Διαδικτυακές απάτες γνωριμιών και πώς να προστατευτείτε από αυτές το 2020

Οι αγαπημένες εταιρικές διακοπές όλων είναι εδώ, και για τους τυχερούς μεταξύ σας με σημαντικούς άλλους, αυτό σημαίνει μια ημέρα αγάπης, δώρων και εορτασμού. Για όλους τους άλλους, πιθανότατα σημαίνει αναζήτηση αγάπης και δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό από ό, τι με τις εφαρμογές γνωριμιών στο διαδίκτυο.


Οι σοκολάτες και τα λουλούδια είναι ωραία, αλλά αυτή η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Cloudwards.net θέλει να σας δώσει ένα πολύ πιο πολύτιμο δώρο. Βεβαίως, θα ήταν σαν να παίρνετε κάλτσες για τα Χριστούγεννα, αλλά αν δεν τα έχετε, θα περπατούσατε με φουσκάλες κάθε μέρα (ή απλά θα μοιάζετε με ένα αφόρητο hipster).

Θα καλύψουμε τις απάτες γνωριμιών στο διαδίκτυο και πώς θα προστατευτείτε από αυτές. Η εύρεση της αγάπης είναι αρκετά δύσκολη, επομένως θα μειώσουμε το βάρος, δίνοντάς σας τη γνώση για να το κάνετε με ασφάλεια. Πρώτον, θα μιλήσουμε για μερικές από τις διαβόητες απάτες που έχουν συλληφθεί άλλοι, και θα σας πούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε σε αυτές τις καταστάσεις.

Οι χειρότερες διαδικτυακές απάτες

Οι ειδήσεις έσπασαν το 2018 για το Grindr, μια διαδικτυακή υπηρεσία γνωριμιών για ομοφυλόφιλους άντρες, εκθέτοντας εν αγνοία ευαίσθητες πληροφορίες χρήστη. Ο Trever Faden, Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Lane, δημιούργησε έναν ιστότοπο που ονομάζεται C * ckblocked όπου οι χρήστες του Grindr μπορούσαν να εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους και να δουν ποιος τους είχε αποκλείσει στην υπηρεσία.

Ο Φάντεν μπόρεσε να δει προφίλ χρηστών, μηνύματα, φωτογραφίες και τοποθεσίες, τις οποίες, ευτυχώς, δεν δημοσίευσε ποτέ. Ήταν ένα hacktivist κόλπο για να αποκαλύψει την κακή ασφάλεια του Grindr. Αν και η έκθεση αυτών των δεδομένων είναι αρκετά επικίνδυνη, το γεγονός ότι στοχεύει μια υπηρεσία γνωριμιών για τους ομοφυλόφιλους άνδρες το έκανε χειρότερο. Σε χώρες όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι παράνομο, θα μπορούσε να βάλει τους χρήστες στη φυλακή ή στον τάφο.

Το χειρότερο είναι ότι η Grindr αποκάλυψε επίσης την κατάσταση HIV των χρηστών της σε τρίτα μέρη χωρίς να το γνωρίζουν. Επιπλέον, αυτές οι πληροφορίες στάλθηκαν χωρίς κρυπτογράφηση, που σημαίνει ότι όποιος παρακολουθεί τη ροή δεδομένων θα μπορούσε να τις κλέψει. Διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης για να μάθετε πώς λειτουργεί.

Κατάσταση Grindr HIV
© TechCrunch

Δεν αφορά μόνο τον εταιρικό χειρισμό των προσωπικών σας δεδομένων. Το 2017, μια γυναίκα στα 50 της σε έναν παρακμάζοντα γάμο πήρε τις υπηρεσίες διαδικτυακών γνωριμιών. Η γυναίκα της Τέξας, μια περήφανη χριστιανή, όπως σημειώνεται στη σελίδα της στο Facebook, χειραγωγήθηκε για να καλύψει χρήματα στον «Τσάρλι», τον οποίο συνάντησε στο διαδίκτυο.

Η Τσάρλι χρησιμοποίησε την πίστη της ως σκαλοπάτι για να την εξαπατήσει από 2 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια δύο ετών.

