Sync.com i Google Drive, savršena utakmica za timsku suradnju

Ovdje na Cloudwards.net, veliki smo obožavatelji mrežne suradnje: zašto raditi u zagušenom uredu kada možete raditi gdje god, kad god i s kim? Da bi internetska suradnja bila održiva, za rad vam trebaju pravi alati.

U ovom ćemo članku potražiti dva naša omiljena alata, u ovom članku o Google Drive i Sync.com o suradnji.

Google pogon je etablirano rješenje za pohranu u oblaku s mnoštvom integriranih aplikacija za produktivnost dizajnirane za suradnju. Sync.com je, u međuvremenu, konkurent za pohranu u oblaku koji nudi sigurna i privatna sredstva za komunikaciju s suradnicima.

Tijekom ovog pregleda, provest ću vas kroz detaljnije detalje svakog od njih kako bih vam pomogao da shvatite kako oni mogu na različite načine koristiti koristima u suradnji..

Također ću pogledati dostupne planove, tako da možete početi planirati kako ih implementirati u zajedničke radne projekte.

Oblak na radnom mjestu

Posljednjih nekoliko godina Rightcale je vršio anketiranje poduzeća kako bi vidio kako koriste oblačne tehnologije kako bi objedinili svoju radnu snagu.

U rezultatima za 2016. tvrtka je izvijestila da:

 • 89 posto organizacija koristi javne usluge oblaka
 • 16 posto koristi više od jedne javne usluge oblaka
 • 77 posto koristi privatno razvijeno rješenje u oblaku
 • 71 posto koristi kombinaciju javnih i privatnih rješenja u oblaku

To pokazuje da tvrtke često koriste različite programe temeljene na oblaku za različite zadatke, ovisno o tome za što su najprikladniji.

Gdje Google Drive ima izvrsnost

Kao slobodni pisac često koristim Google disk za suradnju s partnerima i klijentima. Googleov paket uredskih aplikacija djeluje vrlo dobro i čini suradnju mnogo lakšom nego što to čine tradicionalni proizvodi, zahvaljujući mogućnosti da u stvarnom vremenu lako pišu, uređuju i daju prijedloge..

1. Dijeljenje na Google disku

S web-korisničkog sučelja Google diska možete dijeliti bilo koju mapu ili datoteku, tako da desnom tipkom miša kliknete na nju i na padajućem izborniku odaberete opciju “Dijeli”..

Sadržaj možete dijeliti vezom ili e-poštom. U oba slučaja drugima možete dodijeliti povlastice za gledanje, komentiranje ili uređivanje.

Dijeljenje putem veze može biti pomalo rizično.

Bez zaštite zaporke, bilo tko s kopijom te veze moći će pristupiti vašem sadržaju. S druge strane, adrese e-pošte ograničavaju pristup primatelju.

2. Google Docs Suite

Dijeljenje sadržaja je izvrsno, ali suradnja može biti nespretna bez odgovarajuće integracije aplikacije koja ide zajedno s njom. Kao što se događa, to je Google Drive koji je bolji od bilo koje druge usluge pohrane u oblaku.

Njihov matični uredski paket je besplatan i moćan, a uključuje sljedeće programe:

 • Dokumenti: obrada teksta i web izdavaštvo
 • Listovi: proračunske tablice i grafikoni
 • slajdovi: prezentacije
 • obrasci: prikupljanje podataka (tj. ankete)
 • crteži: dijagramiranje

Izvrsna stvar ovih aplikacija je da kada omogućite pristup datoteci, drugi korisnici mogu raditi uz vas. Taj rad može uključivati ​​izbacivanje nekoliko komentara u margine, označavanje predloženih izmjena ili stvarne promjene.

Suradnja može postati malo zbunjujuća, ako više ljudi radi na istom dokumentu, pomažući riješiti svu zbrku, značajka je “Povijest revizija” koja vam omogućuje praćenje onoga što je učinio.

Revizija može čak vratiti povratne promjene na prethodne verzije dokumenta, što je zgodno za kada odlučite da određene izmjene nikada nisu trebale biti učinjene.

