Review Keepit – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Keepit

Το Keepit είναι ένας σταθερός πάροχος με πολλούς τρόπους, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια αδέξια διεπαφή. Ωστόσο, ξεπεράστε αυτό, έχετε έναν απεριόριστο πάροχο αντιγράφων ασφαλείας που παίζει ωραία με το Linux. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του Keepit για λεπτομέρειες.


Καλύτερες διαδικτυακές εφεδρικές κριτικές

Το Keepit είναι ένας διαδικτυακός πάροχος αντιγράφων ασφαλείας που εδρεύει στη Δανία και δραστηριοποιείται από το 2007. Διαθέτει δύο προϊόντα: Keepit και Keepit Classic. Η πρώτη είναι μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud-to-cloud που αντικατοπτρίζει αρχεία στο Office 365, το G Suite και σύντομα το Dropbox. Το τελευταίο είναι παρόμοιο με τις βασικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως αυτές που μπορείτε να βρείτε στην καλύτερη λίστα εφεδρικών αντιγράφων μας.

Το Keepit Classic μπορεί να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας διακομιστών, όχι μόνο οικιακών υπολογιστών ή φορητών υπολογιστών. Επειδή η έκδοση cloud-to-cloud είναι πιο κατάλληλη για επιχειρήσεις που αποθηκεύουν τεράστια ποσά δεδομένων, αυτή η κριτική θα επικεντρωθεί στο Keepit Classic, το οποίο είναι κατάλληλο για οικιακούς χρήστες.

Το Keepit Classic έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά υπάρχουν και σοβαρά μειονεκτήματα. Προσφέρει απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για φθηνά, υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων, κάτι που είναι σπάνιο, διαθέτει εκδόσεις 60 ημερών και λειτουργεί σε μερικές διανομές Linux. Ωστόσο, η διεπαφή του είναι ακατάλληλη και δεν υπάρχει πρόγραμμα-πελάτης ιστού ή εφαρμογή για κινητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν είστε μακριά από τον υπολογιστή σας.

Σε αντίθεση με άλλες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, οι επιλογές προγραμματισμού είναι αραιές. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να περιμένετε μια απάντηση από την υποστήριξη, επειδή ο ιστότοπος βοήθειας έχει λίγες απαντήσεις και ορισμένες στα δανικά. Η πολιτική απορρήτου έχει επίσης το μερίδιο των προβλημάτων της. Εάν αυτό ακούγεται σαν πολλά μειονεκτήματα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια άλλη υπηρεσία από τις καλύτερες διαδικτυακές κριτικές αντιγράφων ασφαλείας μας.

Ωστόσο, αν εξακολουθείτε να σας ενδιαφέρει το Keepit, παραμείνετε σε μας καθώς εξετάζουμε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτήν την κριτική του Keepit Classic.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Keepit

Χαρακτηριστικά

Οι σκληροί δίσκοι, είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί, θα αποτύχουν τελικά. Το μόνο πράγμα που διαφέρει είναι το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει. Οι εξωτερικές μονάδες δίσκου ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο επειδή δεν χρησιμοποιούνται όσο οι εσωτερικές μονάδες δίσκου, αλλά μπορούν επίσης να σπάσουν, να παγιδευτούν σε φωτιά ή πλημμύρα ή κάποιος θα μπορούσε να τις κλέψει.

Το Keepit Classic λέει με την εγγραφή σε αυτό και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στο cloud, μπορείτε να το αποφύγετε και να έχετε ηρεμία. Αυτός είναι ένας ρεαλιστικός ισχυρισμός, επειδή το κύριο χαρακτηριστικό του Keepit Classic είναι ο απεριόριστος χώρος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων οποιουδήποτε μεγέθους και τύπου, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, συνεδριών Pro Tools και έργων Adobe Premiere Pro. Εάν είστε επαγγελματίας που εργάζεται με σπάνους τύπους αρχείων, αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό.

Μόλις ανεβάσετε τα δεδομένα σας σε ένα κέντρο δεδομένων Keepit, θα αναπαραχθούν σε τουλάχιστον ένα ακόμη κέντρο δεδομένων σε ξεχωριστή γεωγραφική τοποθεσία. Εάν διαγράψετε ένα αρχείο κατά λάθος ή πέσετε θύμα ransomware και τα αρχεία σας είναι κατεστραμμένα, μπορείτε να βασιστείτε στο ιστορικό αντιγράφων ασφαλείας 60 ημερών για ανάκτηση. Σας επιτρέπει να επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία ή προηγούμενες εκδόσεις αυτών από τις τελευταίες 60 ημέρες.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Windows είναι η δυνατότητα διανομής του Keepit στους χρήστες τους μέσω ανάπτυξης MSI. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε ολόκληρο το σύστημά σας, μπορείτε, αλλά μόνο αν εγγραφείτε στο πιο ακριβό πρόγραμμα.

