Αναθεώρηση Duplicati – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση διπλής όψης

Μια βασική λύση ανοιχτού κώδικα που δεν διαθέτει δυνατότητες, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί εκπληκτικά καλά, το Duplicati είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να εξετάζει κάθε άτομο. Άτομα που θέλουν έτοιμες λύσεις μπορεί να θέλουν να το δώσουν, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το Duplicati.


Καλύτερες διαδικτυακές εφεδρικές κριτικές

Το Duplicati δεν είναι μια τυπική εφεδρική υπηρεσία. Δεν συνοδεύεται από εφεδρικό χώρο, αλλά σας παρέχει έναν πελάτη ιστού που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε το αντίγραφο ασφαλείας σας σε μια υπηρεσία cloud. Αυτή είναι μια ευλογία ή κατάρα, ανάλογα με τη γνώση πληροφορικής και την προθυμία σας να παίξετε. Εάν θέλετε μια απλή υπηρεσία που διευκολύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας, συμβουλευτείτε την καλύτερη λίστα εφεδρικών αντιγράφων στο διαδίκτυο.

Εάν είστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική διαχείρισης των αντιγράφων ασφαλείας σας όπως θέλετε, λάβετε υπόψη ότι το Duplicati μπορεί να συνδεθεί σε περισσότερους από 20 παρόχους cloud. Είναι επίσης ανοιχτού κώδικα και δωρεάν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα αδύναμο προϊόν. Αντίθετα, έχει ισχυρή και ιδιωτική κρυπτογράφηση, έναν προγραμματιστή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικές και εξωτερικές μονάδες δίσκου και γρήγορες ταχύτητες, για εκκίνηση.

Επειδή είναι δωρεάν, στερείται ειδικής ομάδας τεχνικών υποστήριξης έτοιμων να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων σας. Ωστόσο, υπάρχει ένα ενεργό φόρουμ όπου μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια. Ωστόσο, δεν υπάρχουν εφαρμογές για κινητά, επομένως όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας τους εν κινήσει θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία, παραμείνετε σε μας καθώς ανατρέχουμε στις λεπτομέρειες αυτής της αξιολόγησης Duplicati.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Duplicati

Χαρακτηριστικά

Το Duplicati δεν παρέχει εφεδρικό χώρο όπως κάνουν οι τυπικοί διαδικτυακοί πάροχοι αντιγράφων ασφαλείας. Αντίθετα, σας δίνει μόνο τα μέσα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Θα πρέπει να φροντίσετε τον χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτή είναι επιπλέον δουλειά και οι χρήστες του mainstream πιθανώς δεν θα τους αρέσουν.

Από την άλλη πλευρά, εάν είστε χρήστης ισχύος, η οργάνωση του χώρου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με τον τρόπο που θεωρείτε κατάλληλη είναι ένα πλεονέκτημα. Έχετε πολλούς παρόχους για να διαλέξετε, ώστε να έχετε πρόσβαση σε καλύτερες προσφορές και μπορείτε να τροποποιήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας όπως θέλετε.

duplicati-storage-επιλογές

Το Duplicati λειτουργεί με 21 υπηρεσίες cloud. Περιλαμβάνουν υπηρεσίες υποδομής cloud, όπως Amazon S3, Backblaze B2 και Google Cloud, καθώς και υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, όπως Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive και MEGA. Μπορείτε να βρείτε όλα αυτά στη λίστα σύγκρισης των καλύτερων παρόχων αποθήκευσης cloud.

Μπορείτε να επιλέξετε να ορίσετε τους δικούς σας διακομιστές ως προορισμό και να συνδεθείτε στο Duplicati χρησιμοποιώντας το FTP, την πιο ασφαλή παραλλαγή του SFTP ή WebDAV. Εάν δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν αυτά τα πρωτόκολλα, διαβάστε τους οδηγούς μας για FTP και WebDAV.

Το Duplicati υποστηρίζει επίσης δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικούς εξωτερικούς δίσκους και διακομιστές. Αυτό είναι καλό αν είστε κάποιος που θέλει να εφαρμόσει τον κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1, ο οποίος λαμβάνει υπόψη το τοπικό αντίγραφο ασφαλείας και το cloud.

