Memopal Online Backup Review – Ενημερώθηκε το 2020

Memopal Online Backup Review

Αν και οι προθέσεις πίσω από αυτό είναι προφανώς καλές, το Memopal Online Backup πάσχει από μια φιλική διεπαφή, καθώς και ότι έχει όλα τα λάθος χαρακτηριστικά σε όλα τα λάθος μέρη.

Καλύτερες διαδικτυακές εφεδρικές κριτικές

Με έδρα την Ιταλία, το Memopal Online Backup προσφέρει υπηρεσίες τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματίες καταναλωτές. Ενώ θα επικεντρωθούμε στην προσωπική της συνδρομή 500 GB σε αυτήν την αναθεώρηση Memopal, τα περισσότερα από τα ευρήματά μας ισχύουν και για τα επιχειρηματικά της σχέδια. Δυστυχώς, αυτά είναι κακά νέα για όλους.

Παρόλο που διαθέτει αξιοπρεπή υποστήριξη πλατφόρμας και δεν έχει πολύ μεγαλύτερη τιμή από τα διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως Carbonite, Backblaze και IDrive, η απογοητευτική έλλειψη ευελιξίας της Memopal το κάνει να νιώθει υπερβολικά ακριβό. Η δημιουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παρεμποδίζεται από έναν πελάτη που αισθάνεται υπερβολικά γεμάτος, παρόλο που τα βασικά χαρακτηριστικά που λείπουν, όπως η εξαίρεση τύπου αρχείου και η επαναφορά αρχείων στην αρχική τους θέση.

Η ασφάλεια είναι μια άλλη ανησυχία. Τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα, αλλά η ιδιωτική κρυπτογράφηση δεν προσφέρεται όπως είναι με καλύτερες διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για να το ολοκληρώσω, το Memopal δεν είναι πολύ γρήγορο.

Καμία από τις αδυναμίες της δεν μειώνεται ούτε από τις δυνατότητες συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων της Memopal. Παρόλο που μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία εάν θέλετε με έναν δωρεάν λογαριασμό 3 GB, ίσως προτιμάτε να ξεκινήσετε με μερικές από τις προτάσεις που αναφέρονται στην καλύτερη συλλογή αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Αν ψάχνετε για μια λύση εργασίας, έχουμε επίσης έναν οδηγό για το καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρήσεις.

Εάν αναζητάτε ένα αντίγραφο ασφαλείας με δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud, όπως το Memopal, το εργαλείο σύγκρισης μπορεί να σας βοηθήσει και εκεί. Δείτε την κριτική μας στο SpiderOak ONE για ένα από τα αγαπημένα μας.

Εναλλακτικές λύσεις για το Memopal Online Backup

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Memopal είναι μια διαδικτυακή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με ορισμένες δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud. Αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο σήμερα, καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες τείνουν να κολλάνε το ένα ή το άλλο. Έχουμε ένα άρθρο σχετικά με τις διαφορές μεταξύ αντιγράφων ασφαλείας και αποθηκευτικού χώρου, εάν δεν είστε σίγουροι τι είναι.

Οι δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud που έχετε με το Memopal περιλαμβάνουν κοινή χρήση αρχείων και συγχρονισμό. Ωστόσο, ως λύση αποθήκευσης cloud, δεν πλησιάζει η ανάγκη να αναφερθεί ως μία από τις καλύτερες επιλογές αποθήκευσης cloud.

Και πάλι, δεν είναι πολύ καλύτερο ως διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, στόχος του οποίου είναι η αποκατάσταση καταστροφών σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του σκληρού δίσκου ή απώλειας υπολογιστή. Το καλύτερο ηλεκτρονικό μας αντίγραφο ασφαλείας για εγχώριες ενημερώσεις για πιο χρήσιμες λύσεις.  

Το Memopal έχει καλή υποστήριξη πλατφόρμας, ικανό να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας υπολογιστών με Windows, MacOS και Linux. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των υπολογιστών που μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με μία μόνο συνδρομή. Ωστόσο, με μόνο 500 GB για εργασία, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον άδειες ούτως ή άλλως.

Αντίγραφο ασφαλείας Memopal HD

Το Memopal μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικών σκληρών δίσκων και υπάρχει ένα πρόγραμμα-πελάτης για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows Server. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν το κατατάσσουμε ως το καλύτερο διαθέσιμο αντίγραφο ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου ή τις καλύτερες διαθέσιμες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή Windows.  

