Jungle Disk Review – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση δίσκου Jungle

Το Jungle Disk είναι γρήγορο και κάνει τη δουλειά, αλλά απλά δεν προσφέρει τις δυνατότητες ή την εμπειρία χρήστη των κορυφαίων παροχέων εφεδρικών αντιγράφων. Ωστόσο, είναι αρκετά φθηνό, οπότε φροντίστε να δείτε την πλήρη κριτική δίσκου Jungle.


Καλύτερες διαδικτυακές εφεδρικές κριτικές

Οι επιχειρηματικοί χρήστες που δεν θέλουν να πληρώσουν για εφεδρικό χώρο που δεν χρειάζονται θα πρέπει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους χρησιμοποιώντας το Jungle Disk. Είναι μια καλή επιχειρηματική εναλλακτική λύση σε λύσεις όπως το Carbonite και το IDrive, αλλά αυτό δεν είναι χωρίς προβλήματα.

Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι αρχικά συνεργάστηκε μόνο με το Amazon Web Services. Τώρα, το Jungle Disk προσφέρει επίσης χώρο αποθήκευσης στο Google Cloud, μαζί με την επιλογή επιλογής μεταξύ τοποθεσιών κέντρου δεδομένων.

Οι Υπηρεσίες Ιστού Amazon και το Google Cloud δίνουν στο Jungle Disk ένα πλεονέκτημα ταχύτητας σε σχέση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές του, αλλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το CloudBerry Backup, το οποίο μπορεί να συνδεθεί σε περισσότερες από 60 υπηρεσίες cloud. Αν αυτό είναι ελκυστικό, διαβάστε την κριτική του CloudBerry Backup. Η πολύπλοκη εμπειρία χρήστη του Jungle Disk το εμποδίζει να κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων διαδικτυακών αντιγράφων ασφαλείας για επιχειρήσεις.

Τούτου λεχθέντος, το Jungle Disk έχει χαρακτηριστικά υπέρ του, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστών και συσκευών αποθήκευσης συνδεδεμένων στο δίκτυο. Είναι επίσης προσιτό και γρήγορο.

Αν αυτό προκαλεί το ενδιαφέρον σας, παραμείνετε σε εμάς γιατί θα συζητήσουμε λεπτομέρειες σε αυτήν την κριτική στο Jungle Disk. Θα μιλήσουμε για λειτουργίες, κόστος, ασφάλεια και γενική εμπειρία για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν το Jungle Disk είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας. Εάν όχι, συμβουλευτείτε την καλύτερη ηλεκτρονική λίστα αντιγράφων ασφαλείας για άλλες επιλογές.

Εναλλακτικές λύσεις για το Jungle Disk

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Jungle Disk είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που απευθύνεται σε επιχειρηματικούς χρήστες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε αρχεία στο cloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας υπολογιστή και διακομιστή. Διαβάστε το καλύτερο άρθρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή για εναλλακτικές λύσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Jungle Disk για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων από συσκευές USB, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και συσκευές NAS. Οι άλλες λειτουργίες του Jungle Disk περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό αντιγράφων ασφαλείας και τον περιορισμό, που σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης.

Το Jungle Disk αγοράζει χώρο αποθήκευσης από το Amazon S3 και το Google Cloud Storage, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας και στα δύο. Διαβάστε την κριτική μας στο Google Cloud Storage για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Όσο περισσότερες τοποθεσίες διακομιστή μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο γιατί αυτό σημαίνει δυνητικά υψηλότερες ταχύτητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη λύση του Amazon στην αναθεώρηση του Amazon S3.

Το Jungle Disk σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των λογαριασμών σας σε έναν δίσκο ή να δημιουργείτε ξεχωριστούς δίσκους για κάθε χρήστη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή smartphone για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο, φωτογραφιών, ήχου και άλλων αρχείων, καθώς και των επαφών σας. Παραδόξως, μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας αρχείων από υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που έχετε στο τηλέφωνό σας, συμπεριλαμβανομένων των Google Drive, pCloud, Dropbox και MEGA.

jungle-disk-create-new-disk

Επειδή είναι μια επιχειρηματική λύση, το Jungle Disk σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τους χρήστες και τα δικαιώματά τους.

