Pilvotila, joulukuu 2019

Hei ja tervetuloa tähän pilvitilaan, Cloudwardsin kuukausisarakkeeseen, jossa tarkastelemme edellisen kuukauden uutisia, mutta nimeämme sen sen sijaan, jonka sisällä olemme. Marraskuu oli omituinen kuukauden uutisten kannalta viisas, kuten ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun aloitimme tämän sarjan huhtikuussa 2018, emme mainitse Facebookia ollenkaan, paitsi lyhyt syrjään lopussa olevassa pienemmissä tarinoissa -osiossa.


Tämän pitäisi herättää jonkin verran yllätystä säännöllisempien lukijoidemme keskuudessa, ja se sai meidät varmasti epäilemään itseämme, kun tajusimme sen ensimmäisen kerran, mutta luulemme tämän tarkoittavan, että Zuck lopulta puhdistaa teoksensa. Ei, vain leikkiä, olemme varmoja siitä, että hän palaa tavanomaisiin temppuihinsa vuonna 2020. Siihen saakka, vaikka meillä onkin paljon muita asioita meneillään, aloittakaamme sitten.

Pilvien pelaamisen nousu

Pilvipelaaminen on nousussa, ja näyttää siltä, ​​että jokainen mainitsemisen arvoinen nimi joko tutkii mahdollisuuksia tai kehittää aktiivisesti uutta alustaa, joka vie pelit pilveen. Tulokset eivät kuitenkaan ole aina kovin hyviä. Esimerkiksi, kun Google Stadia avasi marraskuussa, se pettyi moniin käyttäjiin, mukaan lukien meidät, kun tarkistimme sen.

Paljon mielenkiintoista on Project xCloud, joka on Microsoftin pääsy kenttään. Pystyimme pääsemään xCloud-esikatseluun, kunnia, joka annettiin vain muutamille, ja meillä oli kaiken kaikkiaan paljon enemmän vaikutusta. Se on kuitenkin vielä kehitystyössä, joten jos et todellakaan voi odottaa aloittamista pilvipelaamisen kanssa, paras vaihtoehto näyttää olevan Shadow, joka toimii aivan loistavasti.

Internetin hillitseminen

Sensuuri

Se on kuitenkin marraskuun aurinkoisen ja kirkkaan uutisen kohdalla. Huolimatta siitä, että Facebook ei tuottanut monia aaltoja (tosissaan, ensimmäisen kerran melkein kahden vuoden aikana), oli paljon pelottavia uutisia kiertää muuten. 

Tietosuoja näyttää olevan vitsi suurimmalle osalle vallassa olevia, mikä 2000-luvulla tarkoittaa sekä hallituksia että yrityksiä, ja viime kuussa oli runsaasti esimerkkejä, joista valita.

Esimerkiksi Venäjän hallitus vaatii, että kaikissa isänmaalla myytävissä puhelimissa on esiasennetut tietyt järjestelmän hyväksymät sovellukset, joita ei voida poistaa. 

Lännessä saatamme häiritä bloatware-ohjelmia, mutta ainakin puhelimiemme sisältö ei johda siihen, että lopulta pidätetään vankilassa mielipiteen saamisesta. Ei vielä uutisia siitä, milloin tämä uusi laki tulee voimaan, mutta todennäköisesti voimme kertoa pidätyksien aalloista, jotka seuraavat sen hyväksymistä.

Tällaisesta turhasta siirrymme suoraan median sähkökatkoksiin. Iranissa tapahtui mielenosoituksia ja mellakoita polttoaineiden hintojen nousun jälkeen, vaikka vaellus oli todennäköisesti pikemminkin leimahduspiste Lähi-idän kansakunnan vuosikymmenien rakennetulle turhautumiselle.. 

Yrittäessä estää mielenosoittajia puuttumasta toisiinsa – tai ainakin saamasta kansainvälistä huomiota poliisin julmuuteen, joka aiheutti satoja kuolemia, kuten heidän Hongkongin kollegansa tekivät – Iranin Internet yksinkertaisesti suljettiin.

