Καλύτερη δωρεάν προστασία κλοπής ταυτότητας για το 2020

Η προστασία κλοπής ταυτότητας είναι μεγάλη υπόθεση – απλώς ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο οδηγό προστασίας κλοπής ταυτότητας – αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, δωρεάν. Παρόλο που οι δωρεάν υπηρεσίες προστασίας κλοπής ταυτότητας δεν θα σας οδηγήσουν σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές. 

Σε αυτόν τον οδηγό για την καλύτερη ελεύθερη προστασία κλοπής ταυτότητας, θα προτείνουμε πέντε επιλογές που θα διατηρήσουν την ταυτότητά σας ασφαλή χωρίς να διακυβεύονται άλλες πτυχές της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Σε τελική ανάλυση, η εμπιστοσύνη μιας εταιρείας με τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού σας για μια δωρεάν υπηρεσία δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. 

Οι παρακάτω επιλογές θα σας προστατεύσουν δωρεάν, αλλά συχνά συνοδεύονται από διαφημίσεις για αναβάθμιση ή άλλες προϋποθέσεις για υπηρεσία. Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε μια δεκάρα για να παραμείνετε ασφαλείς. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις καλύτερες δωρεάν επιλογές προστασίας ταυτότητας, καθώς και μερικές επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος μόνοι σας.

Επιλέγοντας την καλύτερη δωρεάν κλοπή προστασίας ταυτότητας

Η επιλογή δωρεάν προστασίας από κλοπή ταυτότητας είναι σαν να προσπαθείτε να διασχίσετε ένα ναρκοπέδιο. Κάθε υπηρεσία που ισχυρίζεται ότι είναι δωρεάν, ενώ ζητά ευαίσθητες πληροφορίες, όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, είναι ύποπτη. Αναρωτήσαμε κάθε υπηρεσία που συναντήσαμε πολλές φορές για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει αστεία επιχείρηση με τα δεδομένα σας. 

Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων σας, είναι καλύτερο να πάτε με μια υπηρεσία επί πληρωμή. Όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση IdentityForce, η πληρωμή προσφέρει ορισμένα οφέλη, όπως περισσότερη κάλυψη, καλύτερους πόρους μάθησης και πιο ισχυρή παρακολούθηση. Αν δεν έχετε χρήματα, υπάρχουν τρόποι για να λάβετε δωρεάν προστασία. 

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό όσο η εύρεση δωρεάν υπηρεσίας και η χρήση της. Όπως θα δούμε σύντομα, οι περισσότερες επιλογές πρέπει να περιλαμβάνουν έναν αστερίσκο. Είναι τεχνικά δωρεάν, αλλά ενδέχεται να μην προσφέρουν πλήρη προστασία ή να απαιτήσουν να έχετε ήδη κάποια άλλη συνδρομή. 

Κατά την αναζήτησή μας, έπρεπε επίσης να αναρωτηθούμε τι είναι η προστασία κλοπής ταυτότητας. Είναι ένας γενικός όρος και όταν αναζητούσαμε δωρεάν υπηρεσίες, έπρεπε να γίνουμε δημιουργικοί. Για τους σκοπούς αυτού του οδηγού, δεν βρήκαμε απαραίτητα παρόχους που προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία. Αυτά είναι πολλά να ζητήσουμε μια δωρεάν υπηρεσία. 

Αντίθετα, αναζητήσαμε υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν τουλάχιστον ένα μέρος της προστασίας κλοπής ταυτότητας, όπως παρακολούθηση πιστώσεων ή αποκατάσταση ταυτότητας. Υπάρχουν μερικά που καλύπτουν όλες τις βάσεις, αλλά οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Αν αυτό είναι που ψάχνετε και είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για την προστασία σας, φροντίστε να διαβάσετε την κριτική μας για την ταυτότητα.

