Το πιο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού του 2020: Παραμονή ασφαλούς διαδικτύου

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με κινδύνους και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που προσπαθούν να βρουν τρωτά σημεία και κενά στην άμυνα υπολογιστών. Επειδή όλοι έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο καθημερινά μέσω προγραμμάτων περιήγησης στο Διαδίκτυο, είναι κατάλληλοι δρόμοι επίθεσης. Τα προγράμματα περιήγησης ιστού μπορούν να κάνουν ορισμένα βήματα για να σας κρατήσουν ασφαλείς και σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στο ποιο πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι το πιο ασφαλές.


Πρώτα όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ακριβώς τι εννοούμε με την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης και τι μπορούν να κάνουν οι προγραμματιστές για να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ασφάλεια και το απόρρητο δεν είναι τα ίδια, και στην πραγματικότητα οι δύο έννοιες συχνά διαφωνούν μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η βελτίωση της ασφάλειας σημαίνει συχνά τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες. Εάν ανησυχείτε περισσότερο για το απόρρητο από ό, τι για την ασφάλεια, φροντίστε να διαβάσετε και τον ανώνυμο οδηγό περιήγησης.

Εάν προτιμάτε να μεταβείτε απευθείας στο καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης σε αυτήν τη λίστα, μπορείτε να προχωρήσετε και να κατεβάσετε το Puffin. 

Όπως καλύψαμε στην αναθεώρησή μας, το πρόγραμμα περιήγησης Puffin έχει εξαιρετικά καλή ασφάλεια, κυρίως λόγω του ασυνήθιστου τρόπου με τον οποίο εκτελεί ιστότοπους στους δικούς του διακομιστές προτού τους μεταφέρει σε χρήστες. Ας κάνουμε όμως ένα βήμα πίσω και να προσδιορίσουμε ακριβώς τι σημαίνει ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης.

Τι κάνει το πιο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Επειδή το διαδικτυακό περιβάλλον εξελίσσεται συνεχώς, οι ενημερώσεις και οι ενημερώσεις κώδικα είναι μακράν η πιο κρίσιμη πτυχή της ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης. Όταν προκύψουν τρύπες ασφαλείας, οι προγραμματιστές πρέπει να τις κλείσουν το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψουν τους χάκερ να επωφεληθούν. 

Το Google Chrome είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός ασφαλούς προγράμματος περιήγησης που λαμβάνει συχνές ενημερώσεις ασφαλείας, διορθώνοντας γενικά τις αδυναμίες σε λιγότερο από μια ημέρα.

Για τον ίδιο λόγο, γενικά θέλετε οι ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησής σας να πραγματοποιούνται αυτόματα λήψη και εγκατάσταση. Αυτό διασφαλίζει ότι ακόμη και ο πιο απρόσεκτος χρήστης παραμένει προστατευμένος, αντί να βασίζεται σε αυτούς να θυμούνται να ελέγχουν για νέες ενημερώσεις σε τακτική βάση. Χωρίς λειτουργίες ασφαλείας, όπως αυτόματες ενημερώσεις, είναι εύκολο να μείνετε πίσω, αφήνοντάς σας ευάλωτους ακόμα κι αν προσέχετε.

Η διαφορά μεταξύ HTTP και HTTPS είναι επίσης σημαντική για την κατανόηση. Κατά τη σύνδεση σε έναν ιστότοπο μέσω HTTPS, η επισκεψιμότητά σας είναι κρυπτογραφημένη, καθιστώντας την άχρηστη σε οποιονδήποτε καταφέρνει να την παρακολουθήσει καθ ‘οδόν. Το αντίθετο ισχύει για τις κανονικές συνδέσεις HTTP, οι οποίες σας ανοίγουν για ένεση κακόβουλου λογισμικού, κλοπή ταυτότητας και πολλά άλλα, εάν κάποιος ακούει.

