Ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης 2020

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι απαραίτητα εργαλεία για την προστασία σας από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Αυτές οι απλές εφαρμογές λογισμικού λειτουργούν αποθηκεύοντας τις συνδέσεις σας σε μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτήν τη βάση δεδομένων για να συγχρονίσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε όλες τις συσκευές. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι βασικοί στην αρχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους.


Σε αυτόν τον οδηγό, αξιοποιούμε την εμπειρία μας από τον έλεγχο περισσότερων από 20 διαχειριστών κωδικών πρόσβασης για να δηλώσουμε τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Έχουμε 10 επιλογές που ξεπερνούν τις υπόλοιπες, καθεμία από τις οποίες θα διατηρήσει τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς. 

Θα μιλήσουμε λίγο για το γιατί μας αρέσει κάθε επιλογή, αλλά αν κάποιος σας ενδιαφέρει, προτείνουμε να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας. Επιπλέον, θα απαντήσουμε σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης στο τέλος αυτού του οδηγού. 

Παρακάτω θα βρείτε τους 10 κορυφαίους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Θέλετε να δείτε την πλήρη λίστα; Σας έχουμε καλύψει ακριβώς παρακάτω.

Οι καλύτεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για το 2020

 1. 1Κωδικός πρόσβασης – Εύκολο στη χρήση, ασφαλές και φθηνό
 2. Ντάσλαν – Ακριβό, αλλά γεμάτο με χαρακτηριστικά
 3. Μπιτόντεν – Μια φτηνή εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα
 4. Zoho Vault – Ιδανικό για μικρές επιχειρήσεις
 5. Φύλακας – Διαχείριση κωδικού πρόσβασης, κρυπτογραφημένα μηνύματα και άλλα
 6. RoboForm – Γεμιστά στο χείλος με ρυθμίσεις
 7. LastPass – Δωρεάν και εύχρηστο
 8. Κολλητικός κωδικός πρόσβασης – Ημερομηνία, αλλά φορτωμένο με χαρακτηριστικά
 9. OneLogin – Ασφαλής SSO και MFA για επιχειρήσεις
 10. NordPass – Ένας απλός, φθηνός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

1. Καλύτερος Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης: 1 Κωδικός πρόσβασης 

1 κωδικό πρόσβασης-λογότυπο

Πέρυσι, στεφτήκαμε τον Dashlane ως πρωταθλητή μας, αλλά έκτοτε αποθρονίστηκε από το 1Password (διαβάστε τη σύγκριση Dashlane έναντι 1Password για περισσότερα σχετικά με αυτό). 1Ο κωδικός πρόσβασης κάνει τα πάντα σωστά σε λογική τιμή, προσφέροντας ένα μοναδικό μοντέλο ασφάλειας κωδικού πρόσβασης και πολλές δυνατότητες με λογικό κόστος 3 $ ανά μήνα. 

Εκτός από το προσωπικό του σχέδιο, το 1Password προσφέρει επίσης ένα εξαιρετικό οικογενειακό πρόγραμμα, το οποίο κέρδισε την πρώτη θέση στον καλύτερο οδηγό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για οικογένειες. 

Το οικογενειακό πρόγραμμα, ειδικότερα, ξεχωρίζει λόγω της εξαιρετικής ευκολίας χρήσης του 1Password. Η διεπαφή χρήστη και η επέκταση προγράμματος περιήγησης λειτουργούν παράλληλα, επιτρέποντάς σας να χειρίζεστε γρήγορα αυτό που χρειάζεστε, δηλαδή χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης σε έναν ιστότοπο ή συμπληρώνοντας τη φόρμα της διεύθυνσής σας.

Για βασική και σύνθετη διαχείριση κωδικού πρόσβασης, δεν γίνεται πολύ καλύτερο από το 1Password. Ωστόσο, έχει ένα αδύνατο σημείο. Αν και φθηνό, το 1Password δεν προσφέρει δωρεάν πακέτο. Κατανοούμε την κράτηση απεριόριστων κωδικών πρόσβασης για μια πληρωμένη επιλογή, αλλά μια περιορισμένη δωρεάν έκδοση με χώρο αποθήκευσης για 50 κωδικούς πρόσβασης θα ήταν ωραία. 

Ευτυχώς, αυτό αντισταθμίστηκε από την εξαιρετική δοκιμή του 1Password. Μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το 1Password δωρεάν με τη δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Δεν πρόκειται για εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών – έχετε υπόψη σας – το 1 Password προσφέρει επιστροφές χρημάτων μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις – αλλά μάλλον έναν ολόκληρο μήνα υπηρεσίας δωρεάν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και τις άλλες λειτουργίες του 1Password στην αναθεώρηση 1Password.