Εάν οι ανάγκες σας τρέχουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά χρειάζεστε περισσότερες επιλογές, δοκιμάστε το CloudBerry Backup. Είναι γεμάτο με δυνατότητες και επιλογές που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να είναι πάρα πολύ για τους χρήστες mainstream. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την κριτική για το CloudBerry Backup.

Προγραμματισμός Keepit

Το Keepit Classic, σε αντίθεση με τις περισσότερες διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, δεν έχει πολλές επιλογές προγραμματισμού αντιγράφων ασφαλείας. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι συνεχής και σταδιακή από προεπιλογή, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του αρχικού αντιγράφου ασφαλείας, το Keepit Classic θα μεταφέρει μόνο το αλλαγμένο τμήμα του αρχείου, το οποίο εξοικονομεί χρόνο και εύρος ζώνης.

Αυτή η προσέγγιση ονομάζεται αντιγραφή σε επίπεδο μπλοκ.

Δεν μπορείτε να ορίσετε την ώρα που θέλετε να εκτελείται το αντίγραφο ασφαλείας σας. Αντίθετα, θα εκτελείται αυτόματα μία φορά κάθε μέρα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις ημέρες της εβδομάδας που θέλετε να εκτελείται. Αυτό είναι αραιό σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες. Το Keepit Classic δεν διαθέτει επίσης υπηρεσία παράδοσης ταχυμεταφορών, η οποία θα ήταν χρήσιμη για μεγάλες εργασίες επαναφοράς.

Το IDrive διαθέτει μια ικανή υπηρεσία ταχυμεταφορών που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ή να επαναφέρετε αρχεία μέσω ταχυδρομείου. Δεν είναι δωρεάν για επαναφορές, αλλά είναι χρήσιμο εάν πρέπει να επαναφέρετε πολλά δεδομένα. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αναθεώρηση IDrive.

Το Keepit Classic χρησιμοποιεί AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας, αλλά δεν διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Θα υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες, τις υπηρεσίες και τις πρακτικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη αντιγράφων ασφαλείας.

Επισκόπηση χαρακτηριστικών Keepit

Λογότυπο Keepitwww.keepit.com

Ξεκινά από 454 $ ανά μήνα για 1000 GBΌλα τα πακέτα

Αντιγράφων ασφαλείας

Προγραμματιστής αντιγράφων ασφαλείας

Συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Αύξηση αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικού δίσκου

Αντίγραφο ασφαλείας NAS

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή

Υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για κινητές συσκευές

Απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Απεριόριστες συσκευές

Ταχύτητα

Αντιγραφή αρχείου επιπέδου μπλοκ

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών νημάτων

Επαναφέρω

Υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών

Πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης

Πρόσβαση σε εφαρμογές για κινητά

Εκδόσεις

Διαγραφή αρχείου

Ασφάλεια

Ιδιωτική κρυπτογράφηση

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης
AES 256-bit

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Σκληρυμένα κέντρα δεδομένων

Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης

Συμβατό με HIPPA

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Κοινή χρήση αρχείων

Συγχρονισμός συσκευής

Δωρεάν δοκιμή
30

Τιμολόγηση

Ο πίνακας τιμών στον ιστότοπο εμφανίζει τρία σχέδια, αλλά δεν βλέπετε κάθε διαθέσιμη έκδοση μέχρι να φτάσετε στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που επιλέγετε, μπορείτε να πληρώσετε μόνο για ένα ή δύο χρόνια. Δεν υπάρχει επιλογή πληρωμής σε μηνιαία βάση. Θα ήταν ωραίο να έχουμε την επιλογή, ακόμα και αν είναι μερικά δολάρια περισσότερο, γιατί σας εγγυάται ευελιξία. Δεν υπάρχει έκπτωση εάν πληρώνετε για ένα έτος, αλλά λαμβάνετε μια μικρή έκπτωση και δύο δωρεάν μήνες εάν πληρώνετε για δύο χρόνια.

