Acronis True Image Review 2020 – Ενημερώθηκε το 2020

Acronis True Image Review 2020 Αναθεώρηση

Το Acronis True Image έχει πολλά για αυτό, σχεδόν τα πάντα, στην πραγματικότητα, αλλά πλήττεται από τη δύσκολη στη χρήση διεπαφή και την περίπλοκη τιμολόγηση. Τούτου λεχθέντος, είναι γρήγορο και περιεκτικό, αξίζει τον κόπο να το ελέγξετε. Διαβάστε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες Acronis True Image.


Ρυθμιστικό1

Ρυθμιστικό2

Ρυθμιστικό3

Ρυθμιστικό4

Ρυθμιστικό5

Ρυθμιστικό6

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Acronis True Image είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πλούσια σε χαρακτηριστικά με εξαιρετική ασφάλεια, απόρρητο και εξυπηρέτηση πελατών. Ωστόσο, πλήττεται από τον άκαμπτο υπολογιστή-πελάτη της στην επιφάνεια εργασίας, τον κακό σχεδιασμό διεπαφής και το περίπλοκο σχήμα τιμολόγησης. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την κριτική Acronis True Image για να μάθετε τα πάντα για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του λογισμικού.

Με λειτουργίες όπως εκκαθάριση δίσκου, προστασία ransomware και πολλά άλλα, η υπηρεσία είναι εξαιρετικά πλούσια σε λειτουργίες, παρόλο που περιλαμβάνει όλα αυτά σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Αυτό δεν βοηθάται από το γεγονός ότι ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας συχνά δεν αποκρίνεται, με σοβαρές καθυστερήσεις κατά την προσπάθεια ανοίγματος διαφόρων παραθύρων.

Τούτου λεχθέντος, η ασφάλεια, το απόρρητο και η εξυπηρέτηση πελατών είναι εξαιρετικές, και παρά ένα πολύπλοκο φάσμα επιλογών, οι τιμές δεν είναι κακές. Η ίδια η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι επίσης καλά εξοπλισμένη, με διάφορα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα και επιλογές, όπως προγραμματισμό, υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και περιορισμός εικόνων.

Ωστόσο, εάν η ευκολία χρήσης και οι χρόνοι γρήγορης απόκρισης είναι σημαντικοί παράγοντες για εσάς, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βρείτε μια εναλλακτική λύση στη λίστα των καλύτερων διαδικτυακών υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. 

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Acronis True Image Review 2020

Χαρακτηριστικά

Ενώ πολλές εφεδρικές υπηρεσίες επικεντρώνονται στην παροχή μιας καθαρής εμπειρίας χρήστη, συμπεριλαμβανομένης μιας δέσμης δυνατοτήτων, το Acronis True Image κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας είναι γεμάτος λειτουργικότητα, όπως προστασία ransomware, καθαρισμός μονάδων δίσκου, καθαρισμός συστήματος και πολλά άλλα.

Acronis-Cloud-Sync

Ξεκινώντας με τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το Acronis True Image υποστηρίζει αντίγραφα ασφαλείας με βάση την εικόνα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο του συστήματός σας στους διακομιστές του. Επιπλέον, περιλαμβάνονται επίσης αντίγραφα ασφαλείας για κινητά, υβριδικά, NAS και διακομιστές, τα οποία θα αναλύσουμε λεπτομερέστερα στην ενότητα “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά αρχείων”.

Όπου το λογισμικό ξεχωρίζει είναι με τον τεράστιο αριθμό πρόσθετων δυνατοτήτων του. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κρυφού διαμερίσματος για την αποθήκευση τοπικών αντιγράφων ασφαλείας (που ονομάζεται Acronis Secure Zone), ένα εργαλείο για τη δημιουργία μιας συσκευής μέσων διάσωσης και του πλήρους συγχρονισμού αποθήκευσης cloud που ταιριάζει περισσότερο με προϊόντα όπως το Dropbox και το Google Drive.