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας smartphone δεν είναι χαρακτηριστικό, αλλά υπάρχουν εφαρμογές για Android και iOS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στα αρχεία σας.

Το βασικό μας πρόβλημα με τη Memopal, εκτός από τον περιορισμένο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, είναι ότι δεν είναι πραγματικά τόσο ευέλικτο παρά την αξιοπρεπή υποστήριξη πλατφόρμας.

Θα εξετάσουμε μερικές από τις αδυναμίες του με περισσότερες λεπτομέρειες σε όλη αυτήν την κριτική, αλλά μερικές από τις εκθαμβωτικές είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο κατά φάκελο αλλά όχι από αρχείο, δεν μπορείτε να εξαιρέσετε συγκεκριμένους τύπους αρχείων από το αντίγραφο ασφαλείας, δεν μπορείτε επαναφέρετε αρχεία στην αρχική τους θέση και δεν υπάρχει επιλογή για ιδιωτική κρυπτογράφηση ή έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Το Memopal επίσης δεν είναι ικανό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνων δίσκου. Ρίξτε μια ματιά στο καλύτερο άρθρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνων για μερικές λύσεις που είναι.

Τουλάχιστον, έχετε απεριόριστη έκδοση με το Memopal, το οποίο σας επιτρέπει να επιστρέψετε σε προηγούμενες καταστάσεις αρχείων σε περίπτωση τυχαίας αλλαγής ή καταστροφή αρχείων. Τα αρχεία που διαγράφονται από τον υπολογιστή σας επίσης δεν διαγράφονται από το cloud, εκτός εάν τα διαγράψετε ξεχωριστά.

Τιμή

Το Memopal έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το δοκιμάσετε. Με μόλις 3 GB, αυτό θα είναι καλό για όλους, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολύ περισσότερα δεδομένα στον σκληρό τους δίσκο από αυτό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Μετά από αυτό, μπορείτε να μεταβείτε στο Memopal Pro, το οποίο σας παρέχει 500 GB εφεδρικού χώρου για να εργαστείτε. Ωστόσο, έχουμε μερικά προβλήματα με αυτήν την προσφορά.

Για πρώτη φορά, τα 500 GB δεν διαθέτουν πολύ χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ενώ αυτοί με μικρούς δίσκους SSD πιθανότατα να είναι καλά, οι χρήστες με μεγαλύτερους σκληρούς δίσκους και εξωτερικούς δίσκους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενδέχεται να αναγκαστούν να αφήσουν ορισμένα αρχεία από το αντίγραφο ασφαλείας τους.

Το άλλο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι περίπου 97 $ ετησίως (79 ευρώ), δεν είναι επίσης πολύ καλή συμφωνία. Αυτό βγάζει ένα άγγιγμα πάνω από οκτώ δολάρια το μήνα.  

Μπορείτε να κάνετε καλύτερα για εφεδρικό σπίτι. Το Backblaze, για παράδειγμα, σας παρέχει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τον υπολογιστή σας και τις εξωτερικές μονάδες δίσκου και κοστίζει μόλις 5 $ το μήνα. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική μας για το Backblaze αν και αυτό σας φαίνεται καλό.

Φυσικά, το Backblaze δεν διαθέτει υποστήριξη Linux και το Memopal. Επομένως, θα σας δείξουμε το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για τον οδηγό Linux, αντ ‘αυτού, αν αυτό είναι απαραίτητο. Το θέμα είναι ότι υπάρχει καλύτερη συμφωνία.

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή και η εγκατάσταση του Memopal διαρκούν λίγα λεπτά. Εάν εγγραφείτε πρώτα για δωρεάν λογαριασμό, μπορείτε να εγγραφείτε μέσω του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας μετά την εγκατάστασή του.

Η ίδια η διασύνδεση της επιφάνειας εργασίας, βρήκαμε, ήταν λίγο μικρή για αποτελεσματική χρήση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ελέγχετε τους φακέλους που περιλαμβάνονται στο εφεδρικό σας πρόγραμμα. Μπορείτε να δείτε τι εννοούμε από τα στιγμιότυπα οθόνης στο επόμενο τμήμα κριτικής.  

Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κατά τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε μόνο έναν φάκελο τη φορά για να τον προσθέσετε. Αυτό καθιστά τη δημιουργία ολοκληρωμένων σχεδίων για την προστασία του σκληρού σας δίσκου πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο επιρρεπής σε σφάλματα διαδικασία από ό, τι χρειάζεται.

