pCloud vs Dropbox: Sigurnost u usporedbi s 2020. godinom

pCloud je jedan od naših omiljenih pružatelja usluga pohrane u oblaku, koji se redovito pojavljuje na vrhu mnogih naših usporedbi podataka o oblaku. Dropbox je proizvod koji je zaista popularizirao pohranu u oblaku, s petogodišnjim radom na pCloud-u u izgradnji značajki i kupaca. Gledajući pCloud vs Dropbox, oba imaju prednosti i nedostatke koji im čine jake mogućnosti pohrane u oblaku.

Ako želite lak pristup datotekama u oblaku, bit ćete zadovoljni s bilo kojim od ovih rješenja za pohranu u oblaku. pCloud je sigurna alternativa Dropboxu jer nudi enkripciju bez znanja kao dodatak, dok je Dropbox bolji za suradnju, zahvaljujući izvrsnoj integraciji s Microsoft Office i Google dokumentima.

Odlučiti se između njih nije jednostavno, pa ćemo vas provesti kroz prednosti i nedostatke oba u ovom uporednom pregledu. Ako želite više informacija unaprijed, pogledajte našu recenziju pCloud i Dropbox pregled da biste saznali više.

Postavljanje bitke: Dropbox vs pCloud

Usporedba pružatelja usluga pohrane u oblaku nije jednostavna, s davateljima usluga nude jedinstvene značajke koje ponekad mogu napraviti uspoređivanje sličnog za izazov. Da bismo pokušali napraviti fer usporedbu, koristimo sustav koji se širi kroz sedam rundi. U svakom ćemo krugu usporediti ključni aspekt pCloud-a u odnosu na Dropbox, od cijene do značajki.

Na kraju svakog kruga pobjedniku ćemo dodijeliti bod. Ako se ne možemo odlučiti između njih, nazvat ćemo je kao rezultat, a oba će pružatelja usluga dobiti poen. Na kraju naše bitke zbrojit ćemo bodove i proglasiti ukupnog pobjednika.

1

cijena

Oba pružatelja usluga nude besplatnu pohranu, iako je način na koji se ovo događa vrlo različit. Primjerice, Dropbox vam nudi 2 GB besplatnog prostora za pohranu bez priključenih žica. Ako želite više, morat ćete se prijaviti na plaćeni račun. Ako vas zanima samo besplatna pohrana, pogledajte naš vodič o najboljoj besplatnoj pohrani u oblaku.

pCloud nudi više prostora za pohranu, s do 10 GB uključenih besplatno, ali ako želite pristupiti punih 10 GB, morat ćete ga otključati. Dobivate ona 2 GB koja Dropbox nudi unaprijed, s dodatnih 5 GB ako potvrdite e-poštu, učitate datoteku, preuzmete aplikacije za radnu površinu i pametne telefone i uključite automatsko prijenos fotografija. 

Konačnih 3 GB besplatnog prostora za pohranu dobivate samo kada počnete pozivati ​​ljude da se pridruže i uspješno ih nateraju da se prijave s pCloud. To je pomalo gnjavaža (i trik, u tom slučaju), ali nije tako loše kao neki pružatelji usluga, kao što je MEGA, koji nudi izdašnu besplatnu pohranu koja će nestati nakon 30 dana. Pogledajte naš MEGA pregled i naš pCloud vs MEGA komad da biste saznali više.

pCloud nudi dva plaćena plana za osobnu upotrebu, s mjesečnim i godišnjim planovima, kao i neobičnu, jednokratnu mogućnost doživotnog plaćanja. pCloud Premium dolazi s 500 GB prostora za pohranu i košta 4,99 USD mjesečno, odnosno 3,99 USD mjesečno ako plaćate godišnje. Za doživotnu pretplatu platit ćete jednokratnu naknadu od 175 USD. 

Ako vam treba više prostora za pohranu, Premium Plus vam nudi 2TB prostora za pohranu i košta 9,99 USD mjesečno, što je 7,99 USD mjesečno za godišnju pretplatu ili 350 USD za život.

