουν γίνει μεγάλο μέρος της καθημερινής ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Δυστυχώς, είναι κοινό να είναι εξαιρετικοί σε μια πλατφόρμα, αλλά πολύ λιγότερο σε μια άλλη. Εάν είστε χρήστης Android που αναζητά έναν νέο τρόπο περιήγησης στον ιστό μέσω του τηλεφώνου σας, αυτή η λίστα με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης για Android θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.


Για να κρίνουμε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Android, θα εξετάσουμε, ως επί το πλείστον, τα τυπικά κριτήρια για κριτικές του προγράμματος περιήγησης, αλλά θα επικεντρωθούμε πλήρως στις εκδόσεις Android. Τα κριτήρια είναι χαρακτηριστικά, ευκολία χρήσης, απόδοση, ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής, τα οποία είναι σημαντικά ζητήματα.

Παρόλο που πιστεύουμε ότι το Vivaldi είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης εν γένει, η έκδοση του Android βρίσκεται ακόμη στην αρχική φάση beta και, ως εκ τούτου, αφήνει λίγο το επιθυμητό. Εξαιτίας αυτού, άλλες επιλογές διαδικτυακής πύλης με πιο καθιερωμένη παρουσία στην πλατφόρμα την απομακρύνουν από αυτήν τη λίστα.

Αντίθετα, ο Puffin είναι ο νικητής, καθώς η μοναδική προσέγγιση «ροής» σημαίνει ότι προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια, απόρρητο και απόδοση σε smartphone Android, ενώ παράλληλα καταφέρνει να προσφέρει πολλές χρήσιμες μικρές λειτουργίες. Στην πραγματικότητα, η ασφάλεια του Puffin είναι τόσο καλή που το ονομάσαμε το πιο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού στην αγορά, το οποίο το βοήθησε να ανέβει στην κορυφή αυτής της σύγκρισης, επίσης.

Καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Android 2020

Τι κάνει το πρόγραμμα περιήγησης το καλύτερο για Android?

Εκτός από τα κανονικά μας κριτήρια, τι πρέπει να έχετε κατά νου όταν καθορίζετε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Android; Προφανώς, πρέπει να προσφέρει μια έκδοση για την πλατφόρμα Android, έτσι ώστε να αποκλείει τις προτιμήσεις του Safari (διαβάστε την κριτική μας στο Safari) και του Internet Explorer (διαβάστε την κριτική του Internet Explorer).

Η απόδοση των προγραμμάτων περιήγησης στο Android είναι επίσης σημαντική, όπως και ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών. Εάν είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμες εκτός από το Android, θέλουμε να δούμε μια σταθερή διαδικασία συγχρονισμού που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν όλα τα μέρη της εμπειρίας τους στο διαδίκτυο μεταξύ των συσκευών τους, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού, των ρυθμίσεων, των σελιδοδεικτών, των ανοιχτών καρτελών και άλλων.

Τέλος, παρόλο που οι επεκτάσεις και τα πρόσθετα είναι κοινά για προγράμματα περιήγησης ιστού σε επιτραπέζιο υπολογιστή, είναι πολύ πιο σπάνια στο Android. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης τα προσφέρουν όμως, έτσι αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο τεράστιο μπόνους.

Καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Android: Puffin

Το Puffin είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης στο Android, σε μεγάλο βαθμό λόγω του τρόπου με τον οποίο το Puffin “μεταδίδει” όλη την κίνηση του ιστού μέσω των δικών του διακομιστών. Όχι μόνο αυτό είναι εξαιρετικό για την ασφάλεια και το απόρρητο, αλλά έχει επίσης εξαιρετική απόδοση. Στην πραγματικότητα, το Puffin είναι ταχύτερο από κάθε πρόγραμμα περιήγησης που έχουμε δοκιμάσει σε Android, το οποίο είναι αποτέλεσμα των ιστότοπων που αφαιρούνται από περιττό bloat πριν φτάσει σε εσάς.