Πριν αποφασίσετε να εγγραφείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Μπορείτε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα Home Unlimited ή το πρόγραμμα Pro Desktop.

Το Home Unlimited παρέχει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για 4,95 $ ανά μήνα ή 59,40 $ ανά έτος. Είναι αρκετά καλό αν θέλετε απλώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του προσωπικού σας υπολογιστή.

Το Pro Desktop προσθέτει κεντρικά εργαλεία διαμόρφωσης, ανάπτυξης και αναφοράς για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τους υπολογιστές της επιχείρησής σας. Είναι 179,40 $ ετησίως, το οποίο μειώνεται στα 14,95 $ το μήνα. Υποστηρίζει πολλούς χρήστες και μπορείτε να διανείμετε άδειες σε όλα τα συστήματά σας, να προσθέτετε εφεδρικές πολιτικές σε μεμονωμένους υπολογιστές ή ομάδες και να τις διαχειρίζεστε από τον πίνακα ελέγχου σας.

Το επόμενο σχέδιο είναι ο Pro Server, ο οποίος διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, ξεκινώντας από τον Pro Server 100.

Ο Pro Server 100 προσφέρει 100 GB εφεδρικού χώρου για τον διακομιστή σας. Εκτός από τις δυνατότητες του προγράμματος Pro Desktop, προσφέρει πλήρη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς συστήματος. Για να απολαύσετε αυτό το όφελος και να προστατεύσετε τους διακομιστές σας, θα πρέπει να βγάζετε βαριά 588 $ ετησίως. Οι τελευταίες εκδόσεις προσθέτουν περισσότερο χώρο και αυξάνουν ακόμη περισσότερο την τιμή. Η έκδοση 500 GB είναι 2.028 $ ετησίως.

Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο, το Keepit Classic σάς επιτρέπει να αγοράσετε περισσότερα. Η προσφορά είναι επεκτάσιμη έννοια εάν φτάσετε στη μέγιστη χωρητικότητα, το Keepit Classic θα προσθέσει χώρο σε προσαυξήσεις 500 GB για επιπλέον 165 $ ανά μήνα. 500 GB είναι 165 $ το μήνα, 1TB είναι 330 $ το μήνα και ούτω καθεξής.

Για τους οικιακούς χρήστες, το Carbonite είναι ο πιο άμεσος ανταγωνιστής. Το βασικό πρόγραμμα προσφέρει επίσης απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας, αλλά είναι 71,99 $ ετησίως έναντι 59,50 $ του Keepit Classic. Τούτου λεχθέντος, τα άλλα σχέδια της Carbonite κλιμακώνονται πολύ καλύτερα από το Keepit Classic’s και προσφέρουν αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο και ανάκτηση ταχυμεταφορών. Αν αυτό είναι που χρειάζεστε, συμβουλευτείτε την κριτική μας για το Carbonite για να μάθετε περισσότερα.

Ευκολία στη χρήση

Όταν μεταβαίνετε στον ιστότοπο του Keepit, σας παρουσιάζεται το Keepit και όχι το Keepit Classic. Για να εγγραφείτε στο Keepit Classic, πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο στο υποσέλιδο της σελίδας. Για να προσθέσετε τη σύγχυση, υπάρχει μια εφεδρική έκδοση της υπηρεσίας Keepit που δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή.

Μόλις φτάσετε στη σελίδα Keepit Classic, μπορείτε να εγγραφείτε για μια δοκιμή του προγράμματος Home Unlimited ή του προγράμματος Pro Desktop. Μετά από αυτό, πρέπει να κάνετε λήψη του προγράμματος-πελάτη, ο οποίος λειτουργεί σε όλες τις κύριες εκδόσεις των Windows και macOS, καθώς και στις εκδόσεις Debian και RedHat του Linux. Εάν έχετε διαφορετική έκδοση του Linux, διαβάστε το καλύτερο online αντίγραφο ασφαλείας για το άρθρο Linux.

keepit-desktop-app

Η εφαρμογή είναι εύκολη στην εγκατάσταση. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στο πρόγραμμα εγκατάστασης και θα είστε καλό να πάτε. Μετά την εγκατάσταση, θα δείτε την εφαρμογή Keepit Classic, με τέσσερις καρτέλες στην κορυφή που σας επιτρέπουν να την πλοηγηθείτε. Η σχεδίαση μοιάζει χρονολογημένη και η εφαρμογή δεν είναι τόσο διαισθητική όσο μερικοί από τους ανταγωνιστές του Keepit Classic.

