Οι 8 καλύτεροι αποκλειστές διαφημίσεων που λειτουργούν με το Chrome, το Safari, το Firefox το 2020

Καθώς το Διαδίκτυο έχει γίνει όλο και περισσότερο εμπορευματοποιημένο, η διαφήμιση έχει γίνει πραγματικότητα της διαδικτυακής ζωής. Από διαφημίσεις που είναι σχεδόν αισθητές έως παρεμβατικές και προς τα κάτω, οι διαφημίσεις μπορούν να εξαλείψουν γρήγορα κάθε απόλαυση που απολαμβάνετε από έναν ιστότοπο. Δυστυχώς, η διαδικτυακή διαφήμιση είναι εδώ για να μείνει, οπότε έχουμε συγκεντρώσει αυτήν τη λίστα με τους οκτώ καλύτερους αποκλειστές διαφημίσεων για να σας βοηθήσουμε να τους αποβάλλετε μόνοι σας.


Η πρώτη μας επιλογή (τόσο συνολικά όσο και για Android) – AdGuard – εκτελείται στον υπολογιστή σας και αποκλείει διαφημίσεις σε όλες τις εφαρμογές σας. Πρέπει να πληρώσετε για να το χρησιμοποιήσετε, ενώ οι επόμενες δύο καταχωρίσεις στη λίστα μας – uBlock Origin και AdBlock – είναι και οι δύο δωρεάν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης και οι επιλογές μας για τον καλύτερο αποκλεισμό διαφημίσεων για τον Firefox και το Google Chrome, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια θα βρείτε το R.O.B.E.R.T του Windscribe και το Cybersec του NordVPN, και τα δύο είναι εξαιρετικές επιλογές αν είστε και στην αγορά ενός VPN. Τέλος, το AdLock – μια άλλη επιλογή για αποκλεισμό διαφημίσεων σε ολόκληρη τη συσκευή – φέρνει το πίσω μέρος μαζί με τα ενσωματωμένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων για Opera, Firefox και Safari.

Λίστα των κορυφαίων αποκλειστών διαφημίσεων του 2019

 1. AdGuard – Καλύτερος αποκλεισμός διαφημίσεων για Android
 2. uBlock Origin – Καλύτερος αποκλεισμός διαφημίσεων για τον Firefox
 3. AdBlock – Καλύτερος αποκλεισμός διαφημίσεων για το Chrome
 4. CyberSec από το NordVPN
 5. R.O.B.E.R.T από Windscribe
 6. Πρόγραμμα περιήγησης Firefox
 7. AdLock
 8. Πρόγραμμα περιήγησης Opera

1. AdGuard

Εάν θέλετε να κερδίσετε λίγα χρήματα για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο, τότε το AdGuard δίνει το καλύτερο στοίχημά σας όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Σε αντίθεση με τις περισσότερες παρόμοιες υπηρεσίες, το AdGuard δεν είναι επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων αλλά μάλλον εφαρμογή για υπολογιστές.

Αντί να αποκλείει απλώς τις διαφημίσεις στους ιστότοπους που επισκέπτεστε, τις αποκλείει σε όλο το σύστημά σας, είτε βρίσκονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, στο Skype, στον πελάτη torrent ή σε οτιδήποτε άλλο.

AdGuard-Main-Panel

Αυτό το πανταχού παρόν ξεχωρίζει από άλλες καταχωρίσεις σε αυτήν τη λίστα και είναι ένα τεράστιο μπόνους, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολύ λογισμικό που βασίζεται σε διαφημίσεις, καθώς αυτά μπορεί συχνά να είναι πολύ πιο ενοχλητικά (και πιο δύσκολα να ξεφορτωθούν) από τον παραδοσιακό ιστότοπο διαφήμιση. Είναι επίσης πολύ εύκολο να προσαρμόσετε και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας στο AdGuard, καθώς το σύνολο είναι συσκευασμένο σε μια τακτοποιημένη και τακτοποιημένη διεπαφή.

AdGuard Stealth

Επιπλέον, το AdGuard πετάει εντελώς κάτω από το ραντάρ. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές, καταφέραμε να επισκεφτούμε κάθε είδους ιστότοπους που απαγορεύουν τους αποκλεισμούς διαφημίσεων, με κανέναν από αυτούς να μην είναι ποτέ πιο σοφός ότι επισκεφθήκαμε τους ιστότοπούς τους χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθούμε με τις διαφημίσεις τους. 

Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν έχει ασφαλή περιήγηση από προεπιλογή, μπορείτε να κάνετε το AdGuard να κάνει τη βαριά ανύψωση και να αποκλείσετε ιστότοπους που είναι γνωστό ότι περιέχουν προγράμματα κακόβουλου λογισμικού ή ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Υπάρχει μια μεγάλη δέσμη προστασίας απορρήτου που περιλαμβάνεται στο AdGuard με την κατάλληλη ονομασία “stealth mode” της υπηρεσίας. Μπορείτε να αποκρύψετε τον όρο αναζήτησης που σας έφερε σε έναν ιστότοπο, να αποκρύψετε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε από το ίδιο το Google και ακόμη και να αποκλείσετε παραμέτρους παρακολούθησης διευθύνσεων URL.

AdGuard-Απόρρητο

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ένα χρονοδιακόπτη για τη διαγραφή τόσο των cookie τρίτων όσο και των πρώτων κατασκευαστών, καθώς και να αποκλείσετε WebRTC, ειδοποιήσεις, ιστότοπους που έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας, Flash και Java. Τέλος, οι παραπομπές HTTP μπορούν να απενεργοποιηθούν και το AdGuard μπορεί επίσης να καλύψει τη διεύθυνση IP και τον πράκτορα χρήστη.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, το AdGuard πιθανότατα δεν θα σπάσει την τράπεζα, καθώς η συνδρομή διάρκειας ενός έτους θα σας αποφέρει 2,49 $ το μήνα. Υπάρχει μια δοκιμαστική περίοδος 14 ημερών για να τη δοκιμάσετε και να αποφασίσετε αν σας αρέσει, και ακόμη και αν καταλήξετε να πληρώσετε για μια συνδρομή, μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων εντός 60 ημερών από την αγορά σας. Η άδεια καλύπτει τρεις ξεχωριστές συσκευές και υπάρχει επίσης η επιλογή να πληρώσετε μια εφάπαξ χρέωση 59,99 $.

2. uBlock Origin

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να αποκλείσετε διαφημίσεις σε όλο το σύστημα, αλλά απλώς θέλετε μια καθαρή εμπειρία περιήγησης, τότε το uBlock Origin είναι η επιλογή για εσάς. 

Σε αντίθεση με το AdGuard, το uBlock υπάρχει αποκλειστικά ως επέκταση του προγράμματος περιήγησης και έτσι λειτουργεί μόνο για διαφημίσεις που εμφανίζονται σε πραγματικούς ιστότοπους μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού. Ωστόσο, αποδίδει καλά σε αυτήν την εργασία, κερδίζοντας μια θέση στη λίστα με τις καλύτερες επεκτάσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης.

uBlock-Main-Panel

Το uBlock χρησιμοποιεί μια εντυπωσιακή λίστα φίλτρων και από κάθε πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων που δοκιμάσαμε, εντόπισε τον μεγαλύτερο αριθμό διαφημίσεων και ιχνηλατών με αρκετά μεγάλο περιθώριο, ακόμη και ξεπερνώντας τις επιλογές επί πληρωμή σε αυτήν τη λίστα. Καταφέρνει επίσης να παρακάμψει τις απαγορεύσεις αποκλεισμού διαφημίσεων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να την απενεργοποιείτε συστηματικά για να επισκεφθείτε τον αγαπημένο σας ιστότοπο που είναι γεμάτος διαφημίσεις.

uBlock-Filter-λίστες

Το uBlock είναι επίσης εξαιρετικά ελαφρύ, χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερους πόρους του συστήματός σας από άλλες επεκτάσεις Chrome που αποκλείουν διαφημίσεις. Δυστυχώς, ο σχεδιασμός του ταμπλό κάνει να αισθάνεται σαν να είναι αμέσως από τη δεκαετία του 1990, αλλά αν μπορείτε να αγνοήσετε το ειλικρινά άσχημο περιβάλλον εργασίας χρήστη, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ρυθμίσεων και επιπλέον προστασίας που μπορείτε να τροποποιήσετε.

uBlock-Απόρρητο

Από την πλευρά του απορρήτου των πραγμάτων, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το WebRTC, αποτρέποντάς του να διαρρεύσει τη διεύθυνση IP σας, καθώς και να απενεργοποιήσετε τις παραπομπές HTTP, τις αναφορές CSP και τα αιτήματα προκατασκευής. Υπάρχει επίσης ένα μενού λιστών φίλτρων που σας παρέχει μια επισκόπηση όλων των διαφορετικών φίλτρων διαφημίσεων που μπορείτε να ενεργοποιήσετε.