Εκτός από τη μεγάλη ταχύτητα, σας εξοικονομεί επίσης ένα μεγάλο κομμάτι εύρους ζώνης, καθώς οι ιστότοποι συχνά περιορίζονται σε κλάσματα του πραγματικού τους μεγέθους πριν εμφανιστούν στην οθόνη σας. 

Εξοικονόμηση δεδομένων Puffin

Όπως αναφέραμε εν συντομία, αυτό οδηγεί επίσης σε εξαιρετική ασφάλεια και απόρρητο, επειδή οι ιστότοποι δεν θα μπορούν να σας παρακολουθούν περισσότερο από τους διακομιστές της Puffin και το κακόβουλο λογισμικό που είναι ενσωματωμένο σε ιστότοπους δεν θα φτάσει ποτέ στη συσκευή σας. 

Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα συνηθισμένα κριτήρια για την ασφάλεια είναι άσχετα, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη αποκλεισμού σεναρίων ή βάσεων δεδομένων ασφαλούς περιήγησης για την προστασία σας από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Η διαχείριση καρτελών είναι επίσης εξαιρετική. Υπάρχει μια γραμμή καρτελών στο πάνω μέρος της οθόνης, εκτός από το πιο παραδοσιακό μενού για κινητά. Μόλις ανοίξετε αρκετές καρτέλες, γίνονται κύλιση, κάτι που είναι πρακτικά απαραίτητο σε μια μικρή οθόνη για κινητά. Η τρέχουσα ενεργή καρτέλα μεγεθύνεται, διευκολύνοντας τον εντοπισμό. Το ίδιο το μενού καρτελών σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το μέγεθος των προεπισκοπήσεων, κάτι που είναι ωραίο άγγιγμα.

Μενού Puffin-Tab

Το Puffin επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν αρχεία απευθείας στο cloud, με επιλογές Dropbox, Google Drive και OneDrive διαθέσιμα. Εάν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις υπηρεσίες cloud, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη σύγκριση Dropbox εναντίον Google Drive έναντι OneDrive, καθώς και την κριτική μας Dropbox, την κριτική Google Drive και την κριτική OneDrive. 

Κανένα από αυτά δεν είναι η επιλογή μας για την καλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης cloud, ωστόσο, η οποία είναι τιμή για την Sync.com (διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com).

Puffin-Save-To-Cloud

Επιπλέον, το Puffin είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να παίξουν παιχνίδια προγράμματος περιήγησης στη συσκευή τους Android, καθώς έρχεται με ένα ενσωματωμένο εικονικό gamepad, καθώς και υποστήριξη για πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Puffin-Gamepad

Υπάρχει μια λειτουργία θεάτρου που κάνει τις συσκευές αναπαραγωγής flash σε πλήρη οθόνη, αλλά δυστυχώς η υποστήριξη flash είναι διαθέσιμη μόνο κατά τη διάρκεια της “ημέρας”, εκτός εάν κάνετε μια εφάπαξ αγορά του Puffin Pro για 4,99 $. 

Ένας άλλος περιορισμός της δωρεάν έκδοσης είναι ότι δεν περιλαμβάνεται αποκλεισμός διαφημίσεων και επειδή ο Puffin δεν υποστηρίζει επεκτάσεις, η αγορά της παραλλαγής “pro” είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε τις ενοχλητικές διαδικτυακές διαφημίσεις.

Παρόλο που δεν υπάρχει μεγάλη προσαρμογή, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ενός φωτός και ενός σκοτεινού θέματος. Δυστυχώς, έχετε εξίσου περιορισμένη επιλογή όσον αφορά τις προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης, με μόνο τέσσερις διαθέσιμες επιλογές: Google, Bing, Naver και Yandex.

Puffin-Search-Engines

Εκτός από τους περιορισμούς της δωρεάν έκδοσής του, το μόνο σημαντικό πρόβλημα με το Puffin είναι η πλήρης έλλειψη συγχρονισμού μεταξύ συσκευών. Ωστόσο – όπως θα φτάσουμε στην επόμενη ενότητα – το πρόγραμμα περιήγησης επιτραπέζιου υπολογιστή της Puffin είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε να είναι. 