Το Duplicati δημιουργεί αρχικά ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας. Στη συνέχεια, το ενημερώνει προσθέτοντας μόνο τα μέρη των δεδομένων που έχουν αλλάξει. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χώρο και το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας συνήθως αυξάνεται αργά. Η όλη διαδικασία ονομάζεται “συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας”. Θα μιλήσουμε περισσότερα για τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς παρακάτω.

Το Duplicati διαθέτει επίσης προηγμένες επιλογές που συνήθως σχετίζονται με ιδιόκτητες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προγραμματισμού αντιγράφων ασφαλείας, ορισμού πολιτικών εκδόσεων και κρυπτογράφησης αρχείων. Αν σας αρέσει να παίζετε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες επιλογές, όπως επίπεδο κρυπτογράφησης zip, σενάρια που εκτελούνται σε συγκεκριμένα σημεία της αλυσίδας και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται μετά την ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας.

Η πολιτική διατήρησης σάς επιτρέπει να διατηρείτε έναν προσαρμοσμένο αριθμό εκδόσεων. Μπορείτε να καθορίσετε πόσο συχνά το Duplicati πρέπει να διατηρεί παλιά αντίγραφα ασφαλείας σε ημέρες, εβδομάδες, μήνες ή χρόνια. Εάν δεν θέλετε να παλέψετε με αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έξυπνο αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο αποθηκεύει ένα αντίγραφο ασφαλείας για καθεμία από τις τελευταίες επτά ημέρες, καθεμία από τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και καθένα από τους τελευταίους 12 μήνες.

Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας παλαιότερα από μια συγκεκριμένη τιμή ή να διατηρήσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό αντιγράφων ασφαλείας.

Οι διαχειριστές συστήματος και άλλα άτομα που έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τη γραμμή εντολών μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών που μπορεί να εκτελεστεί για το Duplicati. Σας επιτρέπει να προσθέσετε δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στα σενάρια σας ή να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας σε ένα παράθυρο τερματικού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας cloud, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή βιβλιοθήκη αντιγράφων ασφαλείας.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Duplicati

Λογότυπο Duplicatiwww.duplicati.com

Ξεκινά από $ 500 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Αντιγράφων ασφαλείας

Προγραμματιστής αντιγράφων ασφαλείας

Συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Αύξηση αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικού δίσκου

Αντίγραφο ασφαλείας NAS

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή

Υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για κινητές συσκευές

Απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Απεριόριστες συσκευές

Ταχύτητα

Αντιγραφή αρχείου επιπέδου μπλοκ

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών νημάτων

Επαναφέρω

Υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών

Πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης

Πρόσβαση σε εφαρμογές για κινητά

Εκδόσεις

Διαγραφή αρχείου

Ασφάλεια

Ιδιωτική κρυπτογράφηση

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης
AES 256-bit

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων
α / α

Σκληρυμένα κέντρα δεδομένων
α / α

Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης

Συμβατό με HIPPA
α / α

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Κοινή χρήση αρχείων

Συγχρονισμός συσκευής

Δωρεάν δοκιμή
Απεριόριστος

Τιμολόγηση

Το ίδιο το Duplicati είναι δωρεάν και λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να κατεβάσετε από το duplicati.com. Δεν υπάρχουν εμπόδια εάν θέλετε να το δοκιμάσετε.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το cloud storage ως προορισμό για το αντίγραφο ασφαλείας σας, θα πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο. Ανάλογα με το ποσό που χρειάζεστε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αυτό θα σας κοστίσει. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε δωρεάν προγράμματα, επειδή δεν παρέχουν πολύ χώρο αποθήκευσης.

Το κόστος θα εξαρτηθεί από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε και τον χώρο που χρειάζεστε. Υποθέτοντας ότι χρειάζεστε 1 TB χώρου, συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα για να δείτε δημοφιλείς επιλογές.

Οι τιμές για τα Wasabi, Amazon S3, Backblaze B2 και Google Cloud στον παραπάνω πίνακα απλοποιούνται και αντικατοπτρίζουν μόνο το κόστος κάθε υπηρεσίας ανά gigabyte αποθήκευσης ανά μήνα.

