Καλύτερος Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για οικογένειες 2020

Με τη συνεχή, επικείμενη απειλή του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, είναι δύσκολο να διατηρήσετε τον εαυτό σας – πολύ λιγότερο την οικογένειά σας – προστατευμένο στο διαδίκτυο. Ένα από τα ευκολότερα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Αυτά τα εργαλεία όχι μόνο κάνουν τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας πιο ασφαλείς, αλλά διευκολύνουν την εμπειρία περιήγησης. 

Βάζοντας τον καλύτερο οδηγό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, συγκεντρώσαμε πέντε επιλογές για να σας παρουσιάσουμε τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για οικογένειες. Θα μιλήσουμε λίγο για το καθένα και γιατί είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες και γενικά μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, αν κάποιος σας ενδιαφέρει, φροντίστε να διαβάσετε την αντίστοιχη κριτική του. 

Εάν θέλετε απλώς μια απλή απάντηση, το 1Password είναι ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για οικογένειες. Υπάρχουν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις με τη μορφή Keeper, RoboForm, Bitwarden και LastPass, αλλά είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τη λίστα χαρακτηριστικών του 1Password για οικογένειες. Εάν δεν είστε σίγουροι, το 1Password προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα. 

Πριν μπείτε στις επιλογές μας, ας μιλήσουμε λίγο για το πώς κάναμε τις επιλογές μας, καθώς και τι καθιστά ορισμένες λύσεις αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης κατάλληλες για οικογένειες.

Καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για οικογένειες

  1. 1Κωδικός πρόσβασης
  2. Μπιτόντεν
  3. Φύλακας
  4. LastPass
  5. RoboForm

1. 1 Κωδικός πρόσβασης

Το 1Password κατατάσσεται ως ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για οικογένειες λόγω της επεκτασιμότητας και της ευελιξίας του. Το βασικό οικογενειακό πρόγραμμα εκτελείται 4,99 $ ανά μήνα όταν χρεώνεται ετησίως, με υποστήριξη έως και πέντε μελών της οικογένειας. Ωστόσο, σε αντίθεση με παρόμοια σχέδια με υπηρεσίες, όπως το LastPass, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους χρήστες στο λογαριασμό σας. 

Κιτ 1-κωδικού πρόσβασης

Τα επιπλέον μέλη της οικογένειας κοστίζουν 1 $ ανά χρήστη, επιτρέποντάς σας να επεκτείνετε το σχέδιό σας για να καλύψετε όσα άτομα χρειάζεστε. Επιπλέον, το 1Password προσφέρει πέντε λογαριασμούς επισκεπτών με τη συνδρομή σας. 

Μπορείτε να δώσετε αυτούς τους λογαριασμούς επισκεπτών σε άλλους χρήστες για να μοιραστείτε τις συνδέσεις μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο, ο παραλήπτης μπορεί να λάβει και να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σύνδεσης χωρίς να πληρώσει για τη δική του συνδρομή 1Password.

Αν και το 1Password δεν είναι ο φθηνότερος διαχειριστής κωδικού πρόσβασης οικογένειας, απέχει πολύ από το ακριβό, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που προσφέρει. Μπορείτε να φιλοξενήσετε πληροφορίες πιστωτικών καρτών, ετικέτες και απεριόριστα θησαυροφυλάκια, το καθένα με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης. Ο διαχειριστής του λογαριασμού μπορεί να διαχειριστεί όλα αυτά τα θησαυροφυλάκια ταυτόχρονα, επιλέγοντας ποια μέλη της οικογένειας έχουν πρόσβαση σε αυτό. 

1password-review-θησαυροφυλάκια

Το οικογενειακό πρόγραμμα συνοδεύεται από όλες τις δυνατότητες μιας τυπικής συνδρομής 1Password. Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές για Windows, macOS, iOS, Android, Linux και Chrome OS, καθώς και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Brave (διαβάστε την Brave κριτική μας). 