Άλλες υπηρεσίες, όπως το IDrive και το Carbonite, είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση χάρη σε μεγάλες διεπαφές που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε πολλαπλές προσθήκες φακέλων και αρχείων ταυτόχρονα. Ενώ θα μπορούσατε απλά να προσθέσετε πολλούς φακέλους ανώτερου επιπέδου στο σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το γεγονός ότι το Memopal σας περιορίζει σε μόλις 500 GB αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να καταστήσει μια δύσκολη εργασία για τη διαχείριση.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας μέσω ενός διαδικτυακού γραφικού περιβάλλοντος, το οποίο ενώ δεν είναι τόσο ωραίο όσο ορισμένοι που έχουμε δει, είναι πολύ καλύτερα σχεδιασμένο από τον υπολογιστή-πελάτη Memopal.  

Οι σύνδεσμοι πλοήγησης στην αριστερή πλευρά σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε μεταξύ των φακέλων αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε γρήγορα πρόσβαση σε πρόσφατα μεταφορτωμένα αρχεία, αγαπημένα αρχεία και κοινόχρηστα αρχεία.

Η εμπειρία του Memopal smartphone, τόσο για εφαρμογές Android όσο και για iOS, είναι επίσης πολύ καλή, με παρόμοιες δυνατότητες με το GUI ιστού.

Αντιγράφων ασφαλείας & Επαναφέρω

Ο υπολογιστής-πελάτης Memopal επισημαίνει αυτόματα τον φάκελο “τα έγγραφά μου” για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (εάν είστε χρήστης των Windows). Μπορείτε, ωστόσο, να προσαρμόσετε το αντίγραφο ασφαλείας.

Αν θέλετε να αλλάξετε το εφεδρικό σας σχέδιο, απλώς κάντε κλικ στο σημείο που λέει “προσαρμοσμένο”.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “προσθήκη”.

Θα μπορείτε να περιηγηθείτε στο σύστημα αρχείων σας και να επιλέξετε φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Σημειώστε ότι τα αρχεία δεν μπορούν να επιλεγούν ή να αποκλειστούν για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. μπορείτε να προσθέσετε μόνο φακέλους, κάτι που είναι λίγο ασυνήθιστο και περιοριστικό.

Το αντίγραφο ασφαλείας εκτελείται συνεχώς από προεπιλογή. Εάν δεν θέλετε συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ημερήσιο ή ακόμη και εβδομαδιαίο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κάνοντας κλικ στο κουμπί “σύνθετο” και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού “Ρυθμίσεις προγράμματος”.

Οι επιλογές προγραμματισμού αντιγράφων ασφαλείας της Memopal δεν είναι τόσο ευρείες όσο οι περισσότερες από τις αγαπημένες μας λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας παρέχει την καλύτερη προστασία για τον υπολογιστή σας, οπότε γενικά είναι καλύτερο να μην το αγγίζετε ούτως ή άλλως.

Πιο αποτελεσματικό από τις ελλείψεις προγραμματισμού είναι ότι δεν μπορείτε να εξαιρέσετε συγκεκριμένους τύπους αρχείων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Για παράδειγμα, με το Backblaze, μπορείτε να εισαγάγετε επεκτάσεις για τύπους αρχείων που δεν θέλετε να περιλαμβάνονται στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Μπορείτε, ωστόσο, να τροποποιήσετε το μέγιστο μέγεθος αρχείου που ανέβασε η Memopal. Στην πραγματικότητα, από προεπιλογή, ορίζεται μόνο στα 500 MB για κάποιο λόγο, οπότε ίσως το θέλετε (το 10 GB είναι το ανώτερο όριο).   

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε την ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Έχει οριστεί σε αυτόματη από προεπιλογή, που σημαίνει ότι ο πελάτης θα προσαρμόσει την ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με βάση τους διαθέσιμους πόρους του υπολογιστή.

Μόλις έχετε όλες τις ρυθμίσεις σας όπως τις θέλετε, κάντε κλικ στο “εφαρμογή” για να ξεκινήσετε την πρώτη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Ο πελάτης θα σας ενημερώνει σχετικά με την πρόοδό του. Σας δείχνει επίσης πόσο γρήγορα εκτελείται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και πόσος χρόνος απομένει πριν ολοκληρωθεί. Καλύπτουμε την ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο επόμενο μέρος αυτής της κριτικής.