Η μετακίνηση από καρτέλα σε καρτέλα απαιτεί μερικές φορές αρκετά κλικ πριν να ανταποκριθεί η εφαρμογή. Η πλοήγηση και η επιλογή των αρχείων σας φαίνεται επίσης αργή και αδέξια. Για παράδειγμα, το Zoolz Home Cloud Backup ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση, αλλά το δέντρο φακέλων είναι πιο καθαρό και η προβολή επιλογής έχει δύο παράθυρα που σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε εύκολα. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αναθεώρηση Zoolz Home Cloud Backup.

Ωστόσο, οι καρτέλες του Keepit Classic δεν είναι γεμάτες πληροφορίες και δείχνουν μόνο όσα πρέπει να γνωρίζετε. Χάρη σε αυτήν και την απλή δομή του, ο πελάτης είναι εύχρηστος.

Σε αντίθεση με πολλές λύσεις, το Keepit Classic δεν διαθέτει εφαρμογή για κινητά που σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση των αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας ενώ βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας. Υπάρχουν υπηρεσίες που δεν την έχουν, ωστόσο, η παράλειψη έρχεται ως μια μικρή έκπληξη.

Αυτό που είναι πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι το Keepit Classic δεν διαθέτει πελάτη ιστού, κάτι που θα σας επέτρεπε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας σας από διαφορετικό υπολογιστή.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

Κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το Keepit Classic, δεν θα μπορείτε να επιλέξετε φακέλους ή αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από το σύστημα αρχείων σας. Αντ ‘αυτού, θα ολοκληρώσετε τη διαδικασία από την εφαρμογή Keepit Classic.

keepit-folder-επιλογή

Η καρτέλα “Ρυθμίσεις” θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Ωστόσο, η τοποθέτησή του είναι συγκεχυμένη. Η προεπιλεγμένη προβολή είναι η απλή προβολή. Η απλή προβολή προεπιλέγει μερικούς φακέλους. Στα Windows, είναι έγγραφα, επιτραπέζιοι υπολογιστές, αγαπημένα και εικόνες.

keepit-Advanced-επιλογή

Αν θέλετε να επιλέξετε μόνοι σας τους φακέλους, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία για προχωρημένους κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “Σύνθετη προβολή” στα δεξιά. Η επιλογή συγκεκριμένων αρχείων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω ενός δέντρου αντί για το σύστημα αρχείων είναι αρκετά κακή, αλλά μόνο η επιλογή επιλογής φακέλων είναι χειρότερη.

Αφού επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε ποιες ημέρες θέλετε να εκτελείται το αντίγραφο ασφαλείας. Δεν μπορείτε να επιλέξετε αρχεία, αλλά δεν περιορίζεστε σε φακέλους. Μπορείτε να επιλέξετε τα πάντα πάνω από ένα φάκελο στην ιεραρχία αρχείων.

Αυτή η επιλογή, χωρίς περιορισμούς στο μέγεθος ή τον τύπο αρχείου, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του σκληρού δίσκου ή ακόμη και ενός συνόλου από αυτά σε μια διαμόρφωση RAID, χωρίς προβλήματα.

keepit-restore-καρτέλα

Για να επαναφέρετε τα αρχεία σας, πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα “επαναφορά”. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “προβολή όλων των αντιγράφων ασφαλείας” ή “επαναφορά τελευταίων αντιγράφων ασφαλείας”. Ο προεπιλεγμένος προορισμός για την επαναφορά σας είναι “επιφάνεια εργασίας”, τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε κάνοντας κλικ στην επιλογή “αλλαγή προορισμού”.

keepit-restore-σύνολα

Ο σύνδεσμος “προβολή όλων των αντιγράφων ασφαλείας” εμφανίζει τα σύνολα αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να επαναφέρετε τα πάντα από ένα σύνολο αντιγράφων ασφαλείας ή να τα περιηγηθείτε. Αν επιλέξετε να κάνετε το τελευταίο, θα δείτε μια δομή δέντρου όπως αυτή που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

keepit-restore-αρχεία

Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία για επαναφορά. Επιλέξτε τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να επαναφέρετε και κάντε κλικ στο “επαναφορά”. Εάν θέλετε να αλλάξετε τον προορισμό της επαναφοράς σας, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “αλλαγή προορισμού” κάτω από την ιεραρχία φακέλων.