2. Επιλαχών: Dashlane

λογότυπο dashlane

1Ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να αποθρονίσει το Dashlane ως τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για το 2020, αλλά αυτό δεν καθιστά το Dashlane λιγότερο εντυπωσιακό. Το Dashlane είναι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για κάποιον που τα θέλει όλα. Αν και είναι πιο ακριβό από το 1Password – και στην υπόλοιπη αγορά, για αυτό το θέμα – έρχεται με αρκετά καλούδια για να δικαιολογήσει την τιμή. 

Από την αυτόματη αλλαγή κωδικού πρόσβασης στο εικονικό ιδιωτικό δίκτυο έως την προστασία κλοπής ταυτότητας, το Dashlane είναι κάτι περισσότερο από απλώς ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Πρόκειται για μια πλήρη σουίτα ασφαλείας για την προστασία των διαδικτυακών λογαριασμών, του απορρήτου και της ταυτότητάς σας. Το Dashlane περιλαμβάνει τα πάντα σε μία μόνο συνδρομή, εκτός από ένα ασφαλές antivirus. 

Ωστόσο, αυτή η συνδρομή θα εξασθενίσει την πιστωτική σας κάρτα. Η βασική συνδρομή του Dashlane διαρκεί 60 $ ετησίως, ενώ το πακέτο all-inclusive – το οποίο προσθέτει, μεταξύ άλλων, προστασία από κλοπή ταυτότητας – κοστίζει διπλάσιο. Η εξοικονόμηση χάρη είναι ότι το Dashlane προσφέρει ένα δωρεάν πακέτο, αν και περιορίζεται σε 50 κωδικούς πρόσβασης. 

Τα χαρακτηριστικά του Dashlane είναι ο κύριος λόγος για να πληρώσετε περισσότερα, αλλά η βασική διαχείριση κωδικών πρόσβασης είναι επίσης εξαιρετική. Εύκολο στη χρήση και ρευστό σε πολλά προγράμματα περιήγησης, το Dashlane συνδυάζεται άψογα με τις συνήθειες περιήγησής σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εμπειρία μας με αυτήν στην πλήρη αναθεώρηση Dashlane.

3. Καλύτερος διαχειριστής κωδικού πρόσβασης ανοιχτού κώδικα: Bitwarden

bitwarden-λογότυπο

Ο πρώτος και μοναδικός αποκλειστικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα σε αυτήν τη λίστα είναι ο Bitwarden. Παρόλο που υπάρχουν άλλες επιλογές ανοιχτού κώδικα – διαβάστε την κριτική μας για το KeePass – καμία από αυτές δεν φτάνει κοντά στο Bitwarden. Παρά το γεγονός ότι είναι εντελώς ελεύθερο στη χρήση, το Bitwarden αισθάνεται σαν ένα εμπορικό προϊόν. 

Ας ξεκινήσουμε με ό, τι παίρνετε. Δωρεάν, το Bitwarden περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης για απεριόριστους κωδικούς πρόσβασης, συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών και περιορισμένη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα επί πληρωμή, το οποίο διαρκεί μόλις 10 $ ετησίως και προσθέτει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. Οι χρήστες που πληρώνουν λαμβάνουν απεριόριστη κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, 1 GB κρυπτογραφημένης αποθήκευσης αρχείων, πρόσθετες επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και εξυπηρέτηση πελατών προτεραιότητας.

Η δωρεάν εξυπηρέτηση είναι ισοδύναμη με τα εργαλεία ανοιχτού κώδικα, συνήθως επειδή θυσιάζετε τις ανέσεις των προϊόντων με εμπορικές φιλοδοξίες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με το Bitwarden. Είναι εκπληκτικά εύκολο στη χρήση και αν η ομάδα ζητούσε μερικά δολάρια το μήνα για αυτό, δεν θα παρακολουθούσαμε. 

Σε σύγκριση με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης επί πληρωμή, η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι το Bitwarden δεν διαθέτει δυνατότητες (διαβάστε τη σύγκριση Bitwarden vs LastPass για να το δείτε σε δράση). Ωστόσο, για τη βασική διαχείριση κωδικών πρόσβασης, το Bitwarden είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό στην αναθεώρηση Bitwarden.

4. Καλύτερος Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για μικρές επιχειρήσεις: Zoho Vault

zoho-λογότυπο

Το Zoho Vault είναι η πρώτη μας εισβολή στον ευρύ κόσμο των διαχειριστών κωδικών πρόσβασης επιχειρήσεων. Αν και το Zoho προσφέρει μια δωρεάν έκδοση του Vault για προσωπική χρήση, το εργαλείο εστιάζεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις. Αυτή η εστίαση αποδίδεται επίσης, με το Vault να κερδίζει υψηλή κατάταξη στον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για οδηγό μικρών επιχειρήσεων. 

Ωστόσο, οι μικρές επιχειρήσεις είναι το επίκεντρο εδώ. Το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρηματικού λογισμικού είναι ακριβό, ταιριάζει με δυνατότητες που χρειάζονται μόνο μεγάλες στολές. Η Zoho προσεγγίζει την αγορά με διαφορετικό τρόπο, προσφέροντας πολλαπλές βαθμίδες εξυπηρέτησης για την κάλυψη οποιουδήποτε προϋπολογισμού. 

