Αναθεώρηση IDrive – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση IDrive

Το IDrive κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων διαδικτυακών παρόχων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χάρη στις πολλές δυνατότητες, την αξιοπρεπή τιμολόγηση και τη χρηστικότητα. Ωστόσο, οι αναγνώστες έχουν αναφέρει ορισμένα προβλήματα ταχύτητας και δεν υπάρχουν μηνιαία σχέδια. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση IDrive για να δείτε αν είναι για εσάς.


Ρυθμιστικό1

Ρυθμιστικό2

Ρυθμιστικό3

Ρυθμιστικό4

Ρυθμιστικό5

Ρυθμιστικό6

Προηγούμενος

Επόμενο

Το IDrive είναι ένα κομμάτι λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud που παρέχει ένα πλήθος δυνατοτήτων, τόσο όσον αφορά την πραγματική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όσο και πιο ασυνήθιστες λειτουργίες, όπως συγχρονισμός σύννεφων και κοινή χρήση αρχείων. 

Δεν υπάρχει τίποτα κακό να πούμε για το απόρρητο και την ασφάλεια της υπηρεσίας, κάτι που δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί μας αρέσει, συνεχίστε την κύλιση και διαβάστε την πλήρη κριτική μας στο IDrive.

Εκτός του ότι η ίδια η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι πλούσια σε χαρακτηριστικά, η υπηρεσία κάνει καλή δουλειά για την προστασία των δεδομένων σας, τόσο από τυχαία απώλεια όσο και από σκόπιμη κατασκοπεία. Τα σχέδια τιμολόγησης είναι επίσης λογικά, προσφέροντας ακόμη και ένα εντελώς δωρεάν πακέτο χωρίς χρονικό όριο, αλλά δυστυχώς χωρίς απεριόριστα πακέτα. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι επίσης εξαιρετική και οι ταχύτητες μεταφοράς είναι καλές αλλά θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.

Θα τα καταργήσουμε όλα αυτά καθώς προχωράμε σε κάθε ενότητα της κριτικής, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε εάν αυτό ακούγεται σαν ένα πακέτο που θα σας ενδιαφέρει. Ωστόσο, εάν η έλλειψη απεριόριστων και μηνιαίων προγραμμάτων είναι μια λύση για εσάς , μεταβείτε στη λίστα των καλύτερων διαδικτυακών εφεδρικών υπηρεσιών για να βρείτε μερικές εναλλακτικές λύσεις.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το IDrive

Χαρακτηριστικά

Το IDrive είναι μια απίστευτα πλούσια σε χαρακτηριστικά υπηρεσία και καταφέρνει να σημειώσει κάθε πλαίσιο στη λίστα λειτουργιών που θα θέλαμε να δούμε σε μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει ακόμη και δυνατότητες συγχρονισμού και κοινής χρήσης που του επιτρέπουν να ανταγωνίζεται όχι μόνο με άλλες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά και λύσεις αποθήκευσης cloud, όπως το Dropbox.

Ο υπολογιστής-πελάτης είναι διαθέσιμος σε λειτουργικά συστήματα Windows και Mac, αλλά όχι σε Linux. Παρόλο που εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σε υπολογιστή Linux χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη ιστού, ίσως θελήσετε να δείτε τη λίστα με τα καλύτερα αντίγραφα ασφαλείας για το Linux για να βρείτε μια υπηρεσία που προσφέρει έναν αποκλειστικό υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας για το λειτουργικό σύστημα.

Όσον αφορά τις ίδιες τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το IDrive υποστηρίζει εικόνες, NAS, κινητό, εξωτερικό σκληρό δίσκο και υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας, τα οποία μπορούν να γίνουν σε συνεχή ή προγραμματισμένη βάση. Θα καλύψουμε αυτές τις δυνατότητες σε βάθος στην ενότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς παρακάτω, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στο τι άλλο προσφέρει το IDrive.