Acronis-Secure-Zone

Η συσκευή μέσων διάσωσης σάς επιτρέπει να φορτώνετε το αντίγραφο ασφαλείας σας σε USB ή άλλη εξωτερική συσκευή και να εκτελείτε πλήρη επαναφορά του συστήματός σας σε προηγούμενη κατάσταση. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο κατά τη δημιουργία ενός νέου υπολογιστή, καθώς μπορείτε να τον μετατρέψετε αμέσως σε κλώνο της παλιάς συσκευής σας.

Acronis-Rescue-Media

Αυτή η δυνατότητα έρχεται επίσης με λειτουργικότητα που ονομάζεται “καθολική επαναφορά” Με λίγα λόγια, αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρετε την εικόνα του συστήματός σας σε βασικά διαφορετικό υλικό χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για ζητήματα συμβατότητας.

Acronis-Universal-Επαναφορά

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Acronis για να εκτελέσετε εκκαθάριση συστήματος, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαγράψετε ευαίσθητες πληροφορίες – όπως κωδικούς πρόσβασης – από τη συσκευή σας και να διασφαλίσετε ότι όλες οι εγγραφές καταστρέφονται οριστικά (σε αντίθεση με την κανονική διαγραφή, όπου τα ίχνη θα παραμείνουν δωρεάν χώρος στο σκληρό δίσκο).

Εκκαθάριση συστήματος Acronis

Με παρόμοιο τρόπο, η λειτουργία “μονάδα καθαρισμού δίσκου” σάς επιτρέπει να σκουπίζετε εντελώς τη μονάδα δίσκου ή το διαμέρισμα, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ανακτήσει καμία από τις πληροφορίες που ήταν αποθηκευμένες εκεί.

Acronis-Drive-Cleanser

Το Acronis έρχεται επίσης με μια λειτουργία γνωστή ως «ενεργή προστασία», η οποία χρησιμεύει για να σας προστατεύει από ransomware και παράνομη κρυπτογράφηση, σε περίπτωση που λάβετε κατά λάθος κάποιο κακόβουλο λογισμικό.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η «δοκιμή & αποφασίστε “εργαλείο, το οποίο αφαιρεί ένα ορισμένο χώρο στο σκληρό σας δίσκο ως έναν τύπο καραντίνας για να δοκιμάσετε ενδεχομένως μη ασφαλές λογισμικό ή αρχεία. Εάν κάτι πάει στραβά, τα αρνητικά εφέ απομακρύνονται και μπορείτε εύκολα να το επαναφέρετε όπως ήταν.

Acronis-Δοκιμάστε-και-αποφασίστε

Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε εγγραφεί στα προχωρημένα ή Premium προγράμματα (περισσότερα για αυτό αργότερα), μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “αρχειοθέτησης” του Acronis. Οτιδήποτε τοποθετήσετε στο αρχείο θα διαγραφεί από τη συσκευή σας για να ελευθερώσετε χώρο, αλλά θα παραμείνει ορατό στην Εξερεύνηση αρχείων όπως θα ήταν κανονικά, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Παρόλο που κάποτε μπορούσατε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας λογαριασμών κοινωνικών μέσων, όπως το Facebook και το Instagram, αυτή η λειτουργία καταργήθηκε από την πλατφόρμα τον Αύγουστο του 2019.

Επισκόπηση δυνατοτήτων πραγματικής εικόνας Acronis

Λογότυπο Acronis True Image Review 2020www.acronis.com

Ξεκινά από $ 417 ανά μήνα για απεριόριστα GBAll πακέτα

Αντιγράφων ασφαλείας

Προγραμματιστής αντιγράφων ασφαλείας

Συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Αύξηση αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικού δίσκου