Κάθε μέλος της οικογένειας λαμβάνει επίσης 1 GB κρυπτογραφημένης αποθήκευσης εγγράφων και ένα έτος ανάκτησης στοιχείων για διαγραμμένες καταχωρίσεις. 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το 1Password

Το 1Password βρίσκεται πάνω από το πακέτο χάρη στο εξαιρετικό οικογενειακό του πρόγραμμα, αλλά και λόγω της εξαιρετικής χρηστικότητάς του. Η εφαρμογή υποστηρίζει αμέτρητους τύπους εισόδου, υποστηρίζοντας τα πάντα, από κωδικούς πρόσβασης έως άδειες λογισμικού. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε κάθε πεδίο για μια συγκεκριμένη καταχώριση, επιτρέποντάς σας να επεκτείνετε ή να μειώσετε το εργαλείο στα πεδία που χρειάζεστε. 

1password-add-entry

Η ασφάλειά του είναι επίσης κορυφαία. Συναρπαστικά ακόμη και το Dashlane, το 1Password χρησιμοποιεί ένα μοντέλο δύο μυστικών κλειδιών, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε τον κύριο κωδικό πρόσβασης καθώς και ένα δεύτερο κλειδί για να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας. Αυτό το δεύτερο κλειδί δημιουργείται χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά της συσκευής σας και είναι κρυπτογραφημένο παράλληλα με τα περιεχόμενα του θησαυρού σας.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος μάθαινε τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Το δεύτερο κλειδί λειτουργεί ως ένα είδος ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. ο δεύτερος παράγοντας συμβαίνει στο παρασκήνιο. 

Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για τις καλύτερες εφαρμογές 2FA. Το 2FA προσθέτει ένα δεύτερο βήμα για να ξεκλειδώσετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας, είτε πρόκειται για έναν κωδικό βάσει χρόνου μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού για κινητά είτε για έναν κωδικό QR που αποστέλλεται στο email σας. 

Το 1Password δεν διαθέτει τις επιλογές ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων που εστιάζουν στην επιχείρηση του OneLogin, αλλά για προσωπική χρήση, οι επιλογές είναι εξαιρετικές (διαβάστε την κριτική μας στο OneLogin). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην αναθεώρηση 1Password ή να ξεκινήσετε μια δωρεάν δοκιμή για να δείτε πώς σας αρέσει η υπηρεσία. 

2. Bitwarden

Το Bitwarden είναι ένας δωρεάν διαχειριστής κωδικού πρόσβασης ανοιχτού κώδικα γνωστός κυρίως για το προσωπικό του σχέδιο. Ωστόσο, έχει και ένα πολύ φθηνό οικογενειακό πρόγραμμα. Με μόνο $ 1 το μήνα, το Bitwarden προσφέρει διαχείριση κωδικού πρόσβασης για έως και πέντε χρήστες, καθώς και απεριόριστα κοινόχρηστα στοιχεία και συλλογές μεταξύ αυτών των χρηστών.

bitwarden-slider1

Το πρόγραμμα δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το οικογενειακό πρόγραμμα του 1Password, αλλά στο ένα πέμπτο της τιμής, είναι δύσκολο να παραπονεθείτε. Εκτός από αυτό που λαμβάνετε με τη δωρεάν έκδοση, το Bitwarden Families περιλαμβάνει αναφορές υγείας θησαυροφυλακίου, 1 GB κρυπτογραφημένης αποθήκευσης αρχείων και την επιλογή φιλοξενίας των δικών σας κωδικών πρόσβασης. Όπως και το δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το cloud του Bitwarden για συγχρονισμό πολλών συσκευών.

