1Password vs LastPass: One Password Manager για το 2020

Το LastPass είναι εύκολα ένας από τους πιο δημοφιλείς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκεί έξω, και για καλό λόγο. Με ένα γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα, πολλές δυνατότητες και μια προσβάσιμη διεπαφή χρήστη, είναι η διαχείριση κωδικών πρόσβασης για πολλούς χρήστες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. 


Το 1Password δίνει στο LastPass ένα τρέξιμο για τα χρήματά του με περισσότερους τρόπους από έναν. Σε αυτήν τη σύγκριση LastPass vs 1Password, θα ρίξουμε τα δύο στο δαχτυλίδι για να δούμε ποιο θα βγει στην κορυφή. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς γύρων, οι ανταγωνιστές μας θα ανταλλάσσουν εμπόδια καθώς αξιολογούμε χαρακτηριστικά, ασφάλεια, τιμές και άλλα. 

Φροντίστε να διαβάσετε την κριτική LastPass και 1Password review εάν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για οποιοδήποτε από τα δύο εργαλεία. Αν θέλετε να παραλείψετε το hoopla, το 1Password είναι η καλύτερη επιλογή, αν και υπάρχουν λόγοι για να λάβετε υπόψη το LastPass, ειδικά αν έχετε προϋπολογισμό. 

Ρύθμιση ενός αγώνα: 1Password εναντίον LastPass

Δείτε πώς πάει κάτω: έχουμε εννέα γύρους, καθένας από τους οποίους αξίζει έναν βαθμό. Κατά τη διάρκεια κάθε γύρου, θα συγκρίνουμε και θα συγκρίνουμε το LastPass και το 1Password για να δούμε ποιο είναι το καλύτερο εργαλείο για αυτόν τον γύρο. Στο τέλος, θα κερδίσουμε έναν βαθμό. Μετά από ολόκληρη τη σύγκριση, θα συγκεντρώσουμε τους πόντους για να δηλώσουμε νικητή. 

Όπως κάνουμε με όλες τις συγκρίσεις μας, ωστόσο, θέλουμε να εκδώσουμε μια σημείωση προσοχής. Θα πάρουμε μια οριστική στάση όταν επιλέγουμε νικητές – αυτό είμαστε εδώ για να κάνουμε – αλλά ορισμένα τμήματα έχουν κάποια περιθώρια. Για παράδειγμα, ο νικητής στον γύρο «ευκολία χρήσης» βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προσωπικές προτιμήσεις. 

Προλογίζουμε τη σύγκριση μας μόνο επειδή το LastPass και το 1Password είναι δύο εξαιρετικά εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Θα μπορούσατε να πάτε με κάθε τρόπο και να έχετε μια υπέροχη εμπειρία. Τούτου λεχθέντος, βρήκαμε μία ως την καλύτερη επιλογή συνολικά κατά τη σύγκριση μεταξύ τους.

1

Ασφάλεια

Το LastPass και το 1Password ταιριάζουν ομοιόμορφα όσον αφορά την ασφάλεια, προσφέροντας τόσο εξαιρετική κρυπτογράφηση όσο και μοντέλο μηδενικής γνώσης. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε το 1Password εναντίον LastPass. Έχει μια πιο μοναδική προσέγγιση στην ασφάλεια που θα μπορούσε να προστατεύσει τα στοιχεία σύνδεσής σας σε περίπτωση παραβίασης. 

Το 1Password χρησιμοποιεί ένα μοντέλο ασφαλείας δύο μυστικών κλειδιών, που σημαίνει ότι απαιτούνται δύο κλειδιά κρυπτογράφησης για να ξεκλειδώσετε τους κωδικούς πρόσβασης. Ένα από αυτά είναι ο κύριος κωδικός πρόσβασης, τον οποίο δεν βλέπει ούτε αποθηκεύει 1Password. Το άλλο είναι ένα κλειδί συσκευής που δημιουργείται με βάση τις προδιαγραφές υλικού και λογισμικού όταν προσθέτετε μια νέα συσκευή στον λογαριασμό σας. 