Η προειδοποίηση για μη ασφαλείς συνδέσεις HTTP δεν υπάρχει, αλλά αυτό έχει λιγότερη σημασία για το Puffin από ό, τι για άλλα προγράμματα περιήγησης, διότι έτσι και αν προστατεύεστε μέσω των διακομιστών του.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Puffin

Αν και το Puffin στο Android είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την έκδοση του επιτραπέζιου υπολογιστή του. Για να χρησιμοποιήσετε ακόμη και το Puffin σε Windows ή Mac, πρέπει να εγγραφείτε για μια συνδρομή, η οποία θα σας τρέχει είτε 12 $ ετησίως είτε 2 $ ανά μήνα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο μοντέλο δημιουργίας εσόδων για ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και η πληρωμή χρημάτων για κάτι που μπορείτε να λάβετε δωρεάν είναι σπάνια μια δημοφιλής επιλογή.

Τούτου λεχθέντος, το Puffin διατηρεί την εξαιρετική ασφάλεια και το απόρρητό του στην επιφάνεια εργασίας, αλλά δυστυχώς όχι την ταχύτητά του. Αν και η εκτέλεση από την πλευρά του διακομιστή οδηγεί σε υψηλότερες ταχύτητες στο Android, για κάποιο λόγο το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο στην επιφάνεια εργασίας, όπου ο Puffin πάσχει από χαμηλή ταχύτητα, καθυστέρηση και αργούς χρόνους απόκρισης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στην κριτική μας για το Puffin.

Γενναίος

Το Brave είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης Android. Αν και η εξαιρετική απόδοση, η ασφάλεια και το απόρρητο του Puffin διατηρούν τον Brave από το νούμερο ένα σημείο, σίγουρα δεν είναι πολύ πίσω, καθώς η ταχύτητα του Brave είναι εξαιρετική, απλά όχι τόσο γρήγορη όσο η Puffin.

Το Brave διαθέτει μια δυνατότητα συγχρονισμού που σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τους σελιδοδείκτες σας μεταξύ συσκευών. Αυτό γίνεται χωρίς την ανάγκη για λογαριασμό – με το πρόγραμμα περιήγησης να επιλέγει έναν εφάπαξ κωδικούς επαλήθευσης – κάτι που είναι εξαιρετικό για το απόρρητο, καθώς σημαίνει ότι τα συγχρονισμένα δεδομένα σας δεν συνδέονται με την ταυτότητά σας. Δυστυχώς, ωστόσο, περιορίζεται σε σελιδοδείκτες, κάτι που είναι λιγότερο από ιδανικό.

Brave-Sync

Υπάρχει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, το οποίο συνοδεύεται από τη δυνατότητα “περιφερειακού αποκλεισμού διαφημίσεων”. Εάν για κάποιο λόγο θέλετε να εξακολουθείτε να βλέπετε κάποιες διαφημίσεις – ίσως για να υποστηρίξετε τον αγαπημένο σας ιστότοπο – αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε άβολα με την προβολή προφίλ βάσει της φυσικής σας τοποθεσίας, αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό, καθώς θα σας εμφανιστούν διαφημίσεις που δεν εντοπίζονται στο δικό σας μέρος του κόσμου.

Brave-Adblocker

Το εύχρηστο μενού “ασπίδες” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας επιτρέπει να δείτε πόσα μπλοκάρει στον τρέχοντα ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων, σεναρίων και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε ορισμένες ρυθμίσεις ασφαλείας εδώ, όπως ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του αποκλεισμού διαφημίσεων, καθώς και ενεργοποίηση του αποκλεισμού σεναρίων και της προστασίας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Γενναίοι-ασπίδες

Όπως το Puffin, το Brave στο Android σας περιορίζει σε μια λίστα προκαθορισμένων προεπιλεγμένων μηχανών αναζήτησης. Η επιλογή είναι λίγο καλύτερη, ωστόσο, που αποτελείται από Google, Bing, Qwant, Yandex, Startpage, DuckDuckGo και DuckDuckGo Lite. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να προσθέσουμε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης, αυτές οι επιλογές είναι πιθανότατα αρκετές για τη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών.