Αντίγραφο ασφαλείας NAS

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή

Υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για κινητές συσκευές

Απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Απεριόριστες συσκευές

Ταχύτητα

Αντιγραφή αρχείου επιπέδου μπλοκ

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών νημάτων

Επαναφέρω

Υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών

Πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης

Πρόσβαση σε εφαρμογές για κινητά

Εκδόσεις

Διαγραφή αρχείου

Ασφάλεια

Ιδιωτική κρυπτογράφηση

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης
TLS

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης
AES 256-bit

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Σκληρυμένα κέντρα δεδομένων

Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης

Συμβατό με HIPPA

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Κοινή χρήση αρχείων

Συγχρονισμός συσκευής

Δωρεάν δοκιμή
30

Τιμολόγηση

Το Acronis True Image διαθέτει ένα κάπως ασυνήθιστο μοντέλο τιμολόγησης, καθώς το τυπικό πακέτο απαιτεί από εσάς να κάνετε μια εφάπαξ πληρωμή, ενώ τα προχωρημένα και premium προγράμματα λειτουργούν ως συνδρομές που χρεώνονται σε ετήσια βάση. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να τυλίξετε το κεφάλι σας σε όλες τις διαφορετικές επιλογές, η πραγματική τιμολόγηση είναι πολύ λογική.

Το Acronis True Image Cloud λειτουργεί ουσιαστικά ως απεριόριστη εφεδρική υπηρεσία για έναν καθορισμένο αριθμό συσκευών. Μπορείτε να εκτελέσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας με βάση την εικόνα για μία, τρεις ή πέντε συσκευές, ανεξάρτητα από το μέγεθος. 

Υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο μιας συσκευής, το σημείο τιμής των 59,99 $ είναι σχεδόν ισοδύναμο με άλλους απεριόριστους παρόχους αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Backblaze και το Carbonite. Ακόμα καλύτερα, το τυπικό πρόγραμμα απαιτεί μόνο μία πληρωμή, αντί για επαναλαμβανόμενη συνδρομή. 

Παρόλο που δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι η Acronis θα τραβήξει το χαλί από τους πελάτες της, το πρόσφατο φιάσκο που σχετίζεται με τη συνδρομή Zoolz σε όλη τη ζωή μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί με τέτοιου είδους προσφορές (διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το State of the Cloud του Φεβρουαρίου).

Ωστόσο, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων ή φακέλων μεμονωμένα, οπότε αν θέλετε να είστε πιο επιλεκτικοί με τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα πρέπει να επιλέξετε είτε το πρόγραμμα Advanced είτε Premium.

Επιπλέον, οι Προχωρημένοι και Premium χρήστες έχουν την επιλογή να αυξήσουν την χωρητικότητα αποθήκευσης cloud πέρα ​​από την προεπιλεγμένη κατανομή. Το πρόγραμμα για προχωρημένους περιλαμβάνει 200 ​​GB από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το αυξήσετε σε 500 GB για επιπλέον 20 $ ετησίως.

Acronis-Επιπλέον-Αποθήκευση

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες Premium λαμβάνουν 1 TB αποθηκευτικού χώρου που περιλαμβάνεται στο σχέδιό τους και έχουν την επιλογή να το αυξήσουν σε 2 TB για 40 $, 3 TB για 80 $, 4 TB για 120 $ ή 5 TB για $ 160.

Το Acronis True Image προσφέρει επίσης μια πολύ γενναιόδωρη δωρεάν δοκιμή, η οποία σας παρέχει 1 TB αποθηκευτικού χώρου για έναν ολόκληρο μήνα, δίνοντάς σας πολλές ευκαιρίες να αποφασίσετε εάν θέλετε ή όχι να πληρώσετε για την υπηρεσία.

Ευκολία στη χρήση

Επειδή είναι τόσο γεμάτο με λειτουργίες, η πλοήγηση στον υπολογιστή-πελάτη του Acronis True Image μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη υπόθεση. Προσθέστε σε αυτήν την τάση να καθυστερείτε όταν οι χρήστες κάνουν κλικ σε διάφορα στοιχεία διεπαφής και λαμβάνετε ένα λογισμικό που μπορεί να είναι πόνο στη χρήση, ειδικά για τους χρήστες για πρώτη φορά.

