Οι καλύτερες κριτικές VPN για το 2020 – Συγκρίνετε τις κορυφαίες 31 υπηρεσίες

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε ποιος είναι ο καλύτερος πάροχος VPN. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές – οι παραπάνω αξιολογήσεις VPN θα το επιβεβαιώσουν – οπότε δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη η σωστή επιλογή. Εξάλλου, τα VPN είναι ο πυρήνας του απορρήτου στο διαδίκτυο, επομένως δεν θέλετε να αναζητήσετε τον κάδο ευκαιρίας κατά την επιλογή ενός παρόχου.


Οι κριτικές μας VPN αποτελούν την καρδιά των διαδικτυακών άρθρων ασφαλείας μας. Ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο ή για το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς, τα VPN παίζουν πάντα ρόλο. Ως εκκινητής για τον καλύτερο οδηγό VPN και τις κριτικές VPN, μπορείτε να βρείτε τη μεθοδολογία δοκιμών μας, καθώς και μερικές συχνές ερωτήσεις VPN, παρακάτω.

Επομένως, εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να παρακολουθείτε δωρεάν ταινίες στο διαδίκτυο ή εάν το torrenting είναι νόμιμο, διαβάστε παρακάτω. Τα VPN σας επιτρέπουν να κάνετε streaming, torrent και περιήγηση στο περιεχόμενο της καρδιάς σας. Αν ψάχνετε εδώ για το καλύτερο VPN για το Kodi, φροντίστε να δείτε και το αρχείο Kodi.

Πώς αξιολογούμε

Τα VPN δεν είναι εύκολο να εκτιμηθούν, δεδομένου του αριθμού των κινούμενων ανταλλακτικών που απαιτούνται για να λειτουργήσει κάποιος. Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις χρήσης για VPN, οπότε η προσπάθεια να παγιδεύετε έναν πάροχο σε μια συγκεκριμένη θέση δεν λειτουργεί πάντα. Εξαιτίας αυτού, ακολουθούμε μια αναλυτική προσέγγιση στις αξιολογήσεις VPN, αξιολογώντας κάθε πάροχο σε εννέα κατηγορίες.

Χαρακτηριστικά

Οι λειτουργίες είναι αυτό που πραγματικά κάνει ένα VPN «ποπ» όταν πηγαίνουμε να το ελέγξουμε. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι που θα σας κάνουν να συνδέεστε με ασφάλεια – απλώς δείτε τη λίστα των αξιολογήσεων VPN παραπάνω – έτσι οι λειτουργίες είναι συχνά ένα βασικό σημείο πώλησης για τον πάροχο που πρέπει να επιλέξετε.

Υπάρχουν ορισμένες τυπικές δυνατότητες, όπως ένα VPN killswitch, που αναζητούμε πάντα, αλλά και μοναδικές προσφορές είναι ευπρόσδεκτες. Για παράδειγμα, το Windscribe περιλαμβάνει έναν ελεγκτή συνδέσμου απορρήτου (διαβάστε την αναθεώρηση Windscribe) και το VyprVPN συνοδεύεται από ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο VPN (διαβάστε την κριτική VyprVPN).

Τιμολόγηση

Οι επιλογές για δωρεάν υπηρεσίες VPN είναι λίγες και πολύ μακριά, οπότε θα πρέπει να ξοδέψετε λίγα χρήματα για να προστατευτείτε. Ωστόσο, απλώς και μόνο επειδή θα πρέπει να ξοδέψετε κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε πολλά.

Όταν κρίνουμε την τιμολόγηση ενός παρόχου, εξετάζουμε την αξία που προσφέρει ο πάροχος. Ενώ η τιμή είναι ένας μεγάλος παράγοντας σε αυτό, εξετάζουμε επίσης τη συνολική εμπειρία χρήστη, τυχόν επιπλέον δυνατότητες, τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων και την περίοδο επιστροφής χρημάτων.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Ορισμένοι πάροχοι το καταλαβαίνουν ότι μόνο και μόνο επειδή τα VPN απευθύνονται σε ένα πιο «τεχνικό» πλήθος δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι δύσκολο στη χρήση. Ορισμένοι πάροχοι δεν το κάνουν. Από την εγγραφή έως τη σύνδεση, αυτή η ενότητα αντιπροσωπεύει πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN.