Τα σχέδια κυμαίνονται από το Standard, το οποίο διαρκεί λιγότερο από 1 $ ανά χρήστη, έως το Enterprise, το οποίο διαρκεί περισσότερα από 6 $ ανά χρήστη. Φυσικά, οι λειτουργίες διαφέρουν μεταξύ αυτών των σχεδίων, αλλά αρκεί να μην χρειάζεστε πράγματα όπως μεμονωμένη είσοδο (SSO) και ειδοποιήσεις συμβάντων με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να φτάσετε με λιγότερα. 

Ακριβώς επειδή το Zoho Vault είναι φθηνότερο από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης επιχείρησης, δεν σημαίνει ότι υποστηρίζεται λιγότερο. Το Zoho προσφέρει εξαιρετικούς πόρους υποστήριξης, με τα πάντα, από οδηγούς ενσωμάτωσης για νέους χρήστες έως οδηγούς, πρακτικές επιδείξεις. Είναι καλό ότι αυτοί οι πόροι υποστήριξης υπάρχουν επίσης. Το Vault έχει μερικές πολύ προηγμένες επιλογές διαχείρισης χρηστών και πολιτικών κωδικού πρόσβασης.

Ωστόσο, λόγω αυτών των σύνθετων επιλογών, το Vault μπορεί γρήγορα να είναι συντριπτικό για προσωπικούς χρήστες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε όλες τις ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις, αν και θα συνιστούσαμε να μην υποστηρίζουμε το δωρεάν προσωπικό πρόγραμμα της Vault. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εμπειρία μας με αυτήν στην κριτική Zoho Vault.

5. Φύλακας

λογότυπο φύλακα

Παρά το ότι κατατάσσεται στην πέμπτη θέση, ο Keeper δεν είναι αδιάφορος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Το ίδιο το εργαλείο είναι εξαιρετικό, με μια υπέροχα σχεδιασμένη και εύχρηστη διεπαφή, καθώς και μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, το εύρος των υπηρεσιών του Keeper κάνει τη διαδικασία εγγραφής να αισθάνεται λιγότερο ρευστή από τις άλλες επιλογές μας. 

Αυτό οφείλεται στα διάφορα πρόσθετα του Keeper. Ο βασικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, Keeper, είναι ο πυρήνας του πακέτου ασφαλείας σας, αλλά μπορείτε να το δημιουργήσετε με πράγματα όπως το KeeperChat και το BreachWatch. Αυτά τα πρόσθετα κοστίζουν επιπλέον και παρόλο που η βασική τιμή του Keeper είναι αρκετά χαμηλή – περίπου 2,50 $ το μήνα – η τιμή αυξάνεται γρήγορα με όλα τα πρόσθετα. 

Ωστόσο, ο Keeper δεν φτάνει ποτέ τις τιμές του Dashlane. Από τα πρόσθετα του Keeper, το KeeperChat είναι το αγαπημένο μας. Είναι μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από άκρο σε άκρο με αρκετές δυνατότητες για να κάνει το Facebook Messenger να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Εκτός από την κρυπτογράφηση υπό διαμετακόμιση, το KeeperChat περιλαμβάνει επίσης μια ιδιωτική συλλογή πολυμέσων, χρονικά μηνύματα αυτοκαταστροφής και ανάκληση μηνυμάτων.

Το BreachWatch είναι λιγότερο εντυπωσιακό, απλώς σαρώνοντας τον σκοτεινό ιστό για τυχόν παραβιασμένες εγγραφές που ταιριάζουν με τις πληροφορίες σας (οι επιλογές μας για την καλύτερη προστασία κλοπής ταυτότητας κάνουν καλύτερη δουλειά). Ωστόσο, το πλήρες πακέτο κοστίζει λιγότερο από 5 $ ανά μήνα, το οποίο, σε σύγκριση με επιλογές όπως το Dashlane, δεν είναι τόσο κακό. Μπορείτε να μάθετε πώς να ξεκινήσετε από την κριτική μας στο Keeper.

6. RoboForm

λογότυπο roboform

Στην επιφάνεια, το RoboForm δεν είναι ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, με μια κάπως χρονολογημένη διεπαφή και τίποτα περισσότερο από την τυπική ασφάλεια. Είναι όμως φθηνό και ταιριάζει με πολλές ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την εμπειρία διαχείρισης κωδικού πρόσβασης. Αν και δεν είναι το καλύτερο εργαλείο για όλους, ορισμένοι θα το κρίνουν απαραίτητο. 

Ξεκινώντας από την τιμή, το RoboForm τρέχει 24 $ ετησίως, καθιστώντας το έναν από τους φθηνότερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα με την εγγραφή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το RoboForm προσφέρει διάρκεια ενός, τριών και πέντε ετών. 

