Pilvotila, tammikuu 2019

Hei, tervetuloa pilvipalveluiden uuteen osavaltioon. Cloudwards.net-toimittajan kuukausittaiset tiedotukset tekniikan tasosta yleensä ja erityisesti pilvestä. Et ylläty, kun tiedät, että tarkastelemme vuotta 2018 yleisesti sekä vain joulukuuhun vuoden 2019 ensimmäisessä SotC-luokassa. Lisäksi annamme muutamia ennusteita vuodelle. eteenpäin saattaa tuoda.


Vuosi 2018 oli vuosi, jolloin yksityisyyden loukkaukset tulivat esiin kuin koskaan ennen, mikä toi huomiota henkilötietojemme turvallisuuden huonoon tilaan. Se oli myös vuosi, jolloin lainsäätäjät ottivat suuret teknologiayritykset hoitamaan huonon turvallisuuden, samoin kuin tapa, jolla sosiaalisen median alustojen varjossa työskentelevät trolli-armeijat vaikuttivat vaaleihin ympäri maailmaa..

Tietysti teemme enemmän kuin vain hiomalla tavalliset akselimme. Aiomme myös mennä läpi joitain pilvitallennus-, online-varmuuskopiointi- ja VPN-tiloissa havaittuja suuntauksia ja kerrotaan, miltä nämä markkinat näyttävät tänä vuonna. Jos haluat tietää enemmän siitä, kuinka olemme kasvataneet verkkosivustoa ja haluat seurata sitä, suosittelemme rekisteröitymistä alla olevaan uutiskirjeemme.

Käytämme ääriviivat, aloittakaa paras tapa pysyä ajan tasalla pilven tapahtumista.

Yksityisyys ja täydellisyys

2019 yksityisyys

2018 oli vuosi, jolloin koko maailma oppi ihmisten tietojen kanssa pelatuista likaisista peleistä Facebook-skandaalin (josta puhumme ensimmäistä kertaa huhtikuun lehdessämme) sekä pienempien, mutta ei yhtä vakavien paljastusten ansiosta..

Sanomme “koko maailma”, koska etenkin Facebookin on jo kauan tiedettu leikkimään nopeasti ja löysästi ihmisten tietoja. Loppujen lopuksi, millainen yritys, joka tarjoaa tuotteitaan ilmaiseksi, lanseeraa myös sadan miljardin dollarin listautumisannissa? Kapitalismin perussääntö on, että sinun on loppujen lopuksi myytävä jotain, ja tässä tapauksessa tuote oli Facebookin käyttäjiä.

Syvässä sydämessään ihmiset tiesivät sen, mutta harvat välittivät niin kauan kuin se sisälsi mainosten kohdistamista sinulle, kun selailet Facebookia. Ne, jotka yksinkertaisesti kieltäytyivät käyttämästä Facebookia. Loppujen lopuksi Google teki paljon samaa asiaa, eikä kukaan näyttänyt välittävän siitäkään.

Tietysti pariton mainoksen kohdistaminen on yksi asia, aivan toinen asia on antaa ihmisten yksityiset tiedot tutkimusyrityksille, jotka käyttävät sitä ihmisten äänestämiseen tietyllä tavalla. Cambridge Analytica, joka ei ollut yllätys, meni konkurssiin muutama kuukausi tarinan purkautumisen jälkeen, oli yksinkertaisesti erittäin haiseva yritys, ja Facebookilla ei ollut yritystä rikkoa omia ehtojaan aloittaakseen sen kanssa liike..

Toistaiseksi niin paha. Kuitenkin, kuten usein skandaalipallo liikkuu, paljastukset alkoivat pinota toteutumisten päälle ja nopeasti kävi ilmi, että Facebook oli tehnyt kaikenlaisia ​​juttuja, jotka eivät näyttäneet liian kauniilta, kun niitä tutkittiin päivänvalossa. . Esimerkiksi se ja monet muut ovat jakaneet käyttäjien tietoja kaikenlaisten yritysten ja sovellusten kanssa ja tekevät niin edelleen.

Hallituksen tykistö

Zuckerbergin kuulo

Tämän kaiken tapahtuessa hallitukset pakotettiin astumaan sisään. Teknologiateollisuudelle annettiin itsesääntely jopa tiettyyn pisteeseen saakka, luultavasti enemmän siksi, että lainsäätäjillä ei ollut aavistustakaan siitä, miten tekniikka toimi kuin luottamuksen tunteella, mutta tilanteesta oli päässyt hallitsematta.