3. Αποκλεισμός διαφημίσεων

Παράλληλα με το uBlock, το AdBlock είναι ο άλλος γίγαντας στον κόσμο του αποκλεισμού διαφημίσεων. Το όνομα είναι λίγο συγκεχυμένο, καθώς δεν πρέπει να συγχέεται με το AdBlock Pro ή το AdBlock Plus, τα οποία είναι εντελώς ξεχωριστές επεκτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

AdBlock-Main-Panel

Το AdBlock διατίθεται ως επέκταση τόσο για τον Firefox όσο και για το Google Chrome (και ως εκ τούτου τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως το Vivaldi ή το Brave) και, ως επί το πλείστον, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Παρόλο που δεν αποκλείει τόσες πολλές διαφημίσεις και αιτήματα παρακολούθησης όπως το uBlock, διαθέτει μια πολύ πιο καθαρή και πιο κατανοητή διεπαφή.

Στο Chrome, συνοδεύεται επίσης από την επιλογή αποκλεισμού διαφημίσεων σε ζωντανή ροή Twitch, κάτι που οι περισσότεροι αποκλειστές διαφημίσεων δεν μπορούν να κάνουν. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μια λίστα επιτρεπόμενων καναλιών YouTube για να διασφαλίσετε ότι οι αγαπημένοι σας δημιουργοί περιεχομένου εξακολουθούν να κερδίζουν χρήματα από τις προβολές σας. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να επιτρέψετε “αποδεκτές διαφημίσεις”, οι οποίες επιτρέπουν τη μετάδοση ορισμένων μη παρεμβατικών διαφημίσεων.

Ρυθμίσεις AdBlock

Το AdBlock προσφέρει επίσης κάποιες μικρές προστασίες απορρήτου μέσω του EasyPrivacy, το οποίο, με απλούς όρους, εμποδίζει τους ιστότοπους να ανακαλύπτουν από πού βρίσκεστε φυσικά, από ποιον ιστότοπο προήλθε και τη διεύθυνση IP σας. Δυστυχώς, χρησιμοποιεί λίγο περισσότερη μνήμη RAM από το uBlock, αλλά αν χρησιμοποιείτε το Google Chrome, τότε η κατανάλωση RAM πιθανώς δεν είναι πολύ υψηλή στη λίστα ανησυχιών σας ούτως ή άλλως.

4. CyberSec από το NordVPN

Το CyberSec είναι ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων που περιλαμβάνεται στο NordVPN και εάν θέλετε μια πλήρη συλλογή των δυνατοτήτων του, μεταβείτε στην κριτική μας για το NordVPN. Είναι επίσης μία από τις κορυφαίες επιλογές μας για τον καλύτερο πάροχο VPN, οπότε αξίζει σίγουρα να εξετάσετε εάν βρίσκεστε στην αγορά ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου.

Ρυθμίσεις CyberSec

Το NordVPN δεν προσφέρει στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόσο εμποδίζει το CyberSec για εσάς, καθιστώντας δύσκολο να αποκτήσετε εμπειρικά αποτελέσματα στην απόδοσή του. Ανεξάρτητα, φαίνεται ότι έκανε αρκετά καλή δουλειά για τον αποκλεισμό διαφημίσεων, καθώς δεν μπορούσαμε να δούμε καθόλου κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. Το CyberSec καταφέρνει επίσης να κρυφτεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σας ζητηθεί να “απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων” όταν επισκέπτεστε συγκεκριμένους ιστότοπους.

NordVpn-Connected

Ένα πρόβλημα με το CyberSec (το οποίο κοινοποιείται από τον R.O.B.E.R.T, την επόμενη καταχώρισή μας) είναι ότι πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε έναν διακομιστή VPN για να λειτουργήσει. Εάν προτιμάτε να είστε συνεχώς συνδεδεμένοι σε ένα VPN, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά οι περισσότεροι χρήστες θα εξακολουθούν να θέλουν να αποκλείσουν διαφημίσεις όταν περνούν από την κανονική τους σύνδεση, κάτι που θα απαιτούσε ξεχωριστή επέκταση.

5. R.O.B.E.R.T από Windscribe

Το Windscribe είναι ένας πάροχος VPN που ήταν στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες VPN. Αν θέλετε να μάθετε για την υπηρεσία στο σύνολό της, μπορείτε να μεταβείτε στην κριτική μας Windscribe, αλλά εδώ θα εξετάσουμε αποκλειστικά το ενσωματωμένο σύστημα αποκλεισμού διαφημίσεων που συνοδεύει την υπηρεσία που ονομάζεται R.O.B.E.R.T.