Η καλύτερη δωρεάν προστασία από κλοπή ταυτότητας: AAA ProtectMyID Essential

Το ProtectMyID της AAA είναι μια υπηρεσία προστασίας κλοπής ταυτότητας επί πληρωμή, δεν υπάρχει τρόπος για να το αντιμετωπίσετε. Αν και δεν είναι τόσο ακριβό όσο το LifeLock (διαβάστε την κριτική μας για το LifeLock για περισσότερα σχετικά με αυτό), το ProtectMyID τρέχει τουλάχιστον 11 $ ανά μήνα για πλήρη κάλυψη. Ωστόσο, εάν είστε ήδη μέλος του AAA, μπορείτε να λάβετε βασική προστασία με το «βασικό» πρόγραμμα δωρεάν.

καλύτερη-ελεύθερη-ταυτότητα-κλοπή-προστασία-aaa-απαραίτητη

Το «βασικό» σχέδιο δεν είναι η πλήρης σουίτα προστασίας, αλλά εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για ένα δωρεάν πακέτο. Περιλαμβάνει παρακολούθηση πίστωσης με την Experian, αναφορά πιστωτικής κατά την εγγραφή, υποστήριξη επίλυσης απάτης και 10.000 $ σε ασφάλιση κλοπής ταυτότητας. 

Δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την κάλυψη 1.000.000 δολαρίων που προσφέρει το ID Watchdog, αλλά για τη χαμηλή τιμή του δωρεάν, είναι δύσκολο να παραπονεθούμε (διαβάστε την κριτική ID Watchdog). Εκτός αυτού, το σχέδιο είναι άγονο. Το “Essential” περιλαμβάνει την προστασία χαμένων πορτοφολιών, αλλά αυτό είναι. Παρόλα αυτά, για την παρακολούθηση της πίστωσής σας και τη λήψη μιας πλήρους αναφοράς, το “απαραίτητο” του ProtectMyID δεν είναι κακή επιλογή εάν είστε ήδη μέλος του AAA.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το AAA ProtectMyID Essential

Εάν αποφασίσετε ότι σας αρέσει η προστασία κλοπής ταυτότητας ProtectMyID της AAA, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε “deluxe” ή “platinum”. Το πρόγραμμα “deluxe” επεκτείνει την παρακολούθηση πιστώσεων ώστε να συμπεριλάβει το Equifax και το TransUnion και συνοδεύεται από ένα Experian VantageScore. Επιπλέον, η ασφάλεια αυξάνεται στα 1.000.000 $ και περιλαμβάνεται η παρακολούθηση σκοτεινού ιστού. 

Για 11 $ ανά μήνα, το “deluxe” είναι μια καλή προσφορά. Μπορείτε να λάβετε φθηνότερη προστασία από κλοπή ταυτότητας – διαβάστε την αναθεώρηση ADT Identity Theft Protection για παράδειγμα – αλλά όχι με τις δυνατότητες που προσφέρει η AAA. Εάν προστατεύετε μια οικογένεια, μπορείτε επίσης να προσθέσετε έως και 10 παιδιά στο λογαριασμό σας με 3,95 $ το μήνα το καθένα. 

Στην κορυφή της σειράς είναι το “platinum”, το οποίο είναι μόνο 5 $ περισσότερα από το “deluxe”. Προσθέτει όμως λίγες ακόμη δυνατότητες. Η παρακολούθηση της πίστωσης επεκτείνεται για να προσφέρει ειδοποιήσεις χρήσης, τα κοινωνικά σας μέσα παρακολουθούνται και η AAA θα παρακολουθεί τις υπηρεσίες δανείου payday και τις λίστες σεξουαλικών παραβατών. 

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που επιλέγετε, τα μέλη της AAA Premier λαμβάνουν έκπτωση στα “deluxe” και “platinum”. Εάν είστε ήδη μέλος της AAA, δεν υπάρχει βλάβη να δοκιμάσετε τη δωρεάν υπηρεσία. Αν σας αρέσει, μια αναβάθμιση αξίζει τον κόπο.

TrueIdentity

Το TrueIdentity είναι μια υπηρεσία που προσφέρει η TransUnion, ένα από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η προστασία σχετίζεται μόνο με την αναφορά TransUnion, οπότε αν θέλετε να παρακολουθήσετε τη βαθμολογία σας με το Equifax και το Experian, δεν έχετε τύχη. Παρόλα αυτά, η αναφορά TransUnion είναι συνήθως μια υπηρεσία επί πληρωμή (διαβάστε την κριτική myFICO για παράδειγμα).