Εάν ένα αρχείο ή φάκελος διαγραφεί, παραμένει στο αρχείο IDrive μέχρι να το διαγράψετε χειροκίνητα, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν θα χαθεί ποτέ κατά λάθος. Το ίδιο ισχύει και για προηγούμενες εκδόσεις αρχείων, γεγονός που καθιστά εύκολη την επαναφορά τυχόν αλλαγών που μπορεί να έχετε κάνει.

Κάδος απορριμμάτων IDrive

Το IDrive προσφέρει επίσης εφαρμογές για κινητά σε Android και iOS και σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες όπως το SpiderOak ONE, αυτές οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας της κινητής σας συσκευής, αντί να ενεργείτε μόνο ως πύλη διαχείρισης για τα αντίγραφα ασφαλείας των επιτραπέζιων δεδομένων σας.

Εάν η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών σας είναι σημαντική για εσάς, ίσως σας αρέσει η λειτουργία “χρονοδιάγραμμα” του IDrive, η οποία είναι προσβάσιμη από τον πελάτη ιστού και τις εφαρμογές για κινητά και σας παρέχει έναν τύπο προβολής γκαλερί των φωτογραφιών σας για ευκολότερη προβολή.

Χρονολόγιο IDrive

IDrive Sync and Share Χαρακτηριστικά

Κάτι που ξεχωρίζει πραγματικά το IDrive από το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού του είναι η συμπερίληψη των χαρακτηριστικών που συνήθως θεωρείται cloud storage. 

Μπορείτε να ρυθμίσετε φακέλους συγχρονισμού που συγχρονίζουν αυτόματα το περιεχόμενό τους μεταξύ συσκευών και αυτό διπλασιάζει επίσης αποτελεσματικά τον αποθηκευτικό χώρο σας, καθώς η συμπλήρωση αυτού του φακέλου δεν καταναλώνει τον εφεδρικό σας χώρο αποθήκευσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IDrive ως εναλλακτική λύση σε εφαρμογές όπως το Google Drive ή το pCloud, εκτός από τη λειτουργία του ως online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Η ρύθμιση του φακέλου είναι μια πολύ απλή διαδικασία, και μόλις ρυθμιστεί, μπορείτε να τον μετακινήσετε όπου θέλετε, καθώς και να ενεργοποιήσετε τον επιλεκτικό συγχρονισμό για να αποτρέψετε τον συγχρονισμό ορισμένων αρχείων ή φακέλων σε συγκεκριμένες συσκευές. Σε αντίθεση με, για παράδειγμα, το SpiderOak ONE – το οποίο προσφέρει το ίδιο είδος λειτουργικότητας – ο φάκελος δεν χρειάζεται να είναι μέρος του κανονικού αντιγράφου ασφαλείας σας.

IDrive-Move-Sync-Folder

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη δυνατότητα κοινής χρήσης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον πελάτη ιστού IDrive. Το να μην συμπεριλαμβάνεται αυτό στην εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές φαίνεται περίεργη επιλογή, αλλά ανεξάρτητα από το, ο πελάτης ιστού είναι εύχρηστος και παρέχει επίσης μια επισκόπηση όλων των συσκευών σας. Για να μοιραστείτε ένα αρχείο ή φάκελο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το στοιχείο στο πρόγραμμα-πελάτη ιστού, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “κοινή χρήση”.

IDrive-Κοινή χρήση

Αυτό θα ανοίξει έναν διάλογο όπου μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ατόμου ή των ατόμων με τα οποία θέλετε να μοιραστείτε, καθώς και να ορίσετε τα δικαιώματα πρόσβασης, επιτρέποντας στον παραλήπτη να δει ή να επεξεργαστεί το αρχείο. Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλά να αντιγράψετε έναν σύνδεσμο, που σημαίνει ότι πρέπει να στείλετε την πρόσκληση κοινής χρήσης μέσω email.

Τιμολόγηση

Το IDrive προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σχεδίων, αν και τα περισσότερα προορίζονται για επιχειρηματικούς χρήστες. Σας παρέχεται μεγάλος όγκος αποθηκευτικού χώρου καθώς και απεριόριστες συσκευές με όλα τα πακέτα και υπάρχει ακόμη και ένα εντελώς δωρεάν βασικό πρόγραμμα χωρίς χρονικό όριο.