Επιπλέον, το RoboForm περιλαμβάνει ένα δωρεάν πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει μια απεριόριστη αποθήκευση κωδικού πρόσβασης και υποστήριξη για Android και iOS. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει συγχρονισμό πολλών συσκευών. 

Ευτυχώς, οι δωρεάν χρήστες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στις πολλές επιλογές του RoboForm. Αυτό περιλαμβάνει τοπική διαχείριση μόνο εάν ανησυχείτε για συγχρονισμό στο cloud, αυτόματη συμπλήρωση σε εφαρμογές Windows και άλλα. Οι δωρεάν χρήστες χρησιμοποιούν ουσιαστικά το RoboForm 7 χωρίς συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών, ενώ οι χρήστες που πληρώνουν έχουν πρόσβαση στις δυνατότητες του RoboForm 8. 

Υπάρχουν μερικά καλούδια στην τελευταία έκδοση, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι η ασφαλής κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης (μπορείτε επίσης να μοιραστείτε ολόκληρους φακέλους). Συνολικά, το RoboForm είναι πυκνό στις επιλογές προσαρμογής, κάτι που, για ορισμένους, είναι υπέροχο. Για άλλους, ωστόσο, θα αποδειχθεί πάρα πολύ. Μπορείτε να μάθετε αν είναι το σωστό εργαλείο για εσάς διαβάζοντας την πλήρη κριτική RoboForm.

7. Best Free Password Manager: LastPass

λογότυπο Lastpass

Το LastPass μπορεί να είναι ο πιο δημοφιλής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης εκεί έξω, με περισσότερους από 16 εκατομμύρια συνδρομητές, πριν από δύο χρόνια. Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Το LastPass είναι εύκολα ο καλύτερος δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, προσφέροντας απεριόριστους κωδικούς πρόσβασης και συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών χωρίς να ξοδεύετε μια δεκάρα. 

Το δωρεάν πρόγραμμα είναι περιορισμένο με μερικούς τρόπους – για παράδειγμα, μπορείτε να μοιράζεστε καταχωρήσεις μόνο με έναν άλλο χρήστη – αλλά ως επί το πλείστον, είναι η πλήρης εμπειρία LastPass. Κατά συνέπεια, η συνδρομή Premium 3 $ ανά μήνα δεν αισθάνεται πολύ premium. Προσθέτει λειτουργίες όπως κοινή χρήση και υποστήριξη προτεραιότητας, αλλά αυτές οι λειτουργίες δεν δικαιολογούν το επιπλέον κόστος. 

Παρόλο που ο συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών είναι το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει το LastPass τόσο εντυπωσιακό στο ελεύθερο τέλος των πραγμάτων, δεν θα έκανε τους κορυφαίους 10 μας εάν ήταν δύσκολο να το χρησιμοποιήσουμε. Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το LastPass είναι εύκολο στη χρήση, από την επέκταση του προγράμματος περιήγησής του έως την πλήρη διεπαφή χρήστη. 

Επιπλέον, το LastPass βασίζεται αποκλειστικά στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αν και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση εκτός σύνδεσης, αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να δείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας οπουδήποτε. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή που δεν είναι δικός σας, μπορείτε να συνδεθείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργεί το LastPass στην πράξη στην κριτική LastPass. 

8. Κολλητικός κωδικός πρόσβασης

sticky-password-logo

Το Sticky Password είναι ένα αγαπημένο εδώ στο Cloudwards.net και αν δεν ήταν για την πολύ παλιά εφαρμογή του, θα κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας μας. Όσο μπορείτε να ξεπεράσετε το σχέδιο, ωστόσο, θα βρείτε έναν εξαιρετικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Το Sticky Password έχει εξαιρετική ασφάλεια, πολλές δυνατότητες και χαμηλή τιμή, για εκκίνηση. 

Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση, η οποία περιλαμβάνει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και πλήρη πρόσβαση στις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Επιπλέον, το Sticky Password προσφέρει συνδρομή επί πληρωμή για 30 $ ετησίως, η οποία προσθέτει συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας cloud, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Αυτό είναι όλα τα στάνταρ για άλλα εργαλεία, αλλά το Sticky Password προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας πρόσβαση σε ολόκληρη τη ζωή στο εργαλείο του με σταθερή χρέωση 199 $. 

Η συνδρομή διάρκειας ζωής δεν περιορίζεται με κανέναν τρόπο – σε αντίθεση με την επιλογή “διάρκεια ζωής” του PureVPN – και προσφέρει δωρεάν όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις. Ωστόσο, πιθανότατα θα πρέπει να περιμένετε λίγο πριν από οποιαδήποτε από αυτές τις ενημερώσεις μετακινήσει τη διεπαφή χρήστη σε μια σύγχρονη κατεύθυνση. Τα τελευταία χρόνια, το Sticky Password έχει διατηρήσει την ίδια εφαρμογή των Windows που μοιάζει να έχει καταργηθεί απευθείας από την εποχή των Vista. 

