Οι καλύτεροι διαδικτυακοί πάροχοι αντιγράφων ασφαλείας του 2020


Πώς να βρείτε την καλύτερη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud?

Το να αποφασίσετε τελικά να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας είναι ένα πράγμα. Η εύρεση του σωστού παρόχου από όλους τους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης cloud είναι άλλη. Δεδομένου ότι το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου μπορεί να διαρκέσει ημέρες ή και εβδομάδες, ανάλογα με το πόσα gigabyte έχετε να προστατεύσετε και ότι πολλές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας απαιτούν ετήσια συνδρομή, πιθανότατα είστε στη σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν είστε τόσο επιλεκτικοί για την τεχνολογία σας όσο είμαστε εδώ στο Cloudwards.net, σίγουρα θα θέλετε να μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το εφεδρικό σας αντίγραφο πριν από τη δέσμευση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώσαμε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για την εύρεση της καλύτερης λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς και περίπου 30 αξιολογήσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Παρακάτω, θα βρείτε τις επιλογές μας σε διάφορες κατηγορίες που πιστεύουμε ότι ορίζουν τον σύγχρονο διαδικτυακό χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αλλά πρώτα, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Κορυφαία διαδικτυακή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας το 2020

Η διαφορά μεταξύ του Online Backup και του Cloud Storage

Όταν ψωνίζετε για ένα εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο και αποθήκευσης στο cloud.

Για πολλά άτομα, η εφεδρική λύση τους είναι το Dropbox, το Google Drive ή το OneDrive. Ωστόσο, αυστηρά, αυτές είναι λύσεις αποθήκευσης στο cloud. Σε αντίθεση με το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας, δεν είναι εξοπλισμένα για αποκατάσταση καταστροφών. Δεν διαθέτουν προγραμματιστές για την αυτοματοποίηση των εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας, δεν διατηρούν γενικά τη δομή αρχείων σας κατά την αποθήκευση στο cloud και δεν έχουν δυνατότητες κλικ και επαναφοράς.

Παρά τους περιορισμούς αυτούς, τα εργαλεία αποθήκευσης cloud είναι καλά για πολλά πράγματα που δεν είναι τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Πρώτον, η αποθήκευση cloud έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να μειώσετε τα διαστημικά αρχεία που καταλαμβάνουν στον σκληρό σας δίσκο ξεφορτώνοντας τα σε απομακρυσμένα κέντρα δεδομένων. Το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας, εν τω μεταξύ, είναι συνήθως σχεδιασμένο για αναπαραγωγή και όχι αντικατάσταση.

Τα περισσότερα σύγχρονα εργαλεία αποθήκευσης cloud μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν συγχρονισμό συσκευών, το οποίο είναι ένα μέσο για να διατίθεται το ίδιο περιεχόμενο αρχείου σε πολλές συσκευές, ακόμη και να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στα αρχεία σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Πολύ λίγα διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορούν να συγχρονίσουν περιεχόμενο.

Τα εργαλεία αποθήκευσης στο cloud είναι συνήθως πιο προσανατολισμένα στην κοινή χρήση περιεχομένου από τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, είτε μοιράζονται μεμονωμένα αρχεία είτε προσκαλούν άλλους να έχουν πρόσβαση στους φακέλους σας. Με αυτόν τον τρόπο, το cloud storage είναι ιδανικό για τη διευκόλυνση της συνεργασίας. το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας δεν είναι.  

Ορισμένα εργαλεία αποθήκευσης cloud ενσωματώνονται επίσης με εφαρμογές παραγωγικότητας όπως το Office Online και τα Έγγραφα Google. Έτσι, ένας άλλος τρόπος για να σκεφτείτε το cloud storage είναι ως εργαλείο παραγωγικότητας. Όσον αφορά τη συνεργασία και την παραγωγικότητα, τα ηλεκτρονικά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σπάνια θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα, έχουμε ένα άρθρο που περιγράφει τις διαφορές μεταξύ της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο και του χώρου αποθήκευσης στο cloud. Εάν το cloud storage που αναζητάτε, φροντίστε και διαβάστε το άρθρο μας για την εύρεση της καλύτερης λύσης αποθήκευσης cloud.

Προς το παρόν, ας μιλήσουμε περισσότερα για την αξία της προσθήκης ενός διαδικτυακού εργαλείου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.  

Τι κάνει το Backup

Όσον αφορά τον όρο “αποκατάσταση καταστροφών”, πολλοί χρήστες πιθανώς σκέφτονται ζητήματα σκληρού δίσκου. Οτι έχει νόημα. Μερικοί από εμάς είχαμε την ατυχή εμπειρία ενός σκληρού δίσκου, ενώ οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς έχουν ακούσει ιστορίες τρόμου από άλλους.