Τα προγράμματα περιήγησης πρέπει επομένως να ενημερώνουν με σαφήνεια τους χρήστες όταν βρίσκονται σε ιστότοπους που δεν χρησιμοποιούν HTTPS. Το Tenta είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, καθώς η προειδοποίηση που παρουσιάζεται είναι ξεκάθαρη και ορατή, αντί για τις προειδοποιήσεις που πρέπει να χάσετε εύκολα από το Mozilla Firefox ή το Microsoft Edge.

Tenta-HTTPS-Προειδοποίηση

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web μπορεί να σας προστατεύσει είναι μέσω βάσεων δεδομένων ασφαλούς περιήγησης. Πρόκειται για λίστες ιστότοπων που είναι γνωστό ότι περιέχουν κακόβουλα προγράμματα, προγράμματα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ή άλλα κακόβουλα στοιχεία.

Ο σκοπός της ασφαλούς περιήγησης βάσεων δεδομένων είναι να σταματήσει η πρόσβαση των χρηστών σε αυτούς τους ιστότοπους και να εκτεθούν σε επιθέσεις. Υπάρχουν πολλές βάσεις δεδομένων όπως αυτή, όπως το σύστημα ασφαλούς περιήγησης της Google ή το SmartScreen της Microsoft.

Αποκλεισμοί αναδυόμενων παραθύρων προγράμματος περιήγησης

Επειδή τα αναδυόμενα παράθυρα και οι διαφημίσεις είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους φορείς για την παράδοση κακόβουλου λογισμικού, τα προγράμματα περιήγησης που τα αποκλείουν είναι γενικά πιο ασφαλή. Ενώ σχεδόν όλα τα μοντέρνα προγράμματα περιήγησης συνοδεύονται από αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων, συχνά δεν είναι τόσο καλά όσο θα μπορούσαν να είναι. 

Επομένως, η λήψη ενός από τους καλύτερους αποκλεισμούς αναδυόμενων παραθύρων είναι μια καλή ιδέα για να διασφαλίσετε ότι απολαμβάνετε τη μέγιστη προστασία.

Αποκλεισμός Chrome-PopUp

Αν και είναι λιγότερο συνηθισμένα, οι εγγενείς αποκλειστές διαφημίσεων περιλαμβάνονται σε προγράμματα περιήγησης όπως το Tenta και το Vivaldi και αυτές οι λειτουργίες ασφαλείας είναι γενικά εύκολο να βρεθούν με τη μορφή επεκτάσεων τρίτων ή πρόσθετων για προγράμματα περιήγησης που δεν διαθέτουν ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Tenta-Ad-Blocker

Ένας άλλος κοινός μηχανισμός παράδοσης για κακόβουλο λογισμικό ή λογισμικό υποκλοπής spyware είναι το JavaScript, οπότε προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome ή το Vivaldi που επιτρέπουν στους χρήστες να αποκλείουν εγγενή σενάρια σε συγκεκριμένους ιστότοπους λαμβάνουν επιπλέον βαθμούς για αυτό.

Επειδή τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης σήμερα θα αποθηκεύσουν τα στοιχεία σύνδεσής σας και τους κωδικούς πρόσβασης για ευκολία στη χρήση, ο χειρισμός κωδικών πρόσβασης είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικός. Στην ιδανική περίπτωση, οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασής σας πρέπει να προστατεύονται αυτόματα χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια συστήματος ή λογαριασμού, διασφαλίζοντας ότι είναι ασφαλείς ακόμη και αν κάποιος έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας. 

Ωστόσο, θα πρέπει να κατεβάσετε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης που διαθέτει λειτουργίες ασφαλείας για την προστασία των κωδικών πρόσβασής σας.

Vivaldi-Password-Protection

Τέλος, μια διαδικασία γνωστή ως “sandboxing” είναι ένας άλλος τρόπος που τα προγράμματα περιήγησης ιστού μπορούν να προστατεύσουν εσάς και τον υπολογιστή σας. Απομονώνοντας κάθε καρτέλα και εφαρμογή ιστού στη δική της διαδικασία (ή “sandbox”) με περιορισμένα προνόμια, τα προγράμματα περιήγησης μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι ιστότοποι δεν μπορούν να χειριστούν εύκολα άλλους ιστότοπους που επισκέπτεστε ή την ίδια τη συσκευή. 