«Προσπαθούσε να ολοκληρώσει μια δουλειά στην Καλιφόρνια και χρειαζόταν κάποια χρήματα για να ολοκληρώσει τη δουλειά», είπε σε συνέντευξή του στο FBI. «Και έτσι του έστειλα [χρήματα]. Το σκέφτηκα πολύ καιρό. Προσευχήθηκα γι ‘αυτό. Αν είμαι σίγουρος αν είχα χρήματα στον λογαριασμό, θα μπορούσα να του στείλω κάποια χρήματα. Και υποσχέθηκε να το επιστρέψει εντός 24-48 ωρών. Και σκέφτηκα – θα μπορούσα να το κάνω αυτό, κανείς δεν θα το ξέρει ποτέ και θα ήμουν εντάξει. “

Οι περισσότερες από αυτές τις απάτες είναι μια εξέλιξη της απάτης της Νιγηριανής προκαταβολής, όπου οι άνθρωποι θα κληθούν από έναν «κυβερνητικό πράκτορα» και θα τους έλεγαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για επιχορήγηση, εν αναμονή προκαταβολής 250 $. Οι απατεώνες που συμμετείχαν σε αυτό στοχεύουν τώρα χρήστες σε ιστότοπους γνωριμιών, ιδίως άτομα άνω των 40 ετών, πρόσφατα διαζευγμένα, ηλικιωμένα, χήρα ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αν είστε μια φρέσκια γάτα που ψάχνει για αγάπη στο Tinder ή στο Bumble, είστε εντάξει, έτσι; Λανθασμένος. Το 2015, η Μάγια Μ μοιράστηκε την ιστορία της στο Bustle of a Tinder date stalker και υπάρχουν πολλές ακόμη ιστορίες όπως η δική της. Εκτός από το θησαυρό των πληροφοριών που παρέχονται από τις διαδικτυακές υπηρεσίες δεδομένων, ένας έξυπνος χρήστης θα μπορούσε να μάθει πού βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή.

Πώς να προστατευτείτε από τις διαδικτυακές απάτες

Αυτό είναι πολλή καταστροφή και θλίψη, αλλά, ευτυχώς, μπορεί να αποφευχθεί. Σε αυτήν την ενότητα, θα μιλήσουμε για τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε από τις απάτες σε απευθείας σύνδεση γνωριμίες.

ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

Πριν χρησιμοποιήσετε άλλα προστατευτικά μέτρα, χρησιμοποιήστε τον εγκέφαλό σας. Οι περισσότερες απάτες γνωριμιών μπορούν να αποφευχθούν αποκρυπτογραφώντας τι υπάρχει στο Διαδίκτυο. Δεν μοιράζεστε μια γενεαλογία με έναν πρίγκιπα της Νιγηρίας και αυτός ο τύπος από το Μίσιγκαν δεν πρόκειται να επιστρέψει τα 2.000 $ που του στείλατε.

Το γεγονός είναι ότι οι διαδικτυακές απάτες γνωριμιών συνήθως τηλεγραφούνται από ένα μίλι (ή 10) μακριά. Εδώ δίνεται έμφαση στην «απάτη». Η κοινή λογική δεν θα σας προστατεύσει από το sneakier ή τους πιο άσεμνους τροφοδότες σε διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών. Εάν αυτή είναι η δυσκολία στην οποία βρίσκεστε, θα σας προστατέψουμε στις επόμενες ενότητες.

Όπως λένε, όμως, η κοινή λογική δεν είναι πάντα κοινή. Μην μοιράζεστε χρήματα πριν γνωρίζετε ότι το άτομο είναι, ξέρετε, και μην μοιράζεστε προσωπικά στοιχεία χωρίς να το σκέφτεστε πρώτα. Οι απάτες γνωριμιών αναζητούν τα χαμηλότερα κρεμαστά φρούτα. Μην είσαι έτσι.

