Pilvitila, helmikuu 2019

Hei, tervetuloa vuoden 2019 toiseen pilvitilaan, kuukausisarakkeeseen, jossa Cloudwards.net-toimituksellinen sarake laittaa suolaa ja etikkaa viimeisen 31 päivän uutisiin. Olemme kuratoineet mielestämme tammikuun 2019 tärkeimpiä teknisiä tarinoita, ja teemme ennusteita helmikuulle.


Vuosi alkoi hitaasti, mutta Facebook ja Google olivat ensimmäisen viikon jälkeen takaisin uutisiin siitä, että he eivät välittäneet yksityisyydestä ja demokratiasta, samoin kuin Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota alkoi jälleen kuumentua. Suurin uutinen mielestämme oli kuitenkin yksinoikeudella toimitetun Reutersin hajoaminen 30. tammikuuta koskien jotain nimeltään Project Raven.

Musta kuin korpit

Projekti Raven

Kuten tiedät, Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto vakoilee ihmisiä. Se ei ole uutinen. Uutinen ei ole myöskään se, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelun edustajat tekevät poistuessaan julkishallinnon palveluksesta usein enemmän tai vähemmän samaa työtä kuin ennenkin, vain yksityisille yrityksille, jotka tekevät sopimuksia vanhoista toimistoistaan. Reuters havaitsi tässä artikkelissa, että jotkut heistä työskentelevät ulkomaisten hallitusten hyväksi.

Project Ravenin tapauksessa ulkomainen hallitus on Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Tämä järjestelmä on erittäin vihamielinen ihmisoikeuksien suhteen, kuten voit lukea Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien parhaan VPN-kappaleemme johdannosta, joka herättää kysymyksen siitä, pitäisikö kenenkään työskennellä sen kanssa, varsinkin jos otat huomioon, että monet Ravenin kohteista olivat toimittajia ja ihmisoikeuksia aktivisteja.

Kaikki tämä on tarpeeksi huonoa, mutta se on entistä pahempaa, kun huomaat, että Project Raven pystyi käyttämään Karmaa, kybersota-asea, joka voi tunkeutua iPhoneihin (ja vain iPhoneihin) ladataksesi kuvia, tekstejä ja vastaavia.

Vaikka joillekin saattaa olla hyvä uutinen, että NSA: n työntekijät voivat silti ansaita elantonsa harjoittamalla kauppaaan jopa poistumisen jälkeen NSA: sta, olemme kiitollisia, että Reuters pystyi kaivaamaan tämän tarinan. Toivokaamme, että jotain tapahtuu sen jälkeen. Meidän on myös huomattava, että kyseiset entiset NSA: n työntekijät astuivat eteenpäin vasta sen jälkeen, kun Raven aloitti vakoilevan amerikkalaisia. Ilmeisesti kaikki muut ovat reilua peliä.

Arvasit sen, lisää Facebook-juttuja

Facebook sakot

Enemmän runsaasti uutisia, Facebook on edelleen edessä ja keskellä, huolimatta saagasta, joka on ollut käynnissä tämän sarakkeen huhtikuun painotuksen jälkeen. Yhdessä Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio harkitsee sakkojen määrää Zuckin pienelle lohikäärmeelle tuntemattomasta summasta, vaikkakin yksi tiedottaja piti sitä miljoonina. Jotta se sattuu, sen piti olla miljardeja, mutta luulemme, että jokin on parempi kuin ei mitään.

Saksan kilpailuoikeuden valvoja Atlantin toisella puolella vetoaa Facebookiin tiedonkeruustaan ​​jatkaen samalla neljän vuoden tutkimustaan. Vietnam on myös Facebookin jälkeen, mutta et kuule meidän piristävän heitä, koska kyse on yrityksestä, joka ei noudata kommunistisen hallinnon tiukkoja sensuuria koskevia lakeja, joista voit lukea Vietnamin parhaassa VPN-kappaleessa.

Lisäksi kaikilla rintamilla Facebook näennäisesti siivoo toimintansa, sen sijaan että käpristyisi palloksi – tavanomainen amerikkalainen yritystaktiikka. Se tulee tiukemmaksi siitä, mitä mainoksia käydään läpi 2019: n tulevissa vaaleissa, jotka toimivat hyvin marraskuun puolivälissä Yhdysvalloissa, samoin kuin trolli-armeijoiden torjuntaan..

Se on todennäköisesti se valo, jossa meidän on tarkasteltava satojen tilien sulkemista, jotka liittyvät englanninkieliseen venäläiseen uutistoimistoon Sputnik. Kyseiset 364 sivua levittivät vääriä tietoja ja vääriä uutisia, joten niiden tappio näyttää olevan voitto kaikelle ihmiselle, joka on ihmisarvoista maailmassa.

Googlen ABC: t

Sidewalk Labs

Kun puhutaan kaiken maailman ihmisarvoisen vihollisista, Googlen emoyhtiö Alphabet todistaa, että pilkottu tieto voi olla kannattavaa melkein millä tahansa toimialalla. Sidewalk Labs, toinen aakkosten tytäryhtiö, auttaa kaupunkisuunnittelijoita työssään ja hoitaa sen erittäin hyvin.

Itse asiassa se tekee sen liian hyvin, kuten The Intercept -artikkeli osoittaa. Osoittautuu, että Sidewalk Labs käyttää pilfered-tietoja selvittääkseen kuinka ihmiset käyttävät kaupunkeja, missä kävelevät, minne menevät ennen ja jälkeen työn ja kaiken muun. Se on räikeä yksityisyyden loukkaaminen, koska ketään, jonka tietoja on käytetty, ei ole kuultu etukäteen, mutta onko se suurempaa hyötyä, vai mitä? te?