Οι σκληροί δίσκοι είναι κατασκευασμένοι από κινούμενα μέρη που μπορούν να σπάσουν, ειδικά αν μεταφέρετε τον φορητό υπολογιστή σας σε ένα σακίδιο. Μπορούν επίσης να προκληθούν αλλοιώσεις του συστήματος αρχείων, οδηγώντας σε λογικές αστοχίες. Επίσης, τα διαμερίσματα μπορούν να διαγραφούν ή να μορφοποιηθούν κατά λάθος

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα είδη καταστροφών που μπορούν να απαιτήσουν ανάκαμψη. Η κορυφή της λίστας είναι χαμένοι και κλεμμένοι φορητοί υπολογιστές. Έρευνα από την Gartner που πραγματοποιήθηκε το 2015 δείχνει ότι ένας φορητός υπολογιστής κλαπεί κάθε 53 δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ένας καλός λόγος για την κρυπτογράφηση του σκληρού σας δίσκου. Είναι επίσης ένας καλός λόγος να το δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Αποθηκεύουμε περισσότερα αρχεία στον σκληρό μας δίσκο που μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε στο cloud storage. Αυτό σημαίνει ότι ένας σκληρός δίσκος που έχει καταρρεύσει, έχει καταστραφεί, κλαπεί ή τοποθετηθεί σε λάθος μέρος θα οδηγήσει σχεδόν σίγουρα στην απώλεια σημαντικών αρχείων, εάν δεν έχετε εφαρμόσει μια πραγματική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτές θα μπορούσαν να είναι οικογενειακές φωτογραφίες, οικονομικά αρχεία, email ή άλλα αναντικατάστατα αρχεία.

Οι διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διευκολύνουν τη διαδικασία προστασίας αυτών των αρχείων μέσω αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ορισμένοι επισημαίνουν αυτόματα κοινούς φακέλους όπως ο φάκελος χρήστη και επιτραπέζιου υπολογιστή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ενώ άλλοι προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων με συγκεκριμένες επεκτάσεις.

Σε περίπτωση καταστροφής, τα ηλεκτρονικά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν να ανακτήσετε τα πάντα ταυτόχρονα στον σκληρό δίσκο που έχετε επισκευάσει ή αντικαταστήσει, διατηρώντας την ίδια δομή συστήματος αρχείων που είχατε προηγουμένως. Εναλλακτικά, σας επιτρέπουν επίσης να ανακτήσετε μεμονωμένα αρχεία εάν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που χρειάζεστε. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθως μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή μιας εφαρμογής για κινητά, παρέχοντας την απομακρυσμένη πρόσβαση στο περιεχόμενο του υπολογιστή σας.

Ενώ η βασική ιδέα πίσω από το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας είναι η ίδια για όλους τους παρόχους, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο πώς οι υπηρεσίες προσεγγίζουν την εμπειρία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, η αρχική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο, οπότε θα θέλατε να είστε σίγουροι ότι είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις παραλλαγές πριν από τη δέσμευση των χρημάτων σας.

Ο στόχος για το υπόλοιπο αυτής της ενημέρωσης είναι να σας βοηθήσει να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο κατανόησης. Σκεφτείτε το ως οδηγό αγοραστή.

Διαδικτυακή σύγκριση αντιγράφων ασφαλείας

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει ποια – κατά τη γνώμη μας – είναι η καλύτερη διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας το 2020. Χρησιμοποιούμε μια συγκριτική προσέγγιση που κατατάσσει κάθε μία από τις κύριες υπηρεσίες ανά χαρακτηριστικά και κατηγορίες. 

Κόστος

Αν και σίγουρα δεν είναι το μόνο συστατικό για τον καθορισμό της αξίας μιας ηλεκτρονικής εφεδρικής υπηρεσίας, η ουσία είναι προφανώς μεγάλης σημασίας. Εκτός από την τιμή αυτοκόλλητων ετικετών, θα θέλατε να λάβετε υπόψη τον εφεδρικό χώρο που σας παρέχει μια συνδρομή και πόσες συσκευές καλύπτει.

Από τις 22 Αυγούστου 2017, το CrashPlan βγήκε από το παιχνίδι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τους καταναλωτές, παίρνοντας μαζί του το οικογενειακό του πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας – μια από τις καλύτερες προσφορές στο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πραγματικά άλλα οικογενειακά προγράμματα που αξίζει να αναφερθούν αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές καλές εναλλακτικές λύσεις CrashPlan εκεί έξω αν ψάχνετε για μια επιλογή που δεν θα σπάσει την τράπεζα.

Πρώτη θέση: Backblaze

Το Backblaze δεν σας προσφέρει μόνο απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, αλλά είναι επίσης φθηνό. Αυτό καθιστά την επιλογή μας για την καλύτερη συνολική αξία στο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας: Το μηνιαίο κόστος είναι μόλις 5 $ ανά υπολογιστή. Επιπλέον, το Backblaze είναι μία από τις λίγες καλές διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που έχουν ακόμη και επιλογή από μήνα σε μήνα.

Διαθέτει επίσης ετήσιες και εξαμηνιαίες προσφορές συνδρομής εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα. Η ετήσια συνδρομή σας εξοικονομεί 10 $ και μια εξαμηνιαία συνδρομή σας εξοικονομεί 25 $. φροντίστε να διαβάσετε την κριτική Backblaze για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές της υπηρεσίας.

Πριν από τη δέσμευση, μπορείτε να δοκιμάσετε το Backblaze για δεκαπέντε ημέρες, αλλά δεν προσφέρει κανένα δωρεάν πρόγραμμα.  

Δεύτερη θέση: IDrive

Το IDrive δεν προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Ωστόσο, το πακέτο αποθήκευσης 2 TB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων συσκευών, κάτι που για ορισμένα άτομα θα είναι πιο σημαντικό. Επίσης, είναι πολύ φθηνό, μόλις 52 $ για το πρώτο έτος υπηρεσίας. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για δύο χρόνια νωρίτερα σε αυτήν την τιμή. Στη συνέχεια, επανέρχεται στο κανονικό μηνιαίο κόστος των 69,50 $. Το IDrive δεν έχει επιλογή από μήνα σε μήνα.