Η ευκολία χρήσης δεν είναι πρόβλημα – η μετακίνηση του Sticky Password είναι αρκετά απλή – αλλά περιμένουμε περισσότερα όταν υπάρχουν επιλογές όπως 1Password και Dashlane. Ωστόσο, το Sticky Password είναι μια σταθερή επιλογή για όσους μπορούν να ξεπεράσουν τις παλιές του ευαισθησίες. Μπορείτε να διαβάσετε για την εμπειρία μας με αυτήν στην κριτική Sticky Password. 

9. OneLogin

ένα-λογότυπο σύνδεσης

Το OneLogin δεν είναι καθαυτό διαχειριστής κωδικού πρόσβασης, αλλά μάλλον υπηρεσία μοναδικής σύνδεσης (SSO) και ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) για επιχειρήσεις. Αντί να εισάγετε κωδικούς πρόσβασης και να τους συμπληρώνετε αυτόματα όταν οδηγείτε σε έναν ιστότοπο, το OneLogin διαχειρίζεται διαπιστευτήρια για υποστηριζόμενες υπηρεσίες και σας επιτρέπει να διαιρέσετε αυτά τα διαπιστευτήρια μεταξύ του προσωπικού σας. 

Ακούγεται παρόμοιο με τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης και είναι, παρόλο που δεν ταιριάζει απόλυτα με τον ορισμό του “διαχειριστή κωδικών πρόσβασης”. Ωστόσο, με αυτήν τη διαφορετική προσέγγιση, το OneLogin είναι σε θέση να προσφέρει μια μεγαλύτερη γκάμα δυνατοτήτων στους διαχειριστές. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες χρήστη, να επιλέξετε ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό (είτε σε επίπεδο ομάδας είτε σε επίπεδο χρήστη) και να δείτε αρχεία καταγραφής χρήσης. 

Ωστόσο, το OneLogin έρχεται με το MFA. Σε αντίθεση με τον τυπικό έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το MFA χρησιμοποιεί μια ποικιλία παραγόντων για να προσδιορίσει εάν μια προσπάθεια σύνδεσης είναι νόμιμη ή όχι. Για το OneLogin, αυτό έρχεται με τη μορφή ελέγχου ταυτότητας Vigilance AI και SmartFactor. Μεταξύ των δύο, το OneLogin χρησιμοποιεί πράγματα όπως την ώρα της ημέρας, τη διεύθυνση IP και το δίκτυο για να προσδιορίσει εάν η προσπάθεια σύνδεσης είναι πραγματική. 

Αυτά τα εργαλεία μαθαίνουν με βάση τη χρήση τους από την επιχείρησή σας, καθώς και τους δικούς σας προσαρμοσμένους κανόνες ασφαλείας, ώστε να μπορείτε πάντα να προσαρμόζετε το AI εάν αποκλείει πάρα πολύ ή πολύ. Το OneLogin μπορεί να μην είναι για μεμονωμένους χρήστες, αλλά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για επιχειρήσεις, ιδιαίτερα για εκείνες που χρειάζονται διαχείριση δεκάδων χρηστών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε στην κριτική μας στο OneLogin.

10. NordPass

nordpass-λογότυπο

Το NordPass προέρχεται από την Tefincom, την ίδια εταιρεία πίσω από το NordVPN και το NordLocker που κυκλοφόρησε πρόσφατα (διαβάστε την κριτική NordVPN και την κριτική NordLocker). Δεν είναι ο μόνος διαχειριστής κωδικού πρόσβασης VPN με κωδικό πρόσβασης, με το TunnelBear να ακολουθεί τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης RememBear. Ωστόσο, είναι το καλύτερο. 

Πρόκειται για σχετικό ισχυρισμό, δεδομένου ότι το NordPass δεν φτάνει κοντά στα ύψη του 1Password ή του Dashlane, αλλά είναι από μόνο του ένα σταθερό εργαλείο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι είναι φθηνό. Το NordPass τρέχει μόνο 2,49 $ το μήνα, δηλαδή περίπου 30 $ το χρόνο. Υπάρχει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα που περιλαμβάνει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, αν και δεν διαθέτει συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών. 

Το μεγαλύτερο ζήτημα του NordPass είναι η έλλειψη χαρακτηριστικών. Η τοπική εφαρμογή υποστηρίζει εισαγωγή κωδικού πρόσβασης και η επέκταση του προγράμματος περιήγησης μπορεί να προτείνει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με τη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, δεδομένου του τρέχοντος τοπίου διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. 

Ωστόσο, το NordPass είναι ασφαλές και εύκολο στη χρήση, για εκκίνηση. Υπάρχουν σίγουρα καλύτερες επιλογές εκεί έξω, ειδικά αν πληρώνετε. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι το NordPass παραμένει μαζί σας, δεν υπάρχει λόγος να μην το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να διαβάσετε για την πλήρη εμπειρία μας με αυτήν στην κριτική NordPass.