Το φθηνότερο προσωπικό πακέτο σάς παρέχει όριο αποθήκευσης 2 TB στην τιμή των 69,50 $ ετησίως, κάτι που είναι αρκετά λογικό. 

Ωστόσο, άλλες υπηρεσίες όπως το Backblaze (διαβάστε την κριτική μας στο Backblaze) και το Carbonite προσφέρουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και στην περίπτωση του Backblaze, η τιμή είναι στην πραγματικότητα λίγο χαμηλότερη (60 $ ανά έτος) από το φθηνότερο πακέτο του IDrive. Εάν δύο ή πέντε terabyte δεν επαρκούν για εσάς, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις καλύτερες απεριόριστες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud ή μεταβείτε στη σύγκριση Carbonite έναντι Backblaze.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πρόγραμμα που να σας επιτρέπει να πληρώνετε ανά μήνα, επομένως η μόνη σας επιλογή είναι να πληρώνετε για ένα ολόκληρο έτος εκ των προτέρων. Αυτό είναι λίγο μειονέκτημα, ειδικά εάν δεν είστε πεπεισμένοι ότι θα θέλετε να διατηρήσετε την υπηρεσία τόσο πολύ. Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό δωρεάν πακέτο που συνοδεύεται από 5 GB αποθηκευτικού χώρου που σας επιτρέπει να το δοκιμάσετε διεξοδικά πριν ξεκινήσετε για ένα ολόκληρο έτος.

Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες με δωρεάν δοκιμή, ένας βασικός λογαριασμός δεν είναι χρονικά περιορισμένος, οπότε αν χρειάζεται μόνο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός μικρού όγκου δεδομένων, μπορείτε να το κάνετε στη διαρκή, εντελώς δωρεάν. Επιπλέον, το IDrive είναι προς πώληση αυτή τη στιγμή, προσφέροντας τα προσωπικά του σχέδια 2 TB και 5 TB για 52,12 $ και 74,62 $, αντίστοιχα, για τους χρήστες που εγγράφονται στο πρώτο έτος.

Ανεξάρτητα από το σχέδιο που θα επιλέξετε, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστου αριθμού συσκευών με έναν μόνο λογαριασμό, είτε πρόκειται για επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet ή smartphone. Όλα τα προσωπικά προγράμματα επί πληρωμή σας δίνουν επίσης ένα εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας του IDrive ετησίως, ενώ οι επαναφορές κοστίζουν 99,50 $ ανά αίτημα, καθώς και επιπλέον χρεώσεις αποστολής για πελάτες εκτός των ΗΠΑ.

Πολιτική IDrive-IDrive-Express

Ευκολία στη χρήση

Η διεπαφή του IDrive παρουσιάζει καθαρή εμφάνιση και είναι εύκολο να τυλίξετε το κεφάλι σας. Όλα όσα χρειάζεστε είναι εύκολα προσβάσιμα στο κύριο μενού του πελάτη. Τόσο η διεπαφή ιστού όσο και η εφαρμογή για κινητά είναι παρόμοια καλά σχεδιασμένα και εύκολα στη χρήση.

Ο υπολογιστής-πελάτης χωρίζεται σε έξι κύριες περιοχές, όλες βρίσκονται στο κύριο μενού στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Αυτά είναι: “backup”, “restore”, “scheduler”, “sync”, “server backup” και “settings”.

Στην καρτέλα “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας”, μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία ή φακέλους θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας, να δείτε την πρόοδο του αντιγράφου ασφαλείας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στον λογαριασμό σας IDrive ή σε μια τοπική συσκευή.

IDrive-Server-Backup-Tab

Η καρτέλα “επαναφορά” σάς παρέχει μια επισκόπηση όλων των συσκευών σας και των αρχείων για τα οποία έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε φακέλους από μια συσκευή για λήψη ή επαναφορά τους – σε μια νέα ή στην αρχική τοποθεσία – καθώς και να διαγράψετε τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων.