Εάν το 2TB δεν είναι αρκετό για εσάς, το IDrive προσφέρει μια πολύ καλή προσφορά σε 5 TB αποθηκευτικού χώρου που καλύπτει επίσης απεριόριστες συσκευές. Αν θέλετε να αποφύγετε καθόλου χρήματα, το IDrive προσφέρει επίσης 5 GB δωρεάν.

Το ίδιο το κόστος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι πολύ καλό, αλλά το IDrive γλυκαίνει την προσφορά με αντίστοιχο χώρο συγχρονισμού. Πολύ λίγες εφεδρικές υπηρεσίες προσφέρουν συγχρονισμό συσκευών, ο οποίος, όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι πραγματικά μια δυνατότητα αποθήκευσης στο cloud. για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην αναθεώρηση IDrive.

Τρίτη θέση: Καρβονίτης

Το Carbonite σας παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για μία συσκευή, όπως το Backblaze, αλλά το βασικό πακέτο των 59,99 $ είναι ένα άγγιγμα πιο ακριβό. Αυτό το πρόγραμμα επίσης δεν περιλαμβάνει αντίγραφο ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου. Εάν θέλετε αυτό, θα χρειαστείτε πόνυ έως 99,99 $ ετησίως. Το Carbonite έχει επίσης ένα πολύ ακριβό πακέτο Prime που κοστίζει 149,99 $ και περιλαμβάνει αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο και υπηρεσία ταχυμεταφορών.

Επίσης, σε αντίθεση με το Backblaze, το Carbonite δεν έχει επιλογή από μήνα σε μήνα, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην κριτική μας για το Carbonite.  

Το Carbonite έχει μια δοκιμή 30 ημερών χωρίς δέσμευση, ωστόσο, εάν θέλετε να το δοκιμάσετε πριν αγοράσετε.

Ευκολία στη χρήση

Οι περισσότερες διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας καθιστούν την προστασία του σκληρού δίσκου εύκολη σε σχέση με τα εργαλεία αποθήκευσης στο cloud, αλλά μερικές το καθιστούν πολύ πιο εύκολο από άλλα. Είναι πολύ πιθανό όποιος διαλέξετε να επιλέξει τουλάχιστον ορισμένους κοινούς φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Στη συνέχεια, θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε το σύστημα αρχείων σας και να προσθέσετε ετικέτες σε όλα τα άλλα μόνοι σας.

Οι καλύτερες λύσεις σας απαλλάσσουν από όλες αυτές τις εργασίες. Μετά την εγκατάσταση, σαρώνουν αυτόματα το σκληρό σας δίσκο και αρχίζουν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας όλων των εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σελιδοδεικτών και άλλων κοινών τύπων αρχείων. Συνήθως, το μόνο πράγμα που δεν δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας είναι τα αρχεία συστήματος και τα προσωρινά αρχεία, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν τα επαναφέρετε σε ένα νέο μηχάνημα.

Κατά την αξιολόγηση της ευκολίας χρήσης, εδώ στο Cloudwards.net αξιολογούμε επίσης τη φιλικότητα των χρηστών των επιτραπέζιων πελατών, των διεπαφών ιστού και των εφαρμογών για κινητά. Τα καλά εργαλεία εξομαλύνουν την καμπύλη μάθησης.

Πρώτη θέση: Backblaze

Το Backblaze έχει σχεδιαστεί για άτομα που πραγματικά δεν θέλουν να ενοχλούνται με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή τους, αλλά εξακολουθούν να θέλουν αντίγραφα ασφαλείας.

Το Backblaze εκμεταλλεύεται τη θέση του ως απεριόριστη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, απλώς δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων στον υπολογιστή σας. Μόλις εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας, θα κάνει μια γρήγορη σάρωση του υπολογιστή σας για ό, τι πιστεύει ότι πρέπει να αποθηκευτεί και θα σας δώσει μια ανάγνωση αυτών των πληροφοριών.

Κάντε κλικ στο “ok” και θα ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να συνεχίσετε τη ζωή σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε περισσότερο για να βεβαιωθείτε ότι ο σκληρός δίσκος σας είναι ασφαλής

Ο σχεδιασμός της διεπαφής είναι τόσο ελάχιστος όσο παίρνει. Υπάρχουν μόνο λίγες ρυθμίσεις παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένης της εναλλαγής από συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας, επιλογή των δίσκων στον υπολογιστή σας που προστατεύονται και τροποποίηση εξαιρέσεων φακέλων και τύπων αρχείων που δεν δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας.

Το Backblaze διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπου μπορείτε να ανακτήσετε μεμονωμένα αρχεία. Οι εφαρμογές για κινητά ή iOS και Android είναι επίσης διαθέσιμες για πρόσβαση σε αρχεία. Τόσο η εμπειρία του προγράμματος περιήγησης όσο και του smartphone είναι τόσο απλή όσο μπορούν χωρίς περιορισμό της λειτουργικότητας.

Συνολικά, η προσέγγιση Backblaze είναι πραγματικά η επιτομή της ευκολίας χρήσης, καθιστώντας την εύκολη επιλογή για το νούμερο ένα σημείο αυτής της κατηγορίας.

Δεύτερη θέση: Καρβονίτης

Όπως το Backblaze, μόλις εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, το Carbonite σαρώνει αυτόματα τον σκληρό σας δίσκο για συγκεκριμένους τύπους αρχείων (μείον αρχεία συστήματος) και αρχίζει να τα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστείτε στενά τη διαδικασία.