1password-review-παρατηρητήριο

Το LastPass δεν πηγαίνει τόσο μακριά, προσφέροντας μόνο το κλειδί AES-256 για προστασία (διαβάστε την περιγραφή κρυπτογράφησης για περισσότερα σχετικά με αυτό). Ωστόσο, αυτό το μεμονωμένο κλειδί προχωρά πολύ. Και πάλι, το LastPass δεν βλέπει ούτε αποθηκεύει τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν τα δεδομένα του λογαριασμού σας κλαπεί, ο εισβολέας δεν θα έχει το απαραίτητο κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του κρυπτογραφημένου θησαυρού σας. 

lastpass-review-security-πρόκληση

Αυτό το είδαμε σε δράση το 2015 όταν το LastPass υπέστη παραβίαση δεδομένων. Ο εισβολέας έκανε μια βάση δεδομένων με κωδικούς πρόσβασης, αλλά επειδή ήταν όλοι κρυπτογραφημένοι, δεν μπόρεσαν να θέσουν σε κίνδυνο κανένα λογαριασμό λογαριασμού χρήστη. Αυτό συμβαίνει επειδή το LastPass δεν γνωρίζει τον κύριο κωδικό πρόσβασης κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας. 

Ανάκτηση Λογαριασμού

Όπως αναφέρθηκε, το 1Password και το LastPass χρησιμοποιούν μοντέλο μηδενικής γνώσης, που σημαίνει ότι ο κύριος κωδικός πρόσβασης δεν αποθηκεύεται ποτέ οπουδήποτε στους διακομιστές τους. Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επαναφέρετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης σε περίπτωση που τον ξεχάσετε. Χωρίς τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, το LastPass και το 1Password δεν έχουν τα μέσα να αποδείξουν ότι είστε αυτοί που λέτε ότι είστε. 

Αυτό είναι εξαιρετικό για την ασφάλεια, αν και μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα εάν ξεχάσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Ευτυχώς, το 1Password προσφέρει μια μικρή μορφή ανάκτησης λογαριασμού. Αν και δεν είναι τόσο ρευστό όσο το σύστημα ανάκτησης λογαριασμών του Keeper – διαβάστε την κριτική μας για περισσότερα σχετικά με αυτό – είναι κάτι περισσότερο από αυτό που προσφέρει το LastPass. 

Όταν εγγραφείτε για λογαριασμό 1Password, θα σας ζητηθεί να κατεβάσετε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης. Αυτό το φύλλο χαρτιού έχει το δεύτερο μυστικό κλειδί σας, τη διεύθυνση email σας και μια υποδοχή για να γράψετε στον κύριο κωδικό πρόσβασης. Συνιστάται να εκτυπώσετε αυτό το χαρτί και να το αποθηκεύσετε κάπου ασφαλές, όπως μια θυρίδα ασφαλείας. 

1-password-review-emergency-kit

Επιπλέον, το φύλλο κιτ έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει έναν κωδικό QR, τον οποίο μπορείτε να σαρώσετε με εφαρμογές 1Password για τον έλεγχο ταυτότητας του λογαριασμού σας αυτόματα. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την πραγματοποίηση της ανάκτησης λογαριασμού, αλλά εναπόκειται να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει το κιτ έκτακτης ανάγκης σε ασφαλές μέρος. 

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Και οι δύο ανταγωνιστές μας υποστηρίζουν πολλαπλές επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, με το LastPass να παρέχει πραγματικά ένα εργαλείο που να αξίζει τον καλύτερο οδηγό εφαρμογών 2FA (περισσότερα σχετικά με αυτό στον κύκλο “χαρακτηριστικά”). Το LastPass προχωρά ένα βήμα παραπέρα, ωστόσο, προσφέροντας υποστήριξη για υλικό 2FA και έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων ή MFA. 

Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό στον παρακάτω «επιχειρηματικό σχεδιασμό», αλλά εν συντομία, το LastPass ’MFA χρησιμοποιεί ανάλυση με βάση τα συμφραζόμενα για να εγκρίνει τις συνδέσεις, όπως και το OneLogin (διαβάστε την κριτική μας στο OneLogin). Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη σε μεμονωμένους χρήστες, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό δεν είναι πρόβλημα. 

Το 1Password προσφέρει λογισμικό 2FA, είτε μέσω κωδικών βάσει χρόνου ή κάποιου είδους εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας. Το LastPass υποστηρίζει αυτές τις ίδιες μορφές 2FA, με υποστήριξη για κλειδιά U2F, όπως το YubiKey. Το 1Password παρουσίασε επίσης πρόσφατα υποστήριξη για υλικό 2FA. 

