Pilvitila, helmikuu 2020

Hei ja tervetuloa pilvipalveluiden uusimpaan osavaltioon, kuukausisarakkeeseen, jossa Cloudwards-toimittajat tutkivat viimeisimpiä teknisiä uutisia. Tässä painoksessa omaksumme hieman uutta lähestymistapaa. Ymmärtääkseni, että pystyt hyvin löytämään useimmat yleisimmät uutiset itse, keskitymme teollisuuden uutisiin, jotka todennäköisesti lentävät useimpien tutkan alla, ja kehitämme tarinaa siitä.


Joten jatkossa odotat vähemmän Googlen ja Facebookin esiintymisiä, luultavasti tuntemasi yritykset pelaavat nopeasti ja löysällä yhteiskunnallisella vastuullaan ja osallistuvat sen sijaan pienempiin pelaajiin, joiden toiminta vaikuttaa vähemmän ihmisiin. Monet toimialakohtaiset uutiset kaipaavat suurten uutistoimistojen huomion, ja toivottavasti voimme täyttää aukon hiukan.

Ei tietenkään, että se kaikki olisi tuhoa ja synkkyyttä. Itse reunalla on tehty paljon hyvää, jotta toivottavasti voitaisiin pysäyttää vuorovesi megakorpeja vastaan ​​ja heidän yksityisyyden suojan ja kuluttajien huolenaiheiden torjuminen. Meillä on tässä julkaisussa myös muutamia esimerkkejä siitä, joten aloitetaan.

Zoolz: Elinikäinen huolet

Koska me kaikki pidämme roistoista sankarien sijasta, aloitamme ensin pienellä skulptuurilla. Ensimmäinen esimerkki on Zoolz, jolla on yhteensä neljä online-varmuuskopiointitoimittajaa. Kaksi on Zoolz-nimen alla, yksi henkilökohtaiseen käyttöön ja toinen yrityksille, ja kaksi – jaettu samalla tavalla – BigMIND-nimellä. 

Jos kaikki tämä vaikuttaa tarpeettoman monimutkaiselta, se johtuu vain siitä, että se on, mutta yritys työskentelee vaihtoehtojen hienontamiseksi. Osa siitä peruuttaa joidenkin palveluntarjoajien perussuunnitelmat samoin kuin tukee hitaasti muiden tarjoamista. Se on kaikki hyvin ja hyvää, kun tilaajille ilmoitetaan paljon ilmoituksia, mutta Zoolz Cloud Backup -henkilöstön suunnitelmaan liittyy tämä tarina.

Kunnes vuosi sitten Zoolz tarjosi elinikäisen suunnitelman noin 30–40 dollaria 1 kt: n varmuuskopiosta, oletamme eräänlaisena kauppana saada ihmiset kiinnostumaan palvelusta. Paljon ihmisiä – Zoolzin edustajan mukaan – noin puoli miljoonaa – ilmoittautuivat siihen olettaen, että heillä olisi tämä tila elämälle. Tämä kuitenkin todennäköisesti söi suuren osan yrityksen resursseista: 30 taalaa ei ole paljon rahaa, ja palvelintila ei ole tarkalleen halpaa.

Näyttää siltä, ​​että Zoolz ryhtyi toimiin vähentääkseen kipuaan ja lähetti tämän vuoden tammikuun puolivälissä sähköpostin, jossa todettiin, että tilaajien olisi alkaa maksaa 1,50 dollaria kuukaudessa ylläpitomaksua kuukaudessa, jotta he säilyttäisivät säilytystilansa. tila. 

Lisätäkseen loukkaantumista loukkaantumiseen Zoolz kuvaili puolitoista dollaria “erittäin nimelliseksi maksuksi” ja antoi ihmisille alennuksen, jos he päättivät maksaa maksun muutaman päivän sisällä sähköpostin vastaanottamisesta – 13,50 dollaria 18 dollarin sijasta vuosi.

Muutettu kauppa

muutettu kauppa zoolz

Tämän haavan pelastamiseksi Zoolz lupasi kuitenkin, että maksaminen oikeuttaa ihmiset ominaisuuksiin, kuten GDPR-vaatimustenmukaisuuteen, ympäri vuorokauden tapahtuvaan sähköpostitukeen, asiakaspäivityksiin (muista tämä yksi) ja muutamiin muihin asioihin, joiden luulet heidän olevan tarkoitus tarjota maksullisia tilaajia joka tapauksessa.

