Najbolji softver za oporavak podataka u 2020. godini: Brzo oporavak datoteka

Veliki dio misije Cloudwards.net vrti se promocijom oblačnih alata kao načina sprečavanja gubitka podataka. Osobito sigurnosna rješenja u oblaku idealna su kako biste osigurali da uvijek imate kopiju svog najvrijednijeg sadržaja. U skladu s tim, također razumijemo važnost poduzimanja takvih mjera zapravo ne dolazi do izražaja dok vas ne ujede greška u gubitku podataka. Naš pregled s najboljim softverom za obnavljanje podataka pokazuje na koje se dobavljače možete osloniti.


Dobra vijest je da, ako slučajno izbrišete datoteku ili imate posla s oštećenom, izbrisanom ili formatiranom particijom, može se naći izlaz, čak i ako zanemarite postavljanje rezervnog plana. Tijekom ovog pregleda upoznat ćemo naše čitatelje s nekim od naših omiljenih softvera za oporavak podataka.

Na vrhu ovog polja su tri marke na koje biste trebali obratiti pažnju: Stellar, Prosoft Engineering i EaseUS. Svaka od ovih tvrtki proizvodi niz proizvoda dizajniranih za upravljanje podacima, računalnu dijagnostiku i druge informatičke aktivnosti. Alat za spašavanje datoteka svakog dobavljača izgrađen je tako da se obraća tehničarima, ali je dovoljno jednostavan da ga može koristiti bilo tko.

Blizu ovih dobavljača, ali bez asortimana pomoćnih proizvoda je Cleverfiles. Rješenje za oporavak podataka, Disk Drill, gotovo je savršeno proračunsko rješenje za korisnike Windows računala (verzija Mac računara košta više).

Ostali alati koje smo ciljali imaju izraženije slabosti, bilo u pogledu upotrebljivosti, pouzdanosti, podrške ili kombinacije sva tri. Ipak, uspjeli su ugledati iz jednog ili drugog razloga, svrstavajući ih ispred tridesetak uslužnih programa koje smo provjerili u pripremi ovog kruga.

Recenzije najboljih softvera za oporavak podataka 2020

Što softver za oporavak podataka može učiniti

Mnogo je načina za gubitak podataka i najbolji alati za oporavak podataka mogu ih podnijeti sa svim.

Uobičajeni uzroci gubitka podataka uključuju:

 • Slučajno brisanje: izbrisali ste datoteku iz kante za smeće ili otpada
 • Brisanje programa: program ili virus izbrisao je vašu datoteku
 • Izbrisana particija: obrisali ste količinu podataka
 • Formatirana particija: preoblikovali ste količinu podataka
 • RAW particija: volumen podataka je iz nekog razloga izgubio svoj datotečni sustav
 • Ne-montažne particije: datotečni sustav volumena podataka je netaknut, ali još uvijek mu ne možete pristupiti
 • Računalo koje se ne podiže: kada particija za dizanje postane oštećena

Neka od ovih problema izrađena su od strane korisnika, a neka su rezultat normalnog trošenja; drugi mogu biti uzrokovani virusnim infekcijama ili ozbiljnijim hardverskim problemima.

Postoje razni simptomi upozorenja oštećenih pogona na koje možete naići. To uključuje poruke o pogreškama kao što su:

 • Disk nije formatiran. Želite li sada formatirati?
 • Nevaljani pogon za čitanje medija C. Prekini, Pokušaj, ne uspije?
 • Sektor nije pronađen

Možda ćete vidjeti i čudne znakove u imenima ako vaša particija ima problema. Ili se datotečni sustav particije može jednostavno prikazati kao “RAW”.

Iako alati za oporavak podataka često mogu dovršiti posao, nemojte pogrešiti misleći da su neprobojni. Izbrisani podaci se često ne mogu vratiti ako su ih ostale datoteke prebrisale. Također, ponekad su particije toliko oštećene da se vaši podaci ne mogu spremiti.

Oslanjanje na alat za oporavak podataka nije vam najbolji gubitak. To je posebno istinito kada uzmete u obzir da pouzdaniji alati koštaju 75 i više dolara. Cloud backup rješenja nude praktički zajamčeni oporavak. Uz to, mnoge od najboljih sigurnosnih kopija usluga u oblaku koštaju samo oko 5 USD mjesečno.

Postupak pregleda softvera za oporavak podataka

Broj dostupnih alata za oporavak podataka u desecima. Neki su snažni alati namijenjeni IT stručnjacima i drugim energetskim korisnicima, dok su drugi jednostavni proračunski alati koji mogu obrisati izbrisanu datoteku u maloj prsti..