Επειδή το Windscribe δεν προσφέρει στατιστικά στοιχεία – όπως το CyberSec του NordVPN – είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς πόσο αποτελεσματικό είναι το R.O.B.E.R.T στο μπλοκάρισμα διαφημίσεων, αλλά στις δοκιμές μας, φαίνεται ότι τα πήγε αρκετά καλά. 

Εντοπίστηκε Windscribe-AdBlocker

Δυστυχώς, δεν καταφέρνει να κρύψει τη δραστηριότητά του από ιστότοπους που το αναζητούν, πράγμα που σημαίνει ότι ένα καλό τμήμα των ειδησεογραφικών καταστημάτων, για παράδειγμα, θα σας εμποδίσει να διαβάσετε το περιεχόμενό τους χωρίς πρώτα να απενεργοποιήσετε το Windscribe.

Windscribe-Blocker-Ρυθμίσεις

Εκτός από τις διαφημίσεις, το R.O.B.E.R.T αποκλείει επίσης προγράμματα παρακολούθησης, στοιχεία κοινωνικών μέσων και κακόβουλο λογισμικό. Παρέχει επίσης ορισμένες προστασίες απορρήτου αποκλείοντας το WebRTC, τις διαρροές τοποθεσίας και τις πληροφορίες ζώνης ώρας, καθώς και σας επιτρέπει να ανανεώνετε τακτικά τον πράκτορα χρήστη σας για να αποκρύψετε την ταυτότητά σας.

6. Πρόγραμμα περιήγησης Firefox

Κοιτάζοντας μέσα από τις ρυθμίσεις του Firefox, δεν θα μπορείτε να δείτε τη φράση “πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων”, ωστόσο υπάρχει ενσωματωμένη στο πρόγραμμα περιήγησης. Αντί να αποκαλεί το σύστημά του αποκλεισμό διαφημίσεων, ο ίδιος, ο Firefox επιλέγει τον όρο “προστασία παρακολούθησης”. 

Αν και δεν αποκλείει τόσα αιτήματα όσο ένα αποκλειστικό πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, εξακολουθεί να κάνει μια αρκετά καλή δουλειά και καταφέρνει επίσης να κρύβεται από τα σενάρια ανίχνευσης αποκλεισμού διαφημίσεων.

Ρυθμίσεις παρακολούθησης Firefox

Εάν αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης, ανατρέξτε στην κριτική του Firefox για την πλήρη αναλυτική παρουσίαση.

7. AdLock

Το AdLock είναι ένας άλλος αποκλειστής διαφημίσεων σε ολόκληρη τη συσκευή, σύμφωνα με την πρώτη μας επιλογή, το AdGuard. Δυστυχώς, παρόλο που το AdLock έκανε καλή δουλειά, αποκλείοντας διαφημίσεις, εντόπισε και απέκλεισε πολύ λιγότερα αιτήματα από ό, τι το AdGuard. 

AdLock-Main-Panel

Είναι επίσης λίγο πιο ακριβό, με μια άδεια ενός έτους με τιμή 36 $, η οποία καλύπτει έξι ξεχωριστές συσκευές. Σας δίνεται επίσης η επιλογή να πληρώσετε 90 $ για την ίδια άδεια, αλλά αυτή τη φορά ισόβια.

Ρυθμίσεις AdLock

Υπάρχει μια δοκιμή δύο εβδομάδων για να σας επιτρέψει να αποφασίσετε αν σας αρέσει η υπηρεσία και μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Δεν υπάρχει επίσης τίποτα στον τρόπο πιο προηγμένων προστατευτικών απορρήτου, όπως αποκλεισμός WebRTC ή προστασία IP, ο οποίος είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο το AdLock βρίσκεται τόσο μακριά στη λίστα, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του.

8. Πρόγραμμα περιήγησης Opera

Το ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων της Opera είναι αξιοπρεπές στο μπλοκάρισμα διαφημίσεων, αλλά είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς πώς συμβαδίζει με τις άλλες επιλογές μας, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης δεν παρέχει κανένα είδος στατιστικών στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των διαφημίσεων που κατάφερε να αποκλείσει. Παρόλο που φάνηκε να είναι αρκετά καλά – δεν είδαμε πολλές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης – η Opera αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την κάλυψη του αποκλεισμού διαφημίσεων από ιστότοπους.