Το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας Carbonite δεν παρέχει τόσες χρήσιμες πληροφορίες που λαμβάνετε από τη διεπαφή Backblaze, όπως να σας ενημερώνουμε πόσα αρχεία επισημαίνονται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Το Backblaze διαθέτει επίσης έναν σύνδεσμο ιστότοπου που σας δίνει μια εκτίμηση για το πόσο καιρό θα χρειαστεί το αντίγραφο ασφαλείας σας και πόσο γρήγορη είναι η ταχύτητα της σύνδεσής σας στο κέντρο δεδομένων, οπότε δεν μένετε τόσο πολύ στο σκοτάδι όσο είστε με το Carbonite.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, η εμπειρία χρήστη δεν είναι πολύ πίσω από το Backblaze, γι ‘αυτό κέρδισε το νουντ μας ως επιλαχόντα. Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι καλά σχεδιασμένος χωρίς πάρα πολλά συγχέοντας μενού και ρύθμιση και η διεπαφή ιστού σάς επιτρέπει να ταξινομήσετε εύκολα τα αρχεία σας για απομακρυσμένη επαναφορά.

Τρίτη θέση: IDrive

Τα προγράμματα συνδρομών IDrive είναι είτε 2 TB είτε 5 TB. Ως εκ τούτου, η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κατά τύπο αρχείου δεν θα λειτουργεί με αυτήν την υπηρεσία, καθώς αυτό θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε άτομα που ξεπερνούν το χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χωρίς εύκολο τρόπο να επιστρέψουν κάτω από αυτό.

Αντ ‘αυτού, το IDrive επισημαίνει αυτόματα σημαντικούς φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου επιφάνειας εργασίας και εγγράφων. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φακέλους εύκολα από την εφεδρική καρτέλα του προγράμματος-πελάτη IDrive. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεμονωμένα αρχεία.

Η διεπαφή IDrive είναι λίγο πιο περίπλοκη από εκείνη του Backblaze ή του Carbonite. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες, ιδιαίτερα εκείνοι που προτιμούν να διαχειρίζονται στενά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα προτιμούν αυτό. Για παράδειγμα, το IDrive προσφέρει πολύ πιο προσαρμόσιμες επιλογές προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ορίσετε και τους χρόνους έναρξης και διακοπής για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Αυτή η ίδια πολυπλοκότητα ξεχειλίζει στην εμπειρία ιστού, αν και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν του γεγονότος ότι το IDrive ενσωματώνει δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud, όπως ο συγχρονισμός, τις οποίες οι Backblaze και Carbonite δεν.

Η εμπειρία του IDrive για κινητά είναι μια από τις καλύτερες που έχουμε δει για μια διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων τηλεφώνου. Θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτές τις δυνατότητες στην επόμενη ενότητα.

Ευκαμψία

Κατά την αξιολόγηση των επιλογών για να βρείτε την καλύτερη προσαρμογή για τις ανάγκες σας, υπάρχουν τυπικές και όχι τόσο τυπικές δυνατότητες που ίσως θέλετε να προσέχετε, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά τη χρησιμότητα μιας διαδικτυακής εφεδρικής υπηρεσίας.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι το εξωτερικό αντίγραφο ασφαλείας του σκληρού δίσκου. Ορισμένες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τοπικών συσκευών αποθήκευσης, ενώ ορισμένες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικές συσκευές αποθήκευσης (εκτός από το σύννεφο). Αυτό περιστασιακά περιλαμβάνει συσκευές NAS.

Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διαθέτουν εφαρμογές smartphone που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε αρχεία. Λιγότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του smartphone σας. Εάν έχετε φωτογραφίες, λίστες επαφών και μηνύματα κειμένου που θέλετε να προστατεύσετε, βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρονική εφεδρική υπηρεσία σας μπορεί να φιλοξενήσει ή ίσως χρειαστεί να αγοράσετε μια ξεχωριστή υπηρεσία.

Ίσως οι πιο ασυνήθιστες λειτουργίες που επεκτείνουν τη χρησιμότητα μιας εφεδρικής υπηρεσίας είναι αυτές που συνήθως ανήκουν σε εργαλεία αποθήκευσης cloud. Πριν από μερικά χρόνια, αρκετές κορυφαίες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενσωμάτωσαν το συγχρονισμό ως δυνατότητα. Σήμερα, μόνο μια χούφτα ακόμα. Πιο κοινές είναι οι δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων που επιτρέπουν τη συνεργασία.  

Πρώτη θέση: IDrive

Το IDrive είναι μία από τις λίγες διαδικτυακές εφεδρικές εταιρείες που προσπαθούν ακόμη να ολοκληρώσουν και στο χώρο αποθήκευσης cloud. Αυτό το κάνει δίνοντας στους χρήστες ίσα αποθέματα αποθήκευσης τόσο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων όσο και για συγχρονισμό αρχείων.

Το IDrive δημιουργεί ένα φάκελο συγχρονισμού στον σκληρό σας δίσκο, που είναι η ίδια προσέγγιση που ακολουθεί το Dropbox, το Google Drive και άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Τυχόν αρχεία που τοποθετείτε σε αυτόν το φάκελο αποθηκεύονται στον χώρο συγχρονισμού σύννεφων και αποστέλλουν άλλες συσκευές με εγκατεστημένους πελάτες IDrive.   

Το IDrive σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε αρχεία και φακέλους σε συγκεκριμένα άτομα μέσω email ή να δημιουργείτε συνδέσμους που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε. Αυτοί οι σύνδεσμοι μπορούν ακόμη και να αναρτηθούν στο Facebook και το Twitter.