Η αυτο-φιλοξενία είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες, ειδικά εάν έχετε ήδη εγκατεστημένο δίκτυο αποθήκευσης. Παρόλο που θα χρειαστείτε βασικές γνώσεις δικτύωσης και εξοικείωση με τη γραμμή εντολών, το Bitwarden κάνει τη φιλοξενία της στοίβας υποδομής απλή μέσω του Docker. Χρησιμοποιώντας μερικές απλές οδηγίες, μπορείτε να ρυθμίσετε τον δικό σας διακομιστή κωδικών πρόσβασης. 

bitwarden-self-host-tutorial

Συγκρίνοντάς το με το 1Password, το Bitwarden είναι καλύτερο για όσους δεν πειράζουν να βρώσουν τα χέρια τους. Αν και η εφαρμογή είναι απροσδόκητα εύκολη στη χρήση, εκείνοι που τους αρέσουν τα παιχνίδια θα ανταμειφθούν για τις προσπάθειές τους. Το Bitwarden σάς παρέχει πλήρη έλεγχο του τρόπου αποθήκευσης, διαχείρισης και προστασίας των κωδικών πρόσβασής σας. 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Bitwarden

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα έχει ένα κακό ραπ γιατί είναι δύσκολο στη χρήση και για καλό λόγο (διαβάστε την κριτική μας στο KeePass για περισσότερα σχετικά με αυτό). Ευτυχώς, το Bitwarden δεν διαιωνίζει αυτήν την ιδέα. Είναι απλό στη χρήση, με τοπικές εφαρμογές για macOS, Windows και Linux, καθώς και μια διεπαφή ιστού και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης. 

bitwarden-λήψεις

Η ασφάλεια του Bitwarden είναι επίσης κορυφαία. Χρησιμοποιεί ένα μοντέλο μηδενικής γνώσης – που σημαίνει ότι το Bitwarden δεν βλέπει ποτέ τον κύριο κωδικό πρόσβασης – μαζί με την κρυπτογράφηση AES-256. Επιπλέον, η Bitwarden ζήτησε από το Cure53 να ελέγξει την υπηρεσία του. Τον Οκτώβριο του 2018, αυτή η γερμανική εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο βρήκε μερικές μικρές ευπάθειες, αλλά σημείωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν «πολύ θετικά».

Δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το 1Password όσον αφορά τις καταχωρήσεις, αλλά το Bitwarden μπορεί να διατηρήσει σημειώσεις, κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες πιστωτικής κάρτας. Παρόλο που λείπει σε λίγες περιοχές, είναι δύσκολο να παραπονεθεί δεδομένου του πόσο φθηνό είναι το Bitwarden. Σε συνδυασμό με την πρώτη διεπαφή χρήστη και την εξαιρετική ασφάλεια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνετε. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική μας για το Bitwarden ή να εγγραφείτε για δωρεάν λογαριασμό για να δείτε πώς σας αρέσει. 

3. Φύλακας

Το Keeper είναι ένας πολύ καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης από ό, τι στο παρελθόν, με μια ενημερωμένη διεπαφή, εκτεταμένη λίστα λειτουργιών και εξαιρετικό οικογενειακό πρόγραμμα. Για 4,99 $ ανά μήνα, λαμβάνετε πέντε ιδιωτικά θησαυροφυλάκια, συνολικά 10 GB κρυπτογραφημένου χώρου αποθήκευσης αρχείων, απεριόριστη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης (διαβάστε το κομμάτι Dashlane vs Keeper για να δείτε πώς συγκρίνεται με μια πιο ακριβή υπηρεσία)

φύλακας-φύλακας1

Εν ολίγοις, είναι περίπου το ίδιο με το 1Password. Το Keeper μπαίνει στο δικό του με πρόσθετα. Αν και έχουν αρκετά χρήματα, το Keeper διαθέτει μια σειρά από πρόσθετες υπηρεσίες που μπορείτε να συνδυάσετε με τη συνδρομή σας. Σε αυτά περιλαμβάνεται η παρακολούθηση σκοτεινού ιστού, περισσότερος χώρος αποθήκευσης για το κρυπτογραφημένο σύννεφο και το KeeperChat. 

Το KeeperChat είναι τόσο ακριβό όσο μια οικογενειακή συνδρομή (μπορείτε να αγοράσετε και τα δύο με 9,99 $ ανά μήνα). Ωστόσο, λειτουργεί ως τέλεια προσθήκη στη διαχείριση κωδικών πρόσβασης του Keeper. Το KeeperChat είναι μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων από άκρο σε άκρο, που προσφέρει ανάκληση μηνυμάτων, ιδιωτικές γκαλερί μέσων και πολλά άλλα. Με αυτό, όλοι στην οικογένειά σας μπορούν να επικοινωνούν σε ένα ασφαλές κανάλι. 