O Josephu Gildredu

Rad s podacima i analiziranje softvera godinama su bili moj životni vijek. Kao bivši analitičar podataka izvršio sam, poboljšao i osmislio procese upravljanja podacima i operacije oporavka podataka za VLDB (vrlo velike baze podataka) i manje sustave. Kao analitičar osiguranja kvalitete, procjenjujem alate kako za korisničko iskustvo, tako i za opću učinkovitost.

Tijekom svog rada često koristim alate za oporavak podataka kako bih izvukao podatke iz neispravnog i oštećenog prostora za pohranu. Kao takav, znam svoj alat za oporavak podataka. Uvijek tražim najbolje alate i rješenja u bilo kojoj situaciji, a tijekom ovog kruga dijelit ću s vama neke svoje nalaze.

Da bismo pronašli najbolje mogućnosti oporavka koje se mogu nositi s bilo kojim scenarijem gubitka podataka, pregledali smo značajke i planove cijena dok smo također obavili preliminarno testiranje. Tek tada smo pristali na nekoliko usluga za koje smo osjetili opravdano dublji pregled kako bismo pružili najbolje preporuke našim čitateljima..

Taj dublji pregled uključio je pokretanje baterije skeniranja za mjerenje upotrebljivosti i učinkovitosti svakog alata za oporavak podataka. Konkretno, pogledali smo:

 • Može li alat oporaviti testne datoteke koje smo stvorili i izbrisali?
 • Može li alat oporaviti particiju koju smo stvorili i izbrisali?
 • Koliko dugo traju brza i duboka ispitivanja?
 • Koliko se postupak može prilagoditi (poput skeniranja za određene vrste datoteka)?
 • Koliko je lako sortirati oporavljeni sadržaj?
 • Koliko je korisnik prilagođen čarobnjaku alata?

Osim ovih pitanja, također smo pobliže pogledali skupove značajki s posebnom pažnjom na stvari poput:

 • Oporavak vanjskog tvrdog diska
 • Oporavak Flash pogona i SD kartice
 • Oporavak RAID-a
 • Kloniranje i oporavak od slika s diska
 • Diskovi za pokretanje sustava

Nismo zadovoljni, također smo radili na podršci za korisničku podršku svake usluge oporavka podataka. Čitali smo korisničke vodiče, često postavljana pitanja, vodiče za rješavanje problema i uskočili na korisničke forume, ako su dostupni. Također smo pogledali izravne kanale podrške kao što su e-pošta, telefon i chat uživo i postavili smo različita testna pitanja kako bismo utvrdili vrijeme i točnost odgovora.

Najbolji softver za oporavak podataka za Windows

Tijekom ovog segmenta pregledat ćemo obnavljanje podataka na Windows računalu kako bismo utvrdili najbolje izbore. Naše tri najbolje ponude u ovom segmentu prilično su usklađene s vrhunskim alatima. Međutim, postoje neke ključne razlike o kojima biste trebali znati prije nego što odaberete.

Tri najbolje

Ovo su naša tri favorita. Ne možete pogriješiti ni s jednim od njih.

Zvjezdani podaci za oporavak podataka

Počinje od 50 dolara mjesečno. Pročitajte naš pregled Stellar Data Recovery za cjelovitu sliku.

prijašnji

Sljedeći

Oznaka cijene podataka za oporavak zvijezda nalazi se ispred većine ostalih alata za oporavak sustava Windows, iako je u skladu s ostatkom naše najbolje tri. Međutim, na temelju našeg iskustva s njim, niti jedan drugi alat ne opravdava njegovu cijenu.

Ovaj smo alat svrstali na prvo mjesto, ne samo zbog svog čarobnog čarobnjaka i izvanrednih performansi, već i zbog toga što njegova lista karakteristika lako nadmašuje konkurenciju.

Dobivate sve osnovne opcije koje biste trebali očekivati ​​od bilo kojeg alata za oporavak, uključujući i načine brzog i dubokog skeniranja za oporavak izbrisanih datoteka i izgubljenih ili nepristupačnih particija.

U našim testovima, Stellar je uspješno oporavio sve naše “slučajno” izbrisane datoteke i oporavio izbrisanu particiju. Brzo skeniranje vratilo je naše datoteke i pokrenulo se u samo nekoliko minuta. Dubinsko skeniranje 518 GB particije i našeg tvrdog diska od 1 TB malo je zavladalo u usporedbi s računalnim analogima koje su postavili EaseUS i Cleverfiles, ali su lako nadmašili većinu ostatka terena.

Osim oporavka podataka s tvrdog diska računala, Stellar čini isto za vanjske tvrde diskove, USB bljeskalice, SD kartice, pa čak i rješenja za optičku pohranu..