Κοινή χρήση αρχείων δίσκου Jungle

Το Jungle Disk παρέχει τη δυνατότητα κοινής χρήσης των αντιγράφων ασφαλείας αρχείων, φακέλων και μονάδων δικτύου. Μπορείτε να μοιραστείτε ένα αρχείο από το σύστημα αρχείων σας κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “κοινή χρήση με το Jungle Disk”. Η μεταφόρτωση θα ξεκινήσει και μια σελίδα με σύνδεσμο κοινής χρήσης θα ανοίξει μόλις ολοκληρωθεί. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο από τη διεπαφή ιστού. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία μεγαλύτερα από 5 GB.

Η κοινή χρήση αρχείων του Jungle Disk είναι στοιχειώδης και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άλλα εργαλεία, όπως αυτά που διαθέτουμε στον καλύτερο οδηγό συγχρονισμού και κοινοποίησης παρόχων αρχείων για επιχειρήσεις.

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν ιδιωτική, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, συγχρονισμό και κοινή χρήση, τα οποία είναι απαραίτητα για μια καλή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το Versioning σάς επιτρέπει να ανακτήσετε προηγούμενες εκδόσεις αρχείων. Αυτό είναι χρήσιμο αν κάνετε κάποιο λάθος ή πέσετε θύμα ransomware. Το Jungle Disk σάς επιτρέπει να καθορίσετε τον αριθμό των ημερών που πρέπει να διατηρεί παλαιότερες εκδόσεις και διαγραμμένα αρχεία πριν λήξουν. Εάν αποεπιλέξετε αυτήν την επιλογή, θα διατηρήσει τα παλιά αντίγραφα ασφαλείας και τα διαγραμμένα αρχεία σας επ ‘αόριστον.

Συγχρονισμός δίσκου Jungle

Το Jungle Disk σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε συγχρονισμό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συγχρονίσετε αρχεία σε όλες τις συσκευές. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε ένα αρχείο σε μία συσκευή και να δείτε αλλαγές σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σας στο Jungle Disk σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Όπως και με την κοινή χρήση, το εύρος του συγχρονισμού είναι περιορισμένο. Το Jungle Disk συνιστά να μην συγχρονίζετε φακέλους μεγαλύτερους από 10 GB και να έχετε περισσότερα από 100.000 αρχεία σε αυτά. Για να χρησιμοποιήσετε τον συγχρονισμό, πρέπει να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε έναν φάκελο συγχρονισμού, ο οποίος είναι κουραστικός. Ωστόσο, η προσέγγιση σάς επιτρέπει να εξαιρέσετε αρχεία που δεν θέλετε να συγχρονίσετε επιλέγοντας τους τύπους αρχείων τους.

Δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εικόνων δίσκου, οπότε αν θέλετε να το κάνετε αυτό, διαβάστε την καλύτερη συλλογή εφεδρικών υπηρεσιών εικόνων. Επιπλέον, δεν υπάρχει συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η οποία θα εκτελούσε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κάθε φορά που προσθέτετε ή αλλάζετε αρχεία στους φακέλους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αντιγράφων ασφαλείας.

Τιμολόγηση

Το Jungle Disk μπορεί να φιλοξενήσει δύο έως 250 χρήστες. Χρεώνει 4 $ ανά άδεια για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας υπολογιστή. Κάθε χρήστης λαμβάνει απεριόριστη μεταφορά δεδομένων και 10 GB αντιγράφων ασφαλείας δωρεάν. Επειδή ο ελάχιστος αριθμός χρηστών που μπορείτε να έχετε είναι δύο, πρέπει να πληρώνετε τουλάχιστον 8 $ ανά μήνα.

Αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για τις περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά το κόστος μπορεί να αυξηθεί γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή μετά τη χρήση του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου 10 GB, κάθε επιπλέον gigabyte είναι 15 σεντ. Είναι υπέροχο όμως ότι η τιμολόγηση είναι κλιμακωτή, επομένως πληρώνετε μόνο για αυτό που χρησιμοποιείτε και όχι για αγορά χώρου που μπορεί να μην χρειαστείτε με κατ ‘αποκοπή τιμή.

Υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα συνδρομής που παρέχει αντίγραφο ασφαλείας για διακομιστές Windows και Linux. Κοστίζει 5 $ ανά άδεια. Παίρνετε 10 GB δωρεάν και υπάρχει μια χρέωση 15 σεντ για κάθε επιπλέον gigabyte μετά από αυτό.

Το Jungle Disk έχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, αλλά πρέπει να το ζητήσετε μέσω email. Μπορείτε να εγγραφείτε μόνοι σας και να χρησιμοποιήσετε την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών εάν το Jungle Disk δεν σας ταιριάζει.

Ευκολία στη χρήση

Οι υπολογιστές-πελάτες του Jungle Disk λειτουργούν σε Windows, macOS και Linux και ο διακομιστής-διακομιστής είναι διαθέσιμος για Windows και Linux. Οι εφαρμογές smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε Android και iOS.

jungle-disk-add-users

Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν εξατομικευμένο τομέα για τον κύριο λογαριασμό σας, ο οποίος θα σας επιτρέψει να προσθέσετε χρήστες. Ο τομέας πρέπει να έχει τη μορφή του domaindomain.myjungledisk.com. Η ζωντανή συνομιλία είναι διαθέσιμη για εσάς ενώ ρυθμίζετε τον τομέα σας, κάτι που είναι ωραίο άγγιγμα.

Το επόμενο βήμα σας είναι να προσθέσετε έναν χρήστη για κάθε άδεια που έχετε αγοράσει. Ενώ προσθέτετε χρήστες, μπορείτε να τους επισημάνετε με ειδικές ετικέτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα για να δημιουργήσετε αναφορές χρήσης. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες όπως “πωλήσεις”, “μάρκετινγκ” ή “ανάπτυξη”.

ρύθμιση ζούγκλας-δίσκου

Αφού ρυθμίσετε τους λογαριασμούς χρηστών σας, οι χρήστες σας πρέπει να εγκαταστήσουν τον πελάτη για το λειτουργικό τους σύστημα. Ο οδηγός εγκατάστασης θα τους καθοδηγήσει στα βήματα, αλλά η διαδικασία προκαλεί σύγχυση επειδή θα πρέπει να συνδεθούν σε έναν διαδικτυακό δίσκο και να ρυθμίσουν φακέλους συγχρονισμού και μια μονάδα δίσκου δικτύου, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη ρύθμιση του προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτό στην επόμενη ενότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη web του Jungle Disk για περαιτέρω διαχείριση χρηστών, μεταβαίνοντας στις αναφορές χρήσης και αντιγράφων ασφαλείας.

ζούγκλα-δίσκος-ιστός

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ηλεκτρονικό σας δίσκο μέσω του προγράμματος-πελάτη Ιστού. Είναι εύκολο στη χρήση. Η αριστερή πλευρά εμφανίζει την ιεραρχία των αρχείων σας και η δεξιά δείχνει τα αρχεία. Μπορείτε να εκτελέσετε ενέργειες από το μενού στο επάνω μέρος. Λειτουργούν καλά, αλλά είναι αργά.

ζούγκλα-δίσκο-κινητό

Η εφαρμογή smartphone σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας από τις συσκευές σας. Εμφανίζει επίσης τα συγχρονισμένα δεδομένα σας. Η εφαρμογή είναι απλοποιημένη και διαισθητική, οπότε δεν θα έχετε προβλήματα κατά τη χρήση της. Έχει βαθμολογία 4 αστέρων στο Google Play Store και πάνω από 1.000 λήψεις.