Τούτου λεχθέντος, η προσθήκη όλων αυτών των καλού είναι δαπανηρή, γι ‘αυτό ο Keeper έρχεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο, εάν έχετε αλλάξει στο ανταλλακτικό, το Keeper είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Τα χαρακτηριστικά είναι άριστα, η ασφάλεια είναι καλή και η χρηστικότητα ανταγωνίζεται το καλύτερο από το καλύτερο. 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Keeper

Το Keeper είχε προηγουμένως μια δύσκολη στη χρήση εφαρμογή Ιστού, παρά το ελκυστικό εξωτερικό του. Ευτυχώς, η ομάδα ανάπτυξης έχει λύσει όλα τα προβλήματα χρηστικότητας που βιώσαμε με την προηγούμενη έκδοση. Το Keeper είναι πλέον μια χαρά για χρήση, διατηρώντας παράλληλα ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του άθικτο: προσαρμοσμένες εγγραφές. 

keeper-review-security-audit

Από προεπιλογή, το Keeper υποστηρίζει πληροφορίες πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις. Όπως και το 1Password, το Keeper υποστηρίζει προσαρμοσμένα πεδία, επιτρέποντάς σας να μετατρέψετε μια καταχώριση σε οτιδήποτε θέλετε. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να χρωματίσετε τις καταχωρίσεις σας, να τις οργανώσετε κατά όνομα ή ημερομηνία, να δημιουργήσετε μια συντόμευση και να αλλάξετε τη διάταξή τους. 

Το Keeper δείχνει ότι η απλότητα είναι βασική για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη διεπαφή του Keeper, καθώς και για τις άλλες δυνατότητές του, στην αναθεώρηση του Keeper. Εάν προτιμάτε να το κάνετε μόνοι σας, το Keeper προσφέρει δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. 

4. LastPass

Η LastPass κατατάσσεται πρώτη στον καλύτερο δωρεάν οδηγό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης στο πίσω μέρος του εξαιρετικού προσωπικού σχεδίου χωρίς κόστος. Αν και το LastPass είναι γνωστό για το δωρεάν πακέτο του, προσφέρει και ένα συμπαγές οικογενειακό πρόγραμμα. Με 4 $ ανά μήνα, το LastPass Families προστατεύει έξι χρήστες, με όλες τις δυνατότητες μιας τυπικής συνδρομής. 

Lastpass-slider1

Οι premium δυνατότητες – όπως κοινή χρήση από έναν προς πολλούς, πρόσβαση έκτακτης ανάγκης και έλεγχος ταυτότητας πολλών παραγόντων – είναι διαθέσιμες για κάθε χρήστη στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, το σχέδιο για οικογένειες έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά του. 

Υπάρχει ένας κεντρικός πίνακας ελέγχου της οικογένειας όπου μπορείτε να προσθέσετε, να καταργήσετε και να διαχειριστείτε χρήστες, καθώς και απεριόριστους κοινόχρηστους φακέλους, που σας επιτρέπουν να μετακινείτε εύκολα τις συνδέσεις στα μέλη της οικογένειάς σας. 

Επιπλέον, το LastPass είναι απλό στη χρήση. Η εφαρμογή βασίζεται εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα περιήγησής σας, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα του θησαυρού σας ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία βρίσκεστε. Εκεί, μπορείτε να διαχειριστείτε τις καταχωρίσεις σας, να ρυθμίσετε το LastPass Authenticator και να λάβετε την πρόκληση ασφαλείας LastPass, όπου οι κωδικοί πρόσβασης βαθμολογούνται έναντι της υπόλοιπης κοινότητας με βάση το πόσο ασφαλείς είναι. 

lastpass-review-security-πρόκληση

Ωστόσο, το LastPass κατατάσσεται τέταρτο για έναν λόγο. Είχε παραβίαση δεδομένων το 2015, όταν οι χάκερ έκλεψαν βάσεις δεδομένων δεδομένων χρήστη. Οι επιτιθέμενοι δεν έκαναν καμία χρήσιμη πληροφορία – όλα τα δεδομένα του θησαυροφυλακίου ήταν κρυπτογραφημένα – αλλά το γεγονός εξακολουθεί να είναι ανησυχητικό. Ευτυχώς, πέντε χρόνια μετά την παραβίαση, δεν έχει τεθεί σε κίνδυνο ένας λογαριασμός χρήστη. 