Γενναίοι-μηχανές αναζήτησης

Ο διαχειριστής σελιδοδεικτών της Brave είναι εξαιρετικός σε σύγκριση με άλλα προγράμματα περιήγησης για κινητά. Οι κωδικοί πρόσβασής σας προστατεύονται με τα διαπιστευτήρια του συστήματος, κάτι που είναι καλό, αλλά σας συνιστούμε να κατεβάσετε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για επιπλέον προστασία.

Γενναίοι κωδικοί πρόσβασης

Το Brave έχει επίσης μια κυλιόμενη γραμμή καρτελών στο πάνω μέρος της οθόνης – εκτός από ένα ειδικό μενού, φυσικά – το οποίο καθιστά τη διαχείριση καρτελών ένα αεράκι. Κρατώντας πατημένο το κουμπί για το μενού καρτελών, σας δίνεται η επιλογή να κλείσετε αμέσως όλες τις ανοιχτές καρτέλες. 

Brave-Tab-Bar

Μια άλλη ομοιότητα με την πρώτη μας επιλογή είναι η συμπερίληψη του HTTPS Everywhere, αλλά η προειδοποίηση HTTP του Brave είναι καλύτερη από αυτή του Puffin.

Brave-HTTP-Προειδοποίηση

Για προσαρμογή, υπάρχει ένα ελαφρύ και σκοτεινό θέμα, αλλά όχι πολύ άλλο. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης ώστε να επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο ενώ βρίσκεστε στο παρασκήνιο, το οποίο σας επιτρέπει να μεταβείτε σε διαφορετική καρτέλα ή εφαρμογή χωρίς να διακόψετε το βίντεο που παρακολουθείτε. Για μια πιο ολοκληρωμένη ματιά στο Brave και σε όλες τις εκδόσεις του, διαβάστε την κριτική Brave.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το γενναίο

Σε αντίθεση με το Puffin, το Brave είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες. Όλες οι λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω περιλαμβάνονται επίσης στην έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, η οποία έχει επίσης την επιλογή να αποκλείει ενσωματωμένο περιεχόμενο κοινωνικών μέσων, όπως ενότητες σχολίων ή κουμπιά “like”.

Brave-Block-SocialMedia

Επειδή το Brave βασίζεται στο Chromium (διαβάστε την κριτική μας στο Chromium), είναι συμβατό με τις περισσότερες επεκτάσεις Chrome, αυξάνοντας εκθετικά τον αριθμό των διαθέσιμων δυνατοτήτων.

Υπάρχει επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη για το Tor στην έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή του Brave, η οποία είναι κάτι που πολύ λίγοι περιηγητές εκτός του ίδιου του Tor ενοχλούν (διαβάστε την κριτική Tor Browser). Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Tor, ανατρέξτε στο άρθρο VPN εναντίον διακομιστή μεσολάβησης έναντι Tor για ένα μάθημα σφαλμάτων σχετικά με την τεχνολογία και αν είναι τόσο καλό όσο ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο.

Τέντα

Το Tenta είναι ένα καινοτόμο και ενδιαφέρον πρόγραμμα περιήγησης για Android που εστιάζει κυρίως στην ασφάλεια και το απόρρητο. Περιλαμβάνεται δωρεάν VPN χωρίς ταχύτητα ή όρια δεδομένων, κάτι που συνήθως πρέπει να πληρώσετε. 

Ωστόσο, δεν μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας την εικονική τοποθεσία σας – με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στη “βέλτιστη τοποθεσία” – εκτός εάν εγγραφείτε στην έκδοση “pro” για 7 $ ανά μήνα ή 60 $ ανά έτος. Αυτό είναι λίγο ακριβό για ένα πρόγραμμα VPN που καλύπτει μόνο μία συσκευή, οπότε αν ψάχνετε για μια καλύτερη επιλογή, ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη λίστα VPN για Android.