Ο υπολογιστής-πελάτης – διαθέσιμος για Windows XP και νεότερες εκδόσεις και OS X 10.10 και μεταγενέστερο – χωρίζεται σε εννέα κύριες ενότητες που είναι διατεταγμένες σε ένα μενού στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Πρώτα είναι η ενότητα “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας”, όπου μπορείτε να διαχειριστείτε και να ξεκινήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις και να ανακτήσετε τα αρχεία σας από το διακομιστή.

Acronis-Backup-Ενότητα

Στη συνέχεια είναι το μενού “αρχεία”, όπου μπορείτε να οργανώσετε τα αρχειοθετημένα αρχεία σας, που σημαίνει ότι διαγράφονται από τη συσκευή σας, αλλά παραμένουν προσβάσιμα μέσω της κανονικής Εξερεύνησης αρχείων.

Acronis-Αρχείο-Ενότητα

Η τρίτη καταχώριση στη λίστα είναι η δυνατότητα «συγχρονισμού», όπου μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένους φακέλους για συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και με το ίδιο το σύννεφο Acronis. Πρόκειται για μια λειτουργία που εμφανίζεται πιο συχνά σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox και είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε άμεση πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία σε όλες τις συσκευές σας.

Ενότητα Acronis-Sync

Στη συνέχεια βρίσκεται το μενού “εργαλεία”, όπου βρίσκονται όλες οι διάφορες λειτουργίες που αναφέρθηκαν νωρίτερα στην αναθεώρησή μας – όπως το εργαλείο δημιουργίας μέσων διάσωσης, η λειτουργία καθαρισμού συστήματος και η λειτουργία ασφαλούς ζώνης Acronis – βρίσκονται.

Acronis-Tools-Ενότητα

Αφού το μενού εργαλείων είναι το πλαίσιο για το σύστημα «ενεργής προστασίας», το οποίο μπορείτε να επιτρέψετε στο Acronis True Image να αποκλείει λογισμικό και αρχεία που περιέχουν ransomware ή / και κώδικα που χρησιμοποιεί τη συσκευή σας για να εκτελέσει κρυπτογράφηση.

Acronis-Active-Protection

Μεταβαίνοντας στην καρτέλα “δραστηριότητα”, μπορείτε να δείτε εάν έχει σταματήσει κάτι και η καρτέλα “Διαχείριση διεργασιών” σάς επιτρέπει να ορίσετε συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να παρακολουθούνται ή / και να αποκλείονται από την αρχή..

Acronis-Λογαριασμός-Ενότητα

Το επόμενο μενού κάτω σας δίνει μια επισκόπηση του λογαριασμού σας, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος προγράμματος συνδρομής σας και του χώρου που χρησιμοποιείτε. Οι γενικές ρυθμίσεις βρίσκονται κάτω από αυτό το μενού, όπου μπορείτε να αλλάξετε πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της πεταλούδας με βάση το επίπεδο της μπαταρίας, την τοποθεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του κινητού σας και τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων.

Γενικές ρυθμίσεις Acronis

Τέλος, στην κάτω αριστερή γωνία υπάρχουν δύο ακόμη τμήματα. Το πρώτο είναι απλώς εκεί για αναβάθμιση του λογαριασμού σας, σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι χρειάζεστε περισσότερο χώρο και το άλλο είναι ένα κέντρο βοήθειας όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση γνώσεων, να δημιουργήσετε μια αναφορά συστήματος ή να στείλετε σχόλια στην εταιρεία.

Acronis-Βοήθεια-Ενότητα

Όπως αναφέραμε εν συντομία στην αρχή αυτής της ενότητας, ο υπολογιστής-πελάτης του Acronis True Image είναι, δυστυχώς, μερικές φορές εξαιρετικά αργός. Σε πολλές περιπτώσεις κάναμε κλικ σε μια καρτέλα, μόνο για να περιμένουμε έως και 10 έως 20 δευτερόλεπτα προτού η εφαρμογή ανταποκριθεί και μας πήγε εκεί που θέλαμε να πάμε.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα επειδή κάνει τον πελάτη αρκετά απογοητευτικό να το χρησιμοποιήσει, ειδικά όταν είστε νέοι στην υπηρεσία και δεν έχετε καταλάβει αρκετά πού βρίσκονται όλα.