Η Google ήταν η πρώτη που το παρουσίασε μέχρι το 2008, αλλά έκτοτε έχει γίνει τυπική λειτουργία.

Διαχείριση εργασιών-Chrome

Με αυτό που καλύπτεται, ήρθε η ώρα να ανατρέξουμε στη λίστα μας με τα πέντε πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης Διαδικτύου, καθώς και μερικές αξιότιμες αναφορές που μόλις δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε αυτήν τη λίστα.

Το πιο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης στο Web: Puffin

Το Puffin εφαρμόζει μια ριζική και εξαιρετικά αποτελεσματική προσέγγιση στην ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης. Αντί να εκτελεί κώδικα ιστότοπου στον τοπικό υπολογιστή σας, το Puffin χειρίζεται τα πάντα από την πλευρά του διακομιστή προτού δείξει στον χρήστη έναν καθρέφτη του ιστότοπου. 

Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να υπάρχει σε έναν ιστότοπο φορτώνεται στους διακομιστές της Puffin αντί για τη δική σας συσκευή, καθιστώντας αδύνατη τη μόλυνση του υπολογιστή σας με αυτόν τον τρόπο.

Puffin-Reconnect-To-Server

Αυτή η έξυπνη προσέγγιση καθιστά πραγματικά τα περισσότερα από τα παραπάνω κριτήρια άσχετα, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για λειτουργίες ασφαλείας όπως βάσεις δεδομένων ασφαλούς περιήγησης, sandboxing ή αποκλεισμός σεναρίων όταν ο κώδικας του ιστότοπου δεν εκτελείται ποτέ στο μηχάνημά σας. Για αυτόν τον λόγο, είναι εύκολα το πιο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης δεν κάνει εξαιρετική δουλειά προειδοποιώντας τους χρήστες για μη ασφαλείς συνδέσεις, με το Puffin αυτό γίνεται πρόβλημα απορρήτου και όχι ασφάλειας, καθώς η μόνη αρνητική συνέπεια της σύνδεσης μέσω HTTP με το Puffin είναι ότι κάποιος θα μπορούσε να ακούσει την περιήγησή σας.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Puffin

Εκτός από την εξαιρετική ασφάλειά του, εκτιμούμε επίσης τη δέσμευση του Puffin για προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η προσέγγιση που βασίζεται σε σύννεφο στην περιήγηση παρέχει προστασία παρακολούθησης, καθιστώντας την ουσιαστικά λειτουργική σαν VPN με την έννοια ότι οι ιστότοποι θα μπορούν να σας παρακολουθούν μόνο στους διακομιστές της Puffin. 

Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακάμψετε το γεωγραφικό αποκλεισμό, επομένως δείτε τη λίστα με τους καλύτερους παρόχους VPN, εάν αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε.

Η έκδοση του Puffin για κινητά είναι επίσης απίστευτα γρήγορη, αν και δυστυχώς δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την παραλλαγή της επιφάνειας εργασίας. Υπάρχουν επίσης μερικές ωραίες δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως η αποθήκευση αρχείων απευθείας σε υπηρεσίες cloud, όπως το Dropbox και το OneDrive, που πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμόσουν και άλλα προγράμματα περιήγησης.

Puffin-Save-To-Cloud

Τέλος, το Puffin χρησιμοποιεί επίσης πολύ λίγη μνήμη RAM σε σύγκριση με άλλα προγράμματα περιήγησης και μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντικό εύρος ζώνης περιορίζοντας την ποσότητα των δεδομένων που σας αποστέλλονται από κάθε ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του προγράμματος περιήγησης, ανατρέξτε στην κριτική μας για το Puffin.

Τέντα

Η Tenta έχει δημιουργηθεί ρητά με γνώμονα την ασφάλεια και το απόρρητο. Είναι γεμάτο με δυνατότητες ασφάλειας και εργαλεία απορρήτου που προορίζονται να διατηρήσουν τους χρήστες του ασφαλείς ενώ διασχίζουν το Διαδίκτυο. 