Tenta-VPN

Οι καρτέλες ομαδοποιούνται σε “ζώνες” και μπορείτε να προσαρμόσετε πολλές από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης ανά ζώνη, όπως οι προτιμήσεις VPN, το DNS που θα χρησιμοποιήσετε και ούτω καθεξής. Δεν υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ συσκευών οποιουδήποτε είδους, αλλά αυτό δεν είναι τρομερά εκπληκτικό, καθώς το Tenta είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε Android.

Τέντα-Ζώνες

Η Tenta σάς δίνει επίσης πρόσβαση στη λειτουργία “media vault”, η οποία σας επιτρέπει να κρυπτογραφείτε και να μοιράζεστε αρχεία, ενώ τα οργανώνετε επίσης κατά τύπους αρχείων, όπως ήχος, βίντεο, εικόνες κ.λπ..

Tenta-Media-Vault

Η Tenta προσφέρει επίσης διάφορα μέτρα ασφαλείας που προορίζονται να σας προστατεύσουν εάν κάποιος αποκτήσει φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας. Ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης είναι κρυπτογραφημένο, επομένως πρέπει να έχετε πρόσβαση root στη συσκευή για να δείτε ακόμη και το φάκελο, και ακόμη και τότε, τα αρχεία θα είναι άχρηστα για όσους δεν έχουν το PIN σας. 

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση “μάσκα προγράμματος περιήγησης”, η οποία απενεργοποιεί τα στιγμιότυπα οθόνης, παρέχοντας περαιτέρω προστασία από φυσικές επιθέσεις.

Tenta-Mask-Browser

Οι λειτουργίες ασφαλείας δεν τελειώνουν εκεί, καθώς ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα περιήγησης, καθώς και HTTPS Everywhere, το οποίο το αναγκάζει να χρησιμοποιεί συνδέσεις HTTPS όποτε είναι δυνατόν. 

Tenta-Security-Extensions

Όταν βρίσκεστε σε σύνδεση HTTP – κάτι που μπορεί να συμβεί εάν ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει καθόλου το HTTPS – υπάρχει μια προειδοποίηση που σας ενημερώνει για την ευπάθεια. Η Tenta δεν χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων ασφαλούς περιήγησης, η οποία είναι μια απόφαση που πιθανώς απορρέει από την εστίασή της στο απόρρητο.

Tenta-HTTP-Προειδοποίηση

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αδυναμία της Tenta – και ο λόγος για τον οποίο είναι το νούμερο τρία σε αυτήν τη λίστα – είναι η μέτρια ταχύτητά της. Αν και απέχει πολύ από το πιο αργό πρόγραμμα περιήγησης Android, κάθε άλλη επιλογή σε αυτήν τη λίστα είναι ταχύτερη. Επιπλέον, η Tenta χρησιμοποιεί αρκετή μνήμη RAM, κάτι που συνήθως δεν ανησυχεί για τους χρήστες Android.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει η Τέντα

Το Tenta διατίθεται μόνο σε Android, οπότε δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πούμε για το πρόγραμμα περιήγησης που δεν έχουμε ήδη καλύψει. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, οι εκδόσεις για άλλες πλατφόρμες βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον. Για περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες, σας συνιστούμε να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας για το Tenta.

Firefox

Ο Firefox υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, και κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, η Mozilla – η εταιρεία που αναπτύσσει τον Firefox – όχι μόνο διατηρεί το πρόγραμμα περιήγησης σχετικό, αλλά και ένα από τα καλύτερα στην αγορά, όπως αποδεικνύεται από την κριτική μας για τον Firefox. 

Ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών είναι εύκολο να ρυθμιστεί και συγχρονίζει όλα όσα χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων, του ιστορικού, των σελιδοδεικτών και ακόμη και των καρτών που είναι ανοιχτές αυτήν τη στιγμή.