Dropbox nudi i dva plaćena osobna plana. Dropbox Plus dolazi s 2TB prostora za pohranu za 11,99 USD mjesečno ili 9,99 USD mjesečno ako se plaća godišnje. Dropbox Professional vam nudi 3TB prostora za pohranu za 19,99 USD mjesečno ili 16,38 USD mjesečno ako se plaća godišnje. 

Poslovne cijene s Dropbox vs pCloud 

Dropbox i pCloud nude planove za poslovno pohranjivanje. pCloud košta 9,99 USD mjesečno za 1TB prostora za pohranu po korisniku, uz minimum tri korisnika. Ako plaćate godišnje, naknada se smanjuje na oko 7,99 USD mjesečno po korisniku. Ove pretplate dolaze s pCloud Crypto enkripcijom besplatno, što ćemo detaljnije opisati kasnije. 

Ne postoji neograničena mogućnost pohrane za poslovne korisnike pCloud-a. Ako želite neograničen prostor, morat ćete pogledati Dropbox. Također možete provjeriti našu rundu najboljeg neograničenog prostora za pohranu u oblaku za alternative poput Boxa.

Dropbox Business Standard vam daje 5TB zajedničkog prostora za 15 USD mjesečno po korisniku, a poput pClouda, postoji minimum za tri korisnika. Na prvi pogled može se činiti kao da imate više prostora s Dropboxom. Međutim, 5TB je podijeljeno, tako da ako imate više od pet korisnika, zapravo ćete dobiti manje prostora po korisniku nego pCloud. Pročitajte našu recenziju Dropbox Business za više informacija.

Dropbox Business Advanced košta 25 dolara mjesečno po korisniku, s neograničenim prostorom za pohranu. U praksi ćete započeti s 3TB, a ako vam treba više, morate ga ručno zatražiti s Dropbox-a. 

Tu je i Dropbox Enterprise za velike tvrtke. Dropbox cijene ovaj plan na računu po računu, tako da ćete morati tražiti Dropbox za ponudu. Ali svakako se isplati pogledati – Dropbox Business nije ništa u našem najboljem oblaku za pohranu poduzeća koji je ušao u uži izbor..

pCloud nudi mnogo više besplatne pohrane od Dropboxa, čak i ako morate preskočiti obruče kako biste ga otključali. Spremanje od 2 TB jeftinije je i s pCloudom, iako ne postoji neograničena opcija. Ako se uzme u obzir, ovaj krug je pobjeda za pCloud vs Dropbox – upravo.

Okrugla: Točka cijene za pCloud

pCloud Logo
Dropbox logotip

2

sigurnosti

Ako želite najsigurniju pohranu u oblaku, jedna je od najvažnijih značajki šifriranje nultih znanja. Ova vrsta šifriranja znači da vaš davatelj ne pohranjuje kopiju vašeg ključa za šifriranje, pa ne može dešifrirati vaše datoteke. Ako je usluga prekršena ili ako policijska uprava zahtijeva pristup vašim datotekama, vaše datoteke ostaju sigurne.

pcloud-kripto

Nijedan od naših pružatelja usluga ne nudi šifriranje nultih znanja izvan okvira. Ako želite da kodiranje korisnika Dropbox šifrira nula znanja, jedina opcija je prije prijenosa datoteka koristiti uslugu treće strane, poput Boxcryptor-a. Pogledajte naš Boxcryptor pregled kako biste saznali više.

pCloud nudi šifriranje bez znanja, ali za to morate platiti dodatno na osobnim planovima. pCloud Crypto košta 4,99 USD mjesečno povrh pretplate za pohranu u oblaku ili 3,99 USD mjesečno za godišnje pretplatnike. Možete i jednokratno platiti 125 USD za cjeloživotni pristup.

Možete se zalagati za ideju dodatnog plaćanja za šifriranje nulteg znanja kada ga drugi pružatelji poput Sync.com nude bez dodatnih troškova, kao što pokazuje pregled Sync.com. No ako ste spremni platiti cijenu, pCloud Crypto će zaštititi vaše datoteke.