Annamme lukijoiden kyynisyyden päättää, onko intervention aiheena huolenaihe kansalaisten hyvinvoinnista vai johtuuko se, että populistiset puolueet näyttivät kaappaavan demokraattisia vaaleja sosiaalisen median manipuloinnin kautta.

Yksityisyyden loukkaukset on helppo yhdistää vaalikysymyksiin – poliitikot näyttävät itse tekevän niin -, mutta ne ovat kaksi erilaista ongelmaa, jotka vain tapahtuivat samanaikaisesti. Vaikka Facebook myy tarkoituksella ihmisten tietoja, toistaiseksi ei ole todisteita siitä, että se tai Google, Twitter jne. Auttoivat levittämään vääriä tietoja, jotka haittasivat demokraattista prosessia..

Toisin sanoen heitä voidaan perustellusti syyttää siitä, etteivät ne myöskään ole tehneet paljon sen lopettamiseksi.

Vaikka monet kommentaattorit näyttivät lähinnä olevan kiinnostuneita siitä, että lainsäätäjillä ei ollut aavistustakaan siitä, miten tekniikka toimi – emme ole varmoja, että Yhdysvaltain keskimääräinen senaattori pystyisi käyttämään leivänpaahdina – melkein jokainen kuullut toimeenpanija myönsi, että vähän tehtiin väärien tietojen lopettamiseksi, ei että avuton kova penkiltä tuleminen ei ollut hilpeä.

Viime kuukausien aikana yritykset, kuten Twitter ja Facebook, ovat kuitenkin alkaneet tehostaa ja poistaa peteliä. Tämä tarkoittaa, että he ovat aina pystyneet, he eivät vain ole vaivanneet ennen. Sama koskee Googlea. Kun painostettiin tekemään jotain harhaanjohtavia mainoksia ja outoja hakutuloksia, se alkoi poistaa niitä.

Se osoittaa, että joissakin tapauksissa kaikkien ihmisten tarvitsema on jonkin verran houkuttelevaa, vaikkakin on huolestuttavaa, että miljardien dollarien yrityksiä on tuotava esiin demokratian ja käyttäjien oikeuksien suojelemiseksi samalla tavalla kuin kiihotettu äiti saa teini-ikäisen poikansa poissa sängystä aamulla.

Katse eteenpäin: yksityisyys ja turvallisuus

Vuoden 2019 turvallisuus

Edellä esitetyn perusteella ennustamme, että vuosi 2019 koskee yksityisyyttä ja turvallisuutta. Vaikka näyttää siltä, ​​että vain pieni vähemmistö ihmisiä – puhumattakaan lainsäätäjistä ja muista valtuuksista – kuumenee sen alla olevan kauluksen alla, todellisiin muutoksiin voi olla vain tarpeeksi potkua.

Yksi esimerkki on se, kuinka yleinen tietosuoja-asetus näyttää olevan enemmän kuin pelkkä paperi. Vaikka kaikki uudet, laajat säännöt ovat pelottavia, on aina todennäköistä, että kyseessä on vain kuuma poliittinen ilma. GDPR ei kuitenkaan ole. Kansalliset tarkkailijat ovat jo antaneet sakot, ja Facebook saattaa olla vakavissa vaikeuksissa rikkomusten takia.

Samanaikaisesti lainsäätäjät vaativat maailmanlaajuisesti Big Tech -sääntelyä, usein verojen muodossa, mutta myös yleisiä suunnitellun yksityisyyden suojaa koskevia toimenpiteitä. Lisäksi Googlen kiinalaisen hakukoneen, nimeltään Dragonfly, julkinen pahoinpitely riitti yritykselle haudatakseen sen. Lisää kilpailulakeihin kohdistuva uhka Euroopassa, ja niitä vastaan ​​suunnattujen teknologiayritysten tulee pitää heidät pahimmista shananiganistaan.

Tämä miekka katkaisee molemmat suunnat. Vaikka hallitukset suhtautuvat vakavasti siihen, kuinka Big Tech loukkaa yksityisyyttämme, on olemassa suuri mahdollisuus, että he saavat myös työkalut sen tekemiseen..

Vielä nytkin painostetaan WhatsAppia ja Facebookia sallimaan takaovien suojattuihin viestisovelluksiinsa, jotta turvallisuusvirastot voivat lukea epäiltyjen viestit. Se ei ole huono asia, jos ne menevät sen jälkeen, kun ihmiset piirtävät jonkin verran turhaa, mutta kuka sanoisi, etteivät he tule seuraamaan torrenkoetta tai muuta toivottavaa? Liukkaita rinteitä on täällä runsaasti.