Συνολικά, το LastPass προσφέρει πολλά στον τομέα της ασφάλειας και προχωρά ακόμη περισσότερο για συνδρομητές επιχειρήσεων. Ωστόσο, η βασική δομή ασφαλείας του 1Password είναι, από τεχνική άποψη, πιο ασφαλής, ακόμη και αν και οι δύο ανταγωνιστές μπορούν να διατηρήσουν στην πράξη τους ισχυρούς κωδικούς πρόσβασής σας. Εξαιτίας αυτού, δίνουμε στο 1Password τη νίκη σε αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για 1Password

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

2

Τιμολόγηση

Υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε με την τιμολόγηση όσον αφορά το LastPass και το 1Password. Το LastPass είναι ο καλύτερος δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, ενώ το 1Password κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας στον οδηγό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για οικογένειες. Και οι δύο θα έχουν το χρόνο τους να λάμψουν στους μελλοντικούς γύρους. Γι ‘αυτό, εστιάζουμε σε ατομικές τιμές. 

Οι δύο ανταγωνιστές μας ταιριάζουν ομοιόμορφα όσον αφορά την τιμολόγηση, προσφέροντας προσωπικές συνδρομές για περίπου 3 $ ανά μήνα. Με το 1Password, αυτή η τιμή σας προσφέρει το πλήρες φάσμα δυνατοτήτων και 1 GB κρυπτογραφημένου χώρου αποθήκευσης αρχείων. Ο χώρος αποθήκευσης εγγράφων είναι ευχάριστος, αλλά χωρίς τη δυνατότητα αγοράς περισσότερων, είναι καλύτερο μόνο για τα πιο κρίσιμα έγγραφα. 

Το LastPass βασίζεται στο δωρεάν πρόγραμμά του με κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από έναν προς πολλούς και LastPass για εφαρμογές. Η τελευταία λειτουργία είναι εξαιρετική για να δείτε, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση του προγράμματος περιήγησης LastPass σε τοπικές εφαρμογές. Πολύ λίγοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα – διαβάστε την κριτική μας για το RoboForm για ένα παράδειγμα – οπότε είναι ωραίο που το LastPass το καθιστά διαθέσιμο. 

Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα επιλέξετε, θα έχετε 30 ημέρες για να δοκιμάσετε την υπηρεσία προτού αποφασίσετε. Για το 1Password, πρόκειται για δοκιμή Premium διάρκειας 30 ημερών, χωρίς πιστωτική κάρτα. Το LastPass προσφέρει επίσης ένα μήνα από τις πληρωμένες δυνατότητές του, αλλά μόλις λήξει η δοκιμαστική περίοδος, θα ξεκινήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό. 

Ωστόσο, κανένας δεν προσφέρει πολιτική επιστροφής χρημάτων. Αυτό δεν βλάπτει πολύ, λαμβάνοντας υπόψη ότι το LastPass έχει το ελεύθερο σχέδιό του να επιστρέψει. Με το 1Password, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας μετά τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο, αλλά θα “παγώσει”. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να καταργήσετε καταχωρήσεις και η αυτόματη συμπλήρωση είναι απενεργοποιημένη. 

Παρόλο που είναι ίσοι όσον αφορά το κόστος, θα δώσουμε τη νίκη στο LastPass. Διαθέτει ένα πιο ρευστό σύστημα για το χειρισμό δωρεάν δοκιμών, ενώ το 1Password δεν έχει πολλά να επαναλάβει. Ωστόσο, θα μπορούσε να πάει σε κάθε περίπτωση σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για LastPass

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

3

Οικογενειακά σχέδια

Τα LastPass και 1Password προσφέρουν και τα δύο εξαιρετικά οικογενειακά προγράμματα που μπορούν να προστατεύσουν πολλούς χρήστες σε χαμηλή μηνιαία τιμή. Το 1Password ζητά $ 5 για το οικογενειακό του πρόγραμμα, προσφέροντας πέντε λογαριασμούς χρηστών και πέντε λογαριασμούς επισκεπτών για περιορισμένη κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, δεν περιορίζεστε σε πέντε χρήστες. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον μέλη στο λογαριασμό σας για 1 $ το καθένα. 