Δεν υπάρχει καμία ντροπή να κάνουμε έρευνα. Εάν ο πιθανός εραστής σας έχει κοινωνικά μέσα, κοιτάξτε το. Κάποια ερευνητική δουλειά προχωρά πολύ για να διασφαλίσει ότι σε ποιον μιλάτε είναι ποιοι λένε ότι είναι. Υπάρχει μια γραμμή εδώ, οπότε, λοιπόν, χρησιμοποιήστε τον εγκέφαλό σας.

Ακόμα κι αν είστε προσεκτικοί, δεν θα προστατευτείτε από, για παράδειγμα, μια παραβίαση δεδομένων. Η Grindr όχι μόνο αποκάλυψε εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα χρηστών αλλά και κοινοποίησε την κατάσταση του HIV με τρίτα μέρη. Ο καλύτερος τρόπος προστασίας από αυτό είναι απλά το ψέμα. Εάν βρίσκεστε σε έναν ιστότοπο γνωριμιών που αναζητά αγάπη, πληροφορίες όπως η κατάστασή σας HIV πρέπει να βρίσκονται ανάμεσα σε εσάς και σε όποιον βλέπετε, όχι εμπόρους.

Ίσως θελήσετε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα ειδικό προφίλ Facebook για ιστότοπους γνωριμιών. Υπηρεσίες όπως το Tinder και το Bumble συνδέονται στο Facebook σας ως τρόπος ρύθμισης του προφίλ σας και ενδέχεται να υπάρχουν προσωπικές πληροφορίες εκεί που δεν θέλετε να κοινοποιήσετε. Εκτός αν επιθυμείτε να διαβάσετε τους όρους παροχής υπηρεσιών και την πολιτική απορρήτου, είναι καλύτερο να μην δώσετε τη συγκατάθεσή σας.

Δεν λέμε ότι πρέπει να γατόψαρο άτομα – τελικά, το σημείο αυτού του άρθρου είναι να το αποφύγετε – αλλά δεν είναι κακή ιδέα να χρησιμοποιήσετε έναν δεύτερο λογαριασμό Facebook που δεν είναι γεμάτος με προσωπικές πληροφορίες που δεν θα θέλατε να μοιραστείτε.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Όταν χρησιμοποιείτε μια διαδικτυακή υπηρεσία γνωριμιών, στέλνετε αιτήματα μέσω Διαδικτύου και αυτά τα αιτήματα περιέχουν πολλές προσωπικές πληροφορίες. Η διεύθυνση IP σας, η οποία αποστέλλεται με κάθε αίτημα, μπορεί να αποκαλύψει την τοποθεσία σας, έτσι ώστε ένας έξυπνος διαδικτυακός ερπυσμός να μπορεί να βρει πού βρίσκεστε.

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει να το αποφύγετε. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, η διεύθυνση IP σας αντικαθίσταται από μια νέα, έτσι ώστε να μοιάζει να βρίσκεστε κάπου αλλού. Επιπλέον, θα κρυπτογραφήσει τη σύνδεσή σας, οπότε αυτά τα γλυκά πράγματα που στέλνετε δεν θα πέσουν στα χέρια της κυβέρνησης ή άλλων χρηστών του δικτύου.

expressvpn-review-speed-test

Η επιλογή μας για το καλύτερο VPN είναι το ExpressVPN. Δεν θα διατηρήσει μόνο τη σύνδεσή σας γρήγορη και σταθερή, αλλά και θα σας διατηρήσει ασφαλή. Τηρώντας τα καλύτερα στην ασφάλεια και το απόρρητο του VPN, το ExpressVPN αφαιρεί ό, τι κάνετε στο Διαδίκτυο εκτός καταγραφής. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με την κριτική ExpressVPN ή να εγγραφείτε για λογαριασμό με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Εάν απλώς βυθίζετε το δάχτυλό σας στον κόσμο της τεχνολογίας και δεν θέλετε να δεσμευτείτε υπερβολικά για την προστασία από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, ανατρέξτε στον καλύτερο δωρεάν οδηγό VPN. Αν και αυτές οι επιλογές έχουν μειονεκτήματα ως προς την ταχύτητα ή τις λειτουργίες, θα σας διατηρήσουν προστατευμένους κατά τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήστε έναν Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Αν και είναι γενικά καλή πρακτική στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, η χρήση διαχειριστή κωδικού πρόσβασης με εφαρμογές γνωριμιών δεν είναι κακή ιδέα. Εάν δεν γνωρίζετε, ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης διαχειρίζεται τους κωδικούς πρόσβασής σας. Παρέχει ένα μόνο μέρος για να αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας, όχι μόνο διευκολύνοντας τη χρήση του Διαδικτύου, αλλά και ασφαλέστερο.

