Pilvotila, toukokuu 2019

Hei ja tervetuloa pilvipalveluiden uuteen osavaltioon, Cloudwards.netin kuukausisarakkeeseen, jossa loistamme kovan valon kaikesta tekniikan maailmassa tapahtuvasta. Valmistaudu häikäisemään tietoisilla mielipiteillämme, joista kaikille tiedotetaan laajasti lukemalla uutisia, siltä osin kuin se on mahdollista täyteaineen aikakaudella, tai vain haukotettaessa ennakoivasti. Kaikki on hyvin.


Tässä kuussa otamme valokuvia tavallisessa Facebookissa ja katsomme Alexaa, mikä on todiste siitä, että Amazon on yhtä paha kuin Facebook tai Google, kun on kyse siitä, että emme välitä ihmisten oikeudesta yksityisyyteen. Huawei-tilanne tulee myös esiin ja siellä tulee olemaan myös muita, pienempiä uutisia, mutta katsotaanpa ensin, mitä VPN: llä tapahtuu.

Venäjä päätelmiin

Venäjän VPN-kielto

Venäjän kaiken viestinnän valvoja Roskomnadzor lähetti maaliskuun lopussa sähköpostit useille parhaille VPN: lle ja käski heidän estämään pääsy monille venäläisten käyttäjien verkkosivustoille. Suojaakseen kansalaisiaan vapaalta ajattelulta Moskova on kiinni siitä, että monet ihmiset väistävät sen lohkoja VPN: n avulla, joten nyt se yrittää leikata heidät passilta.

Kuten voimme lukea kappaleesta venäläisestä VPN-lohkosta, lähestyneemme VPN-palveluntarjoajat kertoivat Roskomnadzorille eksyvän, mutta jotkut menivät pidemmälle kuin toiset. ExpressVPN: n tiukkojen lausuntojen lisäksi useat palveluntarjoajat, kuten NordVPN, sulkivat venäläiset palvelimensa.

Toivokaamme, että Roskomnadzor hyväksyy tappionsa hyvällä armossa. Pidämme sinut postissa. Saimme kuitenkin NordVPN: stä aiheellisia uutisia viikko tai kaksi sitten. Rekisteri ilmoittaa, että useat lukijoistaan ​​ilmoittivat parittomasta liikenteestä, kun he olivat yhteydessä sovellukseen.

Se, että samoin kuin aikaisemmat huhut, että NordVPN saattaa käyttää bottiverkkoa, on meitä kiinnostunut siitä, mitä VPN-arvostelujemme joukossa toiseksi arvioidulle palvelulle tapahtuu. Katso tätä tilaa, meillä on tarkoitus.

Toivoimme, ettei koskaan nähnyt heidän Facebookia enää

Facebook lataa sähköposteja

Tunnustamme, että olemme kyllästyneitä lyömään tätä rumpua – aloitimme huhtikuussa 2018 -, mutta Facebook on lahja, joka antaa edelleen. Se antaa kuitenkin huonoilla tavoilla, kuten herpes. Useat pienet skandaalit hajosivat kuukauden aikana, ja ne kaikki osoittivat holtitonta käyttäjien yksityisyyden piittaamatta jättämistä.

Esimerkiksi yritys latasi 1,5 miljoonan ihmisen sähköpostiosoitteet, mikä vastaa hienosti uutta yrityskäytäntöä, jossa uusien käyttäjien on annettava Facebookille sähköpostin salasanansa. Pohjimmiltaan ei vain, että Facebook antaa sähköpostiosoitteesi, sillä on myös salasana siihen.

Jos luulet tällaisten tietojen säilyttävän turvallisesti, mietti uudelleen. Paljastettiin, että yritys tallentaa ne salaamatta, mutta Facebook PR -osasto, joka on työ, jota et haluaisi pahimmalle vihollisellesi, julkaisi nopeasti lausunnon, jonka mukaan se ei ole niin paha. Spoilerihälytys: se on niin huono, varsinkin jos otat huomioon, että se piti monia käyttäjärekisteröitä suojaamattomilla Amazon-palvelimilla.

Ei ihme, että Facebookin viimeisimmässä tulosraportissa pidettiin 3 miljardia dollaria varastossa ennätykselliselle sakolle, jonka liittovaltion kauppakomissio aikoo antaa Zuckin pienelle lohikäärmelle. Osakkeenomistajien ei tarvitse kuitenkaan huolehtia liikaa, koska vanha Mark aikoo käynnistää Alexa-tyyppisen henkilökohtaisen avustajan, joka kuuluu ”mikä voi mennä pieleen?” yrityspäätösluokka.