Δυστυχώς, το LastPass δεν παρέχει αυτήν την ευελιξία, αν και το αντισταθμίζει με μια πιο γενναιόδωρη και φθηνότερη οικογενειακή επιλογή. Για μόνο 4 $ το μήνα, το LastPass προσφέρει έξι άδειες Premium για την οικογένειά σας. Εκτός από αυτό που λαμβάνετε με το κανονικό πακέτο Premium, το πρόγραμμα Οικογένεια διαθέτει επίσης έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου και απεριόριστους κοινόχρηστους φακέλους. 

Όπως και στον προηγούμενο γύρο, αυτός θα μπορούσε εύκολα να πάει με κάθε τρόπο. Το LastPass είναι φθηνότερο και θα προστατεύσει τις περισσότερες οικογένειες. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 1Password προσφέρει περισσότερη ευελιξία σε χρήστες με μεγάλες οικογένειες. Επιπλέον, το 1Password προσφέρει ανάκτηση λογαριασμού μέσω άλλων μελών της οικογένειας, ενώ το LastPass δεν το κάνει. 

Είναι μια μικρή νίκη, ωστόσο μια νίκη. Για αυτόν τον γύρο, δίνουμε ένα σημείο στο 1Password. 

Γύρος: Οικογενειακό πρόγραμμα Σημείο για 1Password

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

4

Δωρεάν πακέτο

Το LastPass κατατάσσεται πρώτη στον καλύτερο δωρεάν οδηγό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, με επιλογές όπως το Bitwarden και το KeePass να παρακολουθούν πολύ πίσω (διαβάστε την κριτική μας Bitwarden και την κριτική KeePass). Αυτό συμβαίνει επειδή το LastPass προσφέρει συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο δωρεάν πακέτο του, κάτι που σπάνια βλέπουμε. 

1Ο κωδικός πρόσβασης, από την άλλη πλευρά, δεν προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα, που είναι μια τεράστια χαμένη ευκαιρία. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στη σύγκριση Dashlane έναντι 1Password, ακόμη και ένα περιορισμένο δωρεάν πακέτο είναι καλύτερο από κανένα δωρεάν πρόγραμμα. Το 1Password προσφέρει απλώς μια δοκιμή 30 ημερών και παρόλο που είναι ωραίο να το δείτε, ένα περιορισμένο δωρεάν πρόγραμμα θα ήταν καλύτερο. 

Δεν υπάρχει διαγωνισμός εδώ, με το LastPass να προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα και το 1Password να παραλείπει ένα. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε πόσο καλό είναι το δωρεάν πρόγραμμα LastPass. Παίρνετε σχεδόν όλες τις δυνατότητες των περισσότερων πληρωμένων διαχειριστών κωδικών πρόσβασης χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα, καθιστώντας την εύκολη πώληση για οποιονδήποτε στο φράχτη σχετικά με τη χρήση ενός εργαλείου διαχείρισης κωδικού πρόσβασης. 

Γύρος: Δωρεάν σημείο πλάνου για LastPass

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

5

Ευκολία στη χρήση

Το LastPass και το 1Password απέχουν πολύ από υπηρεσίες όπως το LogMeOnce (διαβάστε την κριτική μας στο LogMeOnce). Και οι δύο είναι πολύ εύχρηστες, με βελτιωμένες διεπαφές που εστιάζουν στην εύκολη μετακίνηση. Ευτυχώς, κανείς δεν θυσιάζει τις δυνατότητες του να είναι εύκολο στη χρήση, σε αντίθεση με το RememBear (διαβάστε την κριτική μας RememBear). 

