Pilvitila, marraskuu 2018

Tervetuloa pilvitilaan, Cloudwards.net-sivuston kuukausisarakkeeseen, jossa käydään läpi kuukauden uutiset ja kerrotaan mielipiteemme siitä. Lokakuun lehdessämme ennustimme, että se olisi mielenkiintoinen kuukausi, ja poika, olisimmeko oikeassa. Se on ollut hullu muutama viikko techlandissa, ja me nautimme tilaisuudesta loistaa valoa siihen.


Facebook tulee esiin (pidämme tauon, kun palaudut yllätyksestäsi), meillä on enemmän todisteita siitä, että Google on paha ja meillä on myös erilaisia ​​uutisia. Me aloitamme kuitenkin suuren: sosiaalisen median ja vaalit. Vaikka Yhdysvaltojen keskivälille kiinnitetään eniten huomiota, myös Brasiliassa nostettiin joitain kulmakarvoja viime viikolla..

Sosiaalinen media Samba

Bolsonaro ja vaalit

Brasilian presidentinvaalien voittajaa Jair Bolsonaroa verrataan usein Trumpiin: hän on karismaattinen, epätavallinen ja puhuu mieltään. Hän näyttää myös olleen ainoa presidentti rodussa, joka todella ymmärsi sosiaalisen median voiman. Esimerkiksi, hän jätti suuresti huomiotta keskusteluihin, ja mieluummin vaientaa äänestäjiä Facebook-viestien torrentilla, jotka aiheuttivat vähän väitteitä..

Bolsonaro käytti tätä etua hyväkseen. Hänen kampanjansa keskittyi paitsi sellaisten viestien levittämiseen, jotka korostivat sosiaalisen järjestyksen hajoamista (populistien tukikohta kaikkialla), ja myös levitettiin runsaasti ”vääriä uutisia”. Meidän on huomattava tässä, että Cloudwards.net-sivustossa me mieluummin kutsumme sitä “väärinä”, koska no, juuri niin se on.

Tämä väärä informaatio ei ollut kovin hieno: puheenjohtajakaudeksi ehdokas vasemmistopuolue kärsi vakavista uskottavuuskysymyksistä “autopesu” -korruptioskandaalin jälkeen ja Bolsonaron leiri käytti tätä viemällä kuvia viemällä vasemman siiven ( Poynter-instituutissa on hyviä esimerkkejä).

Ei siitä, että Bolsonaron oppositio koostuisi kuoropoikoista: tämä kappale kuvaa yksityiskohtaisesti, kuinka Twitter-robotit työskentelivät ylitöitä sekä vuoden 2014 vaaleissa että vuoden 2018 vaaleissa kaikille osapuolille. Ei ole niin, että Bolsonaro olisi ainoa käyttänyt tätä uutta arsenaalia, se on vain, että hän käytti sitä paremmin. Ei haittaa, että hänellä oli myös voimakkaita tukijoita, jotka levittivät WhatsApp-viestejä hänen puolestaan.

Väärätiedot ja yhteiskunta

Vääriä uutisia ja vääriä tietoja

Nyt Brasilia on kaukana ja luultavasti on paljon skeptisiä ihmisiä sosiaalisen median vaikutuksesta vaaleihin. Tarkoitan, että me kaikki olemme vaikuttaneet helposti esimerkiksi perheenjäseniin, mutta sellaiset ihmiset ovat merkityksetön vähemmistö, eikö niin? Oikea? Väärä.

Yhdistetty tutkimus on osoittanut, että sosiaalisen median kampanjat, sekä positiiviset että negatiiviset, toimivat ja toimivat hyvin. Tietoanalytiikka tulee myös peliin, samoin kuin muutkin digitaalisen voodoo-muodot, mutta tuloksena on, että emme voi enää sivuuttaa sitä osaa sosiaalisesta mediasta ja digitaalisesti levitetystä tiedosta, joka elämässämme on.

Esimerkiksi Intiassa WhatsAppin ongelma väkijoukkojen piiskaamisessa hyvien vanhanaikaisten mob-oikeudenmukaisuuden mittaamiseksi on niin huono, että yritys on koonnut teatteriryhmän kiertämään maata ja sanomaan, että ihmiset eivät usko kaikkeen lukemaansa. Se voi kuulostaa hullualta, mutta ihmiset ovat kuolleet siellä sosiaalisen median levinneiden haitallisten huhujen takia.

Toistaiseksi kukaan ei ole kuollut lännessä väärin informaation vuoksi, mutta amerikkalaiset valitsivat Donaldin, joten moraalinen korkeuskenttä on enemmän lempeä kohotus kuin mikään muu. On kuitenkin mahdollista, että Yhdysvaltain presidenttien valtaa voidaan rajoittaa ensi viikolla, jos kongressi voidaan pinota häntä vastaan, mikä vie meidät toiselle tärkeälle sosiaalisen median taistelukentälle..

