Αναθεώρηση Livedrive – Ενημερώθηκε το 2020

Κριτική Livedrive

Το Livedrive είναι ένα αξιοπρεπές εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που προσφέρει επίσης αρκετό χώρο αποθήκευσης. Ωστόσο, η υπηρεσία είναι εξαιρετικά ακριβή και είχαμε αμέτρητες αναφορές σχετικά με θέματα πληρωμής και υποστήριξης. Αν και μας αρέσει αρκετά στην πλήρη κριτική μας, διστάζουμε να το προτείνουμε.

Καλύτερες διαδικτυακές εφεδρικές κριτικές

Το Livedrive είναι μια εφεδρική υπηρεσία που ξεκίνησε το 2008 και αγοράστηκε από την J2 Global το 2014. Στοχεύει μικρές επιχειρήσεις και οικιακούς χρήστες. Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, έχει επίσης αποθηκευτικό χώρο, αλλά τίποτα που δεν ανταγωνίζεται τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Ταυτόχρονα, δεν κατατάσσεται καλά μεταξύ των καλύτερων διαδικτυακών παρόχων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, χάρη σε κάποια περίεργη λειτουργικότητα και ακριβά σχέδια.

Το Livedrive βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο το καθιστά κατάλληλο για τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για την Ευρώπη. Το συμπεριλάβαμε ως υπηρεσία αποθήκευσης cloud εκεί, αλλά αν έχετε μπερδευτεί σχετικά με τη διαφορά μεταξύ αποθήκευσης cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διαβάστε την εξήγησή μας. Για περισσότερες επιλογές που δεν βασίζονται στις Η.Π.Α., διαβάστε το χώρο αποθήκευσης στο cloud εκτός των ΗΠΑ.

Το Livedrive διαθέτει ενδιαφέρουσες δυνατότητες εκτός από απλό, παλιό αντίγραφο ασφαλείας, δίνοντάς σας απεριόριστο χώρο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας, καλή ευκολία χρήσης και συμμόρφωση με τους νόμους περί απορρήτου στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν είναι φθηνό και παραλείπει βασικά χαρακτηριστικά, όπως κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Επίσης, σύμφωνα με αναφορές από τους αναγνώστες, τα θέματα αφθονούν με την πληρωμή και την υποστήριξη. μεταβείτε στην ενότητα σχολίων στο κάτω μέρος για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Livedrive

Χαρακτηριστικά

Ως εφεδρική λύση, το Livedrive είναι αρκετά μέσο και θα εξετάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα σε αυτήν την κριτική. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει το Livedrive από τους περισσότερους ανταγωνιστές του, είναι η δυνατότητα αποθήκευσης, που ονομάζεται Briefcase.

Ο Χαρτοφύλακας Livedrive σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να επεξεργάζεστε τα αρχεία σας από διάφορες συσκευές και στο διαδίκτυο, να μοιράζεστε μεγάλα αρχεία με την οικογένεια και τους φίλους σας και να έχετε ελεύθερο χώρο στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, εάν αναζητάτε αποκλειστικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, συμβουλευτείτε τις κριτικές μας για το cloud storage.

χαρτοφύλακας

Ο Χαρτοφύλακας λειτουργεί σαν εξωτερική μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας, οπότε είναι παρόμοιο με το κοινό μοντέλο συγχρονισμού που χρησιμοποιούν οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Τα αρχεία που τοποθετείτε εκεί θα συγχρονίζονται αυτόματα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να τα επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, την εφαρμογή για κινητά ή τον πελάτη ιστού.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στον σκληρό σας δίσκο, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύετε αρχεία μόνο στο διαδίκτυο. Ωστόσο, θα πρέπει να τα κατεβάσετε για να τα ανοίξετε. Δείτε εδώ για τον οδηγό για το πώς να το κάνετε αυτό.

Όπως και οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, ο Χαρτοφύλακας σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία με την οικογένεια και τους φίλους σας και να έχετε ελεύθερο χώρο στον υπολογιστή σας αποθηκεύοντας αρχεία στο cloud. Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε τα αρχεία μουσικής σας από το πρόγραμμα περιήγησης.

liverive-web-γκαλερί

Υπάρχει μια δυνατότητα συλλογής στην εφαρμογή ιστού που σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση των φωτογραφιών που έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, αλλά δεν μας έδειξε φωτογραφίες μετά τη μεταφόρτωση αρκετών. Ωστόσο, η προεπισκόπηση φωτογραφιών λειτούργησε χειροκίνητα.

liverive-photo-προεπισκόπηση

Για λεπτομέρειες σχετικά με τις προηγμένες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διαβάστε την κριτική του BigMIND Home.