Ξεκινώντας με το LastPass, βασίζεται εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κάτι που είναι καλό. Σε αντίθεση με το Dashlane, το οποίο προσφέρει τοπική εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το LastPass σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει Chrome, Firefox, Microsoft Edge και άλλα. Δεν γίνεται ούτε μέσω επέκτασης προγράμματος περιήγησης. Το LastPass προσφέρει το πλήρες εργαλείο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. 

lastpass-review-θησαυροφυλάκιο

Η διεπαφή του προγράμματος περιήγησης είναι επίσης εξαιρετική. Σε αυτό, μπορείτε να οργανώσετε τις καταχωρίσεις σας είτε σε λίστα είτε σε μορφή πλακιδίων. Το LastPass θα τραβήξει αυτόματα εικόνες για τους περισσότερους ιστότοπους και μπορείτε να οργανώσετε τις καταχωρίσεις σας σε φακέλους. Επιπλέον, υπάρχουν εργαλεία για ταξινόμηση και φιλτράρισμα των καταχωρίσεών σας, διευκολύνοντας την περιήγησή σας. 

Το LastPass δεν μειώνει ούτε τους τύπους εισόδου. Τα πρότυπα λαμβάνονται υπόψη, με σημειώσεις, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις και πιστωτικές κάρτες LastPass. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε πληροφορίες ασφάλισης υγείας, κλειδιά SSH, συνδέσεις διακομιστή και βάσης δεδομένων, άδειες λογισμικού και άλλα. Το LastPass υποστηρίζει επίσης προσαρμοσμένα πρότυπα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε τα δικά σας αντικείμενα. 

Lastpass-review-κατηγορίες

Αν και το LastPass είναι εντυπωσιακό, το 1Password του δίνει μια προσπάθεια για τα χρήματά του με περισσότερους τρόπους από έναν. Υπάρχει μια τοπική εφαρμογή διαθέσιμη, αλλά δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιήσετε. Με το 1Password X, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 1Password αποκλειστικά μέσω επέκτασης προγράμματος περιήγησης. Υπάρχει μια πλήρης διεπαφή προγράμματος περιήγησης εάν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης. 

1password-review-starter-kit

Πέρα από αυτό, το 1Password χρησιμοποιεί ένα σύστημα πολλαπλών θησαυρών, επιτρέποντάς σας να τμηματοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας με όποιον τρόπο θέλετε. Δεν υπάρχει σύστημα φακέλων όπως υπάρχει με το LastPass, αλλά με τη δυνατότητα διαχωρισμού των καταχωρήσεων σε ξεχωριστά θησαυροφυλάκια, που δεν έχει σημασία. Το 1Password διαθέτει επίσης ένα σύστημα ετικετών εντός θησαυροφυλακίων, εάν θέλετε να οργανώσετε περαιτέρω τις καταχωρίσεις σας. 

Δεν υπάρχει επίσης έλλειψη τύπων εισόδου. Όπως το LastPass, υπάρχουν πολλές προκαθορισμένες καταχωρήσεις, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας με προσαρμοσμένα πεδία. Παρόλο που είναι κυρίως το ίδιο με το σύστημα LastPass, το 1Password έχει μια πιο κομψή λύση, δείχνοντάς σας τα πεδία σε μια τυπική φόρμα εισόδου και όχι έναν πίνακα Excel-esque.

1password-review-add-entry

Όπως και οι προηγούμενοι γύροι, αυτό είναι δύσκολο να καλέσετε, καθώς και οι δύο ανταγωνιστές προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες χρήσης με πολλές λειτουργίες. Τούτου λεχθέντος, το 1Password έχει ένα επίπεδο στιλβωτικής ουσίας σε ορισμένες περιοχές που λείπει το LastPass. 

Παρόλο που το LastPass είναι υπέροχο να το κοιτάξετε στην καθημερινή λειτουργία σας, υπάρχουν ορισμένες περιοχές του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη που αισθάνονται μερικά χρόνια ξεπερασμένα. Είναι μια μικρή διαφορά, αλλά αρκετά για να προωθήσω το 1Password μπροστά για αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για 1Password

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

6

Χαρακτηριστικά

Τα LastPass και 1Password είναι εφοδιασμένα με δυνατότητες, αν και δεν φτάνουν στο επίπεδο του Dashlane (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane). 1Ο κωδικός πρόσβασης είναι πιο κατάλληλος για όσους αισθάνονται άνετα για μια συνδρομή, κάτι που έχει νόημα, καθώς δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα. Ωστόσο, το LastPass προσφέρει πολλά για πολύ λίγα. 