Πέρα από το διπλασιασμό ως υπηρεσία αποθήκευσης cloud, το IDrive είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που προσφέρει ολοκληρωμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας smartphone. Αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες, μουσική, βίντεο, ημερολόγια και επαφές για συσκευές iOS και Android. Η εφαρμογή Android μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας μηνυμάτων κειμένου.

Το IDrive SmartDocs σάς επιτρέπει να σαρώσετε έγγραφα όπως κάρτες ταυτότητας και να τα αποθηκεύσετε στο cloud. Θα ελέγξει ακόμη και τις ημερομηνίες λήξης στα αναγνωριστικά σας και θα σας στείλει υπενθυμίσεις όταν ήρθε η ώρα να τα ανανεώσετε.

Επιπλέον, το IDrive μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο από τους λογαριασμούς σας στο Facebook και στο Instagram, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους οποίους έχετε επισημανθεί με ετικέτα.   

Το IDrive θα δημιουργήσει επίσης αντίγραφα ασφαλείας όλων των αντιστοιχισμένων τοπικών αποθηκευτικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων USB και των εξωτερικών σκληρών δίσκων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε εξωτερικούς δίσκους εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα τοπικό αντίγραφο του αντιγράφου ασφαλείας σας. Για να υποστηρίξει την ευελιξία του, το IDrive μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων συσκευών με συνδρομή ενός χρήστη.

Δεύτερη θέση: SpiderOak ONE

Όπως το IDrive, το SpiderOak ONE παρέχει δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud, οι οποίες φυσικά προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία από τις περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud περιλαμβάνουν ένα φάκελο συγχρονισμού που ονομάζεται “SpiderOak Hive”, για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την κριτική μας στο SpiderOak.

Ωστόσο, οι δυνατότητες κοινής χρήσης δεν είναι τόσο προηγμένες όσο το IDrive ή το Jottacloud. Η εμπειρία εξαρτάται από αυτό που η εταιρεία αποκαλεί “ShareRooms”. Το ShareRooms μπορεί να συνδεθεί με φακέλους που έχετε αποθηκεύσει στο cloud. Είναι ένας καλός τρόπος για να διαχωρίζετε τα πράγματα, αλλά ευχόμαστε να υπάρχει τρόπος κοινής χρήσης μεμονωμένων αρχείων δημιουργώντας συνδέσμους.

Το SpiderOak ONE επίσης υπολείπεται του IDrive, καθώς σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση μόνο σε αρχεία από την εφαρμογή smartphone. Δεν υπάρχει επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του smartphone σας. Η υπηρεσία, ωστόσο, σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας εξωτερικών σκληρών δίσκων και, όπως το IDrive, μια συνδρομή ενός χρήστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων συσκευών.

Τρίτη θέση: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CloudBerry

Το CloudBerry Backup δεν παρέχει τις δυνατότητες αποθήκευσης cloud του pCloud ή του SpiderOak, ωστόσο, σας επιτρέπει να μετατρέψετε την υπηρεσία αποθήκευσης cloud σε διαδικτυακό χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αντί να παρέχει τις δικές του εγκαταστάσεις διακομιστή για χρήση, η υπηρεσία σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε το λογισμικό με οποιαδήποτε από περισσότερες από 50 διαφορετικές επιλογές αποθήκευσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, σας συνιστούμε να διαβάσετε την κριτική CloudBerry Backup.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν δημοφιλείς επιλογές αποθήκευσης cloud όπως το Google Drive και το OneDrive, καθώς και επεκτάσιμες επιλογές αποθήκευσης όπως το Amazon S3, το Google Cloud, το Azure και το Backblaze B2. Επιπλέον, το CloudBerry Backup μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή δεδομένων σε τοπικές συσκευές αποθήκευσης.

Μερικές άλλες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, συμπεριλαμβανομένων των Duplicati και Arq, σας επιτρέπουν επίσης να επιλέξετε τις επιλογές αποθήκευσής σας, αλλά προς το παρόν καμία δεν προσφέρει τόσες επιλογές όπως το CloudBerry Backup. Για μια αντιστοιχία μεταξύ αυτών των τριών υπηρεσιών, ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη μάχη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Mac.

Επαναφορά διαδικασίας

Η εισαγωγή των δεδομένων σας στο cloud μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία αποκατάστασης καταστροφών τείνει να τρέχει πιο γρήγορα επειδή οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου παρέχουν ταχύτερη λήψη από τις συνδέσεις μεταφόρτωσης. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε γρήγορα αρχεία, ενδέχεται να μην έχετε χρόνο να περιμένετε.

Οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν να αποκτάτε πρόσβαση σε αρχεία από απόσταση και να τα επαναφέρετε μεμονωμένα αντί να χρειάζεται να τα επαναφέρετε ταυτόχρονα. Μερικοί επιλεγμένοι, συμπεριλαμβανομένων των τριών κορυφαίων επιλογών μας για αυτήν την κατηγορία, θα σας στείλουν επίσης τα αρχεία σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Εάν έχετε στη διάθεσή σας αντίγραφα ασφαλείας εκατοντάδων gigabyte δεδομένων, αυτό μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.  

Πρώτη θέση: IDrive

Το IDrive παρέχει διάφορους τρόπους για να επαναφέρετε τα αρχεία σας. Μπορείτε να επαναφέρετε όλα τα αρχεία σας ή μεμονωμένα αρχεία απευθείας από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας, τόσο από το IDrive cloud είτε από μια εξωτερική μονάδα δίσκου, εάν έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία σας σε ένα.