IDrive-Restore-Tab

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “στιγμιότυπα” για να βρείτε αρχεία που δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία και να κάνετε κλικ στο “προβολή κάδου απορριμμάτων” για να βρείτε διαγραμμένα στοιχεία.

IDrive-Στιγμιότυπα

Στην καρτέλα “scheduler”, θα βρείτε τα στοιχεία ελέγχου για αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να ορίσετε ένα ημερήσιο πρόγραμμα ή να επιλέξετε συγκεκριμένες ημέρες στις οποίες θέλετε να εκτελείται το αντίγραφο ασφαλείας.

IDrive-Scheduler-Tab

Η καρτέλα “συγχρονισμός” σας δίνει μια απλή επισκόπηση του φακέλου συγχρονισμού, που αποτελείται από μια συντόμευση στον ίδιο τον φάκελο και ένα κουμπί για να τον μετακινήσετε σε μια νέα θέση.

IDrive-Sync-Tab

Η καρτέλα “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή” πιθανότατα δεν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πλειονότητα των χρηστών, αλλά εδώ μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους διακομιστών για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των MS SQL, Oracle, Exchange και άλλων. Κάνοντας κλικ στο “αντίγραφο ασφαλείας” ή “επαναφορά” σε ένα από αυτά, εμφανίζεται ο διάλογος σύνδεσης για τον ίδιο τον διακομιστή πριν ξεκινήσει η λειτουργία.

IDrive-Server-Backup-Prompt

Τέλος, στις “ρυθμίσεις”, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, την επεξεργασία CPU ή τη ρύθμιση δεδομένων, καθώς και να προσαρμόσετε άλλες ρυθμίσεις, όπως ειδοποιήσεις και εξαιρέσεις αρχείων.

IDrive-Ρυθμίσεις-καρτέλα

IDrive Mobile App και Web Client

Το IDrive διαθέτει επίσης έναν εξαιρετικό πελάτη Ιστού που σας επιτρέπει να εκτελείτε όλες τις ίδιες εργασίες με την έκδοση της επιφάνειας εργασίας. Μπαίνοντας στον πίνακα ελέγχου, έχετε τον σε βάθος έλεγχο κάθε συσκευής, ακόμη και σας επιτρέπει να ξεκινήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας ή να επαναφέρετε την ενέργεια από απόσταση.

IDrive-Web-Dashboard

Όσον αφορά την εφαρμογή για κινητά, ο κύριος σκοπός της είναι να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το IDrive για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο και φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο και το tablet σας. Η κύρια οθόνη της εφαρμογής παρέχει μια επισκόπηση όλων των φωτογραφιών σας που δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη αντίγραφα ασφαλείας στο cloud, καθώς και ένα κουμπί δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για γρήγορη μεταφορά όλων αυτών στο χώρο αποθήκευσης IDrive.

IDrive-Mobile-App

Η δυνατότητα χρονοδιαγράμματος για φωτογραφίες και βίντεο είναι επίσης προσβάσιμη από την εφαρμογή για κινητά, καθώς και από όλους τους συγχρονισμένους φακέλους σας. Η καρτέλα Πρόσβαση και επαναφορά εμφανίζει όλες τις συσκευές σας, στις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε κλικ για προβολή και λήψη όλων των δεδομένων που υποστηρίζονται στις εν λόγω συσκευές.

IDrive-Mobile-Restore

Τέλος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να διαχειριστείτε όλους τους φακέλους που έχετε μοιραστεί με άλλους και αυτούς που έχουν κοινοποιηθεί σε εσάς.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

Το IDrive διαθέτει ένα απίστευτα πλούσιο σύνολο λειτουργιών όσον αφορά τον βασικό σκοπό της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των συσκευών σας στο cloud. Τα δεδομένα μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας είτε ως μεμονωμένα αρχεία ή φάκελοι, είτε ως πλήρης εικόνα του σκληρού σας δίσκου. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστου αριθμού επιτραπέζιων υπολογιστών, κινητών συσκευών και διακομιστών τοπικά, στο cloud ή ως υβριδικό και των δύο.