Unatoč troškovima, pCloud i dalje zauzima drugo mjesto na našoj listi najboljih usluga oblaka s nulom znanja. pCloud je čak ponudio nagradu od 100 000 USD svima koji su uspjeli probiti njegovo šifriranje; nitko nije mogao, pa je šifriranje prilično solidno.

Jedini „nedostatak“ (ako to možete tako nazvati) šifriranja s nultim znanjem ovisi o vama: ako izgubite ključ za dešifriranje i zaboravite zaporku, ne postoji način da se resetira, što znači da se vaše datoteke zauvijek izgube.. 

Preporučujemo upotrebu alata za upravljanje lozinkama poput Dashlanea da biste smanjili rizik od gubitka pristupa vašem računu. Pogledajte naše vodiče s najboljim upraviteljem zaporki ako su vam potrebni neki dodatni prijedlozi.

Mjere sigurnosti skladištenja u oblaku

I Dropbox i pCloud koriste AES 256-bitnu enkripciju za podatke u mirovanju, što je industrijski standard. Za podatke u tranzitu, oba pružatelja usluga koriste TLS protokol kako bi se spriječilo napada čovjeka u sredini.

Authy

Oba pružatelja usluga nude i mogućnost uključivanja dvofaktorske provjere autentičnosti. Kad se prijavite, obje će službe tražiti da potvrdite da ste pravi korisnik traženjem vremenski ograničenog koda za provjeru autentičnosti. Obično vam je isporučeno SMS-om ili pomoću aplikacije za provjeru autentičnosti kao što je Google Authenticator. 

Čak i ako vam je račun prekršen, dvofaktorska provjera identiteta blokira sve koji nemaju fizički pristup vašem uređaju, a samim tim i pristup vašim vremenski ograničenim kodovima.

I Dropbox i pCloud čine ovaj lak proces iako je malo teži za pCloud. Ako koristite Facebook ili Google račun, morat ćete stvoriti novu lozinku s pCloud-om prije nego što vam omogući uključivanje dvofaktorske provjere identiteta.

Nijedan dobavljač ne nudi šifriranje nultih znanja izvan okvira, ali pCloud vam daje mogućnost upotrebe ako ste spremni dodatno platiti za pCloud Crypto. Kao jedini pružatelj nula znanja od njih dvoje, pCloud zauzima ovo kolo.

Okrugla: Sigurnosna točka za pCloud

pCloud Logo
Dropbox logotip

3

Privatnost

pCloud je smješten u Švicarskoj, koji ima neke od najboljih zakona o privatnosti u oblaku na svijetu. Međutim, poslužitelji su sa sjedištem u SAD-u, tako da vas mogu primjenjivati ​​američki zakoni koji nude daleko manje privatnosti. Ako koristite pCloud Crypto, niti pCloud niti bilo koja vlada neće moći pristupiti vašim datotekama jer su vaši podaci šifrirani, što smanjuje taj rizik.

Dropbox je smješten u SAD-u, što znači da bi se zakonodavstvo poput Zakona o PATRIOT-u moglo koristiti za pristup vašim podacima. Budući da Dropbox ne pruža ugrađeno šifriranje nulteg znanja, vladini agenti i tijela za provedbu zakona imaju moć pristupa i oduzeti vaše datoteke. To je, naravno, ako ih prvo ne kriptirate pomoću Boxcryptor-a.

Dropbox također navodi da može pristupiti vašim podacima kako bi se osiguralo da ne kršite njegove uvjete i odredbe, te može dijeliti vaše podatke s trećim stranama, kao što su Google, Amazon i Zendesk. 

Iako je to bilo 2012. godine, Dropbox je također bio predmet velikog haka koji je izložio lozinke oko 68 milijuna korisnika. Od tada ne postoje izvještaji o kršenju podataka Dropbox-a, ali još uvijek nije idealna povijest da bi ga pružatelj usluga pohrane u oblaku imao. 

Budući da pCloud nudi mogućnost korištenja enkripcije sa nultim znanjem i nalazi se u jednoj od zemalja s najviše privatnosti na planeti, pCloud je pobjednik.