Το IDrive υποστηρίζει αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων μηχανημάτων και μπορείτε να κάνετε επαναφορά από οποιοδήποτε από αυτά μέσω του υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη οποιουδήποτε φακέλου ή αρχείου που είναι αποθηκευμένο από τον πελάτη web IDrive και την εφαρμογή smartphone IDrive.

Αυτό που θέτει το IDrive μπροστά από κάθε άλλο online εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι η υπηρεσία IDrive Express. Διαθέσιμο μόνο σε πελάτες των Η.Π.Α., το IDrive Express είναι μια δωρεάν υπηρεσία παράδοσης ταχυμεταφορών για έως και 3 TB δεδομένων. Ενώ άλλοι πάροχοι προσφέρουν υπηρεσία παράδοσης ταχυμεταφορών, μόνο το IDrive την προσφέρει δωρεάν, μία φορά το χρόνο για συνδρομητές Προσωπικού προγράμματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αρχικά αντίγραφα ασφαλείας.

Δεύτερη θέση: Καρβονίτης

Το Carbonite σας δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρετε όλα τα αρχεία σας από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας ή να μεταβείτε στη διεπαφή ιστού για να επιλέξετε και να κατεβάσετε συγκεκριμένα αρχεία. Κατά την επαναφορά όλων των αρχείων, μπορείτε να επιλέξετε να τα επαναφέρετε στην αρχική τους θέση ή να τα αποθηκεύσετε όλα σε ένα αρχείο zip.

Οι επαναφορές ιστού σάς επιτρέπουν να κάνετε επαναφορά βάσει της ιεραρχίας του συστήματος αρχείων σας. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για αναζήτηση συγκεκριμένων αρχείων, εάν γνωρίζετε ακριβώς τι ψάχνετε.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία από την εφαρμογή Carbonite για κινητά.

Ο λόγος που κατατάσσουμε το Carbonite χαμηλότερο από το IDrive είναι ότι η υπηρεσία ταχυμεταφοράς της περιλαμβάνεται μόνο δωρεάν με τη συνδρομή Carbonite Prime, η οποία κοστίζει 150 $ ετησίως – και ακόμη και τότε, πρέπει να πληρώσετε για αποστολή. Οι χρήστες Carbonite Basic και Carbonite Plus μπορούν ακόμη να παραλάβουν μια εξωτερική μονάδα δίσκου για να επισπεύσουν την ανάκτηση, αλλά θα κοστίσει τουλάχιστον 99 $.

Τρίτη θέση: Backblaze

Το Backblaze δεν σας επιτρέπει να επαναφέρετε αρχεία απευθείας από τον υπολογιστή-πελάτη του. πρέπει να συνδεθείτε στον ιστότοπο. Κατά την επαναφορά από τον ιστότοπο, δεν υπάρχει επιλογή επαναφοράς αρχείων στις αρχικές τους τοποθεσίες. Πρέπει να κατεβάσετε ένα αρχείο zip.

Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε όλα τα αρχεία σας ή να επιλέξετε αρχεία για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Μόλις το αρχείο zip είναι έτοιμο για λήψη, το Backblaze θα σας στείλει ένα email.

Το Backblaze διαθέτει επίσης μια υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών που σας στέλνει είτε μια μονάδα flash με έως και 128 GB αρχείων ή έναν σκληρό δίσκο με έως και 4 TB αρχείων. Ούτε είναι ελεύθερο μπροστά. η μονάδα flash κοστίζει 99 $ και ο σκληρός δίσκος κοστίζει 189 $. Ωστόσο, εάν τα στείλετε πίσω, το Backblaze θα εκδώσει επιστροφή χρημάτων.

Εκδόσεις

Μια άλλη χρήσιμη δυνατότητα επαναφοράς που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι η έκδοση, η οποία είναι ένα μέσο διατήρησης προηγούμενων καταστάσεων αρχείων μετά την πραγματοποίηση αλλαγών. Το Versioning σάς προστατεύει από τυχαίες αλλαγές και αλλοιώσεις αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των αλλοιώσεων που προκαλούνται από προγράμματα ransomware όπως το WannaCry.  

Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας περιλαμβάνουν έκδοση, αλλά ορισμένες έχουν καλύτερες πολιτικές εκδόσεων από άλλες. Τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά εκδόσεων που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν το πόσο διατηρούνται οι εκδόσεις αρχείων και πόσες εκδόσεις αρχείων διατηρούνται.

Πρώτη θέση: SpiderOak

Κάθε φορά που αλλάζει ένα αρχείο που είναι αποθηκευμένο στο SpiderOak, η υπηρεσία αποθηκεύει την προηγούμενη έκδοση αυτού του αρχείου επ ‘αόριστον. Δεν υπάρχει όριο 30 ημερών και κανένα όριο για πόσες εκδόσεις μπορείτε να διατηρήσετε. Επίσης, οι αποθηκευμένες εκδόσεις δεν υπολογίζονται στον εφεδρικό σας χώρο.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την προσέγγιση του SpiderOak στην έκδοση είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να θέσετε όρια στον αριθμό των εκδόσεων που διατηρούνται. Εάν δεν τα θέλετε, μπορείτε να τα διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο, αλλά αυτό απαιτεί χρόνο.

Δεύτερη θέση: IDrive

Το IDrive ακολουθεί μια πιο μετρημένη προσέγγιση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από το SpiderOak: Οι τελευταίες 10 εκδόσεις οποιουδήποτε δεδομένου αρχείου διατηρούνται επ ‘αόριστον.