Όλες είναι υπηρεσίες που απαιτούν από εσάς να πληρώσετε μόνο για τον αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείτε, αλλά χρεώνετε και για τη μεταφορά δεδομένων.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο σύγκρισης Microsoft Azure, Amazon S3, Google Cloud και Backblaze B2 για να δείτε πώς αυτές οι υπηρεσίες συσσωρεύονται μεταξύ τους. Για να μάθετε περισσότερα για το Wasabi, διαβάστε την κριτική μας στο Wasabi. Εάν κλίνει προς το προϊόν της Google, διαβάστε την κριτική μας στο Google Cloud.

Αν και ορισμένες από αυτές τις προσφορές σας προσφέρουν 1 TB για 60 $ ετησίως, εξακολουθούν να μην μπορούν να ξεπεράσουν το απεριόριστο πρόγραμμα Backblaze των $ 5 για οικιακούς χρήστες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική Backblaze.

Όσοι χρειάζονται περισσότερες επιλογές από τις προσφορές της Duplicati μπορούν να δοκιμάσουν το CloudBerry Backup. Το CloudBerry Backup μπορεί να συνδεθεί σε περισσότερους από 60 παροχείς, αλλά λάβετε υπόψη ότι η έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές κοστίζει 49,99 $ και δεν περιλαμβάνει την τιμή του παρόχου cloud storage που επιλέγετε. Διαβάστε περισσότερα για το CloudBerry Backup στην αναθεώρηση Cloudberry Backup.

Ευκολία στη χρήση

Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, πρέπει να κάνετε λήψη του προγράμματος-πελάτη Duplicati για υπολογιστές, αλλά θα χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης τις περισσότερες φορές. Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι διαθέσιμος για Windows, macOS και Linux.

Η εφαρμογή ιστού διαθέτει μια ελάχιστη διεπαφή που είναι εύχρηστη. Η αριστερή πλευρά περιέχει τα κουμπιά πλοήγησης, τα οποία σας επιτρέπουν να αποκτήσετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα, να προσθέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, να επαναφέρετε αρχεία, να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις και να διαβάσετε τη σελίδα “σχετικά”.

Η εμπειρία είναι απλή. Όταν δημιουργείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας, ακολουθείτε τα βήματα και επιλέγετε τις επιλογές που χρειάζεστε, όπως με μια βασική εφαρμογή εγκατάστασης. Θα μιλήσουμε περισσότερα για τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς στην επόμενη ενότητα.

Το συγκρίναμε με το Cloudberry Backup στην προηγούμενη ενότητα, αλλά η εμπειρία χρήστη των δύο υπηρεσιών είναι πολύ διαφορετική. Το Duplicati είναι πολύ πιο φιλικό και απλούστερο στη χρήση, αλλά είναι ακόμα πιο περίπλοκο από το Backblaze και το Carbonite. Τόσο το Backblaze όσο και το Carbonite αυτοματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε πολλή δουλειά.

Το Duplicati δεν διαθέτει εφαρμογές για κινητά, επομένως εάν πρέπει να ελέγξετε το αντίγραφο ασφαλείας σας από το smartphone σας, είναι καλύτερα να επιλέξετε μία από τις κύριες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Συμβουλευτείτε τις online εφεδρικές κριτικές για βοήθεια σχετικά με αυτό.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

Για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη αντιγράφου ασφαλείας”.

duplicati-new-backup

Μπορείτε να επιλέξετε να διαμορφώσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας ή να εισαγάγετε μια διαμόρφωση από ένα αρχείο. Εάν επιλέξετε το πρώτο, θα σταλεί σε μια οθόνη όπου μπορείτε να ορίσετε γενικές ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

duplicati-set-general-ρυθμίσεις

Ονομάστε το αντίγραφο ασφαλείας σας, επιλέξτε ένα επίπεδο κρυπτογράφησης και ορίστε μια ισχυρή φράση πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “επόμενο”.

duplicati-backup-προορισμοί

Το επόμενο βήμα απαιτεί να επιλέξετε έναν εφεδρικό προορισμό. Μπορείτε να επιλέξετε ένα τοπικό ή απομακρυσμένο. Η τοπική αποθήκευση σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε έναν τοπικό φάκελο ή μονάδα δίσκου. Για απομακρυσμένο, μπορείτε να επιλέξετε έναν πάροχο αποθήκευσης cloud ή να συνδεθείτε στον δικό σας διακομιστή χρησιμοποιώντας ένα από τα διαθέσιμα πρωτόκολλα.

