Επανεξέταση κουτιού δεδομένων – Ενημερώθηκε το 2020

Επανεξέταση κουτιού κατάθεσης δεδομένων

Αν και προσφέρει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας, το Data Deposit Box ξεχωρίζει σε κάθε άλλη πτυχή. Καλύτερη εμφάνιση αλλού.


Καλύτερες διαδικτυακές εφεδρικές κριτικές

Επιχειρηματική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Το Data Deposit Box προσελκύει χάρη στο γεγονός ότι μία μόνο συνδρομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, smartphone και διακομιστών. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την κατώτατη γραμμή, η υπηρεσία δεν είναι τόσο προσιτή όσο μερικές από τις άλλες επιλογές στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη κριτικών αντιγράφων ασφαλείας.

Αυτό, όπως αποδεικνύεται, είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να κοιτάξετε αλλού. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης του Data Deposit Box, θα σας παρουσιάσουμε μια υπηρεσία για την οποία δεν έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο για να γράψουμε εδώ στο Cloudwards.net και με εύλογο λόγο, όπως αποδεικνύεται. Μια μπερδεμένη εμπειρία χρήστη και περιορισμένες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς και ασφάλειας είναι όλα αντίθετα.

Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε την επιθυμία να δώσετε μια ευκαιρία στο Data Deposit Box αφού τελειώσουμε, επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών πριν εγγραφείτε στην υπηρεσία για να είστε σίγουροι.

Αν νομίζετε ότι προτιμάτε να κοιτάξετε αλλού, το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρηματικές πληροφορίες έχει πολλές καλύτερες επιλογές. Για λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο σπίτι και όχι για επιχειρηματικές, ρίξτε μια ματιά στον γενικότερο καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Εναλλακτικές λύσεις για το πλαίσιο κατάθεσης δεδομένων

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Data Deposit Box παρέχει ηλεκτρονικά αντίγραφα ασφαλείας που απευθύνονται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η υποστήριξη συσκευών είναι ένα από τα λίγα σημεία έλξης των υπηρεσιών, καθώς είναι σε θέση να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας υπολογιστών, κινητών συσκευών και διακομιστών με μία συνδρομή.

Τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών περιλαμβάνουν Windows και MacOS, αλλά όχι Linux, οπότε ανατρέξτε στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για Linux εάν αυτό είναι προτεραιότητα. Οι εφαρμογές smartphone είναι διαθέσιμες για Android και iOS. Το αντίγραφο ασφαλείας του διακομιστή αρχείων προσφέρεται για Windows.

Υποστηρίζεται επίσης εξωτερική υποστήριξη σκληρού δίσκου και NAS, αν και λόγω κάποιων προβλημάτων ευκολίας χρήσης, μεταξύ άλλων, σίγουρα δεν κατατάσσουμε το Data Deposit Box ως το καλύτερο online αντίγραφο ασφαλείας για επιλογές NAS εκεί έξω.  

Το Data Deposit Box επίσης δεν έχει δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εικόνων δίσκου, μόνο αντίγραφα ασφαλείας ανά τύπο αρχείου. Έχουμε μια συλλογή από κορυφαίες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με βάση την εικόνα, αν αυτό είναι απαραίτητο. Συνιστούμε ιδιαίτερα το CloudBerry Backup για αυτήν την εργασία (διαβάστε την κριτική Cloudberry Backup).

Ένα πράγμα που μας αρέσει είναι ότι το Data Deposit Box προσφέρει προσαρμόσιμη έκδοση αρχείων, η οποία αποθηκεύει προηγούμενα αντίγραφα αρχείων στα οποία μπορείτε να επαναφέρετε σε περίπτωση τυχαίων αλλαγών ή καταστροφών αρχείων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούνται από κακόβουλο λογισμικό.

Από τον ίδιο πίνακα ρυθμίσεων, μπορείτε επίσης να πετάξετε το αντίγραφο ασφαλείας σας για να μειώσετε τον αντίκτυπο στους πόρους του συστήματος.