Round: Točka privatnosti za pCloud

pCloud Logo
Dropbox logotip

4

Ubrzati

Ako imate puno podataka za pohranu, tada će vam biti važne brzine prijenosa i preuzimanja. Nema mogućnosti izbora između dva pružatelja usluga kada je u pitanju brzina prijenosa. Oboje su prenijeli datoteku od 1 GB u oko 20 minuta, dajte ili uzmite nekoliko minuta, mada je pCloud bio malo brži.

Međutim, preuzimanje pokazuje jasnu razliku. Ista datoteka od 1 GB preuzela je 1 minutu 48 sekundi za preuzimanje putem pClouda. Dropboxu je trebalo više od dva puta, za preuzimanje iste datoteke trebalo je oko 3 minute 44 sekunde. 

Podaci u nastavku prilično su jasni: brzine prijenosa i preuzimanja bile su bolje za pCloud vs Dropbox sveukupno.

pCloudDropbox
Učitaj19:1122:45
preuzimanje datoteka01:4803:44

Ako radite promjene na velikim datotekama, primijetit ćete veliko poboljšanje rezultata prikazanih ovdje. Dropbox koristi sinkronizaciju na razini bloka kako bi ubrzao prijenos velikih datoteka. Datoteke su podijeljene u male odjeljke i, ako se datoteka promijeni, prenosit će se samo promijenjeni dijelovi datoteke, čime se štedi ogromna količina vremena i širine pojasa..

pCloud također koristi sinkronizaciju na razini bloka, tako da je jednako vješt u održavanju sinkronizacije svega pri munjevitim brzinama. Zbog toga ga oba davatelja uvrštavaju na naš popis najboljeg pohrane u oblaku za velike datoteke. 

Budući da je pCloud bio brži za vrijeme preuzimanja i prijenosa, a oba pružatelja usluga nude sinkronizaciju na razini bloka, ovaj krug je još jedna pobjeda za pCloud.

Okrugla: brzina točke za pCloud

pCloud Logo
Dropbox logotip

5

Jednostavnost korištenja

Poput mnogih velikih pružatelja usluga, pCloud i Dropbox koriste vrlo poznatu kombinaciju sinkronizacije mapa sa radnom površinom. Dropbox je ovdje bio raniji inovator pa ćete naći sličan izbornik opcija sistemske trake uključen u većinu dobavljača oblaka za pohranu na stolnim računalima.

Za razliku od mnogih pružatelja usluga pohrane u oblaku, aplikacije za radnu površinu za Windows, macOS i Linux naći ćete dostupne s Dropboxa i pCloud-a. U stvari, oba se servisa uvrštavaju na naš popis najbolje pohrane oblaka za Linux, zajedno s Tresoritom i MEGA-om.

pcloud-web-aplikaciju

To smo spominjali u prijašnjim pregledima, ali Dropbox sučelje na Macu malo je teže za korištenje. Umjesto da prvo prikaže svoje mape, web sučelje za Dropbox miješa podmape i datoteke, a pokušaj naručivanja prema tipu također ne funkcionira.

Na Dropboxu će to biti prilično teško pronaći željenu datoteku ili mapu u velikoj zbirci drugih datoteka i mapa. Dropbox mapa u Finderu je malo bolja, s mapama odvojenim od datoteka ako prebacite na redoslijed u “ljubaznom” načinu, ali to obično nije zadani način pregledavanja na macOS-u.

S tim na umu, obično ne preporučujemo Dropbox korisnicima macOS-a. pCloud, s druge strane, čini našu najbolju pohranu u oblaku za Mac ući u uži izbor, uz Sync.com. 

No, trebali bismo naglasiti da je to samo Mac problem i nećete ga pronaći uz Windows i Linux. Dropbox ga čini čak i našim najboljim oblakom za pohranu u sustavu Windows.

No, internetsko sučelje pClouda nije bez svojih vlastitih problema. Ako datoteku želite povući i ispustiti u web aplikaciju Dropbox, datoteku možete povući i ispustiti u podmapu i tamo je staviti. Suprotno tome, pCloud vam omogućuje samo povlačenje i otvaranje u otvorene mape.

