Spremanje u oblaku izvan SAD-a: Dobavljači izvan dosega ujaka Sama

Odabir lokacije za svoje podatke nije nešto što treba odbaciti, već je važna odluka. Ovisno o tome gdje usluga pohrane u oblaku ima svoje poslužitelje, na vaše se podatke primjenjuju različiti zakoni i propisi. SAD ima nekoliko zakona koji ne djeluju na vašu privatnost, pa ćemo vam reći kako ih izbjeći stavljanjem podataka u pohranu u oblaku izvan Sjedinjenih Država.


Neki su zakoni, poput HIPAA-e, osmišljeni da čuvaju podatke građana. Drugi su razočaraniji i rade u korist vlade omogućujući im da pristupaju vašim podacima iz razloga “nacionalne sigurnosti”.

Najnoviji dodatak toj skupini je pojašnjenje zakonitog korištenja podataka u inozemstvu (koji navodi “oblak”. Uzdah). Omogućuje abecednim agencijama da uzmu podatke koji pripadaju američkim stanovnicima koji su pohranjeni izvan Sjedinjenih Država ako država u kojoj je pohranjena ima ugovor s ujakom Samom. To je sve opravdano ratovima protiv terorizma i zločina.

Ne zaboravimo SAD Patriot Act, koji je postavio temelje budućim zakonima o nadzoru, i curenje PRISM-a Edwarda Snowdena, koji nas je obavijestio o američkoj agenciji za nacionalnu sigurnost koja je prelazila putem e-mailova građana.

Pohranjivanje podataka u Sjedinjenim Državama nije nešto što bi trebalo shvatiti olako. Iako mnoge službe imaju tamo podatkovne centre, to ne znači da nema drugog izbora. Na primjer, u Kanadi i Europi postoje značajne usluge koje imaju zakone koji štite vašu privatnost bolje od američkih kolega.

Europa je uvela Opću uredbu o zaštiti podataka u svibnju 2018. kako bi korisnicima omogućila veću kontrolu nad njihovim podacima i povećala novčane kazne ako se usluge ne pridržavaju. O tome možete saznati više u našem sveobuhvatnom članku o GDPR-u.

Kanada je pokušala uskladiti novu regulaciju jer se time ne može ugroziti sporazum o protoku slobodnog podataka koji ima s Europom. Ako vas zanimaju kanadski zakoni o privatnosti, pročitajte našu pohranu u oblaku u dijelu Kanade.

Sada kada znate zašto je SAD zastrašujuće mjesto za pohranu vaših podataka i koja druga mjesta čine prikladne zamjene, moramo definirati što uslugu čini dobrim kandidatom za čuvanje vaših podataka.

Najbolja pohrana u oblaku izvan SAD-a 2020

Važni čimbenici prilikom skladištenja podataka izvan Sjedinjenih Država.

S obzirom da CLOUD zakon postoji, ne možete biti sigurni da ste sigurni kada pohranjujete svoje podatke izvan Sjedinjenih Država. Ono što možete učiniti je šifrirati podatke, tako da ih nitko osim vas ne može pročitati. Za to se traži privatno, krajnje šifriranje.

On šifrira vaše podatke prije nego što napušta računalo sa zaporkom koju znate samo vi. Zbog toga ga nitko drugi ne može dešifrirati i pročitati. To znači da, čak i ako ujak Sam dobije vaše podatke, to neće moći imati smisla. Usluge koje nude takvu enkripciju često se nazivaju “nultim znanjem”.

Da biste saznali više o šifriranju, pročitajte naš opis enkripcije.

Ako podatke pohranjujete na udaljeni poslužitelj, brzina može postati problem. To možete ispraviti odabirom usluge koja ima dobru infrastrukturu i globalnu mrežu poslužitelja. Na taj način ne biste trebali primijetiti kašnjenje tijekom prijenosa ili preuzimanja.

Isprobali smo usluge iz cijelog svijeta. Općenito, brzine vašeg prijenosa bit će brže što ste bliže poslužitelju. Utoliko će brzina i stabilnost vaše veze ovisiti i od vašeg davatelja internetskih usluga.

Neki servisi omogućuju vam poboljšanje veze promjenom postavki prijenosa. Mnogi koriste algoritam prijenosa na razini bloka. To ubrzava prijenos datoteka koje su već prenesene prenošenjem samo dijela koji je promijenjen. Imajte na umu da ne funkcionira dobro s privatnim enkripcijama, tako da ćete morati odabrati između brzine i privatnosti.

Izbjegavajući to, idemo na dobre stvari i pogledajmo usluge. U ovom članku govorimo o pohrani u oblaku. Ako vam je potrebna sigurnosna kopija na mreži, za prijedloge možete potražiti naše najbolje sigurnosne kopije u oblaku za Kanadu i najbolje sigurnosne kopije u mreži za Australiju. Ako vam nije jasno koja je razlika između sigurnosne kopije i pohrane, pročitajte naše objašnjenje da biste saznali više.