Ξεκινώντας με το 1Password, υπάρχουν πολλά καλούδια που περιλαμβάνονται στη συνδρομή σας, αλλά τίποτα που ουσιαστικά δεν αλλάζει την εμπειρία. Όπως και άλλα εργαλεία, το 1Password περιλαμβάνει έναν πίνακα ελέγχου ασφαλείας, που ονομάζεται Watchtower, όπου μπορείτε να δείτε αδύναμους, επαναχρησιμοποιημένους και παλιούς κωδικούς πρόσβασης. Περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα για δυνητικά μη ασφαλείς ιστότοπους. 

1 κιτ έκτακτης ανάγκης αναθεώρησης κωδικού πρόσβασης

Το 1Password περιλαμβάνει επίσης τη «λειτουργία ταξιδιού», που είναι η αγαπημένη μας δυνατότητα. Με αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτόματα προσωπικά δεδομένα στην κινητή συσκευή σας στον λογαριασμό σας 1Password. Εάν έπρεπε να χάσετε το τηλέφωνό σας ενώ ταξιδεύετε, τα προσωπικά σας στοιχεία θα ήταν ασφαλή. Ευτυχώς, μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα του λογαριασμού σας με ένα μόνο πάτημα. 

Το LastPass έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, το πιο εντυπωσιακό από τα οποία είναι η αυτόματη συμπλήρωση εφαρμογών, που αντικατοπτρίζει την εμπειρία αυτόματης συμπλήρωσης στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Άλλα εργαλεία έχουν αυτήν τη λειτουργικότητα, όπως το RoboForm, αλλά κανένα δεν το κάνει τόσο απρόσκοπτα όσο το LastPass. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές που πληρώνουν. 

lastpass-review-αυτόματη συμπλήρωση

Ευτυχώς, το LastPass Authenticator είναι διαθέσιμο σε όλους τους συνδρομητές. Αυτό το εργαλείο είναι μια εφαρμογή 2FA στη φλέβα του Google Authenticator. Με αυτό, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το 2FA στους περισσότερους σημαντικούς ιστότοπους, εκτός από τον λογαριασμό σας LastPass. Όπως και οι περισσότερες δυνατότητες του LastPass, διατίθεται δωρεάν σε όλους. 

Επίσης, διατίθεται δωρεάν είναι ο αυτόματος αλλαγής κωδικού πρόσβασης του LastPass, αν και δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτό. Το εργαλείο υπογραμμίζει τη δυνατότητα αλλαγής του κωδικού πρόσβασής σας σε πολλούς ιστότοπους με ένα μόνο κλικ. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε ποτέ να λειτουργήσουμε σωστά κατά τη δοκιμή. 

Παρόλο που μας αρέσουν οι δυνατότητες του 1Password γενικότερα, το LastPass έχει το πλεονέκτημα, λαμβάνοντας υπόψη το δωρεάν πακέτο του. Βασική λειτουργικότητα, όπως συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών και δυνατότητα κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, υπάρχουν στο δωρεάν πρόγραμμα LastPass, καθιστώντας το σαν ένα πλήρως λειτουργικό εργαλείο. 1Ο κωδικός πρόσβασης έχει περισσότερα κουδούνια και σφυρίγματα, αλλά σας κάνει να πληρώνετε για αυτά. 

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για LastPass

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

7

Εφαρμογές για κινητά

Το LastPass και το 1Password προσφέρουν και τις δύο εξαιρετικές εφαρμογές για κινητά που αξίζουν μια θέση στους κορυφαίους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για οδηγό iOS. Για το 1Password, η εμπειρία στην επιφάνεια εργασίας δεν αντικατοπτρίζεται, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Μπορείτε να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων θησαυροφυλακίων και των καταχωρίσεών σας με ένα εύκολο στην κατανόηση κάτω μενού. 

1Password-iOS

Αντί να αισθάνεστε σαν αντίγραφο της έκδοσης του προγράμματος περιήγησης, το 1Password σε iOS, Android και άλλες πλατφόρμες smartphone μοιάζει σαν να δημιουργήθηκε από την αρχή. Στο iOS, για παράδειγμα, ενσωματώνεται στο Apple Watch, επιτρέποντάς σας να εγκρίνετε κωδικούς 2FA και να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση σε συγκεκριμένες καταχωρήσεις. 