Vaikka tiesimme, että Iranilla on tämä kyky – puhuimme siitä jopa lyhyesti parhaassa Iranin VPN-teoksessa -, se on edelleen radikaali toimenpide etenkin siksi, että se ei ole vain Internetin käyttämättömiä nuoria, vaan myös yrityksiä ja hallitus itse. Ei ole sanottavaa, kuinka paljon vahinkoa valtio taloudellesi aiheutti tämän sammutuksen yhteydessä.

Pekingin Baloney

Kiinan VPN-kielto

Toinen maa, joka käyttää tekniikkaa parantaakseen ihmisiä, jotka eivät noudata sen lakeja, on tietysti Kiina. Todennäköisesti Hongkongissa tapahtuvan ansiosta valokeila on tiukasti Lähi-Britanniassa, ja etenkin viime kuukauden aikana olemme saaneet lisää raportteja siitä, mitä tapahtuu Xinjiangin länsimaassa, missä vähemmistö Uiguurien väestöstä on. olemme, no, pitäkäämme assimilaatiossa, teemme?

Täysi luettelo kauheista, joita tämä muslimivähemmistö on joutunut venymään liian kauan, jotta ne voisivat kertoa täältä, mutta silmiinpistävää on rooli, jota tekniikka pelaa. Peking on valjaannut seurantatekniikan täydet voimat pitääkseen uiguurit silmällä melkein koko ajan, muuttamalla näiden tavallisten ihmisten elämän vuoden 1984 tuotannoksi ja tekemällä niistä lab-rottia tosielämän panoptikonissa.

On huolestuttavaa nähdä ketään elävän sellaisena, mutta olemme huolestuneita siitä, että häikäilemättömät poliitikot ja poliisit metsäkaulamme näkevät Kiinan käytännöt esimerkkinä jäljittelemään, sen sijaan, että vältettäisiin. Ainoa aika tietysti kertoo, mutta milloin muu maailma tuntee Big Brotherin katseen täyden voiman?

Nightingale’s Sweet Song

Googlen Evil-Eyes

Saatamme saada selville myös aikaisemmin kuin luulemme, vaikka Yhdysvaltojen ja Euroopan hallitukset eivät johda vastuuta, vaan yritykset. Ei pelkästään tyytyväisyyttä siihen, että miljardeilla tuloilla on tuloja – suurin osa siitä kuljetettiin haiseville offshore-paratiiseille, joten sitä ei voida verottaa – nämä yritykset ovat löytäneet uusia tapoja parantaa tulojaan polttamalla oikeuksiamme.

Suurin ylivoimaisesti ilmestyvä tarina on Project Nightingale, joka näyttää osoittavan suuntausta, jossa todella pelottaville ideoille annetaan lintuaiheisia koodinimiä (lisätietoja varten lähetämme Project Raven).

Nightingale on yhteistyö Googlen – joka pudotti ”älä ole paha” -lauseen jo kauan sitten – ja Ascensionin, yhdysvaltalaisen terveydenhuollon tarjoajan välillä, joka hallinnoi 2600 klinikkaa ja sairaalaa ympäri maata. Lyhyesti sanottuna kaupassa Ascension luovuttaa Googlelle kymmeniä miljoonia potilaiden tiedostoja, ja sitten Google löytää uusia tapoja käsitellä tietoja.

Se ei kuulosta aluksi kovin pahaltä, tunnustamme, mutta sitten luet linkittämämme Nightingale-artikkelin ja aloitat miettiä kaikkia hulluja juttuja, joita Google on viime aikoina ollut ihmisten tietojen kanssa, ja no, nuo siruttajat alkavat indeksoida sinun selkäsi. 

Yhden osalta potilaat sopivat, että Ascension käsittelee heidän tietojaan, ei Google. Tietosuojakäytännössä oli todennäköisesti jokin lauseke, jota kukaan ei lukenut ennen napsauttamalla “Hyväksy”, joka myös antoi kolmansille osapuolille pääsyn tietoihin. Vaikka nämä potilaat olisivat nähneet lausekkeen, emme vetoa, että kukaan ei tajunnut, että kolmas osapuoli olisi maailman suurin tiedonsiirto.

