Καλύτερες επεκτάσεις διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του 2020

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση της εμπειρίας περιήγησής σας. Όχι μόνο αυξάνει την ασφάλειά σας ενθαρρύνοντας περισσότερους, πιο περίπλοκους – και επομένως ισχυρότερους – κωδικούς πρόσβασης, αλλά σας εξοικονομεί επίσης την ταλαιπωρία να θυμάστε τους αμέτρητους λογαριασμούς που έχετε σε όλους τους ιστότοπους που συχνά επισκέπτεστε.

Ωστόσο, είναι τα καλύτερα όταν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό προσφέρει μεγάλη ευκολία, αν και στην τιμή της διεπαφής χρήστη: όταν σας ζητηθεί, οι καλύτερες επεκτάσεις διαχειριστή κωδικών πρόσβασης θα συμπληρώνουν αυτόματα τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, αρκεί ο κύριος κωδικός πρόσβασης να είναι αυθεντικός.

Παρόλο που ο πλούτος των δυνατοτήτων του Dashlane το καθιστά τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες δεν υπάρχουν στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης, απαιτώντας την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή. Επομένως, με βάση μόνο την απόδοση της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης, το LastPass παίρνει την πρώτη θέση λόγω του εξαιρετικού δωρεάν σχεδίου και της εξαιρετικής διεπαφής του προγράμματος περιήγησης, όπου περιλαμβάνονται όλες οι δυνατότητες.

Επιλέγοντας την καλύτερη επέκταση διαχειριστή κωδικού πρόσβασης

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε την καλύτερη επέκταση προγράμματος περιήγησης για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης, όπως εισαγωγή κωδικού πρόσβασης, αυτόματη συμπλήρωση, χρηστικότητα και, τέλος, τιμολόγηση. Επιπλέον, ορισμένοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης υποβιβάζουν τμήματα των δυνατοτήτων τους σε ειδικές εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά για αυτήν τη λίστα θα επικεντρωθούμε εξ ολοκλήρου στις ίδιες τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.

Εισαγωγή κωδικού πρόσβασης

Αντί να απαιτείται από εσάς να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο όλους τους λογαριασμούς και τους κωδικούς πρόσβασης, ένας καλός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης θα πρέπει να έχει μια σταθερή και εύχρηστη διαδικασία εισαγωγής που θα λαμβάνει όλους τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης και θα τους προσθέτει στην επέκταση. 

Αυτό μπορεί συχνά να είναι πρόβλημα εάν χρησιμοποιείτε προγράμματα περιήγησης που βασίζονται σε Chromium, όπως το Vivaldi (διαβάστε την κριτική μας στο Vivaldi), καθώς οι επεκτάσεις Chrome συνήθως δεν είναι σε θέση να εισάγουν από άλλη πηγή εκτός από το ίδιο το Chrome (διαβάστε το Google Chrome ανασκόπηση). Ορισμένες από τις επεκτάσεις που έχουμε επιλέξει θα λειτουργούν επίσης στο Safari, αν και η χιλιομετρική απόσταση μπορεί να διαφέρει.

Αυτόματη συμπλήρωση

Η Αυτόματη συμπλήρωση είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των διαχειριστών κωδικών πρόσβασης. Σε τελική ανάλυση, εάν η επέκταση δεν μπορεί να συμπληρώσει με ακρίβεια το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, τότε δεν θα είναι πολύ χρήσιμη. Έτσι, ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης θα πρέπει να μπορεί εύκολα να καταλάβει το γεγονός ότι υπάρχει μια φόρμα σύνδεσης στη σελίδα που επισκέπτεστε και εισαγάγετε απρόσκοπτα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στα σωστά πεδία.

Ευχρηστία

Όπως με όλα τα λογισμικά, η χρηστικότητα είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας. Ο πίνακας ελέγχου για την επέκταση πρέπει να έχει μια σαφή διεπαφή που είναι εύκολη στην πλοήγηση, καθώς και κατά προτίμηση να σας παρέχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε σε μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Τιμή

Τέλος, η τιμολόγηση παίζει μεγάλο ρόλο, όπως συμβαίνει με σχεδόν οτιδήποτε. Οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης διαθέτουν δωρεάν πρόγραμμα, αλλά ο αριθμός των δωρεάν λειτουργιών στις οποίες θα έχετε πρόσβαση θα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τον πάροχο. Έτσι, θα εξετάσουμε πόσο καλό είναι κάθε δωρεάν πακέτο, αλλά και πόσα χρήματα κερδίζετε εάν έχετε επιλέξει μια συνδρομή επί πληρωμή ή μια έκδοση premium.