Η επέκταση HTTPS Everywhere ενσωματώνεται απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο αναγκάζει όλους τους ιστότοπους να χρησιμοποιούν μια ασφαλή σύνδεση όποτε είναι δυνατόν. Εάν εξακολουθείτε να βρίσκεστε συνδεδεμένοι μέσω κανονικού HTTP (λόγω του ότι ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει καθόλου το HTTPS), σας δίνεται μια σαφής προειδοποίηση ότι αυτό συμβαίνει.

Επιπλέον, αρκεί να ενεργοποιήσετε το δωρεάν ενσωματωμένο VPN, όλα τα δεδομένα του ιστορικού περιήγησής σας προστατεύονται με κρυπτογράφηση AES 256-bit, κάτι που ισχύει επίσης για τα τοπικά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας Android. Χρειάζεστε πρόσβαση root στη συσκευή για να δείτε απλώς το φάκελο Tenta, και ακόμα κι αν το κάνετε, το μόνο που θα βρείτε είναι μια δέσμη κρυπτογραφημένων και μη αναγνώσιμων αρχείων.

Η Tenta αποκλείει επίσης διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα χωρίς την ανάγκη για πρόσθετο. Επιπλέον, μια ρύθμιση που ονομάζεται “πρόγραμμα περιήγησης μάσκας” αποκλείει στιγμιότυπα οθόνης ενώ το πρόγραμμα περιήγησης είναι ανοιχτό και μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης να κλείνει όλες τις ανοιχτές καρτέλες κατά την έξοδο. Και οι δύο αυτές λειτουργίες ασφαλείας είναι ωραία κομμάτια επιπλέον ασφάλειας και απορρήτου, σε περίπτωση που κάποιος αποκτήσει φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας για λίγο.

Tenta-Mask-Browser

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει γενικά να ανησυχεί με την Tenta, καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να απαιτείται PIN. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποιος διαθέτει τη συσκευή σας, δεν θα μπορεί να ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το PIN δεν αποθηκεύεται ούτε στους διακομιστές της Tenta, παρέχοντας επιπλέον ασφάλεια έναντι παραβιάσεων δεδομένων και διαρροών από την πλευρά της εταιρείας.

Παρά όλες αυτές τις εξαιρετικές δυνατότητες ασφαλείας, ωστόσο, η Tenta δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αρκετά τον Puffin, καθώς μπορεί να μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό κατά την περιήγησή σας, ειδικά επειδή δεν αποκλείει καθόλου κακόβουλους ιστότοπους, ούτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη JavaScript.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει η Τέντα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγαπάτε για την Τέντα, εκτός από την εξαιρετική ασφάλειά του. Το απόρρητο είναι εξίσου καλό, καθώς η πολιτική απορρήτου είναι σαφής και περιεκτική και το CloudMosa – η εταιρεία που αναπτύσσει το Tenta – δεν συλλέγει εξατομικευμένα δεδομένα στους χρήστες του.

Ο σχεδιασμός διεπαφής είναι επίσης εξαιρετικός, με μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαχείριση καρτελών που ονομάζεται “zones”, οι οποίες είναι ουσιαστικά ομάδες καρτελών που μπορείτε να εξειδικεύσετε με διάφορες ρυθμίσεις. Επιπλέον, το θησαυροφυλάκιο πολυμέσων σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη, αποθήκευση και κρυπτογράφηση όλων των ειδών αρχείων πολυμέσων, δίνοντάς σας εύκολη και ιδιωτική πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή.

Τέντα-Ζώνες

Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε αποφασίσει αρκετά για το πρόγραμμα περιήγησης, φροντίστε να δείτε ολόκληρη την κριτική μας για το Tenta για πλήρη ανάλυση.

Βιβάλντι

Όπως πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης, το Vivaldi χρησιμοποιεί την Ασφαλή περιήγηση Google για την προστασία των χρηστών από κακόβουλους ιστότοπους που περιέχουν προγράμματα κακόβουλου λογισμικού ή ηλεκτρονικού ψαρέματος. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι μια από τις καλύτερες βάσεις δεδομένων ασφαλούς περιήγησης.