Συνολικά, οι δυνατότητες που προσφέρει το Data Deposit Box είναι μια μικτή τσάντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την υπηρεσία, βρήκαμε, είναι ότι δεν χρησιμοποιεί υπολογιστή-πελάτη για τη διαχείριση εφεδρικών διαδικασιών. Θα αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα περισσότερο όταν συζητήσουμε την ευκολία χρήσης, παρακάτω.

Τιμολόγηση

Τα προγράμματα συνδρομών για το Data Deposit Box δημιουργούνται γύρω από ένα σύνολο κλιμακωτών επιλογών ξεκινώντας από 60 GB και έως και 1 TB. Εάν χρειάζεστε περισσότερα από 1 TB, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις πωλήσεις για όρους.

Οι πληρωμές είναι από μήνα σε μήνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να ακυρώσετε όποτε θέλετε. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για την εγγραφή μακροπρόθεσμα όπως λαμβάνετε με πολλές άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Οι τιμές είναι και περισσότερο από τους περισσότερους άλλους παρόχους. Για παράδειγμα, με το CrashPlan (διαβάστε την κριτική μας για το CrashPlan), μπορείτε να λάβετε απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για έναν επαγγελματικό υπολογιστή με μόλις 10 $ το μήνα.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το Data Deposit Box μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων υπολογιστών και διακομιστών και κινητών συσκευών. Αυτό κάνει το IDrive (διαβάστε την κριτική μας για το IDrive για επιχειρήσεις) μια καλύτερη σύγκριση, μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών και τιμών 1,25 TB περίπου 50 $ το μήνα.

Δηλαδή, το Data Deposit Box εξακολουθεί να μην βγαίνει ιδιαίτερα φθηνό. Πριν εγκατασταθείτε στο Data Deposit Box ως εφεδρική λύση, θα πρέπει σίγουρα να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για να μάθετε αν ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες σας.

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή στο Data Deposit Box διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, μετά την οποία θα χρειαστεί να κατεβάσετε έναν υπολογιστή-πελάτη.

Ωστόσο, η διαδικασία δημιουργίας ενός εφεδρικού σχεδίου και αργότερα επαναφοράς αρχείων εκτελείται εξ ολοκλήρου μέσω ενός διαδικτυακού GUI. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον κανόνα που ακολουθούν τα περισσότερα διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σήμερα.

Αν και δεν μας πειράζει η χρήση ενός GUI ιστού μέσω ενός γραφικού γραφείου γραφείου, ο σχεδιασμός αισθάνεται ντεμοντέ, με μικρή γραμματοσειρά και κάνει κακή χρήση του διαθέσιμου χώρου. Αυτό καθιστά δύσκολο να φέρετε τα ρουλεμάν σας στην αρχή.

Η εναλλαγή μεταξύ καρτελών στο εργαλείο προγράμματος περιήγησης οδήγησε επίσης σε μεγαλύτερους χρόνους φόρτωσης από ό, τι περιμέναμε, ένα πρόβλημα που δεν θα υπήρχε με το γραφικό περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας.  

Όχι για συσσώρευση, αλλά επίσης δεν μας άρεσε πολύ το γεγονός ότι το Data Deposit Box άρχισε αμέσως να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή μας χωρίς να μας ζητάει. Ενώ οι μεγάλοι θαυμαστές της προσέγγισης του Backblaze ξεχνάνε, αυτή η υπηρεσία σας λέει τουλάχιστον τι πρόκειται να κάνει προτού ξεκινήσει να το κάνει, ενώ με το Data Deposit Box δεν είχαμε ξεκαθαρίσει τι υποστηριζόταν.   

Αντιγράφων ασφαλείας & Επαναφέρω

Όπως αναφέρθηκε, το Data Deposit Box ξεκινά αμέσως να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου μετά την εγκατάσταση του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Αυτή η διαδικασία διαχειρίζεται μέσω ενός προγράμματος περιήγησης, αλλά εάν κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης, θα συνεχίσει να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας στο παρασκήνιο.