Firefox-Συγχρονισμός

Αν και ο Firefox είναι ένα πολύ γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε iOS, η ταχύτητά του στο Android λείπει σε σύγκριση με τις άλλες καταχωρίσεις σε αυτήν τη λίστα, με μόνο την Tenta να έχει χειρότερη απόδοση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ταχύτητά του είναι κακή, αλλά αρκεί να προσγειωθεί ο Firefox στην τέταρτη θέση, και όχι υψηλότερος στην κατάταξη.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του προγράμματος περιήγησης, γενικά, είναι αναμφίβολα το απόρρητο, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Mozilla να είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός χωρίς πραγματικό λόγο να συλλέγει και να πωλεί τις πληροφορίες των χρηστών του. Η πολιτική συλλογής δεδομένων είναι κατανοητή και λέει όλα τα σωστά πράγματα και η ετήσια έκθεση κερδών της Mozilla φαίνεται να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις της.

Ο Firefox παρουσιάζει επίσης μια προειδοποίηση όταν βρίσκεστε σε μια μη ασφαλή σύνδεση. Σε επιτραπέζιο υπολογιστή, προτιμούμε όταν αυτές οι προειδοποιήσεις παρουσιάζονται τόσο με σύμβολο όσο και με κείμενο, αλλά οι γενικά μικρότερες οθόνες συσκευών Android σημαίνουν ότι δεν αξίζει τον κόπο σε αυτήν την πλατφόρμα. Η Ασφαλής περιήγηση Google, η οποία σας προστατεύει από προγράμματα κακόβουλου λογισμικού και ηλεκτρονικού ψαρέματος, είναι επίσης ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Προειδοποίηση Firefox-HTTP

Στο Android, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Firefox είναι η ύπαρξη πρόσθετων. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης δεν ενοχλούν να τα προσφέρουν για κινητές συσκευές, αλλά ο Firefox είναι η εξαίρεση. Παρόλο που σίγουρα δεν υπάρχει τεράστιος αριθμός από αυτούς για να διαλέξετε, υπάρχουν μερικά εύχρηστα πρόσθετα ασφαλείας, όπως προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, αποκλειστές σεναρίων και άλλα.

Firefox-Addons

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες καταχωρίσεις σε αυτήν τη λίστα, ο Firefox στο Android σάς επιτρέπει να προσθέσετε όποιον πάροχο αναζήτησης θέλετε, από τη Wikipedia στο YouTube σε οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει επίσης μια επιλογή απενεργοποίησης εικόνων ενώ βρίσκεστε σε σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για χρήστες με περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων.

Firefox-Search-Engines

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τις καρτέλες από την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο ή ήχου, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε ενοχλητικές ιστοσελίδες που δεν επιτρέπουν την εμφάνιση διαφημίσεων πριν καν τις δείτε. Δυστυχώς, δεν περιλαμβάνονται πολλά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να μετατρέψετε ιστοσελίδες σε PDF και περιλαμβάνεται μια βασική λειτουργία ανάγνωσης.

Άλλοι λόγοι συμπαθούμε τον Firefox

Ο Firefox είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης σε όλες τις πλατφόρμες και είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές μας γενικά, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη λίστα με τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού. Παρόλο που η επιλογή πρόσθετων στο Android είναι περιορισμένη, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για επιτραπέζιους υπολογιστές, όπου υπάρχουν χιλιάδες επιλογές για να διαλέξετε, προσφέροντας κάθε είδους επιπλέον λειτουργικότητα.

Χρώμιο

Το Chrome έρχεται προσυσκευασμένο με τις περισσότερες συσκευές Android αυτές τις μέρες, το οποίο αναμφίβολα το βοήθησε να γίνει το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στην πλατφόρμα. Αυτό σύντομα πρόκειται να αλλάξει για τους χρήστες στην Ευρώπη, λόγω δικαστικής απόφασης. Ωστόσο, το Chrome είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα πρόγραμμα περιήγησης Android, ακόμα κι αν δεν είναι το καλύτερο.