Αν και τρομακτικό, η ατυχής παραβίαση του LastPass δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο ασφαλής από τις άλλες επιλογές στη λίστα μας. Όπως και οι άλλες επιλογές μας, το LastPass χρησιμοποιεί μοντέλο μηδενικής γνώσης και κρυπτογράφηση AES-256, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσει. Αν μη τι άλλο, η παραβίαση δείχνει στην πραγματικότητα πόσο ασφαλές είναι το μοντέλο ασφαλείας του LastPass. 

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το LastPass

Το δωρεάν πακέτο του LastPass ξεπερνά την παρτίδα (διαβάστε το κομμάτι KeePass εναντίον LastPass), αλλά υπάρχουν μερικά οφέλη από τη συνδρομή επί πληρωμή. Ένα χαρακτηριστικό που παρέχεται με την πληρωμή είναι το LastPass for Applications. Αυτό το τοπικό εργαλείο σάς επιτρέπει να λαμβάνετε την εξαιρετική αυτόματη συμπλήρωση του προγράμματος περιήγησης LastPass και να το χρησιμοποιείτε σε τοπικές εφαρμογές. Όχι πια αντιγραφή και επικόλληση κωδικών πρόσβασης από το πρόγραμμα περιήγησής σας. 

Ακόμα κι αν πληρώνετε, το δωρεάν πρόγραμμα LastPass έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Επειδή ο καθένας μπορεί να εγγραφεί για λογαριασμό, μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε κωδικούς πρόσβασης με χρήστες εκτός της οικογένειάς σας. Αν θέλετε, ας πούμε, να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης Netflix με κάποιον, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να δημιουργήσουν έναν δωρεάν λογαριασμό LastPass. 

Αν και το LastPass δεν προσφέρει τόσα χαρακτηριστικά όπως το 1Password ή το Bitwarden (διαβάστε το κομμάτι Bitwarden vs LastPass), είναι κοντά και σε χαμηλή τιμή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το LastPass και πώς λειτουργεί στον πραγματικό κόσμο στην πλήρη αναθεώρηση LastPass. 

5. RoboForm

Το RoboForm συχνά υπολείπεται των οδηγών μας. Δεν είναι ένας κακός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης – πολύ μακριά από αυτό, στην πραγματικότητα – αλλά δεν χτυπά αρκετά το ίδιο με το 1Password, Dashlane ή Bitwarden. Ωστόσο, για τις οικογένειες λάμπει. Για λιγότερο από $ 4 το μήνα, το RoboForm προσφέρει προστασία με κωδικό πρόσβασης για έως και πέντε χρήστες. 

roboform-στήλη-συντάκτης

Η τιμή είναι εξαιρετική, δεδομένου ότι η RoboForm προσφέρει πέντε από τις άδειες Everywhere για την τιμή των δύο. Παρόλο που το σχέδιο δεν διαθέτει ορισμένες από τις κεντρικές λειτουργίες διαχείρισης του 1Password, μπορείτε ακόμα να μοιράζεστε εύκολα καταχωρήσεις μεταξύ χρηστών στον λογαριασμό σας. Κάθε μέλος της οικογένειας έχει τα πλεονεκτήματα μιας συνδρομής Everywhere, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud και του συγχρονισμού πολλαπλών συσκευών. 