Dropbox vs pCloud Mobile Apps

Kao što biste očekivali, oba pružatelja usluga nude mobilne aplikacije za iOS i Android. Oni vam omogućuju pristup pohrani s telefona, s postavkama za automatsko sigurnosno kopiranje fotografija i videozapisa. I Dropbox i pCloud nude neke od najboljih pohrana u oblaku za Android uređaje.

Dropbox-mobilne aplikacije

Međutim, aplikacija pCloud ima nekoliko problema: premještanje datoteka u pCloud aplikaciji je teže nego što bi moglo biti. U aplikaciji Dropbox možete kliknuti na datoteku kako biste je povukli i ispustili u drugu mapu. Isti jednostavan sustav ne funkcionira u pCloud aplikaciji jer klikom na datoteku jednostavno se otvori izbornik koji pruža mogućnosti za pomicanje datoteke. 

To vam oduzima malo više vremena, ali ne i kraj svijeta. Veći problem leži u Dropboxu jer, poput macOS aplikacije i web sučelja, aplikacija Dropbox iOS ne dopušta vam da lako odvajate datoteke i mape, već ih umjesto toga abecedno kombinira. Ipak je to jedna od najboljih pohrani u oblaku za iPhone opcije.

Sve u svemu, ovo je teško kolo. Dropbox je vjerojatno da će dva pružatelja usluga lakše koristiti na više platformi, čak i ako je organiziranje datoteka prema tipu malo teže za Appleove korisnike. To je još uvijek samo manje pitanje, tako da je Dropbox ovaj krug.

Okrugla: Jednostavnost upotrebe za Dropbox

pCloud Logo
Dropbox logotip

6

Sinkroniziranje datoteka i dijeljenje

Sinkronizacija i dijeljenje datoteka jedan je od najvažnijih krugova koji ćemo pokriti u našim pregledima pohrane u oblaku. Ako davatelj usluga ovdje ne uspije, nije vrijedno razmatranja. Dobra vijest je da se i pCloud i Dropbox uvrštavaju na naš popis najbolje pohrane u oblaku sa sinkronizacijom i to s dobrim razlogom, kao što ćemo objasniti.

Dropbox sinkronizacija-online-datoteka

Dropbox nudi tri različita načina za sinkronizaciju datoteka. Standardna metoda sinkronizira sve u vašoj Dropbox mapi, pohranjuje datoteke lokalno na računalu, kao i sigurnosne kopije na Dropboxovim poslužiteljima.. 

Ako ovo zauzima previše prostora, tada se možete prebaciti na selektivnu sinkronizaciju koja će vam omogućiti odabir mapa koje se sinkroniziraju na radnu površinu, a koje ostaju samo u oblaku.

Posljednja opcija, pametna sinkronizacija, omogućuje vam da vidite svaku datoteku i mapu na radnoj površini, ali zatim postavite određene datoteke i mape kao samo putem interneta. I dalje ih možete vidjeti u vašoj datotečnoj strukturi, ali oni ne zauzimaju nijednu sobu na tvrdom disku. 

Ako želite otvoriti datoteku, samo dvokliknite i Dropbox će je preuzeti, tako da je spreman za pristup. Ova značajka pomaže da Dropbox Business postane jedan od najboljih pružatelja usluga sinkronizacije i dijeljenja datoteka.

Jedini problem pametne sinkronizacije je taj što je teško vratiti datoteke u status “samo na mreži” nakon preuzimanja. pCloud nema ovaj problem jer umjesto toga tretira vašu sinkronizacijsku mapu kao virtualni pogon. Datoteke kojima se pristupa putem pCloud diska pohranjuju se u oblaku, tako da virtualni pogon ne zauzima prostor na tvrdom disku.

Kada otvorite datoteku, ne preuzima se na tvrdi disk, već ostaje u oblaku. Ako želite, možete sinkronizirati lokalne mape s pCloud Drive, dajući sebi lokalnu kopiju koja neprestano izrađuje sigurnosne kopije na poslužiteljima pCloud-a.

pCloud nudi to besplatno, ali morat ćete platiti za upotrebu Dropbox pametne sinkronizacije. Također nije dostupan za Linux korisnike.

