Pilvitila, kesäkuu 2019

Hei ja tervetuloa pilvipalveluiden uuteen osavaltioon, Cloudwards.net-sivuston kuukausisarakkeeseen, jossa käymme läpi 31 päivän teknisiä uutisia ja kokeilemme kaiken järkevää. Tässä painoksessa puhumme Googlesta, Huaweista ja, etkä koskaan usko tätä, Facebookista.


Vaikka ymmärrämme, että Facebook-rummun lyöminen saattaa olla väsyttävää, olemme edelleen hämmästyneitä yrityksen johtajien kekseliäisyydestä. He haaveilevat aina uusia tapoja manipuloida ihmisiä luopumaan tiedoistaan ​​ja tehdä sitten kauheita asioita. Olisi kunnioitusta herättävä, jos se ei olisi niin paha.

Uusi Kiinan käsi

Huawein kauppasota

Ensinnäkin, puhutaanpa isoista uutisista, jotka eivät hallitse vain uutissivustojen teknisen osion otsikoita, mutta josta on yhä enemmän tullut jokaisen päivän päätarina: Huawei ja Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota.

Nyt nämä ovat kaksi toisiinsa linkitettyä, mutta erillistä asiaa, vaikka voi joskus tuntua, että ne olisivat yksi ja sama. Kauppasota liittyy kuitenkin enimmäkseen Yhdysvaltojen tuonnin ja viennin epätasapainoon sekä tekniikansiirtotapaan, jossa yritysten, jotka haluavat harjoittaa liiketoimintaa Kiinassa, on luovutettava osa immateriaalioikeuksistaan..

Huawein tapaus on kuitenkin enemmän vakoilusta. Yritystä, joka ei ole teknisesti valtion omistamaa, mutta käytännössä enemmän tai vähemmän, syytetään useista asioista, joista huomattavin on, että se voi vakoilla ihmisiä firmware-ohjelmistonsa kautta.

Tämä on suurempi ongelma kuin saatat ajatella. Huawei valmistaa valtavan määrän osia, jotka löytyvät nykyaikaisista tietoliikennelaitteista, erityisesti suunnitelluista 5G-verkoista. Tämä tarkoittaa sitä, että sitä tulee olemaan enemmän tai vähemmän kaikkialla, ja jos yritys käyttäisi laitteitaan vakoillaan, se olisi valtava ongelma. Toistaiseksi kaikki väitteet ovat olleet, mutta siellä on hyvin todellinen turvallisuusriski.

Monopoli? Huawei sano?

Huawein kauppasota

Huawei on naurettavan hyvässä asemassa, koska hyvin harvat muut yritykset tuottavat tätä laitetta tai ainakin Huawen tasolla. Täältä kohtaa käydään kauppasotaväitteitä: yritys pystyi pysymään kilpailukykyisenä Kiinan valtion avun ansiosta, joka etsii jatkuvasti uusia tapoja seurata väestönsä väestöä.

Länsimaisilla kilpailijoilla ei ollut tällaista valtion tukea, väittävät poliitikot (* yskä * verohelpotukset * yskä *), mikä teki Huaweista kengän kärkikoiraksi. Tuloksena on kuitenkin, että ilman Huaweita on vaikeaa rakentaa edistyneitä verkkoja, mikä saa aikaan monia EU-maita luopumaan turvallisuusongelmista ja jättämään siten huomioimatta Yhdysvaltain tiedustelupalvelun yhteisön varoitukset..

Vaikka Trumpin vahva liittoutuneiden aseistaminen ei ole kovin kaunis, ja sitä voidaan jopa tulkita tapana siirtää osa tuosta makeasta 5G: n rahasta amerikkalaisille yrityksille, epäily on edelleen, että antamalla Huaweille työskennellä länsimaisessa elintärkeässä infrastruktuurissa, digitaalinen vastine troijalaisille, jotka vetävät suuren ison puisen hevosen kaupunginsa porteille. Vain aika näyttää.

Sininen saaminen Facebookissa

GlobalCoin

Palatessamme tämän pois tieltämme takaisin tavanomaiseen nemesisiimme, Facebookiin. Viime vuoden huhtikuussa alkanut merikierros ei osoita hidastumisen merkkejä, kun liittovaltion kauppakomissio suosittelee kongressille yksityisyydensuojaa amerikkalaisten suojelemiseksi Zuckin väärinkäytöksiltä, ​​toisin kuin EU: n GDPR: ssä..

Otamme tosiasian, että ihmisiä on suojeltava Facebookia vastaan ​​väkivaltaisena, eikä kuukausi kuluu ilman uutta skandaalia. The Intercept toi toukokuun 2019 tapahtuman ilmi, että Facebook työskentelee aktiivisesti matkapuhelinoperaattoreiden kanssa ihmisten jäljittämiseksi ja vakoilemiseksi. Jos se olisi todellinen kanin reikä, olisimme jo ilmestyneet toiselle puolelle; tämä on enemmän pohjatonta kaivoa.

Säästämme kuitenkin viimeisen parhaan: Facebook aikoo käynnistää oman salauksen valuutan. Sitä kutsutaan GlobalCoin ja se on sidottu Yhdysvaltain dollariin, vaikka minkä suhteen ei ole vielä tiedossa. Kuinka pahasti Zuck haluaa aloittaa tämän asian, voidaan nähdä hänen halustaan ​​neuvotella joidenkin katkeroiden vihollisten kanssa ja tosiasiasta, että hän on valmis istumaan Fedsin kanssa selvittääkseen yksityiskohdat.