Μετά την αρχική σύνδεσή σας στο IDrive, ο πελάτης περιλαμβάνει αυτόματα μερικούς φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των φακέλων “έγγραφα”, “μουσική”, “βίντεο”, “εικόνες” και “επιτραπέζιοι υπολογιστές”. 

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να τα καταργήσετε και να προσθέσετε άλλους φακέλους χειροκίνητα κάνοντας κλικ στο κουμπί “αλλαγή …” στην καρτέλα “αντίγραφο ασφαλείας”. Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε ένα μη προγραμματισμένο αντίγραφο ασφαλείας, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” στην ίδια καρτέλα.

IDrive-Change-Backup

Το IDrive υποστηρίζει επίσης μεταφορές πολλαπλών νημάτων και σε επίπεδο μπλοκ. Το πρώτο σημαίνει ότι το IDrive μπορεί να μεταφέρει πολλά αρχεία ταυτόχρονα, αυξάνοντας σημαντικά τις ταχύτητες μεταφοράς σε βάρος του υψηλότερου φορτίου CPU. Εν τω μεταξύ, ο αλγόριθμος επιπέδου μπλοκ αυξάνει την ταχύτητα των επακόλουθων αντιγράφων ασφαλείας και αποθηκεύει δεδομένα σαρώνοντας κάθε αρχείο και ανεβάζοντας μόνο τα μέρη που έχουν τροποποιηθεί.

Μπορείτε να επιλέξετε το χρονοδιάγραμμα για το εφεδρικό σας πρόγραμμα στην ενότητα “scheduler” του προγράμματος-πελάτη IDrive, το οποίο μπορεί να είναι είτε ωριαία είτε καθημερινά. Εάν ο υπολογιστής σας είναι απενεργοποιημένος και χάσει μια μεταφόρτωση, μπορείτε να πείτε στο IDrive να ξεκινήσει αυτόματα τη μεταφόρτωση μόλις ενεργοποιηθεί η συσκευή σας, καθώς και να σας στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν επιτύχει ή αποτύχει με ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη “συνεχή προστασία δεδομένων” στο μενού “Ρυθμίσεις”, το οποίο θα διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων μικρότερων από 500MB όποτε πραγματοποιούνται αλλαγές σε αυτά τοπικά. Το IDrive σάς προειδοποιεί ότι αυτό δεν αντικαθιστά ένα προγραμματισμένο αντίγραφο ασφαλείας, ωστόσο, καθώς αυτή η δυνατότητα θα αγνοήσει μεγαλύτερα αρχεία και αλλαγές.

IDrive-Συνεχής προστασία

Εκτός από την κανονική μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν κλώνο του σκληρού σας δίσκου κάνοντας κλικ στο κουμπί “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνας δίσκου” στον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε για ένα πλήρες σύστημα είτε για μία μόνο μονάδα δίσκου και ανάλογα με το μέγεθος μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

IDrive-DiskImage

IDrive Express

Για να αντιμετωπίσει εξαιρετικά μεγάλους χρόνους μεταφόρτωσης, το IDrive προσφέρει μια υπηρεσία που ονομάζεται IDrive Express. Αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση ενός τοπικού αντιγράφου ασφαλείας χρησιμοποιώντας το IDrive πριν από τη φυσική αποστολή ενός δίσκου που περιέχει το εν λόγω αντίγραφο ασφαλείας στην εταιρεία. 

Εάν το σύστημά σας έχει μέγεθος αρκετά terabyte και δεν έχετε την ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο – ή ακόμα χειρότερα, η σύνδεσή σας έχει περιοριστεί – τότε αυτό μπορεί να είναι μια σωτήρια ζωή, ειδικά για το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας σας.

IDrive για κινητά

Όπως αναφέρθηκε, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κινητών συσκευών σας χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Android και iOS. Για συσκευές iOS, αυτό σημαίνει τις επαφές, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και το ημερολόγιό σας, ενώ η έκδοση Android σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας μουσικής, μηνυμάτων κειμένου, του ιστορικού κλήσεων και οποιωνδήποτε άλλων αρχείων που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για διακομιστές με το IDrive και εισάγοντας την ενότητα “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή” του πελάτη, θα δείτε μια σειρά διαφορετικών επιλογών, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών αρχιτεκτονικών διακομιστών, είτε πρόκειται για VMware, Oracle ή MS SQL.