Τιμολόγηση

Το αντίγραφο ασφαλείας είναι 8 $ ανά μήνα και παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για έναν υπολογιστή, καθώς και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας μέσω της εφαρμογής για κινητά. Ωστόσο, θα πρέπει να αγοράσετε τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αποθηκευμένου στο δίκτυο χωριστά για 6,33 $ το μήνα. Τούτου λεχθέντος, έχει αποκατάσταση αρχείων, κρυπτογράφηση και έκδοση, η οποία διατηρεί τις τελευταίες 30 εκδόσεις των αρχείων σας.

Ο χαρτοφύλακας κοστίζει 16 $ ανά μήνα και σας δίνει 2 TB αποθηκευτικού χώρου. Λειτουργεί σε επιτραπέζιους και κινητές συσκευές και σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία από τον αποθηκευτικό σας χώρο. Διατηρεί επίσης τις τελευταίες 30 εκδόσεις των αρχείων σας, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε μια προηγούμενη έκδοση, εάν αλλάξατε κάτι που δεν θέλετε. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών από το τηλέφωνό σας.

Δεν είναι φθηνό: μπορείτε να αποκτήσετε 2 TB χώρου αποθήκευσης cloud για πολύ λιγότερο από το Sync.com ή το pCloud. Αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε την κριτική Sync.com και την κριτική pCloud για να μάθετε περισσότερα.

Το Pro Suite συνδυάζει τα δύο προηγούμενα πακέτα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σας και να χρησιμοποιήσετε χώρο αποθήκευσης cloud για 25 $ ανά μήνα. Σας δίνει 5 TB χώρου αποθήκευσης συγχρονισμού και απεριόριστου χώρου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για πέντε υπολογιστές, καθώς και για tablet και κινητές συσκευές. FTP, SFTP και WebDAV είναι επίσης διαθέσιμα με το σχέδιο. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις μεθόδους πρόσβασης, διαβάστε το τι είναι το FTP και τι είναι τα άρθρα WebDAV.

Παρόλο που μας αρέσει η ιδέα του συνδυασμού χώρου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και χώρου αποθήκευσης συγχρονισμού, η τιμή του προγράμματος Pro Suite είναι αρκετά απότομη για να ανταγωνιστεί τον πιο ακριβό συγχρονισμό αρχείων και να μοιραστεί λύσεις για επιχειρήσεις.

Οι χρήστες του Pro Suite λαμβάνουν εγγενή υποστήριξη NAS για κάθε μονάδα δίσκου δικτύου ή συσκευή NAS που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας. Μπορούν να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν μεταβαίνοντας στις “ρυθμίσεις λογαριασμού” στην πύλη ιστού και προσθέτοντας τους φακέλους στη μονάδα δίσκου στην επιλογή αντιγράφων ασφαλείας τους. Εάν χρειάζεστε ισχυρή υποστήριξη NAS, διαβάστε το καλύτερο online αντίγραφο ασφαλείας για το άρθρο NAS.

Δοκιμή Livedrive

Η υπηρεσία προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών με όλα τα σχέδια. Η ακύρωση δεν είναι απλή, ωστόσο, επειδή απαιτεί από εσάς να καλέσετε την ομάδα ακύρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που μπορεί να είναι ακριβό εάν δεν είστε από εκεί.

Υπάρχει μια ευκολότερη μέθοδος στους όρους χρήσης. Είναι ένας σύνδεσμος που οδηγεί σε μια φόρμα ακύρωσης, την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε για να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας. Πιστεύουμε ότι είναι μια φτηνή κίνηση από την πλευρά του Livedrive, επειδή δυσκολεύει τους χρήστες να ακυρώσουν τη δωρεάν δοκιμή τους.

Ευκολία στη χρήση

Η εφαρμογή για υπολογιστές καθυστέρησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, κυρίως κατά την προσθήκη ή την αφαίρεση φακέλων από τα αντίγραφα ασφαλείας. Πρέπει να το κάνετε αυτό επειδή το Livedrive απαιτεί να επιλέξετε συγκεκριμένους φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

liverive-control-center

Θα έχετε πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου για την εφαρμογή μέσω του εικονιδίου του δίσκου συστήματος. Είναι απλό στη χρήση, με το κύριο μενού στο επάνω μέρος και το υπόλοιπο παράθυρο να σας δείχνει το περιεχόμενο. Η διεπαφή είναι άθλια, αλλά καθαρή και δεν θα σας μπερδέψει.

liverive-web

Η εφαρμογή ιστού εμφανίζει τις συσκευές για τις οποίες έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, σας επιτρέπει να κατεβάσετε μεμονωμένα αρχεία και να έχετε πρόσβαση στο Χαρτοφύλακά σας, εάν το έχετε. Επιπλέον, μπορείτε να εισέλθετε στον λογαριασμό σας, να κάνετε προεπισκόπηση των αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών σας σε μια συλλογή ή να δείτε πληροφορίες υποστήριξης.