καλύτερη-ταυτότητα-κλοπή-προστασία-αληθινή ταυτότητα

Ωστόσο, η κλήση του TrueIdentity ως υπηρεσίας προστασίας κλοπής ταυτότητας είναι λίγο γενναιόδωρη. Το TrueIdentity δεν προσφέρει σάρωση σε βάθος. Αντίθετα, επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αναφορά TransUnion, παρακολουθώντας την για τυχόν σημαντικές αλλαγές στη βαθμολογία σας. Ωστόσο, σας προσφέρει απεριόριστες ανανεώσεις στο σκορ σας. 

Η πτυχή προστασίας μπαίνει στο παιχνίδι με το κλείδωμα πίστωσης με ένα άγγιγμα, το οποίο σας επιτρέπει να κλειδώσετε την πίστωσή σας με ένα μόνο κλικ ή ένα πάτημα. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο για την αναφορά TransUnion, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα. Ο ιστότοπος λέει επίσης ότι μπορείτε να λάβετε έως και 25.000 $ σε ασφάλιση, αλλά κοιτάζοντας τους όρους παροχής υπηρεσιών, δεν υπάρχει καμία αναφορά. 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το TrueIdentity

Τίποτα στη ζωή δεν είναι πραγματικά δωρεάν, οπότε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το TrueIdentity δημιουργεί έσοδα από κάπου στην αλυσίδα. Σε αυτήν την περίπτωση, το TransUnion δημιουργεί έσοδα από τα δεδομένα σας. Η πολιτική απορρήτου λέει ότι «… για να λάβετε τη δωρεάν συνδρομή, πρέπει να συμφωνήσετε να λαμβάνετε στοχευμένες προσφορές».

Είναι ειρωνικό, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος της προστασίας από κλοπή ταυτότητας εξαιρεί τις προσφορές μάρκετινγκ. Ακόμα κι έτσι, οι ζητιάνοι δεν μπορούν να είναι επιλογείς. Παρόλο που το TrueIdentity δημιουργεί έσοδα από τα δεδομένα σας, προσφέρει προστασία από κλοπή ταυτότητας και ως ανταμοιβή έως και 25.000 $. 

Εάν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη ή θέλετε να παρακολουθήσετε το Equifax εκτός από το TransUnion, το TrueIdentity προσφέρει επίσης το Credit Lock Plus. Είναι ακριβό στα 24,95 $ το μήνα, αλλά διαθέτει κάλυψη 1.000.000 $ και δυνατότητα κλειδώματος της πίστωσής σας σε πολλά γραφεία.

Πιστωτικό σουσάμι

Η Credit Sesame ιδρύθηκε το 2010 και είναι μια από τις παλαιότερες δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων. Προσφέρει επίσης δωρεάν προστασία κλοπής ταυτότητας. Η δωρεάν συνδρομή είναι, αναπάντεχα, περιοριστική, προσφέροντας μηνιαία πιστωτικά αποτελέσματα από την TransUnion και την παρακολούθηση ενός γραφείου. Ωστόσο, έρχεται επίσης με 50.000 $ σε ασφάλιση κλοπής ταυτότητας. 

καλύτερο-δωρεάν-ταυτότητα-κλοπή-προστασία-πίστωση-σουσάμι

Η υψηλότερη κάλυψη, σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές μας, ξεχώρισε ως κόκκινη σημαία. Κοιτάζοντας όμως την πολιτική απορρήτου, δεν συμβαίνει τίποτα κακόβουλο. Η Credit Sesame μπορεί και θα συλλέξει συγκεντρωτικές πληροφορίες για αποστολή σε συνεργάτες μάρκετινγκ, αλλά καθιστά σαφές ότι δεν κοινοποιούνται ποτέ προσωπικές πληροφορίες.