Demokratia Digitaalisesti tehty

Välivälit ja väärennökset

Yhdysvalloissa presidentin toimikausi on neljä vuotta per vuosi. Kunkin puolivälissä on puolivälissä pidettävä vaalit, joissa amerikkalaiset voivat äänestää kongressin alahuoneen puolesta ja puoliksi senaatin paikoista. Koska presidentit voivat kärsiä, jos äänestäjät äänestävät puolivälissä vastustavasta puolueesta, he ovat aika iso juttu.

Kuten voitte kuvitella, presidentti, jolla on yhtä polarisaatio kuin Trump, antaa erittäin jännittävän keskipitkän ajan. Jos demokraatit voivat saada enemmistön kummastakin talosta (mieluiten molemmat tietenkin), he voivat muuttaa Donaldista istuvan ankan presidentin, joka ei voi tehdä paljon. Jos republikaanit pitävät enemmistönsä, se on nykyisen politiikan fiat.

Tällä hetkellä hallinnolla on melko alhainen hyväksyntäluokitus, mutta se ei ole ainoa osoitin siitä, kuinka vaalit voisivat osoittautua. Yksi tärkeimmistä asioista on varmistaa, että oikeat ihmiset tulevat äänestyksiin, kun taas väärät pysyvät kotona. Tapoja tähän on paljon, taktiikoihin kuuluu gerrymandering ja äänestäjien tukahduttaminen, mutta sosiaalisen median vääristä tiedoista on tullut tärkeä tekijä.

Esimerkiksi vuoden 2016 presidentinvaaleissa Venäjän trolli-armeija keskittyi viesteihin, jotka heidän mielestään estävät mustien ja muslimien äänestäjiä näkymästä. Nämä ryhmät äänestävät yleensä demokraattisina, joten niiden menettäminen kiinnostuksesta äänestyksiin merkitsi siirtymistä kohti mitä republikaanit juoksevat.

Toinen taktiikka on julistaa kilpailu, joka voitettiin vastustajan ehdokkaalle. Se kuulostaa aluksi kielteiseltä, mutta jos ajattelit oikein, ihmiset, jotka aikoivat äänestää ehdokkaan puolesta, eivät näy, kuvitelleen, että heidän ei tarvitse. Olkaamme rehellisiä, äänestys on niskakipu, joten miksi mennä, jos sinun ei tarvitse?

Edelleen on paljon enemmän kuin yksinkertaisten kampanjaviestien levittäminen verkossa. Se on psykologinen peli, joka ylittää yksinkertaisen viestin, jonka voimme odottaa kampanjakauden aikana ”kaverimme on paras niin äänestä meille”..

Koska se on niin hieno, on myös vaikea odottaa jokaisen äänestäjän pitävän sitä silmällä. Tavalliset ihmiset ovat kiireisiä omien huolenaiheidensa vuoksi, eikä heidän voida odottaa jokaiselta olevan terävä analyytikko kaikesta tietyn päivän aikana saamastaan ​​tiedosta. Siksi poliitikot ovat siirtäneet tämän vastuun sosiaalisen median yrityksille, ja tulokset ovat vaihtelevat.

Liiketoiminnan rooli

Saatat todennäköisesti järkyttyä kuullessasi, että meillä ei ole liian suurta uskoa näiden yritysten kykyyn pelastaa demokratiamme. Kuten olemme dokumentoineet pilviartikkeleiden aikaisemmassa tilassa, he ovat enimmäkseen kiinnostuneita rahan ansaitsemisesta – mikä on hienoa – ja vielä vähemmän parempassa maailmassa, heidän lupauksensa huolimatta.

Googlea, Twitteriä, Facebookia ja muutamaa muuta on kutsuttu esiin kuulemistilaisuuksien edessä, joissa heidän piti puolustaa itseään konservatiivien puolueellisuuksia koskevilta syytöksiltä tai vakuuttaa poliitikkoille, että he ovat kaikkensa trolli-armeijoiden vaikutuksilta – Venäjä ei ole ‘ t ainoa maa, joka työllistää heidät.

Se on kuitenkin massiivinen tehtävä, eivätkä nämä hakkerityypit ole myöskään hulluja. Vierekkäin yhteen kohtaan, he perustavat kaupan toiseen. Väärinä olevien verkostojen laajuus saa sinut pohtimaan, onko reilua, että sosiaalisen median yritykset ovat yksin vastuussa taisteluista heidän kanssaan ja onko hallitukset käyttämättä niitä vain syntipukkina ongelmaan, jolla ei ole aavistustakaan torjuakseen.

Hakkerointi, valheet ja kokousmuistiinpanot

google ja kiina

Ei sitä, että Facebookilla ei ole omia ongelmia. Sen lisäksi, että yritys on edelleen hukannut syytöksiä vaalien sekaantumisesta ja tietojen vireillepanosta, yritys on myös kärsinyt verkkorikollisuutta. Hakkerit kohdistivat Facebookin tietokantoihin ja löysivät jopa 50 miljoonan ihmisen tiedot. Mukava kuljetus, varsinkin kun tämä sisältää kirjautumiset muille sivustoille.