IDrive-Server-Backup-Tab

Κατά την επαναφορά αρχείων, έχετε την επιλογή λήψης σε συγκεκριμένο φάκελο ή επαναφορά στην αρχική θέση. Απλώς μεταβείτε στην καρτέλα “επαναφορά”, επιλέξτε τη θέση επαναφοράς στο κάτω μέρος του παραθύρου και κάντε κλικ στο κουμπί “επαναφορά τώρα” για να ξεκινήσει η διαδικασία.

IDrive-Επαναφορά-Τοποθεσία

Ταχύτητα

Η ταχύτητα είναι ένα κρίσιμο στοιχείο μιας διαδικτυακής εφεδρικής υπηρεσίας. Συχνά θα πρέπει να ανεβάζετε μεγάλες ποσότητες δεδομένων, ειδικά εάν εκτελείτε αντίγραφο ασφαλείας με βάση την εικόνα, καθώς αυτό κλωνοποιεί ολόκληρο τον σκληρό σας δίσκο και μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες εάν η υπηρεσία είναι αργή. Το IDrive κάνει αρκετά καλά σε αυτόν τον τομέα, αθλητικό λογικό – αν και όχι τέλειο – ρυθμούς μεταφόρτωσης και λήψης.

IDrive-Logs

Για να ελέγξουμε την ταχύτητα του IDrive, ανεβάσαμε και κατεβάσαμε ένα φάκελο 3,51 GB γεμάτο με διάφορους τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, βίντεο και κειμένου. Η σύνδεσή μας για τη δοκιμή έχει ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης περίπου 20Mbps και 10Mbps, αντίστοιχα, αν και οι ακριβείς ταχύτητες ανά πάσα στιγμή εξαρτώνται γενικά από το φορτίο δικτύου. 

Ιδανικά με αυτήν τη σύνδεση, η λήψη θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά και η μεταφόρτωση περίπου μία ώρα. Πιο ρεαλιστικά, ωστόσο, πιθανότατα θα χρειαστούν περίπου μιάμιση ώρα και τρεις ώρες, αντίστοιχα. Εάν το IDrive συμπιέσει τα αρχεία στον αποθηκευτικό χώρο, η λήψη θα μπορούσε να είναι πολύ πιο γρήγορη.

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης02:54:4303:52:0003:23:21
Ώρα λήψης02:33:5502:57:202:45:37

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτά τα αποτελέσματα είναι καλά, ακόμα κι αν δεν είναι εκπληκτικά. Το ποσοστό μεταφόρτωσης είναι αυτό που περιμέναμε. Ωστόσο, θα θέλαμε έναν γρηγορότερο χρόνο λήψης, ειδικά σε σύγκριση με υπηρεσίες όπως το SpiderOak ONE, το οποίο συμπιέζει τα αρχεία σας για να επιταχύνει σημαντικά τα ποσοστά λήψης.

Βλέποντας ότι τα κέντρα δεδομένων του IDrive βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενδέχεται να έχετε καλύτερα αποτελέσματα για συνδέσεις που προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική. 

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι εάν η σύνδεσή σας πέσει στα μέσα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ο υπολογιστής-πελάτης IDrive για υπολογιστές δυσκολεύεται να επανασυνδέσει και να συνεχίσει το αντίγραφο ασφαλείας. Το δοκιμάσαμε αυτό και δώσαμε στο IDrive περισσότερες από 20 προσπάθειες επανασύνδεσης, αλλά στο τέλος αυτό το σενάριο μας ανάγκασε να σταματήσουμε το αντίγραφο ασφαλείας και να το επανεκκινήσουμε για να ολοκληρωθεί.