Λειτουργούν επίσης σε αυτήν την ενότητα. Αξιολογούμε ποια χαρακτηριστικά είναι εύκολα διαθέσιμα στη διεπαφή. Η διάσπαση σήραγγας και η προώθηση θυρών, για παράδειγμα, είναι συνήθως διαθέσιμες δυνατότητες. Ωστόσο, πολύ λίγα VPN παρέχουν πραγματικά έναν τρόπο για να ρυθμίσετε εύκολα αυτές τις προηγμένες διαμορφώσεις.

Ταχύτητα

Η ταχύτητα είναι μια σημαντική πτυχή οποιουδήποτε VPN. Παρόλο που ακολουθήσαμε μια επιστημονική προσέγγιση για τη σύγκριση πολλαπλών παρόχων στον ταχύτερο οδηγό VPN, αυτή η ενότητα των αξιολογήσεων VPN επεκτείνει κάθε πάροχο.  

Για δοκιμές, μετράμε την απροστάτευτη ταχύτητά μας χρησιμοποιώντας το speedtest.net και στη συνέχεια προχωράμε στη δοκιμή πέντε άλλων τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν οι ίδιες τοποθεσίες για κάθε VPN, προσπαθούμε να πάρουμε ένα μείγμα διαφορετικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Ειρηνικό Ασία.

Ασφάλεια

Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό ασφαλείας VPN για λεπτομέρειες σχετικά με το τι αναζητούμε κατά την αξιολόγηση της ασφάλειας. Εν ολίγοις, ωστόσο, ο κύριος μηχανισμός που αξιολογούμε είναι το πρωτόκολλο VPN και το επίπεδο κρυπτογράφησης. Εάν δεν είστε άγνωστοι στον κόσμο της κρυπτογραφίας, σας συνιστούμε να δείτε την περιγραφή της κρυπτογράφησης για να πιάσετε.

Εκτός αυτού, εξετάζουμε επίσης τυχόν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ένα killswitch, διακομιστές διπλού hop και kill app. Αυτή είναι επίσης η ενότητα στην οποία εκτελούμε δοκιμές διαρροής DNS χρησιμοποιώντας το ipleak.org για να δούμε αν το VPN διαρρέει αιτήματα, τη διεύθυνση IP ή τις πληροφορίες WebRTC.  

Μυστικότητα

Η σημασία του απορρήτου VPN δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, εμπιστεύεστε τα δεδομένα σας στα χέρια μιας άλλης εταιρείας αντί του ISP ή της κυβέρνησης. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερό ιστορικό και ξεκάθαρη στάση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Υπάρχει κάποιο επίπεδο εμπιστοσύνης που περιλαμβάνεται σε αυτήν την ενότητα.

Ωστόσο, δεν συνιστούμε τυφλά παρόχους. Αυτή είναι η ενότητα όπου μπορούμε να βγάλουμε τα σημειωματάριά μας και να κάνουμε λίγο δημοσιογραφία. Δεν υπάρχει ένας σκληρός κανόνας έξω από το να κοιτάξουμε την πολιτική απορρήτου VPN, αλλά κάνουμε σκάψιμο στο Διαδίκτυο για να διαπιστώσουμε εάν το VPN έχει πιάσει ποτέ πληροφορίες καταγραφής όταν λέει ότι δεν έχει.

Απόδοση ροής

Ένας από τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN είναι η ροή περιεχομένου που έχει αποκλειστεί από γεωμετρία. Σε αυτήν την ενότητα, δοκιμάζουμε πολλούς διακομιστές – συνήθως περίπου 10 – με Netflix, Hulu, BBC iPlayer και Amazon Prime Video. Ενώ υπάρχουν πολλές άλλες πλατφόρμες ροής εκεί έξω, αυτές οι τέσσερις παρέχουν μια σταθερή βάση για το εάν το VPN λειτουργεί για ροή.

Μπορείτε να διαβάσετε τον καλύτερο οδηγό VPN για ροή, εάν θέλετε τις κορυφαίες επιλογές μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας πάροχος θα συνεργαστεί με μερικούς παρόχους και θα αποτύχει με άλλους. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ενότητα βασίζεται στο χρόνο. Γράφουμε με βάση την εμπειρία μας εκείνη την εποχή. Μπορεί να έχετε καλύτερη ή χειρότερη τύχη, ανάλογα με τον διακομιστή που χρησιμοποιείτε τη στιγμή.