Επιλέξαμε το Google Drive για τη δοκιμή μας. Εάν το κάνετε, πρέπει να εξουσιοδοτήσετε την Duplicati να αλληλεπιδρά με το Google Drive κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “authID”.

duplicati-backup-google

Μόλις το κάνετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τη σύνδεση με το Google Drive κάνοντας κλικ στην επιλογή “δοκιμή σύνδεσης”.

duplicati-source-data

Το παρακάτω βήμα απαιτεί να επιλέξετε περιεχόμενο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Το Duplicati δεν προεπιλέγει αρχεία ή φακέλους με βάση τον τύπο, οπότε πρέπει να κάνετε χειροκίνητες επιλογές. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα για να συμπεριλάβετε και να εξαιρέσετε ορισμένα αρχεία.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε αρχεία με βάση την επέκταση χρησιμοποιώντας κανονικές εκφράσεις και να αποκλείσετε κρυμμένα, συστήματα και προσωρινά αρχεία, καθώς και αρχεία μεγαλύτερα από ένα συγκεκριμένο μέγεθος.

duplicati-πρόγραμμα

Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας να λειτουργεί σύμφωνα με ένα πρόγραμμα. Μπορείτε να εκτελέσετε αντίγραφα ασφαλείας μετά από έναν καθορισμένο αριθμό λεπτών, ωρών, ημερών, εβδομάδων, μηνών ή ετών. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιες ημέρες της εβδομάδας επιτρέπεται η εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας.

duplicati-last-επιλογές

Η τελευταία οθόνη σάς επιτρέπει να ορίσετε μια πολιτική διατήρησης. Μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις αντιγράφων ασφαλείας, έναν συγκεκριμένο αριθμό, να χρησιμοποιήσετε έξυπνη διατήρηση ή να διαγράψετε αντίγραφα ασφαλείας παλαιότερα από μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Αν έχετε ρυθμίσει τα αντίγραφα ασφαλείας να εκτελούνται αυτόματα, θα πρέπει να ξεκινούν από το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει. Εάν όχι, πρέπει να ξεκινήσετε χειροκίνητα κάνοντας κλικ στο κουμπί “τρέξτε τώρα”.

Ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Duplicati

Ανάλογα με το πόσα δεδομένα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει πολύ. Μπορεί να χρειαστούν εκατοντάδες gigabyte ημέρες ή εβδομάδες για να ολοκληρωθούν, ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και πόσο μακριά βρίσκεστε από έναν διακομιστή.

duplicati-restore-τοποθεσία

Μετά την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, οι μεταφορές θα είναι πολύ πιο γρήγορες χάρη στον αλγόριθμο αντιγραφής αρχείων σε επίπεδο μπλοκ της Duplicati και στη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ο αλγόριθμος αντιγραφής επιπέδου μπλοκ βοηθά στην επιλογή και μεταφορά μόνο των τμημάτων του αρχείου που έχουν αλλάξει από το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας, αντί για ολόκληρα αρχεία.

Για να επαναφέρετε αρχεία, κάντε κλικ στο κουμπί “επαναφορά” στο πρόγραμμα-πελάτη web. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε να επαναφέρετε αρχεία χρησιμοποιώντας ένα αρχείο διαμόρφωσης, απευθείας από το αντίγραφο ασφαλείας σας ή από το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

duplicati-restore-αρχεία

Το επόμενο παράθυρο σάς επιτρέπει να επιλέξετε αρχεία που θέλετε να επαναφέρετε. Για εμάς, είναι μόνο ένας φάκελος με φερμουάρ που χρησιμοποιήσαμε για τη δοκιμή.