Το Jungle Disk είναι πιο περίπλοκο στη χρήση από τις εφάπαξ λύσεις εγκατάστασης όπως το Backblaze. Αν αυτό θέλετε, διαβάστε την κριτική του Backblaze Business. Χρειάζεστε χρόνο για να ρυθμίσετε το Jungle Disk και να το καταλάβετε, και ακόμα και τότε, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο τι απολαμβάνετε. Η εμπειρία χρήστη θα επωφεληθεί από μια ενημέρωση.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

Για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, οι χρήστες σας θα πρέπει να συνδεθούν στην ομάδα εργασίας σας με τα διαπιστευτήρια που έχετε ορίσει για αυτούς και τον τομέα του δίσκου σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξουν φακέλους από τον υπολογιστή τους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το Jungle Disk παρέχει μια λίστα κοινών φακέλων που μπορείτε να συμπεριλάβετε, όπως “επιτραπέζιος υπολογιστής”, “έγγραφα”, “εικόνες”, “μουσική” και άλλα, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλους. Εάν δεν επιλέξετε κανέναν από αυτούς τους φακέλους, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για την επεξεργασία του υπάρχοντος αντιγράφου ασφαλείας.

jungle-disk-start-backup

Πρώτα, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “διαμόρφωση”. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον διαδικτυακό δίσκο στον οποίο θέλετε να ανεβάσετε και περάστε από την ιεραρχία εφεδρικών θησαυρών μέχρι να φτάσετε στην επιλογή «τι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας». Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, θα δείτε ότι μπορείτε να προσθέσετε ή να αλλάξετε εφεδρικούς φακέλους ή να τους διαγράψετε.

jungle-disk-add-backup

Το επόμενο βήμα απαιτεί να ρυθμίσετε ένα εφεδρικό πρόγραμμα. Η προεπιλογή είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας ανά ημέρα, αλλά μπορείτε να το κάνετε να λειτουργεί τόσο συχνά κάθε πέντε λεπτά. Αυτό είναι το πιο κοντινό δίσκο Jungle στο συνεχές αντίγραφο ασφαλείας. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Μετά από αυτό, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιδιωτικό σας δίσκο, εάν έχετε άδεια, καθώς και να δημιουργήσετε φακέλους συγχρονισμού και κοινόχρηστα δίκτυα. Συνολικά, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν είναι δύσκολη, αλλά ούτε και φιλική προς τον χρήστη.

αποκατάσταση ζούγκλας-δίσκου

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας κάνοντας κλικ στο “επαναφορά” στο μενού του διαδικτυακού δίσκου. Θα ανοίξει ένα παράθυρο “επαναφοράς αρχείων” που σας επιτρέπει να επιλέξετε σε ποια αρχεία θέλετε να επαναφέρετε και πού θέλετε να τα επαναφέρετε. Μπορείτε να τα επαναφέρετε στην αρχική τους τοποθεσία ή σε μια νέα. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων αρχείων που έγιναν σε προηγούμενα αντίγραφα ασφαλείας.

Εκτός από τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή-πελάτη ιστού ή την εφαρμογή για κινητά για να κατεβάσετε αρχεία.

Ταχύτητα

Τα αρχικά αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να διαρκέσουν πολύ. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται εξαρτάται κυρίως από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και πόσο κοντά βρίσκεστε σε έναν διακομιστή. Με το Jungle Disk, πιθανότατα θα είστε κοντά σε έναν, επειδή βασίζεται στις υποδομές του Amazon και της Google, οι οποίες είναι κατανεμημένες σε όλο τον κόσμο.

Για να δοκιμάσουμε τις ταχύτητες του Jungle Disk, εκτελέσαμε αρκετές μεταφορτώσεις και λήψεις χρησιμοποιώντας έναν φάκελο με φερμουάρ 1 GB. Εκτελέσαμε τις δοκιμές μας χρησιμοποιώντας μια σύνδεση Ethernet στο Βελιγράδι της Σερβίας, η οποία είχε ταχύτητα μεταφόρτωσης 10 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 31 Mbps.