Značajke izdvajanja koje se obično ne nude uključuju mogućnost skeniranja prema vrsti datoteke i sortiranje prema vrsti datoteke kada skeniranje završi. Iako su podržane većine vrsta datoteka, čak možete definirati nove tako da alatu date nekoliko uzoraka za učenje.

Veliki propust vrijedan napomenuti: za oporavak RAID pohrane potrebna je skupa licenca “tehničara”.

Prosoft Engineering Rescue Data PC4

Započinje s 99 dolara za doživotnu licencu. Pročitajte našu recenziju Prosoft Engineering Data Rescue za cjelovitu sliku.

prijašnji

Sljedeći

Prosoft Engineering Data Rescue ne mjeri se baš do zvjezdice kada je u pitanju opcija oporavka. Ne možete skenirati određene vrste datoteka ili naučiti alat za oporavak novih vrsta datoteka. Također, za razliku od Stellara, morate pričekati dok se skeniranje završi da biste pregledali i obnovili datoteke.

Međutim, ovaj je ulazak još miljama ispred većine ostalih softvera za obnavljanje podataka i čini nekoliko stvari koje Stellar ne čini.

Oni uključuju mogućnost oporavka podataka s RAID uređaja za pohranu. Po svojoj prirodi, RAID uređaji za pohranu ne trebaju često obnavljanje podataka. Oni su “suvišni” kako bi vas zaštitili od gubitka podataka; nesreće, međutim, uvijek se mogu dogoditi i to uvijek u najgorim trenucima.

Još jedna značajka koju ne podržava Stellar koja nam se sviđa u Data Rescue je da alat omogućuje stvaranje USB diska za pokretanje. Ovo se može koristiti za pristup podacima na uređaju kada je oštećena particija za pokretanje.

Inače, Data Rescue mjeri prilično slično kao Stellar, kao i naša sljedeća omiljena opcija, EaseUS.

Alat vam omogućuje brzo i duboko skeniranje ovisno o vašim potrebama. Ta se skeniranja mogu koristiti za oporavak izbrisanih podataka ili pristup oštećenim, izbrisanim ili formatiranim particijama. Osim tvrdog diska vašeg računala, možete oporaviti podatke s vanjskih pogona, SD kartica i prijenosnih medija. Oporavak optičkih medija ipak nije opcija.

Data Recovery PC4 pokazao se vrlo temeljitim algoritmom za skeniranje u našem testiranju, u stanju oporaviti sve naše testne datoteke i našu testnu particiju. Kad ga pronađete, možete pregledati sve prije konačnog oporavka kako biste bili sigurni da želite.

Trčao je malo duže od Zvjezdanih, ali ne puno. Međutim, imali smo problema sa znatno dužim vremenima skeniranja bez ponovnog pokretanja testnog računala, što je problem s kojim se nismo susreli s ostalim uslugama oporavka podataka..

EaseUS Pro + WinPE

Počinje od 99,90 USD za doživotnu licencu. Pročitajte naš pregled čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS za cijelu sliku.

prijašnji

Sljedeći

Usmjerili smo licencu EaseUS Pro + WinPE jer uključuje medije za pokretanje kako bi se povratili podaci s računala koja se neće pokrenuti. Međutim, ako ne znate bez te mogućnosti, kupnja samo čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS uštedjet će vam 30 dolara. To smanjenje cijena možda će biti dovoljan razlog da neki rješenje potraže s našim najboljim dvojicama.

Razlog zbog kojeg smo ga svrstali na treće mjesto uglavnom je zbog toga što EaseUS Pro ne može u potpunosti skenirati tvrdi disk. Možete skenirati samo particije. U većini slučajeva to je sve što trebate. Međutim, ponekad se može dogoditi da EaseUS neće moći otkriti izgubljenu particiju. Kada se to dogodi, potpuno skeniranje pogona je najbolji postupak.

Tri druge značajke za koje smo nedostajali bile su nemogućnost skeniranja prema vrsti datoteke, dodavanje novih vrsta datoteka i oporavak optičke pohrane. Sam softver također ne podržava kloniranje, ali EaseUS nudi besplatan alat za kopiranje s diska za to.

Pored toga, korisničko iskustvo je vrlo lijepo, s pametnim sučeljem koje izgleda i izgleda profesionalno. Jedna stvar koja se istaknula je da je EaseUS odmah uhvatio našu izbrisanu particiju prije nego što smo i mi pokrenuli skeniranje.