Καλύτερες επεκτάσεις διαχειριστή κωδικού πρόσβασης

  1. LastPass
  2. Ντάσλαν
  3. 1Κωδικός πρόσβασης
  4. Φύλακας
  5. RoboForm

Επειδή η λίστα μας με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης κατατάσσει ήδη τους κορυφαίους παρόχους με βάση τις λειτουργίες, την απόδοση και την τιμολόγηση, γενικά, αυτή η λίστα θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στις επεκτάσεις περιήγησης κάθε παρόχου, ειδικά τα πρόσθετα Firefox και τα πρόσθετα Chrome. 

Όλες οι επιλογές μας είναι διαθέσιμες τόσο για το Chrome όσο και για τον Firefox και τα πρόσθετα Chrome λειτουργούν με το Chromium (διαβάστε την κριτική μας για το Chromium) και τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως τα Vivaldi, Opera και Brave.

1. LastPass

Το LastPass είναι μια εξαιρετική επιλογή για την παρακολούθηση των λογαριασμών και των κωδικών πρόσβασής σας και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Αν και δεν κατάφερε να συμβαδίσει με το Dashlane στη γενική κατάταξή μας, το γεγονός ότι κάνει όλη τη δουλειά του στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης του δίνει πλεονέκτημα εδώ, όπως αναφέραμε στην εισαγωγή.

Εάν χρησιμοποιείτε Chrome, Firefox ή Opera (διαβάστε την κριτική Opera), τότε το LastPass μπορεί να εισαγάγει αυτόματα όλους τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε ήδη αποθηκεύσει στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως το Vivaldi και το Brave (διαβάστε την Brave κριτική μας).

Εισαγωγή LastPass

Όταν ανοίγετε την ίδια την επέκταση, εμφανίζεται το θησαυροφυλάκιο σας. Εδώ αποθηκεύονται όλοι οι κωδικοί πρόσβασής σας ως «αντικείμενα» που μπορείτε να οργανώσετε σε φακέλους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σημείωση σε κάθε κωδικό πρόσβασης (για παράδειγμα, για να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε τι χρησιμεύει), καθώς και να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση, να ενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση και να ενεργοποιήσετε μια προτροπή κύριου κωδικού πρόσβασης για επιπλέον ασφάλεια.

Ρυθμίσεις LastPass-Password-Password

Χρήση του LastPass στο Chrome

Το ίδιο το θησαυροφυλάκιο είναι καθαρό και εύκολο στη χρήση και παρόλο που η ρύθμιση μπορεί να είναι λίγο πόνος εάν εισάγετε μεγάλο αριθμό κωδικών πρόσβασης, αφού έχετε όλα οργανωμένα και τοποθετημένα σε φακέλους, είναι πολύ εύκολο να παρακολουθείτε του.

LastPass-Vault

Εκτός από την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασής σας, το LastPass μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση χαρτονομισμάτων και περιεχομένου, όπως διευθύνσεων, καρτών πληρωμής και τραπεζικών λογαριασμών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα συνημμένο αρχείο σε αυτά τα στοιχεία εάν το επιθυμείτε. 

LastPass-Other-Items

Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης περιλαμβάνεται στην επέκταση LastPass και, από τις δοκιμές μας, φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά στον εντοπισμό πεδίων φόρμας και τη συμπλήρωσή τους με τις σωστές πληροφορίες.

Η ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης είναι επίσης τεράστια βοήθεια όταν εγγραφείτε για μια νέα υπηρεσία ή αναβαθμίζετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε κάτι πιο ασφαλές. Μπορείτε να αποφασίσετε το μέγιστο μήκος του κωδικού πρόσβασης, εάν θα συμπεριλάβετε αριθμούς, κεφαλαία γράμματα και σύμβολα, καθώς και να απαιτήσετε τον κωδικό πρόσβασης να είναι ευανάγνωστο ή εύκολο να το πείτε.