Δεν έχει πολλές δυνατότητες, επομένως δεν θα σας κατακλύσει. Μπορείτε να πλοηγηθείτε μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το μενού στα αριστερά, ενώ οι δυνατότητες εμφανίζονται δίπλα του με καθαρό και ελκυστικό τρόπο.

liverive-κινητό

Η εφαρμογή για κινητά είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Είναι γρήγορο και διευκολύνει την πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας του cloud. Μπορείτε επίσης να δείτε κοινόχρηστα αρχεία και να ανοίξετε τα αρχεία μουσικής σας. Η αναπαραγωγή μουσικής είναι μια ωραία δυνατότητα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής και να περιηγηθείτε στη μουσική ανά καλλιτέχνη, άλμπουμ, έτος ή είδος.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

Το Livedrive επιλέγει πολλούς φακέλους από προεπιλογή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, όπως επιφάνεια εργασίας, έγγραφα, εικόνες, μουσική και βίντεο.

liverive-backup-select

Εξαιρεί όμως ορισμένα αρχεία, οπότε συμβουλευτείτε τη λίστα στον ιστότοπό της για να δείτε εάν είναι σημαντικά για εσάς. Θα πρέπει να επιλέξετε μη αυτόματα τα αρχεία που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, επειδή το Livedrive δεν μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ανά τύπο αρχείου. Εάν χρειάζεστε αυτήν τη δυνατότητα και θέλετε μια απλή εμπειρία χρήστη, μπορείτε να την αποκτήσετε με το Backblaze. Διαβάστε την κριτική Backblaze για να μάθετε περισσότερα.

liverive-προγραμματιστής

Μόλις ορίσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, μπορείτε να επιλέξετε έναν αριθμό ωρών μεταξύ των σαρώσεων του Livedrive για αλλαγές αρχείων ή να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα για να το κάνει κάθε μέρα.

Η δυνατότητα επαναφοράς λειτουργεί από την εφαρμογή για υπολογιστές. Για να επαναφέρετε αρχεία, πρέπει να επιλέξετε έναν υπολογιστή για τον οποίο έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και, στη συνέχεια, να επιλέξετε μεμονωμένα αρχεία ή φακέλους για επαναφορά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ιστού για να κατεβάσετε μεμονωμένα αρχεία.

Ταχύτητα

Τα αρχικά αντίγραφα ασφαλείας χρειάζονται συνήθως πολύ χρόνο, ανάλογα με το πόσα δεδομένα πρέπει να προστατεύσετε. Για να δούμε πώς συγκρίνεται το Livedrive με άλλους στο πεδίο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, πραγματοποιήσαμε δοκιμές μεταφόρτωσης και λήψης χρησιμοποιώντας έναν φάκελο με φερμουάρ 1 GB. Ήμασταν σε σύνδεση WiFi εκτός Βελιγραδίου, Σερβίας, με ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 83 Mbps.

Δυσκολευτήκαμε να δοκιμάσουμε το Livedrive στη δεύτερη απόπειρα μας. Ο υπολογιστής-πελάτης επιτράπηκε στον υπολογισμό του χρόνου ολοκλήρωσης και δεν ξεκίνησε τη μεταφόρτωση. Ωστόσο, οι επόμενες προσπάθειές μας ήταν πιο επιτυχημένες. Χρειάστηκε περίπου μια ώρα, κατά μέσο όρο, για τη μεταφόρτωση 1 GB δεδομένων, η οποία είναι πολύ πιο αργή από τα 24 λεπτά που θα έπρεπε θεωρητικά.

Ωστόσο, η λήψη δεν ήταν αργή, καθώς χρειάστηκαν μόνο δύο λεπτά, κάτι που πλησιάζει στον θεωρητικό χρόνο που θα χρειαστεί.

Ωστόσο, οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης δεν είναι μόνο στο Livedrive. Εξαρτώνται επίσης από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και πόσο κοντά είστε στους διακομιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εάν διαπιστώσετε ότι η μεταφόρτωση του αντιγράφου ασφαλείας σας απαιτεί πολύ εύρος ζώνης, μπορείτε να το πετάξετε μεταβαίνοντας στις “ρυθμίσεις”, κάνοντας κλικ στο “σύνθετο” και στη συνέχεια στο “εύρος ζώνης”.