Τέλος, εάν θέλετε να ανακτήσετε κάτι που συμπεριλήφθηκε στο τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας σας, απλώς κάντε κλικ στο “επαναφορά τελευταίου αντιγράφου ασφαλείας” και η διαδικασία επαναφοράς θα επαναφέρει μόνο αυτά τα αρχεία.

Ταχύτητα

Τα αρχικά αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να διαρκέσουν πολύ και αυτό είναι ακόμη πιο πιθανό όταν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων δεδομένων όπως μπορείτε με το Keepit Classic. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά το πιο σημαντικό είναι το εύρος ζώνης σύνδεσης και πόσο κοντά βρίσκεστε σε ένα από τα κέντρα δεδομένων του Keepit. Βρίσκονται στη Δανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Δεν υπάρχει τρόπος να επιταχύνετε τις ταχύτητές σας εάν το Keepit Classic παίρνει πάρα πολύ από το εύρος ζώνης σας και δεν υπάρχει επιλογή αύξησης του αριθμού των εφεδρικών νημάτων.

Για να δοκιμάσουμε τις ταχύτητες του Keepit Classic, χρησιμοποιήσαμε έναν φάκελο με φερμουάρ 1 GB. Πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές μας χρησιμοποιώντας σύνδεση WiFi στο Βελιγράδι της Σερβίας, η οποία είχε ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 100 Mbps. Με αυτές τις ταχύτητες, υπολογίσαμε ότι θα χρειαστούν περίπου 21 λεπτά για να ανεβάσετε τον δοκιμαστικό φάκελό μας και λίγο περισσότερο από ένα λεπτό για να τον κατεβάσετε χωρίς επιβάρυνση.

Η ταχύτητα μεταφόρτωσης ήταν μεγάλη, καθώς ήταν κατά μέσο όρο 28 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Συγκριτικά, πολλές υπηρεσίες χρειάζονται σχεδόν μία ώρα για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του δοκιμαστικού μας φακέλου με τις ίδιες ταχύτητες. Για να το εξισορροπήσουμε, οι ταχύτητες λήψης ήταν φρικτές. Ο χρόνος που απαιτείται για τη λήψη κατά μέσο όρο 23 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα όταν οι περισσότερες υπηρεσίες διαρκούν περίπου δύο λεπτά.

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης:00:28:3200:29:1800:28:55
Χρόνος λήψης:00:22:1300:24:3300:23:23

Ασφάλεια

φύλαξη-ασφάλεια

Οι πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές ασφάλειας του Keepit είναι λιγοστές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το Keepit Classic χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit και σας επιτρέπει να διατηρείτε ένα αντίγραφο του κλειδιού σας. Επειδή διατηρείτε μόνο ένα αντίγραφο αυτού και όχι το μοναδικό αντίγραφο, η υπηρεσία δεν είναι μηδενική. Υπάρχει επίσης μια αμφισβητήσιμη ρήτρα στην πολιτική απορρήτου που σχετίζεται με αυτό. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην επόμενη ενότητα.

Η ισχυρή κρυπτογράφηση θα βοηθήσει στην προστασία των αρχείων σας, αλλά δεν κάνει τίποτα για τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, ωστόσο, αλλά το Keepit Classic δεν το διαθέτει. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να αποφύγετε τη δημιουργία ενός αδύναμου κωδικού πρόσβασης, ο οποίος θα ήταν εύκολη λεία για βίαιες επιθέσεις. Συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για το πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε.

Το Keepit Classic χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS για την ασφάλεια των αρχείων σας κατά τη μεταφορά. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι επιθέσεις man-in-the-middle δεν θα μπορούν να υποκλέψουν τα αρχεία σας.

Μυστικότητα

Τα προσωπικά στοιχεία που παρέχετε στο Keepit δεν είναι κρυπτογραφημένα, επομένως η μόνη προστασία σας είναι μια ισχυρή πολιτική απορρήτου. Βυθίζουμε σε αυτό για να δούμε πόσο ισχυρό είναι. Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε ήταν η ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2008, η οποία δεν ήταν ενθαρρυντική. Η πολιτική έχει καταστεί άκυρη από τότε και δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Ο GDPR είναι ένας κανονισμός που προστατεύει το απόρρητο των πολιτών της ΕΕ και τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτόν στον οδηγό GDPR.