IDrive-Failed-Backup

Ασφάλεια

Το IDrive διαθέτει εξαιρετική ασφάλεια με ισχυρή κρυπτογράφηση. Είτε πρόκειται για φυσική ασφάλεια για τα κέντρα δεδομένων σε περίπτωση βλάβης ή φυσικής καταστροφής, είτε για ασφάλεια δικτύου για την πρόληψη παραβιάσεων δεδομένων και παραβιάσεων, το IDrive προχωρά πολύ για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.

Τα δεδομένα σας προστατεύονται τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και σε διαμετακόμιση με κρυπτογράφηση AES-256 bit, η οποία, από ό, τι γνωρίζει κανείς, είναι άθραυστη εκτός εάν έχετε έναν υπερυπολογιστή και μερικά δισεκατομμύρια χρόνια για να το σπάσετε. Παρόλο που δεν θα αφιερώσουμε χρόνο σε αυτό το άρθρο που θα περιγράφει λεπτομερώς πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης, μπορείτε να δείτε την περιγραφή της κρυπτογράφησης εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

IDrive-Encryption-Setup

Από προεπιλογή, το IDrive διατηρεί το κλειδί κρυπτογράφησής σας, αλλά σας προσφέρεται η επιλογή να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό κλειδί κατά την εγγραφή. Ωστόσο, το IDrive σας προειδοποιεί ότι αυτό θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία κοινής χρήσης που περιγράφεται παραπάνω σε αυτό το άρθρο. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας.

Όσον αφορά την ασφάλεια του κέντρου φυσικών δεδομένων, το IDrive χρησιμοποιεί υπερυψωμένα δάπεδα και σεισμικά υποστηριγμένα ράφια για προστασία από σεισμούς, συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας με ξεχωριστές ζώνες ψύξης για την αποφυγή υπερθέρμανσης και υπερσύγχρονα συστήματα ανίχνευσης καπνού και καταστολής πυρκαγιάς για την προστασία δεδομένα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

IDrive-Data-Center-Security

Δεδομένου ότι τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα με AES-256, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα αρχεία σας είναι η φυσική κλοπή και η κοινωνική μηχανική. Το IDrive προστατεύει από αυτό με την εφαρμογή αισθητήρων κίνησης, ασφαλούς πρόσβασης 24/7, παρακολούθησης βίντεο και συναγερμών παραβίασης ασφάλειας για να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους διακομιστές.

Από την πλευρά του δικτύου, το IDrive εκτελεί περιοδικές κριτικές τρίτων για την υποδομή του για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν γνωστές ευπάθειες.

Μυστικότητα

Όχι μόνο το IDrive προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια, είναι επίσης αφιερωμένο στο απόρρητο των χρηστών. Διαθέτοντας μια εξαιρετική πολιτική απορρήτου, ιδιωτική κρυπτογράφηση και συμμόρφωση με το GDPR και το HIPAA, δεν υπάρχουν πολλά να διαμαρτύρονται για αυτόν τον τομέα.

Όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud, το IDrive συλλέγει μερικές προσωπικές πληροφορίες για τους χρήστες του. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα και το επώνυμό σας, τα στοιχεία πληρωμής, καθώς και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις φυσικές διευθύνσεις. Αυτό είναι αρκετά τυπικό και το IDrive ισχυρίζεται ότι δεν θα κοινοποιήσει ποτέ αυτές τις πληροφορίες σε τρίτα μέρη χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

Πολιτική απορρήτου-IDrive

Ωστόσο, το IDrive διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις εν λόγω πληροφορίες για εσωτερική ανάλυση και βελτίωση της υπηρεσίας του, καθώς και να τις κοινοποιεί σε αξιόπιστα τρίτα μέρη που συνεργάζονται με το IDrive για την παροχή των υπηρεσιών του.