Ασφάλεια & Πολιτική απορρήτου

Μπορείτε να ρυθμίσετε το Livedrive να ζητά έναν κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που ξεκινά. Είναι χρήσιμο εάν κάποιος κλέψει τη συσκευή σας και προσπαθήσει να επαναφέρει τα αρχεία σας σε αυτήν.

Το Livedrive διαθέτει διακομιστές σε ασφαλή κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η σελίδα ασφαλείας δηλώνει ότι έχει “τρία επίπεδα ασφάλειας φυσικών δεδομένων”. Τα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούν 24/7 παρακολούθηση για τον εντοπισμό και την πρόληψη της εισβολής. Όλα είναι πιστοποιημένα με ISO 27001, το οποίο είναι το πρότυπο για συστήματα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών.

Το Livedrive χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας πριν τα ανεβάσει, αλλά διατηρεί το κλειδί αποκρυπτογράφησης, επομένως δεν θεωρείται μηδενική γνώση.

Μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες που προσφέρουν στο καλύτερο κομμάτι υπηρεσιών μηδενικής γνώσης. Ένα από αυτά, το SpiderOak ONE, είναι επίσης μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Αν σας ενδιαφέρει η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μηδενικής γνώσης, διαβάστε την κριτική SpiderOak ONE για περισσότερα σχετικά με την ασφάλειά της.

Η μηδενική γνώση είναι σημαντική αν ανησυχείτε για το απόρρητό σας. Στην ενότητα Η της πολιτικής απορρήτου του Livedrive αναφέρεται ότι το Livedrive μπορεί να κοινοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε νομικές και ρυθμιστικές αρχές, εξωτερικούς συμβούλους και οποιοδήποτε απαραίτητο μέρος για νομικές διαδικασίες. Ωστόσο, η υπηρεσία είναι συμβατή με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος παρέχει επαρκή προστασία για τους χρήστες της ΕΕ.

Το Livedrive δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία του λογαριασμού σας εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, οπότε φροντίστε να δημιουργήσετε έναν ισχυρό.

Υποστήριξη

ζωντανή υποστήριξη

Η ενότητα υποστήριξης αποτελείται από μια συχνή ερώτηση και μια γνωστή βάση και μια δυνατότητα που δείχνει την κατάσταση υπηρεσίας.

Οι συχνές ερωτήσεις και η βάση γνώσεων είναι πάντα διαθέσιμες, αν και η λειτουργία αναζήτησης θα μπορούσε να είναι ταχύτερη κατά την επιστροφή των αποτελεσμάτων. Εάν δεν βρείτε την απάντηση στην ερώτησή σας, μπορείτε να υποβάλετε ένα εισιτήριο στην ομάδα υποστήριξης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Μέση ώρα Γκρίνουιτς. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, λάβαμε μια απάντηση σε περίπου μία ώρα, η οποία είναι καλή.

Η υποστήριξη θα μπορούσε να βελτιωθεί με την προσθήκη διαδικτυακής συνομιλίας και τηλεφωνικής υποστήριξης.

Η ετυμηγορία

Το Livedrive είχε χωριστές εφαρμογές, αλλά τώρα όλα είναι ενσωματωμένα, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ό, τι χρειάζονται. Η προσήλωσή του στο GDPR είναι επίσης ένα πλεονέκτημα, δεδομένου ότι είχε αμφισβητήσιμες ρήτρες στην πολιτική απορρήτου του. Επειδή δεν είναι μηδενική, πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ποια αρχεία θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Ωστόσο, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ανακαλύψει τα αρχεία σας πριν τα ανεβάσετε. Ωστόσο, δεν προστατεύει τον λογαριασμό σας, επειδή ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων δεν είναι διαθέσιμος. Η προεπισκόπηση φωτογραφιών και ο χώρος συγχρονισμού αποθήκευσης είναι πολύτιμες προσθήκες στις δυνατότητές του.

Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης δεν είναι τίποτα που μπορεί να καυχηθεί επειδή είναι αργές. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι δεν διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών. Λάβετε υπόψη αυτό εάν έχετε πολλά δεδομένα που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Η τιμή δεν έχει μεγάλη αξία ούτε και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις άλλες υπηρεσίες μεταξύ των διαδικτυακών κριτικών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τα οφέλη της Livedrive υπερτερούν του κόστους; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me