 

Ωστόσο, είναι σαφές ότι το RoboForm δεν έχει κατασκευαστεί ειδικά για οικογένειες. Η έλλειψη κεντρικής διαχείρισης σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα είδος καταγραφής δραστηριοτήτων ή κοινή χρήση ολόκληρου θησαυροφυλακίου. Η αποστολή καταχώρησης ή φακέλου σε έναν χρήστη στον λογαριασμό σας είναι απλή, αλλά δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πλήρους πρόσβασης στο θησαυροφυλάκιο. 

Υπάρχουν επίσης ορισμένα ζητήματα χρηστικότητας. Παρόλο που το RoboForm δεν είναι εγγενώς δύσκολο στη χρήση, η διεπαφή χρήστη χρονολογείται αισθητά σε σύγκριση με τις άλλες καταχωρίσεις μας. Το RoboForm παρουσιάζει καταχωρήσεις σε μια ιεραρχία Windows Explorer-esque. Δεν είναι δύσκολο να μετακινηθείτε, αλλά άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης χειρίζονται την οργάνωση καταχωρίσεων με περισσότερη χάρη. 

roboform-συντάκτης

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το RoboForm

Η ανώτερη διεπαφή χρήστη του RoboForm δημιουργείται από την απίστευτη ευελιξία της. Ακόμα περισσότερο από το Bitwarden, μπορείτε να προσαρμόσετε το RoboForm με όποιον τρόπο θέλετε. Αυτό περιλαμβάνει προσαρμοσμένα πλήκτρα πρόσβασης για διάφορες λειτουργίες, ενώ η εφαρμογή ελαχιστοποιείται, καθώς και να αποφασίζεται πώς γίνεται η αυτόματη συμπλήρωση και πώς λειτουργεί η γραμμή αναζήτησης στις εφαρμογές. 

roboform-ρυθμίσεις

Αυτές οι επιλογές δεν είναι απαραίτητες, σίγουρα, αλλά για όσους θέλουν να παίζουν, είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Επιπλέον, το RoboForm είναι φθηνό. Με μόνο 4 $ το μήνα για πέντε λογαριασμούς, είναι εύκολο να εξετάσουμε τα προβλήματα χρηστικότητας του RoboForm, ειδικά με το ποσό που έχει να προσφέρει στον τρόπο προσαρμογής. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εμπειρία μας με το RoboForm στην κριτική μας RoboForm. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγγραφείτε στο RoboForm Families, το οποίο προσφέρει πολιτική επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. 

Επιλέγοντας τον καλύτερο διαχειριστή κωδικού πρόσβασης για οικογένειες

Κατά την επιλογή του καλύτερου διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για οικογένειες, είναι προφανές ότι είναι απαραίτητο ένα σχέδιο πολλαπλών χρηστών. Από τον ορισμό μας, ένα πρόγραμμα πολλαπλών χρηστών είναι κάθε συνδρομή που έχει τα πλεονεκτήματα ενός προσωπικού προγράμματος, αλλά συνοδεύεται από απλές δυνατότητες κοινής χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να ανταλλάξετε εγγραφές με άλλα μέλη της οικογένειας. 

Επιπλέον, αναζητήσαμε διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που προσφέρουν μια κεντρική περιοχή για τη διαχείριση όλων των χρηστών του λογαριασμού σας. Παρόλο που δεν πήγαμε τόσο βαθιά με τη διαχείριση χρηστών όσο κάναμε στον καλύτερο οδηγό κωδικών πρόσβασης για οδηγούς μικρών επιχειρήσεων, είναι καλό να βλέπουμε κάποιο βασικό έλεγχο των αδειών και της ιδιοκτησίας των καταχωρίσεων. 

Με βάση το πρόγραμμα πολλαπλών χρηστών, αναζητήσαμε διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που προσφέρουν σημαντική έκπτωση για την αγορά ενός προγράμματος πολλαπλών χρηστών μέσω μερικών προσωπικών αδειών. Στο ίδιο πνεύμα, θεωρήσαμε επίσης επεκτασιμότητα για μεγάλες οικογένειες, αν και αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί σε λύσεις κωδικού πρόσβασης που εστιάζονται στην οικογένεια. 