1. Sync.com

Sync.com osnovan je u Torontu 2011. godine i stekao je reputaciju snažne sigurnosti i privatnosti korisnika, što je pomoglo da se na vrhu ovog popisa i naše usporedbe pohrane u oblaku.

Sync.com-web-upravljačke ploče-Klizač-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Dijeli-File-Link Klizač-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-mape-Klizač-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-gas-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-autentifikacije-Klizač-5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Njegova snažna sigurnost svjedoči upotrebi AES-ove 256-bitne enkripcije za skeniranje datoteka i TLS protokola koji štiti podatke od prisluškivanja tijekom prijenosa u podatkovne centre.

Generira ključ te enkripcije na poslužitelju i šifrira ga javnim ključem RSA 2048-bit. Nakon što dođe do klijentove strane, samo privatni ključ koji klijent može dešifrirati. To ga čini jednom od najboljih usluga s nula znanja na tržištu. Datacentri Sync.com certificirani su SOC 1 i koriste RAID arhitekturu da spriječe da neuspjesi poslužitelja dovedu do gubitka podataka.

Osim privatne enkripcije, koja štiti vašu privatnost, Sync.com koristi dvofaktorsku provjeru identiteta za zaštitu vašeg računa. Povijest verzija, obnavljanje i premotavanje unatrag štite i od zlonamjernog softvera. Tvrtke se mogu pretplatiti na poslovne planove i dobiti još više sigurnosnih značajki. Za cjelovit popis, kliknite ovdje.

Sve u svemu, Sync.com ima jedan od najkonkurentnijih planova cijena na tržištu. Tablicu s cijenama možete saznati i saznati više o tome što nudi u našoj Sync.com recenziji.

Međutim, njegove brzine prijenosa prosječne su za uslugu pohrane u oblaku, a ne postoji kopiranje na razini bloka da bi se nakon toga povećala brzina. U skladu s tim, Kanada nije daleko od Sjedinjenih Država, pa biste i dalje trebali imati pristojne brzine. Ako postupak sinkronizacije koristi previše resursa vašeg sustava, postoji opcija da se on ugasi. Sync.com vam omogućuje i postavljanje mjesečnih ograničenja za prijenos i preuzimanje, što je dobro za one s ograničenim podatkovnim planom.

2. MEGA

MEGA je osnovala zloglasna Kim Dotcom 2013. Više nije povezana s tvrtkom, ali živi i reklamira se kao “tvrtka za zaštitu privatnosti”, jer pruža šifriranje bez znanja i temelji se na Novom Zelandu prilagođenom privatnosti.


© Cloudwards.net

Iako koristi privatnu enkripciju, on koristi 128-bitni AES za skeniranje datoteka u mirovanju, što je dobro, ali nije 256-bitni AES. TLS protokol štiti vaše datoteke tijekom prijenosa. Međutim, ne nudi dvofaktornu provjeru autentičnosti, što lozinku ostavlja ranjivijom, pa se uvjerite da je snažna.

MEGA je ponudila besplatni plan od 50 GB, što je bio jedan od glavnih razloga korištenja usluge. U 2017. godini tvrtka je učinila da najveći dio tog prostora ipak isparava. Možete ga vratiti nakon što skočite kroz obruče, ali opet će nestati. Da biste saznali više o planovima određivanja cijena i prostora za pohranu koji ne nestaje, pročitajte naš MEGA pregled.

Usluga ima podatkovne centre u Luksemburgu, Njemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Kanadi i Novom Zelandu, tako da biste trebali postići veće brzine što ste bliže jednom od tih područja. U skladu s tim, neki podatkovni centri mogu imati bolji I / O od drugih, što bi moglo objasniti zašto korisnici MEGA daju različita izvješća o brzini i pouzdanosti usluge.

Testirali smo je tako da smo postavili testnu mapu od 1 GB preko WiFi veze izvan Canggua, Balija sa 10 megabita u sekundi brzine prijenosa i 20 Mbps brzine preuzimanja. Prijenos nam je trajao gotovo dvostruko duže nego što je trebao, što MEGA čini sporijim od prosjeka u oblaku, a sinkronizacija na razini bloka nije bila dostupna za njegovo poboljšanje. Ipak, brzina preuzimanja bila je točna.

3. Tresorit

Tresorit ima sjedište u Švicarskoj, ali čuva svoje podatke na poslužiteljima u Nizozemskoj i Irskoj. To je jedna od najsigurnijih usluga pohrane u oblaku.


© Cloudwards.net

Koristi AES 256-bitnu enkripciju za osiguranje datoteka u mirovanju i TLS protokol kako bi ih zaštitili u tranzitu. Praksa usluge nulte znanja čuvaju vaš ključ za šifriranje, a datoteke privatne, što znači da neće moći resetirati zaporku. Premda ta razina šifriranja neće pomoći ukradenom zaporkom, njezina dvofaktorska provjera autentičnosti će.