Επιλέγοντας τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, παρά τα ίδια τα εργαλεία που είναι αρκετά απλά κατανοητά. Πάνω απ ‘όλα, όμως, είναι η ασφάλεια. Όταν το καταλαβαίνουμε, καμία ποσότητα χαρακτηριστικών ή έξυπνης σχεδίασης διεπαφής χρήστη δεν μπορεί να σώσει ένα εργαλείο που δεν μπορεί να διατηρήσει ασφαλή τα στοιχεία σύνδεσής σας. Εκεί ξεκινήσαμε. 

Όταν κρίνουμε την ασφάλεια, αναζητούμε δύο πράγματα: ένα μοντέλο μηδενικής γνώσης και μια κορυφαία κρυπτογράφηση. Θα περάσουμε στο πρώτο σε μια μεταγενέστερη ενότητα. Το τελευταίο έρχεται με τη μορφή AES-256. Είναι επίσης σημαντικό ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης να κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας ενώ είναι σε κατάσταση ηρεμίας καθώς και κατά τη μεταφορά. 

Ευτυχώς, η λίστα των διαχειριστών κωδικών πρόσβασης που συμμορφώνονται με σταθερές πρακτικές ασφαλείας είναι μεγάλη (δείτε το σχήμα, είναι ένα εργαλείο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο). Από εκεί και πέρα, η τιμή και τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά. Συγκεντρώνουμε τα δύο μαζί, επειδή υπάρχει συχνά μια ανταλλαγή μεταξύ τους. Για παράδειγμα, το Dashlane έχει περισσότερες δυνατότητες από οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Είναι επίσης πιο ακριβό από οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

dashlane-κριτική-κωδικός πρόσβασης-υγεία

Αυτό περιορίζει τη λίστα, αλλά η κατάταξή μας διαμορφώνεται μόνο όταν τίθεται θέμα ευκολίας στη χρήση. Κατά την αξιολόγηση ενός διαχειριστή κωδικού πρόσβασης, αγοράζουμε μια συνδρομή και κατεβάζουμε την εφαρμογή, όπως θα κάναμε όλοι οι άλλοι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί η ίδια η εφαρμογή, καθώς και για τη διαδικασία εγγραφής. 

Υπάρχουν και κάποιες άλλες ανησυχίες, όπως η υποστήριξη πλατφόρμας. Ψάχνουμε για Windows, macOS, Android, iOS και, εάν είναι δυνατόν, υποστήριξη Linux. 

Τι είναι ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης?

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης. Με τον τεράστιο αριθμό διαδικτυακών λογαριασμών που διατηρούν τα περισσότερα άτομα, είναι δύσκολο – αν όχι αδύνατο – να χρησιμοποιηθούν οι βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας κατά τον ορισμό του κωδικού πρόσβασής σας. Τα περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε λογαριασμούς και αυτός ο κωδικός είναι συνήθως αδύναμος. 

dashlane-κριτική-αυτόματη συμπλήρωση

Ο σκοπός ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης είναι διπλός: διευκολύνει και πιο ασφαλή την εμπειρία περιήγησής σας. Ξεκινώντας από το προηγούμενο, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μπορούν να συμπληρώσουν αυτόματα τα στοιχεία σύνδεσής σας όταν προσγειωθείτε σε έναν ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μείνετε συνδεδεμένοι στους ιστότοπους που χρησιμοποιείτε πιο συχνά και ότι μπορείτε να εισαγάγετε γρήγορα ιστότοπους που σπάνια χρησιμοποιούνται. 

Ωστόσο, η ασφάλεια είναι ο κύριος σκοπός ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Αποθηκεύοντας τα στοιχεία σύνδεσής σας, ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μεγάλους, τυχαία δημιουργημένους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς σας. 

Εφόσον δεν χρειάζεται να θυμάστε αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό για κάθε έναν από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ένας από τους λογαριασμούς σας έχει παραβιαστεί, οι άλλοι σας εξακολουθούν να είναι ασφαλείς.

Πώς λειτουργεί ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης?

Αν και συγκεκριμένοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης διαφέρουν ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους, η γενική αρχή είναι η ίδια. Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης αποθηκεύει τις συνδέσεις σας σε μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων στο σύννεφο. Ο μόνος τρόπος για την αποκρυπτογράφηση αυτής της βάσης δεδομένων είναι με έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, τον οποίο ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης γενικά δεν βλέπει ούτε αποθηκεύει. 

lastpass-review-θησαυροφυλάκιο

Με τη βάση δεδομένων σας ξεκλειδωμένη, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι ελεύθερος να εκτελεί μια εντολή που συμπληρώνει αυτόματα τις συνδέσεις όποτε εντοπίζει το κατάλληλο πεδίο. Εκτός από την αυτόματη συμπλήρωση, οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μπορούν επίσης να καταγράψουν συνδέσεις όταν εγγραφείτε σε έναν νέο ιστότοπο και δημιουργείτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. 