3. Aplikacije Google Drive treće strane

Programeri vole raditi s Google diskom, o čemu svjedoče mnoge aplikacije trećih strana koje su na raspolaganju. Još bolje, Google vam olakšava pronalaženje i integriranje aplikacija s vašim prostorom za pohranu.

Samo kliknite gumb “Moj pogon” i odaberite “Poveži više aplikacija.” Zatim upotrijebite prozor koji će se pojaviti za pretraživanje ili razvrstavanje dostupnih opcija.

Nekoliko mojih favorita uključuju:

 • CloudConvert: brzo pretvaranje datoteka iz jedne vrste u drugu
 • WappWolf Automator: automatizira postupke poput prijenosa datoteka
 • DocHub: uređivanje i primjedba na PDF datoteke
 • Pixlr Editor: simpatični klon Photoshop-a u pregledniku
 • HelloFax: slanje i primanje faksa s Google diska

I druge usluge oblaka nude integraciju trećih strana, ali čini se da nijedna od njih ne olakšava njihovo otkrivanje i aktiviranje kao što to čini Google Pogon.

Tamo gdje je Google Drive kratki

U slučaju da ste propustili vijest, Google je bio u središtu rasprave o privatnosti korisnika. Većina svađa nastala je nakon što je Edward Snowden svijetu otkrio da NSA potajno pregledava internetske komunikacije.

Pri tome je ukinuo i odnose između NSA-e i nekoliko velikih tehnoloških korporacija, poput Microsofta i Googlea. Javno negodovanje zbog otkrića znatno je pojačalo pažnju pažnje na privatnost korisnika na mreži, osobito u oblaku.

Možda dijelom zbog povećane pozornosti, Google Drive je konačno započeo šifriranje korisničkog sadržaja na svojim poslužiteljima u kolovozu 2013. To je dobra stvar jer su kršenja podataka u porastu..

Međutim, nije dovoljno: za jedan, Google Drive još uvijek ne šifrira korisničke metapodate. Metapodatci – ne sadržajni – to su NSA prikupljali u prvom redu. Također, iako sada šifriraju sadržaj, Google zadržava ključeve za dešifriranje tog sadržaja kad god požele.

Ta im činjenica omogućuje da skeniraju vaše podatke kako bi vidjeli što se preuzima i predaju kopiju običnih tekstova drugima. Osim toga, radnici ili čak hakeri mogli bi dobiti i distribuirati te ključeve za šifriranje.

Zbog takvih otvorenih sigurnosnih rupa mnogi korisnici oblaka sada traže druge usluge radi dodatne zaštite.

Sync.com jedna od takvih usluga koja je brzo postala omiljena zagovornika sigurnosti.

Kako Sync.com štiti vaše podatke

Zbog čega je Sync.com tako siguran? Za početak, oni čuvaju podatke šifrirane na poslužitelju kako bi ublažili sve pokušaje neovlaštenog pristupa. Uz to, podaci koji putuju između vašeg uređaja i Sync.com podatkovnog centra postaju zaštićeni sigurnim SSL / TSL tunelom.

Naravno, Google Drive to čini i sada.

Velika je razlika ovdje što Sync.com ne zadržava vaš ključ za šifriranje. Taj se ključ generira lokalno na vašem uređaju i ostaje tamo.

Prije slanja u oblak podaci se kriptiraju 256-bitnom AES enkripcijom. Nikad se ne dešifrira dok vam se ne vrati. Ovaj se sistem obično naziva “krajnji kraj” ili lokalna enkripcija. Međutim, treće je ime koje mi se najviše sviđa: šifriranje nulteg znanja.

To je “nulte znanje”, jer Sync.com nema pojma koji sadržaj spremate na njihove poslužitelje. To bi mogao biti recept za bavarsku krem ​​pitu, bolji scenarij za Suicide Squad ili sheme letećeg tanjura..

Za Sync.com nije važno, to su šifrirane gluposti.