Το Acronis διατίθεται επίσης σε λειτουργικά συστήματα για κινητά, με εφαρμογές διαθέσιμες για λήψη τόσο στο κατάστημα εφαρμογών iOS όσο και στο Google Play Store. Οι εφαρμογές για κινητές συσκευές είναι απλές και εύχρηστες, ειδικά σε σύγκριση με τον υπολογιστή με φουσκωμένο υπολογιστή, καθώς το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την κινητή συσκευή σας και να διαχειριστείτε τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας.

AcronisiOS-Main-Panel

Παρόλο που υπάρχει διαθέσιμος πελάτης Ιστού, είναι απίστευτα αραιός. Αποτελείται από τρεις ενότητες, οι οποίες σας επιτρέπουν να κατεβάσετε και να διαγράψετε υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας, να διαχειριστείτε κοινόχρηστους συνδέσμους και να δείτε πόσο ελεύθερο χώρο έχετε απομείνει.

Acronis-Web-Client

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο για μια online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ευτυχώς, η ίδια η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης αποτελεί τον πυρήνα της λειτουργικότητας του Acronis True Image και είναι ένας τομέας όπου λειτουργεί καλά. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των ειδών συσκευών, από κινητές συσκευές σε ολόκληρους διακομιστές και σας παρέχονται πολλές επιλογές για το πώς μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία.

Με το Acronis, έχετε την επιλογή είτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μεμονωμένων αρχείων και φακέλων είτε να κάνετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας της εικόνας του συστήματος ολόκληρης της συσκευής σας. Μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να συμβαίνει σε ένα πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να είναι είτε καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία ή σε συνεχή βάση, πράγμα που σημαίνει ότι ο πελάτης ελέγχει κάθε πέντε λεπτά για να δει εάν έχουν γίνει αλλαγές στα επιλεγμένα αρχεία σας.

Acronis-Select-Source

Τα αντίγραφα ασφαλείας πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο επιπέδου μπλοκ, που σημαίνει ότι ο πελάτης δεν θα σπαταλήσει τη σύνδεσή σας ή τους πόρους του συστήματος μεταφορτώνοντας το σύνολο ενός αλλαγμένου αρχείου. Αντ ‘αυτού, θα σαρώσει για τις ακριβείς αλλαγές και θα ανεβάσει μόνο εκείνα τα μέρη που έχουν τροποποιηθεί.

Πρόγραμμα Acronis

Εκτός από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας διακομιστών, συσκευών NAS, εξωτερικών δίσκων και κινητών τηλεφώνων. Στο iOS, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών, των βίντεο, των επαφών, των ημερολογίων και των υπενθυμίσεών σας, ενώ η εφαρμογή Android σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Acronis-New-iOS

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα τοπικό αντίγραφο του εφεδρικού αντιγράφου σας εύχρηστο, το Acronis σας δίνει την επιλογή (όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά το αντίγραφο ασφαλείας σας) να επιλέξετε μια τοποθεσία στην τρέχουσα συσκευή σας ή σε μια συνδεδεμένη εξωτερική μονάδα δίσκου, αντί για το σύννεφο Acronis. Παρόλο που οι πληροφορίες σας πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλείς στο cloud, αυτό παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο πλεονασμού, για κάθε περίπτωση.

Acronis-Προορισμός

Όσον αφορά την έκδοση, το Acronis μπορεί να διατηρήσει μια παλιά έκδοση ενός αλλαγμένου αρχείου για απεριόριστο χρονικό διάστημα ή μπορείτε να ρυθμίσετε τον πελάτη να διαγράψει οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση που έχει φτάσει σε μια καθορισμένη ηλικία. Από προεπιλογή, αυτό είναι έξι μήνες, αλλά μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εντελώς αν θέλετε.