Ρυθμίσεις Opera-Adblock

Στο βαθμό που μπορούμε να πούμε, σχεδόν κάθε ιστότοπος που χρησιμοποιεί ανίχνευση αποκλεισμού διαφημίσεων πήρε το γεγονός ότι αποκλείσαμε διαφημίσεις με την Opera, οι οποίες μας κλειδώθηκαν από πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για έναν αποκλεισμό διαφημίσεων και ο κύριος λόγος για τον οποίο η Opera φτάνει μέχρι το κάτω μέρος αυτής της λίστας.

Εντοπίστηκε Opera-AdBlocker

Το Opera επίσης δεν αποκλείει διαφημίσεις στο Facebook, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έκανε κάποια συμφωνία με την πλατφόρμα για την προβολή των διαφημίσεών της, η οποία δεν είναι ακριβώς μια καλή εμφάνιση για μια λειτουργία αποκλεισμού διαφημίσεων. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης στο σύνολό του, φροντίστε να διαβάσετε την κριτική Opera.

Όπερα-Facebook

Καλύτερος δωρεάν αποκλεισμός διαφημίσεων: uBlock Origin

Έχουμε ήδη καλύψει το uBlock Origin σε βάθος σε αυτό το άρθρο, οπότε δεν θα ενοχλήσουμε να επαναλάβουμε εδώ. Αρκεί να πούμε ότι το uBlock είναι ένας κορυφαίος αποκλειστής διαφημίσεων και το γεγονός ότι είναι εντελώς δωρεάν είναι απλώς παγωμένο στο κέικ. Εάν η πληρωμή χρημάτων για τον αποκλεισμό διαφημίσεων είναι κάτι που δεν θέλετε να κάνετε, τότε το uBlock είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Μια άλλη επιλογή που ίσως θέλετε να δείτε είναι το AdBlocker Ultimate, το οποίο διατίθεται τόσο ως Firefox όσο και ως επέκταση Chrome.

Οι χειρότεροι αποκλειστές διαφημίσεων

Εκτός από τις παραπάνω επιλογές μας, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι “αποκλειστές διαφημίσεων” εκεί έξω που είναι λίγο περισσότερο από απάτες. Αυτά ξεπερνούν το γκάμα από το να είναι πολύ άσχημα στο μπλοκάρισμα διαφημίσεων σε σχήματα συλλογής δεδομένων που δεν προσπαθούν καν να σας προστατεύσουν επαρκώς.

Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες, όπως το AdBlock Pro και το uBlock Plus, σκόπιμα μεταμφιέζονται χρησιμοποιώντας ονόματα παρόμοια με τα νομικά προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, ελπίζοντας να μπερδέψουν τους χρήστες να κάνουν λήψη του λογισμικού τους. Άλλα, όπως το Smart Popup Blocker, το Webutation ή το HD για το YouTube, δεν είναι τόσο ύπουλα, αλλά εξακολουθούν να μην αξίζουν τον χρόνο ή το χώρο του δίσκου σας.

Μία υπηρεσία – το AdBlock Plus – είναι ως επί το πλείστον μια απολύτως αποδεκτή επιλογή για αποκλεισμό διαφημίσεων, με μια σημαντική προειδοποίηση: χρειάζεται χρήματα από εταιρείες για να επιτρέψουν τις διαφημίσεις τους. Τις περισσότερες φορές αυτό δεν θα είναι αισθητό, οπότε αν σας αρέσει πραγματικά το AdBlock Plus, μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, αλλά αυτό το είδος συμπεριφοράς αποτελεί τουλάχιστον μια σημαντική σύγκρουση συμφερόντων, αν όχι οριακή απάτη.

Επιλέγοντας τους καλύτερους αποκλεισμούς διαφημίσεων

Το πιο σημαντικό κριτήριο όταν αποφασίζετε ποια είναι τα καλύτερα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων είναι, βεβαίως, πόσο αποτελεσματικά είναι ο αποκλεισμός διαφημίσεων. Αυτό περιλαμβάνει τη λειτουργία του αποκλεισμού διαφημίσεων στο YouTube, αλλά και την εξάλειψη άλλων ειδών διαφημίσεων βίντεο, ενοχλητικών διαφημίσεων banner, αιτημάτων παρακολούθησης και οποιωνδήποτε άλλων διαφημίσεων μπορείτε να σκεφτείτε.