Με αυτές τις ταχύτητες, υπολογίσαμε ότι θα χρειαστούν περίπου 14 λεπτά για να ανεβάσετε τον δοκιμαστικό φάκελό μας και λίγο περισσότερο από τέσσερα λεπτά για να τον κατεβάσετε χωρίς επιβάρυνση.

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης:00:32:0000:31:4200:31:51
Χρόνος λήψης:00:05:1200:05:1600:05:14

Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης ήταν εντάξει, καθώς ήταν κατά μέσο όρο 31 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Χορηγείται, θα πρέπει να είναι κοντά στα 14 λεπτά, αλλά για σύγκριση, πολλές υπηρεσίες διαρκούν σχεδόν μία ώρα. Ο μέσος χρόνος λήψης ήταν πολύ καλύτερος στα πέντε λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, ο οποίος πλησιάζει αυτό που περιμέναμε.

ζούγκλα-δίσκος-γκάζι

Εάν το Jungle Disk παρεμβαίνει στην εργασία σας, μπορείτε να το πετάξετε. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διαμόρφωσης, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις εφαρμογής” και επιλέξτε “Περιορισμός εύρους ζώνης”. Οι περισσότερες υπηρεσίες σας επιτρέπουν να καθορίσετε τα όρια μεταφόρτωσης και λήψης εύρους ζώνης, αλλά το Jungle Disk σας επιτρέπει επίσης να διαμορφώσετε το χρόνο που θα πρέπει να τα επιβάλει.

Τούτου λεχθέντος, από την εμπειρία μας, το γκάζι δεν ήταν απαραίτητο επειδή το αντίγραφο ασφαλείας μας δεν μας εμπόδισε να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή μας διαφορετικά.

Από την άλλη πλευρά, εάν η ταχύτητα μεταφοράς σας είναι αργή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή «βελτιστοποίηση απόδοσης για σύνδεση υψηλού εύρους ζώνης». Το Jungle Disk συνιστά να το ενεργοποιήσετε μόνο εάν η ταχύτητα μεταφόρτωσης είναι μεγαλύτερη από 2 Mbps. Εκτελέσαμε τις δοκιμές μας χωρίς αυτό.

Ασφάλεια

Το Jungle Disk χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ασφαλίζει τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά και σε ηρεμία στους διακομιστές του. Είναι ένας από τους ισχυρότερους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, όπως αποδεικνύεται από τη χρήση του από τράπεζες και κυβερνητικά γραφεία. Από όσο γνωρίζουμε, κανείς δεν μπόρεσε να το σπάσει.

Το Jungle Disk σάς επιτρέπει να διατηρείτε το κλειδί κρυπτογράφησης που σημαίνει ότι έχετε το όφελος της κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης. Αυτό σημαίνει μόνο ότι θα μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε και να διαβάσετε τα αρχεία σας. Σημαίνει επίσης ότι το Jungle Disk δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον χάσετε. Βεβαιωθείτε ότι το θυμάστε, γράψτε το ή χρησιμοποιήστε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να τον αποθηκεύσετε.

Το πρωτόκολλο TLS προστατεύει επίσης τα αρχεία που βρίσκονται υπό μεταφορά από επιθέσεις man-in-the-middle και άλλες απειλές που ενδέχεται να στοχεύουν τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά σε διακομιστή.

Το πόσο ασφαλή θα είναι τα δεδομένα σας στο κέντρο δεδομένων εξαρτάται από τον πάροχο cloud που θα επιλέξετε. Τα κέντρα δεδομένων της Google χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες σχεδιασμένες κάρτες ηλεκτρονικής πρόσβασης, συναγερμούς, ανιχνευτές μετάλλων και άλλα. Παρακολουθούν επίσης 24/7.