Το LastPass έχει επίσης μια εξαιρετική εφαρμογή για κινητά, αν και μοιάζει με μια περιορισμένη έκδοση της εμπειρίας του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, όλα λειτουργούν όπως πρέπει, με το LastPass να συμπληρώνει αυτόματα τα πεδία σύνδεσης σε iOS και Android. Θα πρέπει να συνδεθείτε κάθε φορά που θέλετε να συμπληρώσετε ένα πεδίο, αλλά ευτυχώς, η διαδικασία είναι απλή με βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. 

LastPass-iOS

Για άλλη μια φορά, αυτό είναι στενό. Η εμπειρία για κινητά για LastPass και 1Password είναι απρόσκοπτη, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε iOS ή Android. Ως επί το πλείστον, εξαρτάται από ποια εφαρμογή προτιμάτε περισσότερο. Για εμάς, το 1Password είναι ο νικητής, προσφέροντας μια πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία για κινητά. Ωστόσο, το LastPass στο κινητό είναι επίσης εξαιρετικό. 

Γύρος: Σημείο εφαρμογών για κινητά για 1Password

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

8

Επιχειρηματικά σχέδια

Τα LastPass και 1Password κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων εργαλείων κωδικού πρόσβασης για μικρές επιχειρήσεις και για καλό λόγο. Και τα δύο προσφέρουν ολοκληρωμένα εργαλεία για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ξεπερνώντας την τυπική διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο, με το LastPass να προσφέρει περισσότερη σταθερότητα για μεγαλύτερα ρούχα. 

Από εκεί, το LastPass προσφέρει δύο επιχειρηματικά σχέδια: ομάδες και επιχειρήσεις. Το πρώτο συνιστάται για λιγότερους από 50 χρήστες, προσφέροντας βασικές επιχειρηματικές δυνατότητες αλλά παραλείποντας παρελθόν ενοποιήσεις καταλόγου, δυνατότητες SSO και MFA. Το εταιρικό σχέδιο είναι καλύτερο για μεγαλύτερα καταστήματα, προσφέροντας προσαρμόσιμες πολιτικές ασφαλείας, SSO και αποκλειστικό διαχειριστή λογαριασμού. 

τελευταία επιχείρηση

Επιπλέον, το LastPass προσφέρει MFA από μόνο του, καθώς και ένα πακέτο MFA και την υπηρεσία Enterprise. Για μεγάλες επιχειρήσεις, οι δυνατότητες είναι εξαιρετικές, ειδικά με την ευκολία χρήσης του LastPass. Τούτου λεχθέντος, οι επιχειρηματικές συνδρομές είναι δαπανηρές, με το πιο ακριβό πρόγραμμα να τρέχει 8 $ ανά χρήστη ανά μήνα. 

1Ο κωδικός πρόσβασης δεν έχει τόσες πολλές επιλογές για μεγάλες επιχειρήσεις, εκτός εάν επιλέξετε την επιλογή Επιχείρηση μόνο με επαφή. Διαφορετικά, έχετε δύο επίπεδα: Ομάδες και Επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα Teams είναι βασικά μια προσωπική συνδρομή 1Password για κάθε χρήστη στην επιχείρησή σας. Το ασφάλιστρο 1 $ έναντι προσωπικών λογαριασμών συνδρομής για την ενοποίηση του Duo.

1 Password-επιχείρηση

Η συνδρομή Business, κοστίζει 8 $ ανά χρήστη ανά μήνα, είναι πολύ πιο εντυπωσιακή. Αν και ακριβό, είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά, με υποστήριξη VIP, 5 GB κρυπτογραφημένης αποθήκευσης εγγράφων ανά χρήστη και λεπτομερή έλεγχο χρήστη. Κάθε χρήστης λαμβάνει επίσης έναν δωρεάν λογαριασμό για οικογένειες 1 κωδικού πρόσβασης, ο οποίος αξίζει μόνο $ 5 το μήνα. 

Και οι δύο επιλογές είναι ακριβές, με υψηλές μηνιαίες τιμές και χωρίς κλιμακωτές εκπτώσεις. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή, το 1Password έχει πιο νόημα για τις μικρές επιχειρήσεις. Αν και ακριβό, συνοδεύεται από χαρακτηριστικά που αξίζουν την τιμή των 8 $ ανά μήνα, κάτι που είναι ιδανικό για μικρότερες ομάδες. 