Η συχνότητα ενημέρωσης είναι επίσης κορυφαία, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης λαμβάνει γρήγορα ενημερώσεις ασφαλείας όταν χρειάζεται, καθώς και μια νέα τυπική έκδοση περίπου μία φορά την εβδομάδα. 

Οι διαφημίσεις αποκλείονται από προεπιλογή σε αυτό που το Vivaldi χαρακτηρίζει ως «καταχρηστικούς ιστότοπους», αν και το πρόγραμμα περιήγησης δεν διευκρινίζει τι συνεπάγεται αυτό. Αν θέλετε να αποκλείσετε διαφημίσεις γενικά, θα πρέπει να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων από το Chrome Web Store.

Η JavaScript μπορεί να αποκλειστεί εν γένει ή σε βάση ιστότοπου. Επιπλέον, εάν καταλήξετε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο μέσω μιας μη ασφαλούς σύνδεσης HTTP, θα σας παρουσιαστεί μια σαφής και ορατή προειδοποίηση, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την ευπάθεια.

Vivaldi-JavaScript

Παρόλο που η ασφάλεια του Vivaldi είναι εξαιρετική σε σύγκριση με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, χάνεται από τον τεράστιο αριθμό δυνατοτήτων ασφαλείας που προσφέρει η Tenta και την περιήγηση με βάση το cloud της Puffin, για αυτό το πρόγραμμα περιήγησης καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη λίστα μας.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Vivaldi

Το Vivaldi είναι μία από τις καλύτερες επιλογές του προγράμματος περιήγησής μας και για καλό λόγο. Όχι μόνο είναι απίστευτα γρήγορο, αλλά χρησιμοποιεί εκπληκτικά χαμηλή ποσότητα μνήμης RAM. Επιπλέον, το επίπεδο προσαρμογής και ελέγχου της εμφάνισης και της αίσθησης του προγράμματος περιήγησης είναι απαράμιλλο.

Vivaldi-Προσαρμογή

Η διαχείριση καρτελών του είναι επίσης εξαιρετική, καθώς σας παρέχονται πολλά εργαλεία για να παρακολουθείτε την περιήγησή σας. Μπορείτε να καρφιτσώσετε, να αδρανοποιήσετε και να θέσετε σε σίγαση τις καρτέλες, καθώς και να χωρίσετε την οθόνη σας σε πολλές ιστοσελίδες, καθιστώντας το multitasking απλό.. 

Επειδή το πρόγραμμα περιήγησης βασίζεται στο Chromium (διαβάστε την κριτική μας στο Chromium), οι περισσότερες επεκτάσεις Chrome που δεν τροποποιούν τη διεπαφή χρήστη είναι συμβατές με το Vivaldi.

Vivaldi-Split-Screen

Το Vivaldi κάνει επίσης υπέροχο με το απόρρητο. Συλλέγει μόνο ανώνυμα δεδομένα χρήσης και η πολιτική απορρήτου αναφέρει σαφώς ότι αυτές οι πληροφορίες δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για οτιδήποτε άλλο εκτός από την εσωτερική ανάλυση, που σημαίνει ότι δεν κοινοποιούνται ποτέ σε τρίτους. Καλύψαμε όλα αυτά και πολλά άλλα στην κριτική μας στο Vivaldi, οπότε ελέγξτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Χρώμιο

Η συχνότητα ενημέρωσης του Google Chrome είναι άψογη, με τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας να κυκλοφορούν εντός ωρών ή ημερών από τη στιγμή που η Google ανακαλύπτει μια ευπάθεια. Το πρόγραμμα περιήγησης παρέχει επίσης στους χρήστες μια σαφή προειδοποίηση όταν χρησιμοποιούν μια μη ασφαλή σύνδεση HTTP και η JavaScript μπορεί να αποκλειστεί εξ ολοκλήρου ή για συγκεκριμένους ιστότοπους.