Τα πλεονάζοντα συστήματα ισχύος διασφαλίζουν ότι τα κέντρα δεδομένων λειτουργούν χωρίς διακοπή. Επιπλέον, τα συστήματα ψύξης διατηρούν τη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας. Υπάρχει επίσης εξοπλισμός που αντιμετωπίζει πυρκαγιές και άλλες περιβαλλοντικές απειλές. Η εταιρεία δημοσίευσε ένα βιβλίο ασφαλείας εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

Τα κέντρα δεδομένων της Amazon υποβάλλονται σε ελέγχους τρίτων και περιορίζουν την πρόσβαση μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους με δικαιολογημένο λόγο να είναι εκεί. Η παρακολούθηση βίντεο, η ανίχνευση εισβολής και τα αρχεία καταγραφής πρόσβασης συμβάλλουν στην προστασία της ιδιοκτησίας από ανεπιθύμητη πρόσβαση.

Το νερό, η ισχύς και άλλα συστήματα έχουν σχεδιαστεί με πλεονασμό, έτσι οι συνεχείς εργασίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις μπορούν να αντέξουν πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια του κέντρου δεδομένων του Amazon εδώ.

Το Jungle Disk δεν υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, κάτι που θα βοηθούσε στην προστασία των διαπιστευτηρίων σας. Τούτου λεχθέντος, οι διαχειριστές λογαριασμών μπορούν να συνδεθούν στον πίνακα ελέγχου του Jungle Disk μέσω του λογαριασμού τους στο Google, ο οποίος τον υποστηρίζει.

Το Jungle Disk διαθέτει τις περισσότερες δυνατότητες ασφαλείας που θέλουμε να δούμε σχετικά με την προστασία αντιγράφων ασφαλείας, οπότε δεν πρέπει να ανησυχείτε για τα δεδομένα σας.

Μυστικότητα

Στην κορυφή της πολιτικής απορρήτου της, η Jungle Disk δηλώνει ότι δεν θα βλέπει τα αρχεία που ανεβάζετε, κατεβάζετε ή αποθηκεύετε χρησιμοποιώντας τη. Λέει επίσης ότι δεν θα παρακολουθεί ή θα αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία σας χωρίς την άδειά σας, εκτός εάν συμμορφώνεται με την πολιτική απορρήτου και τους όρους παροχής υπηρεσιών.

Αυτό σημαίνει ότι το Jungle Disk περιορίζει την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες στους υπαλλήλους, τους εργολάβους και τους αντιπροσώπους του που πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες για τη λειτουργία των υπηρεσιών του. Αυτή η προσέγγιση είναι κοινή μεταξύ των υπηρεσιών cloud. Επιπλέον, εάν αυτά τα άτομα κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων πρόσβασής τους, ενδέχεται να υπόκεινται σε πειθαρχία και ποινική δίωξη.

Το Jungle Disk λαμβάνει επίσης μέτρα για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης ή μη εξουσιοδοτημένης αλλοίωσης, αποκάλυψης ή καταστροφής δεδομένων. Περιλαμβάνουν εσωτερικούς ελέγχους δεδομένων, πρακτικές αποθήκευσης και επεξεργασίας και προσπάθειες ασφάλειας.

Δεν υπάρχει αρκετή προστασία από κακόβουλα άτομα, γι ‘αυτό σας προτείνουμε να χειριστείτε το ιδιωτικό σας κλειδί, το οποίο θα διασφαλίσει ότι η ιδιωτική κρυπτογράφηση θα προστατεύσει τα αρχεία σας από αδιάκριτα μάτια.

Είναι καλό το Jungle Disk να υπόσχεται να μην πουλήσει ή να εμπορεύεται τις διευθύνσεις email των χρηστών του ή άλλα προσωπικά στοιχεία σε τρίτους.

Το Jungle Disk συλλέγει πληροφορίες όταν εγγραφείτε στις υπηρεσίες του. Δεν θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για κανέναν άλλο σκοπό εκτός από το γιατί συλλέχθηκαν, εκτός εάν δώσετε την άδειά σας. Παρακολουθεί επίσης διάφορες παραμέτρους μεταφερόμενων δεδομένων για υποστήριξη λειτουργιών, όπως αναφορές για εύρος ζώνης, χρήση αποθηκευτικού χώρου και άλλες μετρήσεις.