Acronis-Versioning

Η πραγματική διαδικασία δημιουργίας του προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη αντιγράφου ασφαλείας” στην ενότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε τι θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και πού θέλετε να αποθηκευτεί. 

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Acronis

Πατώντας το κουμπί “επιλογές” σε αυτήν την προβολή, μπορείτε να αποφασίσετε το χρονοδιάγραμμα, να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση για αυξημένη προστασία και να ρυθμίσετε εξαιρέσεις με βάση τους τύπους αρχείων ή την τοποθεσία. 

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε σε ποιο κέντρο δεδομένων θα αποθηκευτούν τα αρχεία σας, να ρυθμίσετε το γκάζι για να μειώσετε τον αντίκτυπο του λογισμικού στη σύνδεσή σας και να αποφασίσετε πόσο καιρό θέλετε να διατηρήσετε μια παλιά έκδοση ή ένα διαγραμμένο αρχείο.

Acronis-Εξαιρέσεις

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή για multithreading, κάτι που έχετε με πολλούς ανταγωνιστές, όπως το Cloudberry και το BigMIND Home. Δεν υπάρχει επίσης υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών (που σημαίνει την αποστολή φυσικής συσκευής κατά την επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας), οπότε αν σκοπεύετε να ανακτήσετε τεράστια αντίγραφα ασφαλείας μέσω αργής σύνδεσης, ίσως θέλετε να εξετάσετε το IDrive.

Ταχύτητα

Η ταχύτητα είναι μια κρίσιμη πτυχή των εφεδρικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι οι χρήστες δημιουργούν συχνά αντίγραφα ασφαλείας μεγάλου όγκου δεδομένων. Με μια αργή υπηρεσία, αυτό μπορεί να σημαίνει ημέρες ή και εβδομάδες μεταφόρτωσης αρχείων. 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή την πλήρη μεταφόρτωση εικόνας συστήματος, όπου το μέγεθος της μεταφόρτωσης μπορεί εύκολα να είναι αρκετά μεγάλο. Όπως θα δείτε, το Acronis True Image διαθέτει εξαιρετικές ταχύτητες τόσο κατά τη διάρκεια των μεταφορτώσεων όσο και των λήψεων.

Για τους σκοπούς της δοκιμής μας, ανεβάσαμε ένα φάκελο 3,51 GB που περιέχει διάφορους τύπους αρχείων, όπως βίντεο, κείμενο και εικόνες. Η σύνδεση που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή είχε ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης 25Mbps. 

Ενώ θεωρητικά αυτό σημαίνει ότι η μεταφόρτωση και η λήψη θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε περίπου 20 λεπτά, θα θέλαμε πιο ρεαλιστικά να βλέπουμε να μπαίνουν σε περίπου μία ώρα έως μια ώρα και μισή ώρα.

First Attempt, Second Attempt, Μέσος όρος
Μεταφόρτωση1:43:000:57:001:20:00
Κατεβάστε1:25:001:41:001:33:00

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτά τα αποτελέσματα εμπίπτουν ακριβώς στις προσδοκίες μας, με τη δεύτερη μεταφόρτωσή μας να κάνει ακόμη καλύτερα από ό, τι περιμέναμε. 

Acronis-Data-Center-Χάρτης

Τα αντίγραφα ασφαλείας μας πραγματοποιήθηκαν στην Ασία, που σημαίνει ότι ανεβάσαμε τα αρχεία μας στο κέντρο δεδομένων στη Σιγκαπούρη. Αν και αυτό είναι γεωγραφικά κοντά μας, είναι ακόμη πιο μακριά από τα κέντρα δεδομένων της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής για πελάτες σε αυτές τις περιοχές. 