duplicati-restore-επιλογές

Μπορείτε να επιλέξετε να επαναφέρετε αρχεία στην αρχική τους θέση και να αντικαταστήσετε αυτά με το ίδιο όνομα ή να αποθηκεύσετε διαφορετικές εκδόσεις. Διαφορετικά, μπορείτε να επαναφέρετε σε διαφορετική τοποθεσία. Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί “επαναφορά” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Το Duplicati θα βάλει μια γραμμή προόδου στο επάνω μέρος της οθόνης για να δείξει την κατάσταση της επαναφοράς σας. Μετά την ολοκλήρωση της επαναφοράς, το Duplicati θα σας ειδοποιήσει και θα σας ζητήσει να κάνετε μια δωρεά. Η διαδικασία λειτουργεί καλά και έχει πολλές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να την βελτιώσετε. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον πίνακα ταχύτητας στην επόμενη ενότητα για να δείτε τα αποτελέσματα των δοκιμών μας.

Ταχύτητα

Σε γενικές γραμμές, πόσο γρήγορα εκτελείται το αντίγραφο ασφαλείας σας εξαρτάται από τον ISP σας και πόσο κοντά βρίσκεστε σε έναν από τους διακομιστές του παροχέα υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, αυτό δεν θα είναι Duplicati, αλλά η υπηρεσία που παρέχει τον αποθηκευτικό χώρο. Τούτου λεχθέντος, πόσο γρήγορα θα είναι ένας παράγοντας συμπίεσης και κρυπτογράφησης αρχείων.

Δοκιμάσαμε τις ταχύτητες μεταφοράς της Duplicati συνδέοντάς την με το Google Drive και ανεβάζοντας και κατεβάζοντας έναν φάκελο με φερμουάρ 1 GB. Οι δοκιμές μας έγιναν χρησιμοποιώντας σύνδεση Ethernet στο Βελιγράδι της Σερβίας, η οποία είχε ταχύτητα μεταφόρτωσης 6 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα λήψης 100 Mbps.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, περιμέναμε να χρειαστούν περίπου 21 λεπτά για τη μεταφόρτωση και περίπου ένα λεπτό για τη λήψη χωρίς επιβάρυνση.

Πρώτη προσπάθεια: Δεύτερη προσπάθεια: Μέσος όρος:
Χρόνος μεταφόρτωσης:00:24:5500:25:5000:25:23
Χρόνος λήψης:00:00:4400:00:3500:00:40

Οι δοκιμές μας ήταν παρόμοιες με αυτές που περιμέναμε. Ο μέσος χρόνος μεταφόρτωσης ήταν 25 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, ενώ η λήψη, εκπληκτικά, χρειάστηκε μόνο 40 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Αυτό είναι χάρη στο παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών του Google Drive.

Εάν διαπιστώσετε ότι οι μεταφορές της Duplicati καταλαμβάνουν πάρα πολύ το εύρος ζώνης σας, μπορείτε να τις πετάξετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ταχύμετρου στην κορυφή του προγράμματος-πελάτη ιστού.

duplicati-γκάζι

Ασφάλεια

duplicati-κρυπτογράφηση

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση ενώ δημιουργείτε το αντίγραφο ασφαλείας σας. Το πρώτο βήμα στη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ χωρίς κρυπτογράφηση, GNU Privacy Guard και AES 256-bit. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το AES 256-bit επειδή είναι το πρότυπο κρυπτογράφησης κατά τη μεταφορά στο cloud. Δεν έχει σπάσει όσο ξέρει κανείς.

Εάν θέλετε να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας, πρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Το Duplicati θα σας πει εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι αδύναμος και θα σας δώσει την επιλογή να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης εάν δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε έναν.

Το Duplicati κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας τοπικά πριν τα μεταφέρει σε διακομιστή. Ο κωδικός πρόσβασης δεν αφήνει ποτέ τον υπολογιστή σας. Εξαιτίας αυτού, το Duplicati χαρακτηρίζεται ως κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Με κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, κανείς εκτός από εσάς θα μπορείτε να διαβάσετε τα αρχεία σας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το πρωτόκολλο SSL για την προστασία των δεδομένων σας από επιθέσεις man-in-the-middle.

Αυτή είναι όλη η ασφάλεια που εξαρτάται από το Duplicati. Τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από την υπηρεσία cloud που χρησιμοποιείτε. Πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία που έχει σκληρύνει τα κέντρα δεδομένων. Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά. Ορισμένες υπηρεσίες δεν κρυπτογραφούν δεδομένα, όπως το Amazon Drive, επομένως ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση με το Duplicati.