Τα δικαιώματά σας με το Jungle Disk

Το Jungle Disk σάς επιτρέπει να τροποποιήσετε τον λογαριασμό σας για να διορθώσετε ή να ενημερώσετε τις πληροφορίες που έχετε παράσχει στην υπηρεσία.

Εάν ακυρώσετε τον λογαριασμό σας, το Jungle Disk ενδέχεται να διατηρήσει τα προσωπικά σας δεδομένα και άλλες πληροφορίες στο αρχείο ή το αντίγραφο ασφαλείας του. Αυτό είναι ανησυχητικό, τουλάχιστον, επειδή δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το Jungle Disk θα διαγράψει τα δεδομένα σας.

Τούτου λεχθέντος, εάν είστε πολίτης της ΕΕ και έχετε παράσχει στο Jungle Disk τα προσωπικά σας δεδομένα αντί για επιχειρηματικές πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε ένα αίτημα για να το διαγράψετε στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [προστατευμένο μέσω email] με το “GDPR” στη γραμμή θέματος. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, διαβάστε τον οδηγό GDPR.

Υποστήριξη

βάση δεδομένων-ζούγκλα-δίσκου

Όταν χτυπάτε ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας το Jungle Disk, η πρώτη και ταχύτερη επιλογή σας είναι να χρησιμοποιήσετε τη βάση γνώσης για να λύσετε το πρόβλημά σας. Μπορείτε να αναζητήσετε μια απάντηση στο πρόβλημά σας ή να περιηγηθείτε στα πιο συνηθισμένα άρθρα. Τα άρθρα έχουν πολλά στιγμιότυπα οθόνης και είναι εύκολο να ακολουθηθούν.

Εάν δεν βοηθήσουν, πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του Jungle Disk ζωντανά, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ., Κεντρική Τυπική Ώρα. Η υποστήριξη γίνεται μέσω τηλεφώνου αντί για συνομιλία.

Εάν προτιμάτε να μην μιλήσετε, μπορείτε επίσης να υποβάλετε ένα αίτημα στην ομάδα υποστήριξης του Jungle Disk χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή φόρμα ή στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση [email protected]. Δοκιμάσαμε τους χρόνους υποστήριξης μέσω email υποβάλλοντας ερωτήσεις και λάβαμε μια απάντηση εντός δύο ωρών ή, αργότερα, σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, οι χρόνοι απόκρισης εξαρτώνται από το χρόνο που επικοινωνείτε με την ομάδα υποστήριξης. Οι απαντήσεις ήταν χρήσιμες και έδωσαν ακόμη και συνδέσμους για να μάθουμε περισσότερα.

Η ετυμηγορία

Οι χρήστες που δεν πειράζουν μια πολύπλοκη εμπειρία χρήστη θα διαπιστώσουν ότι το Jungle Disk δεν είναι ακριβό, έχει ισχυρή ασφάλεια και μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των διακομιστών και των συσκευών NAS. Έχει επίσης απεριόριστη έκδοση και διαγραφή αρχείων. Επιπλέον, διαθέτει δυνατότητες συγχρονισμού και κοινής χρήσης, αν και στοιχειώδεις.

Είναι ωραίο που μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της χρήσης του Amazon S3 ή του Google Cloud Storage για τη φιλοξενία των αρχείων σας. Αυτό, μαζί με την ιδιωτική κρυπτογράφηση, θα διατηρήσει τα αρχεία της επιχείρησής σας ασφαλή.

Ωστόσο, το Jungle Disk δεν αισθάνεται τόσο γυαλισμένο ή πλούσιο με δυνατότητες όπως ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Cloudberry Backup, το Acronis True Image ή το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις στην κριτική μας για το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις. Δεν διαθέτει συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η οποία είναι μια σημαντική δυνατότητα για μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud.

Εάν το Jungle Disk δεν είναι για εσάς, συμβουλευτείτε τις online εφεδρικές κριτικές για να βρείτε εναλλακτικές λύσεις. Τι πιστεύετε για το Jungle Disk; Δημοσιεύστε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map