Εκτός από τη συμπλήρωση δεδομένων και την προσφορά κρυπτογραφημένου χώρου αποθήκευσης, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι επίσης χρήσιμοι για συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών. Επειδή η κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων σας είναι αποθηκευμένη στο cloud, όλες οι συσκευές σας μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και χρήση αυτών των δεδομένων, αρκεί να εισαγάγετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης. 

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία σύνδεσής σας σε όλες τις συσκευές σας και θα μπορείτε να τα εισάγετε μόνο με ένα κλικ. 

Πόσο ασφαλείς είναι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης?

Επειδή οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης βασίζονται στο cloud – διαβάστε την κριτική Steganos Password Manager για αυτό που δεν είναι – η ασφάλεια αποτελεί κρίσιμο πρόβλημα. Παρόλο που έχουμε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια ορισμένων διαχειριστών κωδικών πρόσβασης, όλες οι επιλογές που αναφέρονται παραπάνω θα διατηρήσουν ασφαλή τα στοιχεία σύνδεσής σας.

lastpass-review-security-πρόκληση

Αυτό χάρη στο μοντέλο μηδενικής γνώσης που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Εν ολίγοις, αυτό το μοντέλο ασφαλείας χρησιμοποιείται συχνά από υπηρεσίες που βασίζονται σε σύννεφο ως μορφή προστασίας παρόχου. Η ιδέα είναι ότι ο πάροχος υπηρεσιών δεν έχει πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες που απαιτούνται για το ξεκλείδωμα του λογαριασμού σας και εξαιτίας αυτού, δεν μπορεί να δει κανένα από τα δεδομένα σας σε μορφή απλού κειμένου. 

Για διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, αυτός είναι ο κύριος κωδικός πρόσβασης. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, μόνο εσείς γνωρίζετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης, που σημαίνει ότι η υπηρεσία που χρησιμοποιείτε δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τους κωδικούς πρόσβασής σας. Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι εισβολείς δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τους κωδικούς πρόσβασής σας σε περίπτωση που η υπηρεσία που χρησιμοποιείτε υποστεί παραβίαση δεδομένων. 

Με απλά λόγια, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης δεν διαθέτει τα εργαλεία για την αποκρυπτογράφηση των κωδικών πρόσβασής σας, και λόγω αυτού, ούτε οι δυνητικοί εισβολείς θα έχουν. Σε συνδυασμό με κορυφαία κρυπτογράφηση, ένα μοντέλο μηδενικής γνώσης καθιστά σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε εισβολέα να θέσει σε κίνδυνο τις συνδέσεις σας. Σχεδόν όλοι οι αξιόπιστοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι ασφαλείς στη χρήση, και οι κορυφαίοι 10 μας είναι σίγουρα ασφαλείς.

Πόσο ασφαλής είναι ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google? 

Δεν υπάρχει τίποτα στον τρόπο τεχνικής τεκμηρίωσης που να περιγράφει την αρχιτεκτονική ασφαλείας του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Google. Απλώς δεν γνωρίζουμε αν είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσουμε σε τεχνικό επίπεδο, οπότε αντί να προσπαθήσουμε να το καταδικάσουμε σε αυτό το μέτωπο, θα προσφέρουμε μερικούς λόγους για τους οποίους μια επιλογή τρίτου μέρους μπορεί να είναι ασφαλέστερη. 

Η ανησυχία σχετικά με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Google οφείλεται στο γεγονός ότι συνδέεται με τον λογαριασμό σας Google. Εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google, θα έχει πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς πρόσβασης. Αν και αυτό ισχύει για οποιονδήποτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ο λογαριασμός σας Google ενδέχεται να είναι πιο ευαίσθητος. 

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome, ο λογαριασμός σας Google συνδέεται αυτόματα στο Chrome, ώστε να μπορείτε να προβάλετε τους σελιδοδείκτες και το ιστορικό σας ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία βρίσκεστε. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι ήδη ξεκλείδωτοι. Εάν κάποιος έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορεί να έχει πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης. 

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, από την άλλη πλευρά, συχνά διαθέτουν λειτουργίες αυτόματου χρονικού ορίου που θα σας αποσυνδέσουν από τον λογαριασμό σας μετά από περίπου μία ώρα. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας εισβολέας δεν θα μπορεί να δει τους κωδικούς πρόσβασής σας, ακόμα κι αν έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησής σας. 

Εκτός ασφάλειας, υπάρχουν κάποιες άλλες αδυναμίες του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Google. Λειτουργεί μόνο με το Chrome, οπότε η τοπική αυτόματη συμπλήρωση δεν είναι δυνατή και η χρήση μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης δεν είναι θέμα. Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο κωδικούς πρόσβασης, πιστωτικές κάρτες και διευθύνσεις στο Chrome. Οι ασφαλείς σημειώσεις και παρόμοια είναι δυνατότητες για διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τρίτων. 