Παρόλο που δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο η διατήρηση όλων των εκδόσεων αρχείων σας, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό θα πρέπει να προστατεύει περισσότερο από ανεπιθύμητες αλλαγές αρχείων ή αλλοιώσεις αρχείων. Όπως το SpiderOak, οι αποθηκευμένες εκδόσεις αρχείων δεν υπολογίζονται στον εφεδρικό σας χώρο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την παρακολούθηση της επιπλέον χρήσης.

Το IDrive διευκολύνει επίσης τη σύνδεση από μια καταστροφή σε όλο το σύστημα με τη λειτουργία IDrive Rewind. Με το Rewind, μπορείτε να επαναφέρετε μαζικά σε προηγούμενες καταστάσεις έκδοσης για όλα τα αρχεία ενός φακέλου.  

Τρίτη θέση: Καρβονίτης

Με το Carbonite, διατηρούνται οι τρεις τελευταίες εκδόσεις οποιουδήποτε αρχείου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Επιπλέον, διατηρείται μια έκδοση για καθεμία από τις προηγούμενες επτά ημέρες, μία για κάθε μία από τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες και μία για κάθε δύο προηγούμενους μήνες. Δεδομένου ότι το Carbonite είναι μια απεριόριστη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το χώρο που καταλαμβάνουν αυτές οι εκδόσεις.

Ειδοποίηση προειδοποίησης: Εάν χρησιμοποιείτε Mac και χρειάζεστε έκδοση, θα θέλατε να κοιτάξετε αλλού. Αυτήν τη στιγμή, το Carbonite δεν υποστηρίζει δυνατότητες εκδόσεων για αυτούς. Ωστόσο, για χρήστες υπολογιστών, η πολιτική εκδόσεων είναι καλύτερη από τις περισσότερες.

Ασφάλεια

Η γνώση του αρχείου σας είναι ασφαλής στο cloud είναι υψίστης σημασίας. Αυτό ισχύει περισσότερο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο από το cloud storage, καθώς οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο τείνουν να ανεβάζουν περισσότερα αρχεία από ό, τι γνωρίζετε.

Κατά την αξιολόγηση μιας διαδικτυακής υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ανακατεύει τα αρχεία σας ενώ βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας στον διακομιστή είτε χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES είτε Blowfish. Με αυτόν τον τρόπο, κανένας που αποκτά αυτά τα αρχεία δεν μπορεί να τα διαβάσει χωρίς το κλειδί κρυπτογράφησης.

Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διατηρούν αυτά τα κλειδιά κρυπτογράφησης για εσάς. Μερικά, ωστόσο, σας δίνουν την επιλογή να ρυθμίσετε ιδιωτική κρυπτογράφηση. Με την ιδιωτική κρυπτογράφηση, δημιουργείτε το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης και η υπηρεσία δεν ξέρει ποτέ τι είναι. Επίσης γνωστό ως κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, αυτό αποτρέπει κανέναν εκτός από εσάς να διαβάζετε ποτέ τα αρχεία σας.

Ακόμη και με τη χρήση κρυπτογράφησης AES ή Blowfish, οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα από εκείνους που ξέρουν πώς να διεξάγουν βίαιες επιθέσεις. Για να το προστατέψετε, πολλές διαδικτυακές εφεδρικές υπηρεσίες προσφέρουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο οποίος απαιτεί την εισαγωγή κωδικού ασφαλείας που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας κατά τη σύνδεση στον λογαριασμό σας από ένα άγνωστο μηχάνημα.

Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος αντιγράφων ασφαλείας αποθηκεύει δεδομένα σε σκληρές εγκαταστάσεις διακομιστή που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν φυσικές καταστροφές και φυσικές και εικονικές επιθέσεις.

Πρώτη θέση: Αληθινή εικόνα Acronis

Το Acronis True Image ενσωματώνει πολλά ελκυστικά πρότυπα και μη τυπικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία οδήγησαν σε κορυφαία κατάταξη σε αυτήν την κατηγορία.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας που προσφέρει είναι η ιδιωτική, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που είναι πραγματικά μηδενική γνώση. Από προεπιλογή, τα αρχεία δεν είναι κρυπτογραφημένα, αλλά με εναλλαγή του «κρυπτογράφησης αντιγράφων ασφαλείας» κατά τη δημιουργία του σχεδίου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα ανακαλυφθούν πριν φύγουν από τον υπολογιστή σας για το σύννεφο Acronis.

Θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του κλειδιού κρυπτογράφησης. Η Acronis δεν γνωρίζει ποτέ αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, ακόμη και κατά την ανάκτηση των αρχείων σας, επομένως η εταιρεία δεν θα μπορεί ποτέ να επαναλάβει αυτό το κλειδί.

Το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται είναι το AES 256, που σημαίνει ότι είναι ένα κλειδί 256-bit. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια για τους πιο προηγμένους υπερυπολογιστές στον κόσμο να σπάσουν ένα πλήκτρο 256-bit, οπότε τα δεδομένα σας θα πρέπει να είναι αρκετά ασφαλή – από απλούς θανάτους, ούτως ή άλλως.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το Acronis είναι ότι δεν παρέχει επίσης δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Ενώ υποτίθεται ότι είναι στη λίστα των υποχρεώσεων Acronis, δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη για την ημερομηνία εφαρμογής.

Παρά αυτή τη μεγάλη απώλεια, κατατάξαμε ακόμη την πρώτη θέση του Acronis λόγω ορισμένων καινοτόμων λειτουργιών ασφαλείας που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Το καλύτερο από αυτά είναι το Acronis Active Protection, το οποίο σαρώνει έξυπνα το αντίγραφο ασφαλείας σας για πιθανή καταστροφή ransomware.