Generator LastPass

Τιμές LastPass

Όσον αφορά τις τιμές, το LastPass τα πάει πολύ καλά. Για 24 $ ετησίως, έχετε πρόσβαση σε υποστήριξη προτεραιότητας, πρόσβαση έκτακτης ανάγκης και κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης. Η δυνατότητα κοινής χρήσης σας επιτρέπει να μοιράζεστε στοιχεία όπως σημειώσεις, αλλά και να δίνετε πρόσβαση σε άλλους χρήστες στους λογαριασμούς σας χωρίς να χρειάζεται να τους πείτε τον κωδικό πρόσβασής σας. 

Το εξαιρετικό δωρεάν πρόγραμμα του LastPass το καθιστά εύκολα την καλύτερη δωρεάν επέκταση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, καθώς και την καλύτερη επέκταση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για το Chrome και τον Firefox, γενικά. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρώτη μας επιλογή, φροντίστε να διαβάσετε την κριτική LastPass.

2. Dashlane

Το Dashlane είναι ένας άλλος μεγάλος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και ήταν η επιλογή μας για τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, γενικά. Ωστόσο, επειδή μεγάλα τμήματα της λειτουργικότητάς τους βασίζονται στην εγγενή εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν καταφέρνει να κερδίσει το ίδιο σημείο σε αυτήν την κατάταξη της καλύτερης επέκτασης διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για Firefox και Chrome, συγκεκριμένα.

Όπως και το LastPass, η κύρια διεπαφή του Dashlane αποτελείται από το θησαυροφυλάκιο σας, όπου μπορείτε να προσθέσετε και να διαχειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Παρόλο που το θησαυροφυλάκιο παρουσιάζει μια καθαρή διεπαφή που είναι εύκολη στην πλοήγηση, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως τον έλεγχο της ισχύος του κωδικού πρόσβασής σας ή την εισαγωγή των υπαρχόντων κωδικών πρόσβασης, θα πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Dashlane-Vault

Εισαγωγή κωδικών πρόσβασης Google Chrome στο Dashlane

Οι αυτόματες εισαγωγές λειτουργούν από το Chrome, τον Firefox και τον Internet Explorer (διαβάστε την κριτική του Internet Explorer), καθώς και από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, θα πρέπει να εξάγετε μη αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασής σας ως αρχείο CSV πριν από την εισαγωγή.

Εισαγωγή Dashlane

Εκτός από τους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Dashlane για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια σημειώσεις και τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως ονόματα, διευθύνσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνου και άλλα. Επιπλέον, υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος για πληρωμές όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις τραπεζικές σας κάρτες για εύκολη πρόσβαση όποτε θέλετε να πληρώσετε για κάτι.

Dashlane-Προσωπικά στοιχεία

Κοινή χρήση και δημιουργία 

Όλα τα στοιχεία σας, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασής σας, μπορούν να κοινοποιηθούν με ασφάλεια σε άλλα άτομα μέσω της δυνατότητας κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης, η οποία στέλνει έναν σύνδεσμο στον παραλήπτη. 

Αν και η κοινή χρήση σημειώσεων είναι ωραία, το πραγματικό όφελος αυτού είναι η δυνατότητα να επιτρέψετε σε κάποιον άλλον να συνδεθεί σε έναν από τους λογαριασμούς σας χωρίς να χρειάζεται να του δώσετε τον κωδικό πρόσβασης. Όπως το LastPass, το Dashlane περιλαμβάνει αυτόματη συμπλήρωση στην επέκτασή του, η οποία λειτουργεί καλά.

Κοινή χρήση Dashlane

Τέλος, υπάρχει μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του εικονιδίου στη γραμμή εργαλείων, η οποία μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης μήκους έως και 28 χαρακτήρων. Οι ρυθμίσεις δημιουργίας σάς δίνουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε γράμματα, ψηφία και σύμβολα, καθώς και εάν θέλετε ή όχι να αποφύγετε διφορούμενους χαρακτήρες, για παράδειγμα, πεζά γράμματα “l” ή κεφαλαία “I.”