Η πολιτική απορρήτου του Keepit δεν διαβάζεται όπως μερικές από τις καλύτερες πολιτικές που έχουμε διαβάσει. Δεν είναι τόσο σαφές και έχει ρήτρες που σας κάνουν να ξύνετε το κεφάλι σας. Πάρτε το παρακάτω, για παράδειγμα.

«Το KEEPIT έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί εξωτερικούς προμηθευτές διαφόρων υπηρεσιών που απαιτούν την ανταλλαγή πληροφοριών πελατών για την ορθή απόδοση της υπηρεσίας. Όλοι οι προμηθευτές του KEEPIT είναι υποχρεωμένοι να διαγράψουν όλες τις πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης. Το KEEPIT αποποιείται ευθύνη για την παραβίαση αυτής της σχέσης από τον μεμονωμένο προμηθευτή. “

Είναι ωραίο ότι οι εξωτερικοί προμηθευτές πρέπει να διαγράψουν τα δεδομένα, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα το κάνουν. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε ποιοι εξωτερικοί προμηθευτές ή ακόμη και τι είδους υπηρεσίες λειτουργούν με το Keepit.

Keepit και τρίτα μέρη

Υπάρχει επίσης μια ρήτρα που προστατεύει τα δικαιώματα τρίτων έναντι των χρηστών. Φαίνεται ότι τρίτα μέρη έχουν μεγαλύτερη προστασία από τους χρήστες.

«Ο πελάτης πρέπει να ΚΕΠΙΤ υπεύθυνος για να βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα πελατών δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα τρίτων. Εάν υπάρχει νομική ενέργεια εναντίον του πελάτη ή του ΚΕΕΠΙΤ, που ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες του ΚΕΕΠΙΤ παραβιάζουν τα δικαιώματα τρίτων, το ΚΕΕΠΙΤ δικαιούται, της επιλογής του, να (Ι) αλλάξει τις υπηρεσίες του έτσι ώστε να παύσουν οι παραβάσεις, ή (II) να καταγγείλει τη συμφωνία ολόκληρο ή εν μέρει χωρίς περαιτέρω ευθύνη για το KEEPIT. “

Ωστόσο, το Keepit πρέπει να χειρίζεται τις πληροφορίες των χρηστών σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για τα προσωπικά δεδομένα.

«Με την υπογραφή μιας συνδρομής, το ΚΕΕΠΙΤ θα καταγράφει τα στοιχεία των πελατών, συγκεκριμένα το όνομα, τη διεύθυνση και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη βάση δεδομένων πελατών του ΚΕΕΠΙΤ. Ο χειρισμός αυτών των πληροφοριών από το ΚΕΕΠΙΤ υπόκειται και θα είναι σύμφωνος με το νόμο περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. “

Περιέργως, ο πελάτης οφείλει να ενημερώνει το Keepit για αλλαγές στη διεύθυνση email, κάτι που έχει νόημα, αλλά και για αλλαγές στη διεύθυνση κατοικίας του. Εάν δεν το κάνουν, το Keepit μπορεί να αποσύρει τις υπηρεσίες του. Επιπλέον, οι χρήστες θεωρούνται υπεύθυνοι για τα δεδομένα που διατηρεί το Keepit.

«Ο πελάτης αποφασίζει και είναι υπεύθυνος για τις προσωπικές πληροφορίες και τα δεδομένα που καταγράφονται στη συνδρομή του πελάτη και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται. Το KEEPIT διαχειρίζεται κυρίως τέτοια προσωπικά δεδομένα κατόπιν εντολών του πελάτη. “

Οι χρήστες πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς το Keepit εάν τα δεδομένα που παρέχουν υπόκεινται στη νομοθεσία.

«Εάν υπάρχουν δεδομένα που υπόκεινται στη νομοθεσία περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στους διακομιστές του ΚΕΕΠΙΤ, ο πελάτης πρέπει να ενημερώσει γραπτώς το ΚΕΕΠΙΤ σχετικά με αυτό και σχετικά με το νόμο περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων άρθρο 41, παράγραφος. 3-5 ισχύει για τη μεταχείριση των προσωπικών δεδομένων του ΚΕΕΠΙΤ. “

Επιπλέον, η Keepit δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για θέματα που αφορούν τους νόμους σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και των δεδομένων του χρήστη.