Το Acronis Cloud αποτελείται από κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί για να αποκρούει φυσικές και εικονικές επιθέσεις. Παρακολουθούνται από την ασφάλεια 24/7, παρακολουθούνται και προστατεύονται με υψηλούς φράκτες, βιομετρικούς σαρωτές και βασικές κάρτες.

Δεύτερη θέση: Καρβονίτης

Οι εγκαταστάσεις δεδομένων Carbonite προστατεύονται με μια σειρά ελέγχων για την προστασία των δεδομένων σας. Αυτά περιλαμβάνουν συστήματα ελέγχου κλίματος, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπαταρίας, παρακολούθηση CCTV, περιπολίες φύλαξης, βιομετρικούς σαρωτές και ηλεκτρονικές κάρτες κλειδιών.

Όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές του ανακατεύονται χρησιμοποιώντας AES. Κανονικά, το Carbonite διατηρεί τα κλειδιά κρυπτογράφησης για εσάς. Ωστόσο, κατά την πρώτη εγγραφή σας δίνεται η επιλογή να ρυθμίσετε ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης.

Εάν το Carbonite διατηρεί τα κλειδιά κρυπτογράφησής σας, χρησιμοποιεί AES 128-bit. Εάν ρυθμίσετε ιδιωτική κρυπτογράφηση, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 256-bit.

Το Carbonite σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων,

Τρίτη θέση: Backblaze

Το Backblaze ολοκληρώνει τις τρεις κορυφαίες επιλογές ασφάλειας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Ο κύριος λόγος που δεν τελείωσε υψηλότερα είναι ότι έχουμε κάποιες ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή της ιδιωτικής κρυπτογράφησης.

Από προεπιλογή, το Backblaze κρατά το κλειδί κρυπτογράφησης. Ωστόσο, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας τα οποία η εταιρεία δεν θα γνωρίζει ή δεν θα καταγράφει.

Το πλεονέκτημα από την πλευρά του Backblaze είναι ότι η εταιρεία απαιτεί να τους δώσετε τη φράση πρόσβασής σας όταν ανακτάτε δεδομένα, ώστε να μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα σας προτού τα αντιγράψουν και τα στείλουν σε εσάς..

Το Backblaze ισχυρίζεται ότι δεν καταγράφει κλειδί και το καταστρέφει μόλις ολοκληρωθεί η αποκρυπτογράφηση, αλλά θα προτιμούσαμε τα αρχεία να παραμένουν κρυπτογραφημένα μέχρι να φτάσουν στον υπολογιστή σας, όπου μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν ιδιωτικά..

Με το Backblaze, είτε η εταιρεία είτε κατέχετε το κλειδί κρυπτογράφησής σας, χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση 128 bit. Ενώ προτιμούμε AES 256-bit, κανένα επίπεδο κρυπτογράφησης πιστεύεται ότι δεν είναι εύθραυστο.

Το Backblaze έχει επίσης μια επιλογή για δύο παράγοντες, την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε να ενεργοποιεί κάθε φορά που συνδέεστε ή μόνο όταν συνδέεστε από μια άγνωστη συσκευή.

Το Backblaze έχει επίσης μια επιλογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε να ενεργοποιεί κάθε φορά που συνδέεστε ή μόνο όταν συνδέεστε από μια άγνωστη συσκευή.

Το Backblaze διαθέτει επίσης δυνατότητα εντοπισμού χαμένων ή κλεμμένων υπολογιστών. Αν και κάπως ασυνήθιστο για μια εφεδρική υπηρεσία, εξακολουθεί να είναι μια ωραία προσθήκη ασφάλειας.

Τελικές σκέψεις

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση ως προς το ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο σήμερα και αυτό δεν είναι κακό. Αρκετοί εξέχοντες παίκτες έχουν χαράξει θέσεις στο χώρο που θα πρέπει να απευθύνονται σε άτομα με διαφορετικές ανάγκες. Ελπίζουμε ότι αυτή η επισκόπηση σας βοήθησε να πάρετε τα ρουλεμάν σας. Για τον μέσο αγοραστή, θα πρέπει να είναι αρκετό για να επιλέξετε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι ορισμένοι από τους αναγνώστες μας έχουν πιο συγκεκριμένες ανάγκες όσον αφορά το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας. Εάν αυτό περιλαμβάνει εσάς, χαίρεστε: Έχουμε μια μεγάλη ποικιλία άρθρων σχετικά με την εύρεση εφεδρικών λύσεων για την κάλυψη ποικίλων αναγκών.

 • Το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για μικρές επιχειρήσεις
 • Η καλύτερη απεριόριστη διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας
 • Το καλύτερο δωρεάν αντίγραφο ασφαλείας cloud
 • Οι καλύτερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή
 • Καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας Mac
 • Οφέλη απεριόριστης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
 • IDrive εναντίον Backblaze
 • CloudBerry vs Acronis εναντίον Storagecraft vs Macrium
 • Azure vs Amazon S3 εναντίον Google Cloud vs Backblaze B2
 • Πώς λειτουργεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το Microsoft Azure
 • Πώς λειτουργεί το Backup με το Amazon S3

Ελπίζουμε να απολαύσατε τη διαδικτυακή επισκόπηση αντιγράφων ασφαλείας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε σκέψεις, ερωτήσεις ή κουβέντα, φροντίστε και ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map