Τοποθεσίες διακομιστή

Αυτή η κατηγορία είναι σημαντική, αν και όχι τόσο σημαντική όσο, για παράδειγμα, η ασφάλεια VPN. Κατά την αξιολόγηση των τοποθεσιών διακομιστή, εξετάζουμε όχι μόνο τον ανεπεξέργαστο αριθμό διακομιστών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, εξετάζουμε τη Μέση Ανατολή, την Ασία του Ειρηνικού και τη Βόρεια Αφρική, καθώς αυτές οι περιοχές συνήθως υποεκπροσωπούνται σε παρόχους VPN. Το NordVPN, για παράδειγμα, έχει εύκολα τον μεγαλύτερο αριθμό διακομιστών, αλλά το HideMyAss, ενώ έχει λιγότερους διακομιστές, έχει καλύτερη κάλυψη μοναδικών περιοχών (διαβάστε την κριτική HideMyAss).

Εξυπηρέτηση πελατών

Ενώ τα VPN πρέπει να λειτουργούν χωρίς να γνωρίζετε ότι είναι εκεί, τα προβλήματα δεν είναι ασυνήθιστα. Σε μια τέτοια περίπτωση, απαιτείται μια σταθερή ομάδα υποστήριξης. Κατά την τελευταία ενότητα των αξιολογήσεων VPN, δοκιμάζουμε την υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας, μέσω email και / ή κλήσης για να μετρήσουμε την ταχύτητα και την ποιότητα των απαντήσεων.

Αυτό γίνεται συνήθως στέλνοντας μια ψεύτικη ερώτηση που μπορεί να βρεθεί στη βάση γνώσεων του VPN. Ο στόχος είναι να δούμε αν ένας εκπρόσωπος υποστήριξης θα πάρει το χρόνο να απαντήσει στην ερώτηση ή απλά να μας ανακατευθύνει στην καταχώριση της γνώσης.

Μιλώντας για αυτό, εξετάζουμε επίσης οποιεσδήποτε επιλογές αυτοβοήθειας, συμπεριλαμβανομένης μιας γνωστής βάσης, ενός φόρουμ κοινότητας ή ενός καναλιού YouTube. Εκτός από την παρουσία τους, εξετάζουμε επίσης την ποιότητα και την πληρότητα του περιεχομένου.

Κορυφαίοι πάροχοι VPN

Παρόλο που υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN έναντι ενός άλλου, έχουμε τους πέντε κορυφαίους παρόχους VPN που κατατάσσονται βάσει των παραπάνω κριτηρίων. Λάβετε υπόψη ότι αξιολογούμε μόνο μεμονωμένες ενότητες – η συνολική βαθμολογία υπολογίζεται από αυτήν – οπότε να είστε βέβαιοι ότι οι πάροχοι στις κορυφαίες πέντε μας είναι πραγματικά οι καλύτεροι.

ExpressVPN

Το ExpressVPN δεν είναι μόνο λίγο καλύτερο από άλλα VPN. συνθλίβει τον ανταγωνισμό. Ο δεύτερος πάροχος με βαθμολογία, NordVPN, πλησίασε στη σύγκριση ExpressVPN εναντίον NordVPN, αλλά ο κορυφαίος σκύλος μας βγήκε ακόμα με το στέμμα. Από τη ροή έως το torrenting, το ExpressVPN σημειώνει όλα τα κουτιά που θέλουμε να δούμε από έναν πάροχο.

Ιστότοπος ExpressVPN

ExpressVPN-Εγγραφή

ExpressVPN-Speedtest

Επιλογές ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Πλήρης εφαρμογή

Προηγούμενος

Επόμενο

Η ισχυρότερη πτυχή της υπηρεσίας είναι η συνοχή της. Το ExpressVPN εξηγεί το απόρρητο, την ασφάλεια και την ταχύτητα του VPN και το κάνει με ανθεκτικότητα. Εάν θέλετε ένα VPN, το ExpressVPN είναι η de facto επιλογή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική ExpressVPN.