Proces s EaseUS-om je malo drugačiji po tome što automatski prvo pokrene brzo skeniranje, a zatim dubinsko skeniranje. Druga rješenja omogućuju vam izbor trčanja jednog ili drugog. S obzirom da se brzo skeniranje pokreće u dvije sekunde i možete pregledavati i pregledati oporavljene datoteke dok traje dubinsko skeniranje, ovaj upit nije problem.

Jedno područje u kojem se EaseUS izdvaja nad naše dvije najbolje usluge (posebno spašavanje podataka) je u tome koliko je lako sortirati pronađene podatke. Možete pregledavati datoteke na temelju strukture datoteke ili uske stvari prema vrsti datoteke.

Što se tiče dodatnih mogućnosti oporavka, EaseUS podržava vanjski pogon, uklonjivi medij i RAID oporavak, ali ne i oporavak optičkih medija.

Sve u svemu, pronašli smo i da je EaseUS najbrži od tri vrhunske usluge, a istovremeno je napravio jednako dobro skeniranje.

Runner Ups

Iako su alati koje su iznijeli Stellar, Prosoft Engineering i EaseUS oni koji će se svidjeti većini ljudi, mi ne bismo pravili naše čitatelje da ne spominjemo nekoliko drugih usluga koje bi iz dobrih razloga moglo biti povoljnije za određene korisnike..

Disk bušilica CleverFiles

Počinje od 49 dolara za jednogodišnju licencu i 68 dolara za doživotnu licencu. Pročitajte našu preglednu bušilicu CleverFiles za cijelu sliku.

prijašnji

Sljedeći

Disk bušilica CleverFiles vjerojatno nas je iznenadila više nego bilo koji drugi alat za oporavak podataka koji smo testirali. CleverFiles vjerojatno nije toliko poznat u IT krugovima kao naša prva tri kandidata jer ne nudi nikakve komercijalne licence. Međutim, za većinu potrošača to bi moglo biti jednako dobro.

Dvije značajke koje nedostaju u ovoj usluzi su oporavak diska za pokretanje strojeva koji se ne podižu, pregled sličica i mogućnost definiranja novih vrsta datoteka za skeniranje. Isto tako, ne možete odabrati određene mape datoteka za skeniranje kao što možete sa Stellar .

Jedna stvar koja nam se svidjela jest da su nam CleverFiles ne samo da dali opcije za skeniranje postojećih particija, već je automatski otkrio i omogućili smo skeniranje naše izbrisane particije..

Pored toga, CleverFiles predstavlja snažnu liniju perksije koja uključuje vanjski pogon, izmjenjivi medij, SD karticu i oporavak optičkog pogona.

Wondershare Data Recovery

Počinje od 39,95 USD za doživotnu licencu. Pročitajte naš pregled Wondershare Data Recovery za cjelovitu sliku.

prijašnji

Sljedeći

Čarobnjak za vraćanje podataka u Wondershare jednostavan je, ali nudi nekoliko sjajnih značajki za prilagodbu skeniranja poput mogućnosti skeniranja prema vrsti datoteke i skeniranja određenih mapa. Možete i odabrati skeniranje particije s oznakom ili povlačenje podataka iz tablice particija kako biste pronašli izgubljene particije.

Nekoliko je nedostajućih značajki koje bi vam mogle biti zanimljive, kao što su kloniranje, obnavljanje RAID-a i optička pohrana podataka. Veći razlog zbog kojeg se Wondershare neće svidjeti korisnicima koji se bave tehnologijom je taj što se ne mogu upotrijebiti za oporavak podataka s uređaja za pokretanje, a skeniranje treba jako dugo (trinaest sati za jedan terabajt).

Također, Wondershare ne olakšava pomoć u službi za pomoć zahvaljujući tome što nema chata uživo i sporog odgovora e-poštom (u našem slučaju dva tjedna).

Ontrack EasyRecovery

Započinje sa 79 dolara za jednogodišnju licencu. Pročitajte našu recenziju Ontrack EasyRecovery za cijelu sliku.

prijašnji

Sljedeći

Ontrack EasyRecovery nudi jednostavno oporavak s nekim lijepim značajkama čarobnjaka. Jedan od naših favorita bio je kako ga je lako prosijati kroz oporavljeni sadržaj sortiranjem po vrsti datoteke i načinom pregleda minijatura.

Softver, međutim, na neke velike načine nedostaje, što ga sprječava da osigura više mjesto u našoj ljestvici.

Za jednu su našu dubinsku provjeru trebalo dva puta duže nego prethodne mogućnosti. Usporava li taj problem, EasyRecovery ne daje vam mogućnost skeniranja prema vrsti datoteke. Osim toga, ne možete spremiti rezultate skeniranja za kasnije kasnije ako odlučite odložiti oporavak. Konačno, EasyRecovery ne sadrži CD za oporavak ili značajke za kloniranje.