Μυστικότητα

Το απόρρητό σας θα βασιστεί στο Duplicati και στην υπηρεσία που επιλέγετε να φιλοξενήσετε τα δεδομένα σας. Για παράδειγμα μιας υπηρεσίας που διαθέτει ισχυρό απόρρητο, διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com.

Ωστόσο, το Duplicati χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και δεν μεταδίδει τον κωδικό πρόσβασής σας. Το απόρρητό σας προστατεύεται καλά. Επιπλέον, η πολιτική απορρήτου δεν περιέχει τίποτα ύποπτο.

Η Duplicati συλλέγει πληροφορίες για εσάς όταν εγγραφείτε στον ιστότοπο και συμμετέχετε στα φόρουμ. Χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσει τον ιστότοπο και την εξυπηρέτηση πελατών και να σας στέλνει περιοδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Duplicati χρησιμοποιεί πολλά μέτρα ασφαλείας για να διατηρήσει την ασφάλεια των προσωπικών σας στοιχείων, αλλά σημειώστε ότι οι διαχειριστές ιστότοπων έχουν πλήρη πρόσβαση σε μηνύματα στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών μηνυμάτων.

Η υπηρεσία δεν πωλεί, εμπορεύεται ή μεταφέρει με άλλο τρόπο τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους. Αυτό δεν περιλαμβάνει αξιόπιστα τρίτα μέρη που βοηθούν την Duplicati να διαχειριστεί τον ιστότοπό της, αρκεί να συμφωνήσουν να διατηρήσουν τις πληροφορίες εμπιστευτικές. Η Duplicati μπορεί επίσης να δημοσιεύσει πληροφορίες για να συμμορφωθεί με το νόμο ή να προστατεύσει τα δικαιώματα και την ασφάλεια άλλων.

Υποστήριξη

Η κατηγορία υποστήριξης είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της Duplicati και των υπόλοιπων εφεδρικών υπηρεσιών. Αυτό συμβαίνει επειδή η Duplicati δεν διαθέτει ειδική ομάδα τεχνικής υποστήριξης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη μέσω email, συνομιλίας ή τηλεφώνου. Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, το Duplicati είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν, επομένως δεν μπορεί να τους πληρώσει.

υποστήριξη duplicati

Αντιθέτως, είναι ένα φόρουμ υποστήριξης όπου άλλοι χρήστες θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημά σας. Μεταξύ των χρηστών είναι προγραμματιστές της Duplicati και άλλοι ειδικοί πληροφορικής Οι χρόνοι απόκρισης είναι γενικά καλοί, με τα περισσότερα θέματα να λαμβάνουν απάντηση την ίδια ημέρα που δημοσιεύτηκαν.

Η ετυμηγορία

Το Duplicati προσφέρει μια ομαλή εμπειρία χρήστη, παρόλο που χρειάζεται γυμναστική πληροφορικής για να δημιουργήσει το αντίγραφο ασφαλείας σας. Ωστόσο, οι προχωρημένοι χρήστες πληροφορικής δεν θα επηρεαστούν. Όσοι θέλουν μια βελτιωμένη εμπειρία θα πρέπει να βρουν μια πιο κατάλληλη υπηρεσία.

Ωστόσο, το Duplicati είναι δωρεάν και εάν επιλέξετε μια υπηρεσία αποθήκευσης που δεν είναι ακριβή, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Εάν επιλέξετε έναν με ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών, θα επιτύχετε επίσης γρήγορες ταχύτητες, επειδή το Duplicati κρυπτογραφεί και συμπιέζει αρχεία γρήγορα.

Η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς δεν είναι δύσκολη και έχει τις τυπικές επιλογές που θέλουμε να δούμε κατά τη χρήση μιας υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το Duplicati είναι επίσης ασφαλές επειδή χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση για την προστασία των αρχείων σας.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το Duplicati; Κλίνετε περισσότερο προς μια υπηρεσία που περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης; Εάν χρησιμοποιείτε ήδη μια εφεδρική υπηρεσία, ενημερώστε μας για ποια από τα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map