Μόλις δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στο cloud, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά μέσω του προγράμματος-πελάτη κάνοντας κλικ στο σημείο που λέει “πρόσβαση”. Αυτό θα ανοίξει το GUI ιστού.

Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση ορισμένων τύπων αρχείων στο GUI ιστού (αν και αυτό συμβαίνει μόνο επειδή το Memopal δεν χρησιμοποιεί ιδιωτική κρυπτογράφηση) και να κάνετε λήψη μεμονωμένων αρχείων. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία, αν θέλετε.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε πλήρη ανάκτηση, κάντε κλικ στο “επαναφορά” στον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας αντί για “πρόσβαση”. Αυτό θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε σε προηγούμενες εκδόσεις αρχείων.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία στην αρχική τους θέση. Μπορείτε να τα κατεβάσετε μόνο στον φάκελο που επιλέγετε, όπως στον φάκελο λήψης ή σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Προτιμούμε την επιλογή, όπως παίρνετε με το Acronis True Image, μια πολύ πιο ευέλικτη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο (διαβάστε την κριτική μας για την Acronis True Image).   

Ταχύτητα

Βάζουμε το Memopal σε ορισμένες δοκιμές ταχύτητας για να αποκτήσουμε μια ιδέα για το πόσο καιρό θα χρειαστούν οι διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης. Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν μέσω δικτύου WiFi με ταχύτητα λήψης 25 Mbps και ταχύτητα μεταφόρτωσης 12 Mbps.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν υπέροχα:

Δοκιμή ένα: Δοκιμή δύο: Μέσος όρος:
Μεταφόρτωση:02:30:0002:20:0002:25:00
Κατεβάστε:00:40:0000:25:0000:32:00

Κατά μέσο όρο δύο και μισή ώρα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός gigabyte σημαίνει ότι θα μπορούσατε να περιμένετε ημέρες ή εβδομάδες για να ολοκληρωθεί το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας σας.

Ενώ αυτό είναι αυτό που μπορείτε να περιμένετε από το IDrive για εφεδρικό χρόνο, τουλάχιστον το IDrive σάς παρέχει δωρεάν εφεδρικό αντίγραφο ταχυμεταφορών για να ταιριάξετε για τη βραδύτητά του, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρησή μας στο IDrive.

Μέρος του ζητήματος ταχύτητας είναι ότι το Memopal φαίνεται να έχει αρκετά περιορισμένη υποδομή, με το μοναδικό κέντρο δεδομένων που βρίσκεται στην Ιταλία. Θα έχετε πιθανότατα καλύτερες ταχύτητες εάν είστε στην Ευρώπη.

Αν δεν το κάνετε, το να πηγαίνετε με έναν πάροχο cloud με πιο παγκόσμια παρουσία είναι το καλύτερο στοίχημά σας για γρήγορους χρόνους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το Cloudberry Backup σε συνδυασμό με το Amazon Web Services ή το Acronis True Image είναι και οι δύο καλές επιλογές για τον ανυπόμονο (διαβάστε την κριτική CloudBerry Backup για περισσότερα σχετικά με αυτήν την υπηρεσία).

Ασφάλεια

Τα αρχεία που δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο Memopal κρυπτογραφούνται πριν φύγετε από τον υπολογιστή σας και παραμένουν κρυπτογραφημένα ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας στο cloud. Το κρυπτογραφικό πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται είναι 256-bit AES, το οποίο χρησιμοποιείται το ίδιο με τις περισσότερες άλλες διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, εκτός από τράπεζες και στρατιωτικά ιδρύματα.

Οι μεταφορές αρχείων μεταξύ του υπολογιστή σας και του Memopal cloud προστατεύονται επίσης χρησιμοποιώντας το TSL, το οποίο θα εμποδίσει τους ηλεκτρονικούς υποκλοπείς να αποκρυπτογραφήσουν τυχόν αρχεία που ενδέχεται να υποκλέψουν μέσω δημόσιου WiFi (αν και θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο κοινό. Ανατρέξτε στον καλύτερο οδηγό VPN για συστάσεις).  

Αν και αυτό είναι καλό, το Memopal δεν σας δίνει την επιλογή για ιδιωτική κρυπτογράφηση. Αυτό σημαίνει ότι η ίδια η εταιρεία διαχειρίζεται πάντα τα κλειδιά κρυπτογράφησής σας, τα οποία αποθηκεύονται σε διακομιστή στο κέντρο δεδομένων της.