Dodatna prednost šifriranja nulteg znanja je ta što čak i po sudskom nalogu Sync.com nije mogao prebaciti dešifriranu verziju vašeg sadržaja.

Također, 256-bitnom AES enkripcijom, svatko tko uspije prekršiti servere Sync.com ne bi mogao dešifrirati vaš sadržaj bez superračunala i nekoliko milijardi godina da ih poštedi.

1. Sync.com i suradnja

Osiguravanje radnog proizvoda je jedno, ali kako olakšati suradnju? Sync.com nema integrirane aplikacije koje Google Drive radi. Nadamo se da će jednog dana to i postati održivo kao zamjena na Google disku.

U međuvremenu, Sync.com radi puno bolji posao od Google Pokreta kada je u pitanju rad na sigurnom i sigurnom mjestu, daleko od znatiželjnih očiju.

Poput Google diska, sadržaj u oblaku može se dijeliti s drugima, čak i ako nisu pretplatnici Sync.com.

Sadržaj se dijeli generiranjem sigurne veze.

Veze na sadržaju mogu se poslati e-poštom određenim primateljima ili kopirati i zalijepiti na drugi medij (poput Slack).

Može se generirati i druga vrsta veze, nazvana vezom za prijenos da bi se omogućilo drugima da učitavaju sadržaj u vaše mape.

Kada stvorite vezu, dodaje se jedinstveni ključ za šifriranje koji se proteže algoritmom za jačanje lozinke (PBKDF2). Ovaj se ključ ne prenosi i ne pohranjuje, pa Sync.com nikad ne zna što je. osiguranje

Međutim, da biste omogućili ispravno dešifriranje veza s ničim znanjem veza između suradnika, morat ćete se uključiti u značajku Sync.com za “poboljšane privatnosti”..

Pojačana privatnost podržava se na:

 • Chrome (datoteke do 25 GB)
 • Firefox (datoteke veličine do 500 MB)
 • Internet Explorer 10+ (datoteke veličine do 500 MB)
 • Microsoft Edge (datoteke veličine do 500 MB)

Sync.com ima nekoliko dodatnih mjera zaštite kako bi zaštitio veze, koje također nisu dostupne na Google disku.

To uključuje mogućnost:

 • Lozinkom zaštitite veze
 • Postavite datume isteka veze
 • Postavite ograničenja za preuzimanje veza

Sync.com također nudi zapisnike za reviziju aktivnosti na zajedničkom sadržaju i mogućnost daljinskog brisanja zajedničkog sadržaja. Umjesto stvaranja zajedničkih veza, korisnici također mogu stvarati zajedničke mape.

U slučaju mapa, korisnici dobivaju poziv putem e-pošte. Uz odgovarajuća dopuštenja, pozvani osobe mogu uređivati ​​sadržaj u toj mapi i zauzvrat pozivati ​​ostale da joj pristupe.

Konačno, kako bi zaštitili korisnike od neželjenih izmjena ili slučajnih brisanja, Sync.com pretplatnicima omogućuje održavanje neograničene verzije datoteka i neograničeno vraćanje izbrisanog sadržaja..

Ništa ne pomaže održavanju kemije momčadi čvrstim, poput mogućnosti da poništite svoje (njihove) pogreške.

2. Sinkronizacija uređaja

Uključivanje i Google diska i Sync.com u vaše mrežne napore za suradnju neće biti vrlo prikladno ako ne možete pristupati sadržaju na oba mjesta, kad god i gdje god trebate.

Srećom, i Google Drive i Sync.com omogućuju vam sinkronizaciju sadržaja u skoro stvarnom vremenu, preko Windows, MacOS, Android i iOS uređaja.

Da biste omogućili sinkronizaciju, Google pogon i Sync.com stvaraju odvojene mape za sinkronizaciju na tvrdom disku. Ovim se mapama može pristupiti kao i bilo kojoj drugoj mapi mapa datotečnog sustava, ali izravno se povezati s oblakom. Sve promjene sadržaja u mapama za sinkronizaciju automatski se prenose u oblak.