«Το KEEPIT είναι από κάθε άποψη χωρίς ευθύνη για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στον Νόμο περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων σε σχέση με τα επεξεργασμένα δεδομένα του πελάτη. Ο Πελάτης αποζημιώνει το KEEPIT για οποιαδήποτε αξίωση προκύπτει από το Νόμο περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον δεύτερο κανονισμό προσωπικών δεδομένων ή άλλους δημόσιους κανονισμούς σχετικά. “

Όπως είπαμε, η μηδενική γνώση είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για οποιαδήποτε υπηρεσία που επιθυμεί να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών της. Το Keepit σάς επιτρέπει να διατηρείτε το ιδιωτικό σας κλειδί, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να έχει πρόσβαση και σε αυτό, λόγω της ανάγκης συνέχισης της λειτουργίας και της διατήρησης της ασφάλειας.

“Το KEEPIT διατηρεί το δικαίωμα να αποκτήσει πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα του πελάτη, στο βαθμό που μετά την καλύτερη εκτίμηση του KEEPIT είναι απαραίτητη για τη λειτουργία και / ή την κατάσταση ασφαλείας του KEEPIT. Το KEEPIT και το προσωπικό του θα υπόκεινται σε εμπιστευτικότητα και θα ειδοποιήσουν τον πελάτη ότι το KEEPIT είχε πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα. “

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν μπορεί να περιηγηθεί στα αρχεία σας, ίσως θελήσετε να αποφύγετε το Keepit και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καλύτερες υπηρεσίες cloud μηδενικής γνώσης.

Από τη φωτεινή πλευρά, το Keepit θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σας εντός 30 ημερών από το τέλος της συνδρομής σας.

Υποστήριξη

keepit-support-site

Το Keepit διαθέτει έναν ιστότοπο υποστήριξης με δυνατότητα αναζήτησης που λειτουργεί με όλα τα προϊόντα Keepit, συμπεριλαμβανομένου του Keepit Classic. Τα αποτελέσματα διαχωρίζονται ανά προϊόν, οπότε όταν αναζητάτε μια λύση, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τους και να δείτε λύσεις για κάθε μία. Μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να επιλέξετε ένα προϊόν για να δείτε τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και, στη συνέχεια, να πραγματοποιήσετε αναζήτηση αν χρειαστεί

Υπάρχουν λίγα άρθρα για το Keepit Classic και τα περισσότερα είναι στα Δανικά, παρόλο που ο ιστότοπος είναι στα Αγγλικά. Τα φόρουμ είναι διαθέσιμα, αλλά δεν θα βοηθήσουν πολύ, επειδή δεν είναι ενεργά.

Μπορείτε να στείλετε ένα αίτημα μέσω email και να λάβετε απάντηση εντός 24 ωρών. Πραγματοποιήσαμε αρκετές ερωτήσεις, αλλά έχουμε απάντηση μόνο σε μία. Ήταν επίσης πολύ σύντομη, παρέχοντας περιορισμένες πληροφορίες. Υπάρχει επίσης μια επιλογή συνομιλίας, αλλά όταν το δοκιμάσαμε κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, είπε ότι η ομάδα υποστήριξης συνομιλίας είναι εκτός σύνδεσης.

Η ετυμηγορία

Το Keepit Classic είναι μια εξαιρετική υπηρεσία, αν αγνοήσετε τα λάθη του, όπως η περιγραμματική πολιτική απορρήτου του, η έλλειψη άρθρου υποστήριξης στον ιστότοπο βοήθειας, ο clunky και χρονολογημένος υπολογιστής-πελάτης και η έλλειψη προγράμματος-πελάτη Ιστού. Επιπλέον, ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας έχει λίγες επιλογές προγραμματισμού και η εφαρμογή για κινητά λείπει εντελώς.

Εάν ξεπεράσετε αυτά τα σφάλματα, θα διαπιστώσετε ότι το Keepit Classic παρέχει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για φθηνά, υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων και σας επιτρέπει να απολαμβάνετε την έκδοση αντιγράφων ασφαλείας 60 ημερών. Λειτουργεί επίσης σε Linux, σε αντίθεση με πολλές υπηρεσίες. Το αν αυτό θα είναι αρκετό για να σκεφτείτε να εγγραφείτε εξαρτάται από τις ανάγκες σας.

Τι πιστεύετε για το Keepit Classic; Είναι το απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για αρκετά φθηνό ώστε να αγνοήσει τα ελαττώματα του; Εάν όχι, ποιες άλλες υπηρεσίες σκέφτεστε; Πείτε μας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map