Ranska ei enää ole seisova, koska Google hieroo kuin valvomaton rasvapoika soodakoneessa, ja on sakonut tekniikan jättiläiselle yleisten tietosuoja-asetusten rikkomisista. Google vetoaa sakkoon, joten odota sen oikeudenmukaisuuden olevan kiinni jonkin aikaa riita-asioissa.

Se ei tarkoita, että Google on ainoa syyllinen GDPR-rikkomuksiin. Yksi itävaltalainen yksityisyysaktivisti syyttää kaikkia Big Techiä tekemästä niin.

Sääntelyhäiriöiden lisäksi Google kohtaa erimielisyyttään osakkeenomistajistaan, kun yksi nosti oikeudenkäynnin yritystä vastaan ​​toimitusjohtajalle kultaisen kädenpuristuksen antamisesta. Se ei yleensä ole iso faux pas yritysyrityksissä, mutta kyseinen toimeenpanija oli päästetty irti seksuaalisen häirinnän syytösten jälkeen. Se ei ole sellainen signaali, jonka haluat lähettää tänä päivänä.

Sota ilman aseita

Kauppasota

Samaan aikaan Donaldin aloittama kauppasota Kiinan kanssa kuumenee, ja päätapana on muun muassa telelaitteiden valmistaja Huawei. Yhdysvallat, Uusi-Seelanti ja Saksa kielsivät sen tarjoamasta 5G-huutokauppoja sanomalla, että 5G-verkot olisivat elintärkeitä ja strategisia, eikä niihin pitäisi liittyä vihamielisiä hallitusjärjestelmiä..

Yhdysvalloilla voi olla piste. Vaikka Huawei on virallisesti työntekijöiden omistama eikä valtion omistama, todisteiden mukaan se antaa Pekingille asentaa vakoiluohjelmia puhelimiinsa. Myös tässä kuussa Huawei-puhelimet poistivat kiinalaisten käyttäjien valokuvat automaattisesti Twitteristä, verkkosivustolta, joka on normaalisti suuren palomuurin takana. Tämä osoittaa, että Kiinan hallituksella on paljon vaikutusvaltaa yritykseen.

Se ei kuitenkaan ole kaikki huonoja uutisia. Huaweille kohdistettu paine, mukaan lukien sen talousjohtajana pidätetty Kanada, ja muu Kiina tuottaa hedelmää. Kiinan ylin tuomioistuin tutkii maahan kohdistettuja henkisen omaisuuden varkauden syytöksiä.

Kaupan miekka leikkaa kuitenkin molemmat suunnat. Piilaaksossa menettää sijoitusrahoja, kun kiinalaiset liikemiehet, jotka haluavat varastaa rahaa, ovat menossa kukkuloille. Kaiken kaikkiaan kauppasota saattaa osoittautua kunnossa, mutta kummankin osapuolen yksittäinen virhe voi räjähtää kaikkien kasvoihin. Katso tätä tilaa.

Pienemmät tarinat

Kiinan VPN-kielto

Aloitamme lyhyemmät tarinamme kauhistuttavilla uutisilla, että Kiina valvoo virallisesti VPN-kieltoaan. Se ei ole yllätys ketään seuraamalla tapaa, jolla totalitaarinen valtio väärinkäyttää kansalaisiaan, mutta ihmisten, jotka haluavat käyttää perusihmisoikeuksiaan Lähi-kuningaskunnassa, pitäisi olla kaksinkertainen tietoisuus. Päivitämme parhaan Kiinan VPN-artikkelin vastaamaan kehitystä pian.

Davosissa, korkeiden ja mahtavien tapaamisessa, jossa meille kerrotaan, kuinka ihmiset voivat tehdä maailmaa paremmiksi, heikentävät sitä. Applen toimitusjohtaja Tim Cook puhui tarpeesta lopettaa tiedonkeruu. Se ei ole usein samaa mieltä miljardin dollarin miehen kanssa, mutta Tim Cook!?

Viileässä puheessa siitä, kuinka vähän verkon neutraalisuutta on tehty kenellekään, varapuheenjohtaja asetti rauhalliseksi Yhdysvaltain liittovaltion viestintäkomission puheenjohtajan Ajit Pain väitteen, jonka mukaan verkot laajenevat. Pai oli myös kongressin tulen alla, koska se antoi teleyrityksille mahdollisuuden seurata kuluttajia. Se oli huono kuukausi suosikkiyrityksellemme, ja sitä ei olisi voinut tapahtua mukavammalle kaverille.

Viimeistelemme huomautuksemme uudesta levystä, vaikka et todennäköisesti kuule sitä. Turvallisuustutkija Troy Hunt on löytänyt varastettujen valtakirjojen kaikkien aikojen suurin, 87 Gt: n arvoinen. Yay verkkorikollisuuden vuoksi?

Lopulliset ajatukset

Tuo onnellinen nuotti, me viimeistellä kuukauden. Ennustamme, että helmikuu tulee olemaan lisää kauppasotahausien kuukautta, vaikka panostamme hyviin kertoimiin, että Facebook, Google, et al. löytää tapoja ilahduttaa meitä kuten aina.

Mitkä luulet helmikuun isoista tarinoista? Kaipaammeko mitään tammikuussa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map