GetData oporavi moje datoteke

Započinje sa 69 dolara za jednogodišnju licencu. Pročitajte našu recenziju GetData Recover My Files za cjelovitu sliku.

prijašnji

Sljedeći

GetData Recover My Files ima izgled moćnog, poliranog alata za oporavak podataka namijenjenog stručnjacima. Dakle, bili smo razumljivo razočarani što je za kompletno skeniranje našeg tvrdog diska od jednog terabajta trebalo 17 sati. To je sporije od bilo koje druge usluge koju smo testirali.

Međutim, skeniranje je dobilo posao. Mogućnosti poput mogućnosti skeniranja prema vrsti datoteke također mogu smanjiti vrijeme, ali za neke korisnike možda nisu dovoljno dobre.

Oporavak moje datoteke može se koristiti za oporavak podataka s vanjskih pogona, USB flash pogona i SD kartica. No ne možete ih koristiti za oporavak podataka s računala koja ne pokreću. Za oporavak RAID pohrane potrebna je skuplja “profesionalna” licenca.

GetDataBack Jednostavno

Počinje od 79 dolara za doživotnu licencu. Pročitajte naš GetDataBack Simple pregled za cijelu sliku.

prijašnji

Sljedeći

Iako nije tako brz kao naša tri najbolja odabira, GetDataBack Simple pokreće relativno brzo skeniranje i uspio je oporaviti sve naše datoteke. Razlog zbog kojeg je na našem popisu nisko našao se zato što je korisničko iskustvo kratko u usporedbi s većinom rješenja za oporavak.

Nedostaju ključne opcije poput mogućnosti skeniranja prema vrsti datoteke, sortiranja rezultata prema vrsti datoteke i spremanja rezultata skeniranja. Jednostavno također ne možete pokrenuti skeniranje punog tvrdog diska: ograničeni ste na skeniranje pojedinačnih svezaka.

Također, dizajn sučelja nije previše intuitivan, problem složen odvlačenjem i sukobljavanjem boja. Za cijenu, očekujemo nešto malo poliranije.

Piriform Recuva Pro

Počinje od 19,99 USD za jednogodišnju licencu. Pročitajte našu recenziju Piriform Recuva Pro za cijelu sliku.

prijašnji

Sljedeći

Piriform Recuva Pro privuče veliku pažnju zahvaljujući proračunskim cijenama. Iako ćete za podršku trebati platiti cijenu od 19,99 USD, dostupna je i besplatna verzija Recuve. Međutim, iako je cijena očigledno privlačna, ipak dobivate ono što plaćate ovim alatom za oporavak.

Nedostaje nekoliko značajki s naprednijim alatima. Rezultate skeniranja ne možete sortirati prema vrsti datoteke ili spremiti skeniranja za kasniji oporavak. Kloniranje i oporavak s strojeva za pokretanje također nisu opcije. Također, čak i kada plaćate za Recuvu, mreža podrške prilično je plitka i ne nudi pomoć u živo.

Međutim, primarni problem Recuva Pro-a je da ne može vratiti izgubljene ili izbrisane particije. S obzirom da je oporavak particija vrlo važan razlog za trošenje novca na alat za oporavak, ovo je veliki štrajk protiv Recuve, iako to objašnjava nisku cijenu.

Ipak, tek nakon što vratite izbrisane datoteke, Recuva radi dobro. Skeniranja su brza, a čarobnjak izgleda sjajno. Bili smo u mogućnosti vratiti sve naše testne datoteke i pregledati ih prije oporavka.

Najbolji oporavak podataka za Mac

Većina najboljih alata za oporavak koje smo pregledali također su sadržavale verzije Mac-a. Ovi se alati mogu koristiti za oporavak izbrisanih podataka i particija na računalima iMac, MacBook Pro, Air, Mac Mini i Mac Pro.

U nekim se slučajevima značajke i troškovi razlikuju za ove Mac analoge, tako da smo odlučili dati korisnicima Mac-a drugačiji skup rangiranja na koje će se također odnositi. Nećemo trošiti toliko vremena razgovarajući o softveru Mac, budući da je opći izgled i rad ovih alata usporediv sa PC verzijama.

Prosoft Engineering Rescue Data 4

Započinje s 99 dolara za doživotnu licencu.

Data Rescue 4 rangiran je kao naš najbolji izbor za Mac OS, unatoč drugom mjestu na našim računalnim popisima. To je zato što softver Mac nudi neke dodatne značajke. Popis uključuje FileIQ koji alat omogućava učenje novih vrsta datoteka i Bootwell koji vam omogućuje stvaranje sekundarnog pokretačkog pogona.