Πέρα από τη βασική λειτουργικότητα του αποκλεισμού διαφημίσεων, εξετάσαμε επίσης πόσο επιπλέον προστασία προσφέρθηκε από κάθε υπηρεσία. Αυτό αφορά κυρίως τον αποκλεισμό διαφόρων ανιχνευτών και την αύξηση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής. 

Ορισμένοι αποκλειστές διαφημίσεων κάνουν επίσης συμφωνίες με συγκεκριμένους ιστότοπους για να επιτρέπουν την εμφάνιση διαφημίσεων στους τομείς τους, κάτι που είναι μια τεράστια σύγκρουση συμφερόντων και μπορεί γρήγορα να κάνει τον αποκλεισμό χειρότερο από άχρηστο.

Τέλος, επειδή οι διαφημίσεις είναι ένα τόσο σημαντικό συστατικό των διαδικτυακών επιχειρήσεων, πολλοί έχουν θεσπίσει μέτρα για τον εντοπισμό πότε οι χρήστες αποκλείουν τις διαφημίσεις τους και στη συνέχεια τους περιορίζουν από την πρόσβαση στο περιεχόμενο. Ένας αποκλεισμός διαφημίσεων που μπορεί να ξεπεράσει αυτούς τους περιορισμούς είναι αμέσως πολύ πιο ελκυστικός από αυτούς που δεν μπορούν.

Λειτουργούν πραγματικά οι αποκλειστές διαφημίσεων?

Ως επί το πλείστον, ναι. Οι αποκλειστές διαφημίσεων λειτουργούν σαρώνοντας τα σενάρια που εκτελούνται σε έναν ιστότοπο και παραπέμποντάς τα σε μια λίστα γνωστών σεναρίων διαφημίσεων. Αν κάτι ταιριάζει, δεν επιτρέπεται η φόρτωση του σεναρίου, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται η διαφήμιση. Παρόλο που συνήθως δεν είναι δυνατό να αποκλείσετε κυριολεκτικά όλες τις διαφημίσεις, οι καλύτεροι αποκλειστές διαφημίσεων πλησιάζουν πολύ.

Είναι παράνομοι αποκλειστές διαφημίσεων?

Οι αποκλειστές διαφημίσεων είναι απολύτως νόμιμοι και δεν θα βρεθείτε ποτέ σε κανένα νομικό πρόβλημα για την εγκατάσταση και τη χρήση του καθώς περιηγείστε στο Διαδίκτυο. Παρόλο που σίγουρα θα μπορούσατε να κάνετε μια υπόθεση ότι συνιστά κλοπή (και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν κάποιοι δικηγόροι εκεί έξω που έχουν δοκιμάσει) κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ νομικές επιπτώσεις για τη χρήση ενός αποκλεισμού διαφημίσεων.

Ωστόσο, ενώ δεν θα διαπράξετε εγκλήματα εγκαθιστώντας ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο, αξίζει να θυμάστε ότι οποιοσδήποτε ιστότοπος που επισκέπτεστε και βασίζεται στο επιχειρηματικό του μοντέλο γύρω από διαφημίσεις δεν θα βλέπει έσοδα από την επίσκεψή σας. Επομένως, εάν είστε μεγάλος θαυμαστής ενός συγκεκριμένου ιστότοπου και θέλετε να κάνετε το ρόλο σας για να βεβαιωθείτε ότι συνεχίζει να λειτουργεί, εξετάστε το ενδεχόμενο.

Τελικές σκέψεις

Στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε όταν πρόκειται για αποκλεισμό διαφημίσεων. Εάν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε μια μικρή χρέωση, τότε το AdGuard είναι εύκολα η καλύτερη επιλογή, καθώς έχετε κάλυψη σε ολόκληρη τη συσκευή και εξαιρετική απόδοση. 

Από την άλλη πλευρά, το uBlock Origin και το AdBlock είναι και τα δύο εντελώς δωρεάν και ιδανικά για τον αποκλεισμό διαφημίσεων στο πρόγραμμα περιήγησής σας, οπότε αν αυτό είναι όπου είναι οι ανάγκες σας, τότε θα μπορούσατε επίσης να πάτε με μία από αυτές τις επιλογές που δεν θα σας κοστίσουν ούτε δεκάρα.

Τι πιστεύετε για την επιλογή αποκλεισμού διαφημίσεων; Είχατε κακές εμπειρίες με κάποιο από αυτά ή μήπως χάσαμε την αγαπημένη σας επιλογή; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map