Φαίνεται ότι η πολιτική απορρήτου και οι όροι υπηρεσίας ισχύουν για τις δωρεάν και premium υπηρεσίες, καθώς δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο. Παρόλο που είναι πιθανό η Credit Sesame να κερδίζει χρήματα από την πώληση γενικευμένων πληροφοριών, το δωρεάν πρόγραμμα μοιάζει με διαφήμιση για τις premium υπηρεσίες του, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. 

Αν και δεν είναι ιδανικό, μπορούμε να το ξεπεράσουμε, ειδικά με το ποσό που προσφέρει το Credit Sesame. Είστε περιορισμένοι στην αποκλειστική παρακολούθηση της πίστωσης, αλλά με κάλυψη 50.000 $ στο έτοιμο, είναι δύσκολο να παραπονεθείτε. 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Credit Sesame

Η Credit Sesame χωρίζει τα πληρωμένα πακέτα της σε τρία επίπεδα. Αν έχετε την τάση να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε ένα premium πρόγραμμα – αυτό μοιάζει τελικά με τον στόχο του Credit Sesame – με το “προηγμένο” πρόγραμμα έχετε πρόσβαση σε καθημερινά πιστωτικά αποτελέσματα και μηνιαίες πιστωτικές αναφορές και από τα τρία γραφεία και με το “pro” σχεδιάζετε να λάβετε επίσης 24/7 βοήθεια για την αντιμετώπιση της απάτης. 

Ωστόσο, μόνο το πιο ακριβό πρόγραμμα προσφέρει πλήρη προστασία κλοπής ταυτότητας. Το σχέδιο «πλατίνα» έρχεται με σκοτεινό ιστό, δημόσιο αρχείο και παρακολούθηση κοινωνικής ασφάλισης, αν και σε αρκετά υψηλή τιμή. 

Παρόλο που μας αρέσει το δωρεάν πρόγραμμα Credit Sesame, η πληρωμένη επιλογή «πλατίνα» είναι πολύ ακριβή στα 20 $ το μήνα. Εάν ενδιαφέρεστε για ένα πακέτο επί πληρωμή, φροντίστε να διαβάσετε την κριτική μας στο EverSafe.

Πίστωση Κάρμα

Το Credit Karma είναι ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο πιστωτικού ελέγχου. Είναι δωρεάν, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε τις βαθμολογίες από το Equifax και το TransUnion όσο θέλετε. Ωστόσο, δεν είναι τεχνικά υπηρεσία προστασίας κλοπής ταυτότητας. 

καλύτερη-ελεύθερη ταυτότητα-κλοπή-προστασία-πίστωση-κάρμα

Αντίθετα, είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης της πίστωσης και μόνο ένα εργαλείο παρακολούθησης της πίστωσης. Ωστόσο, είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την προστασία της ταυτότητάς σας. Το Credit Karma παρέχει λεπτομερείς αναφορές από δύο από τα τρία μεγάλα γραφεία, επιτρέποντάς σας να ενημερώνεστε για το τι επηρεάζει το πιστωτικό σας αποτέλεσμα. Εάν εμφανιστεί κάτι, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποκατάστασης αμέσως. 

Για όσους θέλουν να προστατεύσουν την ταυτότητά τους δωρεάν, το Credit Karma είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές. Παρόλο που δεν θα παρακολουθεί την πίστωσή σας για εσάς – ή για τον σκοτεινό ιστό, για αυτό το θέμα – εκδίδει την πιστωτική σας έκθεση με έναν εύπεπτο τρόπο. Επιπλέον, η Credit Karma παρέχει προτάσεις για τη βελτίωση της πίστωσής σας. 