Razmjena datoteka pCloud vs Dropbox

Kao i Google Drive i drugi davatelji usluga, Dropbox i pCloud omogućuju vam izradu veza za dijeljenje datoteka i pružaju vam mogućnost da ljude izravno pozovete u datoteke i mape putem e-pošte. pCloud vam također omogućuje da postavite lozinku i datum isteka ili promijenite vezu u nešto kraću.

Ne možete dijeliti šifrirane kripto datoteke pCloud s osobnim pCloud planom, iako je ponuđen poslovnim korisnicima.

pcloud-web-udio-link

pCloud nudi detaljnu statistiku upotrebe dijeljenih datoteka, nudeći podatke o prometu za preuzimanje putem izbornika dijeljenja. pCloud ograničava količinu propusne širine za preuzimanje za zajedničke veze mjesečno, pri čemu besplatni računi dobivaju 50 GB, Premium računi s 500 GB i Premium Plus računi koji primaju 2 TB.

Suprotno tome, Dropbox omogućava 200 GB preuzimanja dnevno za sve plaćene račune ili 20 GB dnevno za besplatne račune. Znači da korisnik besplatnog Dropbox-a mjesečno dobiva veću propusnost za preuzimanje od nekoga na pCloud Premium nivou i tri puta širinu pojasa mjesečno za 2TB račun.

Uprkos tome, oba pružatelja usluga uvrštavaju se na naš popis najboljeg prostora za pohranu u oblaku za dijeljenje, zahvaljujući lakoći u kojoj to možete učiniti. Kao i pCloud, Dropbox vam također omogućuje postavljanje lozinke ili datum isteka vaših veza, ali to je dostupno samo kao opcija za Dropbox Professional i poslovne račune.

Pametna sinkronizacija izdvaja Dropbox osim mnogih njegovih rivala, ali pCloudov virtualni pogonski sustav jednostavniji je za uporabu i uštedjet će vaš lokalni prostor za pohranu. Iako pCloud ima niže granice za dijeljenje datoteka, i dalje traje ovaj krug, jer će to vjerojatno predstavljati problem samo najmanji broj korisnika.

Okrugla: Točka za sinkronizaciju i dijeljenje datoteka za pCloud

pCloud Logo
Dropbox logotip

7

Značajke

I Dropbox i pCloud imaju velike mogućnosti, ali Dropbox nudi više, kao što ćemo objasniti sada.

pCloud uključuje namjenski glazbeni uređaj koji vam omogućuje reprodukciju glazbenih datoteka unutar web aplikacije ili mobilne aplikacije, pretvarajući ih u vlastiti privatni uređaj za reprodukciju glazbe u oblaku. Možete stvoriti popise za reprodukciju i pretraživati ​​po pjesmama, albumima ili izvođačima, a svi oni pomažu pCloud-u da ga uvede na naš popis najboljeg prostora za pohranu glazbe u oblaku. 

Ovo je zaista korisna značajka ako želite pohraniti svoju glazbenu kolekciju u oblak, ali manje ako već koristite Spotify ili Apple Music.

pcloud-audio player

Jedna od najkorisnijih dodatnih značajki koje pCloud nudi je mogućnost sigurnosnog kopiranja datoteka s drugih usluga u oblaku, uključujući Dropbox, Google Drive i OneDrive, kao i Facebooka i Instagrama. Sve što trebate učiniti je povezati svoj račun i pCloud će prenijeti sve za vas. Međutim, to nije moguće za poslovne račune Dropbox ili OneDrive.

Dropbox ipak ima nekoliko vlastitih značajki. Na primjer, Dropbox Paper je alat za suradnju koji bilježi bilješke koji vam omogućuje da u jedan dokument unesete tekst, slike, video zapise i više. Dobra je ideja, ako malo bude ograničeno, kako pokazuje naša Dropbox Paper recenzija.