NordVPN

Το NordVPN είναι η αντίθεση του ExpressVPN. Ρίχνει όλη τη συνοχή έξω από το παράθυρο υπέρ ενός πιο ισχυρού σετ χαρακτηριστικών και διεπαφής και υψηλότερης τελικής ταχύτητας. Ενώ η προσοχή στον άνεμο έρχεται με κάποια προβλήματα χρηστικότητας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το NordVPN έχει πολλή ακατέργαστη ισχύ και, λόγω αυτού, είναι η δεύτερη καλύτερη υπηρεσία VPN που μπορείτε να αγοράσετε.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Η καλύτερη πτυχή του NordVPN είναι τα χαρακτηριστικά του. Για την ίδια τιμή με άλλους παρόχους VPN ανώτερης βαθμίδας, έχετε πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό εργαλείο αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού, σύνδεση διπλού hop και Tor μέσω VPN. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο βελτιστοποιημένο, αλλά η τιμή είναι αναμφισβήτητη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική μας για το NordVPN.

CyberGhost

Το CyberGhost είναι παρόμοιο με το NordVPN – μπορείτε να δείτε πόσο παρόμοιο στη σύγκριση NordVPN εναντίον του CyberGhost – αλλά δεν είναι τόσο γρήγορο όσο ο δεύτερος καλύτερος πάροχος VPN. Τούτου λεχθέντος, το CyberGhost έχει πολλές δυνατότητες και είναι επίσης πολύ φθηνό. Τα χαρακτηριστικά, η ευκολία στη χρήση και το χαμηλό σημείο τιμών αντισταθμίζουν τυχόν προβλήματα ταχύτητας που μπορεί να έχει.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το NordVPN, αλλά είναι πιο συνεπές. Το CyberGhost αποδίδει καλύτερα με το πρωτόκολλο IKEv2 με το οποίο εγκαθιστά, οπότε αν δεν ανησυχείτε πολύ για το μπλοκάρισμα από τείχη προστασίας, είναι μια καλή επιλογή. Περιλαμβάνει επίσης το υψηλότερο όριο ταυτόχρονης σύνδεσης από τους πέντε κορυφαίους παρόχους VPN, οπότε είναι υπέροχο και για οικογένειες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική μας στο CyberGhost.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο αφορά την ευκολία χρήσης. Είναι ο πιο φθηνός πάροχος των πέντε κορυφαίων μας, και διαθέτει έναν αξιοπρεπή αριθμό λειτουργιών για εκκίνηση. Παρόλο που είναι ενοχλητικό να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μέσω του δίσκου, η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο διαθέτει μεγάλη ισορροπία αξίας, ασφάλειας και απορρήτου.

Προηγούμενος

Επόμενο

Περίπου η μισή τιμή από μήνα σε μήνα των άλλων κορυφαίων επιλογών μας, η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι η de facto επιλογή για εξοικονόμηση χρημάτων. Προσφέρει ακόμη και ένα διετές πρόγραμμα που είναι λιγότερο από ένα χρόνο στα περισσότερα άλλα μέρη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τιμολόγηση, καθώς και τις άλλες δυνατότητες της PIA, στην αναθεώρηση της ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

TorGuard

Το TorGuard είναι ένας πάροχος VPN επικεντρωμένος στην ασφάλεια και είναι ιδανικός για χρήστες. Αν και δεν είναι το πιο προσιτό για τους νεοεισερχόμενους, το TorGuard θέτει όλες τις πτυχές του VPN στον έλεγχό σας, δίνοντας μεγάλο έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας του VPN και πόσο ασφαλές είναι.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορο. Αν και δεν πληροί αρκετά τα επίπεδα του ExpressVPN, το TorGuard πλησιάζει στην ταχύτητα. Επιπλέον, συνοδεύεται από μια εξαιρετική λίστα δυνατοτήτων, όπως ασφαλές email, προσαρμοσμένα σενάρια και app kill. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά στην κριτική μας στο TorGuard.  

Συχνές ερωτήσεις VPN

Ενώ καλύπτουμε τα περισσότερα θέματα στον καλύτερο οδηγό VPN, υπάρχουν μερικές βασικές ερωτήσεις για τις οποίες είναι απροσδόκητα δύσκολο να βρεθούν απαντήσεις. Θα απαντήσουμε σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα VPN, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στην ταχύτητα.

Τι είναι ένα VPN?