Εάν η ταυτότητά σας κλαπεί, η Credit Karma μπορεί να βοηθήσει. Από τον πίνακα ελέγχου σας, μπορείτε να δείτε τις πρόσφατες παραβιάσεις δεδομένων και να ενεργοποιήσετε την πιστωτική προστασία. Οι τελευταίες λειτουργίες θα κλειδώσουν την πίστωσή σας με Equifax και TransUnion, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να ανοίξει λογαριασμό χρησιμοποιώντας το όνομά σας.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν η Credit Karma

Ως εργαλείο οικονομικής επιτυχίας, η Credit Karma ξεπερνά την απλή παρακολούθηση της πίστωσης. Χρησιμοποιώντας την αναφορά σας, το Credit Karma σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε σε δάνεια, σε δάνεια αυτοκινήτων και σε πιστωτικές κάρτες Παρόλο που δεν εγγυάται έγκριση, η Credit Karma κάνει προτάσεις με βάση το σκορ σας, τη χρήση πίστωσης και το ιστορικό πίστωσης. 

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί πόροι για την κατανόηση των οικονομικών σας σε βαθύτερο επίπεδο. Η Credit Karma παρέχει υπολογιστές δανείων, προσομοιωτή πιστωτικών αποτελεσμάτων και αναζήτηση χρημάτων χωρίς αξίωση. Όλα αυτά τα εργαλεία είναι εύκολα προσβάσιμα από τον ταμπλό σας και, φυσικά, προσφέρονται δωρεάν. 

Ωστόσο, «δωρεάν» είναι το όριο για την Credit Karma. Σε αντίθεση με την πραγματική προστασία κλοπής ταυτότητας, η Credit Karma δεν προσφέρει προηγμένη παρακολούθηση ή σάρωση. Θα πρέπει να κάνετε όλη τη δουλειά και δεν υπάρχει διαδρομή αναβάθμισης.

Να κάνετε μόνοι σας με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου

Μπορείτε πάντα να προστατεύσετε την ταυτότητά σας και εσείς. Αν και η προσέγγιση DIY απαιτεί επιμέλεια και εργασία, μπορεί να γίνει. Μια υπηρεσία παρακολούθησης πίστωσης, όπως η Credit Karma, είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να έχετε. 

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι κάθε ένας από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας έχει έναν τυχαίο, μοναδικό κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό μας εργαλείο δημιουργίας κωδικών πρόσβασης για να δημιουργήσετε έναν και τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να το αποθηκεύσετε. Ο κορυφαίος πάροχος μας είναι το Dashlane, το οποίο τυχαίνει να κάνει τη λίστα με τους καλύτερους δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane). 

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι συνήθως το κλειδί για την κλοπή ταυτότητας στη σύγχρονη εποχή. Μόλις ένας εισβολέας έχει έναν από τους κωδικούς πρόσβασης, οι διαδικτυακοί λογαριασμοί και τα προσωπικά σας στοιχεία μπορούν να ξετυλιχτούν σαν καρούλι. Ευτυχώς, όταν χρησιμοποιείτε μοναδικούς, τυχαίους κωδικούς πρόσβασης, οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι ελάχιστες. 

Εκτός του καθορισμού ισχυρών κωδικών πρόσβασης, μπορείτε επίσης να προστατεύσετε την ταυτότητά σας με προστασία από κακόβουλα προγράμματα. Το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς θα σας βοηθήσει να προστατευτείτε τοπικά, αλλά υπάρχουν και πολλά δωρεάν εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε τα 99 εργαλεία μας για την προστασία του οδηγού απορρήτου σας για να μάθετε σχετικά με αυτά.

Άλλοι λόγοι μας αρέσει να το κάνουμε μόνοι σας

Δυστυχώς, ακόμη και αν κάνετε όλα τα κατάλληλα μέτρα, μπορεί να συμβεί κλοπή ταυτότητας. Αν και είναι απίθανο, είναι δυνατό. Εάν βρίσκεστε στις Η.Π.Α., ωστόσο, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σταματήσετε την αιμορραγία. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) διαθέτει έναν ιστότοπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναφέρετε την κλοπή ταυτότητας. Αφού απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις, το FTC θα σας βοηθήσει να συντάξετε ένα σχέδιο αποκατάστασης. 

Εκτός από την παροχή σχεδίων αποκατάστασης, το FTC διατηρεί επίσης μια σελίδα προτάσεων για την εξασφάλιση της ταυτότητάς σας. Αν και η διαδικασία δεν είναι τόσο απρόσκοπτη όσο με τις υπηρεσίες προστασίας κλοπής ταυτότητας επί πληρωμή, η FTC παρέχει πολύτιμους και δωρεάν πόρους για τα θύματα κλοπής ταυτότητας.