Jos tämän vähän yritystoimintaa huijaavan vastaanottaja ei pitänyt Zoolzin uudesta muutetusta sopimuksesta, heillä oli kaksi viikkoa aikaa poistaa tiedostot palvelimelta. Sen jälkeen asiakas päivittää automaattisesti – päivityksen käyttäjällä ei tietenkään olisi pääsyä, koska hän ei ollut kirjautunut uuteen huoltosuunnitelmaan.

Hyvin ilkeä taktiikka, ja Zoolz upotettiin nopeasti vihaisilla sähköpostiviesteillä ja puhelimilla. Zoolz Cloud Backup -arviointimme sai useita kommentteja, joista osa pakotettiin poistamaan käytetyn kielen vuoksi. Huomioi oikein käytetty huono kieli, mutta silti. 

Täällä oleva hopeinen vuori on kuitenkin se, että Zoolz vetäytyi nopeasti uhistaan ​​ja lähetti sähköpostin nimeltä “haluamme tehdä tästä oikein”. Viestissä todettiin, että asiakkaat eivät missään tapauksessa menettäisi pääsyään tiedostoihinsa, ja se syytti koko tapausta huonosta viestinnästä Zoolzin puolelta (mikä oli myös linja, jota meille syötettiin, kun kysyimme Zoolzilta tästä)..

Emme ehkä koskaan tiedä, onko kyse rehellisestä tapauksesta heikko sähköpostin kirjoittamistaito tai kyynisemmin huonosti harkittujen politiikkojen nopea peruuttaminen. Oppitunti näyttää kuitenkin siltä, ​​että ehkä sinun ei pitäisi kirjautua liian nopeasti elinikäisiin suunnitelmiin, ellet tiedä ja luota sen takana olevaan yritykseen. Loppujen lopuksi tämä on Internet ja mitä tahansa voi tapahtua.

Avast ja nousta kyytiin: Erilainen piratismi

Viimeisen tunteen korostamiseksi meillä on Avast, yritys, joka on kulkenut linjan yli kyseenalaisesta suoranaiseen vinoon. Yhtiö tarjoaa kaikenlaisia ​​tietoturvaohjelmistoja, vaikka se kylläkin markkinoi itseään “Avastilla”, vähän merirosvoa, joka yleensä liittyy merirosvoihin (se tarkoittaa vain “stop” tai “stop”, vaikka useita satoja vuosia sitten).

Avast on vanhempi koko joukolle tuotemerkkejä, joista kaikki todennäköisesti tiedät, oletko viettänyt merkittävää aikaa Internetissä viimeisen vuosikymmenen aikana. Olemme tarkistaneet myös suurimman osan näistä tuotemerkeistä jossain vaiheessa. Suurimpia ovat Avast Pro, SecureLine VPN ja AVG, jotka ovat yksi suurimmista ilmaisten virustentorjuntapalvelujen tarjoajista.

Nyt aiemmin on julkaistu tarinoita, joissa väitettiin, että Avast myi käyttäjän tietoja, ja vielä enemmän julkaisemattomia huhuja, joten olemme aina kiinnittäneet alustavan vastuuvapauslausekkeen arvosteluihimme. Tammikuussa emolevyn ja PCMagin laaja tutkimus kuitenkin räjäytti kannen heti Avastin tiedonvälityskäytännöistä, eikä se ole kaunis kuva.

Viittaan sinut linkitettyyn artikkeliin koko tarinan suhteen, mutta lyhyesti sanottuna Avast-ohjelmisto etsii aktiivisesti ihmisten laitteita kaikkien raitojen tiedoista, kerää sen ja myi sitten sen tytäryhtiönsä Jumpshotin kautta kenelle tahansa yritykselle. Jos sinulla on joskus ollut Avast-ohjelma asennettuna tietokoneellesi tai puhelimeesi, tietosi myytiin.

Tietenkin, Jumpshotin toiminta keskeytettiin muutama päivä sen jälkeen, kun pala julkaistiin. Täällä, Cloudwards, suosittelemme kuitenkin ehdottomasti välttämään Avast-tuotteita tästä lähtien, ja olemme asettaneet varoitukset kaikkiin asiaan liittyviin arvosteluihin ja artikkeleihin. Yrityksellä vie kauan aikaa, jotta saamme takaisin luottamuksen, ja olemme varmoja, että se on kaksinkertainen asiaan vaikuttavien kuluttajien kannalta.