Γεννήτρια Dashlane

Πληρωμή για Dashlane

Όσον αφορά την τιμή, το Dashlane δεν βγαίνει τόσο καλά όσο το LastPass. Σχετικά με το δωρεάν πρόγραμμα, περιορίζεστε σε μόνο 50 κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι μπορεί να ακούγονται πολύ, αλλά είναι ένα όριο που μπορείτε να βρείτε αρκετά γρήγορα. Περιορίζεστε επίσης σε μία μόνο συσκευή, ενώ το πρόγραμμα Pro σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε όσους κωδικούς πρόσβασης θέλετε σε απεριόριστο αριθμό συσκευών.

Όπως πάντα, φροντίστε να διαβάσετε την πλήρη αναθεώρηση Dashlane εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της. Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε τη μάχη Dashlane εναντίον LastPass για να δείτε πώς συγκρίνονται οι δύο κορυφαίοι πάροχοι όταν κοιτάζουν την πλήρη εικόνα. 

3. 1 Κωδικός πρόσβασης

Εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για τον διαχειριστή κωδικού πρόσβασης, τότε το 1Password είναι μια καλή επιλογή με μια εξαιρετική επέκταση προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε να ρυθμίσετε πολλαπλά θησαυροφυλάκια και η κύρια διεπαφή επέκτασης παρέχει μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη. Το 1Password σάς στέλνει ακόμη και ένα “starter kit” για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα πάντα.

1Password-StarterKits

Κατά την πρώτη σύνδεσή σας, θα σας δοθεί επίσης ένα μυστικό κλειδί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας ή για να συνδεθείτε από ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ή συσκευή. Αυτό το κλειδί δεν αποθηκεύεται πουθενά, οπότε θα πρέπει είτε να το γράψετε είτε να το κατεβάσετε ως PDF, το οποίο παρέχει το 1Password.

1Password-SecretKey

1 Κατηγορίες κωδικού πρόσβασης

Όπως και οι άλλες επιλογές αυτής της λίστας, το 1Password σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε όχι μόνο κωδικούς πρόσβασης, αλλά και κάθε είδους περιεχόμενο φόρμας. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι το απίστευτα ποικίλο φάσμα των κατηγοριών πληροφοριών που μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε, συμπεριλαμβανομένων σημειώσεων, πιστωτικών καρτών, ταυτοτήτων και ακόμη και πράγματα όπως διαβατήρια και άδειες οδήγησης. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να συμπληρωθούν αυτόματα σε φόρμες, κάνοντας τις εγγραφές και τις συνδέσεις ένα αεράκι.

1 Εισαγωγή κωδικού πρόσβασης

Μπορείτε να εισαγάγετε αυτόματα τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από το Chrome (αλλά όχι από κανένα από τα προγράμματα περιήγησης που προέρχονται από το Chromium ή τον Firefox), καθώς και από το LastPass, το Dashlane και το RoboForm. Από οποιεσδήποτε άλλες πηγές, θα πρέπει πρώτα να εξάγετε μη αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασής σας και να εισαγάγετε απευθείας το αρχείο CSV.

1 Εισαγωγή κωδικού πρόσβασης

1Password’s Watchtower και Password Generator

Η δυνατότητα “παρατηρητήριο” μπορεί να σας πει εάν τα στοιχεία σύνδεσής σας κινδυνεύουν αναλύοντας τους κωδικούς πρόσβασής σας για αδυναμίες ή αντίγραφα, καθώς και παραπομπές στους ιστότοπούς σας με μια βάση δεδομένων παραβιάσεων δεδομένων και ευπάθειες σύνδεσης.

1Παρακολούθηση-Σκοπιά

Υπάρχει μια ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης που σας επιτρέπει να επιλέξετε από τρεις τύπους κωδικών πρόσβασης: τυχαίος (που είναι ο πιο ασφαλής), αξέχαστος (που αποτελείται από πραγματικές λέξεις που διαχωρίζονται με παύλες) και PIN (μόνο αριθμοί).

1Password-Generator

Όπως αναφέραμε εν συντομία στην αρχή αυτής της ενότητας, το 1Password δεν διαθέτει δωρεάν πρόγραμμα και μια συνδρομή θα σας τρέξει μόλις ντρέπεστε 36 $ ετησίως ή 60 $ ετησίως για το οικογενειακό πρόγραμμα, το οποίο σας επιτρέπει να μοιράζεστε τον λογαριασμό σας με έως και πέντε Ανθρωποι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιπλέον άτομα στο οικογενειακό πρόγραμμα με 12 $ ανά έτος.