Αυτό σημαίνει ότι εάν βρίσκεστε, για παράδειγμα, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ ή στη Δυτική Ευρώπη, θα έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 

Ασφάλεια

Δεδομένου ότι οι εφεδρικοί πάροχοι είναι επιφορτισμένοι με δυνητικά ευαίσθητες πληροφορίες, είναι επιτακτική ανάγκη κάθε υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας να λάβει σημαντικά μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλειά της. 

Είτε διαχειρίζεται εικονικές απειλές με τη μορφή εγκληματιών στον κυβερνοχώρο ή πιο απτούς κινδύνους, όπως φυσική κλοπή και φυσικές καταστροφές, η Acronis κάνει ό, τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς στα χέρια της.

Όσον αφορά τις εικονικές απειλές, το Acronis True Image χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για να ασφαλίσει τα δεδομένα σας και το TLS για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν το παρεμποδίζει κατά τη μεταφορά (γνωστό ως επίθεση man-in-the-middle). 

Αυτό είναι εξαιρετικό, ειδικά επειδή η κρυπτογράφηση μπορεί να γίνει εντελώς ιδιωτική. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και η ίδια η Acronis δεν θα μπορεί να ρίξει μια ματιά στα αρχεία σας. Εάν θέλετε να μπείτε στο καλό θέμα αυτού του θέματος, ανατρέξτε στην περιγραφή της κρυπτογράφησης για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Acronis-Private-Encryption

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση, το Acronis δεν θα μπορεί να ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασής σας, εάν τον ξεχάσετε. Έτσι, συνδυάζεται καλύτερα με έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσετε μόνιμα την πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, κάτι που θα ήταν ένα ωραίο επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Εάν αυτό είναι κρίσιμο για εσάς, σκεφτείτε κάτι σαν το CloudAlly.

Από τη φυσική πλευρά των πραγμάτων, τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας διαθέτουν προσωπικό ασφαλείας 24/7, καθώς και βιομετρικές σαρώσεις ασφαλείας και παρακολούθηση βίντεο που διατηρεί αρχεία καταγραφής για 90 ημέρες. Διαθέτει επίσης συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου υγρασίας και θερμοκρασίας, καθώς και εφεδρικές γεννήτριες που μπορούν να λειτουργήσουν έως και 48 ώρες, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Μυστικότητα

Το απόρρητο είναι ένας άλλος τομέας όπου το Acronis True Image τα πάει πολύ καλά. Η ιδιωτική κρυπτογράφηση, οι ευέλικτες τοποθεσίες του κέντρου δεδομένων και η σαφής και περιεκτική πολιτική απορρήτου αποτελούν μέρος αυτής, καθώς και τη συμμόρφωσή της με διάφορους κανονισμούς, όπως ο GDPR.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, παρέχει προστασία μέσω ιδιωτικής κρυπτογράφησης AES 256-bit, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικό, διότι σημαίνει ότι η εταιρεία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας ακόμα κι αν ήθελε να. 

Ωστόσο, συλλέγει μερικές βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομά σας, τη διεύθυνση email σας και ούτω καθεξής. Σύμφωνα με τη δήλωση απορρήτου, αυτές οι πληροφορίες κοινοποιούνται μόνο σε αξιόπιστους συνεργάτες, όπως προμηθευτές ή μεταπωλητές ή σύμφωνα με έναν νόμο.

Acronis-Απόρρητο-Δήλωση

Όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά το αντίγραφο ασφαλείας σας με το λογισμικό, ο πελάτης θα επιλέξει το πλησιέστερο κέντρο δεδομένων στην τοποθεσία σας. Εάν για κάποιο λόγο θέλετε οι πληροφορίες σας να αποθηκευτούν σε διαφορετική τοποθεσία, μπορείτε εύκολα να τις αλλάξετε κατά τη διάρκεια της αρχικής διαδικασίας ρύθμισης. Ωστόσο, μόλις δημιουργηθεί το αντίγραφο ασφαλείας, δεν υπάρχει επιστροφή.