Zauzvrat, te se promjene prenose na vaše povezane uređaje – ili one vaših suradničkih partnera ako je dijeljenje omogućeno.

Sinkronizacija ne samo da vam omogućuje jednostavno preskakanje između uređaja, rad na daljini i izvanmrežni rad, već i Mac korisnici rade zajedno sa Windows korisnicima i obrnuto.

Planovi cijena

Sada kada smo pogledali kako svaka usluga može koristiti vašem radu na mreži, pogledajmo njihove planove. Na taj način možete izmjeriti ove usluge za vlastite zajedničke napore.

Google vožnja

Google pogon korisnicima omogućuje velikodušnih 15 GB besplatne pohrane u oblaku. Ako to nije dovoljno, na raspolaganju su brojne razine cijena:

Ukupno skladištenjeMjesečni trošak
100 GB$ 1,99
1 TB$ 9,99
10 TB99 $
20 TB$ cijeni od 199,99
30 TB$ 299

Takva fleksibilnost čini Google pogon još savršenim za uparivanje s uslugom poput Sync.com. Omogućuje vam ograničenje ukupnog ulaganja tako što ćete spremiti prostor na Google disku za svoje potrebe.

Ako tražite šire poslovno rješenje, Googleov G Suite (ranije Google Apps for Work) dizajniran je upravo s tom svrhom. Dostupna su dva G Suite plana, osnovni plan koji nudi 30 TB za svakog korisnika po 5 USD ili poslovni plan koji nudi neograničenu količinu prostora za pohranu od 10 USD po korisniku.

Oba plana G Suite nude dodatne pogodnosti poput poslovne e-pošte, video konferencija, zajedničkih kalendara i administratorske kontrole.

Sync.com

Sync.com korisnicima nudi početni plan s 5 GB besplatnog prostora za pohranu u oblaku. Preporuke zarađuju korisnike s dodatnim gigabajtom po preporuci. Suci dobivaju i dodatni gigabajt, pa budite sigurni i pozovite svoje suradnike.

Međutim, mnoge ključne značajke o kojima se govori u ovom djelu zahtijevaju nadogradnju na plaćeni plan. Ovo uključuje:

 • Isteče veze
 • Evidencija aktivnosti korisnika
 • Udaljene maramice
 • Prijenos veza
 • Neograničena inačica datoteke
 • Neograničeno vraćanje datoteka

Sync.com nema najraznovrsniju strukturu cijena. Dostupna su samo dva osobna plana koja se oba nazivaju “za”. Plan% 00 GB košta 4,17 USD mjesečno, dok 2TB plan košta 8 USD. Naplata se vrši na godišnjem ciklusu, tako da ćete morati plaćati unaprijed 12 mjeseci.

Ako želite izgraditi svoj virtualni ured sa Sync.com, nude i dva poslovna plana. To je 5 USD po korisniku za ukupno spremanje od 1TB ili 8 USD za 2TB. Glavna razlika s redovnim planovima je ta što vlasnik računa dobija pristup naprednijim administrativnim kontrolama.

Završne misli

Najveća slabost Sync.com, integrirane aplikacije, je najveća snaga Google diska. Najveća slabost, sigurnost na Google disku je najveća snaga Sync.com-a Kako oboje upotrebljavate na način da na najbolji mogući način podržavaju vaš mrežni rad?

Upotrijebite Google pogon za:

 • Projekti u kojima sigurnost nije tako kritična
 • U tijeku su projekti koji zahtijevaju suradnju uživo

Upotrijebite Sync.com za:

 • Projekti kod kojih je povjerljivost najvažnija
 • Dugotrajno, sigurno skladištenje radnog proizvoda

Uz besplatne planove, osobne planove i poslovne planove na raspolaganju, trebali biste biti u mogućnosti uspoređivati ​​obje usluge kako biste stvorili ekonomično rješenje koje će vaše timske projekte podići na novu razinu.

Koristite li ove usluge za poboljšanje svojih radnih odnosa? Uvijek volimo čuti druge perspektive, pa slobodno komentirajte u nastavku!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me