Εάν σας ενδιαφέρει η απόδοσή του πέρα ​​από την επέκταση του προγράμματος περιήγησής του, φροντίστε να διαβάσετε την πλήρη κριτική 1Password ή τη σύγκριση Dashlane έναντι 1Password για να δείτε πώς συγκρίνεται με τη συνολική κορυφαία επιλογή μας.

4. Φύλακας

Το Keeper είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης. Παρόλο που δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες με το Keeper με ορισμένες από τις άλλες επιλογές μας, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τους κωδικούς πρόσβασης, τις κάρτες πληρωμής, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου σας, οι οποίοι μπορούν όλοι να τακτοποιηθούν σε φακέλους και εισάγεται αυτόματα όταν πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα. 

Επιπλέον, όταν συνδέεστε για πρώτη φορά ή δημιουργείτε νέο κωδικό πρόσβασης, το Keeper θα τον προσθέσει αυτόματα στο θησαυροφυλάκιο.

Keeper-Vault

Το ίδιο το θησαυροφυλάκιο είναι εύκολο στη χρήση και η διαδικασία εγκατάστασης είναι επίσης απλή. Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να εισαχθούν από Chrome, Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge (διαβάστε την κριτική Edge) και Opera, καθώς και από έναν τόνο διαφορετικών διαχειριστών κωδικών πρόσβασης. Αυτό είναι πολλές επιλογές και τοποθετεί τη διαδικασία εισαγωγής του Keeper πολύ μπροστά από όλες τις άλλες σε αυτήν τη λίστα.

Εισαγωγή φύλακα

Προηγμένες επιλογές ασφαλείας του Keeper

Το Keeper Security είναι εξαιρετικό και η επέκταση προσφέρει μερικές σύνθετες επιλογές αν θέλετε να καταβάλλετε επιπλέον προσπάθειες για να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας ασφαλείς. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και η ρύθμιση αυτοκαταστροφής σβήνει αυτόματα όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα σας μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης.

Ρυθμίσεις φύλακα-ασφαλείας

Το δωρεάν πρόγραμμα σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε απεριόριστο αριθμό κωδικών πρόσβασης, αλλά σας περιορίζει σε μία συσκευή. Εάν χρειάζεστε πρόσβαση σε περισσότερες συσκευές, ένα πρόγραμμα Pro θα σας προσφέρει 29,99 $ ετησίως. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε το Keeper MaxBundle, το οποίο κοστίζει 59,97 $ ετησίως και περιλαμβάνει τα πάντα στο πρόγραμμα Pro συν πρόσβαση στο Keeper Messenger (μια ασφαλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων), ασφαλή αποθήκευση αρχείων και, τέλος, το Keeper BreachWatch.

Έλεγχος Παραβίασης και Ασφάλειας Keeper

Το BreachWatch είναι μια λειτουργία που σαρώνει όλους τους ιστότοπους και τις συνδέσεις που έχετε αποθηκεύσει και ελέγχει εάν έχουν εκτεθεί από παραβίαση δεδομένων από την τελευταία φορά που αλλάξατε τον κωδικό πρόσβασης. Εάν υπάρχει, το Keeper σάς ενημερώνει και σας ενθαρρύνει να αλλάξετε τους εν λόγω κωδικούς πρόσβασης.

Keeper-Breachwatch

Παρόλο που το BreachWatch σας προστατεύει από εξωτερικές απειλές, η λειτουργία ελέγχου ασφαλείας σας προστατεύει από τον εαυτό σας. Με απλά λόγια, ελέγχει αν οποιοσδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασής σας μπορεί να θεωρηθεί αδύναμος, είτε αυτό οφείλεται σε μικρό μήκος, έλλειψη συμβόλων ή αριθμών ή επειδή χρησιμοποιείτε διπλούς κωδικούς πρόσβασης για πολλές συνδέσεις.