Για τιμή, κερδίσαμε λιγότερα από $ 5 για τουλάχιστον πέντε χρήστες. Τούτου λεχθέντος, έχουμε μια καταχώριση που υπερβαίνει αυτό, αν επιλέξετε να αγοράσετε μερικά επιπλέον. Παρόλα αυτά, εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, υπάρχουν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το Bitwarden που μπορούν να προστατεύσουν ολόκληρη την οικογένειά σας για περίπου ένα δολάριο κάθε μήνα. 

Ευχρηστία και χαρακτηριστικά

Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης δεν είναι καλός εάν η οικογένειά σας δεν το χρησιμοποιεί. Εξαιτίας αυτού, εστιάσαμε σε εργαλεία που προσφέρουν εξαιρετική χρηστικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν έχετε κάποια μέλη της οικογένειας στο φράχτη για την υιοθέτηση του νέου συστήματος, η μετάβαση θα είναι εύκολη. Στην ιδανική περίπτωση, ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης διευκολύνει την εμπειρία περιήγησης, όχι πιο δύσκολη. 

Η ευχρηστία είναι το κλειδί, αλλά και τα χαρακτηριστικά. Πράγματα όπως η λειτουργία ταξιδιού του 1Password και η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του Keeper τους έβαλαν στην κορυφή της κατάταξης, ενώ επιλογές όπως το RoboForm βρίσκονται κοντά στο κάτω μέρος. Τούτου λεχθέντος, τα χαρακτηριστικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάταξη αυτής της λίστας, όχι στο εάν ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης κέρδισε θέση σε αυτήν. 

Παρόλο που οι καταχωρίσεις μας κατατάσσονται με τον τρόπο που θεωρούμε καλύτερα, οποιαδήποτε από τις πέντε επιλογές θα εξυπηρετήσει καλά την οικογένειά σας. 1Ο κωδικός πρόσβασης είναι η προτεινόμενη πρόταση για τα περισσότερα άτομα, αλλά άλλες επιλογές, όπως το Bitwarden και το RoboForm, μπορεί να είναι κατάλληλες για εσάς ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις απαιτούμενες δυνατότητες. 

Μια σημείωση για την ασφάλεια

Προφανώς, η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας κατά την επιλογή ενός εργαλείου διαχείρισης κωδικού πρόσβασης. Έχουμε ελέγξει κάθε μία από τις επιλογές, ρίχνοντας τεχνική τεκμηρίωση, συνομιλίες με εκπροσώπους υποστήριξης και εσωτερικές δοκιμές για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας διατηρούνται ασφαλή. Μπορείτε να διαβάσετε τη σύγκριση Dashlane vs 1Password για μια ματιά στο πόσο βαθιά έχουμε την ασφάλεια. 

Παρόλο που αναφέραμε την ασφάλεια εδώ και εκεί για κάθε μία από τις επιλογές μας, δεν χρειάζεται να το προσέχετε πολύ όταν κάνετε την επιλογή σας. Οι πέντε επιλογές μας έχουν εξαιρετική ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι τα ευαίσθητα δεδομένα σας διατηρούνται ασφαλή. 

Τελικές σκέψεις

Όταν πρόκειται για διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για οικογένειες, το 1Password κατατάσσεται στην κορυφή. Αν και είναι ακριβό περίπου 5 $ ανά μήνα, το 1Password διαθέτει μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών, όπως το 1Password X και τα περιορισμένα πάσο επισκεπτών. Επιπλέον, είναι ένας από τους πιο ασφαλείς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκεί έξω με το μοναδικό μοντέλο δύο μυστικών κλειδιών. 

Εάν θέλετε να σώσετε μερικά οστά, το Bitwarden είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, προσφέροντας το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητας του 1Password στο ένα πέμπτο της τιμής. Το Keeper είναι επίσης μια σταθερή επιλογή, αν και αρχίζει να λάμπει μόνο αν είστε πρόθυμοι να αγοράσετε επιπλέον για τη συνδρομή σας. 

Ποιος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιείτε για την οικογένειά σας; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me