Οποιαδήποτε λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο συνιστάται από το Cloudwards.net τουλάχιστον σας δίνει την επιλογή για ιδιωτική κρυπτογράφηση. Ονομάζεται επίσης κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, με ιδιωτική κρυπτογράφηση μόνο εσείς γνωρίζετε το κλειδί κρυπτογράφησής σας, έτσι μόνο εσείς μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε ποτέ τα αρχεία σας.

Ένα άλλο λάθος από τη Memopal είναι η έλλειψη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, ένα μέσο για τη διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού σας, ακόμη και αν ο κωδικός πρόσβασής σας έχει κλαπεί. Αν και δεν είναι τόσο κοινό όσο η ιδιωτική κρυπτογράφηση, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα χαρακτηριστικό που θέλουμε να δούμε στην ασφάλεια του cloud.

Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο Memopal cloud διανέμονται σε τεμάχια και αποθηκεύονται περιττά σε πολλούς διακομιστές. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται από το Memopal είναι RAID 5, η οποία είναι αρκετά τυπική για τις περισσότερες υπηρεσίες cloud.

Συνολικά, το Memopal θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά με ασφάλεια. Ακόμα κι αν είστε εντάξει με τις άλλες αδυναμίες του, αυτός είναι ένας καλός λόγος για να πάρετε μια διαφορετική υπηρεσία.  

Υποστήριξη

Η Memopal έχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τόσο για πωλήσεις όσο και για τεχνική υποστήριξη. Στείλαμε ένα δοκιμαστικό email στην τεχνική υποστήριξη για τη μέτρηση του χρόνου απόκρισης. Οι απαντήσεις ελήφθησαν σε μία μόνο εργάσιμη ημέρα.  

Προσφέρεται επίσης τηλεφωνική υποστήριξη, αν και σε πολύ περιορισμένες ώρες. Μπορείτε να φτάσετε στο Memopal από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή διαδικτυακής συνομιλίας διαθέσιμη στον ιστότοπο της Memopal. Ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι επανδρωμένο πολύ καλά. Δημοσιεύσαμε μια ερώτηση και περιμέναμε μια ώρα χωρίς να λάβουμε απάντηση.

Εάν προτιμάτε τα πράγματα χωρίς να περιμένετε απάντηση από το Memopal, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο υποστήριξης της εταιρείας. Ο ιστότοπος μπορεί να αναζητηθεί ή μπορείτε να περιηγηθείτε ανά κατηγορία.

Πραγματοποιήσαμε μερικές αναζητήσεις για θέματα όπως “κρυπτογράφηση” και “έκδοση” και δεν βρήκαμε κανένα άρθρο που να τους αφορά. Φαίνεται λοιπόν ότι ο ίδιος ο ιστότοπος είναι αρκετά ρηχός. Ωστόσο, τα άρθρα που είναι διαθέσιμα είναι τουλάχιστον λογικά καλογραμμένα.

Ο ιστότοπος υποστήριξης διαθέτει επίσης ορισμένα βασικά εκπαιδευτικά βίντεο, αν είστε περισσότερο από έναν μαθητή με οπτικό περιεχόμενο, αν και το θέμα είναι βασικό.

Τελική ετυμηγορία

Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από το αίσθημα ότι το Memopal αισθάνεται μισό-ψημένο. Αντί να ενσωματώνει δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud, όπως ο συγχρονισμός, η ομάδα ανάπτυξης θα έπρεπε να έχει καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να δημιουργήσει μια ικανή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Ένας πιο ευρύχωρος υπολογιστής-πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή, καλύτερες δυνατότητες προγραμματισμού, η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας συγκεκριμένων αρχείων και όχι απλώς φακέλων, εξαιρέσεων τύπου αρχείου και επαναφοράς αρχείων στην αρχική τους θέση είναι όλες οι δυνατότητες που θα θέλαμε να δούμε να προστίθενται. Ίσως το πιο σημαντικό, είναι και η ιδιωτική κρυπτογράφηση και ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να αιτιολογήσουμε τη σύσταση του Memopal, εκτός από το να επισημάνουμε ότι υπάρχουν, τουλάχιστον, χειρότερες επιλογές που περιλαμβάνονται στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη κριτικών αντιγράφων ασφαλείας. Norton Online Backup, οποιοσδήποτε?

Φυσικά, είμαστε ανοιχτοί σε άλλες απόψεις. Αφήστε μας τις σκέψεις σας για το Memopal στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστώ που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me