Έλεγχος ασφάλειας-φύλακα

Υπάρχει επίσης μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης όταν δημιουργείτε μια νέα σύνδεση στο θησαυροφυλάκιο, αν και είναι λίγο πιο βασικό από μερικές από τις άλλες επιλογές αυτής της λίστας. Μπορείτε να ορίσετε το μήκος του κωδικού πρόσβασης να είναι μεταξύ οκτώ και 51 χαρακτήρων, καθώς και να αποφασίσετε εάν θα συμπεριλάβετε χαρακτήρες, αριθμούς ή σύμβολα.

Φύλακας-γεννήτρια

Όπως πάντα, η πλήρης κριτική του Keeper θα σας δώσει μια ακόμη καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε από την υπηρεσία και διαβάστε το κομμάτι Dashlane εναντίον Keeper για να δείτε πώς συγκρίνονται οι δύο.

5. RoboForm

Η ολοκλήρωση των πέντε πρώτων μας είναι το RoboForm. Αν και μια άλλη αξιοπρεπής επιλογή για Firefox και Chrome, η μεγαλύτερη αδυναμία του RoboForm, όσον αφορά την επέκταση του προγράμματος περιήγησής της, είναι η έλλειψη μιας δυνατότητας εισαγωγής κωδικού πρόσβασης. Μπορείτε να εισαγάγετε σελιδοδείκτες (τους οποίους το RoboForm μπορεί επίσης να αποθηκεύσει) αλλά όχι κωδικούς πρόσβασης.

Roboform-Bookmark-Import

Η διασύνδεση είναι εύκολο να περιηγηθείτε και όλα τα αποθηκευμένα αντικείμενα σας μπορούν να τακτοποιηθούν σε μεμονωμένους φακέλους για να σας δώσουν μια σαφέστερη επισκόπηση. 

Προσθήκη κωδικών πρόσβασης στο RoboForm

Δυστυχώς, η διαδικασία προσθήκης σύνδεσης είναι λίγο δυσκίνητη, καθώς δεν μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα. Αντίθετα, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας (αφού πρώτα αποσυνδεθείτε, εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι) και αφήστε το RoboForm να το εντοπίσει πριν από την προσθήκη της σύνδεσης.

Roboform-Vault

Εκτός από τους κωδικούς πρόσβασης και τους σελιδοδείκτες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το RoboForm για να παρακολουθείτε τις σημειώσεις και τις ταυτότητες. Αυτές οι ταυτότητες μπορούν να περιέχουν όλα τα είδη δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της τυπικής διεύθυνσής σας, αριθμών τηλεφώνου και ονομάτων, αλλά και τραπεζικών λογαριασμών, διαβατηρίων και καρτών, καθώς και προσαρμοσμένα πεδία που μπορείτε να ορίσετε. 

Αυτόματη συμπλήρωση και δημιουργία κωδικού πρόσβασης με RoboForm

Όπως με όλες τις επιλογές μας, το RoboForm συμπληρώνει χρήσιμα φόρμες με όλα αυτά τα δεδομένα όποτε το χρειάζεστε.

Roboform-Ταυτότητα

Υπάρχει μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, με ρυθμίσεις για την εξαίρεση παρόμοιων χαρακτήρων, τη δημιουργία δεκαεξαδικού κωδικού πρόσβασης και τον προσδιορισμό εάν θέλετε κεφαλαία γράμματα, αριθμούς ή σύμβολα στον δημιουργημένο κωδικό πρόσβασής σας.

Γεννήτρια Roboform

Όσον αφορά τις τιμές και τα σχέδια, η δωρεάν έκδοση του RoboForm είναι σταθερή. Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε απεριόριστο αριθμό κωδικών πρόσβασης και ταυτότητας, να μοιράζεστε τις συνδέσεις σας με άλλα άτομα και να ελέγχετε τους κωδικούς πρόσβασης.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης σε πολλές συσκευές και να κάνετε συγχρονισμό μεταξύ τους, θα πρέπει να λάβετε το RoboForm Everywhere για 23,88 $ ετησίως, το οποίο σας παρέχει επίσης πρόσβαση σε υποστήριξη προτεραιότητας, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ασφαλή κοινή χρήση αρχείων, πρόσβαση έκτακτης ανάγκης και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Εάν δεν είστε σίγουροι αν αυτό αξίζει τον κόπο, μεταβείτε στην κριτική RoboForm για να μάθετε.