Γύρος: Σημείο επιχειρηματικών σχεδίων για 1 κωδικό πρόσβασης

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

9

Υποστήριξη

Η υποστήριξη διαχειριστή κωδικού πρόσβασης είναι συνήθως αδιάφορη και δυστυχώς ένας από τους ανταγωνιστές μας ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή. Παρόλο που έχουμε δει χειρότερα, το σύστημα υποστήριξης του LastPass μοιάζει με ημερομηνία, το οποίο είναι ακόμη πιο προσβλητικό, δεδομένου ότι θα πρέπει να ανακαλύψετε τους πόρους αυτοβοήθειας για να βρείτε μια φόρμα επικοινωνίας. 1Ο κωδικός πρόσβασης είναι ακριβώς το αντίθετο, με την καλύτερη υποστήριξη που έχουμε δει. 

Το LastPass δεν έχει κακή υποστήριξη, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Η βάση γνώσεων διαθέτει μια χούφτα χρήσιμα άρθρα, αλλά τίποτα δεν πάει πολύ σε βάθος και υπάρχει ένα φόρουμ κοινότητας για τυχόν ερωτήσεις υπερχείλισης. Δυστυχώς, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόρους για να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη. Το LastPass δεν προσφέρει ξεχωριστή γραμμή για ερωτήσεις μέσω email. 

lastpass-review-knowledgebase

Το 1Password όχι μόνο προσφέρει γρήγορη υποστήριξη μέσω email, αλλά και βοήθεια μέσω της σελίδας Twitter και των φόρουμ κοινότητας. Ωστόσο, οι πιο εντυπωσιακοί είναι οι πόροι αυτοβοήθειας. Τα άρθρα είναι καθαρά σχεδιασμένα και γεμισμένα με λεπτομέρειες. Υπάρχουν ακόμη και μερικά εκπαιδευτικά βίντεο και μεταφράσεις για άρθρα υποστήριξης. 

Βάση γνώσης κωδικού πρόσβασης

Αν και η βάση γνώσεων είναι πιο εντυπωσιακή, τα φόρουμ πιθανότατα θα είναι τα πιο χρήσιμα για εσάς. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μας, παρακολουθήσαμε διάφορα θέματα για να μετρήσουμε την προσοχή της κοινότητας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι η κοινότητα του 1Password είναι ζωντανή και ενεργή. Τα περισσότερα νήματα λαμβάνουν απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά, ανεξάρτητα από το αν είναι μέρα ή νύχτα.

Πολλοί από τους προηγούμενους γύρους μας ήταν κοντά, αλλά δυστυχώς καταλήγουμε σε μια αντιμικρακτική νότα. Το LastPass είναι αποδεκτό από άποψη υποστήριξης και σε σύγκριση με κάποια άλλα εργαλεία, αυτό είναι το μόνο που απαιτείται. Ωστόσο, σε σύγκριση με το 1Password, υπολείπεται σχεδόν με κάθε τρόπο.  

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για 1Password

1 Λογότυπο κωδικού πρόσβασης
Λογότυπο LastPass

10

Τελικές σκέψεις

Από τους εννέα γύρους, το 1Password έφυγε με έξι νίκες και το LastPass με τρεις. Αν και αυτό είναι καθοριστικό για να δείξει ποιος κερδίζει τη μάχη LastPass vs 1Password, αυτή η σύγκριση ήταν πολύ πιο κοντά από ό, τι περιμέναμε. Το LastPass εξακολουθεί να είναι η de facto επιλογή για δωρεάν εργαλεία. Ωστόσο, όταν πρόκειται για πληρωμή, το 1Password είναι ο ξεκάθαρος νικητής. 

Νικητής: 1Password

Όλα τα πράγματα που λαμβάνονται υπόψη, το 1Password προσφέρει εξαιρετική αξία, ακόμα κι αν παραλείψει το δωρεάν πρόγραμμα. Παρόλο που δώσαμε τις «δυνατότητες» στο LastPass, αυτό δεν σημαίνει ότι θα δυσφημίσει τις μοναδικές προσφορές του 1Password. Είναι η ανώτερη επιλογή. Ωστόσο, το LastPass εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή για όσους έχουν προϋπολογισμό. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map