VPN-sodat

VPN-verkot

Se tosiasia, että teknologiayritykset ja hallitukset seuraavat yksityisiä tietojamme, on todennäköisesti miksi VPN-arvosteluihimme kiinnostunut paljon enemmän kuin ennen. Loppujen lopuksi, jos kukaan ei aio suojata sinua, sinun on tehtävä se itse. Virtuaali yksityinen verkko on yksi helpoimmista tavoista tehdä se, joten se on hyvä paikka aloittaa.

Tämä kiinnostuksen nousu, samoin kuin se, että VPN-yrityksen perustaminen ei ole liian kovaa – hyvän VPN: n perustaminen on vaikeaa, keskinkertaista, ei niin paljon – luultavasti miksi emme näe vain summan nousua VPN-verkkoihin, mutta myös kiristynyt kilpailu hintojen jyrkästi alentamisen ja parempien ominaisuuksien muodossa laajennetuista palvelinverkoista sallittujen laitteiden määrään.

Tietenkin, sotilaat kuolevat sotaan. Näemme jo palvelut, jotka perustavat kaupan vain muutama kuukausi sitten, laskevan. Yhtenä esimerkkinä saat lukea VikingVPN-arvosteluamme, jossa palveluntarjoaja meni kerplooeyyn pitäen samalla verkkosivustonsa aktiivisena.

Odottaa sellaista asiaa paljon vuonna 2019, samoin kuin yhä enemmän ponnisteluja markkinoinnissa ja asiakkaiden säilyttämisessä. Yksi hyvä indikaattori on roskapostikommenttien määrä tyhjiltä VPN: iltä, ​​jotka poistamme joka aamu. Se on vain hullua.

Tallennus ja varmuuskopiointi vuonna 2019

turvallisuus

Vaikka lämpö on suurinta VPN: ien keskuudessa, älä usko, että toinen tukipisteemme, varastointi ja varmuuskopioiminen, on hiljaista. Varastointisodat ovat kaukana taaksepäin, mutta tapahtumia on edelleen paljon, tärkeintä on, että yritykset tajuavat, että varastointi on kallista.

Ensimmäinen signaalimme oli vuonna 2017, kun CrashPlan sulki ovensa tavallisille käyttäjille keskittyäkseen sen sijaan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Sitten huomasimme, että yhä useammat palveluntarjoajat poistivat sanan “rajoittamaton” sivuiltaan tai asettavat tähden sen viereen.

Toinen nouseva suuntaus on, että hinnat vaihtelevat voimakkaasti, kun taas ilmaista tarjontaa rajoitetaan.

Voit lukea yhdestä esimerkistä MEGA-katsauksessa. Aikaisemmin se tarjosi jopa 50 Gt ilmaiseksi, mutta se on tosiasiallisesti vähentänyt sen 15 Gt: iin. Toinen esimerkki on pCloud, joka tarjosi aiemmin 10 Gt: n lisävarusteita sen suosittelusta, mutta tarjoaa nyt vain 2 Gt ilmaiseksi ja vain 8 Gt voidaan ansaita. Lue lisää tästä pCloud-arvosteluamme.

Vaikka ilmaiset suunnitelmat ovat yhä harvempia, hinnoittelu nousee ja laskee paljon. Jos sinusta tuntuu, että jotain on liian kallista, odota vain muutama viikko ja tarjous on muuttunut. Kuten tavallista, asiakas on kuningas kun hinnoittelusotat jatkuvat, joten kannattaa olla odottamassa laadun heikkenemistä. Tarkista säännöllisesti pilvitallennusarvostelut suosikkipalveluntarjoajalta.

Lopulliset ajatukset

Vaikka haluaisimmekin olla tarkempia ennusteissamme vuodelle 2019, emme halua joutua ensi vuoden ennusteiden ansaan häpeällisen artikkelin avulla, joka myöntää, kuinka väärässä olimme ennen. Samanaikaisesti olemme vakuuttuneita siitä, että vuosi 2019 on hillittyjen teknologiayritysten, aktivistihallitusten ja parempien tarjousten vuosi VPN- ja tallennusasiakkaille..

Luuletko, että meillä on se oikein? Vai olemmeko niin kaukana rahat, että se ei ole edes hauskaa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta ja upea vuosi 2019. Toivomme, että kirjaudut jatkuvasti pilvipaikkojen tilaan ja muuhun sisältöömme. Pysy turvassa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map