Ο οδηγός VPN είναι η καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα, αλλά θα σας παρέχουμε μια επισκόπηση εδώ. Το “VPN” είναι αρκτικόλεξο για εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Είναι ένα δίκτυο, που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί διακομιστές συνδεδεμένοι μεταξύ τους, είναι ιδιωτικοί, που σημαίνει ότι κανείς εκτός του δικτύου δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό και είναι εικονικός, που σημαίνει ότι οι διακομιστές δεν είναι φυσικά συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Αντί να συνδεθείτε απευθείας στον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να μεταβείτε, συνδέεστε πρώτα στο VPN και δρομολογείτε όλη την κυκλοφορία σας μέσω αυτού. Με αυτόν τον τρόπο, αποκρύπτετε τη διεύθυνση IP, την τοποθεσία και τις πληροφορίες του προγράμματος περιήγησής σας, καθιστώντας την κίνηση σας αόρατη στο διαδίκτυο.

Τι μπορώ να κάνω με ένα VPN?

Μόλις πάτε αόρατο, υπάρχουν πολλές νέες δυνατότητες. Όσο για το τι μπορείτε να κάνετε με ένα VPN, συνήθως οφείλεται σε torrenting και streaming. Όταν τρέχετε, ανοίγετε αυτό που ονομάζεται σύνδεση peer-to-peer, που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι ομότιμοι (υπολογιστές) συνδεδεμένοι με τον δικό σας, ο καθένας μοιράζεται ένα μικρό ποσό του αρχείου που κατεβάζετε.

Αυτό, προφανώς, ανοίγει ορισμένα ζητήματα ασφαλείας, καθώς οι άλλοι υπολογιστές θα μπορούσαν να εντοπίσουν αυτήν τη σύνδεση για να προσδιορίσουν ποιοι είστε. Δεδομένου ότι συνδεθήκατε για πρώτη φορά στο VPN, ό, τι θέλει να κάνει ο άλλος από την άλλη πλευρά της σύνδεσης στοχεύει στον διακομιστή VPN, που σημαίνει ότι είστε ασφαλείς από άλλους στη σύνδεση.

Ανάλογα με το πού ζείτε, η ροή με το Netflix ή το Hulu είναι ήδη δυνατή, αλλά δεν είναι διαθέσιμο όλο το περιεχόμενο που διατίθεται σε αυτές τις πλατφόρμες. Λόγω των γεωγραφικών αποκλεισμών διανομής, οι πλατφόρμες ροής απελευθερώνουν μόνο περιεχόμενο σε συγκεκριμένες περιοχές. Για παράδειγμα, αν θέλετε να παρακολουθήσετε τη σεζόν 4 του Better Call Saul στο Netflix, θα πρέπει να είστε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ροή σε πολλές περιοχές καθίσταται δυνατή με ένα VPN. Αντικαθιστώντας τη διεύθυνση IP σας με τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN με τον οποίο είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να εξαπατήσετε την πλατφόρμα ροής να σκεφτείτε ότι βρίσκεστε σε μια τοποθεσία στην οποία δεν βρίσκεστε. Δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί πάντα, έτσι βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τον καλύτερο οδηγό VPN για Netflix εάν η ροή είναι σημαντική.

Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο απλό από αυτό. Εάν ζείτε ή ταξιδεύετε σε μια χώρα με αυστηρή λογοκρισία, η χρήση ενός VPN μπορεί απλά να σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN για την Κίνα, για παράδειγμα, έχουν επιλογές που παρακάμπτουν την επιθεώρηση πακέτων σε βάθος, επιτρέποντάς σας να μετακινείτε εύκολα τη λογοκρισία.

Γιατί χρειάζομαι ένα VPN?

Εάν θέλετε να κάνετε κάτι από τα παραπάνω, χρειάζεστε ένα VPN. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν σας ενδιαφέρει η ροή, ο torrent ή η παράκαμψη της λογοκρισίας, ένα VPN είναι καλή ιδέα. Με μια επίθεση κυβερνητικής κατασκοπείας σε όλο τον κόσμο, ένα VPN θα κρατήσει τα δεδομένα σας στα χέρια σας όπου ανήκει.

Το απόρρητο είναι ένα βασικό θέμα κατά τη χρήση ενός VPN, οπότε ακόμα κι αν το μόνο που κάνετε είναι να παρακολουθήσετε το YouTube και να ελέγξετε το email σας, ένα VPN εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Κρυπτογραφώντας τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο και πλαστογραφήστε τη διεύθυνση IP σας, ένα VPN το κάνει να φαίνεται σαν να είστε κάποιος άλλος στο διαδίκτυο. Σε μια τέτοια διαμόρφωση, μπορείτε να παρακάμψετε τη συλλογή δεδομένων της κυβέρνησης, του Facebook, της Google και σχεδόν όλων των άλλων.