Τι είναι ο ευκολότερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για χρήση? 

1password-review-θησαυροφυλάκια

1Ο κωδικός πρόσβασης είναι ο ευκολότερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Παρόλο που οι επιλογές όπως το LastPass και το Dashlane δίνουν στο 1Password ένα τρέξιμο για τα χρήματά του, δεν έχουμε δοκιμάσει ένα εργαλείο πιο ρευστό από την κορυφαία υπηρεσία μας. Αυτό συμβαίνει επειδή το 1Password ακολουθεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση και παρόλο που δεν φαίνεται να μοιάζει πολύ, κάνει έναν κόσμο διαφοράς. 

Η βασική διαφορά είναι ότι το 1Password υποστηρίζει απεριόριστο αριθμό θησαυροφυλακίων. Οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένου του 1Password, έχουν κάποια μορφή οργάνωσης, αλλά κανένας από αυτούς δεν σας επιτρέπει να οργανώσετε τις καταχωρίσεις σας σε ξεχωριστά θησαυροφυλάκια. 

Αυτό, μαζί με την υποστήριξη για προσαρμοσμένες καταχωρήσεις και τις εξαιρετικές επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, καθιστά το 1Password τον πιο εύκολο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Τι είναι ο ασφαλέστερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης?

dashlane-review-ταυτότητα-ταμπλό

Παρόλο που το 1Password είναι κάτι παραπάνω από ικανό να διατηρεί ασφαλή τα στοιχεία σύνδεσής σας, θα κάνουμε ένα νεύμα στο Dashlane όταν πρόκειται να διατηρήσουμε τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς. Όλα είναι κλειδωμένα πίσω από τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, αλλά υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες τεχνολογίες στο παρασκήνιο με το Dashlane. 

Όταν προσθέτετε μια συσκευή στο λογαριασμό σας, το Dashlane θα δημιουργήσει ένα κλειδί συσκευής. Αυτό, μαζί με τον κύριο κωδικό πρόσβασης, απαιτείται για να ξεκλειδώσετε το θησαυροφυλάκιο σας. Το κλειδί δημιουργείται χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του υπολογιστή σας, μαζί με 38 τυχαίους χαρακτήρες, καθιστώντας το μοναδικό για τη συγκεκριμένη συσκευή που χρησιμοποιείτε. 

Αυτό το μοντέλο είναι στη θέση του, ώστε το Dashlane να μπορεί να πραγματοποιήσει παράδοση κλειδιών δύο μυστικών. Προκειμένου να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας, τα περισσότερα εργαλεία αντλούν ένα κλειδί από τον κύριο κωδικό πρόσβασης και το χρησιμοποιούν για τον έλεγχο ταυτότητας. Ωστόσο, με το Dashlane, ένα κλειδί προέρχεται από το κλειδί της συσκευής σας και τον κύριο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος είναι εγγενώς πιο ασφαλής. 

Το 1Password έχει επίσης ένα μοντέλο κλειδιού δύο μυστικών, αν και το Dashlane χρησιμοποιεί μια πιο σύγχρονη λειτουργία παράδοσης κλειδιών. Το κλειδί σας δημιουργείται χρησιμοποιώντας το Argon2d και ένα αλάτι 32-byte, το οποίο είναι το καλύτερο από το καλύτερο τώρα.

Τελικές σκέψεις

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικού πρόσβασης που όχι μόνο θα διατηρεί ασφαλή τα στοιχεία σύνδεσής σας, αλλά και θα κάνει την εμπειρία περιήγησής σας πιο ευχάριστη. Για εμάς, η κορυφαία υπηρεσία είναι αναμφίβολα 1Password, αν και έχει κάποιο σκληρό ανταγωνισμό με τη μορφή Bitwarden και Dashlane.  

Το 1Password είναι το πιο ισορροπημένο από τα τρία, με λογική τιμή και μια πλούσια λίστα χαρακτηριστικών. Το Bitwarden έχει λιγότερα χαρακτηριστικά, αν και είναι δωρεάν ή, εάν πληρώνετε, πολύ φθηνό, ενώ το Dashlane έχει περισσότερες δυνατότητες, αλλά απαιτεί υψηλότερη χρέωση. 

Ευτυχώς, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα τρία. Το 1Password προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, το Bitwarden είναι εντελώς δωρεάν και το Dashlane έχει δωρεάν πακέτο που περιορίζεται σε 50 συμμετοχές. 

Συμφωνείτε ότι το 1Password είναι η καλύτερη επιλογή; Θα αλλάζατε κάτι σχετικά με την κατάταξή μας; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης

1Εξέταση κωδικού πρόσβασης

Ξεκινά από 299 $ ανά μήνα
Όλα τα σχέδια

Επισκεφτείτε το 1Password

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map