Luotamme VPN: issä

vaaka-tasapaino-Vanhanaikaisin

Toinen tietoturvaohjelmistojen haara, virtuaaliset yksityiset verkot, kärsii omista luottamusongelmistaan, joita olemme tarkastellut yksityiskohtaisesti useissa arvosteluissa. Jotkut palvelut, esimerkiksi, myyvät tietosi aivan kuten Avast tai eivät tarjoa lupaamiaan turvallisuuksia. Toiset ovat enemmän jalankulkijoita siinä mielessä, että he eivät palauta rahaa tai ovat tarkastajien omistamia (katso sinua, puskuroitu).

Useat johtavat VPN-palveluntarjoajat näkivät, että tällaiset käytännöt vahingoittavat vakavasti heidän omaa uskottavuuttaan, ja muodostavat VPN Trust Initiative -järjestön. Sivustollaan mennessä organisaation tavoitteena on sekä toimia VPN-teollisuuden edustajana että asettaa jonkinlainen itsesääntely.

VTI: n jäsenosio on kokoelma eräistä VPN-markkinoiden suurimmista nimistä, joista suurin osa on sijoituksemme ylemmillä alueilla. ExpressVPN ja NordVPN ovat edustettuna, samoin kuin kultainen sammakko (VyprVPN maineesta) ja IPVanish, monien muiden joukossa.

Itsesääntely tai itsensä tyydyttäminen?

Emme ole sylkeneet hyvää ajatusta, mutta ihmettelemme yrityksen itsesääntelyn etuja. Vaikka suurin osa VTI-luettelossa olevista nimistä on niitä, joihin luotamme, tämä luottamus perustuu usein harkintaan eikä vakaviin tosiasioihin. On erittäin vaikea varmistaa, että palvelu on aluksella, monista syistä.

Ensinnäkin VPN: t ovat aineettomia olentoja. Monet heistä sijaitsevat esimerkiksi offshore-paratiisissa, ja useimmiten olemme törmänneet mihinkään muuhun kuin joukkoon äyriäisyrityksiä jäljittäessään niiden alkuperää. 

Tämä tekee heidän sisäisestä toiminnastaan ​​vähintäänkin läpinäkymättömän ja pitää heidät kaukana hallitusten sääntelystä. Monella tapaa se on hyvä asia, koska usein hallitukset tarvitsevat suojausta, mutta se vaikeuttaa myös standardin asettamista, jonka mukaan VPN-verkkoja tulisi pitää.

Lisäksi ei ole hyvää tapaa tarkistaa, missä määrin palvelu pitää lokit, ja jos ne tekevät, myydäänkö nämä tiedot vai ei. Avast-skandaali kuvaa tätä hienosti: kantaja räjäytti ilmoittajan, ei tilintarkastajan, joka yritti ymmärtää jotain taustakoodia.

Kaiken kaikkiaan katsomme, että VPN Trust Initiative on hyvä asia, koska kun kukaan ei ole vallassa säätämään tätä alaa, parhaiden käytäntöjen standardi on seuraavaksi paras asia. Varoimme kuitenkin, ettet luota epäsuorasti tähän organisaatioon, koska jotkut allekirjoittaneista ovat vähemmän puhtaita kuin toiset. Esimerkiksi Encrypt.me on puskuroidun uuden inkarnaation. 

Lisää tähän itsesääntelyyn liittyvät luonnolliset ongelmat – joista suurin on se, että on hirveän helppoa noudattaa standardeja, kun määrität ne itse – ja olemme päättäneet käyttää odotettavissa olevaa lähestymistapaa ennen päätelmäämme. Ehkä ratkaisu on tehdä kaikista VPN-sovelluksista avoimen lähdekoodin ja täysin tarkastetut, kuten ProtonVPN teki.

Lopulliset ajatukset

Näiden ajatusten takia jätämme sinut kuukauteen. Tammikuussa oli ilmestynyt melko hyviä tarinoita käsittelemästämme teollisuudesta, ja helmikuu on jo muotoutumassa voittamaan sitä tässä suhteessa tietyllä tavalla. 

Tietysti luotamme siihen, rakas lukija, että ilmoitat meille, kun nämä asiat tapahtuvat, joten lähetä sähköpostia päätoimittajallesi aina kun tarttuu johonkin hinkyyn. Esimerkiksi Zoolzin tarina ei olisi koskaan muodostunut muotoon, ellei kaksi lukijaa olisi lähettänyt absoluuttista kirjeenvaihtoaartelmaa yrityksen kanssa, josta kiitämme heitä.

Mitä mieltä olet kaikista edellä mainituista? Oliko Zoolzin tapaus vain väärän viestinnän tapaus? Eikö Avast tehnyt mitään vikaa? Jäimmekö merkinnän VTI: hen? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map