Tresoritovi podatkovni centri u skladu su s najnovijim ISO standardima i pokreću Microsoft Azure. Uključuju 24/7 sigurnost, nadzor i biometrijsko skeniranje.

Ako vam netko ukrade uređaj, Tresorit vam omogućuje pokretanje daljinskog brisanja podataka. Ako su vaše datoteke oštećene od zlonamjernog softvera ili ih je netko greškom uredio ili izbrisao, pomoću njih možete koristiti značajku verzije datoteke..

Iako je sigurnost Tresorita snažna, cijene se ne mogu usporediti s drugim uslugama. Najjeftiniji plan košta 12,50 dolara mjesečno i pruža samo 200 GB. Za više informacija o cijenama i značajkama pročitajte našu recenziju Tresorita.

Tresorit je sporiji od ostalih usluga, ali u skladu je s onima koji koriste privatnu enkripciju. Ako koristi previše resursa vašeg sustava, brzinu prijenosa i preuzimanja možete malo ugasiti. Možete čak i zakazati kada je regulator gasa omogućen. Sinkronizacija na razini bloka ipak nije dostupna.

4. Jottacloud

Poslužitelji i sjedište tvrtke Jottacloud nalaze se u Norveškoj, koja ima neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu. Uz to, tvrtka ima jamstvo o privatnosti za koje obećava da neće nadzirati podatke koje pohranjujete. U skladu s tim, bilježi osobne podatke i metapodatke za potrebe podrške, u skladu s politikom privatnosti.

Ne koristi privatnu enkripciju za kopiranje datoteka, ali razina enkripcije je 256-bitna AES i SSL protokol štiti ih tijekom prijenosa. SSL je zastareli, ali je bolji nego prenijeti bez zaštite. Dostupna je i dvofaktorska provjera autentičnosti.


© Cloudwards.net

Jottacloud ima dva besplatna plana: jedan za osobne korisnike i jedan za tvrtke. Oboje vam daje 5 GB prostora, ali poslovni vam omogućuje da imate dva korisnika. Osim njih, postoje još četiri plana za odabir. Tablicu s cijenama možete vidjeti i pročitati više o planovima u našoj recenziji Jottacloud.

Jottacloud smo testirali pomoću naše ispitne mape od 1 GB, a u prosjeku je trajalo 10 minuta više od ostalih usluga. Brzine za preuzimanje nisu bile mnogo bolje. Brzina učitavanja i preuzimanja bila je 6 Mbps i 30 Mbps, respektivno. Možete kontrolirati upotrebu propusne širine ako imate ograničeni plan. Prema zadanim postavkama nema ograničenja. Nažalost, sinkronizacija na razini bloka nije dostupna.

5. Koofr

Sjedište tvrtke Koofr je u Sloveniji, ali njegovi poslužitelji su u Njemačkoj. Zbog toga se mora pridržavati zakona provedenih u EU. To je sreća jer ne koristi privatnu enkripciju. Nema ni sumnjivih klauzula u svojoj politici privatnosti. Uzeto zajedno, to znači da nedostatak privatne enkripcije nije tako velik posao u Koofrovom slučaju.

Koofr-stranica-2018
© Cloudwards.net

Da bi vas zaštitio od uljeza, on koristi 256-bitni AES kako bi pregledao datoteke u mirovanju i TLS protokol za zaštitu podataka u prometu. Uz to možete koristiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti i “obaveznu zaštitu lozinkom”.

Koofr ne nudi mnogo prostora za pohranu, ali ima dobru fleksibilnost plana jer nudi šest planova za odabir. Započinju s 57 centi i kreću se odande. Ako vas toliko niska cijena zaintrigira, pročitajte našu cjelovitu Koofr recenziju.

U našem testu Koofr je u prosjeku trajao oko 23 minute za učitavanje mape sa 1 GB komprimiranim. Povezali smo se putem WiFi u Beogradu u Srbiji brzinom prijenosa od 6 Mbps i brzinom prenosa od 102 Mbps. To je blizu teoretskog vremena koje bi trebalo za prijenos 1 GB podataka.

No, nećete moći ubrzati prijenose datoteka koje su već prenesene jer Koofr ne koristi sinkronizaciju na razini bloka.

Završne misli

Ovaj popis nije iscrpan, ali daje vam dobru ideju što možete očekivati ​​ako odlučite premjestiti svoje podatke izvan SAD-a Postoje dobri razlozi za to, s tim da su glavni zakoni i propisi o privatnosti koji ne favorizirati građane.

Većina usluga na popisu nudi privatnu enkripciju, što je presudno za osiguranje vaše privatnosti. Glavni među njima je Sync.com, koji se nalazi blizu vrha naše najbolje pohrane u oblaku i najboljih servisnih lista s nula znanja. Tresorit i MEGA također su održivi izbor. Zadnje tri usluge na popisu nisu sjajni primjeri, ali mogu imati posebne napore za vas.

Što mislite o korištenju usluga izvan Sjedinjenih Država? Koji vas najviše privlači? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map