Još je zanimljiviji – osobito s poslovnog stajališta – Dropbox Showcase. Omogućuje vam dijeljenje vašeg najboljeg rada pomoću prilagodljive stranice portfelja. Izlog je prilično koristan ako želite dijeliti poslovne datoteke, ali priznajemo da je to nišna značajka koja se neće svidjeti svima.

pCloud nudi i manje impresivnu verziju iste ideje koja vam omogućava da prilagodite zaglavlje za svoju stranicu dijeljenih datoteka, ali to nije glavni fokus.

Najveća Dropboxova odlika svih je suradnja. S Microsoft Office i Google dokumentima možete surađivati ​​u stvarnom vremenu izravno iz Dropbox sučelja. Otvorite datoteku i ona će pokrenuti odgovarajuću aplikaciju, a sve promjene koje napravite spremaju se izravno u Dropbox. 

Možete čak i uređivati ​​Office datoteke u Googleovim aplikacijama i spremiti ih u izvornom formatu, a sve to bez napuštanja web aplikacije Dropbox. Zbog toga se Dropbox Business pojavljuje na vrhu našeg popisa najboljih oblaka za pohranu za suradnju. Nažalost, pCloud se ne integrira ni s Office ni s Google dokumentima, tako da se ovdje ne može natjecati.

Verzija datoteke

Verzija datoteke je nešto što i pCloud i Dropbox nude uz Rewind – da, oba pružatelja usluga su ovu značajku nazvali istim imenom. Obje verzije programa Rewind omogućuju vam putovanje unatrag i vraćanje starije verzije datoteke. 

pCloud vam omogućuje da to učinite 15 dana za besplatne račune ili 30 dana za plaćene račune. To možete produžiti na godinu dana za dodatnu naknadu od 39 USD.

Dropbox-web-aplikaciju

Nazad natrag nije dostupno sa besplatnim Dropbox računima, nažalost. Računi Dropbox Plus mogu se vratiti 30 dana, a profesionalni i poslovni računi za 180 dana. Dropbox se koristio za pružanje proširene povijesti verzija, ali to više nije opcija.

Značajke premotavanja unatrag nevjerojatno su korisne, pa su obje zajedno među Sync.com i Tresorit među najboljim oblakom za pohranu verzija. Dobro je vidjeti to od oba pružatelja usluga, iako Dropbox nudi malo duže razdoblje verzije datoteke od pCloud. 

Nema dovoljno mesa na kostima iz pClouda, čak ni s pCloud Cryptoom za razmatranje. S dužom verzijom datoteka i sjajnim značajkama suradnje, Dropbox zauzima posljednji krug.

Runda: Karakteristične točke za Dropbox

pCloud Logo
Dropbox logotip

8

Presuda

Ako ste pažljivo promatrali, primijetit ćete da je pCloud izveo prva četiri kruga zaredom. Dropbox se održao u posljednja tri kruga, ali i dalje je jasna pobjeda za pCloud vs Dropbox, pet rundi do dva.

Pobjednik: pCloud

Sigurnost i privatnost bili su laka pobjeda za pCloud, zahvaljujući tome što nudi nulti znanje šifriranje s pCloud Crypto. Iako se radi o plaćenom dodatku, nema načina da se postigne ta razina enkripcije pomoću Dropbox-a bez upotrebe aplikacije treće strane. pCloud je također bio brži od Dropboxa, ponudio je bolju sinkronizaciju i dijeljenje, a radi i jeftinije.

Međutim, Dropbox je pobjedu uzeo radi jednostavnije uporabe, čak i s manjim Appleovim problemima. Najveća pobjeda Dropbox-a srušena je na doista izvrsne integracije suradnje s Microsoft Office-om i Google dokumentima, pobjedivši u pobjedi u krugu mogućnosti. 

Ako trebate surađivati ​​na dokumentima, Dropbox je i dalje jaka opcija, ali svakako provjerite naše alternative za pohranu u oblaku za alternative.

Uvijek smo željni čuti o vašim iskustvima, stoga svakako ostavite komentar ispod svog mišljenja, mišljenja i neslaganja. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map