Oporavak podataka Stellar Mac

Počinje od 50 dolara mjesečno.

Osim oporavka podataka s Mac računala, Mac Data Recovery može povući podatke s Time Machine-a i šifrirane pogone diska. Alat je podjednako atraktivan kao i njegov računalni kolega i podjednako odgovara potrošačima i IT profesionalcima.

Čarobnjak za oporavak podataka EaseUS za Mac Pro

Počinje od 89,95 USD za doživotnu licencu.

Ovo izdanje Čarobnjaka za oporavak podataka za Mac ne dolazi s medijima za pokretanje koji mogu oporaviti podatke s računala Macs koji se ne pokreću. Ako želite to, skuplja je verzija od 129 dolara. Aplikacija izgleda i djeluje sjajno, ali zauzima treće mjesto iz istih razloga kao i njezino računalo.

Ne možete skenirati određene vrste datoteka i ne možete skenirati puni tvrdi disk, već samo particije. Također, EaseUS ne možete naučiti skenirati nove za nove vrste datoteka. Ovo ipak nisu ogromne hangoups, a ako vam ne trebaju mediji za pokretanje, odabirom EaseUS-a preko Stellar i Prosoft Inženjering uštedjet će se najmanje deset dolara.

CleverFiles Disk bušilica za Mac

Počinje od 89 USD za jednogodišnju licencu, 118 USD za doživotnu licencu.

Disk bušilica za Mac donekle je ograničena njegovom sposobnošću da “samo” oporavi tipove datoteka 200 i više, a za razliku od dvije vodeće opcije, ne možete dodati nove vrste datoteka. Osim toga, doživotna licenca košta oko 20 dolara više.

No, verzija Mac diska Drill ima neke lijepe prednosti osim standardnih značajki za oporavak. To uključuje:

 • Zdravlje diska: PAMETNO praćenje kako biste bili u toku s problemima s tvrdim diskom
 • Čišćenje Mac računala: Analizirajte i optimizirajte prostor na disku
 • Traženje duplikata: pronađite i uklonite duplikatne datoteke
 • Pogon za oporavak: stvorite pokretački USB pogon za oporavak podataka
 • Sigurnosna kopija podataka: stvorite byte by-byte klon bilo koje particije

Najbolji alati za oporavak podataka za IT stručnjake

Ako ste IT profesionalac, paket za oporavak podataka važno je ulaganje u vaš uspjeh. Licence komercijalnog paketa omogućuju vam povrat podataka na računalima drugih ljudi, bilo da se radi o osobnim računalima ili Mac računalima.

Većina rješenja za oporavak podataka koje smo pregledali ne nude takvu funkciju. U stvari to rade samo dobavljači koji su ušli u naša prva tri, Stellar, Prosoft Engineering i EaseUS. To govori o njihovom ustaljenom mjestu kao vrhunskom izboru za profesionalne tehničare.

Zvjezdani alat za oporavak podataka

PaketCijena
Paket-zvjezdani alat za oporavak podataka$ 499
Windows tehničar za oporavak podataka$ 299
Mac tehničar za oporavak podataka$ 349
Linux tehničar za oporavak podataka$ 199

Stellarni alat za oporavak podataka ne samo da dobijate doživotnu licencu, uključuje softver za oporavak Linuxa. Čak i bez tog dodatnog bonusa, Stellarova ponuda vjerojatno bi se našla u našem vrhunskom krugu temeljenom na kombiniranoj kvaliteti softvera za PC i Mac..

Alati koje nudi Stellar nude šire mogućnosti oporavka od bilo kojeg drugog programera. Licenca alata također omogućuje obnavljanje podataka iz RAID pohrane, što uobičajeni računalni softver nema.

Prosoft Engineering Drive Genius 4, spašavanje podataka 4 & Data Rescue PC3

PaketCijena
Data Rescue 4, Drive Genius 4, & PC za spašavanje podataka 3$ 499
Vozite Genius 4 & Spašavanje podataka 4$ 399
Spašavanje podataka 4 & Sigurnosna kopija podataka 3$ 399
PC za spašavanje podataka 3 & Obrišite MediaTools$ 699
Data Rescue 4, Data Rescue PC 3 & Obrišite MediaTools$ 899

Ovaj paket uključuje Drive Genius 4, dijagnostički alat za otkrivanje i ispravljanje problema s tvrdim diskom. Možete ih koristiti za oporavak podataka s PC-a i Mac-a, ali licenca je dobra samo na godinu dana, što je veliki razlog da umjesto nje odaberete Stellar.