Η διεπαφή χρήστη είναι καθαρή και εύκολη στη χρήση και η Μετάφραση Google – αναμφισβήτητα το καλύτερο δωρεάν λογισμικό μετάφρασης – ενσωματώνεται απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό αν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε ξένες χώρες, καθώς η τοποθεσία σας θα προκαλεί συχνά προεπιλεγμένους ιστότοπους στην τοπική γλώσσα.

Μετάφραση Chrome-Google

Ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών του Chrome σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε κάθε πτυχή της εμπειρίας περιήγησης και είναι εύκολο να ρυθμιστεί, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google. Εάν ανησυχείτε για την παροχή περισσότερων πληροφοριών για εσάς στην Google από ό, τι ήδη έχει, μπορείτε επίσης να το κάνετε χειροκίνητα ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google Chrome.

Συγχρονισμός Chrome

Παρόλο που η βιβλιοθήκη επέκτασης του Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι τεράστια, δυστυχώς δεν υπάρχει υποστήριξη για επεκτάσεις με την έκδοση Android. Δεδομένου ότι η Google αναπτύσσει το λειτουργικό σύστημα Android, αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, καθώς άλλα προγράμματα περιήγησης όπως ο Firefox έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατό.

Το Chrome είναι επίσης ένα από τα ταχύτερα προγράμματα περιήγησης που μπορείτε να βρείτε στο Android, αλλά εξακολουθεί να είναι κάπως πιο αργό από το Puffin και το Brave. Υπάρχει επίσης μια «λειτουργία lite» που, όταν είναι ενεργοποιημένη, αφαιρεί περιττά δεδομένα από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε για να σας εξοικονομήσει εύρος ζώνης.

Εξοικονόμηση δεδομένων Chrome

Το πρόγραμμα περιήγησης διαθέτει μια γραμμή καρτελών που, σε αντίθεση με την έκδοση της επιφάνειας εργασίας, επιτρέπει στην πραγματικότητα οριζόντια κύλιση. Αυτό καθιστά την εύρεση μιας συγκεκριμένης καρτέλας πολύ πιο εύκολη και είναι μυστήριο γιατί δεν έχει μεταφερθεί στην επιφάνεια εργασίας.

Γραμμή καρτελών Chrome

Όσον αφορά την ασφάλεια, προειδοποιείτε όταν συνδέεστε μέσω μιας μη ασφαλούς σύνδεσης HTTP και η Ασφαλής περιήγηση Google είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για να σας προστατεύει από κακόβουλους ιστότοπους. Υπάρχει μια επιλογή αποκλεισμού JavaScript, αλλά δυστυχώς καμία για αποκλεισμό διαφημίσεων. Αυτό δεν είναι πολύ εκπληκτικό, καθώς η Google έχει έννομο συμφέρον να διασφαλίσει ότι οι χρήστες της λαμβάνουν διαφημίσεις.

Chrome-HTTP-Προειδοποίηση

Το Chrome σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ τεσσάρων προεπιλεγμένων προγραμμάτων περιήγησης αναζήτησης: Google, Yahoo, Bing και DuckDuckGo. Παρόλο που αυτή η επιλογή δεν είναι κακή, θα προτιμούσαμε να προσθέσουμε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης (όπως μπορούμε με τον Firefox) ή τουλάχιστον να έχουμε περισσότερες επιλογές.

Chrome-Search-Engines

Η μεγαλύτερη αδυναμία του Chrome είναι το απόρρητο. Επειδή η Google κερδίζει όλα τα χρήματά της, προβάλλει διαφημίσεις, συλλέγει όλες τις πληροφορίες που μπορεί για τους χρήστες της πριν τη χρησιμοποιήσει για να βελτιστοποιήσει τις διαφημίσεις της. Η πολιτική απορρήτου το αναγνωρίζει αυτό, αν και ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δεν πουλά ποτέ τις πληροφορίες απευθείας σε άλλες εταιρείες.