Αν και τα αναδυόμενα παράθυρα αποκλείονται αυτόματα, δεν υπάρχει ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, αλλά υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωρεάν στο Chrome Web Store. Χωρίς έκπληξη, το Chrome χρησιμοποιεί τη δική της βάση δεδομένων ασφαλούς περιήγησης της Google για την προστασία των χρηστών από κακόβουλους ιστότοπους, οι οποίοι, όπως έχουμε ήδη καλύψει, τα καταφέρνουν καλά σε αυτήν την εργασία.

Το 2013, αποκαλύφθηκε ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύτηκαν στο Google Chrome θα μπορούσαν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε απλό κείμενο χωρίς να απαιτείται έλεγχος ταυτότητας, αλλά αυτό έκτοτε έχει αλλάξει και οι κωδικοί πρόσβασης προστατεύονται τώρα χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια συστήματος.

Προστασία με κωδικό πρόσβασης Chrome

Παρόλο που η ασφάλεια του Google Chrome είναι ουσιαστικά ίδια με το Vivaldi, η έλλειψη ενσωματωμένου αποκλεισμού διαφημίσεων για καταχρηστικούς ιστότοπους στο Chrome δίνει στο Vivaldi ένα πλεονέκτημα, αν και όχι πολύ, καθώς μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια επέκταση για αυτόν τον σκοπό ούτως ή άλλως. 

Δεδομένου ότι αυτό το άρθρο επικεντρώνεται κυρίως στην ασφάλεια, σας συνιστούμε να διαβάσετε την κριτική μας στο Google Chrome για να μάθετε ό, τι μπορείτε για το βασικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Chrome

Το Google Chrome είναι μακράν το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο και αυτό δεν είναι χωρίς λόγο. Διαθέτει έναν διαισθητικό και απλό σχεδιασμό που έχει γίνει το βιομηχανικό πρότυπο.

Μετάφραση Chrome-Google

Το Chrome είναι επίσης πολύ γρήγορο, ξεπερνώντας τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης με λίγες μόνο εξαιρέσεις και η τεράστια βιβλιοθήκη επεκτάσεων είναι ασυναγώνιστη. Ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών είναι απλός και το πρόγραμμα περιήγησης είναι καλά ενσωματωμένο με διάφορες υπηρεσίες Google.

Γενναίος

Το Brave είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το HTTPS Everywhere είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και εάν εξακολουθείτε να συμβαίνει να συνδέεστε σε έναν ιστότοπο μέσω κανονικού HTTP, το Brave δίνει μια σαφή προειδοποίηση όταν συμβαίνει αυτό.

Brave-HTTPS-Παντού

Το μενού ασπίδων διευκολύνει την παρακολούθηση του περιεχομένου που αποκλείεται αυτήν τη στιγμή στον ιστότοπο που βλέπετε και σας δίνει επίσης γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις ασφαλείας. 

Brave-Shields-Μενού

Οι διαφημίσεις και τα αναδυόμενα παράθυρα αποκλείονται από προεπιλογή και μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό σεναρίων. Όπως πολλοί άλλοι στη λίστα, το Brave χρησιμοποιεί την Ασφαλή περιήγηση Google για να προστατεύει από διάφορους τύπους εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, όπως κακόβουλο λογισμικό ή ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Δυστυχώς, η συχνότητα ενημέρωσης του Brave αφήνει κάτι που είναι επιθυμητό, ​​καθώς το πρόγραμμα περιήγησης σπάνια λαμβάνει ενημερώσεις συχνότερα από μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες, κάτι που είναι λίγο αργό όσον αφορά την ασφάλεια. Αυτό από μόνο του είναι αυτό που προσγειώνεται το Brave στην πέμπτη θέση σε αυτήν τη λίστα, και όχι ψηλότερα.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το γενναίο

Όπως καλύπτεται στην κριτική μας, ο Brave σκοράρει καλά σε κάθε κατηγορία, παρά το ότι καταλαμβάνει την τελική θέση σε αυτήν τη λίστα. Το Brave είναι τόσο γρήγορο και καταναλώνει εκπληκτικά χαμηλή ποσότητα μνήμης RAM. Έρχεται επίσης με πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το μπλοκάρισμα περιεχομένου κοινωνικών μέσων και η παροχή μιας γραμμής καρτελών σε κινητά.