Για άμεση δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας περιλαμβάνονται ο φάκελος της επιφάνειας εργασίας, καθώς και οι υποφάκελοι εγγράφων και εικόνων στο φάκελο χρήστη. Φυσικά, μπορείτε να το αλλάξετε αν θέλετε, αφαιρώντας και προσθέτοντας φακέλους και προσθέτετε ετικέτες σε συγκεκριμένα αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Μεταβείτε στην καρτέλα “Ρυθμίσεις” και κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας” για να δείτε και να κάνετε αλλαγές στο σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εκτελείται συνεχώς από προεπιλογή, η οποία σας παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία. Ωστόσο, τα περισσότερα διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σας δίνουν επίσης την επιλογή δημιουργίας προγραμματισμένων αντιγράφων ασφαλείας. Το Data Deposit Box δεν το κάνει.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια επιλογή αποκλεισμού, όπου μπορείτε να προγραμματίσετε χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της οποίας η πλάτη σας δεν λειτουργεί. Αυτό δεν είναι τόσο καλό όσο το πρόγραμμα, αλλά σχεδόν.

Μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία κάνοντας κλικ στο κουμπί “επαναφορά” στο GUI ιστού. Κατά την επιλογή αρχείων, μπορείτε να υποδείξετε μια προηγούμενη ημερομηνία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων αρχείων.

Μόλις κάνετε τις επιλογές αρχείων, κάντε κλικ στο “κουμπί λήψης”. Δεν σας δίνεται η επιλογή επαναφοράς αρχείων στην αρχική τους θέση. Αντ ‘αυτού, το Data Deposit Box θα προετοιμάσει ένα αρχείο .zip για εσάς.

Συνολικά, απλώς δεν εντυπωσιάσαμε με τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς. Δεν είναι σχεδόν τόσο ευέλικτο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά όσο μερικές από τις άλλες διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης, είτε πρόκειται για μια λύση τελευταίας τεχνολογίας όπως το Acronis Backup (διαβάστε την κριτική μας για το Backup Acronis) ή μια επιλογή φιλική προς τον προϋπολογισμό όπως το CrashPlan (διαβάστε την κριτική μας για το CrashPlan).

Ταχύτητα

Ένας τομέας όπου το κουτί κατάθεσης δεδομένων δεν χαλάει είναι η ταχύτητα. Δοκιμάσαμε την υπηρεσία χρησιμοποιώντας έναν δοκιμαστικό φάκελο 1 GB, τον ίδιο που χρησιμοποιήσαμε για να μετρήσουμε τον ανταγωνισμό της.

Εδώ είναι οι αριθμοί που έχουμε:

Δεδομένα Speed ​​Speed ​​Test One: Test Two: Average:
Μεταφόρτωση:01:10:0001:30:0001:20:00
Κατεβάστε:00:16:0000:16:0000:16:00

Οι δοκιμές μας πραγματοποιήθηκαν μέσω δικτύου WiFi με ταχύτητα λήψης 25 Mbps και ταχύτητα μεταφόρτωσης 10 Mbps και η τοποθεσία δοκιμής μας ήταν στη Νοτιοανατολική Ασία. Θα πρέπει να περιμένετε καλύτερα αποτελέσματα εάν είστε πιο κοντά στο κέντρο δεδομένων του Data Deposit Box, το οποίο βρίσκεται στον Καναδά και έχετε καλύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, ακόμη και από την μακρινή μας τοποθεσία, οι καιροί δεν είναι κακοί. Ορισμένοι από τον διαγωνισμό, για παράδειγμα, όπως το Carbonite, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να ανεβάσουν το ίδιο περιεχόμενο.

Παρόλο που θα μπορούσατε εύλογα να περιμένετε ότι η μεταφορά αρχείων 1 GB θα διαρκέσει περίπου 15 έως 20 λεπτά, αυτό δεν συμβαίνει συνήθως με τα ηλεκτρονικά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, έχουμε βρει, εκτός εάν συνεργαζόμαστε με πιο προηγμένες υποδομές όπως αυτή του Amazon S3 ή του Acronis Backup (διαβάστε το Acronis μας Εφεδρική κριτική).   