Η Google προσφέρει έναν τρόπο στους χρήστες να διαγράψουν τις αποθηκευμένες πληροφορίες σχετικά με αυτούς, κάτι που μπορείτε να κάνετε ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο διαγραφής του ιστορικού σας Google. Τούτου λεχθέντος, λαμβάνοντας υπόψη τα αμέτρητα σκάνδαλα που αφορούν την ιδιωτικότητα, είναι δύσκολο να πιστέψουμε πραγματικά ότι αυτό διαγράφει μόνιμα οτιδήποτε.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Chrome

Στον επιτραπέζιο υπολογιστή, το Chrome διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη επέκτασης με χιλιάδες χιλιάδες εφαρμογές που σας παρέχουν πρόσβαση σε κάθε είδους δυνατότητες. Εάν είναι δυνατό να κάνετε κάτι σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, υπάρχει πιθανότατα μια επέκταση Chrome που σας επιτρέπει να το κάνετε. 

Είμαστε επίσης οπαδοί της απλής και διαισθητικής διεπαφής χρήστη του Chrome, καθώς και της σταθερής ενσωμάτωσής της με άλλες υπηρεσίες Google, όπως η Μετάφραση Google. Για πιο γενικές πληροφορίες, ανατρέξτε στην κριτική μας για το Google Chrome.

Τιμητικές αναφορές

Παρόλο που τα πέντε προγράμματα περιήγησης που αναφέρονται παραπάνω είναι οι αγαπημένες μας επιλογές για Android, υπάρχει ένα ζευγάρι που μόλις δεν έκανε τη λίστα.

Βιβάλντι

Το Vivaldi είναι το αγαπημένο μας πρόγραμμα περιήγησης, και παρόλο που δείχνει πολλές υποσχέσεις, η έκδοση του Android εξακολουθεί να λείπει από ορισμένες απόψεις, ιδιαίτερα απόδοσης. Το Vivaldi για Android κυκλοφόρησε πρόσφατα ως έκδοση beta, οπότε είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθεί και θα γίνει πιο συμβατό με την εξαιρετική έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές εγκαίρως. Διαβάστε την κριτική μας στο Vivaldi για περισσότερες πληροφορίες.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το Opera είναι μια άλλη αξιοπρεπής επιλογή για περιήγηση στο Android. Έρχεται με ένα ενσωματωμένο VPN, λειτουργία αποκλεισμού διαφημίσεων και αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και μια σειρά από δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως ειδοποιήσεις ειδήσεων, ένα κρυπτογραφημένο πορτοφόλι και άλλα. Για μια ολοκληρωμένη μείωση όλων των δυνατοτήτων του, διαβάστε την κριτική Opera.

Opera-UI

Τούτου λεχθέντος, η στάση της Opera σχετικά με το απόρρητο των χρηστών είναι απαίσια, καθώς διατηρεί το δικαίωμα να συλλέγει και να κοινοποιεί τις πληροφορίες σας. Επιπλέον, το VPN είναι άχρηστο εάν θέλετε να περιηγηθείτε σε ένα γεωμπλόκ, καθώς μπορείτε να επιλέξετε μόνο μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής για την εικονική σας τοποθεσία. 

Έτσι, εάν θέλετε να ξεπεράσετε τους περιορισμούς γεωγραφικού αποκλεισμού, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μια από τις καλύτερες επιλογές VPN.

Τελικές σκέψεις

Η επιλογή ενός προγράμματος περιήγησης που λειτουργεί καλά με όλες τις συσκευές σας είναι μια περίπλοκη και απογοητευτική εργασία. Αν και όλα τα παραπάνω προγράμματα περιήγησης είναι εξαιρετικά στο Android, μερικά από αυτά είναι απογοητευτικά σε άλλες πλατφόρμες όπως τα Windows. 

Τελικά, το να αποφασίσετε ποια από αυτά τα προγράμματα περιήγησης είναι καλύτερα για εσάς εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, αλλά δεν μπορείτε να πάρετε πολύ λάθος με οποιαδήποτε από τις πέντε επιλογές μας. Τι πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε στο Android; Είναι μία από τις πέντε επιλογές μας, ή πιστεύετε ότι αφέθηκε άδικα από τη λίστα; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map