Keskeytämme täällä nopean häpeämättömän itsemarkkinoinnin: käyttämättä FB-kirjautumistietoja, käytä vain yhtä parhaista salasananhallinnoista. He tekevät parempaa työtä kuin mikään Zuck tarjoaa, eikä heidän tarvitse maksaa sinulle mitään.

Koska pohjimmiltaan Facebook ei voi taata yksityisyyttäsi tai tietoturvasi, mikä tekee siitä todella huonon kaupan ihmisille, jotka näyttävät haluavan jakaa asioita koko maailman kanssa (ymmärrämme, että omalla Facebook-sivullamme sanominen tekee meistä tekopyhiä, kiitos kaikille ).

Facebook ei kuitenkaan ole tällä hetkellä ainoa Internet-yritys, joka on huomion kohteena. Google kiinnittää paljon huomiota ilmoitettua päämääräänsä päästä Kiinan markkinoille sensuroidulla hakukoneella, nimeltään Dragonfly (jopa Google-ammattilaiset katsovat liian monta Hollywood-elokuvaa, näyttää).

Kuten olemme tarkenneet tämän sarakkeen aikaisemmissa painoksissa, tämä ei ole kuitenkaan tarkalleen suosittu projekti yleisön, poliitikkojen tai Googlen työntekijöiden keskuudessa. Itse asiassa tarpeeksi huono, mutta lokakuussa vuotaa Dragonfly-projektikokouksen kopio, joka oli ristiriidassa virallisen yrityslinjan kanssa, joka väitti, että Google kunnioittaa sananvapautta.

Jotkut erittäin huono PR siellä. Sitten taas, jos edes Mike Pence ajattelee tekemäsi väärin, sinun pitäisi todennäköisesti harkita sen tekemistä.

Lyhyet uutiset

Kalifornia

Kalifornian nettoneutraaluuslaskua odotetaan nyt. Jonkin verran edestakaisin kultaisen valtion hallituksen ja liittovaltion oikeusministeriön välillä on päätetty, että tekniikkayritysten FCC: tä vastaan ​​nostama kanne on nyt etusijalla. Isku ilmaisen internetin ystäville, mutta aika näyttää, mitä tapahtuu.

Bloomberg teki joitain vakavia aaltoja ilmoittamalla sirujen esiintymisestä prosessoreissa, joiden kiinalaiset operaattorit väittivät asettavan. Sekä Kiinan hallitus ja Yhdysvaltojen virkamiehet että kyseessä olevat siruvalmistajat kiistivät väitteen, mutta Bloombergin on vielä kirjoittamishetkellä puolustettava tai toimitettava tiukkoja todisteita..

Yksityisyyden suojan ja syytetyn seksuaalirikollisen Julian Assangen on pian luovuttava kaivauksistaan ​​Ecuadorin Lontoon suurlähetystössä. Etelä-Amerikan kansakunta turhauttaa Internetin rakkauden kahdeksan vuoden kuluttua pohjimmiltaan ollakseen kaikkien aikojen pahin huonetoveri. Meidän on vain tarkistettava, onko hän pidätetty, kun hänen häätönsä on saatu päätökseen.

Mozilla integroi virtuaalisen yksityisen verkon Firefox-selaimeen lähitulevaisuudessa. Pilottiohjelma julkaistaan ​​jo tietylle joukolle amerikkalaisia ​​käyttäjiä, ja se maksaa todennäköisesti noin 10 dollaria kuukaudessa. Kyseinen VPN on ProtonVPN, joka on vakaa valinta, mutta ei ilman joitain muistiinpanoja. Lue yksityiskohdat ProtonVPN-arvosteluista.

Lopetamme tämän pilvitilan Apple-merkinnällä: ilmeisesti iOS 12: n vanhempien valvonta estää todennäköisesti kaiken arvokkaan lapsesi näkemästä kaikkia anatomisia tietoja (mukaan lukien lisääntymisen perusteet ja vastaavat), mutta sallii kaikenlaisen verisen kauheuden terrorismin verkkosivustojen ja vastaavien muodossa. Oho!

Lopulliset ajatukset

Kuten alussa totesimme, lokakuu oli erittäin kiireinen kuukausi ja hyppäsim todennäköisesti muutamia tarinoita, joita muut saattoivat pitää tärkeämpinä. Osoita vapaasti alla olevien kommenttien räikeitä puutteita ja kirjaudu sitten uutiskirjeeseen, jotta voit katsoa meitä backpedalia reaaliajassa.

Kiitos paljon, että luit lokakuun uutiset. Toivomme, että liittyt jälleen kerran kuukauden kuluttua. Siihen asti onnea ja pysy turvassa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map