Prosoft Eng. ipak ima na raspolaganju nekoliko drugih paketa profesionalnih licenci što bi se moglo svidjeti nekima. Tu se ubrajaju i ponude pomoću MediaTools Wipe, alata koji briše pogone u potpunosti čiste.

Tehničar čarobnjaka za oporavak podataka EaseUS

PaketCijena
PC za računala i Mac$ 598
PC za tehniku ​​povrata podataka$ 499
Tehnik za oporavak podataka Mac$ 499

Kao i Stellar, kupnja paketa tehničara EaseUS vam daje doživotnu licencu za neograničeno računalo, tako da je to trošak koji ćete imati samo jednom. S druge strane, skuplje je dvjesto dolara od Stellara i nije baš tako dobar alat.

Ostale mogućnosti za IT tehničare uključuju odvojene licence za PC i Mac, ali su skupe.

Najbolji alati za oporavak podataka za Android

Androidovi alati za oporavak podataka omogućuju vam da oporavite izbrisane tekstualne poruke, kontaktne podatke, slike i drugi sadržaj s telefona. Općenito govoreći, oni funkcioniraju tako što vaš telefon priključuju na računalo putem USB-a. Međutim, neki alati nude vam i aplikaciju za oporavak podataka izravno s telefona.

Wondershare Dr. Fone za Android

Cijena: 49,95 USD

Naš je popis Dr. Fone za Android. Dr. Fone može oporaviti slučajno izbrisane podatke i podatke s telefona s praznim ili neodgovarajućim zaslonima.

Dr. Fone ima neke dodatne mogućnosti uz oporavak podataka koji pomažu da se on svrsta ispred EaseUS MobiSaver-a unatoč višoj cijeni. Oni uključuju ukorijenjenje, otključavanje SIM kartice, uklanjanje zaključanog zaslona i brisanje podataka. Također se može koristiti za izradu sigurnosnih kopija podataka na vašem računalu.

Procesi rade automatski, a sučelje je lijepo i intuitivno.

Pazite da prilikom izvođenja oporavka tačno unesete podatke o modelu uređaja, jer, ako to činite neprimjereno, možete opekovati telefon, čineći ga beskorisnim za ništa osim što djelujete kao papir.

EaseUS MobiSaver za Android Pro

Cijena: 39,95 USD.

MobiSaver za Android Pro svrstava se kao najbolji čisti alat za oporavak podataka za Android kojeg smo pregledali zbog njegove mogućnosti brzog skeniranja i oporavka više datoteka odjednom. Softver može oporaviti i slučajno izbrisane podatke i podatke s ukorijenjenih telefona. Daje vam način pretpregleda kako biste mogli provjeriti datoteke kako biste bili sigurni da su one što želite prije oporavka.

Djelomično smo ga rangirali nego Wondershare jer ne čini neke druge stvari poput ukorijenjenja ili otključavanja telefona.

Drugi problem je što vaš telefon mora biti ukorijenjen prije oporavka, dok Wondershare ne dijeli to ograničenje. Nepravilno ukorijenjenje telefona može dovesti do toga da se opeče, pa svakako znate što radite.

Jihisoft Android Recovery Data Recovery

Cijena: 49,95 USD.

JihiSoft Android Recovery Data Recovery omogućuje oporavak podataka bez ukorijenjenja telefona i pruža jednostavan postupak oporavka. Skeniranje se pokreće brzo i možete pregledati datoteke prije potpunog oporavka. Rangirali smo ga malo niže od EaseUS-a zbog troškova i zbog toga što čarobnjak nije baš lijep; i dalje je prilično blizu.

Najbolji alati za oporavak proračuna

Ako ste vezani i na proračun, ovi alati za oporavak podataka najbolje su vam uloženi. Možda ne nude sva zvona vrhunskih rješenja, ali trebali bi biti u mogućnosti oporaviti slučajno izbrisane podatke i pristupiti ne-montažnim particijama.

Disk bušilica CleverFiles

Započinje od 49 dolara za jednogodišnju licencu.

Ako vam ne treba dugoročna licenca, CleverFiles ponuda 49 dolara ima toliko značajki kao i marke koje koštaju dvostruko više. To uključuje mogućnost skeniranja prema vrsti datoteke i vraćanja podataka s vanjskih pogona, izmjenjivih medija, SD kartica i optičkih medija.

WonderShare oporavak podataka

Počinje od 39,95 USD za doživotnu licencu.

WonderShare košta 10 dolara manje od CleverFilesa i dolazi s gotovo isto toliko značajki. Najistaknutiji propusti su kloniranje i oporavak optičkih medija. Primarni razlog zbog kojeg smo ga rangirali niže je taj što CleverFiles skeniranja rade mnogo, puno brže: potpuno je skeniranje tvrdog diska s Cleverfilesima trajalo samo tri sata tijekom našeg testiranja, dok je WonderShare uzeo 13.