Ασφάλεια

Το Data Deposit Box δεν αποκαλύπτει πολλά για τη ρύθμιση της ασφάλειας στο διαδίκτυο, κάτι που συνήθως είναι κακό σημάδι. Επικοινωνήσαμε με την υποστήριξη για να ανακαλύψουμε ότι τα αρχεία είναι στην πραγματικότητα κρυπτογραφημένα πριν φύγετε από τον υπολογιστή σας και παραμένουν κρυπτογραφημένα μέχρι την επαναφορά, που σημαίνει ότι η κρυπτογράφηση είναι από άκρο σε άκρο.

Το επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται είναι Blowfish 448-bit. Παρόλο που είναι λιγότερο συνηθισμένο από το AES, αυτό θα πρέπει να διατηρεί τα αρχεία σας ασφαλή.  

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιλογή για ιδιωτική κρυπτογράφηση όπως θα βρείτε με τις πιο σεβαστές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι το Data Deposit Box διαχειρίζεται το κλειδί κρυπτογράφησής σας και μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας ανά πάσα στιγμή.

Δεν υπάρχει επιλογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων με το Data Deposit Box, είτε, όπως υπάρχει με το IDrive, το Backblaze και πολλές άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το Data Deposit Box επίσης δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για να προστατεύσει τα κέντρα δεδομένων του από εικονικές επιθέσεις, καταπατητές και φυσικές καταστροφές. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, θα έκανα λάθος προσοχή και υποθέτουμε ότι δεν είναι πολύ ασφαλές.

Υποστήριξη

Το Data Deposit Box παρέχει υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και email. Εκτελέσαμε μερικά email για να ελέγξουμε την αποτελεσματικότητα του δικτύου υποστήριξης. Ενώ χαρήκαμε να λαμβάνουμε απαντήσεις εντός μιας εργάσιμης ημέρας, οι απαντήσεις που λάβαμε δεν αφορούσαν πλήρως τις ερωτήσεις που θέσαμε.

Για παράδειγμα, ζητήσαμε λεπτομέρειες σχετικά με το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιήθηκε και αν ήταν ιδιωτικό, και ενημερώσαμε μόνο ότι τα αρχεία ήταν, στην πραγματικότητα, κρυπτογραφημένα, χωρίς καμία από τις άλλες λεπτομέρειες που ζητήσαμε.

Ενώ το Data Deposit Box διαθέτει επίσης μια ωραία βάση γνώσεων στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν είχαμε περιλάβει. Αυτό περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με την κρυπτογράφηση και την έκδοση.  

Ο ιστότοπος υποστήριξης διαθέτει μερικά ωραία εκπαιδευτικά βίντεο, αλλά θα σας βοηθήσει μόνο με τις πιο βασικές ερωτήσεις.  

Τελικές σκέψεις

Η ουσία είναι ότι, εκτός από τις αξιοσέβαστες ταχύτητες μεταφόρτωσης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπάτε για το Data Deposit Box. Η εμπειρία του χρήστη, ειδικά, μοιάζει με χάος. Το GUI ιστού είναι αργό, με δυσανάγνωστη γραμματοσειρά και όχι τόσες επιλογές όπως θα βρείτε με πιο σύγχρονες διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το CloudBerry Backup.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία στην αρχική τους θέση, μπορείτε να κατεβάσετε μόνο ένα αρχείο zip. Και, χωρίς επιλογή για ιδιωτική κρυπτογράφηση ή έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το Data Deposit Box απλά δεν αισθάνεται πολύ ασφαλές.

Θα ήταν καλύτερα να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις άλλες λύσεις στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για επιχειρήσεις. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία υπηρεσία που να ξεπερνά όλα τα υπόλοιπα, μπορείτε να κάνετε αρκετά καλύτερα από το Data Deposit Box.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map