Αξιότιμη αναφορά: Firefox Password Manager

Εάν ο Firefox είναι το πρόγραμμα περιήγησής σας που προτιμάτε και ψάχνετε για έναν βασικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, τότε ο ενσωματωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης – που ονομάζεται Lockwise – αξίζει να εξεταστεί. Παρόλο που ο Firefox Password Manager δεν διαθέτει μερικές από τις πιο προηγμένες δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν οι κύριες επιλογές μας, εξακολουθεί να κάνει καλή δουλειά να αποθηκεύει και να προστατεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Firefox-Lockwise

Μπορείτε να εισαγάγετε όλους τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης από το Chrome, το Chromium, τον Internet Explorer και το Microsoft Edge και να τους συγχρονίσετε μεταξύ όλων των συσκευών σας. Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, αλλά το Firefox Lockwise είναι περισσότερο από επαρκές εάν το μόνο που θέλετε είναι κάτι για να διατηρήσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλή και να τους συμπληρώσετε αυτόματα, ώστε να μην χρειάζεται να τους θυμάστε.

Εισαγωγή Firefox

Υπάρχει επίσης μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, αν και μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί. Κάθε φορά που εγγραφείτε για μια νέα υπηρεσία, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο πεδίο κωδικού πρόσβασης και να επιλέξετε “χρησιμοποιήστε έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε με ασφάλεια.” 

Firefox-Password-Generator

Θυμηθείτε να ορίσετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, καθώς αυτό πρέπει να γίνει χειροκίνητα και χωρίς έναν, όλοι οι κωδικοί πρόσβασης είναι προσβάσιμοι σε απλό κείμενο σε οποιονδήποτε έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας.

Google Smart Lock εναντίον Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Εάν το Chrome είναι το κύριο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web, ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε απλά τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Google – ή το “Smart Lock”, όπως ονομάζεται – για να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης Google. Θα το συνιστούσαμε, ωστόσο, εάν για κανέναν άλλο λόγο από το γεγονός ότι η ανάθεση όλων των κωδικών πρόσβασής σας στην Google – μια εταιρεία που είναι διαβόητη για την παραβίαση του απορρήτου των χρηστών της – είναι μια εξαιρετικά κακή ιδέα.

Google-SmartLock

Παρόλο που ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Chrome παρέχει μια δυνατότητα ελέγχου κωδικού πρόσβασης, δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας ασφαλών και τυχαιοποιημένων κωδικών πρόσβασης, κάτι που αφήνει στον χρήστη να τους δημιουργήσει, ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις θα οδηγήσει σε κωδικούς πρόσβασης που δεν είναι τόσο ισχυροί όσο θα μπορούσαν είναι.

Τελικές σκέψεις

Εκεί το έχετε, τη λίστα με τις καλύτερες επεκτάσεις διαχειριστή κωδικών πρόσβασης στην αγορά. Παρόλο που το Dashlane είναι μια εξαιρετική επιλογή συνολικά, αν ενδιαφέρεστε συγκεκριμένα για τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, το LastPass είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά δεδομένου του εξαιρετικού δωρεάν σχεδίου του πάνω από όλες τις δυνατότητες που περιλαμβάνονται εκεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Εάν είστε ευτυχείς να πληρώσετε για μια υπηρεσία, τότε δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το 1Password, (διαβάστε το κομμάτι 1Password vs LastPass), ενώ το Keeper και το RoboForm είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές, παρά ορισμένες ατέλειες, αν θέλετε δωρεάν διαχειριστής κωδικού πρόσβασης. 

Αν και υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές εκεί έξω που θα κάνουν τη δουλειά μια χαρά – όπως η επέκταση διαχειριστή κωδικού πρόσβασης Avast, η επέκταση Zoho Vault Chrome ή η επέκταση διαχειριστή κωδικού πρόσβασης Webroot – δεν τα κατάφεραν αρκετά σε αυτήν τη λίστα.

Τι πιστεύετε για τη λίστα με τις επεκτάσεις διαχειριστή κωδικών πρόσβασης; Αφήσαμε το αγαπημένο σας; Δεν σας αρέσει κάποια από τις κορυφαίες επιλογές μας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για μικρές επιχειρήσεις. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me