Μια άλλη σημαντική επιφύλαξη αυτής της πολιτικής είναι εάν το IDrive υποχρεώνεται από τις αρχές επιβολής του νόμου ή από τις τοπικές αρχές να αποκαλύψουν τις πληροφορίες σας. Αυτό μπορεί να είναι κακές ειδήσεις, δεδομένου ότι τα κέντρα δεδομένων βρίσκονται στις ΗΠΑ, μια χώρα που είναι διάσημη για τους κακούς νόμους της για την ψηφιακή προστασία της ιδιωτικής ζωής και την προθυμία της να εφαρμόσει προγράμματα και νόμους που είναι περίεργοι, όπως το Patriot Act ή το PRISM.

Ευτυχώς, εάν ενεργοποιήσετε το ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης κατά την εγγραφή, το IDrive δεν θα μπορεί να αποκαλύψει τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας με κανέναν, ακόμη και με τις αρχές, καθώς έχετε μόνο το απαραίτητο κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Έτσι, με την προϋπόθεση ότι επιλέγετε τη σωστή επιλογή κατά την εγγραφή, το IDrive είναι μια υπηρεσία μηδενικής γνώσης.

Υποστήριξη

Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για την εξυπηρέτηση πελατών του IDrive, καθώς καταφέρνει να παρέχει όλα όσα χρειάζεστε από την άποψη της υποστήριξης. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με το προϊόν του IDrive, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το αποκτήσετε, από τηλεφωνική υποστήριξη έως εκτεταμένη σελίδα Συχνών Ερωτήσεων.

Πρώτον, υπάρχει η εκτεταμένη ενότητα FAQ στον ιστότοπο της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις, οργανωμένες σε κατηγορίες για ευκολότερη πλοήγηση.

IDrive-FAQ-Σελίδα

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε εκεί, το επόμενο βήμα θα ήταν να επικοινωνήσετε απευθείας με το τμήμα υποστήριξης του IDrive. Το τμήμα υποστήριξης είναι ανοιχτό από τις 6 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ. PST και μπορεί να επιτευχθεί μέσω τηλεφώνου, email ή συνομιλίας. 

Οι επιλογές τηλεφώνου και συνομιλίας είναι προφανώς οι πιο γρήγορες. Παρόλο που η συνομιλία είναι ανοιχτή 24/7, η τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας, κάτι που μπορεί να είναι προβληματικό, ανάλογα με τη ζώνη ώρας σας.

IDrive-Επικοινωνία-Υποστήριξη

Η φόρμα αιτήματος υποστήριξης είναι αρκετά λεπτομερής, ζητώντας σας να δώσετε το όνομα χρήστη και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, καθώς και ποια λειτουργικά συστήματα και προγράμματα περιήγησης ιστού χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Για να ελέγξουμε την απόκριση, στείλαμε ένα αίτημα υποστήριξης και λάβαμε μια απάντηση μέσα σε μια μέρα, πράγμα που είναι το μόνο που μπορείτε να ζητήσετε.

Η ετυμηγορία

Αυτό ολοκληρώνει την κριτική μας για το IDrive. Συνολικά, είναι μια εξαιρετική υπηρεσία που είναι πλούσια σε δυνατότητες – τόσο από άποψη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud όσο και αποθήκευσης cloud – με εξαιρετική προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας και της υποστήριξης των πελατών. Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης είναι αξιοπρεπείς, αν και υπάρχουν μερικά προβλήματα όταν πρόκειται για ασταθείς συνδέσεις.

Τα σχέδια του IDrive έχουν λογικές τιμές για ό, τι παίρνετε, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν απεριόριστα προγράμματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τεράστιο πρόβλημα, καθώς σας παρέχεται μεγάλος όγκος αποθηκευτικού χώρου σε όλα τα σχέδια. Εάν δεν είστε αρκετά πωλημένοι στο IDrive ή εάν χρειάζεστε μια υπηρεσία με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, φροντίστε να διαβάσετε τις υπόλοιπες διαδικτυακές κριτικές αντιγράφων ασφαλείας μας.

Τι πιστεύετε για την αναθεώρησή μας στο IDrive; Συμφωνείτε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική υπηρεσία γεμάτη με χρήσιμες λειτουργίες ή μήπως η έλλειψη μηνιαίου πακέτου και απεριόριστου χώρου αποθήκευσης είναι μια λύση για εσάς; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map