Επιπλέον, μπορείτε να διατηρήσετε την σύνδεσή σας ασφαλή. Δεδομένου ότι η σύνδεση μεταξύ εσάς και του διακομιστή VPN είναι κρυπτογραφημένη – συνήθως με AES 256-bit – οποιοσδήποτε κατασκοπεύει το δίκτυό σας δεν θα μπορεί να δει τι αιτήματα στέλνετε. Με ένα VPN, συνδέεστε με ασφάλεια σε ένα φρούριο που προστατεύει ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Είναι νόμιμο VPN?

Με μία λέξη, ναι, τα VPN είναι νόμιμα, εκτός εάν βρίσκεστε σε μια από τις χούφτες χωρών που τα έχουν απαγορεύσει. Η Κίνα είναι μία από αυτές τις χώρες και η Ρωσία και η Τουρκία εφαρμόζουν πολιτικές που καταλήγουν σε πλήρη απαγόρευση.

Εάν ταξιδεύετε σε μία από αυτές τις χώρες, φροντίστε να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το VPN σας πριν ξεκινήσετε. Διαβάστε περισσότερα στο καλύτερο VPN για τη Ρωσία και τα καλύτερα άρθρα VPN για Τουρκία.

Ένα VPN θα επιβραδύνει την ταχύτητα του Διαδικτύου μου?

Ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί περισσότερο είναι: ένα VPN θα επιβραδύνει την ταχύτητα του Διαδικτύου μου; Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Όπως πάντα, η μεγάλη απάντηση εμπλέκεται λίγο περισσότερο. Κατά τη σύνδεση σε διακομιστή VPN, προσθέτετε γενικά στο χρόνο του δικτύου σας. Χρειάζεται χρόνος για να κρυπτογραφηθεί το αίτημα και μετά να ταξιδέψει μέσω του διακομιστή VPN και στο ανοιχτό διαδίκτυο.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα VPN μπορεί πραγματικά να αυξήσει την ταχύτητά σας. Στον πρόσφατο πανικό που περιβάλλει την ουδετερότητα του δικτύου, υπήρξε πολλή συζήτηση για την επιτάχυνση του ISP. Η επιτάχυνση ISP είναι όταν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σβήνει ή μειώνει την ταχύτητά σας όταν συνδέεστε σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ταχύτητά σας μπορεί να μειωθεί από τη χρήση υπερβολικού εύρους ζώνης.

Επειδή ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μπορεί να μειώσει την ταχύτητά σας, ενδέχεται να έχετε πιο αργό Διαδίκτυο από αυτό που πληρώνετε. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, ο ISP σας δεν γνωρίζει τι κάνετε και, επομένως, τα αυτοματοποιημένα συστήματά του δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις έναντι της σύνδεσής σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα VPN θα μπορούσε πραγματικά να βελτιώσει τις ταχύτητες του διαδικτύου σας.

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα VPN?

Η δημιουργία ενός VPN είναι πολύ απλούστερη από ό, τι στο παρελθόν. Σε όλες τις παραπάνω κριτικές, θα βρείτε συνδέσμους για να αγοράσετε μια συνδρομή VPN. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από το VPN, κατεβάστε το και συνδεθείτε. Σας καθοδηγούμε στη διαδικασία για οποιοδήποτε VPN που έχει μια πιο εμπλεκόμενη ρύθμιση κατά τη διάρκεια κάθε κριτικής.

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε, οι κριτικές VPN δεν θεωρούνται ελαφρές. Η προσέγγισή μας επιχειρεί να εξηγήσει τυχόν ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη χρήση, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης ροής, της ταχύτητας και της χρηστικότητας. Ενώ ένα μέρος των κριτικών μας αφήνεται στις προσωπικές προτιμήσεις, πιστεύουμε ότι οι πέντε καλύτεροι πάροχοι VPN είναι πραγματικά οι καλύτεροι.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται απλώς να πάρουμε τα λόγια μας εδώ. Πάνω, μπορείτε να διαβάσετε οποιαδήποτε από τις μακροχρόνιες κριτικές VPN για να δείτε εάν συμφωνείτε με αυτό που είδαμε. Σας προσκαλούμε να αφήσετε τις σκέψεις σας εάν πιστεύετε ότι ένα VPN αξίζει εκεί.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map