ταμπλό ταυτότητας ταμπλό

Ας πάρουμε το Grindr ως παράδειγμα. Παρόλο που υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων για τον ιό HIV με τρίτα μέρη, οι κακές πρακτικές ασφαλείας του ήταν επιζήμιες στο παρελθόν. Είναι ένας από τους πολλούς ιστότοπους που έχουν υποστεί παραβίαση δεδομένων. Το 2012, ένας Αυστραλός χάκερ μπόρεσε να πλαστοπροσωπήσει άλλους χρήστες και να εκθέσει τις προσωπικές πληροφορίες χιλιάδων ανθρώπων.

Δεν θα είμαστε πολύ τεχνικοί, αλλά όταν συμβαίνει παραβίαση δεδομένων, ο εισβολέας συνήθως δεν λαμβάνει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών αμέσως. Αντ ‘αυτού, αποκτούν κατακερματισμένες, ή αναμεμειγμένες, εκδόσεις αυτών που προσπαθούν στη συνέχεια να αποκρυπτογραφήσουν με ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να το κάνει. Η χρήση ενός ισχυρού, μοναδικού κωδικού πρόσβασης σε καθέναν από τους λογαριασμούς σας μπορεί να τους προστατεύσει από αυτόν τον τύπο βίαιης επίθεσης.

Ευτυχώς, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι φθηνοί. Ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι το Dashlane και είναι φθηνό αν εγγραφείτε για ένα χρόνο (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane). Έρχεται επίσης με προστασία κλοπής ταυτότητας και παρακολούθηση σκοτεινού ιστού, ώστε να μπορείτε να διασφαλίσετε ότι είστε ασφαλείς σε όλα τα μέτωπα.

Για εφαρμογές γνωριμιών, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης σας προστατεύουν από πιθανές παραβιάσεις δεδομένων και πλαστοπροσωπία. Εάν κάποιος παραβίασε τον λογαριασμό σας, θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει απάτες γνωριμιών στο όνομά σας. Όσο έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, αυτό είναι απίθανο να είναι αδύνατο.

Όπως με τα VPN, υπάρχουν δωρεάν επιλογές. Διαβάστε τον καλύτερο δωρεάν οδηγό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα ακόμα.

Τελικές σκέψεις

Ο μεγάλος διαδικτυακός μας κόσμος είναι τρομακτικός και αυτό το γεγονός δεν ανακουφίζεται κατά την εκκίνηση για να βρει αγάπη στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απάτες σε απευθείας σύνδεση γνωριμίες.

Ως συνήθως, επικρατεί η κοινή λογική. Τούτου λεχθέντος, η σημασία του να έχετε VPN και διαχειριστή κωδικού πρόσβασης δεν πρέπει να υποτιμάται. Είτε σας αρέσει είτε όχι, η ασφάλειά σας δεν είναι απόλυτα υπό τον έλεγχό σας όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο. Ο ανώνυμος οδηγός περιήγησής μας το αποδεικνύει. Τα VPN και οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι εργαλεία που σας επιτρέπουν να ανακτήσετε τον έλεγχο των προσωπικών σας δεδομένων και τον τρόπο κοινοποίησής τους στο διαδίκτυο.

Σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στις κριτικές VPN και τις κριτικές διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για περισσότερες επιλογές. Εάν προσπαθείτε να κλειδώσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο, ρίξτε μια ματιά και στις κριτικές προστασίας από ιούς.

Τι κάνετε για να εξασφαλίσετε τη διαδικτυακή σας χρονολόγηση; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map