Jos haluat kahden sentin tai vastaavan olevan Facebook-penneissä, suosittelemme, että kaikki pysyvät kaukana GlobalCoinista. Bitcoin-volatiliteetti sekoittuneena Facebookin halukkuuteen myydä tietoja tulee olemaan päihdyttävä sekoitus, joka jättää sinut krapulaan, kun exec-henkilöt kävelevät pois viheltäen.

Google Goggles

Google Dragonfly

Toinen suosikkikohdemme on palannut lyhyeltä lomalta. Viimeksi puhuimme Googlen shenaniganista jo helmikuussa 2019, ja pienten juttujen lisäksi hakukone jättiläisellä ei tapahtunut paljon. Toukokuussa Google päätti kuitenkin ottaa osoituksensa kevään kukista ja tulla esiin majesteettisesti kukkivina.

Ensimmäinen on vähän miellyttävä uutinen, koska voit nyt asettaa sijaintihistoriasi ja joitain muita tietoja automaattiseen poistoon, vaikkakin on hieman epäselvää, poistaako ne myös Googlen palvelimilta. Toinen hyvä uutinen on, että ihmisillä, jotka ostivat Titan-suojausavaimen vain löytääkseen sen, oli jäljellä ilkeä virhe, saat ilmaisen korvauksen (oletamme, että se on viaton).

Kyse on kuitenkin hyvistä uutisista. Yksi osoittautuu, että Dragonfly, tammikuussa haudattua Kiinan sensuroitu hakukone, on jälleen pöydällä. Googlen entinen toimitusjohtaja Ericx Schmidt jopa väitti, että se auttaisi Kiinaa “olemaan avoimempi”. Vaikka tiedämme, että sananvapaus ei ole jonkin verran nollasummaa, ajattelemme, että Ericin silmissä olevat dollarimerkit ovat sokaissut hänet kommunistisen hallinnon kauhuihin.

Kommunismissa on kuitenkin joitain haittapuolia, kuten täysi työllisyys, joista ilmeisesti hyvin harvat Googlen työntekijöistä tietävät mitään, koska suuri osa heistä osoittautuu tempiksi. Tämä tarkoittaa, että heillä ei ole aavistustakaan siitä, milloin he työskentelevät, kuinka paljon he työskentelevät, eikä Googlen tarvitse maksaa heille mitään etuja. Ei vaikuta reilulta, kun niin rikas yritys ei levitä rikkautta hiukan.

Google tarjoaa kuitenkin paljon työtä, joten se kompensoi sitä hiukan. Esimerkiksi tällä hetkellä ihmiset korvaavat AI: n Google Duplexissa, koska älykkäät koneet eivät ilmeisesti pysty leikkaamaan sitä. Kyllä, luit oikein: Ilmeisesti AI-vallankumous on hiukan kauempana kuin meitä varoitettiin.

Pienemmät tarinat

Julian Assange Wikileaks

Julian Assange on poistunut Ecuadorin suurlähetystöstä ja on nyt pitkässä oikeudellisessa taistelussa, joka todennäköisesti loppuu hänet karkotettaessa Yhdysvaltoihin. Vaikka taistelua ei ole vielä käyty, se, että hänen lakiasiakirjat jaettiin Yhdysvaltojen viranomaisten kanssa, on seinälle kirjoitettu teksti. Vaikka hän ei ole miellyttävä mies, hänen mahdollinen kohtalonsa ei todennäköisesti sovi rikokseen.

Israelin yrityksen todettiin huijaavan WhatsApp-puheluita ja saaneensa näin pääsyn puhelimiin, Financial Times paljasti. Nämä palvelut olivat sitten molemminpuolisten hallintojen kautta ympäri maailmaa, ja niitä käytettiin enimmäkseen ihmisoikeusaktivistien ja muiden “alistajien” jälkeen. WhatsApp väittää sulkeneensa vuodon onneksi,

Apple kohtaa kilpailulakeja EU: ssa sen jälkeen, kun Spotify protestoi Cupertinon tapaa käsitellä lisensointia. Näkymät eivät ole Applen kannalta hyvät, koska koko maailma on siirtymässä Big Techiin. Pidämme sinut postissa.

Kun puhut Alexan kanssa tai hän kuulee sinua, se ilmeisesti pitää kirjaa kaikesta, mitä kuulee, vaikka poistaisit äänen. Tämä on tietysti törkeä yksityisyyden loukkaaminen, mutta mitä taas ihmiset odottivat, kun he toivat taloon Internet-yhteyden sisältävän mikrofonin?

Lopulliset ajatukset

Pelkäämme, että emme lopeta tämän kuukauden saraketta korkealla huomautuksella, toukokuu oli pilvitilanteelle karkea kuukausi. Kesäkuu etsii jo jonkin verran, kun Apple lupaa käyttäjille parempaa yksityisyyttä, ja meillä on tunne, että näemme joitain juttuja Washingtonista tulemassa parempaan yksityisyyden suojaan.

Mitä luulet kaikesta tästä? Kaipaimmeko toukokuussa mitään tärkeitä tarinoita? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map