Međutim, s WonderShareom dobijate doživotnu licencu pa imate više vremena za čekanje.

Zvjezdani dom

Počinje od 50 dolara mjesečno.

Stellar Home se razlikuje od Stellar Professional po tome što ne može oporaviti podatke s RAW tvrdih diskova. No, i dalje se može koristiti za oporavak izbrisanih podataka i podataka na nepristupačnim particijama. Dakle, još uvijek pokriva većinu scenarija oporavka i uštedjet će vam 40 dolara.

FAQ za oporavak podataka

Trebate li uslugu oporavka podataka ili je dovoljno softvera?
Softver za oporavak podataka može oporaviti podatke jednako učinkovito kao i usluga oporavka podataka. To uključuje oporavak podataka s strojeva koji se ne pokreću zbog problema s particijom za pokretanje. Jedino kada stvarno trebate koristiti uslugu je ako imate pogon koji fizički nije uspio.

Je li moguće povratiti sve podatke?
Ne. Kada izbrišete datoteke s računala ili se particija izbriše, postoji vjerojatnost da će nove datoteke moći prebrisati podatke. Ako se to dogodi, nećete ga moći vratiti.

Što ako formatiram tvrdi disk, mogu li i dalje koristiti softver za oporavak podataka?
Većina dobrog softvera za oporavak, poput Stellara, može oporaviti podatke čak i ako je vaš tvrdi disk formatiran. No opet, ako ste svoje podatke prebrisali novim podacima, to možda nije slučaj.

Što naplaćuje tvrtka za oporavak podataka?
Usluge oporavka podataka obično cijene na temelju ozbiljnosti problema. Može biti prilično skupo. Američki lanac elektronike Best Buy, na primjer, naplaćuje između 200 i 1500 dolara za profesionalni oporavak.

Koliko košta oporavak podataka?
Najbolji alati koje smo pregledali – Stellar, Prosoft Engineering i EaseUS – koštali su oko 100 dolara za njihov vodeći softver za PC. Postoje neke jeftinije opcije poput Cleverfiles-a i Wondershare-a, iako nisu baš tako dobre.

Trebam li još uvijek potrebnu sigurnosnu kopiju u oblaku ako imam softver za oporavak?
Da! Oporavak podataka nikad nije sigurna stvar, a povratak podataka iz oblaka jest. Također, oporavak sigurnosne kopije u oblaku je puno brži i može se obaviti s drugog računala. Ako imate dobar rezervni plan, ne biste trebali trošiti novac na softver za oporavak.

Sažetak najboljih softverskih softvera za oporavak podataka

Tijekom našeg početnog Cloudwards.net istraživanja o najboljim dostupnim alatima za oporavak podataka, oboje smo bili impresionirani brojem dostupnih dobrih alata i koliko su bolji alati bili od sljedećeg nivoa.

Na vrhu naše ljestvice stoji Stellar Data Recovery Pro, koji pruža najbolji spoj upotrebljivosti, značajki i performansi bilo kojeg alata koji smo testirali. Iako je skuplje od manjih opcija, njegove su mogućnosti vrijedne troškova čak i ako ne uzimate u obzir činjenicu da dolazi s doživotnom licencom. Jedino želimo da nismo morali platiti dodatni CD za oporavak.

Blizu je bio Prosoft inženjering. Iako Data Rescue PC4 ne nudi gotovo toliko mogućnosti prilagodbe za prilagođavanje skeniranja, dolazi s oporavkom RAID-a – nešto što biste trebali kupiti skupog „poduzeća“ izdanja Stellara..

Zaokruživši prvo troje je EaseUS. Jaz između EaseUS-a i naše dvije omiljene marke postoji gotovo samo zbog njegove nemogućnosti istovremeno skeniranja vašeg punog tvrdog diska. Da nije te činjenice, možda smo je svrstali na prvo mjesto.

Odmah ćemo odbiti spomenuti da je najbolji način da vam datoteke uvijek budu dostupne ulaganje u alat za sigurnosno kopiranje u oblaku. Takvi su alati jeftini i općenito sadrže mogućnosti za oporavak izbrisanog sadržaja u određenom vremenskom razdoblju. Međutim, ako ste vezani i nemate sigurnosne kopije, najbolji su alati za oporavak podataka u ovom pregledu za spašavanje podataka..

Naravno, voljeli bismo čuti od vas o vlastitim iskustvima s bilo kojim od ovih alata. Dakle, javite nam što mislite u komentarima ispod. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map