Ongelmia Alexan kanssa

Alexan yksityisyys

Amazonista Alexa on muodostumassa katastrofiksi. Ihastuttava neliölaatikko, jossa on mikrofoni, joka on aina päällä, on tietosuojakeskustelujen eturintamassa, vaikka haluamme kuitenkin huomauttaa, että myynti on edelleen kasvussa, mikä on tavallaan hämmästyttävää.

Osoittautuu, että monet järjestelmään sisäänrakennetut suojaukset yksityisyyden takaamiseksi ovat vääriä. Yksi: Alexa-operaattorit – periaatteessa kuuntelevat kaverit – eivät käytä nimettömiä tietoja, mutta tietävät kaiken sinusta, myös kotiosoitteesi. Se ei ole jotain mitä tarvitset laitteessa, jolla on myös valtuudet käyttää ja tallentaa potilastietoja.

5G-turvallisuus? Huawei Kiddin ”?

Huawei

Kuten helmikuussa mainitsimme, ja kuten on ollut uutisissa joka toinen päivä viimeisen kuukauden tai kahden ajan, käydään vakavaa keskustelua siitä, pitäisikö kiinalaisen televiestintäjätti Huawein osallistua 5G-verkkojen rakentamiseen Euroopassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa, Washingtonin ollessa helvetissä sitä vastaan.

Täällä Cloudwards.net aiomme tehdä jotain epätavallista ja sivua Trumpin hallinnon kanssa. Kaiken kaiken suhteen, mitä tiedämme Kiinasta, on selkeästi huono ajatus antaa yritykselle, joka voi olla valtion rahoittama, osallistua tärkeän infrastruktuurin rakentamiseen. Ihmisoikeuksien kannalta niin epäystävällinen järjestelmä kuin Pekingin hallitus tulisi estää kuulemasta keskustelujamme hinnalla millä hyvänsä.

Saksa suhtautuu kuitenkin toisin ja antaa Huaweille auttaa rakentamaan 5G-verkkoja, jos yritys noudattaa sääntöjä. Yhdistynyt kuningaskunta noudattaa samanlaista strategiaa, kieltämällä sen tietyiltä “ydin” komponenteilta, mutta jättäen kaiken muun avoimeksi.

Näiden strategioiden ongelmana on, että tekniikka liikkuu nopeasti. Se, mikä kerran oli vaaratonta, voi myöhemmin tulla tärkeäksi. Yksi esimerkki on Y2K-virhe. Meillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka Huawein laitteisto vaikuttaa verkon käyttöön 10 vuotta tiellä, kun geopoliittinen ja teknologinen vaihe ovat muuttuneet.

Päästämällä Huawein hallituksille ei ole aavistustakaan, minkä hinnan he maksavat halvalla laitteistosta. Emme syytä Yhdysvaltain tiedusteluyhteisöä siitä, että se on ajatellut uudelleen tiedon jakamisstrategiaansa liittolaistensa kanssa, jos he haluavat työskennellä Huawein kanssa.

Pienemmät tarinat

Venäjän VPN-kielto

Google on tarkoitus tehdä yhdestä hyödyllisimmistä sovelluksistaan ​​Mapsista paljon vähemmän hyödyllisiä ajamalla aggressiivisemmin sponsoroituja paikkoja. Anna se muutama vuosi, ja meidän on käytettävä uudelleen paperikarttoja kaikkien mainosten räjähtäessä silmämunkissamme.

Osoittautuu, että kuten minkä tahansa ammatin kanssa, on myös online-kursseja siitä, kuinka tulla rikkaaksi ja menestyväksi Internet-petokseksi. Väistämättömässä, mutta hilpeässä käänteessä suurin osa näistä oppaista on vilpillisiä, eli kaverit, jotka haluavat huijata ihmisiä vaikeasti ansaituista käteisvaroistaan, pilkotaan ennen kuin edes aloitetaan. Runollista oikeutta?

Tämän kuukauden lopettamiseksi meillä on uutisia siitä, että Amazon Web Services -yrityksen suurin asiakas on… Apple? Osoittautuu, että Cupertinolla ei ole pilvitilaa, jota se tarvitsee suuren osan tietojen tallentamiseen, joten se käyttää kilpailua. Elämme outossa maailmassa.

Lopulliset ajatukset

Pysäytämme sen ja lopetamme arvostelujen kirjoittamisen. Huhtikuu tuntui siltä kuukaudelta, jolloin valmistui paljon isompia tarinoita, ja odotamme jo innolla, mitä toukokuu tuo. Vaikka johtopäätös Facebook-fiaskoon olisi mukavaa, vetoamme siihen, että Huawei hallitsee edelleen otsikoita samoin kuin tavallisia erilaisia ​​turvallisuusrikkomuksia.

Mitä mieltä olet viime kuukauden uutisista? Kaipaimmeko mitään tärkeitä tarinoita? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten tavallista, kiitos lukemisesta. Pysy turvassa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map