Τι είναι η προστασία κλοπής ταυτότητας?

Η προστασία κλοπής ταυτότητας είναι λίγο ασαφής και πρέπει να επεκτείνουμε τον ορισμό για τους σκοπούς αυτού του οδηγού. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η προστασία κλοπής ταυτότητας συνίσταται σε πίστωση, σκοτεινό ιστό, κοινωνική ασφάλιση και παρακολούθηση τραπεζών, καθώς και κάποια μορφή ασφάλισης κλοπής ταυτότητας. Τούτου λεχθέντος, η προστασία κλοπής ταυτότητας μπορεί να έχει έναν ευρύτερο ορισμό. 

Εν ολίγοις, η προστασία κλοπής ταυτότητας είναι οτιδήποτε σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε κάποιον που χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας στοιχεία. Οι πληρωμένες και δωρεάν υπηρεσίες είναι μέτρα απόκρισης, παρέχοντάς σας τα εργαλεία για την αναγνώριση και την απάντηση στην κλοπή ταυτότητας. Πολλά από τα προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε κατά της κλοπής ταυτότητας είναι εντελώς δωρεάν. 

Ο καλύτερος τρόπος να σκεφτείτε την προστασία κλοπής ταυτότητας είναι όπως η ασφάλιση. Σας καλύπτει, νομισματικά και αλλιώς, σε περίπτωση κλοπής της ταυτότητάς σας. Ωστόσο, δεν είναι ένα ανθεκτικό σύστημα. Μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες κλοπής ταυτότητας, αλλά δεν υπάρχει ένα μαγικό εργαλείο που μπορεί να σας προστατεύσει εντελώς. 

Χρειάζομαι προστασία κλοπής ταυτότητας?

Η προστασία κλοπής ταυτότητας, στις περισσότερες περιπτώσεις, αξίζει τον κόπο. Αν και υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, πρέπει να αγοράσετε την απάτη και την ασφάλιση. Υπάρχουν δωρεάν επιλογές που παρέχουν μια ματιά σε αυτό. Ωστόσο, εάν θέλετε να προστατεύσετε την ταυτότητά σας, πληρώνετε για μια υπηρεσία εάν το καλύτερο στοίχημά σας. 

Όπως αναφέρθηκε, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δική σας πίστωση, τραπεζικό λογαριασμό και ακόμη και τον σκοτεινό ιστό μόνοι σας. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο. Η επίλυση της ασφάλισης και της απάτης είναι μεγάλες πτυχές της προστασίας κλοπής ταυτότητας. Ωστόσο, η σημασία της ύπαρξης κεντρικής τοποθεσίας για την παρακολούθηση σας δεν μπορεί να υποτιμηθεί. 

Συνολικά, η προστασία της κλοπής ταυτότητας είναι κάτι που δεν πρέπει να χρειάζεστε, αλλά θα χαρείτε ότι υπάρχει εκεί. Σας συνιστούμε να βρείτε μια υπηρεσία που να ταιριάζει εύκολα στον προϋπολογισμό σας, καθώς ο στόχος είναι να συνεχίσετε να πληρώνετε χωρίς να κλαπεί η ταυτότητά σας.

Τελικές σκέψεις

Εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, η καλύτερη διαδρομή για την προστασία κλοπής ταυτότητας είναι να το κάνετε μόνοι σας. Ωστόσο, μας αρέσουν τα “απαραίτητα” του ProtectMyID για μέλη AAA και το Credit Sesame δεν είναι κακό. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι τόσο ολοκληρωμένες όσο οι υπηρεσίες επί πληρωμή και μπορούν να θέσουν τα προσωπικά σας στοιχεία σε κίνδυνο εξόρυξης δεδομένων. 

Πώς προστατεύετε την ταυτότητά σας; Πηγαίνετε με μια δωρεάν επιλογή ή μια πληρωμένη; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me