Acronis-Pick-Data-Center

Έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε από αυτήν την άποψη, καθώς το Acronis True Image χρησιμοποιεί κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη (Γερμανία, Ελβετία και Γαλλία), την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία. 

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με πολλές άλλες εφεδρικές υπηρεσίες, όπως το IDrive, όπου η μόνη επιλογή είναι ένα κέντρο δεδομένων που εδρεύει στις Η.Π.Α., η οποία είναι μια χώρα διαβόητη για τους κακούς νόμους περί ψηφιακής ιδιωτικής ζωής.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εταιρεία συμμορφώνεται με το GDPR, καθώς και μια σειρά άλλων κανονιστικών πλαισίων, όπως το HIPAA, και διάφορα πρότυπα καταστροφής δεδομένων, όπως το γερμανικό VSITR.

Εξυπηρέτηση πελατών

Δεδομένης της κρίσιμης φύσης των εφεδρικών υπηρεσιών, είναι σημαντικό να προσφέρουν αρκετές διαφορετικές οδούς για υποστήριξη πελατών, καθώς και υψηλό επίπεδο ανταπόκρισης όταν επικοινωνείτε μαζί τους με κάποιο πρόβλημα. Η Acronis το εκτοξεύει σε αυτήν την κατηγορία, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε βοήθεια – σε πολλές διαφορετικές γλώσσες – με τα προϊόντα της.

Πρώτον, υπάρχει μια εκτεταμένη βάση γνώσεων που περιλαμβάνει όλα τα πιο κοινά προβλήματα και τις λύσεις τους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων και η πλοήγηση στη βάση γνώσεων είναι εύκολη, ώστε να μπορείτε να μάθετε γρήγορα πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Acronis-KnowledgeBase

Εάν η βάση γνώσεων δεν είναι σε θέση να σας βοηθήσει, μπορείτε να απευθυνθείτε στο φόρουμ, όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους χρήστες για να δείτε εάν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα και πώς να το διορθώσετε.

Φόρουμ Acronis

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε λύση στο πρόβλημά σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το τμήμα υποστήριξης. Μπορείτε να στείλετε ένα εισιτήριο email – το οποίο δοκιμάσαμε και λάβαμε μια απάντηση σε λιγότερο από 24 ώρες – ή επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης σε πραγματικό χρόνο μέσω της επιλογής ζωντανής συνομιλίας, η οποία είναι διαθέσιμη 24/7.

Acronis-Support-Chat

Αυτές οι επιλογές δεν είναι διαθέσιμες μόνο στα Αγγλικά (προφανώς), αλλά και στα Μανδαρινικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Δυστυχώς, δεν υπάρχει αριθμός τηλεφώνου που μπορείτε να καλέσετε, αλλά αυτό είναι σχεδόν απαραίτητο, δεδομένης όλων των άλλων επιλογών που έχετε για υποστήριξη.

Η ετυμηγορία

Έχουμε φτάσει στο τέλος της κριτικής μας. Χωρίς αμφιβολία, μια ισχυρή επιλογή για online αντίγραφα ασφαλείας, η Acronis διατηρείται ωστόσο από τον ακατάστατο και συχνά υποτονικό υπολογιστή-πελάτη της. Τούτου λεχθέντος, εκτελεί το κύριο καθήκον του – δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας – πολύ καλά, με εξαιρετική ταχύτητα, ασφάλεια και απόρρητο, καθώς και κορυφαία εξυπηρέτηση πελατών.

Τι πιστεύετε για την κριτική μας; Συμφωνείτε ότι ο αργός και υπερβολικά σχεδιασμένος πελάτης σέρνει προς τα κάτω αυτό που διαφορετικά είναι μια εξαιρετική και σε λογικές τιμές εφεδρική υπηρεσία ή πιστεύετε ότι ο αριθμός των δυνατοτήτων δημιουργεί ένα φουσκωμένο λογισμικό; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map