Brave-Shields-Μενού

Όπως και άλλα προγράμματα περιήγησης Chromium που καλύπτονται σε αυτό το άρθρο, το Brave μπορεί επίσης να κάνει χρήση των περισσότερων επεκτάσεων Chrome, επεκτείνοντας σε μεγάλο βαθμό τι μπορεί να κάνει το πρόγραμμα περιήγησης σε σχεδόν κάθε περιοχή.

Το απόρρητο είναι επίσης κορυφαίο και σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Brave υποστηρίζει ακόμη και εγγενώς το Tor, το δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει την ανώνυμη επικοινωνία (να μην συγχέεται με το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης Tor). Ρίξτε μια ματιά στην Brave κριτική μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το πανέμορφο και ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης.

Τιμητικές αναφορές

Μια λίστα με πέντε από τα πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης θα είναι πάντα περιοριστική. εδώ είναι δύο προγράμματα περιήγησης που μόλις δεν έκαναν το κόψιμο.

Ακρη

Η ασφάλεια είναι το μόνο μέρος του προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge που αξίζει κάθε έπαινο. Το σύστημα SmartScreen αποκλείει κακόβουλους ιστότοπους και είναι πραγματικά καλύτερο να το κάνει από την Ασφαλή περιήγηση Google. 

Edge-HTTPS-Προειδοποίηση

Δυστυχώς, η χαμηλή συχνότητα ενημέρωσης (περίπου μία φορά το μήνα) και μια απίστευτα απλή επισφαλή προειδοποίηση σύνδεσης διατηρεί το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge από τα πέντε πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησής μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης, διαβάστε την κριτική Microsoft Edge.

Firefox

Το Mozilla Firefox είναι ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης που μόλις δεν το έφτασε στη λίστα μας. Η συχνότητα ενημέρωσης είναι εξαιρετική και το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί την Ασφαλή περιήγηση Google για την προστασία των χρηστών του. 

Firefox-Master-Password

Παρ ‘όλα αυτά, το Mozilla Firefox έχει μια μη ασφαλή προειδοποίηση σύνδεσης που μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρηθεί και οι τοπικά αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης είναι εντελώς απροστάτευτοι εκτός εάν ενεργοποιήσετε χειροκίνητα έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. Για μια πιο ολοκληρωμένη λίστα του προγράμματος περιήγησης, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Mozilla Firefox.

Τελικές σκέψεις

Η ασφάλεια αποτελεί σημαντικό ζήτημα κατά την επιλογή ενός προγράμματος περιήγησης. Δυστυχώς, συχνά παραβλέπεται επειδή δεν είναι τόσο αισθητή όσο άλλες πτυχές της περιήγησης στον ιστό, όπως η απόδοση ή οι λειτουργίες. 

Παρόλο που μπορεί να κάνει μόνο ένα πρόγραμμα περιήγησης για να σας προστατεύσει (ειδικά από εσάς), αυτά που αναφέρονται εδώ θα σας επιτρέψουν να διασχίσετε το Διαδίκτυο γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εμφανείς αδυναμίες ή ευπάθειες που σας θέτουν σε κίνδυνο.

Εάν ανησυχείτε ιδιαίτερα για την ασφάλεια, προτείνουμε ολόψυχα τον Puffin, αλλά οποιαδήποτε άλλη καταχώριση σε αυτήν τη λίστα είναι επίσης μια σταθερή επιλογή. Θα θέλαμε να ακούσουμε τι πιστεύετε για την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησής σας. Εάν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα μας και πιστεύετε ότι αξίζει να το κάνετε, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύγκρισης αυτών των προγραμμάτων περιήγησης εκτός ασφάλειας, ρίξτε μια ματιά στις κριτικές του προγράμματος περιήγησής μας. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map