Toiseksi nämä tiedot sisältävät erittäin arkaluonteisia tietoja ihmisistä. Osa siitä on todennäköisesti vain kiusallista (isoäiti tarttui taputteluun), mutta osa siitä saattaa muuttaa tapaa, jolla työnantajat ja vakuutuksenantajat ajattelevat sinua. Syöpäsyntyisessä tilanteessa syöpään joutunut voi alkaa saada mainoksia vaihtoehtoisista hoitomuodoista.

Ei siis ihme, että sääntelijät ovat kiinnostuneita tästä sopimuksesta, ja uutisten sanamuodot viittaavat siihen, että näihin tiedonjakokäytäntöihin otetaan hyvin hämärä näkemys, varsinkin jos ne ovat HIPAA: n vastaisia. Toivomme, että se toimii Ascension-potilaiden hyväksi.

Pienemmät tarinat

Facebook-tietosuoja Toisin kuin

Facebookin iPhone-sovellus käynnistää itsensä ja tallentaa sinut, jopa ilman sinulta antamaa tietoa. Ilmeisesti tämä “vika” korjattiin nopeasti, mutta se saa ihmettelemään, mitä The Zuck ja hänen ystävänsä tekivät kaikilla tiedoilla, ennen kuin joku löysi jotain.. 

New Yorkin Staten Islandilla sijaitsevassa Amazonin varastossa on omien lukujen mukaan huonompi loukkaantumisaste kuin sahoilla ja teräsvalimoilla. Se on sinänsä tarpeeksi huono, mutta mikä tekee siitä enemmän huolestuttavaa, on se, että emme tiedä, onko muiden Amazon-palveluiden hinnat parempia vai huonompia. 

Yksi instituutti pyrkii tekemään ilmastonmuutoksesta hieman kiireellisemmälle kansalaisille – koska hurrikaanit ja kuumat kesät eivät riitä vakuuttavista tekijöistä – VR käyttää VR: tä osoittamaan, mitä rannikkoyhteisöille tapahtuu, jos asiat eivät muutu pian. Nifty kohtaa pelottavia. 

Applen luottokortti oli tarkoitettu tapaksi muuttaa maailmaa, mutta ilmeisesti kaikki, mitä se tekee, asettaa sen takaisin tai ainakin naisten oikeuksien suhteen. Vaikuttaa siltä, ​​että naisille annettiin vähemmän luottoa kuin miehille hakeessaan korttia. Tilanne, jonka yritys lupasi korjata, kun törkeä näihin vanhentuneisiin käytäntöihin tulee virusperäiseksi.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Interpol ilmestyi marraskuussa ja ilmoitti, että viestinvälityssovellusten ja sähköpostiviestien kokonaissalausten osalta se suojaa vain pedofiilejä. Kuumana tämän julistuksen kantapäällä – yllätys ihmisoikeusaktivisteille ja toimittajille kaikkialla – tuli tietysti suositus, että takaovet tulisi rakentaa kaikentyyppisiin sovelluksiin. Toivotaan, että ne epäonnistuvat niin kovasti kuin viimeisen työn aikana.

Lopulliset ajatukset

Marraskuu oli synkkä kuukausi, sekä säältä että uutisilta viisas, ja toistaiseksi joulukuu ei ole kovin parempi. Toivottavasti ensi vuonna vuorovesi voidaan ottaa käyttöön kaikissa näissä yksityisyyden hyökkäyksissä, mutta siihen asti jatkamme silmällä lukijamme puolesta.

Mitä luulet kaikesta tästä? Onko Big Brotherista tulossa liian voimakas vai eikö kaikki ole niin paha? Tuntuuko myös siltä, ​​että kaipaamme mitään suuria tarinoita viime marraskuusta? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map